12 Temmuz 2018 Perşembe

13 Temmuz 2018 Yengeç Burcunda Parçalı Güneş Tutulması ve Burçlara Etkileri

Sıkı bir güneş tutulması sürecine başlamış bulunuyoruz. Yaklaşık bir yıla yakın bir süredir Aslan ve Kova burçları aksında gerçekleşen Güneş ve Ay tutulmalarının kadersel etkili yeniay ve dolunay fazları olduğunu artık hepimiz biliyoruz diye farz ediyorum. Neden yeniay ve dolunay fazı bir anda tutulmaya dönüşüyor diye sorgulayabilirsiniz. Bunun nedeni de ay düğümlerinin her yıl tutulmaları belirleyen burç kuşaklarında yer almasından ötürü, bu ay düğümlerine yakın derecelerde olan yeniay ve dolunay fenomenlerinin Güneş ve Ay tutulması halinde ortaya çıkması anlamı taşıyor. Mesela 2015-2017 arasında ay düğümleri Balık ve Başak (horoskopta karşılıklı bulunan burçlar) aksında bulunuyordu. Dolayısıyla tüm ay ve güneş tutulmaları bu burçlarda gerçekleşti. Yalnızca 2016 yazında, tıpkı 13 Temmuz 2018'de olacağı gibi, ay düğümleri Balık ve Başak burcunda olmasına rağmen Kova burcunda bir Ay tutulması meydana geldi.

İşte bu mantıkla, 2017'nin Mayıs ayından 2018 Kasım ayına kadar ay düğümleri Aslan-Kova aksında bulunduğu için, bu süre zarfındaki yeniay ve dolunay fazları da bu burçlarda meydana geliyor. Dolayısıyla 13 Temmuz'da yaşayacağımız Yengeç burcundaki Güneş tutulması "parçalı" bir tutulma olacak. Yani ay düğümü Aslan burcundayken, bir önceki burçta olması nedeniyle ve "Placidus" tekniği ile açılmış bir tutulma haritasında aynı ev düzenine denk geldiği için bu "yeniay" fazındaki gökyüzü fenomeni bir bakıma tutulma olarak kabul ediliyor. Yılın başından beri bunun güçlü bir yeniay etkisinde olacağını savunsam da "parçalı, yarım, yarım yamalak" gibi bir tutulma olacak bir şekilde...

İstanbul saati ile sabah 05:47'de Yengeç burcunun 20derece 36.dakikasında kesinleşecek olan Güneş tutulmasının etkilerini yaklaşık 15 gündür yaşıyoruz. Yazımın başında da bahsettiğim gibi aslında bu bir yeniay fazı ve içerdiği sert görünümler nedeniyle kadersel dönüşümlere neden olacak bir niteliğe sahip. Üstelik tutulma anı için çıkarttığım haritanın da tam yükselen (asc) derecesinde gerçekleşiyor. Astrolojinin en kötücül gezegeni olarak kabul edilen Plüton'a partil karşıt açı kalıbına sahip. Üstelik bu Plüton hala retro harekette bulunuyor ve tutulmanın başrol oyuncusu olan Ay, yönettiği burçta ilerliyor. Tutulma diğer taraftan tam bu derecede bulunan sabit yıldız olan Castor'un üzerinde gerçekleşiyor. İtibar,zeka, muhteşem bir öğrenme kabiliyeti, iş hayatında faaliyet, entelektüel konular sayesinde kazanç elde etmeyi temsil eden bir yıldız olan Castor, bu Güneş tutulmasının olumlu getirilerinden birisi olabilir diye düşünüyorum. 

Tutulmanın global anlamda olasılıklarına geçmeden önce Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçlarını, bu burçlarda doğum haritasında 20 dereceye +/-5 derecede gezegeni bulunanları olumsuz etkileyebilecekken, Balık ve Akrep burçlarına olumlu faydalar sağlayacaktır.

Yengeç burcu sembolizm olarak ruh, bilinçaltı, içsel yolculuk, anne, rahim, vatan, milliyet, kökler, besleme, büyütme, doyurma, güvenme, güvendirme ve korunma gibi anaç duygu ve eylemlere karşılık gelmektedir. Bu konularda güçlü ve kadersel dönüşümler, başlangıçlar, umutlar vaad ederken; tam karşısında yer alan Plüton sayesinde direnç, çatışma, tamamlanmamış alt yapı ile başlanan girişimlerin tepeceğine işaret etmektedir.

- Kadersel ve geri dönüşü zor olacak başlangıçlar hayatın her alanında etkisini göstermektedir. Bu başlangıçlarda bir emrivaki etkisi olabilir ve bu da ne yazık ki çok şiddetli bir direnç görerek gidişatı etkilemektedir. Buna benzer meseleleri çok kısa bir süre önce ülkemizin siyasi hayatında yaşadık. Bir daha eskisi gibi olmayacak bir yönetim sistemi ile yüzleştik. Bu durum birilerine çok güven verici gibi gelirken, diğer tarafın Plütonik bir etki yaşamasına neden oldu. 

- Bütün negatif görünümüne rağmen umutlar ve hayaller bu geri dönülemez başlangıç için destekleyici etki sunmaktadır (Retro hareketini bitiren Jüpiter-Neptün kontağı tutulmaya destekleyici açı sunmaktadır)

- Maddi ve manevi değerler global olarak olumsuz bir gerileme halinde olmasına rağmen sorumluluk alınarak ve üzerinde titiz bir görev blinci kurularak yapılandırılması kaçınılmazdır. (Venüs - retro Satürn üçgeni)

- Dikte edilen tüm fikirler umutları söndürmeye neden olmaktadır. Dünyada yükselen dikta rejimleri, monarşik yönetimler ve lider cuntaları halkların umutlarını söndürmektedir. (Merkür Aslan - Jüpiter Akrep kare açısı)

- Geçmişte kalmış krizler, toplumsal acılar, savaşlar ve benzeri şiddet eylemleri üzerinde tekrar düşünülüp daha kucaklayıcı bir bakış açısıyla eylem planı hazırlanması zaruridir. Ancak bu eylem planları için daha inandırıcı bir şekilde hareket edilmesi ve çaba gösterilmesi gerekmektedir. Geçmişteki benzer acıların tekrarı bu süreçte önümüze çıkabilir. (Retro Mars-Güney Ay düğümü kavuşumu - Uranüs kare açısı) Çorlu'da gerçekleşen tren kazası, 14 yıl önce yaşanmış benzer bir kazayı çok kısa bir süre önce önümüze getirdi. Keza, Serebrenica Katliamı 22 yıl sonra ortadoğu'daki bitip tükenmeyen savaşların sindirilmesi açısından önemli bir ders niteliği olarak karşımıza çıkmış oldu. 

- Tutulma anında Satürn ve Kuzey Ay Düğümü arasında 150 derecelik bir açı kalıbı oluşuyor. Satürn'ün geri harekette olması nedeniyle bunu ertelenen ve çözümlenemeyen bir otorite boşluğu olarak anlamlandırmak mantıklı olacaktır. Erteleme, günü kurtarma ve ulaşılması gereken noktaya giderken gecikmeye neden olmak ve kısır döngüde gidip gelmek şeklinde açıklanabilir. Aslında Yengeç tutulmasının emrivakiliği yanında, işlerliğinin kısıtlanmış olduğunu da fark edebiliriz. Bu gecikmenin aslında eksik kalan birçok meselede şifalanma, yapılanma ve tamir etme fırsatı olduğunu da eklemek gerekiyor. Zira Kuzey Ay Düğümü ve Chiron arasında olumlu bir açı kalıbı daha oluşmuş durumda...

- Tutulma anı haritasındaki belki de en olumlu açı kalıbı Venüs ve Uranüs arasındaki diyebilirim. Burada belki de yazın getirdiği coşku ve canlılıkla, planlanmayan ve hesapta olmayan kısa seyahatler yanında bilhassa sürprizli maddi getirileri olan etkinlikler hayatlarımıza dahil olabilir. 

- Mars ve Uranüs arasındaki sert görünüm nedeniyle her türlü kaza riskine karşı da dikkatli olunmasını öneriyorum. Uranüs yönetimindeki Kova burcunda retro harekette olan Mars ve toprak burcu Boğa'daki Uranüs'ün bu sert etkileşimi, Plüton etkili bu tutulmada havacılık, maden, toprak kayması, metro kazası gibi etkiler verebilir. Keza çok yakın bir zaman önce toprak kayması nedeniyle bir tren kazası yaşadık.

Ülkemiz açısından baktığımızda ise yeni bir yönetim sistemi kurulmuş oldu. Başlı başına bunu Yengeç Burcunda Güneş Tutulmasına mal edebiliriz. Zira bu tutulma tam da 29 Ekim 1923 tarihinde kurulan cumhuriyetimizin kuruluş haritasının konumuyla büyük benzerlikler arz ediyor. Ancak kuruluşunda Yengeç burcunda bulunan Plüton, artık transit Plüton'a karşıt yapıyor. Bu artık bir dönemin kapanıp, yeni dönemin başlangıcı olarak kabul edilebilir. Alışılagelmemiş bir yönetim şeklini Uranüs Boğa desteklerken, çoğunluk gezegenlerin retro pozisyonda olması, bu yeni başlangıçta birşeylerin ters gittiğini ve dirençle karşılaşılacağını da betimliyor. Eylül ve Ekim aylarında mevcut düzende retro harekette olan gezegenlerin ileri yönelmesiyle taşların yeniden oynayacağını düşünüyorum. 

Tutulmanın burçları nasıl etkileyeceğine de kısaca göz atarsak, yükselen burçlarınıza göre okumanızı tekrar hatırlatmak istiyorum. 

KOÇ BURCU:
Tutulmanın etkisini içsel alanda, yuvanızda ve ebeveyninizle ilgili alanlarda yaşayacaksınız. Toplumsal konumunuzun ve meslek yaşantınızın sizi dönüştürme baskısını yaşayacağınız bir sürece giriyor olacaksınız. Bu süreçte belki taşınmanız, yuvanızı değiştirmeniz gerekebilir. Mali sorunlarınızla boğuşmak adına sezgilerinizin sizi olumlu fikirlere doğru ulaştırmasına fırsat vermelisiniz. Hayatınızdaki tıkanıklığı iç dünyanızda kendi inşaa etmiş olduğunuz kaleye sığınarak giderebileceksiniz. Kendinize güvenin ve korunaklı olduğunuz alanlarda sabırla ilerlemeyi seçin. Annenizle çatışma yaşamamaya özen gösterirken olası sorunları sağduyu ile çözme yoluna gidin.

BOĞA BURCU:
Yolculuklar ve haberleşme alanlarında deneyimleyeceğiniz Güneş tutulması etkilerinde, hukuki baskılar ve akademik engellerle karşılaşabilirsiniz. Yurtdışı çıkış yasağı veya sorunları ile karşılaşmanız bile mümkündür. Güven ve koruma duygusunun ağır basacağı yeni sosyal birliktelikler kurabilirsiniz. Kardeşleriniz, akrabalarınız ve kuzenleriniz ile kısa yolculuklar planlayabilirsiniz. Ancak planladığınız ve başlamak istediğiniz her eylemde bir baskı ve engel ile karşılaşmanız olasıdır. Kadersel ve geri dönüşü olmayacak başlangıçlara girişmeden önce eğisini doğrusunu planlamalı ve ikili ilişkileriniz sayesinde motivasyon ve moral desteğini yakalamalısınız.

İKİZLER BURCU:
Maddi ve manevi değerleriniz ve kaynaklarınızla ilgili kalıcı ve güvene dayalı başlangıçlar yapma arzusundasınız. Ancak borçlar, krediler ve maddi yükümlülüklerin sizi aşağı çekiyor olduğunu algılayabilirsiniz. Kendinizi sağlama almadan ve yükümlülüklerinizi yerine getirmeden altından kalkamayacağınız harcamalara girişmeniz tehlikeli olabilir. Mesleki başarı ve takdirlerin yanılsama olabileceğini hesaba katıp, temkinli ve sağduyulu bir şekilde maddi girişimlere yönelmelisiniz. Hesapta olmayan ve kontrolünüzde gelişmeyen sürprizli olayların size değer kaybettirmesi olasılığını da kafanızın bir tarafında tutmanız gerekiyor. Maneviyatınızı yükseltecek yardım konularına başlayabilir, çocuk okutabilir, düşkün insanları doyurabilir ve benzeri eylemleri yapabilirsiniz.

YENGEÇ BURCU:
Hayatınızda büyük bir kırılım noktası oluşturabilecek bir meseleye başlıyor olabilirsiniz. Ancak her türlü ikili ilişkinizden gelebilecek baskı ve provakasyonlara karşı da hazırlıklı olmalısınız. Planladığınız büyük başlangıç her ne ise, mutlaka buna antitez oluşturabilecek ve sizi yolunuzdan alıkoyabilecek bir kişi veya engel olacaktır. Dolayısıyla arzularınızı gerçekleştirmek için inanacağınız ve güveneceğiniz en önemli etkenler zihinsel ve ruhsal yeterliliğiniz, sezgileriniz, çocuklarızın veya sevgilinizin manevi desteği olacaktır. Güven ve korunma dürtüsü çıkacağınız yoldaki en değerli sığınma alanlarınızdır. Güneş tutulmasında evlilik kararı almanız mümkündür.

ASLAN BURCU:
Bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz bu kadersel başlangıç, öncelikli olarak ruh sağlığınızı etkileyen tüm fenomenleri etkilemektedir. Kontrolünüz dışında gelişen soyut veya somut meselelerde size mani olan, baskı kuran veya ilerlemenizi, karar almanızı engelleyen etkilerle yüzleşmenizi, çıkış noktanızı daha rahat bulabilmenizi sağlayacaktır. Güven ve korunma içgüdüleriyle ilgili aydınlanma deneyimleyebilirsiniz. Ebeveyniniz ve içsel coşkularınızın desteği ile ilerlemek ve yepyeni bakış açıları belirlemek adına hizmet alanınızdaki tıkanıklıkların üzerine gidebilirsiniz. Kendi kendinize dürüst olmaya çabalamalı ve başlamayı umduğunuz süreç her ne ise kararlı duruş sergilemelisiniz.

BAŞAK BURCU:
Arkadaşlıklar ve etkinlikler alanında deneyimleyeceğiniz Güneş tutulmasında, mesleki gelirlerinizin nasıl daha güvenli akabileceği ile ilgili kafa yormanız gereken bir süreç olacaktır. Güvenli arkadaşlık grupları ve destek etkinliklerine katılabilirsiniz. Diğer taraftan özel hayatınız, çocuklarınız ve evliliğinizle ilgili baskılara karşı korumacı bir tavır geliştirebileceksiniz. Sağduyulu ve ilham verici ikili ilişkileriniz, sosyal ortamlarınız, yakın akrabalarınız ve komşularınızın bu yenilenme sürecinde payları yüksek olacaktır. İnanmakta ve güvenmekte zorlansanız dahi kendinizi biraz gevşetmenizde ve sabit fikirlerinizden arınmanızda fayda olacaktır.

TERAZİ BURCU:
Mesleki ve toplumsal alanda deneyimleyeceğiniz bu kadersel güneş tutulmasında, yerleşik düzeniniz, ebeveyniniz ve alışkanlıklarınız dirençli hareket edeceklerdir. Kendinizi güvenli hissedeceğiniz bir mesleğe geçiş yapabilirsiniz. Her ne kadar olumsuz baskı ve müdahale ile karşılaşsanız da yolunuzdan gitmekte bir sakınca görmeyeceğiniz, maddi ve manevi olarak fırsatları doğru görebildiğiniz, yeteneklerinizin bilincinde olduğunuz en kararlı tavrınızla ilerleyebileceksiniz. Buradaki sıkıntı, birçok gezegenin transit halde retroda olmasının sizin harekete geçmenize bir parça engel olmasıdır. Atalet duygusunu atlatabilirseniz güvenli bir toplumsal yaşama erişebileceksiniz. Annenizle yepyeni bir ilişki formu yakalama şansına da sahip bulunuyorsunuz.

AKREP BURCU:
Eğer yurtdışı bağlantılı bir iş, eğitim veya göç planlıyorsanız bu tutulma size çok değerli fırsatlar sunuyor. Yönetici gezegeniniz Mars retro pozisyonda yerinizde saymanıza neden olsa da, burcunuzda bulunan ve retro hareketini sonlandıran Jüpiter fırsatları ayağınıza getiriyor. Kardeşleriniz ve akrabalarınız hayatınızda yapmayı planladığınız ve kararlı olduğunuz kadersel değişimi onaylamıyor veya engellemeye çalışıyor olabilir. Sosyal alanınızdaki insanlar da keza aynı kafada olabilir. Yolunuz belli ve oldukça kararlı gözüküyorsunuz. Kararlamış olduğunuz bu geri döndürülemez başlangıç sayesinde yeteneklerinizin de sizi yukarılara taşıyacağından eminsiniz. Tek ihtiyacınız olan biraz daha güven ve korumacılık duygusudur. Onaylanma ihtiyacından arınırsanız önünüz açık olacaktır.

YAY BURCU:
Beklediğiniz miras veya maddi durumunuzu toparlayıp kendinizi koruma altına alacağınız kaynakların yavaş da olsa geldiğini fark etmiş olmalısınız. Ne yazık ki kişisel kaynaklarınız tükenmiş halde ve ileriye dönük tüm planlarınızı da başkalarından edinebileceğiniz destekler sayesinde kurtarabileceğinizin farkındasınız. Çünkü kişisel kaynaklarınız bir yapılanma sürecinde bulunuyor. Bu durum düze çıkana kadar beklenmedik fırsatlar ve sizin içsel sağduyunuz sayesinde çözümlenebilecekmiş gibi duruyor. Mars'ın sosyal ilişkiler alanınızda retro harekette bulunması da biraz insanlardan kendinizi soyutlama arzusunda olduğunu gösteriyor. Aslında biraz uzaklaşmak ve yer değiştirmek moral olarak size iyi gelebilir. Çünkü bu tutulma artık eski defterlerin kapanması ve yeni güvenli bir geleceğin inşaası üzerine kurulu. Güç toplamanız gerekmektedir.

OĞLAK BURCU:
Güneş tutulması ikili ilişkiler alanınızda gerçekleşirken sizin burcunuzda retro harekette bulunan Plüton'a tam karşıt açıda bulunuyor. Evren artık ilişkilerinizle ilgili direnç göstermemeniz konusunda size uyarı gönderiyor. Hayatınızdaki ortaklık ve ikili ilişkide bulunduğunuz insanları kendinize uydurmak, şekillendirmek ve baskı kurmaktan kaçınmalısınız. Size sunulan dost fırsatlarındaki insani öğeleri yakalamalı, kalıcı ve korumacı ortaklar yahut ilişkiler kurmalısınız. Dargın olduğunuz kişilerle tekrar yollarınızın kesiştiği, tekrar güvenli ilişkilerin tesis edildiği, belki özel hayatınıza da yeni birilerinin karıştığı bir süreçte olabilirsiniz. Hayatınızın yapılanmasıyla ilgili bu önemli tutulmayı faydaya çevirmek için güven alıp, güven verdiğiniz ilham verici ilişkiler başlatabilirsiniz.

KOVA BURCU:
Tutulmanın hizmet ve sağlık alanınızda yaşanıyor olması biraz tadınızı kaçırıyor olabilir. Bilhassa ruhsal olarak kendinizi kısıtladığınız, ruhsal baskı yaşadığınız kavramların üzerine gidip profesyonel desteği ile sorunların üstesinden gelebileceğiniz bir tutulma sürecindesiniz. Özgüveninizin kırılmış olduğu bir süreçten geçtiyseniz bu konuda önemli ilerlemeler sağlayabilirsiniz. Bedensel bir rahatsızlığınız mevcutsa da bu tutulma iyileşme ve tedavi süreci olarak size destek sunacaktır. Hizmet verdiğiniz konu her ne ise yepyeni bir projeye başlayabilir, gündelik işlerinizin çok daha farklı bir alande ilerlemesini sağlayabilirsiniz. Eğer bir evcil hayvanınız yoksa barınakları dolaşıp yeni bir ev arkadaşını sahiplenebilirsiniz. Bilhassa besleme ve büyütme temalı tutulmada evcil hayvan ruhsal olarak size çok fayda sağlayacaktır.

BALIK BURCU:
Yengeç burcundaki Güneş tutulmasının en faydalı olacağı burçların başında geliyorsunuz. Evlenebilir, çocuk sahibi olmak için karar verebilirsiniz. Özel hayatınızda size anne şefkati sunabilecek, güven veya koruma güdünüzü tetikleyecek bir özel ilişkiye ihtiyaç duyduğunuzu ve arzu ettiğiniz kişinin de aslında bir süredir kısmetinizde olduğunu fark edebilirsiniz. Çocuklarınıza yurtdışı kaynaklı olabilecek bir eğitim aldırabilir yahut kendi yeteneklerinizi geliştirebileceğiniz, hobilerinizi bir üst seviyeye taşıyabileceğiniz bir akademik eğitime başlayabilirsiniz. Ancak arkadaş gruplarınızdan veya dahil olduğunuz toplumsal etkinliklerden baskı görebilir, kararlarınıza direnç gösterildiğini fark edebilirsiniz. Oysa yolunuz oldukça aydınlık ve kararlarınız doğru yönde olacaktır.

Hepinize hayırlı bir tutulma süreci diliyorum. Astrolojik danışmanlık almak için oytunislar@gmail.com adresine mail atıp randevu talep edebilirsiniz. Yüz yüze, online veya yazılı danışmanlık servisim bulunmaktadır. Danışmanlık şartlarını görüşmek için ulaşmaktan çekinmeyiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder