26 Temmuz 2018 Perşembe

27 Temmuz 2018 Kova Burcunda "Kanlı" Ay Tutulması ve Burçlara Etkileri

Merhaba,

Merkür'ün de bugün itibarıyla retro transitine girmesiyle birlikte dinamik enerjilerin hepimizi bir şekilde etkilediği dönemlerden geçiyoruz. Kısa bir zaman önce retro durumdan çıkıp hala durağan olan Jüpiter haricinde Mars, Satürn, Neptün ve Plüton hala retro transitlerinde bulunuyorlar. Bir de bunun üzerine yarın gece yaşanacak ve "yüzyılın" en etkili ay tutulması olacağı iddia edilen "kanlı" ay tutulmasıyla muhtemelen dengeler epey değişecek. 

Hani bazen çok şiddetli kar fırtınaları olur yahut çok sıcak geçen yaz mevsimleri yaşanır. Son 45 yılın, son 78 yılın, son bilmem kaç yılın en şiddetli hava fenomeni yaşandığı iddia edilir. Aslında bu deneimleyeceğimiz Ay tutulması da evrenin rutin tutulmalarından biri olacak. Ne fazla, en az...dolayısıyla şöyle şiddetli, böyle arazlar getirecek gibisinden serzenişlere kapılıp olumsuz beklentileri hayatınıza çekmemeniz gerektiğini düşünüyorum. Kanlı denmesinin sebebi de Freddy'nin kabusu tadında bir korku öğesi değil, tutulma esnasında ayın ışık etkileri nedeniyle kızıl renge bürünmesi nedeniyle verilmiş bir tanımlama...daha doğrusu Dünya’nın gölgesinin Ay’ı tamamen kapatıp Güneş ışığı ile temasını kesmesi nedeniyle "Tam Ay Tutulması" gerçekleştiği zaman meydana geliyor. Aslında tamamen bir "Dolunay" fazı olan Ay tutulmasında Güneş ve Ay arasına gezegenimiz giriyor. Astrolojide ay düğümlerinin ne anlam taşıdığını önceki makalelerimde açıklamıştım. Ay düğümleri dolunay veya yeniay fazlarına çok yakın açılarda bulunuyorlarsa bu tutulmalar "tam veya parçalı" olarak adlandırılıyorlar. İşte bu mantıktan yola çıktığımızda Güneş'in 4 derece 44 dakika Aslan burcunda, Ay'ın ise 4 derece 44 dakika Kova burcunda olduğu konumda, İstanbul saati ile 23:19'dan itibaren tam tutulma gerçekleşmeye başlayacak. Aslında tutulmanın gözlenebileceği saat  aralığı 20:15 ve 02:30 arası olacak. Türkiye'de bu saatler gece olacağı için Türkiye'den eğer hava bulutlu değilse izlenme olanağı bulunabilecek. 

Etkileri +/- 1 ay gibi bir süreyi kaplayan bu Ay tutulmasının tam gerçekleşme anındaki astrolojik haritasını yukarıda bilgilerinize sunuyorum. 

Son bir yıldır Aslan-Kova burçları aksında gerçekleşen Ay ve Güneş tutulmalarının bu son ayağında, etkilerinin bizleri nasıl kadersel dönüşümlere yönelteceğini sıralamaya çalışalım.

Tutulmada baş rol oyuncusunun Mars olduğunu görüyoruz. Haliyle tutulma anını izlerken Mars'ın da görüş alanınıza girme ihtimalini unutmamalısınız. Bir süredir retro pozisyonda olan bu hareket gezegeninin temsil ettiği semboliklerin tutulmanın getirilerinde önemli etkisi olacaktır. Diğer taraftan bugünden itibaren retro hareketine başlayan Merkür de Aslan burcu tarafında, ancak biraz daha uzak bir açıda bulunmakta. Şansımıza tutulma anına bir açı kalıbında bulunmuyor. Zaten geri giden gezegenler nedeniyle epey düşen enerjilerimize bir de o katkı sağlamamış olacaktır. 

Tutulmada etkin bir rolü olan yardımcı oyuncu ise Uranüs. 15 Mayıs'ta Boğa burcuna geçiş yapan bu sürprizlerin gezegeni tutulma konumuna gergin bir açıda bulunuyor. Buna mukabil retro Satürn ile de uyumlu bir açı kalıbında bulunan Uranüs bir nebze gerginliğini gideriyor diyebiliriz.

Ay tutulmalarında Dolunay fazı meydana gelir. Bu da Terazi burcu enerjisine karşılık getirir. Kararsızlık ve odaklanma problemi oluşabilir. İlişki odaklı bir yaklaşım söz konusudur. Tek başına karar alma güçlüğü oluşabilir. Öfke nöbetlerine girilmesi ihtimal dahilindedir. Duygusal patlamalar yaşanabilmektedir. Hele ki tutulmada bir de Mars etkisi varsa, öfke ve diplomatik davranışlardan uzaklaşmak mümkün hale gelmektedir. Ay aynı zamanda bilinçaltını betimler. Ruhsal ihtiyaçlarımızın simgesidir. Ay'ın Mars ile kavuşumda tutulma halinde bulunması ise gergin bir ruh yapısının ortaya çıkmasını ve bu yapı ile baş etmek konusunda ne gibi kaynaklara sahip olabileceğimiz hakkında bize bazı ip uçları verebilecektir. Güneş ve Ay'ın bulunduğu burçlar ve yaşam alanlarında ne gibi detayları ortaya koyduğuna bakacak olursak, özgürlük ve bağımsızlık ihtiyaçları üzerinde odaklandığımızı fark edeceğiz. 

- Arkadaşlık ilişkileri, toplumsal etkinlikler ve bilhassa kurumsal ilişkilerinde özgürlük ve bağımsızlık temalı gümbürtüler kopabilir. Yukarıdaki haritanın ilk olarak bize sunduğu gerçek bunun üzerinedir. Daha başına buyruk, bireysel olma arzusu ve gecikmiş hesaplaşmalar bu tutulmada kendini ortaya koyacaktır. Üzerinde maddi/manevi baskı hisseden bireylerin tutulmayı ilişkilerini değerlendirmek adına kullanmaları gerekmektedir.

- Toplumsal yapının dikte ettirdiği başarı, liderlik, sahnede ve medyatik olma baskısı, bilhassa ekonomik kaygılardan ötürü çözülen değer yargıları nedeniyle bireyselleşmeye ve yalnızlaşmaya itilen kişinin bu farkındalıklara sahip olup öfkeye kapılması

- Asiliğin, anarşist ruhun, devrimciliğin ve güçlü bir özgürlükçü yapının ortaya çıkması. Ruhların bağımsızlık temasıyla dolu hale dönüşmesi. Toplumun değer yargılarının ve içinde bulunduğumuz siyasi yapının atmosferine uyum sağlamada zorlanma ve beraberinde sosyal ilişkilerde gerginlik hissetme.

- Bilhassa maddi kısıtlanmalardan ve bozulan ekonomik yapıdan dolayı dostluk ilişkilerinin ve aile yapılarının bozma uğraması. 

- Çocukların ve gençlerin bireysel farkındalıklarına ulaşmasında değerli bir kırılım oluşturabilir. Çocukların ailelerine isyan etmesi, bireysel özgürlükleri için gerginlik yaratmaları beklenebilir. Anne/Baba arasındaki gerginliklerin ve çatışmaların çocukları içe kapanmaya ve aileden kopmaya itebilir.Ailevi travmalar ortaya çıkabilir. 

- Kalp sağlığı ile ilgili önemli farkındalıklar geliştirebiliriz. Zira kalp ve ritm problemleri, bir de gergin Uranüs etkisi nedeniyle ortaya çıkmaya başlayacaktır. 

- Çocuk sahibi olmak isteyenlerde bu arzunun gerçekleşememesi halinde evlilik bozulmaları meydana gelebilir. Keza maddiyat nedeniyle iptal olan veya ertelenen evlilikler de yaşanabilir. Tutulma haritasının başlıca teması, toplumsal kaynakların ve yönlendirmelerin ışığında bireylerin ve çiftlerin içinde bulundukları sabit durumdan uzaklaşmaları yönünde kalıcı farkındalıklar sağlamasına neden olacaktır. 

- Kalıcı ve uzun süre alışılagelmiş bir düzenin bozulması şeklinde ortaya çıkacak şartlara göre ruhsal dengelerin korunamaması, öfke ve gerginliklerin ortaya çıkması beklenebilir. 

- Maddi çözülme ve beklenmedik harcamaların ortaya çıkmasından mütevellit durumlardan ötürü özel hayatlarımızla paralel yürüttüğümüz kolektif yapının yara alması söz konusu olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti açısından ele aldığımızda ise;
Geçtiğimiz Oğlak burcu dolunayı  ve Yengeç burcundaki Güneş tutulması neticesinde zaten kalıcı dönüşümlerin ve geri döndürülemez değişimlerin ayak izlerini deneyimlemiştik. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerletilmiş kuruluş haritasına göre ay tutulması 6.ev alanına denk düşüyor. Bu alan Ordu, Deniz Kuvvetleri, Polis ve Sivil Hizmetler, askerde olanlar gibi ödeme için çalışan emekçi sınıfları ve gönüllülere karşılık gelir. İstihdam, işsizlik ve ücret koşulları, sendikalar, emek örgütleri, askeriyenin tüm dallarında ve ulusal savunma konularında kurallara işaret eder. Kriz zamanlarında hizmet kuruluşlarını temsil eder. Bu ev aynı zamanda halk sağlığı, sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanlarını da temsil eder; Hemşirelik, diş hekimliği, şifacılık ve genel anlamda hekimlik konularındaki durumların gündeme gelmesine neden olur. Aynı zamanda beslenme, gıda sektörü ve gıda konularındaki işleyişi de betimler. Buna göre;

- 2016 yazından beri süregelen OHAL uygulamalarında sona gelindiğini görebiliriz. Ancak hukuki yaptırımlar ve terörle mücadele nedeniyle tamamen bu durumdan sıyrılmak mümkün olmayabilir.

- Bedelli askerlikle ilgili nihai karar çıkacaktır. Ancak askeri açıdan köklü bir değişime gidilmesini engelleyen ve zorlaştıran bazı global ortaklık kurallarının engeli ile karşılaşılması mümkündür.

- Toplumsal gidişatı kıskaç altına alabilecek tutuklamalar, özgürlük ihlalleri ve uzun yargılama süreçlerinde yolun sonuna gelinmiş olabilir. İzmirli pastör gibi, hapiste yatan ve topluma mal olmuş siyasetçi, gazeteci ve benzeri kişilerin salınması ve özgürlüklerine kavuşturulması gündeme gelebilir. Ancak çözümsüzleşen veya çözülen hukuk sistemi ve yaptırımları bu gidişatı zorlaştırmakta engel teşkil etmektedir.

- Ordu ve darbe sözcüklerinin yoğun telaffuz edileceği bir süreçte bulunuyoruz. Geçmiş askeri darbelerle hesaplaşma, alınan itibarların geri kazanılması, geçtiğimiz darbe kalkışması neticesinde tutuklanan bürokratların işlerine iadesi veya itibarlarının teslim edilmesi gündeme gelebilir.

- Tarımsal besinlerin temini ve fiyatlandırılması konusunda kalıcı yasalar çıkması beklenebilir. Bilhassa diyet ve sağlıklı beslenme ile ilgili yeni yaptırımlar ve kanunlar gündeme gelebilir. 

- Muhalefet partilerindeki hizipleşme, koltuk kavgaları, liderlik yarışları ve kurultaylar Ay tutulması döneminde tavan yapacaktır. Hem CHP, hem de Iyi Parti açısından liderlik değişimleri ve beklenmedik kurultay sonuçları ortaya çıkabilir. Bu süreçte gecikmiş hesaplaşmalar ve gergin söz düelloları beklenebilir.

- Mars etkisi nedeniyle hem ülkemizde hem de dünyada yangınların devam edeceğini düşünüyorum. Global iklim değişikliği, önlemini alana kadar ve belki de retro gezegenler düz hareketlerine başlayana kadar devam edecektir. 

- Mars ve Uranüs arasındaki keskin ve gergin açı kalıbı nedeniyle dünyada yolculuk ve bilhassa havacılık kazalarında artış beklenebilir. 

- Uzay teknolojileri ve uzay bilimleriyle ilgili yeni keşifler ortaya çıkabilir. 

Bu kritik ay tutumasının burçlara olan etkisinden bahsedersek, yükselen burcunuza göre yorumları okumayı unutmuyorsunuz...

KOÇ BURCU:
Kritik ay tutulmasının etkilerini arkadaşlıklar ve toplumsal kurumlar alanınızda yaşayacaksınız. Bugüne dek kurmuş olduğunuz arkadaşlık ilişkilerinizdeki özgürlük ve bağımsızlık temaları üzerinden duygusal bir farkındalık elde etmeniz olasıdır. Bu farkındalığın ışığında ilişkilerinize çeki düzen verme ve gerekiyorsa uzaklaşma eğiliminde olabilirsiniz. Fikirlerinize ne kadar değer verildiği, ne derece ilişkilerinizde özgür bırakıldığınıza bağlı olarak yolunuza devam edip etmeme kararı verebilirsiniz. Mevcut ilişkilerinizde ego çatışmalarının varlığını fark edip öfkeli bir tavır ortaya koyabilirsiniz. Beklenmedik harcamalar nedeniyle kolektif etkinliklere katılım sağlayamama durumu gündeme gelebilir. 

BOĞA BURCU:
Kariyeriniz ve toplumsal alanınızda gerçekleşecek ay tutulmasının etkileri, daha çok toplumsal konumunuzun içsel dinamiklerinizin ortaya koyduğu tepkiler ışığında şekillenecektir. Yürüttüğünüz işlerin hayatınıza ne kattığını ve bundan sonraki dönemde topluma faydası olup olmaması üzerinden ne fayda sağlayacağınızla ilgili bir kırılma noktası deneyimleyeceksiniz. Uzun bir süredir yürüttüğünüz işlerin neticesini almaya başladığınız gibi, kariyerinizi tamamiyle içsel sesinizi dinleyip değiştirme harekatına girişeceğiniz ve alışkanlıklarınızı zorlayacağınız bir tutulma deneyimlenecektir. Benliğinizdeki köklü değişim ve sabitlikten arınma fikri bu tutulmada sizi ruhsal olarak epey zorlasa da ortaya çıkan gerçeklerle eninde sonunda yüzleşmek zorunda kalacaksınız.

İKİZLER BURCU:
Fikirlerinizin inançlarınızı etkileyip hayata daha farklı gözlerle algılayabileceğiniz bir tutulma sürecindesiniz. Kendinizle ilgili farkındalıkları toplumun yararına geliştirebileceğiniz ve öğretilerinizi başkalarına da aktarmayı tercih edeceğiniz koşullar oluşabilir. Hukuki bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Bu hukuki sonuç özgürlük ve bağımsızlık adına değer taşıyabilecek nitelikte olacaktır.  Ancak bu sonuç, derinlerde yer alan öfkeyi dizginlemenizi ve koşulları daha barışçıl şekilde kabullenmenizi de gerektirmektedir. Kişisel gelişiminiz için sürdürdüğünüz bir eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Zihinsel olgunluğunuzu toplum yararına geliştirip diğerlerine aktarabileceğiniz zamana erişmiş durumdsınız.

YENGEÇ BURCU:
Maddi kaynaklarınızın verdiği güven ve motivasyon sayesinde borçlarınızın ve hayatınızın maddi krizlerini gidermek adına önemli bir döneminde bulunuyorsunuz. Başkalarına yardım etmek ve toplumsal temalı faydalar sağlamak adına da önemli farkındalıklara sahip bulunuyorsunuz. Ortaklaşa kazanımlardan elde ettiğiniz faydalara da sahip gözüküyorsunuz. Diğer taraftan ölüm, maneviyat, spritüel konular ve benzerleri için değerli ruhsal kazanımlar elde etmiş olabilirsiniz. Özveride bulunduğunuz ilişkilerden özgürleşmek adına keskin kararlar verme aşamasındasınız. Hak ettiğiniz bir ortaklaşa kazanç veya miras söz konusuysa buna erişmek için biraz çaba göstermeniz gerekmektedir. Bir kredi sürecinin sonuna gelinmiş olabilir yahut talep ettiğiniz kredi red yiyebilir.

ASLAN BURCU:
Hayatınızda muhatap kabul ettiğiniz tüm kişilerle olan ilişkilerinizi gözden geçirme sürecinde bulunuyorsunuz. Gizli düşmanlarınızla ilgili beklenmedik farkındalıklara erişebileceğiniz gibi sizi özgür ve bağımsız hissettiren ortaklarınız ve partnerlerinizle yola devam etme konusunda güven tazeleyebilirsiniz. Size sunulan davranış modellerinden en samimi ve saygılı olanına yönelmeyi seçeceksiniz. Hayatınızda özgürlüğünüzü kısıtlayacak bir özel ilişkiye sahipseniz devam edip etmemesi konusunda ciddi bir değerlendirme yapabilirsiniz. Maddi anlamda kendinizi yetersiz ve sona ulaşmış hissedebilirsiniz. Bundan sonraki süreçte eksik gördüğünüz çabayı ve motivasyonu belirleyerek ilerleyeceğinizi fark edeceksiniz. Bir bakıma bu tutulma sizi kamçılayıcı rolde olacaktır.

BAŞAK BURCU:
Hizmet alanınız ve sağlığınızla ilgili önemli farkındalıklara erişebileceğiniz bir ay tutulması deneyimleyebileceksiniz. Bilhassa beslenme alışkanlıklarınızı değiştirecek ve zararlı alışkanlıkları geride bırakabilecek çok değerli çıkarımlar elde edebilirsiniz. Belirli bir ruhsal veya bedensel tedavi sürecinde bulunuyorsanız şifa bulabileceğiniz bir dönemdesiniz. Çalışma ortamınızı tamamiyle değiştirebileceğiniz ve özgür hareket edebileceğinizi düşündüğünüz ortamlara yönelebilirsiniz. Gündelik işlerinizle ilgili kritik sonlanmaların mümkün olabileceği bir tutulma yaşayacaksınız. Bu arada bilhassa sindirim sistemi sorunlarına dikkat etmeli, gerekirse tedavi sürecine yönelmelisiniz.

TERAZİ BURCU:
Çocuklarınız, evliliğiniz ve hayatınızın keyifli alanları ile ilgili bir duygusal farkındalık geliştirebilirsiniz. Sizi bağımlılık mertebesinde tutan zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmak için çok özel etkilere sahipsiniz. Yolunda gitmeyen bir evlilik, elinizi kolunuzu bağlayan ve zevki kaçmış bir aşk beraberliği bu tutulma sayesinde noktalanabilir. Hayatınızda hobi anlamında devam eden bir etkinliğin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili bir eğitim sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Çocuklarınızın asi davranışları ile yüzleşmek ve öfke problemleriyle baş etmek zorunda kalabileceğiniz koşullar önünüze gelebilir.

AKREP BURCU:
Toplumsal ve mesleki gereklilikler ışığında hayatınızdaki duygusl yüklerden kurtulmak ve özgürleşmek için çok olumlu etkilere sahipsiniz. Bilhassa ruhsal arınma, olumsuz düşünce ve hükümlerden uzaklaşmak bu ay tutulması sürecinde size destek sunacaktır. Bilinçaltı düzeyde sahip olduğunuz fırsatların da etkisiyle kendinizle ilgili önemli kararlar verebilirsiniz. Somut anlamıyla evinizin dekorasyonu, ebeveyniniz ve akrabalarınızla olan ilişkilerinizde belirli bir değerlendirme aşamasına gelmiş bulunabilirsiniz. Ebeveyninizle gecikmiş bir yüzleşme yaşayabilirsiniz. Sizi öfkeli kılan ve geçmişte özgürlüğünüzü kısıtlayan ailevi bir durumla yüzleşip üstesinden gelebilirsiniz.

YAY BURCU:
İş ve hizmet ortamınızı değiştirme odaklı bir bakış açısıyla hayatınıza devam ederken, bu arzunuzu zorlaştırıcı etkiye sahip bir tutulma ile karşı karşıyasınız. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla aranızda sizi gergin kılan bir meseleyle ilgili sonuçlanma yaşayacaksınız. Tüm yolculuk ve haberleşme kanalarınızda olası aksaklıklar ve kazalar gündeme gelebilir. Bir süredir bulunduğunuz ortamdan uzaklaşmak, yakın ama farklı bir yere taşınmak mümkündür. Kısa mesafe gerektiren bir tatil söz konusu olabilir. Hayatınızda son dönemde hep bir bekleme veya ertelenme yaşadığınız için özgürleşme ve yer değiştirme arzusunu yoğun hissediyor ve deneyimliyor olacaksınız. .

OĞLAK BURCU:
Gereksiz harcamalar ve kişsel finans kaynaklarınızdaki öngöremediğiniz hareketler neticesinde maddi bir kayıp yaşamanız mümkündür. Bu durum özel hayatınız ve evliliğinizi de olumsuz etkileyecektir. Diğer taraftan manevi olarak sizi özgürleştirdiğine inandığınız yardımlaşma ve destek temaları üzerinde farkındalıklar sağlayabilirsiniz. Mesleki baskı kurduğunuz çalışanlarınızla olan ilişkilerinizde gevşemeniz gerektiğini algılayabilirsiniz. Benlik alanınızda geri harekette olan Satürn ve Plüton nedeniyle hamle yapmakta ve harekete geçmekte zorlanıyor olsanız da ilk etapta maddi kaynaklarınızdaki gerçekliği kavrayıp üzerine gitmeniz gereken bir tutulma süreci yaşıyor olacaksınız. 

KOVA BURCU:
Hayatınızın her alanında duygusal özgürleşme temalarıyla ilgili derin farkındalıklar geliştirebileceksiniz. İlişkilerinizde özgür bırakılmak ve bağımsız davranabilmekle ilgili duygusal bir mücadele vermeniz gerekebilir. Egosantrik ve kibirli muhataplarla, gizli düşmanlıklarla karşılaşabilir, benliğinizde derin kırılma noktaları açabilecek bir karar aşamasına gelebilirsiniz. Bugüne dek alışkanlık haline gelmiş ilişki, duygu, düşünce gibi her türlü somut ve soyut kavramları geçmişe gömebilirsiniz. Kendi iç dünyanızda taşların yerinden oynadığını ve aşılmaz sandığınız katı alışkanlıklarınızın hala bu kadersel dönüşümde sizi baskılıyor olması işinizi biraz zorlaştıracaktır. Karşınıza çıkan etki her ne ise bunu aşabilmek adına öfke kontrolüne de sahip olmanız gerekebilir.

BALIK BURCU:
Bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz ay tutulmasının etkilerini, daha çok toplumsal alanda otorite figürü kabul ettiğiniz kişilerin deneyimlerine bağlı olarak dolaylı yoldan hissedebileceksiniz. İlişkilerinizde denge fırsatları yakalamak adına size sunulan işaretleri ve ruhsal arınma koşullarını değerlendirebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gerçekleşebilecek sağlık meseleleri hakkında önlem alabileceğiniz şartlar karşınıza gelecektir. Kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili riskler taşıyorsanız mutlaka bu konularda muayene olmanız gerektiğini fark edeceksiniz. Tansiyon riskine karşı tetikte olmalı ve aşırı sıcaklardan kendinizi korumanız gerekmektedir. 

Hepinize sağlıklı, güvenli ve pozitif getirisi olabilecek bir ay tutulması geçirmenizi dilerim.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder