19 Nisan 2019 Cuma

19 Nisan 2019 Terazi Burcu Dolunayı ve Etkileri

Yine bir Terazi Burcu dolunayından selamlar. Yine diyorum, çünkü 21 Mart'ta Terazi burcunun ilk derecesinde meydana gelen dolunay bu sefer 29.derecesinde oluşacak.
İstanbul saati ile 14:13'te kesinleşecek olan Dolunay haritasını yukarıda görmektesiniz. Öncelikle bir burcun son derecesini incelemek gerekecektir. Astrolojide bir burcun son dereceleri "Anaretik derece" olarak adlandırılmaktadır.

Anaretik derecede meydana gelen bir durum, bir gezegen, yahut konu başlığımızdaki dolunay fenomeni gibi bir kırılma noktası son dakika golü yemek gibi tanımlanır. Beklenti duyulan bir meselenin son kertede iptal olması, son anda fırsatın kaçması, tam son anında bir sözleşmeye imza atılacakken taraflardan birinin vazgeçmesi, tapuda satış yapılırken alıcının vaz geçmesi gibi bir durumdur. İndirime düşmüş mevsimlik ürünlerin son kalan örnekleri gibidir ve aranılan beden ölçüsü de bir türlü bulunmaz. Bir bakıma "sona kalan dona kalabilir" ihtimalinin tehlikesi olarak da algılanmaktadır.

Aslında bir burcun son derecesi geçiş evresidir. İçinde ilerlediği burç parkurunu tamamlayıp bir başka burca, bir başka temaya geçiş için hazırlanıyor olmasıdır. Tam da bu geçiş sürecinde hem seyahat etmeye alıştığı burcun enerjisi vardır, hem de geçeceği burcun enerjisinin heyecanını taşıyordur. Bu nedenle de ne yapacağını tam olarak kestirmez. Dengesi şaşabilir, kafası karışır ve biraz panikli davranmaya eğilimli olur. 29 derecede bulunan her astrolojik durum için, hızlı sonların tehlikesi de denmektedir. Ani keskin bitişlere karşılık gelir.

Ezoterik (ruhsal) astrolojide, 29 derecenin karmik bir derece olduğunu belirlenmiştir. Blokajların belirlenmesi ve bu sıkışmış enerjinin zamanla üstesinden gelinmesi gerekmektedir.

Dolunay zaten başlı başına sona eren durumlarla yüzleşmek ve keskin farkındalıklar elde etmek için ortaya çıkan enerjilere karşılık gelir. Terazi burcu ise karar almakta zorlanan, ilişki odaklı ve diplomatik dengeyi bulmakla ilgili bir burçtur. Ayın 29 derecede bulunmasından ötürü duyguları dışarı aktarmada problem yaşanabilir. Anne veya kadın figürlerle çatışmalar yoğunlaşacaktır. İlişki kurmakta zorlanma ve mevcut ilişkilerde değerlendirme yapabilme dengesini yitirme gibi olumsuzluklar ortaya çıkabilir. Sezgilere ve olağan tepkilere, yani reflekslere güvenememe, duygusal karar değişimleri, bir meseleyi sonlandırmaya karar vermek üzereyken karşı tarafı incitmemek adına geri adım atma gibi durumlar ortaya çıkacaktır. İçsel anlamda tatmin sorunu yaşanacaktır. Sağlık problemleri, ruhsal veya psikolojik düzeyde sorunlar nedeniyle kişisel temelde dengesizlikler yaşamamız olağandır.

21 Mart'ta meydana gelen Terazi burcu teması ile bu seferki arasındaki temel fark kararlı olmakla alakalıdır. 29 derecede yaşanacak dolunayın getirisi ilk aşamada incitici olsa da, bir daha geriye dönüp irdelenmemesi gereken bir temaya da sahip olacaktır. Keza Güneş de Koç burcunun 29.derecesinde olacağı için ve birkaç gün içerisinde Uranüs ile kavuşuma gideceği için, alacağınız kararların yıkıcı ve geri döndürülmesi zor olacak etkileri de olacaktır. Dolayısıyla bilinç ve bilinçaltı arasındaki dengeyi oturtmak konusunda zorlanabileceğimiz bir dolunay sürecindeyiz. Kimlik sorunlarını aşmak adına ani kararlara erişmek,  yaşam amacını ve hedefini belirlemede sorunlarla yüzleşmek, son dakika yaşam planlarında değişikliklere gidilmesi, odaklanma sorunları, yönetici pozisyonundaki kişiler veya genel anlamıyla otorite ile çatışmalar da meydana gelebilir. 

Yaklaşık 1 ay önce gerçekleşen dolunayda Merkür Balık burcunda retro durumdaydı. Ancak bu dolunayda Merkür, Koç burcunun ilk derecelerinde ilerliyor. Dolayısıyla cesaretin ve dinamik bir zihin yapısının bizlere destek olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Yılan hikayesine dönen İstanbul mazbatasının da Merkür'ün Koç burcuna girdiği gün alınması, İstanbul ahalisi için yeniden yeşeren umutların yükselmesini müjdelemiştir. Dolunay'ın varlığı da ikircikli bir dönemin sona ermiş olmasını göstermektedir. Gerçeklerden, uzalaşıdan, estetikten ve adaletten ancak 29.derecede meydana gelen dolunaya kadar kaçabilirsiniz. Bunu da yaşamış ve deneyimlemiş olduk.

Türkiye açısından bakılacak olursa; artık yerel seçimlerin de gerçekleşip, zor da olsa mazbataların teslim alınıp herkesin işine bakmaya başladığı bir dönemde dolunayın verebileceği etkiler şöyle sıralanabilir.


  • Ekonomik kriz ile ilgili dengeyi tamamen sarsıcı önlemler alınması beklenebilir.
  • IMF veya ucuz kredi verebilecek başka bir finans kuruluşu ile anlaşma yapabilir. Mecburi tavizler nedeniyle bazı kurumlar elden çıkarılmak durumunda bırakılır. (Ege'de sessiz sedasız Yunanistan yönetimine bırakılan kayalıklar ve adacıklar...yahut kıt'a sahanlıkları gibi)
  • Nato, BM, Pentagon gibi müttefik (!) görünümlü güçlerin ülkenin üzerinde daha ağır ve kalıcı yaptırımlara yönelmesi ve ekonomik açıdan köşeye sıkıştırması beklenebilir. 
  • Düşük krediyle borç verme görüntüsü çizen finans kuruluşlarına yahut ismi cismi belli olmayan dış yatırımcılara (borsa manipülatörleri) ağır tavizler verilme riski doğabilir. 
  • Geçmiş dönemde yerel yönetimlerin finansal hareketleri ve bilimum kurum veya kişilere aktardığı bağış yahut desteklerin toplum önünde afişe olması kaçınılmaz olacaktır. 
  • Medyanın ve hukuk sisteminin tarafsızlığı daha da fazla irdelenecektir.
Geçtiğimiz dolunayda halkın gözünün açılması için önemli fırsatların olacağından bahsetmiştim. Halkın gözü açılmış gözüküyor. Ancak daha fazlası gerekli ki karanlığın içinden daha hızlı çıkabilelim. Bunu da 19 Nisan 2019 dolunayı ile tamamlayacağımızı ümit ediyorum.


Yükselen burçlara göre de birkaç bilgi verecek olursam;

asc Koç;
Sizin için kritik değeri olan bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Bilhassa tüm ikili ilişkileriniz veya ortaklığınızla ilgili bir farkındalık geliştirip değerlendirmeye tabi tutacaksınız. İkili ilişkilerinizin her türünde sizi bir karar almaya iten fikir veya algının sağlamlığı konusunda fevri karar almaktan kaçınmalısınız. Ortaklıklarınız mevcutsa bunları derleyip düzenleme ve kendi fikirlerinizi geçerli kılma konusunda yönlendirme açısından güçlü bir konumda olduğunuzu fark edeceksiniz. 

asc Boğa;
Hizmet ve sağlık alanınızda gerçekleşecek olan dolunay enerjisi nedeniyle mide veya göğüslerinizle ilgili bir şifa sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Çalıştığınız iş yerinde ayrılıklar deneyimlenebilir. Çalışanlarınızı işten çıkarmanız gündeme gelebilir ve bu durum sizi oldukça tatsız ve çaresiz hissettirebilir. Evcil hayvanınızla ilgili bir ayrılık sürecinde bulunuyor olabilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen bir meselede zor bir karar vermeniz bekleniyor olabilir.

asc İkizler;
Çocuklarınız ve varsa hayatınızda deneyimliyor olduğunuz bir aşkla ilgili zor bir karar sürecinde bulunuyor olabilirsiniz. Hobi veya sahnede olduğunuz bir etkinlikle ilgili çalışmanın sonuna gelinmiş olabilir. Eğlencelik bir dönemin artık kapanış safhasında bulunuyorsunuz. Hoşlandığınız birisine açılmak için doğru bir zaman olmayabilir. Zira reddedilebilirsiniz. Çocuklarınızla olan ilişkilerinizde sizden beklenen bir karar durumuna erişmede zorluk yaşayabilirsiniz. 

asc Yengeç;
Aile, ebeveyn, yaşlı akrabalar ve evinizle ilgili önemli farkındalıklar geliştireceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Mesleğinizle ilgili ilerleme sağlarken adresinizi değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. İşinizi yürüttüğünüz mekan yaşam alanınıza gidip gelme konusunda sizi zorlayıcı ve yorucu bir hale sokuyorsa taşınma konusunda karar almada zorluklar ve ailesel müdahaleler alıyor olabilirsiniz. Bu dolunay, bu konular üzerinde dengeye erişmeyi sağlayacaktır.

asc Aslan;
İletişim ve sosyallikle ilgili hayatınızın genelindeki tüm konularda duygusal bir denge geliştirmeye çabalayacağınız bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Eğitim, medya, satış, pazarlama, her türlü iletişim alanlarında karşılıklı anlayış ve empati geliştirmenin hem size hem de karşı tarafa fayda sağladığını göreceksiniz. Eğitim ve yolculukların daha fazla gündeme geleceği bu süreçte, hukuki yaptırımlar nedeniyle bazı kararlar almaya yönelebilirsiniz. Evrensel bir bakış açısı ışığında kendinizi geliştirmek zorunda kalacağınız taraflarınızla yüzleşeceksiniz. 

asc Başak;
Finans kaynaklarınızla ilgili önemli ayrıntıların gün yüzüne çıkması olasıdır. Beklemediğiniz ödeme kalemleri ile yüzleşebilir, parayla ilgili bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Bu dönemde borçlar, vergiler ve sigorta ödemeleriyle ilgili detaylı hesaplar yapmanız gerekebilir. Değer yargılarınızın farklılaştığını göreceksiniz. Diğer taraftan size para kazandıracak bazı yeteneklerinizin olduğunu da fark edebilirsiniz. Dolayısıyla para kazanma yöntemleri ve mevcut finansal konumunuzu geliştirmek ve dengelemek adına kafa yoracağınız bir süreçte bulunuyorsunuz.

asc Terazi;
Mevcut ikili ilişkileri dengeye oturtmak ve karar aşamasına geldiğiniz konularda çekingen davranmayıp tüm olumlu verilerin ışığında hedeflere ulaşmak için hamle yapmak gerektiğini algılayabileceksiniz. Karar verme konusunda fevri davranmamalı ve ikili ilişkide olduğunuz kişilerin sizi yönlendirmesine ve etki altında bırakmalarına fırsat vermemelisiniz. Duygularınızı dengede tutmak zorlaşabilir. Sonradan pişmanlık duyabileceğiniz kararları vermeden önce stratejisini kurmalısınız. Karşı tarafın menfaatlerini düşünmeden önce kendi ruhsal dengenizi gözetip buna göre içinde bulunduğunuz yol ayrımından güvenle geçmeyi başarabilirsiniz. 

asc Akrep;
Fiziksel bir farkındalıktan ziyade, bilinçaltı veya sezgisel biçimde farkındalıklar edineceğiniz bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Kendinizi işinize ve hizmet alanınıza adadığınız bir sürecin sonuna yaklaştınız ve artık geriye çekilip bugüne dek yaptıklarınızı değerlendirmeye alacaksınız. Gündelik hayatınızda size devinim getiren eylemlerin ruhsal olarak sizi ne derece tatmin ettiği ile ilgili durum değerlendirmesi yapacaksınız. Yolunda gitmeyen yahut eksik gördüğünüz ayrıntılarla ilgili kendi içinize dönüp doğru cevapları ortaya çıkarabilirsiniz. 

asc Yay;
Arkadaşlarınız, arkadaş ortamlarınız veya toplum yararına etkinlik yapan kurumlarla olan ilişkilerinizle ilgili farkındalıklar geliştireceksiniz. Dengeli süregelen bir arkadaşlığınızı noktalamak, uzun süren bir etkinlik üyeliğinizi sonlandırmak isteyebilirsiniz. Alacağınız kararlarda fevri olmamaya ve stratejik davranmaya özen göstermelisiniz. Mesleki bir kazancınızı tahsil edebilirsiniz. Toplum yararına gerçekleşen ve sizin de rolünuzun bulunduğu bir mecrada herkesi tatmin edebilecek bir sonuca erişmenin rahatlığını yaşayabilir, duygusal dengenizi bu sayede koruyabilirsiniz. 

asc Oğlak;
Ailevi sebeplerden dolayı profesyonel hayatınızda bir sonlandırma kararı alabilirsiniz. Bu kararı almak için daha enine boyuna düşünmeniz ve stratejik hareket etmeniz gerekebilir. İç sesinizin dinlemenin bu kararı verme konusunda kafanızı daha da karıştırdığını fark edebilirsiniz. Gerekli öncelikler nedeniyle kariyer planınızı değiştirmek, sorumluklar ve hayatınızı dönüştürme adımlarına uyum sağlayacak kararları almanız beklenecektir. Dolunaydan en etkilenecek burçların başında geldiğiniz için duygulardan ziyade mantığınızın sesine kulak vermeniz daha verimli olacaktır. 

asc Kova;
Bir süredir devam eden bir hukuki sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu süreçte ne kadar anlayışlı ve diplomatik davrandıysanız elde edeceğiniz fayda o kadar tatmin edici olabilir. Yabancı kaynaklı bir meselede sonuçlanma sağlayabilir ve tarafların menfaatlerine gelişebilecek bir denge unsuruna sebebiyet vermiş olabilirsiniz. Maddi öncelikleriniz ve menfaatlerinizi gözetecek şekilde kendi hayatınızı konumlandırmanız gerekecektir. Sosyal çevrenizin müdahaleleri ve bilgi desteği sayesinde adım atacağınız eylemlerde çok daha temkinli davranmanız gerekmektedir. 

asc Balık;
Dolunayı maddi ve manevi kayıplarla yüzleşmek olarak değerlendirebilirsiniz. Bir borç sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Bir kazanç kaynağı oluşturup size uzun zamandır yük olan bir borcun, kredinin veya sigorta ödeme sürecini temizleme yoluna gidebilirsiniz. Manevi bir bağınız olan kişilerlerle yolunuzu ayırmak zorunda olduğunuzu fark edebilirsiniz. Ortaklaşa bir kazanç sürecinin de sonuna gelinmiş olabilir. Kazanç ortaklıklarınıza şekil verme durumunda olabilirsiniz. Fevri davranışlardan kaçınmalı ve vereceğiniz kararlarda aklınıza öncelik vermeye çalışmalısınız. 

Hepinize hayırlı ve olumlu getirilere sahip bir dolunay diliyorum.

Bireysel doğum haritası analizi, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu ve kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz lütfen "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep ediniz. "Yazılı doğum haritası ve genel astroloji analizi" için gerek İstanbul'un uzak semtlerinden, gerekse İstanbul ve Türkiye dışından danışmanlık alabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder