18 Ekim 2017 Çarşamba

19 Ekim 2017 Terazi Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Yine bir yeniay dönemi geldi çattı. 19 Ekim 2017 tarihinde Türkiye saati ile akşam saat 22:12'de Terazi burcunun 26.derecesinde ve 35.dakikasında bir yeniay gerçekleşecek. Terazi burcunu döneminin sona ermesine günler kala bu burçta yeniay yaşanmasının sebebi 21 Ağustos'ta gerçekleşen güneş tutulmasıdır. Geçtiğimiz ay da yeniay bu nedenle Başak burcunun son derecelerinde gerçekleşmişti. Güneş tutulması bir yeniay fazı olduğu için ve Aslan burcu döneminde ay düğümlerinin konumu nedeniyle iki kez yeniay yaşanmış olmasından dolayı bu fazların ileriye doğru kaymasına neden oldu. Terazi burcunun etkilerinin artık sona ermeye başladığı günlerde böyle bir yeniay yaşamamız aslında yaklaşmakta olan Akrep burcunun enerjisine hazırlanmak için bizlere fırsat sunuyor. Hatırlayacak olursak zaten kısa bir süre önce Jüpiter, ardından Merkür Akrep burcuna geçiş yapmıştı. Jüpiter'in burç değiştirmesiyle bünyelerimiz yeni fırsat ve olasılıkların Akrep karakteriyle hayatlarımıza dahil olması umuduyla dolmaya başlamıştı.

Geçen ay olduğu gibi bir burcun son derecelerinde gerçekleşen yeniay fazının getirileri ne olabilir, bunun üzerine odaklanalım biraz da...

Güneş, ay ve Venüs'ün Terazi burcunda olduğu bir durumda bilhassa ilişkilerde dengeyi bulmak ve yakaladığımız bakış açısıyla yola devam etme kararı vermek oldukça önemli. Zira kısa bir süre sonra Terazi burcunda zararlı çalışan Mars da bu alana giriş yaptığında ilişkilerde dengeyi ve sükuneti sağlamak oldukça güçleşecektir. Merkür ve Jüpiter Akrep burcunda kavuşurken iç derinlik, ruhsal arayış ve içe dönme ihtiyacında, kurduğumuz dengeli ilişkilerin katkısı oldukça etkin hale gelecektir. Dolayısıyla diplomasi, zarafet, sağduyu ve girişkenlik ihtiyacımızı tatmin edecek ilişkilere başlamak, bu tip ilişkilerin getirisiyle içsel yolculuğumuza odaklanmak, kendimiz için olumlu nitelikteki yargı ve geri dönüşlerimizi akılcı hale getirmek için bu yeniay süreci değerli katkılar sağlayabilecektir.

Yeniay kesinleştiği anlarda yukarıda gördüğünüz haritanın yükseleni 6 derece Yengeç burcundayken 6 derece Terazi'deki Venüs'e partil kare açı oluşturmaktadır. Bu biraz zorlayıcı bir açı kalıbı olduğundan başlatacağımız ilişkilerde dirençli ve güven konusunda şüpheli olmamız mümkündür. Diğer taraftan retro durumdaki Uranüs yeniay fazına tam karşıt konumda bulunmaktadır. Ani karşılaşmalar, ani kararlar veya daha önce deneyimlenen bazı sıradışı durumların tekrar önümüze çıkıp bu güven endişesini arttırabileceğini söyleyebiliriz. Hayatımızdan birilerini uzaklaştırmak, dengesiz ve istikrarsız ilişkilerimizi noktalamak yahut bu yıl içerisinde uzaklaşma kararı verdiğimiz ilişkilerimizi tekrardan gözden geçirmek gibi irdelemeleri de bu yeniay sürecinde masaya yatırabiliriz. Her ne kadar Placidus açılımda yeniay haritanın 5.evine düşüyor olsa da esasında "whole sign" açılımında 4.eve denk düşmektedir. Dolayısıyla yeniayın daha çok içsel dinamiklerimizle, kendimizle olan ruhsal denge arayışlarımızla bağlantısı daha çok göze çarpmaktadır. Merkür ve Jüpiter'in 5.evdeki kavuşumu ve yükselen derecesine üçgen açı kalıbında bulunması, çocuklarımızla ilgili olan girişimlerimizin, aşk ve evlilik hedeflerimiz gibi konularda atacağımız adımların bize olumlu geri dönüşler sunacağını müjdelemekte...kıskançlık, merak ve cinsel yoğunluğun da etkisini arttıracak olmasını eklemekte fayda var.

Satürn'ün ay düğümleriyle olan olumlu açıları, sorumluluk gerektiren ticari ve mesleki konularda doğru zamanda olduğumuzun bir işareti olarak belirmektedir. Bir süredir isteyip de gerçekleştimediğimiz mesleki atılımları artık başlatmak için çok önemli bir ateş üçgeni de yeniay haritasının gösterdiklerindendir. Unutmayın ki bu atılımlar size ait, özgün ve daha önce kimsenin düşünmediği projeler de olabilir. Ayrıca Chiron'un yeniay sürecine 150'lik bir açı kalıbıyla görünür olması, kendimizle olan iç hesaplaşmanın, ilişkilerimiz vasıtasıyla bizi dengeye ulaştıran ayrıntıların bir bakıma şifa niteliğinde kazanımlar sunacağını işaret etmektedir.

Türkiye için yeniay sürecinin etkilerinden bahsedersek, bilhassa maddi kaynaklarla ilgili yeni tedbir ve girişimlerin gündeme geleceği, yeni mali yıl bütçesinin hazırlanacağı ve önümüzdeki süreçte ekonomik olarak zor bir dönemin mevcudiyetinin artık kabulleneceğinin sinyalleri verilecektir. Zira Mars'ta yakın zaman sonra Terazi burcuna geçtiğinde ekonomi alanında olumsuz bir dönemin etkilerini bariz bir biçimde görmeye başlayabiliriz. Vize krizinin çözülebilmesi için arka planda derin ve sıkı pazarlıkların da olacağını görmek mümkündür.

Terazi yeniayının burçlar üzerindeki etkilerini okurken yükselen burcunuzu temel almanızı öneririm. 

KOÇ BURCU
Yeni bir ortaklık veya yeni bir özel ilişkinin başlangıcını kutlayabileceğiniz, bilhassa ilişki ve diplomasi odaklı yeniliklerin hayatınıza dahil olacağı bir yeni ay deneyimleyebilirsiniz. Mevcut giden ilişkilerinizle ilgili dengeye oturma, değerlendirme, olası çekişmeler varsa bunlar üzerinde uzlaşma, sakinleşme ve duygusal yaraları sarma üzerine önemli gelişmeler meydana gelecektir. Romantik saatler deneyimleyebilir ve bu olumlu gelişmeleri sağlamlaştırmak için neler yapılabileceğini düşüneceksiniz. Meslek hayatınızda kafanızın doğrusuna gitme eğiliminde olmanız nedeniyle iş ortaklarınızla büyük gerginlikler yaşamanız olasıdır. Ben bilirim ve uygularım tarzı yaklaşımlarınızdan dolayı yeni başlayacak ilişkinizi de ürkütmeniz söz konusu olabilir. İdeallerinizden fedakarlık etmeniz gerekiyorsa bir parça esnemeniz ve değişen koşullara göre kendinizi konumlamanız gerekebilir. Hedeflerinizi ertelemeye eğilimli olabilirsiniz.

BOĞA BURCU
Hizmet alanınızda, çalışmalarınızda, işinizi icra ettiğiniz mekanlarda ortamdaki uzlaşmayı devamlı kılabilecek başlangıçların temeli atılabilir. İnsani erdemlerin, şirket veya kurum içi diplomasinin değerli kılındığı, kişilerin birbirine saygı ile yaklaştığı bir ortam meydana getirilebilir. Burcunuzun yöneticisi Venüs sayesinde güçlü, güvenli ve sağduyulu profesyonel ilişkiler başlatabilirsiniz. Evcil hayvan almayı düşünüyorsanız bu yeni ayın enerjisini kullanabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir rahatsızlığınız mevcutsa şifa bulabilirsiniz. İlişkiler alanınızdaki Merkür ve Jüpiter kavuşumu sayesinde ortaklıklar ve ikili ilişkiler başlatmak için de şanslı bir dönemde bulunuyorsunuz. Yardımlaşma, ihtiyacı olanlara destek elini uzatma gibi iyi huylu erdemler bu süreçte davranış modelinizi oluşturacaktır. Tutkulu ve bilhassa kıskanç davranışlar sergilemekten kaçınmanız ve insanları aşırı sahiplenici tavırlara girmekten uzak durmalısınız.

İKİZLER BURCU
Ruhunuza iyi gelebilecek yeni bir hobiyi hayatınıza dahil edebilirsiniz. Yahut bedeninizin dengesini ve kondisyonunu korumak amaçlı bir spor dalına başlayabilirsiniz. Çocuklarınızın duygusal ihtiyaçlarını belirleyip geliştirmek için girişimlerde bulunabilirsiniz. Evlilik fırsatı yakalamanız olasıdır. Bekar ikizler burçları bu yeni ayda partner bulabilir yahut evlenme teklifi alabilirler. Hayatınızın spekülatif alanlarında dengeye ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz önlemleri almanız gerekebilir. Duygusal güven ihtiyacı da önem kazanacaktır. Aşık olmak için özel etkilere sahip bulunuyorsunuz. Diğer taraftan meslek yaşantınızda hedeflediğiniz bir pozisyonu elde etmeniz için fırsatlara sahipsiniz. Entrikalara karşı dikkatli ve güvenli adımları tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Para dengenizi koruyup zevkiniz veya arkadaş ortamlarınız için aşırı harcamalardan kaçmanız gerekiyor. Aksi taktirde mali olarak zarar görebilirsiniz.

YENGEÇ BURCU
Eviniz, aileniz, ebeveyniniz veya akrabalarınızla ilgili ilişkilerinizde dengeye ve uzlaşıya erişme durumunu elde edebilirsiniz. Evinizle ilgili sanatsal ve dekoratif bazı yenilikler yapabilirsiniz. Tadilata başlayabilirsiniz. Kışa girmeden önce evinize gerekli olabilecek hazırlıkları yapabilirsiniz.  Çocuklarınızla veya eşinizle birlikte organize edeceğiniz etkinlikler için olumlu etkilere sahipsiniz. Kendiniz için değerli olan ruhsal dengeyi yakalayabilmek adına çok özel etkiler barındıran bu yeniayın enerjisinden faydalanabilirsiniz. Aşk ilişkilerinde kıskançlık ve cinsellik dozu bu dönem artabilir. Mesleki ilişkileri zora sokabilecek çatışmalar veya yüksek tansiyona sahip gerginlikler deneyimleyebilirsiniz. Kariyerinizde hedeflediğiniz değişimi gerçekleştirmek için doğru adımları bu süreçte atabilirsiniz. Önceliğin içsel dengeniz olduğunun farkındalığına erişmiş halde kariyerinizi buna göre organize edebileceğiniz bir yeniay sürecinde bulunuyorsunuz.

ASLAN BURCU
İş ve haberleşme ağınızı büyütmek, eğitim, reklam ve pazarlama faaliyetlerine başlangıç yapmak için önemli fırsatlara sahipsiniz. Kitap yazmayı düşünüyorsanız bu etkiden faydalanmalısınız. Kısa gezintilerle duygusal gerilimlerinizden arınıp içsel dengenize kavuşabilirsiniz. Kardeşleriniz ve komşularınızla yapıcı başlangıçlar sayesinde ilişkilerinizi dengeye oturtma fırsatları elde edebilirsiniz. İçsel krizlerinizden arınmak için çok değerli fırsatlara sahipsiniz. Bilhassa aileniz ve ebeveyninizin sıcak desteğine sarılabileceksiniz. Ancak hukuki ve eğitsel alanlardaki sıradışılığınız, muhalefet ve öfke enerjiniz nedeniyle içsel çatışmalara hazırlıklı olmalısınız. Trafikte mutlaka kaza risklerine karşı dikkatli olmanız gerekecektir. Hedeflediğiniz mülk yatırımları için gerekli mercilerle temasa geçmeniz gerekebilir.

BAŞAK BURCU
Maddi ve manevi değer yarattığınız alanda yepyeni bir yatırım fırsatı size göz kırpıyor olabilir. Uranüs karşıtlığı etkili bu yeni ay, alacaklarınızın tahsili ve ortaklaşa gelirlerdeki beklenmeyen aksaklıklar konusunda biraz daha sabretmeniz gerektiğini düşündürebilir. Yardımlaşma ve diğer kişilere destek olma fikri size duygusal istikrar ve denge sağlayacaktır. Sosyal ortamınızdan tanışabileceğiniz biriyle yeni ve romantik bir ilişki fırsatı yakalayabilirsiniz. Hem maddi, hem de manevi olarak yenilenebileceğiniz ve duygusal dengenizi koruyabileceğiniz bir yeni ay sürecinde bulunuyorsunuz. Mevcut bir ilişkiniz varsa bu dönemde ilişkinin dinamiğini arttırabilecek fırsatlara sahip olabilirsiniz. Finansal olarak başlangıç yapacağınız her konuda başarı elde etmeniz mümkün olacaktır. Daha sosyal ve girişken olmanız, yakın çevrenizdeki şans ve fırsatların üzerine gitmeniz gerekebilir. İçsel motivasyonunuz ve sosyal cazibeniz yüksek olacaktır.

TERAZİ BURCU
Hayatınızın tüm alanlarında, koyduğunuz hedefler dahilinde, mantıklı, olası ve sonuca ulaşabilecek başlangıçlar yapabilecek düzeydesiniz. Duygusal olarak kendinizi güvende hissedebileceğiniz, kalıcı olumlu sonuçlar bırakabilecek bu yeni başlangıç ve tasarıları üst üste gerçekleştirmek için gerekli enerjiyi de bulabileceksiniz. Adalet, zihinsel ve ruhsal denge, kimlik ve benlik ihtiyacınızın karşılandığı, soyut ve somut tüm hedeflerinizin ve kararlarınızın sonuçlanabileceği özel bir fırsat olarak yeni ay sürecinin hayırlı olacağını bilmelisiniz. Ancak her konuda olduğu gibi bu süreçte de yan etkiler bulunuyor. Örneğin ortağınız, ikili ilişkide olduğunuz kişilerle ilgili bir dirençle karşılaşmanız olasıdır. Bu direnç sizin hedeflediğiniz ve üzerinde odaklandığınız bir mesele ile ilgili olduğu gibi kendi özünüzde değiştirmeniz gereken bir alışkanlık veya mecburiyet duygusu da olabilir. Hayatınızda yeni sayfalar açarken birşeylerin bedelini ödemek zorunda olduğunuzu fark edeceksiniz.

AKREP BURCU
Bilinçaltı ve mistik alanda gerçekleşecek yeni ayın enerjisinin bilhassa zihinsel ve ruhsal olarak önemli fırsatlarla hayatınıza dahil olacağını görebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen bazı olaylara bakış açınızı değiştirebilir, hayatınıza adapte etmek için yeni fırsatlar ve yöntemler edinebilirsiniz. Zihinsel ve ruhsal dengenizi sağlamaya yarayacak bu değerli farkındalıkları edindiğiniz taktirde, hayatınızın bundan sonraki döneminde kendinizi güvene almak için izleyeceğiniz stratejileri belirlemekte yol alabileceksiniz. Hizmet alanınızla ilgili önemli bir dirençle karşılaşmanız olasıdır. Diyelim ki ki kontrolünüz dışında önünüze gelen bir durum veya fırsat var ve cazip durumu değerlendirmek istiyorsunuz; iş ortağınız veya çalışanlarınız tarafından bu durumla ilgili aksi bir tepki alabilirsiniz. Bu arada küçük ve beklenmeyen kazalara karşı dikkatli olmanız gerekebilir.

YAY BURCU
Toplum yararına faaliyet gösteren bir kurumda görev alabilirsiniz. Yeni arkadaş ortamlarına dahil olabilir, eski arkadaşlıklarınızla yeni dengelere neden olabilecek yapılanmalara girişebilirsiniz. Mesleki gelirlerinizde bütçenizi dengeye getirecek fırsatlara sahip olabilirsiniz. Toplum önünde takdir kazanabileceğiniz bazı önemli çalışmaları kaydedebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınızla ruhsal ve duygusal güven ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz özel organizasyonlar ve etkinlikler başlatabilirsiniz. Arkadaş ilişkilerinde dengeyi bulabilirsiniz. Ancak bu zengin ve renkli etkinliklerin sizin özel hayatınızla çelişen tarafları olacaktır. Bu arkadaş muhabbetlerine veya toplum yararına geliştirilen etkinliklerde eşinizi ve çocuklarınızı ihmal edebilirsiniz ve bu durum canınızı sıkabilir. Diğer taraftan sizi zihinsel olarak yükseltebilecek bir eğitime başlayabilirsiniz. Hukuki veya uluslararası bir meselede sorumluluk almanız beklenebilir.

OĞLAK BURCU
Mesleki anlamda muhteşem fırsatlara sahip olabileceğiniz yenilikler yapmaya muktedirsiniz. Yeni bir şirket kurabilirsiniz. Mevcut işinizde yeni bir projeye başlayabilirsiniz. Beklemediğiniz sonlanmaların aslında hayatınızdaki önemli başlangıçları doğurduğu önemli fırsatlar olduğunu fark edebilirsiniz. Şirket evliliklerine vesile olabilirsiniz. Diplomasi, uzlaşma ve kalıcı barış görüşmeleriyle yine mesleki olarak bireysel ve kurumsal yararınıza önemli başlangıçlara imza atabilirsiniz. Annenizle ilişkilerinizi dengeye oturtabileceğiniz fırsatlar yaratabilirsiniz. Ancak davranış şekliniz, yaklaşımınız veya kararlarınızı uygulamak için seçtiğiniz yöntemlerde buyurgan bir uslüp kullanmanız hem mesleki hem de kişisel ilişkilerinizde sorunlar yaşamanıza neden olabilir. İç dünyanızdaki dinamikleri bir süreliğine ikinci plana atıp toplumsal ve mesleki atılımlar yapmak ve başkalarına da isdihdam sağlamak için en uygun süreçte bulunuyorsunuz.


KOVA BURCU
Yeni bir majör eğitime başlayabileceğiniz fırsatlara sahip olacaksınız. Yurt dışı bağlantılı kültürlerle ilgili geziler, etkinlikler, ticari başlangıçlar veya kültürel eğitimlere girişebilirsiniz. Yeni bir kişisel gelişim çalışmasına başlayabilirsiniz. Hukuki üstünlük ve denge kurabileceğiniz bir meseleye de başlayabilirsiniz. Size önemli fırsatlar sağlayacak hukuki bir süreci başlatabilirsiniz. Zihinsel ve ruhsal denge, farkındalık ve doygunluk edinmek, yeni bir düzeye çıkmak için gerekli faaliyetleri hayatınıza almaya çalışacaksınız. Özgürlük temasını temel edindiğiniz için arkadaş ortamları veya toplumsal gruplarla girişeceğiniz etkinliklerin sizi kısıtladığını düşünebilirsiniz. Üstelik herhangi bir kısıtlanma durumunda bu olası kişilerle çatışabileceğinizi de hissediyorsunuz. Maddi ve manevi yükümlülüklerinizi karşılayabilmek için yeterli donanıma sahip olacaksınız. Ancak bu konuda bir parça fedakarlığa devam etmeniz gerekiyor. Manevi şifayı edinebilmek için zihinsel dengenizi korunmanız gerektiğini fark edeceksiniz.

BALIK BURCU
Yeni ayın enerjisi sayesinde hayatınızın krizli alanlarında dengeye ulaşmak için soyut ve somut başlangıçlar yapabileceksiniz. Borç, kredi ve benzeri konularda kendinizi güvene almak adına yeni yöntemlere girişeceksiniz. Ortaklaşa kazanımlarda yeni kaynaklar edinebilirsiniz. Bu kaynaklar sizin sayenizde ortaya çıkarılmış fırsatlardan dolayı olabilir. İlişkiler anlamında sizi ruhsal ve zihinsel dengeye ulaştırabilecek kişilere yönelebileceksiniz. Partnerinizin veya ortağınızın finansal durumunda karşınıza yeni fırsatlar çıkabilecektir. Deneyimleyeceğiniz fırsat ve yeniliklerin çatışma alanı arkadaşlarınız ve sosyal topluluklar olacaktır. İdealize ettiğiniz, iyi niyetle giriştiğiniz hedeflerin, yakın çevreniz veya arkadaşlarınız tarafından müdahale edilmesine fırsat vermemelisiniz. Maddi anlamda olumsuz bir dönemden geçiyor olabilirsiniz, ancak ortaklaşa gelirler ve yeni para kaynakları için girişimler yapmak için de çok doğru bir zamanda bulunuyorsunuz.

Fiziksel, ruhsal ve zihinsel denge arayışımıza karşılık bulmak için önemli olacak bu yeniay sürecini optimum seviyede faydaya çevirmenizi dilerim.


Bireysel doğum haritası analizi, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu ve kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz lütfen "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep ediniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder