1 Nisan 2017 Cumartesi

2017 Nisan Ayı Burç Analizleri

Sonunda çetin geçeceğini öngördüğümüz Mart ayını da sonlandırmış bulunuyoruz. Yepyeni bir Nisan ayı şaka gibi hayatımıza giriş yapıyor. Bahar mevsimini artık enikonu hissettiğimiz ve yavaş yavaş kendimizi doğanın uyanışına bıraktığımız günlerden geçiyoruz. Astrolojik olarak pek te parlak günlerde bulunmasak ta en azından olumlu gelişmelerin umudunu korumaya çalışıyoruz.

Nisan ayına iki iyicil gezegenin retro hareketiyle başlıyoruz. Venüs ve Jüpiter geçtiğimiz ay içerisinde karşıt burçlarda gerilemeye başlamışlardı. Venüs'ün Koç, Jüpiter'in ise Terazi burcunda geri harekette bulunması nedeniyle bilhassa ilişkilerde sorunlar, tam tabiriyle gerilemeler, geri çekilmeler, göze alamamalar ve muhtemelen de bitişler deneyimlendiğini düşünüyorum. Fırsatlar varken geri çekilmek ve belki de yanlış olabileceğini düşündüğümüz kararlar neticesinde erken doğum ilişkilere çekilip sonra da vazgeçtiğinizi duyar gibiyim. Aslında evren torpil de geçti ve Venüs gerileme hareketindeyken Güneşin kalbinden geçti. Kiminiz inandığınız ritüellerinizi uyguladınız, dualar ettiniz, Venüs'ün vaad ettiği güzelliklerle ilgili kararlar almaya çalıştınız. Umarım beklentileriniz ve olumlu istekleriniz karşılanmıştır ancak Venüs hala geri harekette bulunuyor ve Balık burcunun 26.derecesine kadar gerileyip 15 Nisan'da sabitlenecek. Tekrar harekete geçip 28 Nisan'da Koç burcuna bir kere daha geçiş yapacak ve ilk geri hareketine başladığı Koç burcunun 13.derecesine ulaşması 19 Mayıs tarihini bulacak. Dolayısıyla Venüs'ten tam randıman alabilmemiz için Mayıs'ın ortasını bile geçmemiz gerekiyor.

Venüs konusundaki detaylardan sonra çoğunuzun merakla beklediği Merkür gerilemesinden bahsedelim. Ne yazık ki Nisan ayı içerisinde bu feneomen hayatımıza dahil olacak. 10 Nisan'dan itibaren Merkür, Boğa burcunun 4.derecesinde geri hareketine başlayacak. Ne ilginçtir ki doğum haritamda Merkür tam da bu derecede bulunuyor. Sabırsızlıkla başıma gelecekleri bekliyorum.

Merkür'ün geri hareketini sonlandırması 3 Mayıs tarihini bulacak ve tekrar ileri harekete başlaması Koç burcunun 24.derecesinden itibaren geçerli olacak. Retro hareketine başladığı dereceye ulaşması ise 20 Mayıs'ı bulacak. 3 hafta sonra düz hareketine başlayana kadar önemli alım, satım, ticari anlaşmalar, elektronik ve cep telefonu alışverişlerini, iş ve kariyerle, para ve bütçe ile ilgili uzun dönemli bağlayıcı kararları mümkünse düze döndükten sonraya bırakmamız gerekiyor. Eğer bu esnekliğe sahip olamıyorsak, karar almadan, imza atmadan önce araştırma ve incelemelerimizi çok dikkatli ve detaylı bir biçimde yapmayı ihmal etmemeliyiz.

Merkür geri hareketteyken evren bize sanki bitmemiş, yarım kalmış ya da hakkıyla tamamlanmamış işlerimizi tamamlamak, düzeltmek ve üzerinden tekrar geçip mükemmelleşmek için bir fırsat daha sunar. Bu fırsatı değerlendirip siz de işiniz, bütçeniz, sabır ve sebat gerektiren işlerinizin üzerine eğilerek eksiklerinizi gözden geçirebilirsiniz


Retro harekete Nisan ayında başlayacak gezegenlerden biri de Satürn olacak. 5 Nisan'da başlayacak olan bu gerileme 27 Ağustos'ta son bulacak. Satürn Retrolarının etkilerini Merkür Retroları gibi hayatımızda çok hızlı bir şekilde göremeyebiliriz. Yavaş yavaş, bir süreye yayıla yayıla hissederiz. Satürn Retro iken; aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar almayı beklerseniz, işte o zaman engel ve sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Satürn Retroları; hayatımızda disipline ihtiyacımız olan temaları tespit etmek, istikrarlı, sağlam ve kalıcı olmasını istediğimiz konuları tespit edip yeniden üzerinden geçmek içinde harika bir süreçtir. Geçmişe bakarak, geçmiş deneyimlerden ders çıkartarak hayatımızı yeniden düzene sokma sürecidir. Bu süreçte birçok konu ve iş ağırdan alınmaya başlayacaktır. Satürn Yay burcunda geri giderken; uluslararası ilişkiler, ticari bağlantılar, yabancılarla ilişkiler, uzun yolculuklar, ithalat ihracat, göçmenlik işleri, pasaport işleri, hukuki ve yargıya ait, devlet memurlarıyla, askerlikle ilgili işlerde gecikmeler, zorlanmalar, aksamalar ve işlerin üzerinden iki kere geçerek uğraşmak durumunda kalabiliriz.

Venüs ve Jüpiter bitmeden Merkür ve Satürn retrolarının başladığı, aylardır kamuoyumuzu meşgul eden referandum fenomeni ile de telaşımızın artacağı çok ta muhteşem olmayabilecek bir Nisan ayının şimdiden "hayırlı" geçmesini dileyip, kısaca burç yorumlarından biraz bahsedelim. Güneş burcunuzdan ziyade yükselen burcunuza göre okumanızı önemle tavsiye ediyorum.



KOÇ BURCU:
Güneş sizin burcunuzda 19 Nisan’a kadar ilerleyecek. Ancak bu ay hem Satürn hem de Merkür geri hareketlerine başlayacaklar. Toplamda 4 gezegen Retro haldeyken 11 Nisan’da Terazi burcunda dolunay meydana gelecek. Ortaklık veya ilişkiniz değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Belki karşınıza gizli bir düşmanlık çıkabilecektir. Ilımlı ve diplomatik davranışlarla kendisini gizleyebilen bu tip kişilere karşı tetikte olabilirsiniz ve bu dolunayda zaten farkındalığına erişirsiniz. 26 Nisan’da Boğa burcunda yeniay gerçekleşecek. Venüs gerilemesi hazır sona ermişken maddi ve manevi değer alanlarınızda yeni yatırımlar yapmak için güçlü enerjilere sahip olacaksınız.

BOĞA BURCU:
19 Nisan’dan itibaren güneş sizin burcunuzda ilerlemeye başlayacak. Odak noktanızı belirleyebileceğiniz dönemler yaklaşıyor. Tasarılarınız ve başlamış meseleleriniz varsa bunları pekiştirmek ve sağlamlaştırmak için zamanınız olacak. 11 Nisan’da gerçekleşecek terazi dolunayı ise hizmet ve sağlık alanınızda meydana gelecek. Bu konularda aksiyon almanızı gerektirebilecek işaretleri doğru tanımlamanız gerekiyor. Belki bir sağlık kontrolü gerekebilir.  10 Nisan’da iletişim gezegeni Merkür sizin burcunuzda 3 haftalık geri hareketine başlıyor. Her türlü yazılı ve sözlü iletişiminizde aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Arızalar, gecikmeler ve yanlış değerlendirmelerle boğuşabilirsiniz.

İKİZLER BURCU:
Odak noktanızın arkadaşlıklar, dernekler ve sosyal ortamlar olacağı bir süreçte bulunuyorsunuz. Sezgileriniz ve bilinçaltı fenomenleriniz sizi bir parça yanıltabilir.  Zira Merkür, Boğa burcundaki Retro hareketine 10 Nisan’da başlıyor. 11 Nisan’daki Terazi burcu dolunayı sayesinde keyif alanınızda yürüttüğünüz konularla ilgili farkındalıkların ortaya çıkabileceğine hazırlıklı olmalısınız. Çocuklarınızla veya eşinizle olan ilişkilerinizde denge unsuruyla ilgili bazı farkındalıklar geliştirebilirsiniz. 22 Nisan’da ise yine bilinçaltı alanda yeniay gerçekleşecek ve size yepyeni içgüdüler sunacaktır. Aldanmalar ve aldatılmalar Nisan ayında gündeminize oturabilir. Dikkatli olmalısınız.

YENGEÇ BURCU:
Nisan ayında odak noktanız kariyeriniz ve mesleğiniz olacaktır. Ancak 10 Nisan’dan itibaren arkadaşlıklar ve sosyal alanınızda ve her türlü iletişimde daha fazla çaba ve dikkat göstermeniz gerektiğine inanacaksınız. Zira Merkür geri hareketine başlıyor. 11 Nisan’da eviniz, ebeveyniniz, akrabalarınız ve köklerinizle ilgili farkındalık geliştirebilmenize sebep olacak bir dolunay meydana gelecek. 22 Nisan Boğa yeniayı ise yeni arkadaş grupları oluşturmak için faydalı olacaktır. Hazır Merkür de geri hareketteyken eski arkadaşlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Hem vefa duygunuzu tatmin edersiniz, hem de sevdiğiniz eski dostları hatırlamış olursunuz.

ASLAN BURCU :
Güneş somut hayat gereçlerinizin odak noktası olacağı alanlarda ilerliyor. Yaşama sevinciniz ve bedensel gücünüz yükseliyor. Merkür kariyer alanınızda geri giderken iletişim sorunları gözlenebilir. Sözleşme ve benzeri imza gerektiren evraklarda azami dikkati göstermelisiniz. 11 Nisan’da gerçekleşecek dolunay kardeşler, komşular ve iş geliştirmeyle ilgili farkındalıklara veya belirli neticelenmelere fırsat verebilir. Merkür geri hareketteyken iletişim alanınızda dolunay gerçekleşecek. Enteresan gerçeklerle yüzleşebilirsiniz. 22 Nisan’daki yeniay sayesinde ise yine kariyer alanınızda yeni başlangıçlar, hevesler ve hedefler önem taşıyacaktır. Girişimlerde bulunmak isteyebilirsiniz.

BAŞAK BURCU:
Nisan ayında odak noktanız hayatınızın krizli noktalarını atlatmak olacaktır. Yoğun geçecek bir ay içerisinde Merkür gerilemesi zihinsel enerjinizi ve iletişim kurma aktivitelerinizi zorlarken, ay ortasında ileri harekete başlayan Venüs ruhsal gücü tesis etmeye yardımcı olacaktır. 11 Nisan dolunayı maddiyatla ilgili farkındalıklar geliştirmenizi sağlayabilecektir. Yatırım yapmışsanız bunun meyvelerini toplama durumuna gelmiş olabilirsiniz. 22 Nisan yeniayı ise maddi krizlerinizi aşabilmekle ilgili size özel fırsatlar ve bakış açıları sunacaktır. Yatırımlarınızdan gelen maddi kaynaklarınızı kredi ve borçlara yönlendirme olanağına sahip gözüküyorsunuz.

TERAZİ BURCU:
Güneş ilişki ve ortaklıklar alanınızda ilerlerken odak noktanızı bu konulara yönlendirebileceksiniz. 10 Nisan’dan itibaren Merkür kriz alanınızda geri hareketine başlıyor. İletişim hataları başınıza dert olabilir. Ortaklaşa gelirlerlerin tahsilatları ile ilgili gecikmeler yaşayabilirsiniz.11 Nisan’da sizin burcunuzda gerçekleşecek olan dolunay enerjisi, benlik ve hedeflerle ilgili potansiyellerinizde nerelere sahip olduğunuz ve nasıl ilerleyebileceğiniz hakkında farkındalıklara fırsat verecektir. 22 Nisan yeniayı ise krizli konulardan nasıl çıkabileceğinize ışık tutabilecektir. Yeni ortaklaşa gelir kaynakları keşfedebilirsiniz. Ancak başlangıçlar için atılacak imzalarda azami dikkat sarf etmelisiniz.

AKREP BURCU:
Odak noktanızın hizmet alanınız ve gündelik işleriniz olduğu bir aya başlıyorsunuz. Merkür’ün boğa burcundaki geri hareketi ilişki ve ortaklıklarda sorunlar getirebilir. Eski ilişkileriniz tekrar hayatınıza dahil olmaya başlayabilir. 11 Nisan’daki dolunay sizin bilinçaltı ve sezgisel fenomenlerinizde size ışık tutacak farkındalıklara erişmenize neden olacaktır. Kontrolünüz dışında gelişen meselelerde aksiyon alabilmeyi kavrayabileceksiniz. 22 Nisan’da ise ilişkiler ve ortaklıklar alanınızda bir yeniay gerçekleşiyor. Yeni bir ilişkiye göz kırpıyor olabilirsiniz. Yahut mevcut ilişki veya ortaklığınızdaki sorunları giderebilmek ve yeni sayfa açmak isteyebilirsiniz.

YAY BURCU:
Odak noktanızın çocuklar, evlilik ve hobileriniz olacağı bir süreçte bulunuyorsunuz. Hizmet alanınızda iletişim arızaları ve problemleri yaşanabilir. Zira Merkür, Boğa burcundaki Retro hareketine 10 Nisan’da başlıyor. 11 Nisan’daki Terazi burcu dolunayı sayesinde sosyal ve arkadaşlıklar alanınızda yürüttüğünüz konularla ilgili farkındalıkların ortaya çıkabileceğine hazırlıklı olmalısınız. 22 Nisan’da ise yine hizmet alanınızda yeniay gerçekleşecek ve size yepyeni proje ve iş sahaları sunacaktır. Burcunuzda ilerleyen Satürn de 5 Nisan'dan itibaren geri hareketine başlıyor. Planlarınız ve hedeflerinizde gecikmeler ve yeniden gözden geçirme ihtiyacı doğabilir.

OĞLAK BURCU:
Odak noktanızın ev ve aile olacağı bir Nisan ayı sizi bekliyor. 10 Nisan’da Merkür keyif alanınızda geri hareketine başlıyor. Bilhassa evliliğiniz ve çocuklarınızla iletişim aksaklıklarına dikkat etmelisiniz. 11 Nisan’daki dolunay kariyer ortamları ve iş birlikteliklerinizde bir sonuçlanmaya sebebiyet verecektir. 22 Nisan’da ise hayatınıza yeni bir eğlence kaynağı girebilir. Spora başlayabilirsiniz. Burcunuzun yöneticisi Satürn de geri hareketine bu ay başlıyor. Kontrolünüz dışındaki meselelerde gecikmeler ve yetersizlikler ortaya çıkabilir ve tekrar etmek zorunda kalabilirsiniz. Ruhsal olarak akışta kalmayı tercih etmelisiniz.

KOVA BURCU:
Eğitim, medya, pazarlama ve satış konularının odak noktası olacağı bir aya giriyorsunuz. Kısa yolculuklar enerjinizi yükseltirken, iş çevrenizle girişeceğiniz etkinliklerin iptal olma ihtimali Merkür gerilemesi nedeniyle mümkündür ve moralinizi bozmamalısınız. 11 Nisan’daki dolunay, hukuki, eğitsel ve zihinsel bir konuda sonuçlanmaya işaret edebilir. 22 Nisan’da ise Boğa burcunda oluşacak yeniay sayesinde mülk yatırımına girişebilir, evinize yeni dekorasyon uygulayabilirsiniz. Burcunuzun yöneticisi Satürn arkadaşlıklar ve toplumsal etkinlikler alanında geri hareketine başlarken siz de bu alanda yetersizlikler ve kısıtlanmışlıklar yaşayabilirsiniz.

BALIK BURCU:
Nisan ayında odak noktanız maddi ve manevi potansiyeliniz ve bunun nasıl en verimli şekliyle kullanılması olacaktır. Özellikle Venüs’ün sizin burcunuzda düz hareketine geçişi sizin de bilhassa duygusal çalkantılarınıza düzen getirecektir. Ancak Merkür gerilemesi sebebiyle sosyal iletişiminizde aksaklıklar görülebilir. 11 Nisan’daki Terazi dolunayı krizli bir konuda sonuçlanma yaşayabileceğinizi işaret edecektir. 22 Nisan’daki yeniay ise yine sosyal alanınızda yeni başlangıçlar sağlamanıza neden olacaktır. Kardeşleriniz, kuzenleriniz veya komşularınızla etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Kısa yolculuklarda araç arızalarına ve benzeri gecikme nedenlerine dikkat ediniz ve moralinizi bozmayınız.


Detaylı doğum haritanızı çıkartmak  ve bir yıllık öngörü alabilmek için lütfen mail adresimden bana ulaşınız.
oytunislar@gmail.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder