29 Aralık 2020 Salı

30 Aralık 2020 Yengeç Burcu Dolunayı ve Etkileri

Çoğumuzun hayatında ciddi kırılma noktaları oluşturan 2020 yılının bu son dolunayı yarın sabah 06:28'de Yengeç burcunun 8.derece 53.dakikasında gerçekleşiyor. Aşağıda astrolojik haritasını görmektesiniz...

Ay, Yengeç burcunun yönetici gezegeni olduğu için çok güçlü bir dolunay etkisi olacağını söylemem gerekiyor. Hani kurt adam çıkacak, hepinizi ısıracak gibi bir şehir efsanesi vardır ya, işte o dolunay bu dolunaydır. Ayrıca diğer gezegenlerin de bulundukları yerler ve birbirlerine yaptıkları açılar itibarıyla çok olumlu getirilerin olmayacağını söylemek yalan olmaz. Dolunay anının yükselen burç yöneticisi Satürn ile kavuşuyor. Chiron'a sekstil (60'lık açı) ve Uranüs'e kare (90'lık açı) kalıplarında bulunuyor. Canımızı yakacak ve kolektif olarak bizleri epey yerimizden sarsacak bir durum meydana gelmesi olasılık dahilinde derken, bugün üç kadınımızın vahşice katlediğildiği haberini aldık. Kaldı ki bu Uranüs, Dolunay açısıyla da sekstil açı kurmuş durumda...

Mars ve Plüton arasındaki zorlayıcı açı kalıbı etkisinin hala sönmediğini ve patlama şeklinde tezahür eden olayların da etkisinin devam ettiğini bildirmek durumundayım. Bugün Hırvatistan'da yaşanan depremin de bu etkiden ileri gelmiş olacağını düşünüyorum. Direkt olarak katliam durumunu işaret eden çok kötücül bir etki bu.

İşin en vurucu kısmına gelecek olursak, Venüs, Ay düğümleri ile aynı açıda Neptün'e partil bir kare açı kalıbı kuruyor. İlişkilerle ilgili büyük bir yanılgı, aldanma, aldatılma ve her türlü manipülasyon serbest demektir. Bu saydığım sebeplerden dolayı sona erecek olan ilişkiler ve evlilikler dolunayın belki de birincil temasını oluşturmaktadır. Ayrıca iş ortaklıkları ve aile düzeyinde ilerleyen tüm ilişki formları bu dolunayda yara almaya açık gözükmektedir. Artık gerçekleri görmek ve kişilerin tek başlarına olmanın daha hayırlı olacağını idrak etmeleri kolaylaşacaktır. Bağımlılık etkisi taşıyan tüm ikili ilişki ve ortaklıkların sonlanma eğilimi yahut tamamen kopması beklenebilir. Sebepler ise değişen hayat şartları, süregelen ilişkinin dinamiklerin dağılması, özgür hissetme arzusu ve buna bağlı olarak bir başka alternatifin bu birliğin dağılması temasına neden olması olarak özetlenebilir. Bu özgürleşme temasını Güneş ve Uranüs arasındaki üçgen (120'lik açı) kalıbı da pekiştirmektedir; Özgürleşme arzusu nedeniyle süregelen birliği sona erdirmek...taşların yerinden çoktan oynadığı bir olasılığa sahipseniz, neşteri bugün, yarın vurunuz. Siz kontrolü elinize almadığınız taktirde ilahi adalet tecelli edecektir. 

Dolunay açısı Sirius sabit yıldızına 6 derece mesafede bulunuyor. Akibetinizi görebilmeniz için üçüncü gözünüzün her zamankinden daha açık olabileceğini de unutmamalısınız. Her ne kadar zihinlerimizi ve geleceğimizi kontrol altına almaya çalışan bir otorite olsa bile, kendi öz benliğimiz ve taşıdığımız spritüel gerçeklikle ilgili daha açık bir konuma eriştiğimizi fark edebiliriz. Dolayısıyla, ötekinin berikinin hayatını kurcalamak yerine, kişisel önceliklerimiz, krizlerimiz, bizi yoldan çıkartan ve olumsuz bir alana hapsolmamıza neden olan ayrıntıları tespit edip önlemini önceden almak için bu dolunayın etkisinden faydalanabilirsiniz. 

Gelelim Türkiye Cumhuriyeti Güneş dönüşü haritasına göre Yengeç Dolunayı'nın ne gibi etkiler vereceğine;

İşin enteresan tarafı, bu yılki TC Güneş dönüşü haritası ile Yengeç burcu dolunayı benzer bir astrolojik haritalara sahipler. Her ikisinde de Yay burcu yükseliyor ama derece farklılığından ötürü dolunay açısı 8.ev alanına kaymış durumda. Yani Türkiye'ye krizli etkisi olabilecek bir dolunay deneyimliyoruz. Haritanın 2-5 aksında oluşan Mars-Plüton kare açısının aynı zamanda Mars-Satürn açısını da partil düzeyde tetiklediğini görüyoruz. SBS hastalığının gündemde oluşu, maddi sebepler nedeniyle çaresinin zorlaşması bana direkt bu temayı hatırlatıyor. Keza, 6.ev yöneticisinin Neptün tarafından zorlanması nedeniyle, mevcut salgına çare olabilecek aşı ihtimalinin koskoca bir aldatmacadan ibaret olduğunu görmemek elde değil; kaldı ki zaten kimse kimseye güvenemez hale erişmiş durumda. Yengeç burcunun güveni temsil ettiğini de düşünecek olursak, güven olgusunun tamamen krize neden olacak sonuçlar doğurduğunu haritalar gerçekliyor. 

Bugün İngiltere ile bir ticaret anlaşması yapıldı. Bu anlaşmanın alt metinlerini bilemiyoruz. Bu konuda Türkiye'nin ne gibi bedeller ödediğini ve ne gibi fedakarlıklarda bulunduğunu da öğrenmemiz engelleniyor olabilir. Hayırlı sonuçlar getirmeyeceği de apaçık gözüküyor. Londra borsası temelli bir boyunduruğa mı tabi olduk, bunu elbette zaman gösterecektir. 

Buna bağlı olarak, politik astrolojide 8.ev ilgili konuları içerir diyerek sıralıyorum: ölüm oranları, cenaze, morg, ölüm ve hayati istatistikler, yabancı hisse senedi ve tahvil, borsa, vergi, ulusal borç, faiz oranları, miras, sermaye kazançları vergi kuralları, sigorta şirketleri, hasar taleplerin çözümü, emeklilik ve Sosyal Güvenlik konuları, yatırımlar ve dondurulmuş varlıklardan kamu gelir ve kazanma gücü...
8. ev aynı zamanda yabancı ülkelerin, rakiplerin ve müttefiklerin mali durumu, borçları ve savaş zamanında düşmanlarla mali ilişkileri temsil eder. Ulusal borçlar, organize suç örgütleri yanında, devletlerin gizli servis kurumlarını da içerir. 

Bilimum kuyruklu bela arasında, yukarıda saydığım ayrıntılarla ilgili konuların gündeme oturması şaşırtıcı olmamalıdır. Ancak haritanın 3.evine yerleşen Neptün sayesinde doğru haber alma konusunda ne yazık ki büyük sorunlara sahip bulunuyoruz. Yalan, düzmece, manipülatif haberler ve belirli kişi ve kurumların menfaatlerine işleyen bilgiler nedeniyle ne yazık ki kendi ulaşabildiğimiz gerçekliklerle bilgilenmeyi tercih edebiliriz ki muhtemelen çoğumuz da bu şekilde aydınlanmaya çalışıyoruz. 

Sosyal medyadan yayılan "aydınlanma, akıllanma, uyandırılma" gibi ütopyalara şahsım adına pek itibar edemiyorum. Kolektif bilinç uyanıyor olabilir ancak bir o kadar da vıcık vıcık cehaletin dalga dalga yayıldığına ve prim topladığına şahit oluyoruz. Uyanıklığı bireysel bazda deneyimlemenizi dileyerek, dolunayın burçları ne şekilde etkileyeceğine de değinmek istiyorum. 

Güneş burcunuza ve yükselen burcunuza göre okuyunuz. Ancak yine tekrarlamak isterim ki burçlara göre sıraladığımız öngörüleri her burç 30 derece ve eşit ev sitemine göre sıralanmış bir prensiple sunuyoruz. Doğum haritanızda 8.derece Yengeç burcu hangi eve ve konuma denk düşüyor, haritadaki gezegenlerle ne gibi açılar kuruyor ve olmlu veya olumsuz getirisi nasıl olur gibisinden derin bir analizi aktarmamız mümkün değil. 

KOÇ BURCU:
Aile temaları ile ilgili yoğun bir farkındalık geliştirebilirsiniz. Taşınma, yuva değiştirme, ebeveyn ile ilgili manevi bağımlılıkların gözden geçirilmesi, aile bağları ile ilgili değerlendirmeler gündeminizi oluşturabilir. Aile ve yuva güvenliği ile ilgili meseleler ortaya çıkabilir. Duygusal tatmin sağlama alanınızın aile ve ebeveyn olduğu ayırdına varabilirsiniz. Yaşlı akrabalarınız veya ebeveyninizin rahatsızlıkları, hastalıklar veya kayıplar gündeminize gelebilir. Öğrendiğiniz gerçeklikler asabınızı bozabilir ve bazen bilgi en büyük eziyettir kuramına dahil olduğunuzu fark edebilirsiniz 

BOĞA BURCU:
Kardeşler, komşular veya akrabalarla ilgili meseleler gündeminize gelebilir. Öğrenme ile ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Sosyal bir etkinlik sayesinde bir araya geleceğiniz kişiler sayesinde birlik ve bütün olmanın değerini algılayabilirsiniz. Ruhsal yoğunluğunuzu veya duygusal sıkıntılarınızı su kenarlarına yapacağınız küçük kaçamaklarla rahatlatabilirsiniz. Bunun başarısını kutlayacak zaman ayırmalısınız. Bir arkadaşınızın sizden saklamış olduğu gerçeklikle yüzleşebilirsiniz ve öfkenize hakim olmanız güçleşebilir. Sosyal güvenlik ve vergilerin yapılandırmasına özen göstermeniz gerekebilir. 

İKİZLER BURCU:
Maddi değeri olan bir yatırımın meyvelerini almaya başlayabilirsiniz. Sahip olduğunuz manevi desteği paylaşabildiğiniz ortamlar oluşabilir. Güvenlik için ayırmış olduğunuz bir birikimi harcamanız gerekebilir veya harcamanızı gerektiren manevi bir destek eylemi ortaya çıkabilir. Para kazanmanıza yarayacak bir tasarı gerçekleşme aşamasına gelebilir. Ortağınızın veya eşinizin üzerine bastıra bastıra anlatmak istediğini görmezden gelebilir, kendi bildiğinizi okumaya yönelebilirsiniz ama bu sadece kendinizi aldatmak olacaktır. Hayallere ve sanrılara kapılmamaya azami dikkat sarf etmelisiniz.

YENGEÇ BURCU:
Benlik alanınızda gerçekleşecek dolunay sayesinde duygusal ve ruhsal bir farkındalık sağlayabilirsiniz. Kendinizi tamamen korumaya alma ihtiyacı duyacağınız bir süreçte bulunuyorsunuz. Yalnızca güvenebileceğiniz ve korumasına ihtiyaç duyacağınız kişilerle vakit geçirmeyi arzu edebilirsiniz. Sebepsiz gerginlikler hissetmeniz ve özgüven ihtiyacınızın yükseleceği bir dolunay olacaktır. Tüm ikili ilişkilerinizin hayatınızdaki yeri ile ilgili değerlendirme yapacaksınız. Düşmanlarınızı belirleyip hayatınızın bundan sonraki döneminde zarar vermemeleri için imha etmeniz gerekebilir. 

ASLAN BURCU:
Tamamen bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Bilhassa koruma ve korunma ile ilgili değerlerinizi gözden geçireceğiniz, içe kapanma ve yalnızca güvendiğiniz kişilerle bir arada olmak isteyeceğiniz bir süreçte bulunuyorsunuz. Ruhsal gerilimlerinizin olması ve zaman zaman sebepsiz öfke duygusunu hissedebileceğiniz bir dolunay olacaktır. Kontrol edemediğiniz meselelere kafa yormanın gereksiz olduğunu gözlemleyeceksiniz. Beklenmedik kazalara karşı dikkatli olmakta fayda var. Risk alınacak zaman değildir. Sağduyulu davranmaktan başka seçenek bulunmuyor. 

BAŞAK BURCU:
Aile bilinci ile bağlı olduğunuz bazı dostluklarınızla ilgili değerlendirme sürecinde bulunuyorsunuz. Şaşırtıcı biçimde bu tip bazı ilişkileriniz noktalanabilir. İhanete maruz kaldığınızı düşünebilirsiniz. Kolektif bir etkinliğin sonuna gelinmiş olabilir. Aile kavramı üzerine geliştirilmiş bir toplumsal proje sayesinde, ilgili konularla alakalı bir farkındalık geliştirmiş olabilirsiniz. Aile kurma, koruma, kollama ve güven verme temaları üzerinde umutlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Özel hayatınızın dinamiklerini planlamakta fayda var. Bilhassa çocuklar için geliştireceğiniz eğitici etkinliklere yönelebilirsiniz.

TERAZİ BURCU:
Toplumsal duruşunuz, mesleğiniz ve kariyeriniz bir değerlendirme sürecine gelmiş bulunuyor olabilir. Terfi alabileceğiniz gibi işinize son verilmiş de olabilir. Bilhassa anneniz ile olan ilişkilerinizi gözden geçirme, annelik etme veya anne-evlat olma gibi durumlar üzerine farkındalıklar edinmeniz mümkündür. İcra ettiğiniz meslek dalında duygusal tatmin veya kariyer planlaması ile ilgili bir dönüm noktasında olduğunuzu fark edebilirsiniz. Hedefler ve arzular beklediğiniz gibi olmayabilir. Sosyal çevrenizle olan bilgi alışverişlerine dikkat etmeniz ve her anlatılana itibar etmemeniz gerekecektir.

AKREP BURCU:
Hukuki veya eğitsel bir dönemin sonuna gelmiş olabilirsiniz. İnandığınız veya inanmaya zorlandığınız bir fikir yahut kavramla ilgili kalıcı ve yoğun bir farkındalık edinmeniz olasıdır. Gelişmenize ve ileri gitmenize yarar sağlayacak bu dolunayın etkisiyle, güvenilirliğinizi sağlamlaştıracağınızı hissedebilirsiniz. Uzak diyarlara yolculuk veya bulunduğunuz ortamdan uzaklaşıp ruhunuza iyi geleceğini düşündüğünüz bir tatile çıkabilirsiniz. Yorgunluğunuzu atmanız için bu bir fırsat olacaktır. Ancak gündelik hayatınızdaki ilişkilerde etki altında olmamaya azami özen göstermeniz gerekecektir.

YAY BURCU:
Uzun bir borç döneminin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bilhassa devletle ilgili bir ödeme yapılandırması sona ermiş olabilir. Bunun dışında aile çevrenizden birinin kaybı ile yüzleşebilirsiniz. Hayatınızda ölüm ve metafizik konularla ilgili derin bir farkındalık geliştirmeniz mümkündür. Ortaklaşa gelirlerle ilgili bir getiri elde etmeniz de gündemde olabilir. Yahut süregelen bir ortaklığınızda paylaşım temalı bir değerlendirme sürecinde bulunabilirsiniz. Özgürlük ve bağımsızlık temaları hayatınızın her alanında sizi yeni bir yol çizmek adına tetikliyor ve paylaşımlarınızla ilgili kararlar almanız gerekecektir.

OĞLAK BURCU:
Hayatınızdaki tüm ikili ilişki ve ortaklıklarla ilgili değerlendirme sürecinde bulunuyorsunuz. Kendi hayatınızı yapılandırırken ilişkilerinizdeki fayda-zarar durumunu gözden geçirmek isteyebilirsiniz. Özel bir ilişkiniz, evliliğiniz yahut birlikte yürüdüğünüz bir ortaklık sona erebilir. Sizin donanım veya kurallarınıza tabi olamayanlar hayatınızdan uzaklaşabilir. Otoritenize karşı gelen ve duygusal ikilem yaşamanıza neden olan kişi ve kavramlardan arınmak isteyebilirsiniz. Daha önce fark etmediğiniz bir düşmanlıkla yüzleşebilirsiniz. 

KOVA BURCU:
Görev alanınızla ilgili ruhsal tatmini sorgulayacağınız bir dolunay sürecindesiniz. Sağlığınızla ilgili bir gerçekle yüzleşebilirsiniz. Tedavi sürecindeyseniz rahatsızlığınızla ilgili şifa görebilirsiniz veya bu süreçte sona gelinmiş olabilir. Ruhsal sorunlar nedeniyle beden sağlığınızın zarar görmesine neden olabilecek bir rahatsızlık ortaya çıkabilir. Her koşulda bu alanla ilgili kontrolleri aksatmamakta fayda olacaktır. Aile kıvamında olduğunuz iş ortamınızdan ayrılmak zorunda kalabilirsiniz veya görev alanınızı değiştirebilirsiniz. Hizmet verdiğiniz bir işle ilgili kapanış yaşanabilir. 

BALIK BURCU:
Özel hayatınızla ilgili önemli bir değerlendirme sürecinde bulunuyorsunuz. Beraberliğiniz veya aşk ile bağlı olduğunuz tüm konularda değerli farkındalıklar deneyimleyeceğiniz bir dolunay yaşanıyor olacak. Sanatsal niteliği olan bir eseriniz görücüye çıkabilir. Hayatın sahnesi önünde olacağınız ve olumlu manevi kazanımlar elde edeceğiniz bu günlerin tadını çıkarmalısınız. Çocuklarınızla ilgili çalışıp didindiğiniz bir etkinliğin de sonucunu alabileceğiniz değerli bir zamandır ancak gerçekleşmesi mümkün olmayan hayallerinizin peşinden gitmek size zaman kaybettirecektir. 

Hem cenabet 2020 yılının son dolunayı olması, hem de neredeyse bu yılın kapanışına denk gelmesi bakımından dramatik etkiler taşımaktadır. Hepinize hayırlı uğurlu olsun. 


Kişisel doğum haritalarınızın detaylarını öğrenmek, güncel etkilerle ilgili tavsiyeler almak ve bir yıl boyunca maruz kalabileceğiniz etkileri kronolojik olarak öğrenmek isterseniz tarafımdan danışmanlık alabilirsiniz.

Tüm iletişim bilgilerimi aşağıda paylaşıyorum. Sosyal medya hesaplarımdan günlük yorumları takip edebilirsiniz. 

Facebook : Oytun Işlar - İnsan Mühendisliği Kişisel Gelişim Danışmanlığı

Twitter     : @OytunIslar

Instagram : @oytun_islar

whatsapp : +90 532 4141877

e-mail      : oytunislar@gmail.com




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder