28 Haziran 2018 Perşembe

28 Haziran 2018 Oğlak Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi

Aslında etkilerinin çoktan yaşanmış olduğu yeni bir dolunay yazısı ile tekrar sizlerleyim. Defalarca yazdık, çizdik, herkes kendine göre bir yorum ve analiz getirmeye çalıştı. Yeniay ve dolunay etkilerinin yaklaşık +/- 10 gün içerisinde etkilerini gerçeklediklerini yazıyoruz. Çok yakın bir zamanda, 4 gün önce bir cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimi geçirdik. Haliyle dolunay etkilerinin yaşandığı bir süreçte bakış açısına göre epey sarsıcı gelişmelere şahit olduk. Konuyu detaylandırmak için bugün İstanbul saati ile 07:54'te Oğlak burcunun 6 derece 28.dakikasında bir dolunay gerçekleşti. Dolunayın anlık haritasını aşağıda paylaşıyorum.
Görüldüğü üzere halen retro durumda bulunan Satürn ile kavuşumda gerçekleşen dolunay, Ayın zarar gördüğü Oğlak burcunda gerçekleşti. Satürnyen bir dolunay etkisinin yanında sırasıyla Mars, Jüpiter, Satürn, Neptün ve Plüton retro halde transitini sürdürüyor. Güneş-Jüpiter ve Jüpiter-Neptün arasındaki olumlu açı kalıpları yanında neredeyse tüm gezegenler arasında gergin açılar bulunuyor. Venüs-Jüpiter kare açısı, Mars - Jüpiter kare açısı dolayısıyla Venüs-Mars arasında karşıt açı yanında, Chiron da Satürn-Dolunay kavuşumuna gerilimli bir kare açı kalıbında bulunuyor. Haritanın konumuna bakacak olursak ruhsal olumsuzlukların bedensel rahatsızlıklara dönüşmesinin kaçınılmaz olması beklenebilir. 

Genel anlamlarıyla Oğlak dolunayının ne gibi etkilere sahip olabileceğini maddeleriyle sıralayalım.
  • Mesleki kısıtlanmışlıklarla yüzleşmek. Kariyer alanında oluşabilecek otorite boşluklarının ne şekilde giderileceğine dair farkındalıklar geliştirmek.
  • Amaçlara ulaşabilmek için gerekli eforu sarf edememe ile ilgili inançların zayıflaması
  • Hayallerle gerçeklerin birbiriyle taban tabana zıt olmasının farkına erişmek
  • Bilhassa maddi olmak üzere, manevi sorumlulukların bilincine varabilmek ve harekete geçmek adına işaretleri iyi görebilmek
  • Umutlara ve hayallere sarılmanın aslında zaman kaybettirdiğini, daha somut gerçeklerle hızlı şekilde tavır almaya gereksinim duyulduğunu fark etmek.
  • Dişler, kemikler ve cilt ile ilgili sağlık sorunlarının ihmal edilmeden tedavisine yönelmek
  • Koruma ve korunma güdüsünü abartmadan işletebilmek; aksi halde olası darbelerden dolayı ruhsal olarak daha çok yara almak
  • Gösterişe varabilecek maddi harcamaların ruhsal tatmine yaramaması gerçeğine erişmek
  • Çocuklara ve genç insanlara yarar sağlayacak yardımların ve çalışmaların değerinin farkındalığına erişmek
  • İkili ilişki ve ortaklıklarda cömert davranmanın, kişinin kendisiyle iç çatışmasına neden olduğunun bilincine erilmesi
  • Tüm toplum katmanlarını etkileyecek maddi ayrışma ve çözülmenin idari olarak belirli bir denetime tabi tutulması için gerekebilecek eylem planının kişisel veya global ölçekte ortaya sunulması
  • Global ölçekte devletlerin birbirine yaptırım olarak sunduğu ambargo ve ticari kısıtlamanın hem maddi, hem de askeri düzeyde ortaya konulması.
  • Global anlamda ruhsal tatminsizlik ve duygusal kısıtlanmışlık hissi ile yüzleşmek
Türkiye Cumhuriyeti olarak maruz kalınan astrolojik etkileri de yine maddeler halinde özetlersek;
  • 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleşen darbe kalkışmasının da benzer bir Oğlak dolunayında gerçekleştiğinden yola çıkarsak; (19 Temmuz 2016) 4 günlük bir farkla yine derin devlet veya militarist bir etkinin gidişatı değiştirebilip dönüştürebilecek bir kudrette olabileceğini görüyoruz. Tıpkı 19 Temmuz 2016 Oğlak burcu dolunayından 4 gün önce gerçekleşecen kalkışma gibi bugün gerçekleşen Oğlak dolunayından tam 4 gün önce şiddet ve şaibelerin gölgesinde gerçekleşen seçimlerde aynı etkiyi görmek mümkündür.
  • İşin kötüsü, bu yılki dolunay 2016 yılındaki gibi retro harekette bulunan Satürn ile kavuşum halinde bulunuyor. Etkilerinin daha kalıcı ve kısıtlayıcı olduğunu düşünüyorum.
  • Kaldı ki dolunayın Boğa burcunda ilerlemeye başlayan Uranüs ile açı kalıbında bulunması, bu seferki etkinin ekonomik olarak da yıkıcı ve geri döndürülmesi zor etkilere haiz olduğunu söyleyebilirim.
  • Türkiye Cumhuriyeti'nin bundan sonraki süreçte yapılanma hayalleri ve umutları hala mevcut olsa bile bağımlı ve tanımlanması belirgin olmayan güçlerin etkileri altında olacağı da kaçınılmaz gözükmektedir.
  • Çocuklar veya gençlerle ilgili kabul edilmesi zor kanunlar çıkartılabilir. Kamuoyu tepkisine neden olabilecek maddi veya manevi af veya bedelli askerlik tasarıları peşpeşe bu dolunay sürecinde masaya yatırılabilir. 
  • Muhalefet olan kurumların tasviyesi yahut iç karşıklıkları Mars retrosuyla birlikte etkin hale gelecektir. 
  • 13 Temmuz'da gerçekleşecek olan Yengeç burcu yeniayı (birçok astrolojik kaynağa göre bunun güneş tutulması olduğu iddiasına katılmıyorum) ile birlikte Oğlak dolunayının ortaya çıkardığı bütün şehir efsaneleri ve şaibelerle ilgili bulgular netleşebilir. 
  • Bu arada dolunay, retro hareketine başlamış olan Mars'a doğru yönelirken, ortadoğu ve sınırlarımız ötesinde devam eden operasyonların hız kazanması; Afrin, Membiç ve Kandil fenomenlerinin tekrar seri şekilde gündeme taşınması söz konusu olabilir.
  • Bugün gerçekleşen Oğlak dolunayı ile başlayan sürecin, gelecek yıl 17 Temmuz 2019 tarihindeki bir sonraki ayağında daha da ağırlaşacağı ve somut çatışmaların varlığını daha sert şekilde hissedeceğimizi de eklemek isterim. Hepimize şimdiden geçmiş olsun diyorum. 
Bundan sonraki bölümde burçları bu Satürnyen dolunay nasıl etkileyecek, kısaca göz atalım. Yükselen burcunuza göre okumanızın daha gerçekçi olacağını hatırlatmak isterim.


KOÇ BURCU:
Kariyer ve meslek hayatınızla ilgili önemli ve dönüştürücü etkiye sahip bir dolunay deneyimleyeceksiniz. İlkelerinize ve kendi içsel kurallarınıza aykırı gördüğünüz meseleler ile ilgili tepki verme, mücadele etme ve mevcut koşulları dönüştürme çabası içindesiniz. Gerek toplumsal konumunuz, gerekse mesleğinizle ilgili gelmiş olduğunuz makamla ilgili farkındalık ve değerlendirme durumundasınız. İstifa yahut sektör değiştirme gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. Toplumsal kurumlar ve arkadaş gruplarınızla olan iletişimlerinizde motivasyon ve enerji düşüşü kaydedebilirsiniz. Dolunayın teması otoritenizin kısıtlanması ve toplumsal konumunuzdaki girişim gücünüzün düşüşü olarak değerlendirilebilir.

BOĞA BURCU:
Otoriteye karşı gelme veya isyan güdüsünün neden olduğu hukuki bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Hakaret davası, sosyal haklarınızın geri kazandırılması veya boşanmayla ilgili konularda sonuçlanma yaşanabilir. Sizi bilinçsel olarak dönüşüme iteleyen bir üst düzey eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Ancak bu bitiş süresince kendinizi yetişmiş hissetmeyebilirsiniz. Bu diploma süreci veya netice sizi ruhsal olarak tatmin etmeyebilir. Hayatınızı başka bir ülkede veya uzak bir diyarda geçirmeye karar verebilirsiniz. Yurt dışına yerleşme konusundaki içsel mücadelenizin sonuna gelmiş olabilirsiniz yahut bu uğurda harcadığınız çabalarınızın yetersiz olması nedeniyle depresif bir ruh durumuna sahip olabilirsiniz. 

İKİZLER BURCU:
Maddi kaynaklarınızla igili sürdürdüğünüz yatırım çalışmalarının meyvesini alabilirsiniz. Ortaklaşa kazanımlarla ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Bu konudaki ortaklığınızı ya bir derece üste taşımak yahut sonlandırmak isteyebilirsiniz. Bilhassa mülk yatırımıyla ilgili girişimlerinizin planlarınızla örtüşmediğini fark edebilirsiniz. Çevrenizdeki insanlara güvenme konusunda ve kimi hayatınızda nereye oturtacağınızla ilgili kararlar verebileceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Nafaka, vergi yapılandırması, kredi, sigorta ve benzeri devlete ait ödemelerde maddi gücünüzün yetersiz kalması sizi olumsuz bir ruh haline itebilir. Ancak maddi kaynaklar alanınızda ilerleyen yönetici gezegeniniz Merkür sayesinde korunaklı limanlar bulabileceğiniz koşullarla karşılaşabilirsiniz.

YENGEÇ BURCU:
Aldanma ve aldatılma ile ilgili bir nedenden dolayı mevcut ilişkinizi bitirme veya dönüştürme çabasına girişebilirsiniz. Diğer taraftan, oluşturmaya çabaladığınız bir ortaklıkla ilgili kurallar geliştirmek ve bu ortaklıkla birlikte hareket etme koşullarını değerlendirmek isteyebilirsiniz. Otoritenizin bu ortaklıkta yetersiz kalacağı endişesine sahip olabilirsiniz. Arkadaşlıklar alanınızdan bir tavsiye yahut aklınıza çalınan bir fikir, askıda kalmış ilişkinizin sorumluluğunu yüklenmek için size fırsat sunacaktır. Olumsuz alışkanlıklarınızdan kurtulmak için değerli enerjilere sahipsiniz. Yurtdışı kaynaklı yolculuk veya eğitim fırsatlarını değerlendirebilirseniz, içinde bulunduğunuz depresif ruh durumunuzu gidermek adına önemli kazanımlar elde edebilirsiniz.

ASLAN BURCU:
Dolunay anında sizin burcunuzun yükseliyor olması etkiyi güçlü ve geri döndürülemez olmasına neden olacaktır. Kendi iç dünyanızla ilgili önemli bir farkındalık geliştireceksiniz. Ruhsal ve bedensel sağlığınızı etkileyen tüm olumsuz gelişmelerden soyutlanmak ve menfaatinize hitap eden dönüşümlere yer açmak için geliştirdiğiniz mücadelelerin sonuçlarını alabileceksiniz. Hizmet alanınızla ilgili alacağınız kararlar için elinizdeki tüm koşulları masaya yatırıp değerlendireceksiniz. Ancak otoritenizin yetersiz kalması ruhsal olarak sizi bir parça yoracaktır. Kemikler, dişler ve ciltle ilgili sağlık riski taşıyor olabilirsiniz. Bu konularla ilgili sorunlarınız varsa hekim desteği almak için acele etmelisiniz. İkili ilişkilerinizdeki uzlaşmaz tutumunuz karşı tarafı uzaklaştırıcı etki taşımaktadır.

BAŞAK BURCU:
Özel hayatınız, çocuklarınız, eğlence alanlarınız ve hayatta size keyif veren konularla ilgili kararlar almak durumunda olacaksınız. Özgürlük teması nedeniyle süregelen ilişkinizi veya evliliğinizi bitirmek yahut tam tersi olarak yalnızlaşma nedeniyle hayatınızı mantık evliliği gibi bir oluşumla dönüştürmek isteyebilirsiniz. Çocuklarınızın geleceği ile ilgili bir karar vermek zorunda kalabilirsiniz. Dahil olduğunuz toplumsal koşullar nedeniyle özel hayatınızın daha kısıtlayıcı ve içe kapanık bir hale dönüşmesinden ötürü depresif bir ruh hali taşıyor olabilirsiniz. İkili ilişkilerinizdeki sağduyu ve umutlandırıcı etki sayesinde bu süreci atlatabilme şansına sahip bulunuyorsunuz. Karşınıza gelen maddi ve manevi tüm koşullar olumlu fırsatlar olarak değerlendirip ileri bakmalısınız

TERAZİ BURCU:
Aile, ebeveyn veya bilhassa annenizle olan ilişkinizle ilgili bir dönüşüme ihtiyaç duyabilirsiniz. Kariyerinizle ilgili mücadeleniz için yaşadığınız ortamı veya mekanı değiştirmek zorunluluğu hissedebilirsiniz. Mesleki amaçlarınız için taşınmanız gerekebilir. Yaşam kuşullarınız ve değişen değerler nedeniyle ailenizle çatışmaya neden olabilecek tartışmalar deneyimleyebilirsiniz. Bilhassa babanız veya yaşlı aile büyükleri ile olan otorite çatışmalarına dikkat etmelisiniz. İçsel dengeyi yakalamanız için bazı değerlerinizden vaz geçmeniz gerçeği ile yüzleşebilirsiniz. Maddi kaynaklarınızı yaratıcı işleriniz için kullanmaktan çekinmemeli, kadınlarla ilgili yahut kadınların yoğun olduğu toplumsal projelerde yer almaya özen göstermelisiniz.

AKREP BURCU:
İnançlarınız ve sizi siz yapan değerler için mücadele ederken sosyal ortamınızın sizi dönüştürdüğünü fark edebilirsiniz. Hukuki bir mücadele yahut devam ettirdiğiniz bir kişisel eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu sonuç sizin sosyal davranışlarınızı ve ilişkilerinizi dönüştürücü bir etkiye sahip olacaktır. Kısa ve uzun yolculuklarda dikkatli ve temkinli olmanız gerekebilir. Hayatınızı deniz aşırı bir ülkede idame ettirmek için süregelen mücadele ve çabanızın sonuçlarını alabilirsiniz. Ancak çaba gösterdiğiniz ve sonuç almak istediğiniz konularla ilgili kısıtlanmanız olasıdır. Size korku ve endişe verebilecek haberlerle yüzleşmeniz olasıdır. Sanat yönü ağır basan bir işle meşgulseniz, eserlerinizi ortaya çıkartacak ilham gücünü başarıya ve takdire dönüştürecek fırsatlara sahipsiniz. 

YAY BURCU:
Maddi ve manevi değerleriniz için çabalarınızın sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Ortaklaşa kazanımlar üzerine yaptığınız mücadelelerin bereketini alabileceksiniz. Kendinizle ilgili içsel kısıtlamaları bertaraf edecebilecek ani koşulları değerlendirebilir ve moralinizi yükseltebilirsiniz. Maddi yatırımlarınızın ve muhtemelen ortaklı işlerinizdeki çabanın kişisel bütçenizi dönüştürebilecek etkiye sahip olduğunun farkına varacaksınız. Ancak hesapladığınız getiriyi elde edemeyebilirsiniz. Azıyla yetinmek ileride daha fazlasına sahip olmanıza fırsat verecektir. Bilinçaltı düzeyde sahip olduğunuz zenginliklerin size ilham olarak dönebileceği etkilere sahip bulunuyorsunuz. Sosyal ilişkilerinizde enerji düşüşleri kaydedebilirsiniz. Sahip olduklarınızın ışığında daha gerçekçi planlar yapabilir, maneviyatınızı geliştirmeyi seçebilirsiniz. Süreç bilgelik yolunda sizi sınamaktadır. 

OĞLAK BURCU:
Her türlü ilişki ve ortaklığınızla ilgili ortak mücadelelerin meyvesini alacak düzeye ulaştınız. Aile olma fikriyle ilgili değerli farkındalıklar edineceksiniz. Mevcut bir ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili değerlendirme yapacak konuma ulaştınız. Ancak bu durum sizde duygusal bir dönüşüme neden olacaktır. Hatta sorumluluklarınızın daha da arttığının bilincine erişebilirsiniz. Hayatınızın bundan sonrasında alacağınız kararlar ve gidişatı etkileyebilecek bir sürecin de sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Birlik olmak veya bireysel kalmak arasında karar vereceksiniz. İkili ilişki ve ortaklıklarda daha ciddi ve sorumlu bir tavır almanız beklenmektedir. Arkadaş ilişkilerinizdeki sağduyu ve destek sizi konforlu hissettirecektir. Ancak duygusal anlamda kısıtlanmış ve köşeye sıkışmış hissetmeniz mümkündür.

KOVA BURCU:
Hizmet alanınızdaki mücadelelerinizin sizi taşıyacağı ruh halini değerlendirmek için bu dolunay bir fırsat olacaktır. Bilinaçtı düzeyde önemli farkındalıklar geliştirmek ve bunların sizi bilhassa iş ortamında ve hizmet alanınızda belirli bir dönüşüme zorlayacak olmasının farkına varacaksınız. Ruh sağlığınızı sağlam tutabilmek için arayışlara girişebilirsiniz. Zira ruhsal açıdan en zorlandığınız dolunayı yaşıyor olmalısınız. Motivasyonunuz ve bedensel enerjinizin de düşüşte olduğunu fark edebilirsiniz. Toplumsal alanda, mesleki yetkinlik ve fırsatlarınızı paraya dönüştürme şansına eriştiğinizi fark ederseniz, bu depresif dönemi aşabilme konusunda aşama kaydedebilirsiniz. Psikolojik destek almayı düşünüyorsanız bu dolunayın enerjisini faydanıza çevirebilirsiniz. Özgürlük bilinci, sorumluluklarınızın bilincine varmanıza ve korkularınızı gidermenize yarar sağlayacaktır.

BALIK BURCU:
Arkadaş ortamınız veya dahil olduğunuz topluluklarla ilgili önemli farkındalıklar geliştirebileceğiniz bir dolunay sürecindesiniz. Hayatınızdan bazı arkadaşlarınızı çıkartabilir, dahil olduğunuz söz konusu topluluklardan izole olabilirsiniz. Özel hayatınız ve evliliğinizin selameti açısından sosyal ortamlarınızı dönüştürme ihtiyacında olabilirsiniz. Özgür hissettiğiniz yeni sosyal ortamların varlığı, kemikleşmiş arkadaşlık ilişkilerinin getirdiği sorumluluk bilincini biraz olsun rahatlatacak etkiye sahiptir. Kişisel gelişim, spritüel çalışmalar ve hayal gücünüzü ortaya koyabileceğiniz eğitim çalışmaları bu dönemde hissediyor olduğunuz sosyal izolasyon hissinin giderilmesinde büyük rol oynayacaktır. İçinde bulunduğunuz toplumsal etkinlik ve kurumların sizin hayatınıza kattıklarıyla ilgili manevi farkındalıklar geliştirebilirsiniz. Buna göre de çevrenizi değiştirmek isteyebilirsiniz.


Hepinize huzurlu ve dingin enerjiler deneyimleyebileceğiniz bir dolunay süreci diliyorum.

Yüz yüze, yazılı, Skype üzerinden danışmanlık almak isterseniz "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep etmeniz mümkündür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder