3 Kasım 2018 Cumartesi

2018 Kasım Ayı Burç Analizleri

2018 yılı kapanışına 2 ay kala hepinize tekrar merhabalar,

Yolculuklar, yeni projeler ve danışmanlıklar derken Kasım ayı analizlerini biraz ihmal etmiş durumdayım. Kusuruma bakmayacağınızı düşünüyorum ve hemen bu ay bizleri nelerin beklediğini özetlemeye çalışacağım.


Her ay olduğu gibi bu ay da bizi bir yeniay bir de dolunay bekliyor. Herhangi bir tutulma yok ve retro hareketine devam eden Venüs, Uranüs ve Neptün'den sonra bu kez de Merkür yılın üçüncü ve son retro hareketine başlayacak.

Enikonu kış mevsimine yaklaştığımız bu günlerde son güneşli ve aydınlık günlerin 11 Kasım'daki Pastırma Yazı ile artık son bulacağını hatırlatmak isterim. 15 Kasım'dan itibaren de aracı olanların kış lastiklerini takmalarını öneririm. Zira genellikle Kasım aylarında sıcaklıklar 10 derecenin altına düşmüş oluyor. Kış lastiklerinin 7 dereceden itibaren etkin hale geldiğini düşünürsek, en önemlisi de düşen yaprakların yol zemininde oluşturduğu kaygan tabakanın da etkinliğini göz ardı etmemek gerekiyor. Yıldızlar, gezegenler derken kış lastiklerine nereden geldik diyenleriniz oluyordur ama ben yine de maruz kalacağımız doğa değişimlerinden etkileneceğimiz tüm detayları aklıma gelmişken sıralayayım dedim. Cilt bakımınıza özen göstereceğiniz, kış şartlarında bağışıklık sisteminizi sağlam tutacak besin takviyeleri ve doktorunuzun tavsiyesine göre yaptıracağınız aşılar da Kasım ayındaki önemli kişisel bakım detayları olarak sıralanabilir.

Ülkemizin ekonomik ve sosyolojik durumunu, geçmiş ve geleceğini kısa bir süre önce 95. yıldönümünü kutladığımız Cumhuriyet Bayramı sırasında irdelemiştim. Kaçıranlarınız olduysa tekrar göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Çünkü bir yıllık döngü, aynı zamanda ülkemizin önündeki tam bir yıllık döngüde karşılaşabileceği ayrıntılar hakkında da ipuçları sunmaktadır. TC. Güneş Döngüsü

Dolayısıyla artık bu 95.yıl döngüsünde ilerliyoruz ve aylık olasılıkları da bu genel tablo eşliğinde yorumlamakta fayda olacaktır diye düşünüyorum.

Kronolojik olarak Kasım ayının etkilerinden sonra, kısa özetlerle yükselen burçlarınıza göre olası karşılaşacağınız konuları okuyabilirsiniz.

6 Kasım'da Uranüs, retro hareketine devam ediyor halde Boğa burcundan tekrar Koç burcuna geri adım atmış olacak. 7 Ocak 2019'da Uranüs retrosu 28 derece Koç burcunda sona erecek 13 Ocak 2019'dan itibaren de tekrar ileri hareketine başlamış olacak.

6 - 12 Kasım arasında, Güneş ve Neptün destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Akrep, Neptün'ün ise retro pozisyonda Balık gibi su burçlarında olmasından ötürü; hayal ettiklerimizi gerçeğe dönüştürme konusunda ilerleme kaydedebiliriz. Sezgilerimiz ve yaratıcılığımızın tavan yapacağı bu etkide ruhsal çalışmalar yapmak, fal olarak tabir edilen fenomenlere yatkın olmak mümkündür. Çünkü Akrep metafizik, Balık ise bilinçaltının sınırsızlığını sembolize etmektedir. Ölüm, sonsuzluk, derinlik ve olumsuz anlamıyla odağın dağılması, derin hayallere dalıp gerçekliklerden soyutlanma riskine de sahip olabiliriz. Sanatsal bir yazım dalında eserler çıkartmak da olasıdır. Sezgilerimizi yaratıcılıkla birleştirip ortaya kalıcı eserler çıkartabiliriz. Mistik ve ruhsal konularda ilerlemek veya bu konularla ilgili eğitimlere başlamak bu 6 günlük dönemde etkili olacaktır.

7 Kasım'da Akrep burcunun 15.derecesinde bir yeniay meydana gelecektir. Akrep tema itibarıyla krizler, derin fenomenler, metafizik, ortaklaşa kazanımlar ve paylaşımlar olacağı için ilgili konularda yeni enerjilere hazırlıklı olunması beklenebilir.

9 Kasım'da Astroloji'nin en iyicil olarak kabul edilen gezegeni Jupiter, yönettiği Yay burcuna geçiş yapacak. 13 ay boyunca burada kalacak ve 1 Aralık 2019 tarihinde Oğlak burcuna geçmiş olacak. Şans ve bereketi etkinleştiren gezegen olduğu ve Yay burcunda en etkin çalıştığı için, doğum haritalarınızda ve "ilerletilmiş" doğum haritalarınızda Yay burcu hangi alanlarda bulunuyorsa, o alanların temsil ettiği konularda bolluk ve bereketin artmasını bekleyebilirsiniz. Detaylarını ayrı bir makale ile sunacağım.

11 Kasım tarihinde Ay düğümleri Yengeç-Oğlak aksına geçmiş olacak. 10 Mayıs 2017 tarihinden beri Aslan-Kova aksında bulunduklarından ötürü 13 Temmuz 2018 tarihli Yengeç burcundaki güneş tutulması dışında tüm ay ve güneş tutulmaları Aslan ve Kova burçlarında yaşanmıştı. 2020 yılına kadar Yengeç ve Oğlak burçlarında yaşanacak tutulmalara şahit olacağız ve bu iki burcun temsil ettiği semboliklere göre kadersel temalar ortaya çıkacak veya sonlanacaktır.

13 Kasım'da Mars ve Uranüs arasında 60 derecelik bir "sekstil" açı kalıbı meydana gelecektir. Olumlu ve akışkan enerjilerin olacağı bu açı kalıbı sayesinde, içinde bulunduğunuz sıkıcı şartlardan uzaklaşmak için ufak hamleler yapmak uygun olacaktır. Uranüs'ün Koç, Mars'ın ise Kova burcunda bulunduğu bu koşulda toplum yararına fayda sağlayacak bir girişimde bulunmanız hem kişisel egolarınızı parlatacaktır, hem de diğer insanlar tarafından takdir toplamanıza imkan sağlayacaktır. Farkınızı ve sıra dışılığınızı ortaya koyabileceğiniz bu görünümü değerlendirmek size avantaj sağlayabilir.

14 Kasım'da, Merkür ve Neptün gergin bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Yay, Neptün'ün ise retro pozisyonda Balık gibi değişken burçlarda olmasından ötürü; iletişimde yanlış anlaşılmalar, eski defterlerin  tekrar ortaya dökülmesi, aldanmalar, kandırılmalar ve bilhassa Merkür'ün zarar gördüğü Yay burcundaki transiti nedeniyle abartılı ve gerçeği yansıtmayan bilgiler nedenile yanlış yönlendirilme gibi olumsuzluklar yaşanabilir. Abartılı ve size inandırıcı gelmeyen önermelere kulak asmamanızı tavsiye ederim.

16 Kasım'da Merkür Yay burcunda retro hareketine başlıyor. Bugünden itibaren 2 gün duraklayıp 18 Kasım'da Yay burcunun 13.derecesinden itibaren gerilemeye başlıyor. Durağan kalacağı günleri de hesaba katacak olursak, tekrardan ileri hareketine başlaması 10 Aralık tarihini bulacaktır. 27 derece Akrep burcuna kadar gerileyecek olan Merkür nedeniyle iletişim problemlerinin ortaya çıkması ve Akrep/Yay burcunun "ilerletilmiş" doğum haritalarınızda yönettiği alanlarda iletişim ve ulaşım aksaklıkları yaşamanız muhtemeldir.

16 Kasım'da Mars Balık burcuna geçiş yapacak ve tam 1 Ocak 2019'da yönettiği Koç burcuna geçene kadar Balık burcunda transitine devam edecek.

19-29 Kasım arasında, Mars ve Jüpiter gergin bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Jüpiter'in Yay, Mars'ın ise  Balık gibi değişken burçlarda olmasından ötürü; dalgınlık, abartılı hayallere dalma, gereğinden fazla idealist davranışlar ve kafa yapısına sahip olma, başkaları için fazla fedakarlığa girme, yahut bünyeyi zorlayan bağımlılıklara yenilme gibi olumsuz fenomenlere rastlanabilir. Bedensel enerjiyi sınırlandırmadan açığa çıkarmak, abartılı sportif faaliyetlere yeltenmek için de doğru zamanlar olmayacaktır.

22 Kasım'da Güneş Yay burcuna geçiş yapıp 21 Aralık tarihine kadar bu burçta seyahat edecektir. İyimser, neşeli, keşif dürtüsüne sahip, akademik çalışmalara eğilimli, özgür ve rahat yaşamaya odaklı bir yaşam döngüsüne merhaba diyeceğiz.

23 Kasım'da İkizler burcunun ilk derecesinde dolunay meydana gelecektir. Bununla ilgili detaylı bir makaleyi günü geldiğinde hazırlayacağım.

23 Kasım'da ayrıca Venüs, Terazi burcunun 26.derecesinde itibaren ileri hareketine başlamış olacaktır.

25 - 30 Kasım arasında Merkür ve Mars gergin bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün retro pozisyonda Yay, Mars'ın ise  Balık gibi değişken burçlarda olmasından ötürü; iletişimsel sorunlar ve dengesizliğe varan gel gitler sorun yaratabilir. Gerçeği yansıtmayan bilgiler, boşa vaat edilmiş sözler, sonucunu öngöremeden girişilen faaliyetler nedeniyle zarar görme riskine sahip bulunuyoruz. Hırsızlıklar artabilir, patavatsız davranışlar nedeniyle alınganlıklar ve dargınlıklar meydana gelebilir. Acelecilik nedeniyle kazalar oluşabilir. Ayrıca ihmalden ötürü oluşabilecek su kaçakları, sel baskınları veya su taşımacılığında rastlanabilecek arıza yahut kaza haberleri gelebilir.

26 Kasım - 2 Aralık arasında Güneş ve Jüpiter kavuşum enerjisine sahip olacaklar. Yılın belki de en şanslı günlerini yaşayacağımız bu süreçte elimizi attığımız her türlü konuda başarıya ulaşma olasılığı yüksektir. Jüpiter yönettiği burçta olduğundan ötürü iyimserliğin ve pozitif enerjiyle hayata bakmanın olumlu geri dönüşlerini alıyor olabiliriz. Önünüze gelen fırsatları doğru değerlendirmeye çalışmalı, olumlu olana odaklanmalısınız.

27 Kasım - 2 Aralık arasında bu sefer de Merkür ve Jüpiter kavuşum enerjisine sahip olacaklar. Merkür'ün zararlı çalıştığı, üstelik de retro transitte olduğu bu koşula rağmen, hedefler koyup temkinli olmak şartıyla bu hedeflerin gerçekleşmesi için çaba göstermek olumlu geri dönüşler almanıza neden olabilir. İçinizde ukta olmuş bir eğitimle ilgili harekete geçebilirsiniz. Bilhassa eğitimle ilgili şansın yükseldiği bu 5 günlük süreci değerlendirmek gerekebilir.

Birkaç gergin açı kalıbı dışında Kasım ayı, öncekilere göre biraz daha hayatlarımızı doğru yapılandırmak için fırsatlar sunabilecek gibi gözüküyor. Merkür retrosu ve ayın 23'üne kadar devam edecek Venüs retrosu bir parça yüzümüzü asacak sonuçlar verse de, Jüpiter transitlerinin bereketini kullanmamız icap etmektedir.  Bilhassa tekrar ediyorum ki; hepinizin doğum haritası ve hayatlarınıza vereceği etkilerin dinamikleri farklılıklar sunabiliyor. Dolayısıyla yükselen burcunuza göre yazdığım kısa öngörüleri, biliyorsanız da ilerletilmiş haritalarınızın yükselen burçlarına göre okumayı ihmal etmeyiniz.

KOÇ BURCU:
Sizin için kritik değişiklikler sunacak olan bir Kasım ayına merhaba diyoruz. Uranüs gerileme ile tekrar sizin burcunuza geçiş yapmış olacak. Yönetici gezegeniniz Mars ile de olumlu bir temas yapacak. Arkadaşlarınızla sürpriz gelişmeler deneyimleyip  ve ihmal ettiğiniz toplumsal bir girişime kalkışmanız mümkündür. 7 Kasım'da ortaklaşa gelir elde edebileceğiniz bir projeye başlayabilirsiniz. Yahut belki de talep ettiğiniz krediye olumlu yanıt alabilirsiniz. 23 Kasım'daki dolunay ise eğitimler ve kısa yolculuklarla ilgili bir farkındalık sağlamanıza neden olacaktır. Kardeşler, akrabalar ve yakın sosyal çevrenizde bir dönemin sonu gelebilir. Bu alandan beklediğiniz bir haber alabilirsiniz. Ay sonuna doğru odak noktanız hukuki, eğitsel ve zihinsel keşifleriniz olacaktır. Bakarsınız, belki de bir yurtdışı yolculuğu fırsatı ayağınıza gelmiş olur. Temkinli olmak şartıyla yeni fikirlere ve ticari girişimlere kalkışmak için önemli fırsatlara sahip gözüküyorsunuz. 

BOĞA BURCU:
Yönetici gezegeniniz Venüs, ikili ilişkiler alanınızdan ay başı itibarıyla görev ve hizmet alanınıza gerileyecek. Bilhassa sağlığınıza dikkat etmeniz gereken bir süreçte bulunuyorsunuz. Merkür retrosunun ise krediler, ortaklaşa gelirler ve kriz alanlarında başlayacak olması ilgili temalar üzerinde iletişimsel problemler yaşama riskini arttıracaktır. 7 Kasım'da bir ortaklık veya ikili bir ilişki hayatınıza dahil olabilir. 23 Kasım'da ise maddi kaynaklarınız ve manevi değerlerinizle ilgili farkındalık sürecinde olacaksınız. Bir başkası için ortaya koyduğunuz değerle ilgili olumlu bir geri dönüş haberi bekleyebilirsiniz. Ay sonuna doğru odak noktanız krediler, borçlar, ortak kazanımlar, miras gelirleri ve hayatınızı krize sokan durumlar olacaktır. Bu alandaki fırsat ve kısmetleri değerlendirmeniz gerekecektir. Dolayısıyla riske girmeden, sahip olduğunuz fırsatları görmeniz ve hamle yapmanız icap eder.

İKİZLER BURCU:
Geçtiğimiz aya göre nispeten daha olumlu enerjilerle Kasım ayını karşılıyorsunuz. Venüs retrosu Kasım ayının 23'üne kadar aşk, çocuklar, evlilik ve hobi alanınızda devam ediyor. Dolayısıyla ilgili temalarda tatsız gelişmeler deneyimlemeniz mümkündür. Daha çok saygı kavramı ile ilgili iyi hissetmeyeceğiniz durumlarla karşılaşabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür, ay ortasından itibaren ikili ilişki ve ortaklıklar alanınızda geri hareketine başlıyor. Geçmişte kalan özel ilişkilerinizin tekrardan ortaya çıkması mümkündür. Retro sürecinde yeni bir ortaklık veya ilişki girişiminde bulunmamanızı öneririm. 7 Kasım'da hizmet alanınızda bir yeniay meydana gelecek. Sağlığınızla ilgili bir tedavi sürecine başlanacaksa bu tarih bir başlangıç olabilir. Yürüttüğünüz işle ilgili önünüze yeni bir proje gelebilir. Evcil hayvan sahiplenebilirsiniz. 23 Kasım'da ise sizin burcunuzda bir dolunay gerçekleşecek. Hayatınızın bir dönemiyle ilgili somut kazanımları elde edeceksiniz. Kasım ayının sonuna doğru odak noktanız ikili ilişkileriniz ve ortaklıklarınız olacaktır.

YENGEÇ BURCU:
Yuvanız ve çocuklarınızla ilgili temalarda ilerleme sunacak olan bir Kasım ayına merhaba diyoruz. 7 Kasım'da evlenme kararı verebilirsiniz. Platonik bir aşkı resmileştirme gibi şansınız da bulunuyor. Yahut belki de böyle derinde kalmış bir sevginize yanıt alabilirsiniz. 23 Kasım'daki dolunay ise bilinçaltı düzeyde anlamlandıramadığınız bir fenomenle ilgili farkındalık sağlamanıza neden olacaktır. Bir haber yahut ufak bir bilgi, size bu alanda önemli bir işaret getirebilir. Venüs ve Merkür retrolarının yuvanız ve iş yerinizdeki ilişki ve iletişimsel aksaklıklara neden olacağını da unutmamalısınız. Venüs retrosu yuvanız ve ebeveyninizle olan ilişkileri etkilerken, Merkür retrosu iş yeriniz ve sağlığınızla ilgili iletişimsel sorunları getirecektir. Ay sonuna doğru odak noktanız yine hizmet alanınız, sağlığınız ve varsa çalışanlarınız olacaktır. Hatta Jüpiter'in bu alana geçişiyle yeni ve bereket getirecek bir proje yanında cici bir evcil hayvan sahiplenmeniz size şans ve keyif katacaktır.

ASLAN BURCU:
Geçtiğimiz aydan itibaren bir duraklama dönemine girdiğinizi düşünebilirsiniz. Çünkü Venüs, yuva ve içsel alanınızda retro hareketindeydi. Bu aydan itibaren sosyal ilişkilerinizi ve yolculuklarınızı etkilemeye 23 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Üstelik 16 Kasım'dan itibaren çocuklarınız, evliliğiniz, özel ilişkiniz ve hobi alanlarınızda aksaklıklara neden olacak bir Merkür retrosu başlıyor. Eski sevgililerinizin ilginç şekilde ortaya çıkmasına hazırlıklı olmalısınız. Avantajlı yanı ise bir süredir aksattığınız hobilerinize tekrardan başlamak için fırsat yaratabilirsiniz. 7 Kasım yeniayı, eviniz veya ebeveyninizle ilgili yeni girişimleri müjdelerken, 23 Kasım dolunayı arkadaşlıklar ve toplumsal etkinliklerle ilgili bir sürecin sonuna gelindiğini işaret edecektir. Ay sonuna doğru odağınız özel hayatınızın detaylarına doğru kayacaktır. Hatta bu alana Jüpiter'in giriş yapmasıyla yeni ilişkiler, evlilik ihtimali veya yıldızınızın parlamasına sebep olacak önemli hobi etkinlikleri dahil olabilir.

BAŞAK BURCU:
Kasım ayında gerek Venüs, gerekse Merkür retrolarının varlığı sizin içsel olarak gergin ve telaşlı olmanıza yol açabilir. Bilhassa yönetici gezegeniniz Merkür'ün ev, yuva ve ebeveyn alanında retroya girmesi demek ev aletlerinde arızaların gündeme gelmesidir. Her türlü elektronik ve mekanik aletlerde arıza riskine sahip olacaksınız. Venüs retrosu ise, 23 Kasım'a kadar maddi kaynaklarınızla ilgili sorunların devam edeceğini müjdeliyor. 7 Kasım'daki yeniay, kısa bir yolculuk, kardeş ve kuzenlerinizden alacağınız bir haber, yahut yeni bir sosyal çevreye dahil olma gibi bir etki barındırıyor. 23 Kasım dolunayı ise mesleğinizle ilgili bir eğitim veya projenin sonuna gelindiğini işaret ediyor olabilir. Jüpiter'in yuva ve ebeveyn alanına geçişi ise bilhassa içsel moralinizin yükseleceğini, hayat standardınızda genişleme olasılığına 13 aylık bir süre zarfında sahip olacağınızı simgeliyor olacaktır. Üstelik ay sonuna doğru odak noktanız da hayatınızın bu alanına kayacaktır.

TERAZİ BURCU:
Kasım ayı ne yazık ki sizin için ağır enerjiler barındırıyor. 23 Kasım tarihine kadar burcunuzun yöneticisi Venüs sizin burcunuzda retro hareketine devam edecek. Saygı, diplomasi ve maddi konularda kısıtlamalar gözüküyor. 16 Kasım'da başlayacak Merkür retrosu ise haberleşme, yolculuklar ve akrabalıklar alanınızda iletişimsel olumsuzluklar yaşamanıza neden olacak. 7 Kasım'da maddi kaynaklar ve manevi değerler alanınızda bir yenilik gerçekleşebilir. Akrep yeniayı bu alanlarda görünürde olmayan derin detayları gün yüzüne çıkartabilir. 23 Kasım'da ise hukuki veya eğitsel bir dönemin sonuna gelmiş olacaksınız. Bu tarihteki dolunay bilhassa yeni bilgiler ve çıkış yolları keşfetmenize neden olacaktır. Ay sonuna doğru odak noktanız sosyal ilişkileriniz, kişisel gelişim ve iletişime dönük konular olacaktır. Bu alana giriş yapan Jüpiter, size bu alanlarda şans ve bereket sunabilecek kapasiteye sahiptir. İyi niyetli davranışlarınızın karşılığını alacaksınız.

AKREP BURCU:
Kasım ayının en hareketli enerjilerini taşıyacak olan burçların başında geliyorsunuz. Venüs retrosunu 23 Kasım'a kadar daha soyut şekilde deneyimleyeceksiniz. Sizin burcunuzdan çıkmış oldu. Ancak ayın ortasından itibaren başlayacak olan Merkür retrosunun etkilerini ciddi şekilde yaşayacaksınız. Maddi kaynaklarınızla ilgili iletişim ve haberleşme trafiğinizde aksaklıklara hazırlıklı olmalısınız. 7 Kasım'da sizin burcunuzda bir yeniay gerçekleşiyor. Hayatınız için olumlu bir başlangıç kaydedebilirsiniz. 23 Kasım'da ise ortaklaşa kazanımlar ve gelirlerle ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Belki de zorlu bir kredi süreci artık geride kalacaktır sizin için; eski bir ilişkinin kalıntılarını bu dolunayda tamamen silecek gücü bulabilirsiniz. Zira Mars'ın Balık burcuna geçişi ile yeni aşk ve zevk alanları için motivasyonuz artmaya başlayacaktır. Jüpiter'in de maddi kaynaklar alanına girmesiyle 13 aylık kısmetli ve bereketli bir sürece merhaba diyebileceksiniz.

YAY BURCU:
Dinamik ve yararlı bir aya başlamış bulunuyorsunuz. En değerli haber, 9 Kasım'da yönetici gezegeniniz Jüpiter'in sizin burcunuza geçişi ve 13 ay bu alanda transit hareketinde bulunması olabilir. Kötü haber ise, Merkür 16 Kasım'dan itibaren sizin burcunuzda retro hareketine başlaması olacaktır. Halen devam eden Venüs retrosu arkadaşlıklar alanınızdaki ilişkileri olumsuz etkilerken, 7 Kasım dolunayı ile kontrolünüz dışında gelişen bir yenilikle tanışacaksınız. 23 Kasım dolunayı ise ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanınızda yaşanacağından ötürü, bu alandaki ilişkilerin değerlendirilmesi ve bitmesi gerekiyorsa önlemin alınması konusunda size ışık tutacaktır. Üstelik Güneş de 22 Kasım'dan itibaren sizin burcunuza girdikten sonra kendi hayatınıza odaklanıp olumlu ve güçlü enerjilerle ileriye bakmaya başlayacaksınız. Mars'ın yuvanızla ilgili motivasyon oluşturacağından hareketle, yılbaşına kadar aile ve ebeveyninizle ilgili girişimlerinizi halledebleceksiniz.

OĞLAK BURCU:
Arkadaşlıklarınız ve toplumsal etkinliklerle ilgili temalarda ilerleme sunacak olan bir Kasım ayına merhaba diyoruz. 7 Kasım'da toplumsal değeri olan bir etkinlikte söz sahibi olacak bir yapı elde edebilirsiniz. Mesleki kazançlarınızla ilgili gelişme de yaşanabilir. 23 Kasım'daki dolunay ise sağlığınız ve hizmet alanınızdaki bir fenomenle ilgili farkındalık sağlamanıza neden olacaktır. Bir haber yahut ufak bir bilgi, size bu alanda önemli bir işaret getirebilir. Venüs retrosu mesleğiniz ve toplumsal ilişkilerinizdeki koşulları etkilerken, Merkür retrosu psikolojik durumunuz ve sağlığınızla ilgili iletişimsel sorunları getirecektir. Ay sonuna doğru odak noktanız yine kontrol dışı gerçekleşen meseleler, ruh sağlığınız ve iç dünyanız olacaktır. Hatta Jüpiter'in bu alana geçişiyle kendinizdeki içsel zenginliği keşfetmeniz ve bilinçaltı fenomenlerinizi daha etkin kullanmanız beklenebbilir.

KOVA BURCU:
Geçtiğimiz yıl yaşadıklarınızdan ötürü kendinizi ruhen yorgun hissedebilirsiniz. Bu ay tutulma aksları değişiyor ve artık daha deneyimli bir bakış açısıyla ileri bakacaksınız. Venüs, bu aydan itibaren hukuki, akademik ve eğitsel ilişkileriniz yanında uzak yolculuklarınızı etkilemeye 23 Kasım tarihine kadar devam edecektir. Üstelik 16 Kasım'dan itibaren arkadaşlarınız ve toplumsak etkinlik alanlarınızda aksaklıklara neden olacak bir Merkür retrosu başlıyor. Eski ve artık görüşmediğiniz arkadaşlarınızın ilginç şekilde ortaya çıkmasına hazırlıklı olmalısınız. Avantajlı yanı ise bir süredir aksattığınız toplumsal etkinliklere tekrardan başlamak için fırsat yaratabilirsiniz. 7 Kasım yeniayı, mesleki ve toplum önündeki konumunuzla ilgili yeni girişimleri müjdelerken, 23 Kasım dolunayı evlilik, çocuklar ve hobi alanları ile ilgili bir sürecin sonuna gelindiğini işaret edecektir. Ay sonuna doğru odağınız arkadaşlık ilişkilerinizin detaylarına doğru kayacaktır. Hatta bu alana Jüpiter'in giriş yapmasıyla yeni arkadaşlıklar ve hayata dair olumlu ve gerçekçi umutlarla moraliniz yükselecektir.

BALIK BURCU:
Kasım ayında gerek Venüs, gerekse Merkür retrolarının varlığı sizin içsel olarak gergin ve telaşlı olmanıza yol açabilir. Bilhassa Merkür'ün mesleki alanında retroya girmesi demek ofis aletlerinde arızaların gündeme gelmesidir. Her türlü elektronik ve mekanik aletlerde arıza riskine sahip olabilirsiniz. Venüs retrosu ise, 23 Kasım'a kadar ortaklaşa maddi gelirlerle ilgili sorunların devam edeceğini müjdeliyor. 7 Kasım'daki yeniay, uzun bir yolculuk, hukuki veya akademik konularda alacağınız bir haber, yahut yeni bir metafizik çalışma eğitimine dahil olma gibi bir etki barındırıyor. 23 Kasım dolunayı ise aileniz ve yuvanızla ilgili bir sürecin sonuna gelindiğini işaret ediyor olabilir. Yönetici gezegeniniz Jüpiter'in meslek ve kariyer alanına geçişi ise bilinilirliğinizin yükselmesi olasılığına 13 aylık bir süre zarfında sahip olacağınızı simgeliyor olacaktır. Üstelik ay sonuna doğru odak noktanız da hayatınızın bu alanına kayacaktır. Mars, yılbaşına kadar sizin burcunuzda motivasyona ve hareket enerjinizin yükselmesine katkı sağlayacaktır.

Kritik, dinamik, aksaklıkların olabildiği ama yüksek astrolojik etkilere sahip bir Kasım ayı bizleri bekliyor. Herkes için hayırlı gelişmelerin olmasını diliyorum.

Yüz yüze veya uzaktan yazılı astrolojik danışmanlık almak isteyenler için "oytunislar@gmail.com" adresine mail atmanız yeterli olacaktır.  








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder