5 Ekim 2017 Perşembe

5 Ekim 2017 Koç Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi

Tekrar bir dolunay dönemi geldi çattı. Bu sefer Zodyak kuşağının ilk temsilcisi olan Koç burcunun 12.derecesi ve 42.dakikasında Türkiye saati ile 21:40'ta bir dolunay yaşayacağız. Bu dolunayın etkilerini +/-5 gün civarıyla yaşıyor olacağız. Güneşin Terazi, ayın ise Koç burcunda ilerlediği dolunay evresinde Başak burcunda Mars ve Venüs tam kavuşumda bulunurken Güneş te Merkür ile iki derecelik bir açıyla kavuşumda olacak. Üstelik dolunay anının yükselen burcu da İkizler olarak görülüyor. Mars-Venüs kavuşumunun bulunduğu Başak ve yükselen burç İkizler'in yöneticisi Merkür Güneş ile kavuşumda. Dolayısıyla Merküryen bir dolunaydan söz edebiliriz. Bilginin, iletişimin, haberleşmenin ve Terazi burcunda ilerlediğine göre uzlaşma enerjisinin odak noktası olduğu bir dolunay fazında bulunuyoruz.
Koç burcu cesareti, dinamizmi, motivasyonu, girişimciliği, savaşmayı ve mücadele etmeyi, bireysel davranmayı, öncülük etmeyi sembolize eder. "Önce ben" kavramıyla olumsuz anlamda bir nevi ego ve bencilliği barındıran bir sembolizme de sahiptir. Koç-Terazi aksında gerçekleşen astrolojik fenomenler öncelikli olarak bireysel veya kolektif ikileminde gidip gelişlerle tanımlanabilir. Üstelik dolunay haritasında 5 ve 11.evler aksında, yani özel hayatlarımızdaki ilişkiler ve arkadaşlık/toplumsal ilişkiler alanlarımızdaki bir farkındalıktan söz etmek gerekir.

Özel hayatlarımızda; ki bu evlilik, duygusal ilişki, çocuklarımızla olan ilişkilerimiz olabilir... bu alanda kurduğumuz denge ve iletişim fırsatlarının kişisel duygu ihtiyaçlarımızla çatışması ve bu çatışma neticesinde kendimizi konumlandırdığımız sosyal ortamlardan edindiğimiz duygusal tatmin konusunda farkındalıklar geliştirmemiz gerektiği gün yüzüne çıkabilir.

Bunu daha salt bir şekilde söylemek gerekirse; arkadaş grubunda öncü ve lider olma durumundan, bu alanlarda ortada olup duygusal tatmin sağlamaktan ziyade ailen, sevgilin, eşin ve çocuklarınla olan ilişki dengesini koruyup kendini dönüştürmelisin. (dolunayın haritanın 8.evindeki Plüton ile kare açısı bulunmakta)

Özel hayatımızda bizim için değerli olan sevdiklerimizle yakaladığımız denge fırsatını korumak adına sosyal ilişkilerimizi dönüştürme farkındalığına sahip olmalı ve bunun için de etrafı kırıp dökmeden, egosantrik taraflarımızı bir tarafa bırakıp, doğru iletişimi kurup hayatımızdaki söz konusu ilişkileri belki de profesyonel ortaklıklara dönüştürmek veya daha bilge ilişkilere yönelmek için dönüştürmeliyiz. Bu arada Mars ve Venüs'ün Plüton ile 4.ve 8.evler arasındaki olumlu açısından ötürü tutkulu ve kalıcı ilişkilere girişmek, bedensel cazibenin baskın olmasından dolayı aceleci kararlar verilmemesi önem taşımaktadır. Üstelik dolunayın gerçekleştiği burçların yönetici gezegenlerinin kavuşum halinde olması da bilhassa ilişkilerimiz odaklı farkındalıklar edineceğimizi göstermektedir. Bu dolunayda evlilikle ilgili de doğru kararlar almak için çaba göstermeye çalışacağız.  İlişki dengesi odak noktası olsa da benlik duygu yüksek bir duruş sergilemeye çalışacağız. Kaldı ki Uranüs'ün de Koç burcunda ilerliyor olması özgürlükçü ve bağımsız bir bakış açısına da kayabileceğimizin işaretini vermekte...

Dargınlıkların uzlaşma ile sonuçlanabileceği, ömrü sonlanan ilişkilerin değerlendirmeye tabi tutulacağı ve gerektiği taktirde kendiliğinden sona erebileceği bir dolunay deneyimleyebileceğiz. Bu arada olumsuz alışkanlıklardan arınmak ve bırakmak istediklerimizi daha kolaylıkla hayatımızdan çıkartabileceğimizi dolunay dönemlerinde daha rahat yapabildiğimizi de unutmayalım. Örneğin sigarayı, alkolü, kumar gibi riskli aktivite ve maddeyi bırakmak için doğru etkiler altında bulunuyoruz.

Gelişmek, tekamül etmek, zihinsel aktivitelerimizi ve aklımızı bilgelik yolunda evrilmek için kullanacağımız, içe dönüp kendi yolculuğumuza odaklandığımız bir dolunay görünümü mevcut. Dolayısıyla odak noktası ilişkiler olsa bile, bu ilişkilerde kendimizi nerede konumlandırdığımız ve hangi kazanımları elde edeceğimiz üzerine duygusal ihtiyaçlarımızı belirleyeceğiz. 

Dolunayın burçları nasıl etkilediğine bakmadan önce yükselen burçlarınıza göre okumanızı tavsiye ediyorum.

KOÇ BURCU:
İlişki ve ortaklıklar konusunda şanslı ve olumlu bir dönemde bulunuyorsunuz. Ancak benlik duygunuzun baskın olmasına rağmen, ilişkilerle ilgili duygusal ihtiyaçlarınızın üzerinde düşünmenizi, net bir sonuca gitmeniz gerektiğini ve doğru kararları verebilmeniz için farkındalıklara ereceğinizi gösteriyor. Hayat şu dönemde ortaklık kurmanız gerektiğini önünüze koysa da sizin daha özgür ve daha bireysel olma arzunuz nedeniyle dengeli karar almanız dolunay sayesinde kolaylaşacaktır. Üstelik uzlaşma enerjisinin ruh sağlığınıza da iyi geldiğini fark edeceksiniz.

Boğa;
Bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz dolunay nedeniyle, kontrolünüz dışında gelişen çarpıcı ve şaşırtıcı olaylar etkisiyle değişime zorlanacağınız ve buna vereceğiniz tepkilerin dozunu ayarlamakta dengenizi korumak zorunda kalacağınızı fark edeceksiniz. Özel ilişkinizle ilgili detaycı ve mükemmeliyetçi bir tutum sergiliyor olsanız da hizmet alanınızda veya iş yerinizde olası tüm ilişkiler dengeli ve uzlaşı üzerine kurulmuş durumda...Tepkilerinizi kontrol etmek ve sağduyu oluşturmak üzerine farkındalık geliştirmeyi öğreneceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz.

İkizler;
Evlilik kararı verebileceğiniz ve sosyal hayatınızı buna göre dönüştürmeniz gerektiğini fark edebileceğiniz bir dolunay sürecindesiniz. Özel hayatınızdaki ilişkiler yahut evliliğinizin selametiyle ilgili önemli kararlar verebilmeniz mümkündür. Diğer taraftan cazibe ve bedensel çekim nedeniyle kaçamak ilişkilere çekilip bütün olumlu fırsatlara sırtınızı dönebilecek bir riske de sahip olabilirsiniz. Dolunay süresinde vereceğiniz kararları aceleye getirmeden gözden geçirmeli ve doğru sonuçlara ulaşmak için çaba göstermelisiniz.

Yengeç;
Mesleki alanda deneyimleyeceğiniz dolunay sayesinde iç dengenizi yakalamak adına devam ettirdiğiniz işinizden ayrılmayı gündeme getirebilirsiniz. Bilhassa özgürlük teması, hizmet alanınızdaki otorite figürleriyle çatışma veya ortaklığınızı dönüştürmek üzere motive olmanız dolayısıyla mesleki bir sonuçlandırma arzusuna sahip bulunuyorsunuz. Sükunetle davranıp vereceğiniz kararın doğurabileceği sonuçları görmeli ve söz konusu mesleki ilişkilerdeki gerginlik nedeniyle almayı düşündüğünüz kararın nelere mal olabileceğini iyi düşünüp tartmanız gerekebilir.

Aslan;
Dolunay sayesinde hukuki ve zihinsel tüm fenomenlerinizle ilgili farkındalıklar geliştirebileceğiniz durumlar oluşabilir. Sosyal çevrenizdeki kişiler tarafından haksızlığa uğradığınızı düşünebilirsiniz ve herbirini kendinizden uzaklaştırmayı arzu edebilirsiniz. Hukuki bir sürece sebebiyet verebilecek bir tartışmaya maruz kalmanız da beklenebilir yahut böyle bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Hizmet alanınızda iletişimsel kırgınlıklar ve köprüleri atmaya çok uygun bir ruh halinde oluşunuz sebebiyle kopmalar ve çatışmalar deneyimleyebilirsiniz.

Başak;
Dolunayın gerçekleşeceği saatlerde kendinizi bedensel olarak aktif hissedebilirsiniz. Ortak maddi kazanımlar ve maddi getirilerle ilgili bir sonuç bekleyebilirsiniz. Vermiş olduğunuz borçları tahsil etmeye başlayabilirsiniz. Somut bir ihanette bulunmuşsanız dolunayda bu durum ortaya çıkabilir. Gerek medeni durumunuz, gerekse ailevi ilişkileriniz zarar görebilir. Yanlış ilişkilerden dolayı başınıza gelebilecek iletişim kazalarına karşı risk taşıyor olabilirsiniz. Maddi ve manevi değer alanınızda dengeyi ve uyumu yakalamaya çalışacaksınız.

Terazi;
İlişkiniz ve kendi benliğiniz arasında meydana gelecek dolunay enerjisi nedeniyle kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. İlişkiniz ve ortaklığınız ile ilgili bir değerlendirme niteliği taşıyan bu dolunay, kendi duygusal dengenizle ilgili farkındalık geliştirmenize de neden olabilecektir. Bir beraberlik sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Mevcut ikili ilişkilerinizde kalmalı mı yoksa devam etmeli mi sorusuna cevap bulabileceksiniz. Tüm ikili ilişkiler üzerinde duygu ihtiyacıyla ilgili kendinizi anlatma veya savunma durumunda olabilirsiniz.

Akrep;
Sağlık ve hizmet alanınızda yaşayacağınız dolunay bilhassa zararlı alışkanlıklardan kurtulmak için size fırsatlar sunuyor. İçsel dengelerinizi kurmuş görünüyorsunuz. Sosyal ilişkilerinizde uzlaşma ve mükemmeliyetçilik duygusu da size olumlu etkiler sunuyor. Birlikte çalışılan bir iş arkadaşı ile yolun sonuna gelmiş olabilirsiniz. Belki de koşullardan veya sonuçlanmış bir ortak çalışmadan ötürü yolları ayırmanın vakti gelmiş olabilir. Sizin için çalışan birileri de kendi yolunu çizip uzaklaşabilir. Değişen koşullardan ve kurulan dengelerden ötürü ilişkilerdeki yönü tayin etmek çıkarımınız olacaktır.

Yay;
Dahil olduğunuz sosyal topluluklardan, arkadaşlarınızdan veya mesleki alanınızdan tanıdığınız insanlardan eleştiri alabileceğiniz, davranış şeklinizin sorgulandığı, eleştirildiği ve bununla ilgili bir parça da baskı hissettiğiniz bir durumla karşılaşabilirsiniz. Kendinizi doğru ifade edemediğinizi, anlatamadığınızı fark edebilirsiniz. Sosyal çevrenizdeki kişilerin sizin duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamadıklarını düşünebilirsiniz. Evliliğinizle ilgili bir değerlendirme aşamasına gelmiş olabilirsiniz. Özel hayatınızdaki duygusal ihtiyaçlarınızın farkındalığına erişebileceksiniz.

Oğlak;
Hayatınızın odak noktası olan meselelerde büyük bir değişim ve dönüşüm isteğine sahip olabilirsiniz. Mesleki alanda dengeye ulaşmanın kişisel arzularınızla örtüşüp örtüşmediğinin irdelendiği bir dolunay sürecinde olacaksınız. Kişisel asiliğiniz ve kendinize ayrı bir yol açma arzunuz nedeniyle, duygusal dinamikleriniz ve yürütmek zorunda olduğunuz kariyeriniz arasında çatışma kaydedebileceğiniz bu dolunayın kopartıcı bir etkisi olacağını bilmeli ve itidalli davranmalısınız. Mesleğinizle ilgili önemli bir farkındalık ta hissetmeniz mümkündür.

Kova;
Kardeşler ve komşularla ilgili ilişkilerde tartışmalar, denge yitimi ve belki de köprülerin atılmasına neden olabilecek diyaloglar kaydedebilirsiniz. Çevrenizden değişim beklentisiyle karşılaşabilirsiniz. Hali hazırda zihinsel ve sezgisel dinamiklerinizin sosyal çevrenizde kaçınılmaz bir değişim meydana getirmesi gerektiğinin farkındasınız. Bu dolunayla birlikte sosyal çevrenizle aranızın açılmasının sebepleri üzerinde düşünmeli ve gerekiyorsa da karşılıklı diyalogla sorunların üzerine gitmelisiniz. Başlatmış olduğunuz hukuki ve zihinsel bir faaliyetin veya eğitimin de sonuna gelmiş olabilirsiniz.

Balık;
Dolunay enerjisiyle kendinizden emin olmadığınız ve maddi/manevi düşük enerjiler deneyimleyeceğiniz bir süreç yaşayacaksınız. Maddi kaynaklarınızla ilgili ön görmediğiniz bir harcama ortaya çıkarabilir. Finansal durumunuzdaki ve ortaklaşa kazanımlardaki dengeyi tutturabilmek için özverili davranmanız gerekebilir. Maddi ve manevi değer alanlarınızda, değişime zorlanma ve bakış açınızı değiştirme baskısıyla karşılaşabilirsiniz. Aldığınız veya verdiğiniz borçlarla ilgili ilişkileriniz gerilebilir. Bir kredi ödeme sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz.

Hepimize hayırlı sonuçlar katabilen bir dolunay olmasını dilerim.



Bireysel doğum haritası analizi, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu ve kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz lütfen "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep ediniz.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder