1 Nisan 2019 Pazartesi

2019 Nisan Ayı Burç Analizleri

2019 yılının ilk üç ayını kapatmış olduk. Artık ılıman ve aydınlık bir iklimi arzu ederek Nisan ayına giriş yapıyoruz.



Astrolojik olarak olumsuz etkileri olan bir Mart ayından sonra, yeşeren umutlarımıza karşılık gelebilecek daha dinamik etkileri bu ay deneyimleyeceğimizi düşünüyorum. Bu satırları yazarken henüz mali idareler seçimine itirazlar devam ediyor ve soluklar tutulup seçimin sonucunda maddi manevi ne gibi kazanımlar elde edebileceğimizi kurguluyoruz. Kimler kazandı, kimler kaybetti derken daha çok, aslında aylardır içinde debelendiğimiz ekonomik şartların biraz olsun yumuşamasının birincil isteğimiz olmasından yola çıkıyoruz. İşte buna göre Nisan ayı bizlere ne gibi potansiyeller getirebilir ve nasıl geleceğimize daha olumlu bakabiliriz sorularına gezegenlerle açıklık getirmeye çalışacağım. 

Bu ay çok sert görünümler yanında, sosyal gezegenlerin (Jüpiter ve Satürn) retroları başlıyor olacak. Merkür, Venüs ve Mars transitlerinde burç değiştirecekler ki Mars 31 Mart itibarıyla İkizler burcuna giriş yaptı. Çok da iyi oldu. Seçim sırasında Mars'ın iletişim ve sosyal haberleşme alanına devinim kazandırmasıyla bilginin ve gerçeklerin kapıları aralandı.

Aylık astrolojik görünümleri ve tavsiyeleri vermek ve fazla uzatmadan ihtiyacınız olan detayları alabilmenizi istiyorum. Nisan aynın gökyüzü hareketlerini detaylı şekilde aşağıda kronolojik olarak sıralıyorum. Kendi kişisel hayatında ne gibi etkilere maruz kalabileceğini sorgulayan kişilerin detaylı analizlerini ve kişiye özel yorumlarını özel danışmanlıklarımda yapıyor olduğumdan, burada sadece bir gökyüzü takvimi ve mümkünse de bu transit etkilerin kolektif olarak bizleri nasıl etkileyeceğinden bahsetmeye çalışıyorum.

Sırasıyla konuşlandırdığım tüm gezegen hareketlerinin ve olasılıklarının İstanbul merkezli (BAT -3) Bağdat Zamanına göre çıkartıldığını da baştan belirtmek isterim. Mart ayı sonu itibarıyla Avrupa da bizimki gibi  EEDT -3  (Eastern European Date Time) zaman aralığına geçmiş bulunuyor.

Öncelikle 31 Mart itibarıyla Mars artık İkizler burcuna geçip 16 Mayıs tarihine kadar transitini bu burçta sürdürecektir. Dolayısıyla Nisan ayına Mars'ın henüz burç değiştirmesiyle girmiş bulunuyoruz. İletişim, haberleşme, eğitim, kısa yolculuklar ve sosyal hayatımızdaki kişilerle olan sözlü iletişimlerimizde gerek motivasyon ve eylem, gerekse gerginlikler deneyimleyebiliriz. İkizler burcu, ilerletilmiş doğum haritalarınızın hangi alanlarına denk geliyorsa buradaki eylemlerinize ve tarzınıza dikkat kesilebilirsiniz.

2 - 5 Nisan arasında Merkür ve Neptün, Balık burcunda birlikte hareket edeceklerdir. Yani kavuşum halinde transitlerine devam edeceklerdir. Merkür'ün hala retronun gölgeli günlerinde olması, zararlı çalıştığı Balık burcunda ilerlemesi nedeniyle hayallere fazla dalmak, zihnin gerçekdışı olayların etkisinde kalması, iletişimsel kavramlarda yanılgıların meydana gelmesi, aldanma ve aldatılma vakalarında artış gözlenebilir. Fazla fedakar davranışların olması ihtimalini göz önünde bulundurup herhangi bir kalıcı karar alınmaması, vaatlerde bulunulmaması ve tutulmayacak sözlerin etkisinde kalınmaması gerekecektir.

5 Nisan'da Koç burcunun 15.derecesinde bir yeniay meydana gelecek. Koşullar ne olursa olsun, tamamen yeni enerjilerin, cesaretin ve hayatın canlandırıcı etkisinin farkında olup yeni başlangıçlara yönelmek için çok özel bir tarih olacaktır. Aslında 2019 yılının bahar başlangıcı bu yeniayda daha çok hissedilecektir. Kendinizle ilgili tasarladığınız bütün eylemleri başlatabilecek iradeye sahip olacaksınız. Ancak gerçekçi ve ciddi olunması gereken başlangıçlarla ilgili biraz daha çaba göstermeniz gerekebilir. Gerçekler ve bulunduğunuz durum sizi aşağı çekiyor olsa bile umudunuzu kaybetmemelisiniz.

7 - 10 Nisan arasında Merkür ve Satürn, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Balık, Satürn'ün ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, mesafeli ve koşullu iletişim tarzına sahip olabiliriz. Ağır hareket etme durumu söz konusu olabilir. Balık burcunda Merkür'ün düşük kapasiteyle çalışması nedeniyle, zor öğrenmek ve düşük zihin kapasitesi riski artmaktadır. Kötümser yaklaşımlar ve fikirlerle sınanabiliriz. Değişken fikirlerin gerçekdışı sonuçlara sebebiyet vermesi konusunda şikayet edebiliriz. Sezgisel bir konuda bilgeliğe erişmek beklenebilir. Enerji çalışmaları ve spritüel gelişimle ilgilenmek için doğru zamanlar olacaktır. Yaratıcılık gerektiren işlerde başarılı ve kalıcı bağlantılar kurulabilir.

10 - 15 Nisan arasında Venüs ve Neptün, Balık burcunda birlikte hareket edeceklerdir. Yani kavuşum halinde transitlerine devam edeceklerdir. Venüs Balık burcunda yüceldiği bir konumdadır. Yani yüksek enerjiyle etkisini hissettirir. Neptün ile kavuştuğunda ilahi bir sevgi anlayışı verecektir. Aşk ilişkilerinde romantizm dozu artması yanında gerçekçi olmayan ilişkilere kapılma olasılığı da yükselir. Çevremizdekilere daha anlayışlı ve empati yüklü bir yapıyla yaklaşmayı seçebiliriz. Görsel sanatlarla ilgili ilham gelebilir. Bu tip işlerle ilgilenenler için olumlu bir dönem olacaktır.

10 - 16 Nisan arasında Güneş ve Satürn, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Koç, Satürn'ün ise Oğlak burcu gibi öncüü niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, otorite figürleri ile çatışma, karar alma konusunda engellenme, yönetimde olan kişilerin hedeflenen eylemlere engel oluşturması gibi olumsuz ve sert durumlar ortaya çıkabilir. Güneş'in yüceldiği, Satürn'ün ise yönetiminde olduğu burçlarda oldukça güçlü olduğu bu konum Nisan ayının en kritik 5 gününü belirlemektedir. Siyasi arenada çok sert durumlarla karşılabiliriz. İş dünyası ekonomik yaptırımlar nedeniyle kısıtlamalara ve işçi çıkarmalara yönelebilir. Venüs ve Neptün'ün de aynı sürelerde kavuşumda olacağını göz önüne alırsak hayali iflaslar ve işten çıkarmalarla karşılalmamız olasıdır. Bireyin, otoriteyle ve kuralları konmuş sistemle savaşı olarak kabul edebiliriz. Herhangi bir karar almak veya uygulamaya sokmakla ilgili zorlanmayla karşılaşacağımızdan, bu 5 günlük süreci sükunetle geçirmekte fayda görüyorum.

10 Nisan'da Jüpiter retro harketine başlıyor. Retro hareketi dünyaya göre farklı bir yörünge çizen gezegenlerin duruyormuş veya geri gidiyormuş gibi algılanmasına karşılık gelmektedir. İzafi olarak geri gidiyormuş gibi gezegen aslında dünyanınkine göre daha farklı istikamete doğru kendi yörüngesinde ilerlemesidir. Jüpiter şans, bereket ve bolluk gezegeni olarak "iyicil" etki veren gezegenlerden biridir. İlerletilmiş doğum haritalarınızda Jüpiter hangi alanda retro konumdaysa o alanda hedeflenen ve arzu edilen fenomen için başa dönüp tekrar eksikleri gözden geçirme zamanıdır. Jüpiter 10 Ağustos 2019'da tekrardan ileri hareketine Yay burcunun 14.derecesinden başlayacaktır. Dolayısıyla 4 ay boyunca Jüpiter retroda olacaktır.

10 -13 Nisan arasında Merkür ve Plüton, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Balık, Plüton'un ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, ne yazık ki ölüm veya felaket haberleri duyabiliriz. Bilinçaltı ve metafizik konularda analizler, çalışmalar ve terapiler daha etkin olacaktır. Casusluk vakalar veya mafyatik faaliyetler hakkında haberler ortaya çıkabilir. Sözlü taciz ve baskıcı yaklaşımlarla karşılaşma olasılığımız artabilir. Yasadışı ticaret ve benzeri konularda baskınlar ve ifşa olma haberleri duyabiliriz.

11 -14 Nisan arasında Venüs ve Satürn, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Balık, Satürn'ün ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, ilişkilerimizde kontrollü ve güven üzerine dayanan bir tutum belirleyebilmemiz olasıdır. Bu 3 günlük süreçte kuracağımız ilişkiler kalıcı, güven verici, ciddi ve biraz da resmi olacaktır.

13 - 19 Nisan arasında Güneş ve Plüton, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Koç, Plüton'un ise Oğlak burcu gibi öncü niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, toplu ölümlerin meydana geleceği felaketler, zulümler, öfke/nefret/şiddet temalarının etkin olduğu fenomenler söz konusu olabilir. Deprem ve benzeri afetlerin veya geçmişte yıkıcı etkileri olan ve tanıdık gelen meselelerin benzerlerinin tekrar etme olasılığı da yüksektir. Satürn, Güney Ay Düğümü ve Plüton sıralanıp Güneş ile kare açı kalıbına sahip oldukları için bu tarihler arası global anlamda derin bir yıkım veya dönüşümden de bahsedebiliriz. Güneş ve retro Jüpiter arasında kurulacak olan destekleyici açı kalıbının da etkisiyle önlem almak veya yaklaşan bu karanlık olasılığa karşı koruma geliştirmek de mümkündür. Güneş ve Satürn'ün sert açı kontağına girmesi ve akabinde Plüton'un da buna dahil olmasıyla 10 - 20 Nisan tarihleri arasında azami dikkati göstermeli, gündelik hayatlarımızda maruz kalabileceğimiz tehlikelere göre gardımızı almamız gerekmektedir.  Uluslararası finans kuruluşlarının ve global baronların bu dönemde ağır baskı ve yaptırımlara girişebileceğini düşünüyorum.

14 - 19 Nisan tarihleri arasında Güneş ve Jüpiter, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Koç, Jüpiter'in ise retro pozisyonda Yay burcunda olduğu bu görünümde, mümkün gözüken her türlü olumsuzluğa karşın geliştirilebilecek bir iyimserlik veya korunma dürtüsü yanında, inanç ve pozitif bilimler vasıtasıyla sorunların üstesinden gelebilmek için destekleyici etkiler sunmaktadır. Satürn ve Plüton'un yıkıcı ve kısıtlayıcı etkilerinin Jüpiter'in vereceği güven ve pozitif yardım sayesinde ayakta kalmak mümkün olabilecektir. Beladan ve yıkımdan sakınabilmek, korunmak ve direnç göstermek için öğrenilmiş/denenmiş/deneyimlenmiş müsbet bilgileri ve araçları kullanmak gereklidir.

15 - 18 Nisan arasında Venüs ve Plüton, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Balık, Plüton'un ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, maddi ve manevi tüm konularda bir dönüşüm beklenebilir. İş dünyasında köklü ekonomik düzenlemeler ve toplumsal düzenle ilgili kalıcı çözümlerin ortaya konacağı olumlu bir görünüm mevcuttur. Diğer taraftan ekonomiyle ilgili despotik kararlar ve "ben bilirimci" yaklaşımlardan kaçınmak önemlidir.

19 Nisan'da Terazi burcunun son derecesinde bir dolunay meydana gelecektir. Bu yıl enteresan bir şekilde, Terazi burcunun ilk ve son derecelerinde dolunay gerçekleşiyor. 19 Nisan tarihi bir çoğumuzun yaş döngülerinde önemli bir kapanışın veya çözülmenin meydana geleceği tarih olacaktır. Tema olarak 21 Mart dolunayı ile benzer özellikleri taşıması yanında, Uranüs'ün dolunaya karşıt bir açı kalıbında bulunması dolayısıyla kişilerin ve olayların çok farklı ve beklenmedik şekilde cereyan etmesini kabulleniş olarak açıklamakta bir sakınca görmüyorum. Bu enteresan dolunay ile ilgili ayrı bir yazı hazırlamış olacağım.

20 Nisan'da Güneş Boğa burcuna, Venüs ise Koç burcuna geçiş yapacaktır.

23 - 28 Nisan arasında Güneş ve Uranüs Boğa burcunda birlikte hareket edeceklerdir; yani kavuşum halinde bulunacaklardır. İktisadi anlamda yeni ve denenmemiş bir düzenin kurulması, artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı ve mecburiyetlerden ötürü belirli bir yönün tayini gibi bir etkinin söz konusu olacağını belirtmem gerekiyor. Daha toplulukların yararına karar alma, otoriteye karşı muhalefetin yoğunlaşması ve beraberinde gelen kökleşmiş sistemin çöküşü olarak değerlendirmek gerekebilir.

27 - 1 Mayıs arasında Mars ve Neptün, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın İkizler, Neptün'ün ise Balık burcu gibi değişken niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, fikir hırsızlığı, bilgi kirliliği oluşturmak ve zihinsel manipülasyona neden olmak gibi olumsuz etkilerle uğraşmak zorunda kalabiliriz. Bu süreçte medya skandalları, sel ve deniz kazaları gibi fenomenler yaşama riskine sahip bulunuyoruz. Uyku problemi yaşamamız olasıdır.

30 Nisan'da Satürn retro hareketine başlıyor. 18 Eylül tarihine kadar Oğlak burcunun 13.derecesine kadar gerileyecek. Bu yaklaşık 4,5 aylık süreçte hayatlarınızın yapılandırma ve sağlamlaştırma ile ilgili olan alanlarında geriye dönüp nelerin eksik olduğunu ve üzerinde çalışılması gerektiğini sorgulayacaksınız.

Türkiye açısından olasılıkları kısaca özetlemek gerekirse; kötücül etkilerin hala 5.ev alanından sert etkiler aldığı gerçeğinden yola çıkarak;

  • 10 - 20 Nisan arasında bilhassa borsa ve para spekülasyonlarının yoğun olacağı, ekonomik veya siyasi dış güçlerin bu konuda ağır yaptırımlarının yoğunlaşma ihtimali 
  • Aynı tarihler arasında hükümet temsilcilerinin sertleşen despotizminin ülkeyi daha da içinden çıkılamaz krizlere taşıyabileceği
  • Jüpiter'in olumlu desteği sayesinde geçmişte kalıp tekrardan ele alınması gereken önlemlerle bu ağır dönemden fazla yara almadan kurtulma olasılığı
  • Genel anlamda toplumu mutsuz edebilecek olayların ortaya çıkabileceği
  • Güneş-Uranüs kavuşumu ile kamu borçlarının, sosyal sigorta sistemi ve genel anlamda tüm ekonomik sistemin alışılagelmiş düzenden ayrışacağı ve halk yararına olası en adil düzenin ortaya konacağı (layık olunan her neyse o)
  • Devletin iflasını açıklaması yahut IMF gibi global bir para kaynağına bel bağlaması
  • İçinde bulunan durumdan çıkılması için ordu, polis, sağlık gibi kamu kurumlarındaki işleyişin, borç verecek yabancı kurumlar tarafından düzenleme altına alınması
  • Gıda ve gıda stoğu gibi can alıcı alanlarda medya ve hukuk sisteminin mevcut gerçekleri saptırması ve gizlemesi
  • Medyanın ve hukuk düzenini oluşturan kurumların halkın yaşam kaynakları ile ilgili gerçekdışı beyanat ve baskıları
  • Ne yazık ki eğlence ve rekreasyon alanlarında karşılaşılabilecek toplu kayıplar


Nisan ayı gündemi epey dinamik, bir o kadar olumsuz ve sabır gerektiren etkiler barındırıyor. Belki de tutulma dönemleri hariç yılın en vurucu ayı diyebiliriz. Gezegenlerin burç değiştirmesi, ağır gezegenlerin retro sürecine girmesi ve Güneş ile kötücül etki barındıran gezegenlerin sert açıları akabinde Uranüs ile kavuşuma giriyor olması öngörülemez değişim ve dönüşümlerin kapıda olduğunu müjdeliyor.

Dolayısıyla bireysel haritalarınızın genel analizini yaptırmadan ve nasıl etkilere maruz kalabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olmadan çalakalem yazdığımız günlük, aylık veya yıllık öngörüleri takip edip, anlamsız yargılara düşmemenizi rica ediyorum. Doğum haritasının, ilerletilmiş doğum haritasının ve yıllık güneş dönüşü haritanızın gerektirdikleri ve potansiyellerini doğru okuyup transit gezegen hareketlerinin izdüşümlerini belirlemelisiniz. Yükselen bilmemne burçları şunu yaşayacaklar diye kalıplaşmış analizlerle hayatlarınızı sınırlandırmayınız.

Yeniay, dolunay ve tutulma ile ilgili yazılarımı her zaman olduğu gibi takip etmeye özen gösteriniz.

Hepinize olumlu ve hayırlı etkilerin yaşanacağı bir Nisan ayı geçirmenizi dilerim. Hayatlarınızda yolunda gitmeyen ve değişmesi gereken konularla ilgili direnç göstermemenizi tavsiye ederim. Her ne kadar derenin suyunu tersten akıtmaya çabalasanız da evren bir şekilde hepimize olması gerekeni gösteriyor. İşte bu ay içinde olması gerekeni deneyimleyeceğiz.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder