14 Haziran 2019 Cuma

17 Haziran 2019 Yay Burcu Dolunayı

Merhabalar,


Yukarıda gördüğünüz astrolojik harita, 17 Haziran 2019 Pazartesi günü tarihinde saat 11:30'da kesinleşecek olan Yay burcu dolunayının İstanbul merkezli anlık haritasıdır.

2 Temmuz tarihinde gerçekleşecek olan Yengeç Burcundaki Güneş tutulmasından önceki son dolunaydır. Dolayısıyla bunu "köprüden önce son çıkış" olarak algılayabilirsiniz. Zira yeni bir döneme başlamadan önce eteğinizdeki taşları dökmeniz gerekebilir.

Enteresan açıların ve gezegen konumlanmalarının epey kalıcı etkiler bırakacağı dolunayın şifrelerine bakalım biraz da...
Dolunayın gerçekleştiği 25 derece 53 dakika anında haritanın yükselen burcu Başak çıkmış. Yönetici gezegeni Merkür ise haritanın 11.evinde ilerleyen Mars ile kavuşuma gidiyor. Diğer taraftan da Kuzey Ay Düğümü ile giriştiği kavuşum enerjisini de henüz tamamlamış bulunmuyor. Bu üçlü, haritanın 5.ev alanındaki Güney Ay Düğümü, Satürn ve Plüton kavuşumlarına tam karşıt görünüme sahip.

Dolunay aynı zamanda bulunduğu burcun yöneticisi retro durumdaki Jüpiter ile de kavuşum yapıyor. Jüpiter de 7.evdeki Neptün ile partil kare açısını sürdürüyor. Diğer taraftan Merkür-Mars kavuşumun da Dolunay'a 150'lik açı teması mevcut.

Venüs, Uranüs ve Chiron açısız kalıyor. Ancak bir şekilde Venüs dolunay haritasının tepe noktasına yakın konumlanmış durumda. Etkisiz görünse de biraz olsun fayda saylayabilecek nitelikte diyebiliriz.

Lafı fazla uzatmadan dolunayın vereceği etkileri madde madde sıralamak istiyorum.

- Gelenekler ve alışkanlıklarla ilgili önemli bir sonuçlanma yaşayabiliriz. İçsel zenginliklerimizi tekrardan ortaya çıkarmak için bazı kalıcı kararlar almamız gerekebilir. Özel hayatlarımızdaki engeller, kurallar ve zorlayıcı etkilerin neden olduğu zorunlu değişim ve dönüşüm baskısı karşısında savunmaya geçme, koruma güdüsü geliştirme, birlik olmak adına sürekli mücadele ihtiyacı içinde bulunma gibi eylemleri son dönemlerde sıkça yapıyoruz. Artık bu gergin enerjilerin bir son bulması ve suyun kendine yol açması gerekiyor. İşte bu dolunay enerjisi de bu gerilimi atmak adına önemli işaretler barındırıyor.

- Ortaklık ve ikili ilişkilerdeki idealist bakış açısının artık yıkılması gerektiğini algılamak zorunda kalabiliriz. Uyguladığımız fedakarlıkların hayal kırıklığı ile bize geri dönmesine bir tepki verme zamanı gelmiş olabilir.

- Fedakarlıklarımız karşılığında hayal kırıklıkları yaşama ihtimalimiz ruh tekamülüne sebebiyet verecektir. Neptün'ün ay düğümleri ile olan bağlantıları bu gerçekliği veriyor. Ancak güncel hayatlarımız söz konusu olunca ve tüm kolektif yaşadıklarımızın ruhsal izdüşümleri bizleri gergin bir kaos ortamına taşıyorsa, biraz olsun evrensel değerleri ve öğretileri tartıp düşünerek hayatlarımıza entegre etme zamanı gelmiştir.

- Jüpiter etkili dolunay muazzam ruhsal farkındalıklara sebebiyet verecektir. Anlamsız hayallerin bizlere fiziksel planda itici güç olmasının pek de fayda getirmediğini artık idrak etmiş olmalıyız. Dolayısıyla ruhsal tekamüle destek olacak etkenlerin, zihinsel gerçeklikler ile uyumlu çalışması gerekiyor.

- Memleket ve toplum meseleleri nedeniyle hepimiz ateş topuna dönmüş durumdayız ve bu çekişmenin sonu gelmeyecek gibi gözüküyor. Bu dolunayda kabullenişe geçmek ve global gerçekliliğin tamamen bizlerin dışında işlediğini, birey olarak aslında kendi yolumuzdaki hakikati görmek ve bu hakikat yolundan gitmek olduğunu bu dolunay bize kazandıracaktır.

- Herbirimiz kendi bilinç kodlarımız ile bu boyuta geliyoruz. Kolektif yaşam tarzının gerektirdiklerine uyum sağlamaya çalışana kadar da ömrümüz sona eriyor. Yaşımız, cinsiyetimiz, konumumuz ve görüşümüz her ne olursa olsun, kendi içsel zenginliklerimizde cevapları bulabilmemiz için evren bize bu dolunayda önemli işaretler veriyor.

- "Ya sistemin dayattıklarını kural belirleyip belirli güç odaklarının tarafında kalacaksın, ya kolektif bir savunma oluşturup, çağlar boyunca kitlelerin uyguladığı mücadelenin içinde olacaksın" ikileminden apayrı bir alternatif daha mevcut; Bu da, kendi öğretilerinin ve birikimlerinin seni ulaştırdığı noktada soluklanıp "ben ne yapıyorum ve nereye aitim" sorusuna cevap arayışıdır.

- Bu felsefi yüzleşmede sevgi, maddiyat ve manevi değerler pek önemli olmayacaktır. Kişinin kendi varoluş amacı ile yüzleşmesi, eğer derin bir irdeleme kapasitesine sahipse de varoluş misyonunun ne olduğu ile ilgili farkındalıkların belirlenmesine çalışacaktır.

Dolunaylarda genelde ritüeller önerilir ve bunların yapılmasının kişileri rahatlatacağı iddia edilir. Benim önerebileceğim tek ritüel içinize dönüp kendi öğretilerinizin sizi düzlüğe çıkarabilecek gerçeklikler olduğunuza kani olmaktır. Evrende tek başınıza olduğunuzu ve yolunuzun da yalnızca sizin çizdiğiniz yöntemlerle ilerlediğini bileceksiniz. Bunun dışında maruz kaldığınız tüm etkiler, nefes aldığımız boyutun üzerimize biçtiği rollerin istenildiği (!) şekliyle oynanmasından ibarettir. Mal, mülk, maneviyat, aşk, meşk, çoluk, çocuk, anne, baba, kardeş, memleket, demokrasi, seçim, sandık, maruz kaldığımız her türlü kolektif gerçeklik ve mücadele...herbiri içine doğduğumuz ve geliştirmekle mükellef olduğumuz matriksin yapı taşlarıdır. Peki ama "görev" nedir?

Kişisel görevinizi bulmayı başarabildiğiniz bir Dolunay diliyorum.


Astroloji yazılarına destek olduğum yepyeni bir arkadaşlık sitesi kuruldu. Üyelerini astrolojik uyumları ile eşleştirdiğimiz, gizlilik prensiplerinin üst seviyede olduğu, tüm hukuki ve ahlaki gereksinimlerinin tam olarak karşılandığı bu sitede günlük, haftalık, aylık ve yıllık astroloji analizlerini bizzat bendeniz hazırlıyorum. Sitemize üye olmak veya astrolojik öngörü ve analizlerimi takip etmek için https://burjum.com/ bağlantısını tıklayabilirsiniz. Sitemizin ios ve android yazılımları da en kısa zamanda aktive olacaktır.

Kişisel astrolojik analizlerime ve danışmanlıklarıma da devam ediyorum. Dolayısıyla yüz yüze, uzaklıklar dolayısıyla yüz yüze danışmanlığın mümkün olmadığı durumlarda "yazılı" danışmanlıklarım için "oytunislar@gmail.com" mail adresinden randevu alabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder