24 Mayıs 2017 Çarşamba

25 Mayıs 2017 İkizler Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Merhaba,

25 Mayıs 2017 günü İstanbul saati ile 22:44'te İkizler burcununun 4.derecesi ve 46.dakikasında gerçekleşecek yeniay sürecinin tüm burçlara etkisinden bahsetmeden önce genel itibarı ile bizlere ne gibi etkiler katacağından bahsetmek istiyorum.


Yeniay haritası yukarıda bilgilerinize sunulmuştur. Görüldüğü üzere yeniay anı haritanın 5.evine düşmektedir. İkizler burcu iletişimi, haberleşmeyi, olumlu ya da olumsuz bilgi taşımayı, ticareti, anlaşmaları, yayıncılığı, ilk ve orta dereceli eğitimi, kardeşleri, komşuları, kuzenleri, kısa yolculukları, satış, pazarlama, medya yönetimi ve tanıtım faaliyetlerini betimler. Merkür gezegeninin yönetimindedir. Dolayısıyla Merkür'ün etkin olduğu tüm konularda İkizler burcunun durumuna bakarız. 

İkizler burcu haritamızda 5. evde, yöneticisi Merkür ise 4.evde ilerliyor. Whole Sign tekniğine göre aslında yeniay haritanın 6.evinde gerçekleşiyor. Hizmet alanı, sağlık, işimizi icra ettiğimiz alan ve evcil hayvanlarla ilgili alan...dolayısıyla da Merkür 5.eve düşmüş oluyor. Biz astrologlar için Placidus veya Whole Sign yöntemleri ile ayrı ayrı bakıp yorum yapma konusunda çekinceler oluşuyor. Ben bizzat her iki türlü de bir şeyler görmeye çaba sarf ediyorum. Çünkü her iki yöntemle de çok çarpıcı sonuçlara erişebiliyoruz. 

Haritanın yükseleni Oğlak burcunun 6.derecesinde, Plüton dolayısıyla haritanın 1.evinde bulunuyor. Kötücül gezegenler dediğimiz Mars, Satürn ve Plüton aslında bu yeniayı domine eden gezegenler. Mars, Satürn ile partil karşıtlığa gidiyor. Satürn hem yükselen yöneticisi hem de haritanın 12.evinde retro pozisyonda bulunuyor. Venüs Plüton ile partil kare pozisyonda bulunuyor. Üstelik Plüton da haritanın 1.evinde retro pozisyonda bulunuyor. Venüs ise zarar gördüğü Koç burcunda, Uranüs'e doğru ilerliyor. Retro pozisyondaki Jüpiter ile yaptığı karşıtlıktan uzaklaşıyor. Böyle bir durumda iletişim ve ticaret konularını betimleyen bir yeniaydan hayır gelip gelmeyeceğini sizin insafınıza bırakıyorum. 

İlişkiler, sevgi prensibi ve maddiyat ile ilintili Venüs'ün hem zarar gördüğü bir burçta, ayrılıklar, kopmalar ve ani değişimler gezegeni Uranüs'e kavuşuma doğru ilerlemesi, büyük dönüşüm ve değişim gezegeni ile halen partil bir kare açıda bulunması çok tatsız bir süreçte olduğumuzu gösteriyor. İlişkilerin formatıyla ilgili sorunlar yaşıyoruz. Para durumuyla ilgili geri dönüşü imkansız değişimlere gebe bir dönemde bulunuyoruz. Üstelik ilişkilerimiz bir süre sonra kopma noktasına bile gelebilir. Geliyordur da...Anlayış farkından, bakış açılarının değişmesinden ve koşulların artık eskisi gibi olmamasından ileri gelen şiddetli geçimsizlik ve tartışmaların fitilini ateşleyen Venüs-Jüpiter karşıtlığı olmuştu. Şimdi bu ilişkilerin geri dönüşü olmayacak şekilde evrilmesi söz konusudur. Bir de bunun üzerine eklenen Mars-Satürn karşıtlığı epey bir gümbürtü kopartacak cinsten gözüküyor. İşte bu yeniay bu gümbürtünün fitilini ateşleyen başka bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Yeniay haritasında Mars-Satürn karşıtlığı 6-12 aksında bulunuyor. Satürn 12.evde tutsaklık duygusuna neden olur. Tüm duygusal kısıtlamalar, kendini ifade edememe durumu, aldanmışlık, aldatılmaya eğilimli olma ve kontrolü yitirme endişeleri, kişinin kendisini agresyonla ifade etmesine ve bilhassa hizmet alanındaki Mars etkisiyle iş alanındaki kişilere ve çalışanlarına saldırmasıyla kendini gösterir. Hele ki Mars'ın İkizler burcundaki seyri kırıcı ve yakıcı sözler halinde kişinin kendisini ortaya koymasına neden olacaktır. Toplumda sıkışmışlık ve tutsaklık duygusunun, bilhassa özgürlük ve bağımsızlık konularındaki kısıtlamaların, gözaltıların, faşist duygu ve baskıların şiddet olaylarına neden olacağını görmemiz gerekir. 

Ne yazık ki uzlaşma ve barış gezegeni Venüs te Mars'ın yönettiği burçta ilerleyip en büyük kötücül Plüton ile kare açıda bulunuyor. Uzlaşmanın ve barışın farklı bir anlayışla evrilmesi ve buna da genelin seyirci kalacağını söylemek zor olmasa gerek...

İkizler burcu yeniayının en olumlu göründüğü sekörün gayrimenkul olduğunu söyleyebiliriz. Yeni anlaşmalar ve ticari faaliyetlerle eldeki gayrimenkul stoğunu indirmek mümkün olabilir. Sanatsal girişimler ve kalıcı başlangıçlar Merkür'ün Boğa burcundaki seyri sayesinde mümkün gözüküyor. Ay düğümlerinin ise 2-8 aksında bulunması avantaj olarak değerlendirilebilir. Borçların kapanması, alacakların tahsili ve ticari anlaşmaların getirilerini görebilmek açısından maddi avantajları olacaktır.

Yeniay İkizler, Yay, Balık ve Başak burçlarına fayda sağlayacaktır. Etkisi yaklaşık +/-10 gün sürecektir. Yeniayın burçlara etkisini okurken yükselen burcunuzu temel almanızı tavsiye ederim.

KOÇ:
Eğitimle ilgili başlangıçlar yapabilirsiniz. Medya tanıtımı, satış, pazarlama ve benzeri işler için motivasyonunuz yüksek olacaktır. Bu konularda kalıcı anlaşmalar yapabilir, maddi getirisi olan girişimlerde bulunabilirsiniz. Kardeşler, komşular ve kuzenlerle ilişkilerinizde yeni başlangıçlar ve hedefler belirleyebilirsiniz. Beklentiniz dışında gelişebilecek kısa yolculuklara çıkabilirsiniz. Ani gelişebilecek bu yolculuklarda kaza riskinizin olması mümkündür. Agresyondan uzak durmanız gerekmektedir. Bilhassa maddi kaynaklı sözlü tartışmalara girmekten kaçınmalısınız.  

BOĞA:
Maddi ve manevi değerlerinizi toparlayacağınız bir yeniay süreci deneyimleyeceksiniz. Kendinizle yüzleştiğiniz ve zihinsel olarak hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağından emin olacağınız bir döneme başlıyor olacaksınız. Bilinçaltı düzeyde ilişkilerinizin evrileceği ve daha maddi beklentilerinizin ön plana çıkacağı olaylarla yüzleşmek durumunda olacaksınız. Arkadaşlarınızın sorunlarına fikir üretebilirsiniz. Birikimlerinizi kalıcı yatırımlarla değerlendirebileceğiniz fırsatlar karşınıza çıkabilir. Maddi konularda sizi kısıtlayan kişi ve konuların üzerine gidebilecek motivasyona sahipsiniz.

İKİZLER:
Hedeflerinize ve geleceğinizle ilgili almış olduğunuz kararlarınıza odaklanacaksınız. Bilinçaltı düzeyde oldukça kararlı ve etkin bir bakış açısına sahipsiniz. Ancak ortaklık ve özel ilişkilerinizde agresyon dozu yüksek bir sürece başlıyorsunuz. Arkadaşlıklarınızın dönüşüme tabi olacağı ve belki beklenmedik kopmaların meydana gelebileceği bir süreç karşınıza çıkacaktır. Etkinizin mevcut olduğu ancak kontrolünüz dışında önünüze gelecek olan iş anlaşmalarını kabul etmek zorunda kalabilirsiniz. Özel hayatınızda süregelen olumsuzlukların üstesinden gelmeye çalışacaksınız.

YENGEÇ:
Kontrolünüz dışında gerçekleşecek meselelerde belirli bitişlere ve dönüşümlere hazırlıklı olmalısınız. Sezgilerinize güvendiğiniz takdirde bu süreci kazasız atlatmanız mümkündür. Bilhassa mesleki alanda uzalaşma sorunları nedeniyle kayıplar yaşamanız olası gözükmektedir. Hizmet alanınız ve kariyerinizle ilgili konularda ani kopmalar, istifalar ve dönüşüm mecburiyetine hazırlıklı olmalısınız. Bilhassa sinirsel ve ruhsal sağlığınızı tehlikeye atacak gelişmelere karşı tetikte olmalısınız. Dişler, ortopedik ve ciltle ilgili bedensel sorunlarla ilgili operasyonlar gündeme gelebilir.

ASLAN:
Hayatınızın sorumluluğunu elinize alacağınız, toplumsal etkisi olan ve arkadaşlarınızı da ilgilendiren önemli başlangıçlara girişebilirsiniz. Yabancı kaynaklı işler, yolculuklar ve hukuki anlaşmazlıkları düzene koymak için güçlü enerjilere sahip bulunuyorsunuz. Özel hayatınızdaki durağanlıklar ve kısıtlamaları giderebilecek akıl gücüne sahipsiniz ve bunu arkadaşlarınızın destekleri sayesinde aşabilecek fırsatlara kavuşabilirsiniz. Dahil olduğunuz gruplar veya kurumlarla olan bağlarınızı koparabilecek tartışma ve söz dalaşlarından uzak kalmanız hayrınıza olacaktır.

BAŞAK:
Ortak kazanımlarınız ve ilişkilerinizle ilgili olumsuz bir süreçte bulunuyorsunuz. Özel hayatınızdaki dinamikler nedeniyle bazı ilişkilerinizden kopmak zorunda kalabilirsiniz. Mesleki başlangıçlar için en şanslı burçlardan birisiniz. Ancak yapacağınız girişimler aile hayatınız ve özünüzle bağdaşmıyor olabilir. Dolayısıyla hem mesleki, hem de toplum önündeki duruşunuzu toparladıktan sonra bunu iç dünyanıza entegre etmeniz doğru olacaktır. Erdemlerinizi göstermek için karşınıza çıkacak fırsatları hiçbir bahane olmaksızın değerlendirmelisiniz. Ancak agresyon sizi zarara sokabilir.

TERAZİ:
Burcunuzda geri harekette olan Jüpiter nedeniyle gerek özel ilişkiniz, gerekse ortaklıklarınız epey yara aldı. Şimdi bunları tamir etme ve en azından zihinsel gücünüzü kullanıp başarı sağlamak için önemli başlangıçlar aşamasındasınız. Yeniay süreci hukuki, eğitsel ve zihinsel tüm tıkanmışlıkları aşmak için bir fırsat olacaktır. Ancak her türlü tartışma, agresyon ve sinirsel fenomenden uzak durmanız gerekmektedir. Ortak kazanımlar için şanslı bir evredesiniz. Kalıcı yatırımlar oluşturabilirsiniz. Dahil olduğunuz topluluklarda uzlaştırıcı etki taşımaya özen göstermelisiniz.

AKREP:
Her türlü kalıcı ortaklık ve özel ilişki için doğru zamandasınız. Ortaklaşa kazanımlar getirebilecek her türlü organizasyonu geliştirebilecek motivasyona sahipsiniz. Yeniay sürecinde bu tip etkinliklere başlayabilirsiniz. Ancak maddi dengenizi bozabilecek ve hatta zarar verebilecek detayları iyi hesaplamanız gerekmektedir. Aksi taktirde yapacağınız iyi niyetli girişimler sizi zarara sokabilecek nitelikte olup geri döndürülmesi zor dönüşümlere neden olabilirler. Hizmet alanınızdaki uzlaşması zor tavırlarınız nedeniyle sosyal ilişkileriniz değişime ve dönüşüme zorlanabilecek durumdadır.

YAY:
Evliyseniz zor bir süreçten geçiyor olmalısınız. Yahut yaşadığınız aşkla ilgili uzlaşılması zor ve kopuşa neden olabilecek evrelerdesiniz. Buna karşılık yeni bir ilişkiye veya ortaklığa başlamak için de çok doğru bir zamandasınız. Ancak bu alanda da dirençle karşı karşıya kalabilirsiniz. Olumsuz ve kasvetli bakış açınızı değiştirirseniz yeni başlangıçlar için yeniayın enerjisi sizi iyiye taşıyacaktır. Özel hayatınızdaki zararlı ilişkilerin maddi kaynaklarınızı tüketme riskini görmezden gelmemelisiniz. Mümkünse yaşam standardınızı yeniay ile birlikte olumlu yöne doğru çevirebilirsiniz.

OĞLAK:
Ailenizle ilgili zor bir süreçten geçiyorsunuz. Ayrıca yaşadığınız yeri değiştirmek durumunda kalmış olabilirsiniz. Yeniay hizmet alanınızda meydana gelecektir ve zorunlu bir değişim gerekiyorsa buna direnç göstermemeniz gerekecektir. Bedensel ve ruhsal sağlığınız için gerekiyorsa tedavi uygulayacağınız bir başlangıca yönelebilirsiniz. Sinirsel atakların bilinçaltınızdaki olumsuz düşünceleri tetiklediği bir sürece yaklaşıyorsunuz. Sizi ruhsal olarak rahatlatacak spor veya benzer hobilere yeniay sürecinde başlamanız en olumlu yaklaşım olacaktır.

KOVA:
Evlenmek veya yeni bir aşk ilişkisine başlamak için yeniay enerjisinden faydalanabilirsiniz. Çocuklarınız varsa onların eğitsel veya sportif bir etkinlikte bulunmasına vesile olabilirsiniz. Medyatik bir konuda girişimde bulunabilir, yeni bir kitabın yazarlığına soyunabilirsiniz. Dahil olduğunuz toplumsal bir konuda veya etkinlikte agresyon yaşayacağınız bir süreçte olabilirsiniz. Arkadaşlarınızla sözlü çatışmaların meydana gelebileceği ortamlardan kaçınmalısınız. Daha çok görsel etkinliğe, konsere ve iletişimin yoğun olduğu ortamlara yönelmelisiniz.

BALIK:
Maddi veya manevi bir mesele nedeniyle bir veya daha çok arkadaşınızla yollarınız ayrılmış olabilir. Yanlış yatırımlarınız nedeniyle tepki çekmiş te olabilirsiniz. Ortaklaşa girişilen işlerde önemli bir fırsat kaçmış olabilir ve bu ilişkilerinizi olumsuz etkilemiş olabilir. Yeniay ailenizle doğru iletişim kurmanız için bir vesile olacaktır. Ancak kariyerinizdeki olumsuzluklar nedeniyle onlarla da tartışabileceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Yeni bir eve taşınmak veya mevcut evinizi tadil etmek için doğru bir zamanda bulunuyorsunuz. Kendi içinize dönüp değerlendirme yapma sürecindesiniz.


Hepinize olumlu ve hayırlı bir yeniay süreci diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder