5 Nisan 2019 Cuma

5 Nisan 2019 Koç Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Son zamanlarda yeniay ile ilgili yorumlar yapmamaya çalışıyordum. Ancak zor bir kış deneyimledik. Vakti gelmiş olsa bile iklim hala ilkbaharın ılıman dönemine başlamamıza el vermiyor. Dolayısıyla esaslı bir başlangıca ihtiyacımız olacak. Bu duruma karşılık gelebilecek özel bir fırsat olarak 5 Nisan'da  İstanbul saati ile öğlen  11:50'de Koç burcunun 15.derecesinde bir yeniay meydana geliyor.


Koç burcunun zodyak kuşağının ilk burcu olup, başlangıçlar deneyimlettiğini her zaman yazıyoruz. Cesaretin, hevesin, girişim arzusunun ve çocuk enerjisinin Koç burcunda toplandığını kabul ediyoruz. Hepimize de böyle bir başlangıç gerekiyor. Belki de bir bahane...belki de hala geride bırakmakta zorlandığımız ağır kış mevsiminden kesin bir uyanma halini yakalamamız gerekiyor.

Ayın transit hareketleri somut eylemleri betimlemek dışında, bilinçaltı ve ruhsal tatmin dağarcığımızı da ortaya koyan bazı işaretler barındırıyor. Yeniay veya güneş tutulmalarında Güneş (bilinç) ve Ay (bilinçaltı) birlikte hareket ediyorlar. Dolayısıyla somut ve soyut kavramların uyum içinde olması bekleniyor. Bunun Güneş'in yücelim enerjisi gösterdiği burçta meydana gelmesi de bu başlangıç enerjisini daha coşkulu hale getiriyor. Güneş artık daha fazla ısıtır hale gelecektir. Aydınlığın artması, ısının yükselmesi ve beraberinde bitkilerin canlanmasıyla yepyeni bir dönemin başlıyor olmasına şahit olacağız. İşte bu yeniay, hepimizin ihtiyacı olan umudu taşıyor olacaktır. Gerek fiziksel, gerekse ruhsal olarak kendimizi daha canlı ve olumlu hissedeceğimiz zamanların başlangıcında bulunuyoruz.

Yeniay haritasının yükselen burcu (asc) Yengeç olduğu için öncelikle toplumsal uzlaşı ve korunma konularında efor sarf etmemiz olasıdır. Çevremizdeki kişileri, daha doğrusu birlikte yaşamak zorunda olduğumuz kitleleri anlamlandırma, uzlaşı geliştirme veya birlik/bütünlük halinde hareket etme gibi erdemleri tekrardan hatırlamak ve bunun için çabalamak yeniayın temalarından olacaktır. Ancak ne yazık ki derinlemesine bir ayrışma geçirmiş olduğumuzdan ötürü, tarafların birbirine ciddi anlamda direnç oluşturması, korku vermesi ve ortak bir hedefe yönelinmesi epey güç gözükmektedir. Ortak hedefler doğrultusunda kendimizi korumaya almak, dayanışma ruhu geliştirmek için cesarete sahip olabiliriz ancak üzerimizde baskı oluşturan zorlukları aşabilmek için ekstra çaba göstermemiz gerekecektir.

Son günlerde milletçe yeni başlangıçların ve uzun dönemler deneyimlediğimiz hoşnutsuzlukların çözülmesi arayışındayız. Dolayısıyla hepimizin kişisel hedeflerinden önce topluluk halinde huzur ve sükunetle bir arada yaşama arzusu taşıdığımızı düşünüyorum. Bu nedenle söz konusu yeniay sürecinde bizlerin milletçe ne gibi başlangıçlar beklediğinden söz etmek istiyorum.

Yeniay konumunun Türkiye Cumhuriyeti ilerletilmiş kuruluş haritasının 8.evine düşmesinden ötürü ekonomik bir kriz halinde yeni gelişmelerin olabileceğini düşündürtüyor. Ancak kurulum haritasındaki Güneş ile sekstil açı, Jüpiter ile üçgen açı kalıpları nedeniyle krizin fırsata döneceği ve milletin beklentide olduğu bazı konularda olumlu gelişmelerin yaşanma ihtimalinin varlığını da gösteriyor. Örneğin yılan hikayesine dönen mali idareler seçiminde mazbataların hızlı bir biçimde teslim edileceğini öngörebiliriz. Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili sevindirici gelişmeler de olabilir.
Yeniay dispozitörü Mars'ın 9.ev transiti nedeniyle dış ticaretle ve ihracatla ilgili önemli gelişmeler bekleyebiliriz. Hukuki polemiklerin ve yabancı ülkelerdeki suçlularla ilgili mubadele süreçlerinde gelişmeler yaşanabilir. Bir süredir seçim nedeniyle ikinci plana itilmiş gibi gözüken Suriye meselesi ve sınır güvenliği konularında tekrardan sıcak bir sürece girilecek olması şaşırtıcı olmamalı. Medya ve eğitim konularında bilhassa telif hakkı ile ilgili yeni aşamalardan geçebiliriz.
Yeniayın tam da kuruluş haritasındaki Merkür ile kare açı kalıbında olması beka tehlikesi üzerinden fişeklenecek vatan-millet-vatanseverlik tartışmaları yanında, konut, gayrimenkul, tarım konularında esaslı krizlerin tırmanacağını da işaret etmekte...
6 Nisan günü İstanbul Havalimanı resmen kullanıma açılacak ve bunun Koç burcu yeniayına denk düşürülmesinin de tesadüf olmadığını düşünüyorum.

Bundan bahsetmeyi hiç sevmesem de, deprem konusunun fazlasıyla telaffuz edileceği bir sürece gireceğimiz de mümkün gözüküyor. Manipülatif deprem haberlerinin artışı yanında, işsizlik ve istihdam gücü alanlarındaki depremlerin varlığı da epey dikkat çekebilir.

Yükselen burçların konumuna göre ne gibi başlangıçlar deneyimleneceğinden de bahsetmek istiyorum.

asc KOÇ:
Yeniayın teması toplumsal yeriniz ve benlik alanınız olacaktır. Önemli hedef ve projelerinizi işler hale getirmek isteyeceğiniz olumlu etkilere sahipsiniz. Baş öğretmen edasında hükmedici bir tavır sergilemeniz mümkündür. Toplumsal alanda öğretilerinizi tamamlamanız gereklidir ancak otoriteye karşı çok sert çıkışlar yapma eğiliminde olabilirsiniz.  Spora başlamak için hevesli olabilirsiniz. Bedensel enerjinizin yoğun olabileceği bir sürece giriyorsunuz. Dolayısıyla bu enerjiyi olumlu kullanmanız için bedensel faaliyetlere daha çok zaman ayırmalısınız. Fevri kararlar almamaya ve yakın çevrenizdeki kişilere baskıcı, hükmedici ve bencil davranışlarda bulunmamaya özen göstermelisiniz. Uzlaşıyı elden bırakmazsanız kalıcı başarılara sahip olabilirsiniz. Bedensel enerjiniz ne kadar yüksekse zihinsel ve ruhsal devinimleriniz de bir o kadar işlek durumda olacaktır.

asc BOĞA;
Bilinçaltı meseleleriniz veya zihinsel aktiviteleriniz üzerinde rasyonel başlangıçlar yapmak için uygun bir zamandasınız. Yeni bir yatırım için tüm gücünüzü kullanmak istiyorsunuz.  Sezgilerinizin sizi yönlendireceği  doğru işlerde başlangıç sağlayabilirsiniz. Arkadaşlarınızın manevi desteğini alabileceğiniz koşullar gelişebilir. Bir süredir hayatınızdaki konfor alanının evrildiğini fark ediyorsunuz ve bilinçaltı düzeyde köklü farkındalıklar edineceğiniz bir yeniay sürecinde bulunuyorsunuz. Ancak inandığınız ve bugüne dek benimsediğiniz tüm öğreti ve inançların yolunuzu tıkadığını ve blokajlar oluşturduğunu gözlemlemeye devam edeceksiniz. Dönüşüm ne yazık ki hızlı olamıyor. Sabretmeyi ve sindirerek yeni hayatınıza alışmayı becereceksiniz.

asc İKİZLER:
İletişimin, organizasyonların ve arkadaşlarınızla birlikte başlatacağınız enerjik çalışmaların keyfini çıkartmaya devam edebilirsiniz. Kazançlarınız ve finansal durumunuz sizi epey zorlayan bir durumda gözükse de motivasyonunuz ve geleceğe dönük planlarınızda şu aralar gösterdiğiniz çabalar sayesinde durumunuzu düzeltme yoluna gitmeniz zor olmasa gerek. Toplum menfaatlerini ve arkadaşlarınızın hayrını düşünmeniz sizi huzursuz hissettirse de biraz kendi menfaatlerinizi göz etmeniz gerektiğini de algılamanız gerekebilir. Fikirlerinizi ve mesleğinizle ilgili tasarılarınızı iki kez gözden geçirmelisiniz. Etki altında kalabildiğiniz dönemlerden geçiyorsunuz. Şu dönem hayatınızda neyi başlatmayı arzu ediyorsanız kendi hür iradenizle adım atmanız faydanıza olacaktır. Arkadaşlık ilişkilerinizde üzerini çizdiğiniz kişilerin varlığına da hazırlıklı olmalısınız.

asc YENGEÇ
Kariyer alanınızda umut dolu başlangıçlar için hazırsınız. Bundan sonraki dönemde daha aktif ve daha enerjik bir yapıya bürüneceksiniz. Özellikle teknik ve mühendislik konularındaki girişimleriniz ve projeleriniz üzerinden ilerleme sağlayabilirsiniz. Ancak sabırlı davranmalı ve attığınız tohumların yeşerebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu algılamalısınız. Kariyer planlamanız veya toplumsal konumunuzla ilgili ortaklıklarınızın veya ikili ilişkilerinizin baskısı, müdahalesi sizi yıldırabilir. Ancak içsel motivasyonunuz ve alacağınız kararlarda zihinsel gücünüzün verdiği güvenle ilerlemeniz kaçınılmazdır. İnandığınız ve kabul ettiğiniz fikirlerin sağlamlığını sorgulamaktan geri kalmamalısınız. Bu arada küçük bir tatil kaçamağı sinirlerinize iyi gelecektir. Gerginliğinizi suyun etken olacağı terapilerle giderme yolunu seçebilirsiniz.

asc ASLAN
Planladığınız seyahatlerin, almak isteyip de ertelediğiniz majör eğitimlerin, hukuksal başlangıçlarınızın artık yükselen bir enerjiyle hayatınıza dahil olmasını kutlayabilirsiniz. Uluslararası işlerde başlangıçlar, hukuki kazanımlar ve aklınızı kullanabileceğiniz tüm konu ve girişimlerde başarı kazanmanızın kaçınılmaz olduğunu görebileceksiniz. Yeni bir akademik eğitim konusu hayatınıza dahil olabilir. Yabancı dil öğrenmeyi planlıyorsanız buna başlangıç yapmak için doğru zamandasınız. Yabancı uyruklu biriyle ilişkiye başlamanız olasıdır. Mesleki alanda ani ve çabuk gerçekleştirebileceğiniz kararlar alabilirsiniz. Sonuçlarına sizin bile şaşırabileceğiniz kadar hızlı gelişebilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Hissedebileceğiniz tek olumsuzluk bahar yorgunluğu, atalet nedeniyle kararlarınızın gerçekleşmesinin ertelenme veya iptal olma riskidir.

asc BAŞAK
Hayatınızda krize neden olmuş konuları artık kendi lehinize çevirebilecek, üzerlerine korkusuzca cesaretle gidip çözebilecek bir yapıdasınız. Maddi ve manevi değer yaratılan ortaklaşa konularda hızlı ve etkin yöntemler benimseyebilir ve gerçekleştirmek için üzerlerine gidebilirsiniz. Ortaklaşa kazanımlar elde edebilirsiniz. Maddi ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeni kaynaklar araştırabilir, kredi imkanlarını gözden geçirebilirsiniz. Her türlü vergi, sigorta, miras ve benzeri maddi gereçler için başlangıçlar yapabilirsiniz. Ödeme planları oluşturabilir, borçları yapılandırmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Beklediğiniz ortak bir gelir mevcutsa olası gecikmelerden dolayı moralinizi bozmamalısınız. Özel ilişkiler, aşk ve eğlence kısımları için biraz daha beklemeniz gerekecektir. Çünkü önceliğiniz ne yazık ki maddi gidişatınız ve toplumsal konumunuzu güçlendirme eylemleridir.

asc TERAZİ
İlişkiniz mevcutsa yepyeni enerjilerle ve yeni bakış açılarıyla ona sarılabilir ve umutla yaşanacak olumlu günleri planlayabilirsiniz. Hayatınıza hız katabilecek bir ilişkinin içine çekilebilirsiniz. Beklenmedik bir ortaklığa girişebilirsiniz. Yeniayın teması ilişkiler olacaktır. Güven ve vefa ihtiyacınızın yoğun olduğu bir süreçte bulunduğunuzdan ötürü daha kalıcı ve adı konulabilen ilişkilerin arayışıyla kafanız da karışabilir. Bedensel sağlığınızla ilgili gerekli kontrolleri yaptırmanızı tavsiye ederim. Bahar yorgunluğunun en çok etkilediği burçların başında geliyorsunuz. Gündelik işlerden kaytarma ve enteresan bir tembellik hali yaşıyor olabilirsiniz. Dolayısıyla ikili ilişkilerdeki devinimle bu tembellik durumundan kurtulabilirsiniz. Ebeveyn ilişkileriniz ve yaşam alanınızdaki değişime zorlanma durumu ileri atılmanız için engel teşkil edebilir. Kişisel öğretileriniz ve zekanız sayesinde bu alandaki pürüzleri giderebilme yeteneğine sahip bulunuyorsunuz.

asc AKREP
Vücutta baş, kalça ve bacaklara dikkat etmelisiniz. Koç burcu enerjisi biraz hoyrattır ve aşırı hareketten kas tutulmaları ve lif kopmaları riski taşıyabilirsiniz. Gündelik işlerinizde ve hizmet alanınızda insan ilişkilerinin ağırlığını hissedebilirsiniz. Aceleci ve zorlama davranışlar nedeniyle sorunlar yaşamanız mümkündür. Sabırlı ve sakin başlangıçlara yönelmelisiniz. Bu yeniay enerjileri ışığında bu dönemde hayatımızın akışının hızlı aktığını ve motivasyonumuzun güçlendiğini görebileceksiniz. Ancak fevri, bencil, atılgan ve aceleci davranışlar sergilemeniz nedeniyle hizmet alanınızdaki tüm kişilerle gerginlikler yaşamanız olasıdır. Yanınızda çalışanlar başta olmak üzere her türlü eğitim, medya, satış ve pazarlama gibi iletişim gerektiren konularda uzlaştırıcı ve dönüştürücü özelliğinizi kullanıp ortalığı yatıştırmanız mümkündür. Kardeşleriniz ve komşularınızla yolunda gitmeyen konular yüzünden gerilebilirsiniz. Üstelik bu insanların hayatınızı etki altında bırakmaları da beklenebilir. İkili ilişkilerinizde ve ortaklıklarınızda çözülmelerin devam edeceği bir süreçtesiniz.

asc YAY
Yepyeni hobiler geliştirebilirsiniz. Spora başlamak için ideal bir zamandasınız. Ancak yüksek enerjiden dolayı küçük çaplı kazalara dikkat etmelisiniz. Sıra dışı ekstrem sporlar, ilgi alanları belirleyebileceğiniz gibi sizi eğlenceli kılan tüm aktivitelere cesaretle yönelebilirsiniz. Ancak maddi ve manevi sorumluluklarınızın üzerinizde baskı yaratacağını da göz önünde bulundurmalısınız. Özel hayatınızda evliliğiniz veya çocuklarla ilgili önemli bir karar almanız gereken durumlar meydana gelebilir. Özel hayatınızla ilgili alacağınız kararlarda daha temkinli ve birlikte yaşamınızı paylaştığınız kişileri de gözeterek ilerlemeniz gerekir. Şımarık ve bencil yaklaşımlar size zarar getirebilir ve yalnızlaşmanıza neden olabilir. Pozitif hayat görüşünüzün ve sahip olduğunuz fırsatların değerini kavrayabileceğiniz ve önünüze umutla bakabileceğiniz bir süreçten geçiyorsunuz.

asc OĞLAK
İlkbaharın enikonu hissedilmeye başladığı ve iklim değişikliğine girildiği bugünlerde doğayla iç içe olabilir, evinizde temizlik veya tadilat yaptırabilirsiniz. Günün teması yuva olacaktır. Ancak hem aile ilişkileri hem de yeni mülk yatırımlarına özlem duyma konusunda sabırsız ve agresif davranışlar içerisinde bulunabilirsiniz. Daha hesaplı ve sebatlı davranmanız gerekebilir. Ailenizle yaşıyorsanız tek başınıza eve çıkmak ve bağımsız yaşamayı isteyebilirsiniz. Koç burcunun öfkeli, bencil ve ateşli enerjisi davranışlarınıza yansıyabilir. Bilhassa ebeveyninizi ve ailenizdeki yaşlı akrabaları incitme riskinden kaçınmanız gerekmektedir. Evinizle ilgili bazı yenilikler yapmak isteyebilir, yaşam alanınızı kendi zevkinize göre yeniden tasarlama arzusu duyabilirsiniz. Kardeşleriniz ve akrabalarınızla vakit geçirmek ruhunuzu besleyebilir. Ağır bir değişim/dönüşüm sürecindesiniz ve maneviyatınızı ne kadar güçlü tutarsanız bu süreci daha rahat atlatabilirsiniz. Çalışanlarınızla olan diyaloglarınızda agresif bir tutumdan kaçınmanız ilişkilerinizin hayrına olacaktır.

asc KOVA
İşinizi geliştirmek adına yeni müşteri ağları oluşturabilir, çarpıcı tanıtım materyalleri bastırabilirsiniz. Yeni organizasyonlara katılmak için ideal bir zamandasınız. Akıl ve zihin olarak çok aktif ve canlı bir durumdasınız. Eğitim hayatındaysanız teknik konulara eğiliminiz artabilecektir. Kısa doğa yürüyüşlerinizle bu yoğun enerjiyi akıtmanız mümkündür. Üstelik kışın biriken fazla kilolarınızı da bu yürüyüşler vasıtasıyla atmanız mümkün olabilir. Trafikte agresif davranışlardan kaçınmalısınız. Her türlü taşıtla ilgili sakarlık ve kaza riskine açık bulunuyorsunuz. Manevi fedakarlıkların zamanınızı aldığı bir süreçten geçiyorsunuz. Maddi girişimleriniz için biraz daha beklemeniz gerekebilir. Sezgilerinize güvenirseniz doğru cevabı bulabilirsiniz. Mesleki konulardaki kontrol dışı aksaklıklar nedeniyle kendinizi baskı altında hissedebileceğiniz durumlar mevcut olabilir. Yeni bir ilişki için motivasyonunuz yüksek görünüyor ama şimdilik odak noktanız sosyal ilişkileriniz olmalı.

asc BALIK
Maddi durumunuzun olumluya gideceği bir başlangıç noktasındasınız. Bu dönemde birikim yapabilir, yeni gelir kaynakları yaratabilirsiniz. Maddi ve manevi değer yaratma konusunda atılgan ve sabırsız olabilirsiniz. Teknolojiyi ve insan ilişkilerindeki canlılığınızı kullanmak durumunda olursanız başarıya giden yolda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Finansal açıdan daha cesaret gerektiren yatırım metotlarına yönelebilirsiniz. Ancak arkadaşlarınızın veya toplumsal konjonktürün üzerinizde kurmasına müsade etmemelisiniz. Kafanızın doğrusuna gitmek size daha iyi gelecektir. Evinizi değiştirmek, tadilat veya dekorasyona girişmek için doğru zamandasınız ancak ebeveyninizle olan ilişkilerinizde agresif tutumlar sergilememeniz yararınıza olacaktır. Fedakar, sevgi enerjisiyle yüklü ve iyi niyetli tavırlarınızla olumlu bir yöne doğru ilerleyeceğinizden emin olmalısınız.

Hepinize hayırlı bir yeniay süreci diliyorum.

Kişisel doğum haritanızı çıkartmak ve merak ettiğiniz bir alanda hayatınızdaki olasılıkları bilmek isterseniz mail adresimden bana ulaşabilirsiniz. Uzakta yaşayanlar için yazılı astroloji danışmanlığı servisimi denemenizi öneriyorum.

oytunislar@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder