30 Kasım 2018 Cuma

2018 Aralık Ayı Burç Analizleri

Eminim ki çoğumuzun da gizli fikri şu 2018 yılının pek de olumlu geçmediği yönündedir. Artık dişimizi sıkmaktan başka yapacağımız bir eylem bulunmamaktadır. Çünkü astrolojik olarak bile inişli çıkışlı ve sancılı etkiler sunan 2018'den kurtulmak için geriye bir ayımız kalmış bulunuyor.



Aralık 2018, diğerlerine nispetle daha durağan etkilerin yaşanacağı, nasıl bir 2019 yaşayacağımızla ilgili ipuçları verebilecek niteliğe sahip bulunmaktadır. Aslında tüm gezegenin bir bakıma ortak beklentisi ekonomiyle ilgili olacağından ve önümüzdeki yılın tutulma aksının vaat ettikleri de dolaylı olarak bu temaları desteklediği için ekonomik göstergelerin hepimizi ilgilendireceğini düşünüyorum. Belki de tam 50 yıl sonra Fransa'da gerçekleşen halk isyanları da global ekonominin artık halkların ve gezegenin tüm sakinlerinin refah ve beklentisini karşılamaktan uzak olduğunu gösteriyor. Demek ki reform kapıda, değşim ve dönüşüm de kapıda...Bilhassa Satürn ve Plüton'un transit harekette bulunduğu Oğlak burcundaki tutulmalar esaslı dönüşümlere gebe olacak. Paranın, maddiyatın ve yerleşik değer inancının da Uranüs'ün Boğa burcu geçişi sırasında epey kaldır-at mantığı ile devrim geçireceği aşikar. 

İşte bu gidişatın bizlere sunacaklarını en olumlu şekilde faydaya çevirmek için yapılacak içsel hazırlıkların da başlangıcı Aralık 2018 döneminde başlıyor. Lafı fazla uzatmadan bu son ayda nelere maruz kalabiliriz ve hayatımızı gezegenlere göre nasıl şekillendirebiliriz bir bakalım.

Her zaman olduğu gibi kronolojik olarak transit hareketlerini sıraladıktan sonra burçlar bazında etkileşimlerden söz edeceğim. 

Aralık ayına iki gezegenin retro hareketi ile başlıyoruz. Malum, Merkür zarar gördüğü Yay burcunda retro transitine devam ediyor. Tam da 1 Aralık'ta Akrep burcuna geri giriş yapacak. Durağan haline gelip tekrar ileriye atılması Akrep burcunun son derecelerinde olacak ve 10 Aralık tarihinde de 2018 yılının son Merkür retrosu bitmiş olacak. Uranüs için aynı şeyi söylemek zor. Zira bu jenerasyon gezegeninin retrosu da, döngüsü de haliyle uzun zaman alıyor. Dolayısıyla 2018 yılını Uranüs retrosu ile bitireceğiz. 

1 - 6 Aralık arasında, Venüs ve Uranüs zorlayıcı bir 180 derecelik (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Terazi, Uranüs'ün ise retro pozisyonda Koç gibi öncü burçlarda olmasından ötürü; değişik, daha önce denenmemiş, farklı değere sahip, marjinal yapıda kişilerle çatışma yaşama ihtimali yanında ilişkilere çekilmeniz de olasıdır. Maddi olarak beklenmedik bir para kazancı elde edilebilir ama bu kazanç geldiği gibi gidebilir. Hesapta olmayan ödemelerle de karşılaşmak mümkündür. Para harcama dengenizi kaybetmemeye özen göstermelisiniz. Karşınıza çıkan partner ve ortak adaylarının eskiden bir zamanlarda deneyimlediğiniz bir ilişkideki temaya benzerlik taşıdığı ihtimali sizi şaşırtmamalıdır.

2 Aralık'ta Venüs tekrar Akrep burcuna geçiş yapacak ve yıl sonuna kadar da bu burçta transitine devam edecek. Dolayısıyla Merkür retro halde Akrep burcuna son derecelerden girerken, Venüs de ilk derecelerinden geçiş yapacaktır. Merkür'ün Akrep'te yüceldiğini, Venüs'ün ise zarar gördüğünü hatırlatmak isterim. Dolayısıyla hin fikirler ve kıskanç dürtüler Akrep burcu temasıyla zenginleşecektir. Aralık ayında maddi ve manevi devinimlerde krize meyledecek durumlardan kaçınılması önem kazanmaktadır. Ortaklaşa kazançlar, vergiler, krediler ve zorunlu ödemeler bu ay içerisinde işlerliğini koruyacaklardır. Akılcı ödeme fırsatlarının da değerlendirilmesi önemli olacaktır. 

3 - 8 Aralık arasında, Güneş ve Mars zorlayıcı bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Yay, Mars'ın ise Balık gibi değişken burçlarda olmasından ötürü; duygusal nitelikli güç savaşları, egosantrik davranış kalıpları, çıkar çatışmaları, manevi şantaj durumu ve çoğunlukla da duygusal istismar yüklü davranışlar gözlemleyebiliriz. İlişkilerin bu nedenle zedelenme riski bulunmaktadır. Aldanma ve aldatılmalara zemin hazırlayan, akıl ve sağduyu ile ilintili olmayan durumlara ve kişilere itibar edilmemesi, bu gibi durumlara sebebiyet verecek eylemlerden kaçınılması gerekmektedir. Aslında akılcı karar ve girişimlerin, psikolojik ve akılcı olmayan manipülasyonlar tarafından saptırılması bu görünümün risklerinden birisidir.

6 - 11 Aralık arasında, Güneş ve Neptün zorlayıcı bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Yay, Neptün'ün ise Balık gibi değişken burçlarda olmasından ötürü; fiziksel yorgunluk, psikolojik dağınıklık ve gerçekleri olduğu gibi görememe hali baş gösterebilir. Akıl karışıklığı ve karar verme konusunda ikileme düşmek bu görünümün etkilerindendir. Fikirsel ve psikolojik istismarlara açık bir durumda olacağımızdan ötürü, haddi olmayan kişilerin kararlarınız hakkında yorumda bulunması ve müdahil davranması canınızı sıkabilir. Etki altında kalınması mümkün bir transitle karşı karşıyayız. Aşırı fedakar yapı ve kurban psikolojisine girme durumu yolumuzdan saptırabilecek risklerdir. Su ile ilgili meditatif çalışmalar yapılabilir. Ancak su ile ilgili arızalar ve taşkınlar da bu transitin olumsuz etkilerinden olacaktır.

7 Aralık'ta İstanbul saati ile 10:20'de Yay burcunun 15.derecesi ve 7.dakikasında bir yeniay meydana gelecektir. Merkür'ün ay düğümlerine tam ve bütünsel bir açı kalıbında bulunduğu zamanda gerçekleşecek bu yeniayın tekamül süreçlerine etki edeceği aşikardır. Dolayısıyla hukuki, düşünsel, akademik ve uluslararası hedeflerin yön bulmasının mümkün olacağı, yeni ve güçlü enerjilerin, gelişime katkı sağlayacak girişimlerin bu yeniay dönemine denk getirilmesi önemlidir. Güneş-Neptün arasında gerçekleşen gergin açı kalıbının olumsuz ihtimallerini göz önünde bulundurup kişisel hedeflere etki altında kalmadan ilerlenmesi önemlidir.

10 Aralık'ta Merkür retro hareketinin sonundaki birkaç günlük durağan halini bırakıp ilerlemeye devam edecektir. Merkür retrosu fiili olarak sona erecektir.

20 - 26 Aralık arasında, Güneş ve Uranüs destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Yay, Uranüs'ün retro pozisyonda Koç gibi ateş burçlarında olmasından ötürü; özgürlük ve bağımsızlığımızı kısıtlayan etkenlerin üzerinde durup, bunları temizleyici faaliyetlere yönelmek için kararlı bir yapıya sahip olacağız. Uranüs'ün retro oluşundan ötürü, benliğimizi ve kimliğimizi özgür kılacak ayrıntıları tekrar gözden geçirmek için bu transit epey değerli gözükmektedir. Alacağımız tüm eğitsel ve fikirsel kararlarda, kendi öz kimliklerimizin bağımsız olması fikrini pekiştirmek ve bundan sonra izlenecek yoldaki tüm elle tutulur tekniklere sarılmak için fırsatlar değerlendirilecektir. Aklın, mantığın, sağduyunun ve bağımsız kalma fikrinin gerçekleşmesi için beyin fırtınası yapılabilecek bu 6 günü faydalı değerlendirmenizi öneriyorum.

21 - 27 Aralık arasında, Venüs ve Neptün destekleyici bir 120 derecelik (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Akrep, Neptün'ün Balık gibi su burçlarında olmasından ötürü; romantik ve sevgi temelli ilişkilerin başlaması mümkündür. Mevcut süregelen ilişkilerde ise sevgi alış verişiyle ilgili durum değerlendirmelerinin yapılması beklenebilir. Tam da yılbaşı, yeni yıl umutları ve Noel ritüellerinin etkin olduğu günlerde yaşanacak bu ilham verici transit görünümü küskünlüklerin giderilmesi ve her türlü ilişkinin iyileştirmesi bakımından faydaya çevirmek doğru olacaktır. Ayrıca bu transit sanatsal etkinlikler, dekorasyon, yardımlaşma, fedakarlık gerektiren faaliyetlere yönelme gibi eylemlere destek vermektedir.

22 Aralık'ta hem Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Hem de Yengeç burcunun ilk derecesinde dolunay meydana gelecektir. Yılın bu son dolunayını bilahare ayrı bir makalede inceleyeceğim.

25 - 29 Aralık arasında, Merkür ve Neptün zorlayıcı bir 90 derecelik (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Yay, Neptün'ün ise Balık gibi değişken burçlarda olmasından ötürü; düşüncelerde kararsızlık etkisi olmadan hareket edebilmek zorlaşacaktır. Bilgileri kendine saklama veya fikirleri başkalarını etkilemek ve manipüle etmek üzere kullanma etkisi mümkündür. Dolayısıyla aldatma ve aldatılma eylemlerine dikkat edilmesi gerekmektedir. Unutkanlıklar, hırsızlıklar, fikir çalmalar, internet üzerinden yapılan ticarette kazalar ve arızalar gündeme gelebilir. 

Yukarıdaki etkilerin bir de burçlar izdüşümüyle açıklanmasına gelecek olursam; yükselen burçlarınıza göre okumanızı önemle tavsiye ederim. Hatta ilerletilmiş doğum haritalarınızın yükselen burçlarına göre okuduğunuzda çok daha yakın ihtimallerle ilerlemeniz mümkün hale gelecektir.

KOÇ BURCU:
Eğitim ve kişisel gelişim hedeflerini belirlemenin en etkin olacağı bir ay deneyimliyor olacaksınız. Hukuki ve uluslararası meselelerde yol alabilmeniz için enerjinizi yüksek tutmanız gerekecektir. Zira Neptün'ün etkin olacağı zamanlarda yanılgılar yaşamanız olağandır ve sinirleriniz bozulabilir. Üstelik yönetici gezegeniniz Mars da Neptün'le haşır neşir bir durumda olduğundan aldanma ve aldatılmalara azami dikkat göstermesi gereken burçların başında geliyorsunuz. 7 Aralık'taki Yeniay önemli bir eşik atlama fırsatı sunmakta olup, 22 Aralık'taki dolunay nedeniyle içe kapanma ve ruhsal gerçekliklerle yüzleşme bakımından zıtlıklar meydana getirecektir. Bir sevinip bir üzülebilen yapınız nedeniyle yorucu bir Aralık ayı geçirmeniz olasıdır.

BOĞA BURCU:
Yönetici gezegeniniz Venüs'ün ikili ilişkiler alanınızdaki varlığı ve aldığı olumlu transitler nedeniyle ilişkilerinizin gündemde olacağı, tutkulu ve ideal yakınlıkların vücut bulacağı bir Aralık ayını yaşıyor olacaksınız. Arkadaş ortamlarınız ve toplumsal etkinlikler alanınızda deneyimleyebilmenizin müsait olduğu duygusal istismarlar ve kandırılıma vakaları canınızı sıkmamalı. Bilhassa bu konularda temkinli olmaya özen göstermelisiniz. Maddi kazançlarınızı ve ödemelerinizi kontrol altına alabileceğiniz, yeni ikili kazanç olasılıklarını değerlendirebileceğiniz bir yeniay sürecini 7 Aralık'ta karşılayacaksınız. Kredi çekmeniz, ortaklaşa kazançlar elde etmeniz, borçlarınızı erteleme yoluna gitmeniz veya borçlarınızı sıfırlamak için fırsatlar yakalamanız için yeniay destek sunacaktır. 22 Aralık'taki dolunay ise kardeşler, komşular ve akrabalarla ilgili bir duygusal farkındalık geliştirmenize sebebiyet verecektir.

İKİZLER BURCU:
Yönetici gezegeniniz Merkür'ün 10 Aralık tarihine kadar retro pozisyonda olması nedeniyle önce hizmet alanınızda, sonra da ikili ilişkilerde yarım kalan meselelerin üzerine gidebilmek için fırsatınız olacaktır. Söz konusu alanlardaki sorunlu iletişimlerinizi toparlayabilirsiniz. İkili ilişkileriniz aslında türm Aralık ayının temasını oluşturacaktır. 7 Aralık'taki yeniay, gerek yeni bir ilişkinin gerekse bilgi zenginliğine sahip bir ortaklığın meydana getirilmesi için şanslı bir başlangıca hizmet edebilir. 22 Aralık'ta meydana gelecek dolunay ise maddi ve manevi kaynaklarınızla ilgili bir değerlendirmeye sebebiyet verecektir. Maddi ve manevi korunma üzerine duygusal farkındalıklar geliştirebilirsiniz. Meslek alanında maruz kalabileceğiniz fedakarlıklar, duygusal istismarlar ve iyi niyetli olmaktan uzak duygusal tacizler karşısında daha net ve akılcı olmayı seçmelisiniz. 

YENGEÇ BURCU:
Kendi burcunuzda 22 Aralık'ta meydana gelecek olan dolunay, belki de tüm bir yılın özetini ve değerlendirmesini yapmanıza sebebiyet verecektir. Nereden gelip nereye ulaşmak istediğinizi, ruhsal tekamülünüzü ve psikolojik devinimlerinizi daha net görme şansını elde edeceksiniz. Aralık ayı daha çok sağlığınıza ve görevlerinize odaklanmanıza vesile olacaktır. Merkür retrosunun özel hayatınızla ilgili tamamlanmamış ukteleri bir kere daha önünüze getirmesini 10 Aralık tarihine kadar bekleyebilirsiniz. 7 Aralık tarihinde görev alanınızda yepyeni bir sayfanın açılmasına da vesile olacaktır. Daha bereketli ve yüksek enerjili bir iş ortamı yakalama şansınız olabilir. Hukuki meselelerde sizi köşeye sıkıştırabilecek etkenler olabilir. Bu ay bilhassa eğitsel ve hukuksal yanlış anlaşılmalara dikkat etmenizi öneriyorum. İçe kapanma eğiliminde olmamanız gerekmektedir.

ASLAN BURCU:
Hobi alanlarınız, çocuklarınız ve size keyif verebilecek tüm etkinlikler bu ay ön planda olacaktır. Küçük şeylerden zevk almayı başarabilmek yanında, 7 Aralık'ta gerçekleşecek yeniay sayesinde belki size iyi gelecek olan bir duygusal ilişkiye de merhaba diyebilirsiniz. Merkür'ün 10 Aralık tarihine kadar yuvanızla ilgili son arızaları ortaya koyacak olma ihtimali de moralinizi düşürmemelidir. 22 Aralık tarihinde gerçekleşecek yılın son dolunayı bilinçaltınızda çözmeye uğraştığınız bir mesele ile ilgili aydınlanma sağlayacaktır. Kontrolünüz dışında gerçekleşen ve etki sağlayamadığınız o ince meselelere çare bulabileceğiniz bir dolunay süreci yararınıza çalışacaktır. Bu arada ortaklaşa kazançlar ve ödemeleriniz ile ilgili hatalı veya yanlış yönlendirmeli detaylara dikkat kesilmeniz yararınıza olacaktır. İlgili meselelerde boşluk bırakmamalı ve sizi öfkeye itebilecek yanlış anlaşmalara netlik kazandırmanız gerekecektir.

BAŞAK BURCU:
Yönetici gezegeniniz Merkür, ayın 10'una kadar kardeşler, komşular, eğitim ve kısa yolculuklar alanında retro pozisyondayken, iletişim sorunlarına ve aksaklıklarına dikkat etmelisiniz. Trafik cezalarının yükseldiği bu dönemlerde küçük hatalardan kaçınmanız faydanıza olacaktır. Diğer taraftan ikili ilişkilerde ve ortaklıklarda iyi niyetinizin istismar edileceği durumlar ortaya çıkabilir ve bunun neden olduğu öfke patlamalarını minimuma indirmek durumundasınız. 7 Aralık'ta oluşacak yeniay sayesinde, yuvanızla ilgili küçük değişikliklere yönelmeniz moralinizi yükseltecektir. 22 Aralık'ta ise güçlü bir dolunay bizleri bekliyor. Aradaşlık ilişkilerinde veya toplumsal gruplarla olan duygusal alış verişinizde değerlendirme sağlayabilirsiniz. Örneğin bir arkadaşınızla veya arkadaş grubunuzla olan bağınızı sorgulama durumuna girebilirsiniz. Güven konusuyla ilgili ilkelerinizi gözden geçirebileceğiniz bir dolunay süreci olacaktır. Fedakarlıklara zorlandığınız ikili ilişkilerinizde duygusal istismara uygulama ihtimaline karşı biraz daha dikkatli olmanız gerekebilir.

TERAZİ BURCU:
Yönetici gezegeniniz Venüs, kişisel maddi kaynaklar alanınızda ilerliyor. Üstelik manevi dengenizi de bulmanıza katkı sağlıyor. Ancak ayın 10'una kadar ne yazık ki Merkür de aynı alanda retro hareketine devam ediyor olacak. Banka iletişiminde teknik aksaklıklar yaşamaya yatkınsınız. Dolayısıyla ilk 10 gün bu tip tatsızlıklar yaşamamak için azami dikkate sahip olmalısınız. 7 Aralık tarihindeki yeniay sayesinde ilham veren ve sizi daha olumlu hissettirecek kısa bir gezi planlayabilirsiniz. Sosyalleşme ve haberleşme alanınızı zenginleştirecek bir etkinliğe yönelebilirsiniz. Bu ay soğuk algınlığı veya bulaşıcı bir hastalığa yakalanma riskiniz yüksek olacaktır. Toplu taşıma araçlarında hijyene özen gösterin ve bağışıklık sisteminizi güçlü kılacak takviyelere yönelin. 22 Aralık'ta meydana gelecek dolunay, sizi mesleki olarak olgunlaştıracak bir değerlendirmeye tabi tutulacağınıza sebebiyet verecektir. Terfi alabileceğiniz gibi sizi duygusal olarak daha fazla tatmin edebilecek bir pozisyona yönelebilirsiniz. İçsel olgunlaşma sürecinde olduğunuzu fark edeceksiniz.

AKREP BURCU:
Hem Venüs, hem de Merkür bu ay burcunuzda ilerliyor olacak. Bu da ilişki ve iletişimin, içinizdeki derin fikir ve düşüncelerin açığa çıkmasına ve kendinizi daha özgüvenli bir şekilde ortaya koymanıza sebebiyet verecektir. 7 Aralık'taki yeniay, maddi ve manevi değerlerinizle ilgili yepyeni bir bakış açısı geliştirmenize vesile olacaktır. Yatırım yapma fikrine olumlu bakabilirsiniz. Ancak yine de 10 Aralık'ta tamamen son bulacak Merkür retrosunu beklemelisiniz. Bu arada özel ilişkiniz veya çocuklarınız tarafından psikolojik baskı veya duygusal istismar görmeniz mümkündür. Manevi değerlerinizin ve iyi niyetinizin emrivakilerle kullanılıyor olma ihtimali sizde öfke yaratabilir. Diğer taraftan ortaya çok ilham verici ve sanatsal yapıtlar koyma şansına da sahip bulunuyorsunuz. 22 Aralık'taki dolunay sayesinde uzun bir hukuki sürecin sonuna gelindiği gibi, duygusal açıdan kendinizi bir üst seviyeye ulaşmış gibi hissedebilirsiniz. Özgüven, korunma ve koruma ihtiyaçlarınızın değerlendirildiği ve sorgulandığı bir dolunay deneyimleyeceksiniz.

YAY BURCU:
Yakın geçmişte epey zorlandınız. Hayata dair birçok gelişme kaydettiniz ve bu ay artık meyvelerini yeme zamanınız gelmiş bulunuyor. Bilhassa 7 Aralık'taki yeniay sizin benlik alanınızda oluşacaktır. Hayatınızın bundan sonraki aşamaları için kalıcı ve olumlu kararlar alabileceğiniz bir yeniaydasınız. Yönetici gezegeniniz Jüpiter de bu yeniayı olumlu olarak destekliyor. Ancak yuvanız ve ebeveyninizle ilgili fedakarlık yapmaya zorlandığınız bir dönem de oluşabilir. Hatta ayın ortasında birkaç günlüğüne yoğun bir isteksizlik ve tembellik hissine de kapılabilirsiniz. 22 Aralık'ta yaşanacak olan dolunay sayesinde maddi kazanç elde ettiğiniz bir ortaklıkla ilgili değerlendirme aşamasına gelmiş olacaksınız. Güven konusunda alışveriş dengesini korumakla ilgili devam veya tamam kararı alabileceğiniz koşullar hakkında aydınlanacaksınız. Ayrıca bir ödeme sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Yıl bitimine yakın taksitler, borçlar, vergiler bir sonlanma aşamasına gelmiş olabilir. Nitekim güneşin de maddi-manevi kaynaklar alanınıza geçiş yapmasıyla odağınız ilgili konulara kayacaktır. 

OĞLAK BURCU:
Benlik alanınızda ilerleyen Satürn ve Plüton sayesinde hayatınızda deneyimlemediğiniz kadar değişim/dönüşüm ve yapılandırma kavramlarını işler kılıyorsunuz. Bu ay içerisinde daha çok bilinçaltı ve görünürde olmayan şekilde bazı deneyimler yaşayacaksınız. Kardeşleriniz, komşularınız ve akrabalarınızla ilgili fedakarlık yapmaya zorlanabileceğiniz koşullar ortaya çıkacaktır. 7 Aralık yeniayı daha çok kontrolünüz dışında meydana geleceği için, etkin olmakta zorlandığınız bazı yükümlülüklerle baş etmek durumunda olabilirsiniz. 22 Aralık'ta meydana gelecek Yengeç dolunayı nedeniyle ikili ilişki veya ortaklığınız değerlendirmeye tabi tutulacaktır. Yeni yıl ile birlikte ikili ilişkileriniz ya devam edecek, ya da güven kavramı nedeniyle geçmişe gömülecektir. Dinamik, ancak pek de kontrol sağlamakta zorluk çekebileceğiniz meselelerle uğraşmak zorunda olacağınız bir Aralık ayı sizi bekliyor olacak. Bilhassa sosyal hayatınızdaki etkinliğinizin ve ciddiyetinizin, duygusal istismarla yara alabileceği ve öfkelenmenize neden olabileceği ihtimaline karşı tetikte olmalısınız.

KOVA BURCU:
Merkür ve Venüs'ün mesleki ve toplum önü alanınızdaki etkinliği nedeniyle, ilişki ve iletişim trafiğinizin yoğun olacağını söylemekte fayda var. Arkadaşlıklar ve toplumsal kurumlarla zenginleşecek Aralık ayında, kendinizi ön plana çıkartacak bir yeniay süreci sizi bekliyor. Fikri size ait olan bir etkinliğe ev sahipliği yapabilirsiniz. Eğer konumunuz müsade ediyorsa, uluslararası değeri olan ve kitlelerce tanınabilecek bir politik/sosyolojik organizasyonda söz sahibi olabilirsiniz. Ancak bu projelerin veya etkinliklerin gerçekleşmesi için maddi ve manevi fedakarlıklardan kaçınmanız gerektiğini ve eğer dikkat etmezseniz bazı yükümlülüklerin sizin üzerinize görevmiş gibi yapışacağını bilmelisiniz. 22 Aralık'ta sağlık ve görev alanınızla ilgili bir dönemin sonuna gelinmesi sizi duygusal olarak epey etkileyecektir. Evcil bir hayvana sahipseniz, onun sağlığı ile ilgili tatsız bir sonuca ulaşmış olabilirsiniz. Bir yuva gibi gördüğünüz hizmet alanınızdan artık ayrılmanız gerektiği sonucuna ulaşabilirsiniz. Hem bedensel, hem de psikolojik olarak zorlandığınız ve yorgun hissedebileceğiniz bir ay geçirme durumunda olabilirsiniz.

BALIK BURCU
Yönetici gezegeniniz Jüpiter yakın zaman önce mesleki ve toplum konumunuzla ilgili alana geçti. Üstelik bu alanda 7 Aralık'ta bir yeniay meydana gelecek. Mesleğinizde parlayacağınız ve öne çıkabileceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Bu yeniay da bu alanda ilerleyeceğiniz proje ve etkinliklerle ilgili size klavuzluk edecektir. Ancak hedeflediğiniz ve yoluna sokmaya çalıştığınız bu mesleki yetkinliklerde fedakarlık etmeniz beklenebilir veya şartların sizi bağımlılıklara itebileceği durumlarla karşılaşabilirsiniz. Kontrol ve otoritenin sizin elinizde olmasına çabalamanız gerekecektir. 22 Aralık günü gerçekleşecek dolunay, ne yazık ki çocuklar, özel ilişkiniz ve hobilerinizle ilgili alanda bir sonlanma yahut derin bir değerlendirme sürecine tabi tutulmanıza neden olacaktır. Yaşadığınız aşkta güvenle ilgili bir problem açığa çıkabilir. Çocuklarınızın aileden ayrılma talebi ile karşılaşabilirsiniz. Sanatçıysanız, sahneye koyduğunuz bir etkinlikte sona gelinmiş olabilir. Sizi bugüne kadar güvenle taşıyan bir zevk alanınızdan ayrılmak durumunda kalabilirsiniz. Bu arada bilhassa hayattaki bağımlılıklarınız sorgulanacaktır. Dolayısıyla böyle bir kalıcı alışkanlığınızdan dolunay döneminde kurtulabilirsiniz.

Dileklerin gerçekleştiği, hedeflerin yakınlaştığı, ağır kış şartlarından mümkün mertebe korunabildiğimiz bir Aralık ayı geçirmenizi dilerim.

Yüz yüze veya uzaktan yazılı astrolojik danışmanlık almak isteyenler için "oytunislar@gmail.com" adresine mail atmanız yeterli olacaktır.  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder