11 Mayıs 2017 Perşembe

11 Mayıs 2017 Akrep Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

Yine klasik olmak üzere dolunaya saatler kala yazısını yetiştiriyorum.

"Derine, daha derine..."bu dolunayın temasını oluşturacak. Çünkü Mars yönetimindeki gizemli ve derin Akrep burcunun 20.derecesinde gerçekleşecek olan dolunayın teması değişim, dönüşüm ve safralardan ayıklanma olacaktır. Derinde tuttuğumuz ne kadar gereksiz bilgi, his ve ruhumuzun artık tatmine ulaşıp geride bıraktığı ne kadar mevzu varsa bunlardan arınmak için bir fırsat teşkil ediyor dolunay...

Gece yarısını 41 dakika geçe, yani 11 Mayıs Perşembe günü İstanbul saati ile 00:41'de 20 derece 24 dakika Akrep burcunda gerçekleşecek olan dolunayımız 10 gün kadar etkili olacaktır. Kaldı ki 10 gün öncesinden de etkisine girmiş bulunmaktayız.

Zira aşağıda da görüleceği üzere dolunay haritasının yükseleni Oğlak burcunda ve ASC üzerinde bir Plüton bulunuyor. Bu Plüton geri harekette olduğu için de uzun zamandır dönüştürülmesi, hatta yıkılıp tekrar baştan inşa edilmesi gereken mesele neyse bu dolunayda halletmemiz gerekebilir. Olumsuz bir alışkanlığınız varsa bu dolunayın enerjisini mutlaka kullanınız. Bilhassa mesleki, toplumsal, öne çıkan özelliklerinizde dönüştürmek istediğiniz temalar için doğru enerjiler barındırıyor. Değişim ve dönüşüm imkanı veriyor ancak manevi olarak bu eşiği atlatırken zorlanabilirsiniz ama başarabilirsiniz. Üstelik ruhsal bir şifa bile hissedebilirsiniz.

Sosyal birlikteliklerinizle ilgili bekleyen çözümlemeler de mevcut. Ertelediğiniz barışmaları, gözden geçirmeniz gereken sosyal ilişkilerinizi ve belki de geçmişte bırakmak zorunda olduğunuz ilişkileri de salabilecek yeterliliğe sahip olacaksınız. Gezegenler arasındaki açıların üçgen olması ve bilhassa dolunay pozisyonunun Plüton ile sekstil açısı, büyük değişimleri gerçekleştirmenin pek te zor olmayacağını ifade etmekte.

Ülkemiz açısından da kritik bir dolunay sürecinin deneyimlenmesi kaçınılmaz gözüküyor. Müttefiklerimizden beklenmedik olumsuz yaklaşımlar yahut bekamızı tehlikeye atabilecek ve dönüştürecek atılımlarla yüzleşiyor olmamız mümkün gözüküyor. Bir dış ihanet nedeniyle taraf dveya dış politika değişimi yaşanabilir. Dolunayın T.C. haritasının 5.evinde bulunması da eğlence sektörü, çocuklar ve aile kurumuyla ilgili bir değerlendirmenin oluşabileceğini müjdeliyor. Ruhsal olarak bizleri, yani toplumu daha fazla yaralamayacak meseleler olmasını diliyorum.

Lafı fazla uzatmadan Akrep burcu dolunayının burçlara etkisinden bahsedelim. Yükselen burçlarınıza göre okumayı ihmal etmiyorsunuz.



Koç;
Kriz ve ortaklaşa kazanımlar alanında deneyimleyeceğiniz dolunay maddi gelirler vergiler, yükümlülükler gibi detaylarda farkındalık oluşturacaktır.  Krizler ve stresler karşısında daha sağduyulu davranma temasını hayatınıza getirecektir. Özellikle ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili parasal sıkıntıları aşabilmek için farkındalıklar geliştirmiş olmalısınız. Yahut ortaklaşa gelirlerinizle ilgili belirli bir olgunlaşma sürecine girmiş olabilirsiniz. Hayatınızda kriz diye adlandırdığınız konuların üzerine gidebilmek için daha donanımlı bir bakış açısına sahip olabilirsiniz. Hayatınıza kriz getiren olayların geri planındaki nedenlerini keşfedebilirsiniz ve bertaraf edebilirsiniz. Dönüşüm yaklaşmaktadır.

Boğa;
Dolunayı ilişkiler, ortaklıklar ve gizli düşmanlıklar alanınızda deneyimleyeceksiniz. Özel ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili devam edip etmeme kararını verebileceğiniz bir dolunay yaşayacaksınız. Gizli düşmanlıkların gün yüzüne çıkabileceği ve kimin dost kimin düşman olabileceğini deneyimleyebileceğiniz ve bundan sonraki süreçte nasıl davranmanız gerektiğinin farkındalığını kazanabileceğiniz bir konumda bulunuyorsunuz. Hayatınızda her şekilde muhataplık taşıyan kişilerle olan ilişkilerinizi gözden geçirip değerlendirmeniz gerekeceğinden dolayı ilişki temasının masaya yatırılacağı bir dolunay olacaktır.

İkizler;
Çalışma ortamınızda gizli kapaklı olayları araştırmak, gerçekleri açığa çıkarmak ve gerekirse sır tutma durumunda bulunabileceğiniz bir farkındalık durumu edinebilirsiniz. Derin düşünce ve araştırmalara sevk olacaksınız. Hizmet alanınızda takip edeceğiniz yolların ve gündelik işlerinizi halletmek için gerekli yöntemlerin bilincine erişebilirsiniz. Bilhassa üreme organlarıyla ilgili rahatsızlıklarınızın ve tedavi süreci belirlenmesi konusunda doğru etkilere sahip bulunuyorsunuz. Evcil hayvanlarınızla ilgili sağlık taramasını unutmamalısınız. Derinden ilerleyen bir rahatsızlığınızla ilgili teşhis yakalayabilir ve hızlı biçimde tedavisine odaklanabilirsiniz.

Yengeç;
Dolunay özel hayatınız, eğlence alanlarınız ve spekülatif konularda deneyimlenecektir. Çocuklarınızın bilmediğiniz yönleriyle ilgili gerçekler gün yüzüne çıkabilir. Farkındalıklar geliştirmek adına önünüze özel hayatınızın keyifli alanlarıyla ilgili işaretler çıkabilir. Bu işaretler karşısında nasıl bir tepki ve karar mekanizmasını işleteceğiniz sizin tercihlerinize göre şekillenecektir. Risk faktörlerinin ve spekülatif etkilerin hayatınızı ne oranda etkileyeceği ortaya çıkacaktır. Evliliğinizle ilgili karşılıklı bir değerlendirme yapılabilir. Hayatınıza keyif verdiğini düşündüğünüz bir konudan vazgeçebilme imkanı kazanabilirsiniz.

Aslan;
Kökleriniz, aile, ev ve yaşlı akrabalarınızla ilgili alanda dolunayı deneyimleyeceksiniz. Ebeveyniniz, aile büyükleriniz, kendi geçmişiniz ve atalarınız hakkında önemli farkındalıklar ve gerçeklikler edinebileceğiniz bir dolunay yaşayacaksınız. Gizli meseleler gün yüzüne çıkabilir ve sizin yakın geçmişte ilgili konularla ilgili aldığınız kararların ne kadar önemli ve değerli olduklarını gözlemleyebilirsiniz. İç dünyanız, aileniz ve yaşlı akrabalarınızla olan ilişkileriniz değerlendirmeye tabi tutulabilir. Yapmış olduğunuz bir mülk yatırımında maddi değerlendirme veya satış söz konusu olabilir. Bir miras davası sonlanabilir.

Başak;
Dolunayı her türlü sosyal alanda, haberleşme, eğitim, yolculuk gibi detaylarda deneyimleyeceksiniz. Eğitim hayatınız, iş bağlantılarınız ve genel anlamıyla sosyal birlikteliklerinizle ilgili geçmişte yöneldiğiniz talepler ve karar mekanizmanızın sorgulanabileceği, bu konularla ilgili ileride yaşayabileceklerinizle ilgili farkındalıklar ve sonuçların ortaya çıkacağı bir dolunay deneyimlenecektir. Özellikle su kenarlarına yapacağınız kısa gezintiler size bu süreçte çok iyi gelecektir. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla başlatmış olduğunuz faaliyetler veya etkinliklerde sonuçlar almaya başlayabilirsiniz.

Terazi;
Maddi ve manevi değer alanlarınızda dolunay etkisinden faydalanabileceksiniz. Yakın geçmişte karar verdiğiniz maddi yatırım kararlarında ve girişimlerinde farkındalıklar geliştirebileceksiniz. Finansal açıdan verdiğiniz direktiflerin ve yöneldiğiniz tercihlerin bedelini ödeyip ödeyememek konusunda sorgulama yapacağınız bir dolunay sürecindesiniz. Önemli olan bu sorgulama durumundan dengenizi yitirmeden sıyrılabilmektir. Maddi kaynaklarınızla ilgili kazanımlarınızın meyvelerini toplamaya başlayabilirsiniz. Miras konularından getiriler elde edebilecek bir konumda bulunabilirsiniz. Jüpiter'in hala burcunuzda geri harekette olması nedeniyle vermiş olduğunuz kararların yetersizliği konusunda olumsuz düşüncelere saplanmaktan kaçınmanız gerekmektedir.

Akrep;
Dolunayı benlik alanınızda deneyimleyeceksiniz. Hayatınızda belirli bir süredir odaklandığınız konularda sonuçlanmalar yaşadığınız bir dolunay sürecindesiniz. Aldığınız kararların ne kadar önem taşıdığı, hedeflerinizin ilerisinde mi gerisinde mi bulunduğunuzu, hayat yolunuzda benliğinizi oluşturan soyut ve somut tüm kavramların yeterliliği hakkında farkındalıklar geliştirmeniz mümkündür. Yakın bir süre önce koymuş olduğunuz hedeflerin neresinde kaldığınızı gözlemleyebilirsiniz. Kendinize sakladığınız gerçekler açığa çıkabilir ve gelişiminizi destekleyecek duruma gelebilirler. Hayatınızı temelden değiştirecek ve dönüştürecek şartlara sahipsiniz.

Yay;
Dolunayı bilinaçltı düzeyde, isteminiz dışında gelişen meselelerde deneyimleyeceksiniz. Hayatınızda kontrolünüz dışında gelişen tüm somut veya soyut girişimlerde ne reaksiyonlar gösterdiğinizle ilgili bir aydınlanma sağlayabilirsiniz. Bilinçaltı fenomenlerinizle ilgili ve bilhassa soyut ve sezgisel konularda farkındalıklar deneyimleyebilirsiniz. Zihninizin derinliklerindeki her türlü konuyu irdeleme ve sonuç çıkarımı söz konusu olabilir. Aldanma ve aldatılmalara dair tüm veriler önünüze gelebilir. Hayatınızın bilinçaltı düzeyinde deneyimleyeceğiniz bu dolunayda taşların teker teker yerine oturduğunu fark edeceksiniz. İstemediğiniz bir özelliğinizi dönüştürme fırsatına sahipsiniz.

Oğlak;
Arkadaşlıklarınız ve toplum yararına çalışan kuruluşlarla ilgili gizli kalmış konularda aydınlanma ve farkındalık geliştirebilirsiniz. Dolunay bu konularda size etki edecektir. Mesleki kazanımlarınızı geliştirmek için ihtiyacınız olan ve görmekte zorlandığınız gerçekleri ortaya çıkartabileceğiniz bir farkındalık bilinci geliştirebilirsiniz. Yakın dostlarınızın sırları ve itirafları ile yüzleşmeniz mümkündür. Sır saklamanız konusunda ne kadar başarılı olabileceğiniz değerlendirilebilir. Sizden bir toplumsal konu ile ilgili sadakat ve gizlilik beklenebilir. Bununla birlikte artık geçmişte bırakmanız gereken ilişkilere veda etmenin zamanı gelmiş olabilir. Sosyal dönüşüm fırsatına sahipsiniz.

Kova;
Dolunay toplum önündeki meselelerle ilgili alanda hayatınıza etki edecektir. Meslek alanınız, kariyeriniz ve iş ortamınızdaki kişi ve konularla ilgili daha önce farkında olmadığınız gerçeklerin bilincine erişebilirsiniz. Daha önce fark etmediğiniz sezgisel bazı iş yöntemleri hakkında farkındalıklar edinebilirsiniz. Annenizle ilgili bir sır önünüze gelebilir ve böyle bir sırra ne kadar sadık kalabileceğiniz sorgulanabilir. Bir süre önce başlatmış olduğunuz projede ara değerlendirmeye tabi tutulabilirsiniz. Mesleki bir konuda sona erişmiş olabilirsiniz. Çalıştığınız kurum ile birlikteliğinizi sorgulayacak duruma erişebilirsiniz. Kariyerinizi kökten değiştirebilecek bir fırsata da sahipsiniz.

Balık;
Zihinsel, hukuksal ve eğitsel alanda önemli bir dolunay deneyimliyorsunuz. Planladığınız bir uluslararası yolculukla ilgili imkanlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Zihninizde geri planda kalmış bazı gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. Hukuki bir meselede yürütülen davada çok önemli ipuçlarına erişebilir, olayın çözülebilmesi için gerekli tüm bilgiler açığa çıkabilir. Sezgisel yanınızla ilgili farkındalıklar kazanabilirsiniz ve bu konuda bir eğitim sürecinin  sonuna gelinmiş olabilir. Derin öğretiler, inançlar ve ketum olunması gerekli öğretilerde olgunlaşma kaydedebilirsiniz. Uluslararası bir projede sona gelinmiş olunabilir. İnançlarınızla ilgili derin sorgulama sürecine girebilir temelden değişim ve dönüşüm gerçekleştirebilirsiniz.


Hepinize beklentide olduğunuz derin değişimleri gerçekleştirebileceğiniz bir dolunay diliyorum.














Hiç yorum yok:

Yorum Gönder