27 Mart 2017 Pazartesi

28 Mart 2017 Koç Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

28 Mart 2017 Salı günü sabah 05:57'de Koç burcunun 7.derecesinde ve 37.dakikasında gerçekleşecek olan yeniayın aşağıda astrolojik haritasını görmektesiniz.



Yeniayın ASC yöneticisi Jüpiter Terazi burcunda geri gitmekte. Modern yöneticisi Neptün ise tam ASC üzerinde bulunuyor.Yay burcunda ilerlemekte olan Satürn'ün dispozitörünün de Jüpiter olduğunu görüyoruz. Hedeflere ulaşmada ekstra enerji harcanması gerektiğine işaret ediyor bu durum...üstelik Neptün'ün başrolde olması nedeniyle manipülatif etkilerle nereye gideceğimizden bihaber, deli danalar gibi tüm olasılıklara saldırabilecek bir sabırsız ruh halinde olabiliriz. Sorumluluk almak ve vermek için hiç uygun bir zaman diliminde bulunmuyoruz. Birine iş verirken iki kere düşünmek gerekebilir.

Koç burcu sabırsızlığı, bencilliği, fevri davranışları ve çocuk şımarıklığına sahip bir ruh halini temsil eder. Yeniay konumuna kavuşumda olan ve hala geri hareketine devam eden Venüs sayesinde bilhassa barış ve uzlaşı temalarında sorunlar yaşanabileceği gayet açık görülmektedir. Üstelik yeniay haritasının 1.evine denk gelen yeniay ve 2.evde zararlı yerleşimdeki Mars konumu nedeniyle maddi kaynaklarla ilgili telaşlı ve fevri kararların kısa zaman içerisinde zararla sonuçlanabileceği ihtimali unutulmamalıdır. Motivasyon yeterli olmamaktadır. Herhangi bir para yatırımı için uygun zamanda değiliz. Üstelik gayrimenkul gibi yatırım araçlarında baltayı taşa vurma riskine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Mars ve Neptün'ün arasındaki partil olumlu açı etkisi sayesinde sanatsal ve medyatik yönü olan işlerde başlangıç yapılması mümkün gözükmektedir. Her türlü görsel, sezgisel ve sanatsal iş kolunda başlangıç yapılabilir. Ancak maddi olarak çok ta getirisi olması beklenmemelidir. Manevi tatmin sağlayacak işlerde ilerlenebilir.

Merkür ve Uranüs kavuşumunun geri hareketteki Jüpiter ile hala karşıt konumda bulunması, ilişkilerde acele hamlelerin beklenen sonuçları vermeyeceğini; üstelik geri hareketteki Venüs'ün herhangi bir ilişki başlatmak için yetersiz kalacağını göz önünde bulundurmak gerekmektedir.
Jüpiter ve Plüton arasındaki partil kare açı etkisi kişilerin birbirini etkisi altına almaları, fikirlerin karşılıklı anlayışla paylaşılmaması ve bilhassa baskıların meydana gelmesine neden olacaktır. Çatışmalar, dayatmalar ve bunun neticesinde gelebilecek kavga ortamına dikkat edilmesi gerekmektedir.

Baharın ilk yeniay fazında daha umutlu ve olumlu beklentiler olsun isterdim. Ancak gezegenlerin konumları, Venüs gibi uzlaşı, sevgi ve barış gezegeninin geri harekette ve yeniay konumuna kavuşumda olması nedeniyle agresif ve öfkeli enerjilerin ortalıkta salındığını görüyoruz.

Türkiye'nin haritasında Koç burcu yeniayı 10.eve düşmektedir. Bu ev cumhurbaşkanı ya da başbakanı, hükümet veya hükümeti temsil eden kişiyi, liderlik kuralları, ülkenin onuru ve yurt dışında tanınmasını betimler. Bu ev iktidar partisini, partinin kurallarınını da ortaya koyar. Yaklaşan referandum sürecinde mevcut hükümetin kendi lehine sonuçlanacak eylemlere girşmesini, kendine muhalefet teşkil eden güçleri baskı altına alacağını, karşılıklı öfke ataklarının oluşabileceğini ve barışçıl yöntemlerin de pek bu ortamda geçerli olamayacağını tahmin etmek zor olmasa gerek...

Toplum bireylerinin ortamdaki öfke enerjisi nedeniyle içlerine kapanması, yalnız ve kaybolmuş hissetmeleri beklenebilir. Yeniay etkisinin yaklaşık bir hafta daha devam edeceğini aklımızda tutup burçlara olan etkilerinden kısaca söz edelim. Yükselen burcunuza göre okumayı ihmal etmiyorsunuz.


Koç;
Yeniayın teması toplumsal yeriniz ve benlik alanınız olacaktır. Önemli hedef ve projelerinizi işler hale getirmek isteyeceğiniz olumlu etkilere sahipsiniz. Başöğretmen edasında hükmedici bir tavır sergilemeniz mümkündür. Hukuki ve eğitsel alanda öğretilerinizi tamamlamanız gereklidir. yeni maceralara, heveslere, projelere ve ilişkilere atılmayı, kendinizi öne çıkarmayı arzu edeceksiniz. Ani kararlar alabileceğiniz, kafanızdaki her neyse hemen işler hale geçirebileceğinizi düşünebilirsiniz. Spora başlamak için hevesli olabilirsiniz. Bedensel enerjinizin yoğun olabileceği bir sürece giriyorsunuz. Dolayısıyla bu enerjiyi olumlu kullanmanız için bedensel faaliyetlere daha çok zaman ayırmalısınız. Fevri kararlar almamaya ve yakın çevrenizdeki kişilere baskıcı, hükmedici ve bencil davranışlarda bulunmamaya özen göstermelisiniz. Maddi yatırım yapma potansiyeline ve motivasyonuna sahipsiniz. Ancak çok aciliyeti yoksa bu hefefinizi ertelemeniz yerinde olacaktır.

Boğa;
Bilinçaltı meseleleriniz veya zihinsel aktiviteleriniz üzerinde rasyonel başlangıçlar yapmak için uygun bir zamandasınız. Yeni bir eğitim düşünüyorsanız bugün zihinsel yoğunluğu olan tüm işlerde başlangıç sağlayabilirsiniz. Odak noktanız olan ödeme ve kredi konularında, ortaklaşa gelirlerdeki kısıtlılık nedeniyle olumsuz ve baskı altında hissediyor olmanız mümkündür. Özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacının yoğun hissedilebileceği ve belki de hizmet alanında kaçmış fırsatların tekrar önünüze gelip değerlendirileceği bir yeniay süreci yaşayabilirsiniz. Sağlığınız ve bedensel enerjinizle ilgili düşük enerjilere sahip olduğunuzu hissedebilirsiniz. Miskinlik ve bir başlangıç yapmak için yeterli motivasyona sahip olamamakla ilgili şikayetleriniz bir süre daha devam edecektir. Dolayısıyla yeniay enerjisinin size yansıtacağı başlangıçlar daha çok sezgisel ve bilinçaltı düzeyde karşılık bulacaktır. Örneğin ruhani çalışmalar ve bu konulardaki eğitsel çalışmalara girişebilirsiniz.

İkizler;
İletişimin, organizasyonların ve arkadaşlarınızla birlikte başlatacağınız enerjik çalışmaların keyfini çıkartmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili olumsuz bazı durumlar odak noktanızı oluşturabilecek hale gelmiştir. Kısıtlanma, korku ve bu gibi olumsuz duygunun yanında ilişkilerinizle ilgili yeni sorumlulukların gündeme gelmesi muhtemel gözükmektedir. Yeni bir ortaklığın sorumluluğu ile yüzleşebilir, mevcut ilişkinizin zamana yenilmesiyle ilgili önlem almanız gerekebilir. Evliliğinizle ilgili bazı olumsuz gelişmelerin üzerinizde ruhsal baskı oluşturması gözlemlenebilir. Bedensel yetersizlik, miskinlik, bahar yorgunluğu gibi hızını kesebilecek durumlarla yüzleşebilirsiniz. Sosyal kurumlar ve toplumsal etkinliklerde bencil ve kaprisli davranışlar sergilememeye özen göstermelisiniz. Fevri çıkışlar ve tartışmaya neden olabilecek tavırlar sergileyebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen olaylara vereceğiniz tepkiler de düşük düzeydedir.

Yengeç;
Kariyer alanınızda umut dolu başlangıçlar için hazırsınız. Bundan sonraki dönemde daha aktif ve daha enerjik bir yapıya bürüneceksiniz. Özellikle teknik ve mühendislik konularındaki girişimleriniz ve projeleriniz üzerinden ilerleme sağlayabilirsiniz. Ancak sabırlı davranmalı ve attığınız tohumların yeşerebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu algılamalısınız. Hizmet alanınızda yeni sorumlulukların gündeme geldiğini görebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili kontrolü ele almanızın farkındalığına erişebilirsiniz. Genel bir kontrolden geçmekte de fayda var. Arkadaş gruplarında ve toplumsal etkinliklerde bir parça çekinik davranmanız beklenebilir. Sanatsal etkinliklere ve sezgisel konulara daha fazla zaman ayrımalısınız. İş arıyorsanız bu yeniay sayesinde idealinizdeki işe kavuşmaya biraz daha yaklaşabilirsiniz. Ancak daha etkin davranmanız ve ne istediğinizi karşınızdakilere açıkça belirtmeniz gerekmektedir. Şımarık ve bencil tavırlar size puan kaybettirecektir. Dikkat etmelisiniz.

Aslan;
Planladığınız seyahatlerin, almak isteyip te ertelediğiniz majör eğitimlerin, hukuksal başlangıçlarınızın artık yükselen bir enerjiyle hayatınıza dahil olmasını kutlayabilirsiniz. Uluslararası işlerde başlangıçlar, hukuki kazanımlar ve aklınızı kullanabileceğiniz tüm konu ve girişimlerde başarı kazanmanızın kaçınılmaz olduğunu görebileceksiniz. Yeni bir majör eğitim konusu hayatınıza dahil olabilir. Yabancı dil öğrenmeyi planlıyorsanız buna başlangıç yapmak için doğru zamandasınız. Yabancı biriyle sıra dışı bir ilişkiye de başlamanız olasıdır. Ani ve çabuk gerçekleştirebileceğiniz kararlar alabilirsiniz. Sonuçlarına sizin bile şaşırabileceğiniz kadar hızlı gelişebilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Hissedebileceğiniz tek olumsuzluk şüphe ve atalet nedeniyle kararlarınızın gerçekleşmesinin ertelenme veya iptal olma riskidir. Yeni bir hobi veya spor etkinliği için imza atabilirsiniz. Çocuklarınızın eğitimi için de bir başlangıç yapmaya kalkışabilirsiniz.

Başak;
Hayatınızda krize neden olmuş konuları artık kendi lehinize çevirebilir, üzerlerine korkusuzca cesaretle gidip çözebilecek bir yapıdasınız. Hızlı gelişen ilişkilerin içine çekilebilirsiniz. Bu ilişkiler duygudan ve derinlikten uzak olabilir. Maddi ve manevi değer yaratılan ortaklaşa konularda hızlı ve etkin yöntemler benimseyebilir ve gerçekleştirmek için üzerlerine gidebilirsiniz. Ortaklaşa kazanımlar elde edebilirsiniz. Maddi ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeni kaynaklar araştırabilir, kredi imkanlarını gözden geçirebilirsiniz. Her türlü vergi, sigorta, miras ve benzeri maddi gereçler için başlangıçlar yapabilirsiniz. Ödeme planları oluşturabilir, borçları yapılandırmak için çalışmalar yapabilirsiniz. Beklediğiniz ortak bir gelir mevcutsa olasu gecikmelerden dolayı moralinizi bozmamalısınız. Kaçırdığınız veya gözden kaçırdığınız maddi ve manevi fırsatların özel hayatınızda baskı oluşturmasına ve bu alandaki ilişkilerinizi etkilemesine izin vermemelisiniz.

Terazi;
İlişkiniz mevcutsa yepyeni enerjilerle ve yeni bakış açılarıyla ona sarılabilir ve umutla yaşanacak olumlu günleri planlayabilirsiniz. Sıra dışı ilişkilere çekilebileceğiniz gibi, çabuk başlayıp gelişen, gidişatı değişebilen ve hayatınıza hız katabilecek bir ilişkinin içine çekilebilirsiniz. Beklenmedik bir ortaklığa girişebilirsiniz. Yeniayın teması ilişkiler olacaktır. Güven ve vefa ihtiyacınızın yoğun olduğu bir süreçte bulunduğunuzdan ötürü daha kalıcı ve adı konulabilen ilişkilerin arayışıyla kafanız da karışabilir. Daha önce karşınıza çıkan ve adı konulmayan bir ilişkiye de başlayabilirsiniz. Ancak hem burcunuzda ve hem de ilişkiler alanınızda geri harekette bulunan Venüs ve Jüpiter etkisiyle kontrolünüz dışında gecikmeler, terslikler, yanlış anlaşılmalar ve fevri davranışlardan ötürü oluşabilecek gerginlikler yaşanabilir. Üstelik ailenizin veya alışık olduğunuz yaşam modelinizin üzerinizde baskı oluşturduklarını fark edebilirsiniz. Doğru adım atmak için yavaş ilerlemelisiniz.

Akrep;
Vücutta baş, kalça ve bacaklara dikkat etmelisiniz. Koç burcu enerjisi biraz hoyrattır ve aşırı hareketten kas tutulmaları ve lif kopmaları riski taşıyabilirsiniz. Gündelik işlerinizde ve hizmet alanınızda insan ilişkilerinin ağırlığını hissedebilirsiniz. Aceleci ve zorlama davranışlar nedeniyle sorunlar yaşamanız mümkündür. Sabırlı ve sakin başlangıçlara yönelmelisiniz. Bu yeniay enerjileri ışığında bu dönemde hayatımızın akışının hızlı aktığını ve motivasyonumuzun güçlendiğini görebileceksiniz. Ancak fevri, bencil, atılgan ve aceleci davranışlar sergilemeniz nedeniyle hizmet alanınızdaki tüm kişilerle gerginlikler yaşamanız olasıdır. Yanınızda çalışanlar başta olmak üzere her türlü eğitim, medya, satış ve pazarlama gibi iletişim gerektiren konularda baskı hissetmeniz mümkündür. Kardeşleriniz ve komşularınızla yolunda gitmeyen konular yüzünden gerilebilirsiniz. Üstelik bu insanların hayatınızı etki altında bırakmaları da beklenebilir.

Yay;
Yepyeni hobiler geliştirebilirsiniz. Spora başlamak için ideal bir zamandasınız. Ancak yüksek enerjiden dolayı küçük çaplı kazalara dikkat etmelisiniz. Sıra dışı ekstrem sporlar, ilgi alanları belirleyebileceğiniz gibi sürpriz ve özgürlükçü bir aşkın içine de çekilebilirsiniz. Ancak sorumluluk bilinci nedeniyle herhangi bir başlangıca kalkışmak ta istemeyebilirsiniz. Sıra dışı aktivitelere yönelme isteğinde olabilirsiniz. Özel hayatınızda evliliğiniz veya çocuklarla ilgili önemli bir karar almanız gereken durumlar meydana gelebilir. Arkadaşlarınızı maddi konularda yönlendirmek ve hatta etki altına alma eğiliminde olabilirsiniz. Özel hayatınızla ilgili alacağınız kararlarda daha temkinli ve birlikte yaşamınızı paylaştığınız kişileri de gözeterek ilerlemeniz gerekir. Şımarık ve bencil yaklaşımlar size zarar getirebilir ve yalnızlaşmanıza neden olabilir. Taşıdığınız sorumlulukların öğretisine ayak uydurup zamanın ruhuna uygun şekilde optimum kararları alabilecek yapıdasınız.

Oğlak;
İlkbaharın enikonu hissedilmeye başladığı ve iklim değişikliğine girildiği bugünlerde doğayla iç içe olabilir, evinizde temizlik veya tadilat yaptırabilirsiniz. Günün teması yuva olacaktır. Ancak hem aile ilişkileri hem de yeni mülk yatırımlarına özlem duyma konusunda sabırsız ve agresif davranışlar içerisinde bulunabilirsiniz. Daha hesaplı ve sebatlı davranmanız gerekebilir. Ailenizle yaşıyorsanız tek başınıza eve çıkmak ve özgür ve bağımsız yaşamayı isteyebilirsiniz. Koç burcunun öfkeli, bencil ve ateşli enerjisi davranışlarınıza yansıyabilir. Bilhassa ebeveyninizi ve ailenizdeki yaşlı akrabaları incitme riskinden kaçınmanız gerekmektedir. Mesleki fırsatların ertelenmesi veya gözden kaçması nedeniyle kendinizi baskı altına alma eğiliminde olabilirsiniz. Bundan dolayı ailevi nedenleri öne sürebilir, yaşam modelinizi sorgulamaya ve hatta suçlamaya yatkın olabilirsiniz. Evinizle ilgili bazı yenilikler yapmak isteyebilir, elektrikli aletlerinizi yenileme yoluna gidebilirsiniz.

Kova;
İşinizi geliştirmek adına yeni müşteri ağları oluşturabilir, çarpıcı tanıtım materyalleri bastırabilirsiniz. Yeni organizasyonlara katılmak için ideal bir zamandasınız. Akıl ve zihin olarak çok aktif ve canlı bir durumdasınız. Eğitim hayatındaysanız teknik konulara eğiliminiz artabilecektir. Kısa doğa yürüyüşlerinizle bu yoğun enerjiyi akıtmanız mümkündür. Üstelik kışın biriken fazla kilolarınızı da bu yürüyüşler vasıtasıyla atmanız mümkün olabilir. Toplumsal bir etkinlikte boy göstermeniz gerekebilir ve bunun sorumluluğu ile yüzleşebilirsiniz. Ayrıca yakın bir arkadaşınızla ilgili önemli bir sorumluluk üstlenebilirsiniz. Trafikte agresif davranışlardan kaçınmalısınız. Her türlü taşıtla ilgili sakarlık ve kaza riskine açık bulunuyorsunuz. Gayrimenkul yatırımına girişmek isteyebilirsiniz ancak bu konuda yetersizlikler ve şüphelere sahip olabilirsiniz. Sezgilerinize güvenirseniz doğru cevabı bulabilirsiniz. Hukuki konulardaki başarısızlık nedeniyle kendinizi baskı altında hissedebileceğiniz durumlar mevcut.

Balık;
Maddi durumunuzun olumluya gideceği bir başlangıç noktasındasınız. Bu dönemde birikim yapabilir, yeni gelir kaynakları yaratabilirsiniz. Maddi ve manevi değer yaratma konusunda atılgan ve sabırsız olabilirsiniz. Teknolojiyi ve insan ilişkilerindeki canlılığınızı kullanmak durumunda olursanız başarıya giden yolda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Finansal açıdan sıra dışı yatırım metotlarına yönelebilirsiniz. Bu konuda beklenmedik başlangıçlara hazır bir halde bulunuyorsunuz. Mesleğinizle ilgili önemli sorumluluklar almanız gerekebilir. Sezgilerinize göre yol alabileceğiniz ve tüm maddi başlangıçları buna göre yapabileceğiniz özel etkilere sahipsiniz. Sosyal iletişimde motivasyonunuz yüksek olmasına rağmen sahip olduğunuz bazı şüpheleriniz ve atalet nedeniyle ilerlemeniz zor olabilir. Arkadaşlarınızın ve bilhassa ait olduğunuz insan topluluklarının üzerinizde oluşturduğu baskılara boyun eğmek zorunda kalabilirsiniz. Ortak kazanımlarla ilgili fırsatlarda gerilemeler kaydedebilirsiniz.

Hepinize hayırlı bir yeniay süreci diliyorum.

Kişisel doğum haritanızı çıkartmak ve merak ettiğiniz bir alanda hayatınızdaki olasılıkları bilmek isterseniz mail adresimden bana ulaşabilirsiniz.
oytunislar@gmail.com





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder