2 Temmuz 2018 Pazartesi

2018 Temmuz Ayı Burç Analizleri

2018 yılının ikinci yarısına geçiş yaptığımız şu günlerde kimine göre tatsız, kimine göre de köklü değişimlerin yaşandığı bir yılı deneyimlediğimizin farkındayız. Belki de yaklaşan her yeni gün bir öncekini aratabilir nitelikte ve yeni sürprizlerle dolu hissedilebilir. Diğer taraftan enerji düşüşleri ve motivasyon eksikliğine neden olabilecek Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Plüton retro transitlerinden de etkilendiğimizi söyleyebilirim.



Temmuz ayı dinamik etkiler barındırıyor olacak. Daha önceki yazılarımda da birkaç kez değinmiştim; 13 Temmuz'da Yengeç burcunun 20.derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Ancak bu yeniayı nedenini bilemediğim şekilde tüm astroloji camiası bir güneş tutulması olarak kabul edip yorumluyor.
Astrolojik olarak, herhangi bir ay tutulması veya güneş tutulmasının varlığından bahsedebilmemiz için kuzey ve güney ay düğümlerinin bulunduğu burçlarda yeniay veya dolunay fazlarının yaşanıyor olması gerekiyor. Geçtiğimiz 21 Ağustos 2017 tarihinde başlayan Aslan-Kova aksı tutulmalarının da prensibi bu şekilde çalıştı. Bu tutulmaya yahut yeniaya Aslan burcunda bulunan kuzey ay düğümünün mesafesi 15 derece. Ay ve Güneş Yengeç burcunda, kuzey ay düğümü de Aslan burcunda bulunuyor. Bu fenomeni Placidus olarak açarsak, Güneş, Ay ve Kuzey Ay Düğümü aynı evde bulunuyor. Whole Sign açıldığı takdirde ise Güneş ve Ay Yengeç burcunun bulunduğu evde, kuzey ay düğümü ise Aslan burcunun bulunduğu evde ilerliyor. Sizi bilemem ancak bu durum bana yeniay olarak gözüküyor. Astronomik olarak tutulma etkisinden bahsedilirse anlarım. Ancak astrolojik olarak bunun bir tutulma olması eşyanın tabiatına aykırı gözüküyor. Bu nedenle kimse alınmasın ama 13 Temmuz'da gerçekleşecek fenomeni "Tutulma Etkili Yeniay" olarak adlandırmak zorunda olduğumu düşünüyorum. Buna benzer durum 18 Ağustos 2016 yılında da oluşmuştu. Kuzey ve Güney ay düğümleri Balık-Başak aksındayken, yani o yılın güneş ve ay tutulmaları Balık ve Başak burçlarında gerçekleşirken, balık burcundaki güney ay düğümüne 17 derece mesafede oluşan kova burcu dolunayı, "Kova burcunda ay tutulması" olarak kabul görmüştü. Konuyu fazla uzatmadan kendi adıma bunu "yeniay" olarak kabul edip, asıl ay tutulmasının ise tam da Merkür retrosunun başlayacağı günde, yani 27 Temmuz günü meydana geleceğini eklemek istiyorum. Mars etkili bu tutulmanın ağır enerjiler taşıdığını ve yılın belki de en etkin tutulma olduğunun altını çizmem gerekiyor. 



Temmuz 2018'in epey sıcak geçeceğini öngörebiliyoruz. Kronolojik olarak bu ay bizleri hangi transit etkilerinin beklediğini sıralamak istiyorum.

4 Temmuz'da Merkür ve Kuzey Ay Düğümü arasında kavuşum meydana gelecek. Aslan burcunun 6.derecesinde meydana gelecek bu görünüm sayesinde kadersel kararlar almak, yeni bir sözleşmeye imza atmak, seyahate çıkmak veya eğitime başlamak için uygun bir zaman olacaktır.

5 - 10 Temmuz arasında, Güneş ve Jüpiter destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Yengeç, Jüpiter'in ise Akrep gibi su burçlarında olmasından ötürü hayatın olumlu taraflarını görmek, şükretmek, sahip olunanların değerini kavramak ve olası kısmetlerin daha kolay sezilmesi mümkündür. Herşeyden önde kendimize karşı cömert, sevecen ve affedici davranma eğiliminde olmamız mümkündür. Maddi veya manevi kaynakların farkındalığına erişmek ve hayatın kişiye sunduğu fırsatları çarçur etmemesi gerektiğini anlaması bu transit sayesinde mümkün hale gelecektir.

6 - 11 Temmuz arasında, Merkür ve Mars zorlayıcı bir 180 derecelik (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Aslan, Mars'ın ise retro pozisyonda Kova burcunda olduğu konumda, iletişimsel sorunlar meydana gelebilir. Hızlı düşünmek, hızlı motive olmak ve aksiyona girişmek açısından avantajlı olarak kullanılabilen bir transittir. Tartışmalar, iletişim gerginikleri, sözel çatışmalar meydana gelebilir. Kardeşlerle sorunlar yaşanması muhtemeldir. Hırsızlıkların meydana gelmesi mümkündür. Değerli eşyalara göz kulak olunması zaruridir. Satış ve pazarlama konularında hızlı ilerleme sağlanabilir ve başarı elde edilebilir. Aceleci davranışlar nedeniyle kazalara davetiye çıkartılabilir.

8 - 14 Temmuz arasında, Güneş ve Neptün destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Yengeç, Neptün'ün ise retro pozisyonda Balık gibi su burçlarında olmasından ötürü sezgilerin çok yoğun olabileceği bir süreçtir. Dolayısıyla hangi konuda olursa olsun hayatımızın gidişatındaki fenomenleri daha rahat sezebilip kararlarımızı bu sezgilere göre şekillendirebileceğimiz bir etki söz konusu olacaktır. Karmaşadan kaçmak, ruhu dinlendirmek, su kenarlarına yolculuklar ve geziler yapmak için uygun bir süreçtir. Terapiler, enerji ve bilinçaltı çalışmaları için mükemmel bir zamanlamadır. Alkol tüketimi artarken, alerjiler ve zehirlenmeler de bu etki altında aktive olacaktır.

9 - 15 Temmuz arasında Merkür ve Jüpiter zorlayıcı bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Aslan, Jüpiter'in ise retro durumda Akrep burcunda konumlandığı bu görünümde; tepkiler abartılı bir hale dönüşebilir. İletişim dozunuzu ayarlamakta zorlanabilirsiniz. Drama etkisi taşımamaya özen göstermek gerekebilir. Şikayetler, abartılı serzenişler ve sözel iletişimdeki baskıcı tarz etkin olabilir. Felsefe ve inanç sistemleri üzerine sohbetler yoğunlaşabilir. Düşünce ayrılıklarına düşme ihtimali yüksek olan bir süreç olacaktır. Büyük sözler ve vaadler verip bunların arkasında durmak zorlaşabilir. Bu açı aynı zamanda maddi getiri sağlayabilecek fırsatlar için girişimlerde bulunmak için verimli bir sürece işaret etmektedir.

10 Temmuz'da Venüs Başak burcuna geçiş yapıp 7 Ağustos'a kadar bu burçta seyrini sürdürecektir. Venüs Başak burcunda güçten düşer. Enerjisi sınırlanır. İlişkilerde sevgi temasının aktarılması sınırlı olacaktır. İlişkileri daha yüksek bir mertebeya taşımak için eleştirel ve detaycı olabiliriz. Kişinin kendisini değersiz hissedebilme ihtimali yükselir. Yardımcı olmak, fayda sağlamak, biri veya birileri için görev almak ve ilişkilerde bu temaları sürdürmek Venüs Başak burcu transitinin etkileridir. Sağlıklı yaşam ve bedenin gereksinimi olan değeri vermek de bu transitte sıkça karşılaşılacak etkenlerdendir. Rejim yapmak, fazla kilolar için sağlıklı beslenmek için uygun zamanlardır.

11- 17 Temmuz arasında, Venüs ve Uranüs destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Başak, Uranüs'ün ise Boğa gibi toprak burçlarında olmasından ötürü, stabilitesi ve kalıcılığı olmayan sıradışı ilişkiler yaşama ihtimali bulunmaktadır. Özel hayat ve ilişkilerde özgürlük temasının yükselebileceği bir süreçtir. İlişkiler çabuk gelişip hızlı sona erebilir. Cinsel temalı buluşmalar yaşanabilir ve çapkınlık dozu yükselebilir ancak ilişkilerin kalıcı olması beklenemez.

12 - 17 Temmuz arasında, Güneş ve Plüton zorlayıcı bir 180 derecelik (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Yengeç, Plüton'un ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu konumda, otorite figürleriyle grginlikler ve çatışmalar yaşanabilir. Üzerimizde baskı oluşturan kişi veya konularla ilgili tepkilerimizin sertleşebileceği mümkündür. Duyguların ikinci planda olup acımasız ve gaddar etkilerin yoğunlaşabileceğini hissedebiliriz. Eylemleri gizlilik içinde yürütmeye özen gösterebiliriz. Baba sağlığı için kritik bir transittir. Kişinin kendi başarısı için kendine baskı yapması, acımasız davranması mümkündür. Mesleki alanda baskı ve dönüştürücü etkilerden de söz edebiliriz. Karşılıklı manipülasyonların etkisini hissedebiliriz.

13 Temmuz'da Yengeç burcunun 20.derecesinde "tutulma etkili" bir yeniay meydana gelecektir. Bununla ilgili ayrıca bir makale yayınlayacağım.

14 - 20 Temmuz arasında Venüs ve Satürn destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Başak, Satürn'ün ise retro durumda Oğlak gibi toprak burçlarında olmasından ötürü, ciddi, kalıcı ve sorumluluk gerektiren ilişkiler başlatmak için uygun bir süreç olacaktır. Mevcut ilişkilerde sorumluluk değerlerinin yükselebileceği koşullar ortaya çıkabilir. Daha olgun ve tecrübeli kişilerin tavsiyelerine ihtiyaç duyabiliriz. Parasal kaynaklar sınırlı, manevi duygular ise bir parça kasvet öğeleri barındırabilir. İş birliktelikleri meydana getirmek, şirket evliliklerine yönelmek, planlama, bütçe ve parasal organizasyonlar yapmak için uygun bir süreç olacaktır.

22 Temmuz'da Güneş Aslan burcunda geçiş yapıyor ve bir ay boyunca kendi yönetiminde olduğu burçta ilerleyecek. Yazın en sıcak günlerinin başladığı, eğlencenin, sanatsal aktivite ve konserlerin etkin olacağı bir süreç başlıyor. Yaz aşklarının yoğunlaşabileceği gibi döviz kuru, bilhassa altın ve borsanın değer kazanabileceği koşullar ortaya çıkabilir. Aynı zamanda çocuklarla ilgili etkinliklerin de yoğunlaşacağı bir süreçtir. Çocuklarla gurur duymak, onları yüreklendirmek için ayrı özen göstermek gerekebilir.

25 - 30 Temmuz arasında Merkür ve Jüpiter zorlayıcı bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Aslan, Jüpiter'in ise retro durumda Akrep burcunda konumlandığı bu görünümde;

27 Temmuz'da Merkür Aslan burcunun 23.derecesinde retro hareketine başlayıp 20 Ağustos'ta Aslan burcunun 12.derecesine kadar gerileyecek. Merkür retrosunda iletişimle ilgili aksaklıklar, elektrik, elektronik ve mekanik tüm aletlerde arızalar, sözleşmelerde yanlışlıklar meydana gelebileceği gibi; eski arkadaşlar veya sevgililerle tekrar bir araya gelme, rastlama ve kopmuş iletişimleri tekrar canlandırma gibi eylemler yaşanabilir. 

27 Temmuz'da Kova burcunda Ay tutulması meydana gelecek. Bununla ilgili ayrıca bir makale yayınlayacağım.

28 Temmuz - 2 Ağustor arasında Venüs ve Plüton destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Başak, Plüton'un ise retro durumda Oğlak gibi toprak burçlarında olmasından ötürü, ilişkileri gözden geçirmek ve kalıcı dönüşümlere fırsat vermek için önemli bir süreç olacaktır. Yoğun ve derinden etkileyebilecek aşk deneyimleri yaşanabilir. Ayrıca Plüton'un varlığı nedeniyle mevcut ilişkilerde baskı hissetmek mümkündür. Kıskançlık, şüphe ve aşırı sahiplenme gibi davranış modelleri deneyimlenebilir. Cinsel deneyimler de etkin olacaktır. Plütonik aşkların da bu dönemde aktive olması mümkündür.



Temel transit etkilerini irdeledikten sonra Temmuz ayında burçları nelerin beklendiğinden de kısaca bahsetmek istiyorum. Yükselen burcunuza göre de okumanızı tavsiye ederim.

KOÇ BURCU:
Temmuz ayının 13’ünde Yengeç burcunda gerçekleşecek olan "tutulma etkili" bir yeniay ve ayın 27'sinde Kova burcunda gerçekleşecek Ay tutulması ile karşı karşıyasınız. Eviniz ve aileniz ile ilgili yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Sosyal ortam değişiklikleri düşünüyorsanız ay sonunda bu konuyu açıklığa kavuşturmalısınız. Ayrıca sosyal ortamlarınızla ilgili bir gerçekle de yüzleşebilirsiniz. Ay sonundan itibaren etkin hale gelecek Merkür retrosu nedeniyle çocuklarınız ve hayatınızın keyif alanlarıyla ilgili arızalar, aksaklıklar ve iletişim kazalarına dikkat etmenizde fayda vardır.

BOĞA BURCU:
Yönetici gezegeniniz Venüs bu ay ortasından itibarıyla Başak burcuna geçiyor. Bilhassa maddiyatla ilgili konularda alternatifleriniz artacaktır. Kariyerinizle ilgili bir meseleniz Kova burcundaki ay tutulması sayesinde neticelenebilir. ancak süreç sancılı geçeceğe benziyor. 13 Temmuz'da haberleşme ve yolucuklarla ilgili önemli bir başlangıç hayatınıza dahil olabilir. Yepyeni bir sosyal ortama veya akrabalarınızla birlikte önemli bir etkinlik düzenleyebilirsiniz. Ay sonuna doğru başlayacak olan Merkür retrosu nedeniyle evinizdeki tüm aygıtlar arıza riskiyle karşı karşıya kalabilir. 

İKİZLER BURCU:
Bu ay gücü yüksek olacak bir yeniay ve akademik hayatınızı etkileyecek olan ay tutulması nedeniyle hızlı bir ay deneyimleyeceksiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür bilhassa iletişim ve haberleşme alanınızda 27 Temmuz'dan itibaren 3 haftalık süreyle retro pozisyona geçiyor. Sözleşmeler, haberleşme kanalları gibi süreçlerde arıza ve aksaklıklar yaşamanız mümkündür. Tutulma etkili yeniay maddi kaynaklarınızla ilgili yeni bir yatırım olasılığını müjdeliyor. Kova burcundaki ay tutulmasında ise hukuki, zihinsel ve akademik bir konuda güçlü bir sonuçlanma yaşamanız olası gözüküyor. Özgürleşmek ve verimli işbirliklerine yönelmeniz tutulmanın temasını oluşturacak.

YENGEÇ BURCU:
Haziran ayının sonundan itibaren oldukça hareketli bir sürece girdiniz. Bu ay bu hareket daha da yükselecektir. Ancak ikili ilişkiler ve ortaklıklarda yıkım veya dönüşüm meydana gelebilir. Karşılıklı çatışmalar ve güç savaşları hayatınızda derin değişikliklere neden olabilir. Sizin için bir dönem kapanıp, yepyeni bir dönem başlayacaktır. 13 Temmuz yeni bir sayfa açmak için en önemli tarih olacaktır. 27 Temmuz'daki ay tutulması ise ortaklaşa gelirler, krediler ve vergilerle ilgili bir sürecin sonuna gelindiğini müjdeleyecektir. Merkür retrosunun başlangıcı sizin maddi kaynaklarınızla ilgili çok dikkatli hesaplama yapmanız ve internet bankacılığı risklerini iyi değerlendirmenizi gerektirir.

ASLAN BURCU :
Enteresan sürprizlerle karşılaşabileceğiniz bir aya başlıyorsunuz. İç dünyanızla ilgili bir keşif sürecinde bulunuyorsunuz. Bilhassa 13 Temmuz'da meydana gelecek tutulma etkili yeniay, bilinçaltı düzeyde size yepyeni bir başlangıcın kapılarını açacaktır. 27 Temmuz'da hem sizin burcunuzda Merkür retrosu başlıyor, hem de ikili ilişkilerinizde sonuçlanmalara neden olacak bir ay tutulmasının da etkilerini taşıyor olacaksınız. Güneş'in de ayın sonuna doğru sizin burcunuza geçiyor olmasıyla birlikte daha etkin, kararlarınızı daha güçlü bir şekilde savunacağınız bir sürece başlıyor olacaksınız. Hayat sizi sürprizli başlangıçlara, tatsız aksaklıklara ve zaruri bitişlere doğru evirmeye çalışacaktır.

BAŞAK BURCU:
Venüs'ün ay ortasında sizin burcunuza geçmesi ve ay sonuna doğru da yönetici gezegeniniz Merkür'ün retro harekete başlayacak olması size dinamik bir ay yaşatacaktır. 13 Temmuz'da arkadaşlar ve etkinlikler alanınızda önemli bir başlangıca merhabe diyeceksiniz. 27 Temmuz'da ise hizmet alanınızda önemli bir sonuçlanma meydana gelebilir. İş değişikliği veya istifa deneyimleyebilirsiniz. Sağlığınızı, bilhassa üroloji alanındaki kontrollerinizi aksatmamalısınız. İnsanlara yardımcı olma, fayda sağlama güdünüzün yükseleceği bir ay olacakke, bilhassa iletişimle ilgili kontrol edemediğiniz aksaklıklarla boğuşmak zorunda kalabilirsiniz.

TERAZİ BURCU:
Bilhassa kariyerinizle ilgili yoğun çatışma ve başlangıçların yaşanabileceği bir Temmuz ayı sizi bekliyor olacak. 13 Temmuz'da kariyerinizle ilgili önemli bir başlangıç deneyimleyebilirsiniz. Yeni bir iş kurabilir veya başarınızdan dolayı terfi alabilirsiniz. Ancak 27 Temmuz'da aşk ve özel hayatınızla ilgili alanda önemli bir bitişle yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili bir sürecin de sonuna gelinmiş olabilir. Yönetici gezegeniniz Venüs bilinçaltı alanınızda size sezgisel zenginlik katarken 27 Temmuz'dan itibaren retroya başlayacak olan Merkür nedeniyle arkadaşlıklar ve etkinlikler alanınızdaki iletişim aksaklıklarıyla başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz.

AKREP BURCU:
Dinamik ve gezmeye, öğrenmeye açık bir Temmuz ayına başlıyorsunuz. Ancak yolculuklarda risk oluşabilecek koşullara karşı tetikte olmalısınız. Trafikte kaza ihtimaline açık bulunuyorsunuz. Agresyondan uzak durmanız gerekiyor. 13 Temmuz'da önemli bir eğitim sürecine başlayabilir, denizaşırı bir yolculuk için organize olabilirsiniz. Ancak eviniz ve ebeveyninizle ilgili önemli bir sonuçlanma yaşayabileceğiniz 27 Temmuz ay tutulmasında, daha özgür yaşamak için ayrı eve çıkma girişiminde bulunabilirsiniz. Ancak bu ayrılık sancılı ve agresyon yüklü olacaktır. Yine 27 Temmuz'da başlayacak olan Merkür retrosundan itibaren mesleğiniz ve iş ortamınızda önemli sözleşmelerde aksaklıklar, ofis aygıtlarının arızalanması gibi tatsız sürprizlerle karşılaşabilirsiniz

YAY BURCU:
Miras, kredi, vergi, devlet yükümlülükleri veya ortaklaşa kazanımlarla ilgili önemli bir başlangıç deneyimleyebileceğiniz bir süreç 13 Temmuz'da etkin hale gelecektir. 27 Temmuz'da ise hem iletişim ve haberleşme ile ilgili kadersel bir sonuçlanma deneyimleyeceksiniz, hem de uluslararası yolculuklar, hukuk ve eğitsel konular alanınızda etkinleşecek olan Merkür retrosunun hayatınıza getireceği tatsız arıza ve aksaklıklarla baş etmeye çalışacaksınız. Dinamik ve enteresan sürprizlerle karşılaşacağınız bir Temmuz ayı olacaktır. Ancak agresyondan ve aceleden kaçınmanızda fayda var. Yönetici gezegeniniz Jüpiter halen bilinçaltı alanınızda retro harekete sahip ve önünüzü görmekte zorlanıyor olabilirsiniz.

OĞLAK BURCU:
Burcunuzda retro halde transit yapan Satürn ve Plüton'un diğer gezegenlerle transit etkileşimleri yanında, ilişkiler alanınızda kadersel başlangıçların olacağı bir aya başlıyorsunuz. 13 Temmuz'da bir ortaklık kurabilirsiniz. Saygıya ve dayanışmaya dayalı bir ilişkiye de merhaba diyebilirsiniz. 27 Temmuz'da maddi kaynaklarınızla ilgili bir bitiş veya önemli bir yatırım sürecinin sonuna gelmiş olabileceğiniz kadersel bir ay tutulması oluşacak. Aynı günden itibaren devlet ödemeleri, ortaklaşa kazanımlar ve miraslarla ilgili alanda Merkür gerilemesinin aktif hale gelmesiyle aksaklıklar yaşanması olasıdır. Elektronik ticaret arızaları veya önünüze gelebilecek borçlar canınızı sıkabilir.

KOVA BURCU:
Hizmet alanı, sağlık ve ikinci yarısından itibaren de ikili ilişkilerin odağınızı oluşturacağı bir aya başlıyorsunuz. 13 Temmuz'da hizmet alanınızda önemli bir başlangıç deneyimleyeceksiniz. Bu durum size kadersel bir dönüşüm imkanı sunacaktır. Ancak 27 Temmuz'da sizin burcunuzda gerçekleşecek ay tutulması, ortaklık ve ikili ilişkilerinizin size ruhsal bir dönüşüm fırsatı sunacağını fark edeceksiniz. Güçlü bir duygusal farkındalık kaydedebileceksiniz. Aynı gün yine ortaklıklar ve ilişkiler alanınızda retro etkisine girecek olan Merkür nedeniyle eski ilişkilerinizle karşılaşabilir, mevcut ilişkinizde iletişimsel arıza ve aksaklıklarla baş etmeye çalışabilirsiniz.

BALIK BURCU:
Venüs'ün ilişki ve ortaklıklar alanınıza giriyor olması, Güneş'in yönetici gezegeniniz Neptün ile olumlu kontak kurması sayesinde sezgilerinizin ve yaratıcılığınızın ön plana çıkacağı keyifli anlar deneyimleyeceksiniz. 13 Temmuz'da aile olmak için adım atabilir, evlenme veya çocuk sahibi olmak için karar verebilirsiniz. 27 Temmuz'da bilinçaltı alanınızda gerçekleşecek kadersel ay tutulması sayesinde ruhsal olarak kendinizi özgür hissedeceğiniz bilinçaltı çalışmalar ve spesifik terapilerle hayatınızı dönüştürebilirsiniz. Ancak kontrolünüz dışında gelişebilen bazı iletişimsel aksaklıklara neden olan Merkür retrosu da tam bu alanda 3 haftalık süreyle gündeminizi işgal edebilir.


Hepinize huzurlu, aydınlık ve sağlıklı bir Temmuz ayı diliyorum.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder