26 Nisan 2017 Çarşamba

26 Nisan 2017 Boğa Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

Her gökyüzü olayında olduğu gibi, gerçekleşmesine az süre kalmışken yorumlarımı yazdığım gibi, kendi burcumdaki yeniayda da sıcağı sıcağına gerçekleşecek yeniayı saatler kala yorumlamak istedim. Biliyorum, çoğunuz bu ağır enerjilerle geçen 2017'de umuda ve olası güzel hareketlere ihtiyaç duyuyor. Hep karanlık, hep karanlık, yeter artık diyorsunuz. Aslında karanlık ta aydınlık ta hayatlarımız kadar gerçek ve eşit mesafelerde. Asıl mesele karanlıklardan ne derece nasipleniyoruz ve ne menfaatlerle kabule geçiyoruz; buna odaklanmak önemli...

Yeniay bugün (!) 26 Nisan 2017 Çarşamba günü Türkiye saati ile 15:16'da Boğa burcunun 6.derecesi ve 27.dakikasında gerçekleşecek. Aşağıda da tam bu fenomenin gökyüzü haritasını görüyorsunuz. Haritanın yükseleni Başak ve yönetici gezegeni Merkür hala geri harekette bulunuyor. Benim burada önem verdiğim öğelerden  birisi kuzey ay düğümü artık Başak burcunun ilk derecesinde ve kısa zaman sonra da Aslan burcuna geçiş yapacak. Uzun bir süre Balık-Başak aksında bulunan ay düğümleri yakında aks değiştirecek. Dolayısıyla Balık - Başak aksının hayatlarımıza etkisinin son demlerinde bulunuyoruz. Üstelik bu kuzey ay düğümünün 5 derecelik farkla yeniaya olumlu bir açısı bulunuyor.

Ay Boğa burcunda yüceliyor. Dolayısıyla bu burçtaki yeniay bereketli, olumlu ve yapıcı birçok etkiyi beraberinde getiriyor. Toprak uyanıyor. Nisan sonunda bile ülkemizin birçok yerinde hala kar yağıyor ama yeniay ile birlikte bereketin, umudun, yeni yapılanmaların önü açılacak. Toprak elementi ağırlıklı bir yeniay olduğu için kalıcılığı olan, etkisi uzun bir süre belirleyici olacak yenilikler hayatımıza dahil olacak. Venüs hala Balık burcunun son derecesinde ilerliyor. Aslında yine ilişkilerle ilgili çözümlenmesi gereken bazı etkilerin, özverinin ve sebat gösterildiği zaman kazandırıcı gelecek vaat edecek sabrın etkin olduğunu görüyoruz. Venüs Chiron ile kavuşumda olduğundan ötürü sabretmek adına zorlanacağımızın ama buna değer olacağından emin olmamız gereken bir süreçte bulunduğumuzun da altını çizmek gerekiyor. Hayatlarınızda sevgiyle, sağduyuyla ve güvenle beklentide olduğumuz her konuda biraz daha sabır gerektiğini görebiliyoruz.

Zor bir kış geçirdik. Barışla ilgili çok derin yaralar aldık. Beklemediğimiz sonuçlar ortaya çıktı ve bu sonuçları hak etmediğimizi düşündük. Hala da bazı neticeleri hazmedemiyoruz. Özel veya genel, ruhsal açıdan yara aldığımız neticeler ortaya çıkıyor. Nezaketimizi ve zihinsel bütünlüğümüzü bozmadan sabır ve özveri göstermeye devam etmeliyiz. Mars İkizler burcunda ve yeniay haritasının tepe noktasına doğru ilerliyor. Yeni projelerimizi, hedeflerimizi, maddi veya manevi tüm beklentilerimizi iletişime ağırlık vererek ve genel iletişim kurallarını bozmadan toparlamamız gerekiyor. Retro durumda olan Merkür ve Satürn arasında olumlu bir açı kalıbı bulunuyor. Ciddiyet, güven ve iş bitirici tutumla kalan yerden sabırla devam etmemiz gerekiyor. Bu iki gezegen ateş elementinde bulunduğu için daha dışa dönük ve hararetli bir süreçte bulunabiliriz ama Boğa burcu yeniayı inatla sabırlı olmayı tavsiye ediyor. Üstelik geri harekette olan iki gezegen sürecin biraz ağır ilerleyebileceği konusunda uyarıyor. Olması için takıntı seviyesine getirdiğiniz bir konuda gözden kaçırdığınız bazı öğeleri toparlamanız gerektiği konusunda uyarı veriyor. Uranüs ile kavuşumda olan Merkür zihninizde uyanacak ani ve sıra dışı fikirlerin işinizi çözebileceğini söylüyor. Dolayısıyla beyin fırtınası oluşturmaya devam etmelisiniz.

Aşağıda haritasını gördüğünüz Boğa yeniayı daha somut ve daha mesleki işaretlere sahip. Duygusal düşünme ve hislere göre hareket etme lüksüne pek te sahip değiliz. Çünkü açıkası "atı alan Üsküdar'ı geçmiş" durumda. Cidden artık birşeyler için hayıflanmak ve şikayet etmek için zaman kısıtlı. Doğa uyanırken, bizim de zihinlerimiz en verimli ve üretken şekilde uyanmalı. Kalıcı sonuçlar ortaya koymamız şartmış gibi gözüküyor. Yaz sezonu için öngörü yapabilir, güvenli mecralar için planlarınızı oluşturabilir, güvenli ve gelecek vaad eden ilişkilere yürümeliyiz. Bu gökyüzü görünümünde en ufak şüpheye mahal vermemeliyiz.



Burçlara göre Boğa yeniayının etkilerine geçmeden önce, her zaman olduğu gibi yorumları yükselen burcunuza göre okumanızı tavisiye ediyorum.

Koç;
Maddi ve manevi değer alanlarımızda önemli ve kritik kararlar alıp bunları sağlam temeller üzerine oturtmak için Boğa dolunayı enerjisini fırsata çevirebilirsiniz. Maddi kaynaklarınızla ilgili ummadığınız hızlı kararlar alabilir, kalıcı yatırımlara girişebilirsiniz. Yardımlaşma temaları önem kazanacaktır. İhtiyacı olanlara balık yedirmekten öte balık tutmayı öğretecek fikirler geliştirebilir, bu yardımlaşma dürtüsünü kendi menfaatlerinize de aktarabilirsiniz. Daha çok konfor alanınız ve maddiyat için önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Girişeceğiniz her başlangıçta iletişim gezegeni Merkür'ün hala geri harekette olduğunu unutmadan, temkinli ve kontrollü ilerlemeniz faydanıza olacaktır. Olası arıza ve aksaklıklar nedeniyle moralinizi bozmamanız gerekmektedir.

Boğa;
Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sayesinde hedef ve planlarınızı teker teker yerine getirmek için özel fırsatlara sahip olacaksınız. Bilinçaltını düzeyinizde ve daha çok sezgilerinizdeki ilginç ve ilerici fikirleri hayat akışınızda kullanmanız için bu yeniay enerjisi çok önemli enerjiler barındırıyor. Maddiyat ve konfor konularında tasarladığınız ve ön gördüğünüz yenilikleri gerçekleştirmek için de çekinceli davranmamalısınız. Estetik, güzellik, gayrimenkul, dekorasyon ve gıda konularına öncelik vermeniz gerekebilir. Herşeyden önemlisi bedeninizi topraklamanız gerekir. Doğa ile iç içe olabileceğiniz etkinliklere ağırlık vermeli ve kış mevsiminin ağırlığını üzerinizden atmalısınız.

İkizler;
Arkadaşlık alanınızdan feyz aldığınız konular, fikirler, ilerici ve ilginç tüyolar sezgisel alanınızda size bazı değişimler ve kalıcı alışkanlıklar kazandıracaktır. Yeniay sizin bilinçaltı ve sezgiler alanınızda gerçekleşecek. Kişisel ve ruhsal gelişiminiz için ayrıcalıklı desteklere ve çalışmalara açık durumdasınız ve ilgili konularla bağlantılı çalışmalara girişebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen bazı yenilikler ve başlangıçlar gündeme gelebilir. Bu durumlar estetik, güzellik, görsel ve dünyevi tüm konularda olabilir. Uyum sağlamaya çalışmalısınız. Yönetici gezegeniniz Merkür halen geri harekette olduğundan bilhassa arkadaşlıklar alanınızda iletişim problemlerine hazırlıklı olmalısınız.

Yengeç;
Arkadaşlıklar, toplumsal konular ve kurumlar alanınızda gerçekleşecek bu yeniay sayesinde bereket ve estetikle ilgili önemli etkinliklerde boy gösterebilir, söz konusu etkinliklerin düzenlenmesi ve yönetilmesi konusunda görev alabilirsiniz. Yeni ve kalıcı arkadaşlıklara girişmek için de fırsatlara sahipsiniz. Derdi olanların dermanı olmaya yatkın bir tutumda bulunabilirsiniz. Dolayısıyla aranan bir dost olarak daha çok ön plana geçebileceğiniz koşullar önünüze gelebilir. Sosyalleşmenize neden olacak gökyüzü hareketlerine kavuşuyorsunuz. Kendinizi yanında iyi hissettiğiniz yakınlarınızla keyifili bahar organizasyonlarına katılmaktan geri kalmamalısınız. Mesleki gelirlerinizin meyvelerini toplamaya da başlayabilirsiniz. Bereketli bir sürece girmiş bulunuyorsunuz.

Aslan;
Mesleki ve toplumsal alanda yepyeni projelere girebilirsiniz. İlginç ve ilerici fikirlerinizden dolayı ön plana çıkabilirsiniz. Estetik, güzellik, beslenme, gayrimenkul ve ticaret konularında yeni bir işe girebilirsiniz veya sektör değiştirebilirsiniz. Fikir birikimlerinizden dolayı danışmanlığınıza başvurabilirler. Yönetici gezegeniniz Güneş te yeniay sürecinde etkin olacağından ötürü toplumda ön plana çıkabileceğiniz ve daha önceden düşünüp te gerçekleştiremediğiniz bir konuda atılım sağlamak için ayrıcalıklı bir yeniay süreci deneyimleyebilirsiniz. Girişimlerinizin maddi getirisi olacağını ve bu getirilerin de hayatınızda kalıcı olabileceğini unutmamalısınız. Üzerinizdeki ağır enerjilerden sıyrılmalı ve hayatın size taşıyacağı tatlı sürprizlerin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Başak;
Ortaklaşa kazanımlardan elde ettiğiniz bilgi ve deneyimlerle hukuki bir meselede başlangıç yapabilirsiniz. Bir miras konusuyla uğraşıyorsanız bununla ilgili kalıcı bir karar elde edebilirsiniz. Yabancı kaynaklı bir işe başlayabilirsiniz. Zihinsel bir majör eğitim almak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Hayal ettiğiniz ama uzun süredir ertelediğiniz bir yurt dışı seyahatine çıkabilirsiniz. Ancak yönetici gezegeniniz Merkür kriz alanında gerilediği için olası aksaklıklara ve arızalara dikkat etmeniz gerekmektedir. Para kaybı yaşamanız durumunda moralinizi bozmamalı ve hemen bu olumsuzluğun ertesinde hayatınıza dahil olacak ve yönünüzü belirleyecek yeniliklerin keyfini çıkarmalısınız. Takıntı derecesine getirdiğiniz konulara bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

Terazi;
Ortaklaşa kazanımlarınızla ilgili kalıcı gelirler elde edebileceğiniz yeni fırsatlara girişebilirsiniz. Keza partnerinizin maddi bir alacağı tahsil edilebilir. Miras, vergi, sigorta ve devletle ilgili maddi yükümlülüklerinizi karşılayabilecek maddi gelir elde edebileceğiniz bir kaynak yaratabilirsiniz. Ortağınızın veya partnerinizin ummadığınız bir zamanda elde ettiği bir maddi gelirle rahata erebileceğiniz şartlar oluşabilir. Satmayı düşündüğünüz bir mülkle ilgili olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Hizmet alanınızda, gündelik işleriniz ve çalışanlarınızla ilişkilerinizde süregelen olumsuz süreçte sona gelmiş bulunuyorsunuz. Hem özel ilişkileriniz, hem de iş ortaklıklarınızla ilgili bu ağır enerjilerin sonuna geliyorsunuz. Biraz daha sabır ve özveri gerektiğini fark edeceksiniz.

Akrep;
İlişki ve ortaklık alanınızda gerçekleşecek yeniay sayesinde kalıcı bir birliktelik yakalamanız mümkündür. Hizmet alanınızdan tanıştığınız ve beklemediğiniz şekilde partnerlik alanına kayabilen bir tanışıklıktan kaynaklanan bu birliktelik olasılığı bereketli ve doyurucu olabilir. Daha önce denenmiş bir ilişki de tekrar etme olasılığı taşımaktadır. Hem aşk hem de cinsellik bakımından tatmin edici olabilecek bir ilişki haricinde, sinerji oluşturabilen ve ortak maddi gelirler getirebilecek bir ortaklık için de çok olumlu etkilere sahip bulunuyorsunuz. Hedeflerinizin somut hale gelmesi için Merkür'ün geri hareketinden çıkmasını beklemelisiniz. Sizin için de sabır ve özveri kısa bir süre daha gerekli gözükmektedir. Yürüttüğünüz işten ayrılma ve istifa gibi olasılıklar aklınıza gelebilir.

Yay;
İlginç ve kendi şahsınıza nazır bir hobi alanınızı işe çevirmek için olumlu bir yeniay süreci deneyimleyeceksiniz. Ruhsal veya bedensel bir rahatsızlığınız varsa şifa bulabileceğiniz bir yeniay süreci olacaktır. Çocuklarınızın eğitimiyle ilgili yeni yöntemler barındıran bir sisteme geçiş yapılabilirsiniz. Hizmet alanınızda kalıcı ve bereket getiren değişiklikler yapabilirsiniz. Gündelik işlerinizde verimliliği arttırabileceğiniz yeni bir yöntem geliştirebilirsiniz. Çalışanlarınızın sorunlarını ve beklentilerini dinleyebilir ve geliştirme sağlayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Jüpiter halen mesleki alanınızda geri hareketteyken iş değiştirmek veya yeni bir projeye başlamaktansa elinizdekileri geliştirmek sizin için daha doğru bir seçenek olacaktır.

Oğlak;
Çocuklarınız, evliliğiniz, özel hayatınız ve hobilerinizle ilgili yeni bir döneme giriyorsunuz. Kalıcı ve bereketli bir süreç için yeni başlangıçlar geliştirebilirsiniz. Evlilik teklifi yapabilir veya alabilirsiniz. Çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Beslenme, yemek pişirme, restoran ve otelcilikle ilgili eğitimlere katılabilir, bu alanlarda hobiler geliştirebilirsiniz. Para ve maddiyatla ilgili spekülasyonlara girişebilirsiniz. Parayı ve maddiyatı riske edebileceğiniz kumar gibi oluşumlara ilginiz artabilir. Ancak yine de kendinizi güvende hissettirecek bir yapıda olmalısınız. Maddi kaynaklar alanınızda Satürn geri hareketteyen çılgınca girişimler size zarar verebilir. Dolayısıyla güven duyduğunuz ve kalıcılığı olan, risk taşımayan keyif alanlarına yönelmelisiniz.

Kova;
Evinizle, ebeveyniniz ve akrabalarınızla ilgili yeniliklere girişebilirsiniz. Mülk yatırımı yapabilirsiniz. Dikili ağacınızın olması gerektiği duygusuna sahip olacaksınız. Kök salmak ve köklerinize sahip çıkmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Ebeveyninize ve yaşlı akrabalarınıza güven ve vefa duygularınızı göstereceğiniz oluşumlara girişebilirsiniz. Evinizle ilgili dekorasyon, tadilat ve benzeri operasyonları yaptırabilirsiniz. Toprak ve bahçe işleriyle daha çok meşgul olmak isteyebilirsiniz. Doğa, bahçe, orman, kısacası yeşilin, ağacın, otun ve börtü böceğin olduğu tüm alanlar size bu dönemde çok iyi gelecektir. Zayıflamış aile ilişkilerinizi sağlamlaştırmak, güven almak ve güven vermek adına önemli başlangıçlar deneyimleyebilirsiniz.

Balık;
Verimli ve getirisi olan diyaloglara ve sohbetlere girişebileceğiniz bir yeniay sürecinde bulunuyorsunuz. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla açık alanda piknik benzeri etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Yeni sosyal bağlantılar geliştirebilirsiniz. İlk ve orta öğretimle ilgili başlangıçlar, eğitimler düzenleyebilirsiniz. Kısa doğa yürüyüşleri ve gezintileri bu süreçte daha çok hayatınıza dahil olabilir. Medya, satış, pazarlama, tanıtım gibi iş faaliyetlerinde verimli ve getirisi kalıcı olabilecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Halen burcunuzda ilerleyen Venüs bu yeniayda rolü olan bir gezegen olduğundan ilişkiler, sevgi, uzlaşı, barış ve sağduyu konularında olumlu gelişmeler hayatınıza dahil olabilir. Zayıf ilişkilerinizi tekrar sağlamlaştırmak için şansınız bulunuyor.

İlkbaharın kalıcı uyanışını temsil eden Boğa yeniayının hepimize olumlu getirileri olmasını dilerim.


Kişisel astroloji haritası yorumu ve danışmanlık almak için bana ulaşabilirsiniz.

oytunislar@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder