3 Ocak 2018 Çarşamba

2018 Ocak Ayı Burç Analizleri



Yılbaşı telaşı üzerine dolunay derken aylık analizleri aksatmış bulundum. Öncelikle tekrar sağlıklı, huzurlu, bereketli ve tüm insanlığın hayrına işleyecek bir yeni yıl diliyorum.
Bakalım Ocak ayında ne gibi astrolojik göstergeler mevcut ve hangi püf noktalarına dikkat etmemiz gerekiyor; kısaca sıralayalım...

1 Ocak sabahı ay İkizler burcundayken yeni yıla başlıyoruz. Bu burcun yöneticisi Merkür, Yay burcunda ilerlediğinden dolayı hayatı daha hafife alacağımız, hümanist ve olumlu hedef ve fikirlere yöneleceğimiz bir enerjiyle yılı başlatmış oluyoruz.

2 Ocak'ta Yengeç burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bununla ilgili kapsamlı yazımı "2 Ocak 2018 Yengeç Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi" başlığı altında okuyabilirsiniz.

3 - 6 Ocak arasında, Venüs ve Neptün destekleyici bir açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Oğlak, Neptün'ün Balık burçlarında ilerlediği bu sekstil açısı sayesinde hayallere dalmak, mevcut ilişkilerde ideal ve romantik zamanlar geçirmek, tüm ilişki türlerinde daha affedici ve kabullenici davranmak mümkün olacaktır. Ayrıca sanat aktivitelerine daha fazla zaman ayırmak mümkün olabilecektir. Akılcı kararlar almak için uygun bir süreç olmayacaktır. Yardımlaşma faaliyetleri için de uygun zamanlardan biridir

5 - 9 Ocak arasında, Mars - Güney Ay düğümü 90 derecelik bir kare açı kalıbıyla temas edeceklerdir. Bu süreçte geriye dönüşü zor olabilecek öfke patlamaları yaşanabilir. İlişkiler zedelenebilir ve kadersel etkilere sahip sonuçlar ortaya çıkabilir. Petrol rafineri kazaları, yanardağ patlamaları, akaryakıt veya asit tankeri devrilmeleri, kızgın yağ ve haşlanmış su yanıklarına karşı dikkat edilmesi gerekebilir.

6 - 11 Ocak arasında, Merkür - Uranüs 120 derecelik olumlu bir üçgen açı kalıbında bulunacaktır. Özgün fikirler, yepyeni icatlar ve projeler gündeme gelebilir. Diğer taraftan özgürlük için mücadele edeceğimiz, yeni hobiler ve ilgi alanları keşfedebileceğimiz bir süreç yaşanacaktır. Ancak Merkür'ün zararlı yerleşimde olduğunu göz önüne alırsak, patavatsızlık ve boş konuşmadan dolayı ortaya çıkabilecek yanlış anlamalara ve kırgınlıklara karşı dikkatli olunması gerekebilir. Sıra dışı fikirlere sahip kişilerle bir araya gelinebilir, ani kararlarla yolculuklara çıkma arzusuna sahip olabiliriz.

7 - 13 Ocak arasında, Mars - Jüpiter kavuşum halinde olacak. Harekete, motivasyona ve spor enerjisine hayatınızda yer açacaksınız. Ancak riskli hareketlerden ve eylemlerden kaçınmalısınız. Libido artışı beklenebilir. Cesaret gerektiren konularda ön plana çıkmaya çalışabilirsiniz. Felsefe ve inanç üzerine hararetli tartışmalar halinde olabilirsiniz. Sabırsızlık ve acele davranışlarınız nedeniyle kazalar yaşama olanağınız mevcuttur. Talepkar davranmak ve arzu ettiğinizi tam tabiriyle koparmak adına hareket edebilirsiniz.

8 - 11 Ocak arasında, Güneş - Jüpiter 60 derecelik açı kalıbıyla temas halinde olacaklar. Önünüze gelecek fırsatları gözden kaçırmamanız gerekecektir. Bilhassa iş ve kariyer alanında hedeflerinize ulaşmak adına belli belirsiz işaretleri şans olarak değerlendirebilirsiniz.

9 - 13 Ocak arasında, Güneş ve Plüton kavuşumda olacaklar. Yılın belki de en güçlü değişim ve dönüşüm fırsatının yakalanacağı dönemde olacağız. Bilhassa iş değiştirmek veya mevcut işimizde sağlamlık oluşturmak, karizma sahibi güçlü kişilerden destek almak, kilitlenmiş bir hedefe doğru kararlı adımlar atılması ve değiştirilmesi gereken yanlarımızın kökten değiştirilmesiyle ilgili önemli bir zaman aralığıdır. Metafizik konularında ilerlenebilir. Otoriteyi sağlamlaştırmak için önemli bir transittir.

10 - 14 Ocak arasında, Venüs ve Plüton kavuşum halinde ilerleyecekler. İlişkilerde takıntı, baskı, kıskançlık ve tutku ön planda olacaktır. Bilhassa iş ilişkilerinde otorite, irade ve karizma kilit kelimeler olacaktır. İlişki modellerimizde değiştirip dönüştürmek istediğimiz etkilere odaklanabiliriz.

11 Ocak'ta Merkür Oğlak burcuna geçiş yapıp 1 Şubat'a kadar bu burçta ilerleyecek. Akılcı, kurallı, gerçekçi ve zaman yönetimine haiz bir iletişim yapısıyla davranmaya başlayacağız. Bu transitte fikirler ve alınacak kararlar daha gerçekçi ve sorumluluk bilinciyle alınır. İfade biçimi kesin ve net olur. Kariyerimizle ilgili stratejiler belirlemek ve planlama geliştirmek bu dönemde verimli olur.

13 - 18 Ocak arasında, Venüs ve Uranüs 90 derecelik zorlayıcı bir açı kalıbıyla temasta olacaktır. Venüs'ün Oğlak, Uranüs'ün ise Koç burcu gibi öncü burçlarda olması nedeniyle ani kararlarla yönelinen kaçamak ilişkiler gündeme gelebilir. İlişkilerde özgürlük ihtiyacı nedeniyle sorunlar ve tartışmalar meydana gelebilir. Kariyerle ilgili ilişkilerde asi davranışlar, ast üst ilişkilerinde gerginlikler oluşabilir. Beklenmedik ilişki kopmaları yaşanabilir.

14 - 19 Ocak arasında, Güneş ve Uranüs 90 derecelik zorlayıcı bir açı kalıbıyla temasta olacaktır. Güneş'in Oğlak, Uranüs'ün ise Koç burcunda olmasından dolayı, bilhassa kariyerle ilgili ani kararlar gündeme gelebilir. Aceleci, sıkılgan ve kabına sığmaz davranışlar sergilenebilir. Ani istifalar ve mesleki ortamda tamamıyla farklı bir dala doğru yönelme meydana gelebilir. Elektronik aygıtlarda problemler ve arızalar oluşabilir.

17 Ocak'ta Oğlak burcunda yeniay meydana gelecektir. Bununla ilgili ayrıca bir makale yayınlayacağım.

18 Ocak'ta Venüs Kova burcuna geçiş yapacak ve 11 Şubat'a kadar bu burçta ilerleyecek. İlişkilerin Kova burcu semboliği ile yürüyeceği bir süreç deneyimleyeceğiz. Arkadaş ortamları, sıradışı kişiliklerle ilişkiler, zekanın ve aklın cazip geleceği kişilere yönelmek, ortak toplumsal menfaatlere hizmet eden kişi ve kuruluşlara dahil olmak ve en önemlisi özel hayatlarımızda özgürleşmenin ve özgürlüğün egemen olacağı bir süreç yaşanacaktır.

20 Ocak'ta Güneş Kova burcuna geçiş yapıp bu burçtaki bir aylık geçişine başlayacaktır. Bu dönem hedeflerimiz, kararlarımız ve ilgi alanlarımız bilim, toplum, özgürlük, bağımsızlık, teknoloji ve havacılıkla ilgili konular olacaktır. Aklın ve sağduyunun baskın olacağı bir süreç deneyimleyeceğiz.

24 - 29 Ocak arasında, Merkür ve Plüton kavuşum halinde ilerleyeceklerdir. Bilgi için hırs duyulabilecek bir süreçte olacağız. Bir konuda gerçekleri öğrenebilmek için tutku oluşabilir. İletişimde takıntılı davranışlar sergilenebilir. Bilhassa toplum önünde ve mesleki alanda bilginin ele geçirilmesi konusunda baskı meydana gelebilir. Bilgi hırsızlıkları meydana gelebilir. Resmi işlerin halledilmesi sırasında nazik iletişim sağlanmalı ve baskıcı davranmamaya özen gösterilmelidir.

26 Ocak'ta Mars Yay burcuna geçiş yapacak ve 17 Mart'a kadar bu burçta ilerleyecektir. Ateş elementine dahil burçta Mars etkin çalışacaktır. Sportif etkinlikler, keşfetme arzusu, özgürlük için savaşmak, macera için harekete geçmek, devinim kazanmak, yeni deneyimler için motivasyon bu süreçte yükselecektir. Ancak Mars'ın kötücül taraflarını da göz önüne almak ve ifrattan kaçınmak gerekebilir.

28 Ocak - 1 Şubat arasında, Merkür ve Uranüs 90 derecelik sert bir kare açı kalıbıyla temas sağlayacaklardır. Merkür'ün Oğlak, Uranüs'ün ise Koç burcunda bulunduğu bu görünümde bilhassa elektrikli ve elektronik aletlerde arızalar, elektrik çarpmaları oluşabilir. Sıra dışı spor dallarına ilgi duyulabilir. Çılgınlıklar yapılabilir. Her zamankinden daha farklı ve tepki çekebilecek davranışlara eğilimli olabiliriz. Özgürlük ve bağımsızlık teması üzerine tartışmalar çıkabilir. Beklenmedik araç kazalarına karşı dikkatli olunmalıdır.

31 Ocak'ta Aslan burcunun 11.derecesinde ay tutulması meydana gelecektir. Bununla ilgili ayrı bir makale yayınlayacağım.

2018 Ocak ayında sırasıyla burçların ne gibi etkilere maruz kaldığından bahsedecek olursak, yükselen burçlarınıza göre okumayı ihmal etmeyiniz...

KOÇ BURCU:
Yeni yılınızın yüksek enerjiler ve başlangıçlarla hayatlarınıza girmesini diliyorum.  Ayın gökyüzü olaylarının en önemlileri 2 Ocak Yengeç burcu dolunayı ve 17 Ocak’ta gerçekleşecek Oğlak Yeniayı olacaktır. Yeni ay mesleki hayatınız ve toplum önünde deneyimleyeceğiniz  başlangıçları, dolunay ise hayatınızın kökleri ve aileyle ilgili bir neticelenmeyi işaret edecektir. Sizin burcunuzda ilerleyen Uranüs ile Ocak ayında birçok transit gezegen kare açı kalıbına girecektir. Fevri davranışlardan ve girişimlerden kaçınmanızda fayda vardır. 31 Ocak'taki ay tutulmasında çocuklarınız, evliliğiniz ve özel hayatınızla ilgili önemli bir duygusal farkındalık geliştireceksiniz.

BOĞA BURCU:
Yeni yılın siz sevgili boğalara bereket ve sevgi getirmesini dilerim. 2 Ocak’taki dolunay sizin iletişim, iş ağı, kardeşler ve komşularla olan münasebetlerinizle ilgili farkındalık ve sonuçlanmalara neden olabilecektir. 17 Ocak’ta gerçekleşecek olan Oğlak burcundaki yeniay ise yabancı kaynaklı bir işinizle ilgili bir konuda başlangıçların doğmasına neden olacaktır. Ocak ayında bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz zihinsel gerginliklere karşı tetikte olmalısınız. 31 Ocak'ta yaşanacak olan kadersel ay tutulması ebeveyniniz, eviniz ve içsel yaşam alanınızda meydana gelecektir. Duygusal çözünmelere ve güçlü farkındalıklara hazırlıklı olmalısınız.

İKİZLER BURCU:
Sevgili ikizler burçlarının yeni yılını kutlar olumlu bilgi ve enerjilerle dolu günler geçirmelerini dilerim. 2 Ocak dolunayı maddi kaynaklarınızı yönetmek adına çok sağlam ve güçlü farkındalıklara sahip olabileceğinizi müjdeliyor. Yatırımlarınızı değerlendirmek için mantıklı yöntemler geliştirebilirsiniz. 17 Ocak Oğlak burcu yeniayı ise ortaklaşa kazanımlar için yeni girişimlerde bulunmanıza neden olacaktır. Ay boyunca arkadaşlarınızla para temelli bazı gerginlikler ve kopmalar yaşama riskine sahip bulunuyorsunuz. Fevri davranmamaya özen göstermelisiniz. 31 Ocak'ta kardeşler, komşular ve sosyal alanınızda kadersel bir ay tutulması meydana gelecek. Bu alanlarda kalıcı duygusal farkındalıklar geliştireceksiniz.

YENGEÇ BURCU:
Sevgili yengeçler yeni yılın size güveni, inceliği ve aradığınız aile sıcaklığını getirmesini dilerim. 2 Ocak’ta sizin burcunuzda bir dolunay meydana gelecek. Hedefleriniz ve kimliğinizle ilgili önemli farkındalıklara erişebileceksiniz. 17 Ocak’taki Oğlak burcu yeniayı ise sizin ortaklıklar ve ikili ilişkiler alanınızda meydana gelecektir. Yeni ortaklık veya ilişkilere başlayabilirsiniz. Ortaklık ve ilişkilerinizi, bilhassa mesleki ortamınızı ani kararlarla değiştirme arzusuna girebileceğiniz etkiler ay içinde meydana gelecektir. Sabırlı davranmanız ve fevri karar vermemeniz gerekecektir. 31 Ocak'ta ise maddi ve manevi değerler alanınızda bir kadersel ay tutulması yaşanacak. Para kaynaklarınızı sağlama almak, yaratıcı yanınızı ortaya çıkarmak ve geliştirmek isteyebilirsiniz.

ASLAN BURCU :
Sevgili aslanlar, yeni yılın size en bereketli ve çarpıcı anılarıyla gelmesini dilerim. 2 Ocakta gerçekleşecek Yengeç burcu dolunayı sizin bilinçaltı ve sezgisel alanınızla ilgili konularda etkili olacaktır. Kontrolünüz dışında gerçekleşen konularla ilgili önemli bir değerlendirmeye ulaşabilirsiniz. Ancak 17 ocakta meydana gelecek yeniay gündelik işlerinizde ve sağlık alanınızda hoş sürprizlerin müjdesini verecektir. Akılcı ve gerçekçi başlangıçlar yapabileceksiniz. Gündelik işlerinizde sizi hukuki sorumluluğa itebilecek ani kararlardan ve küçük kazalarla canınızı sıkabilecek beden hareketlerinden kaçınmanız gerekebilir. 31 Ocak'ta sizin burcunuzda kadersel etkiye sahip bir ay tutulması meydana gelecek. Sevilme ihtiyacı, ikili ilişkilerinizde duygusal gerilimler ve farkındalıklar geliştirmeniz beklenebilir.

BAŞAK BURCU:
Değerli başaklar, yeni yılın size en düzgün olanı bulmanızda ışık tutmasını diliyorum. 2 Ocak tarihindeki Yengeç dolunayı sayesinde arkadaşlık ve sosyal gruplarınızla ilgili bir değerlendirme yapmanız beklenebilir. 17 Ocak’ta gerçekleşecek Oğlak yeniayı ise size çocuklarınız ve evliliğinizle ilgili yenilikler sunabilir. Ay boyunca transit gezegen hareketleri özel hayatınızla ilgili alanda yoğunlaşacaktır. Bilhassa ortaklaşa kazanımlar ve ödemelerle ilgili konularda ani kararlar vermekten kaçınmanız gerekmektedir. 31 Ocak'taki ay tutulması bilinçaltı düzeyde gerçekleşecektir. İçsel olarak duygusal ihtiyaçlarınız ve arzularınız üzerine değerlendirme yapmanız olasıdır. Kontrolünüz dışında gelişecek olaylar ve sıra dışı değişimler karşısında karar verme durumunda kalabilirsiniz.

TERAZİ BURCU:
Sevgili terazilerin yeni yılını en içten dileklerimizle kutluyorum. Ocak ayında gökyüzünde gerçekleşecek önemli olaylardan ilki 2 Ocak Yengeç burcu dolunayı olacaktır. Meslek ve kariyerle ilgili konularda önemli değerlendirme ve farkındalıklar oluşabilir. 17 Ocak’taki Oğlak burcu yeniayı ise ebeveyniniz, eviniz ve iç dünyanızla ilgili bir yeniliğe işaret edecektir. Ayrıca bu alanda bir ay boyunca epey gezegen transiti meydana gelecektir. Bilhassa aileniz ve ikili ilişkide bulunduğunuz kişiler arasında denge sağlama konusunda sükunet ve sağduyu ile hareket etmeniz yararınıza olacaktır. Fevri hareket etmekten kaçınmalısınız. 31 Ocak'taki ay tutulması arkadaşlık ilişkilerinizdeki sevgi alış verişi ve ilgi görme üzerine geliştireceğiniz farkındalıkları kapsayacaktır.

AKREP BURCU:
Sevgili akrepler yeni yılda en derin ve özel duyguları hayatınıza çekmenizi dilerim. 2 Ocak Yengeç burcu dolunayı sayesinde hukuksal bir süreçte sona yaklaşmış olabilirsiniz. 17 Ocak tarihinde ise Oğlak burcunda yeni bir ay doğacak. Bu sayede sosyal ilişkilerinizle ilgili bir yenilenme, kardeşler ve dahil olunan sosyal yapı içerisinde gerçekçi hareket etme ihtiyacının belirgin hale gelmesi önem taşıyacaktır. Aynı zamanda gündelik işlerinizle ilgili fevri kararlar almanıza neden olacak transit geçişleri mevcuttur. Akılcı ve sağduyu ile bu dönemi kırıp dökmeden atlatmanız doğru olacaktır. 31 Ocak'taki ay tutulması, toplum önündeki ilişkilerinizde değişimler ve farkındalıklar meydana getirecek, kadersel kararlar almanıza neden olabilecektir. Mesleki yanınızı parlatabilirsiniz.

YAY BURCU:
Sevgili yay burçları, eğlenceli ve keşifle dolu bir yeni yıl dilerim. 2 Ocak’ta Yengeç burcunda dolunay gerçekleşecek ve ortaklaşa kazanımlarla ilgili bir sonuç alabileceksiniz. 17 Ocak’ta ise Oğlak burcundaki yeniay sayesinde maddi kaynaklarınızla ilgili yeni başlangıçlar yapabileceksiniz. Belki bir yatırım yapma zamanınız gelmiştir. Ocak ayı içerisinde bilhassa özel hayatınızda kendinizi özgür hissetmek adına ani harcamalar ve sportif girişimler gündeme gelebilir. Sağduyulu olmaya özen göstermelisiniz. 31 Ocak'ta meydana gelecek ay tutulması epey kadersel etkilere sahiptir ve zihinsel alanınızda meydana gelecektir. Zihinsel olarak kendinizi güçlü hissettiğiniz kadar duygusal arzularınızı talep edebilecek hale gelebilirsiniz mantığı güdeceğiniz bir farkındalık deneyimlenecektir

OĞLAK BURCU:
Sevgili Oğlaklar için başarılı bir yıl diliyorum. Kendi burçlarında hareketli gökyüzü olaylarının yaşanacağı Ocak ayında, öncelikle 2 Ocak'ta yaşanacak Yengeç dolunayı sayesinde mevcut ikili ilişkileri ve ortaklıkları sorgulanacak ve önemli değerlendirmeye erişebileceklerdir. 17 Ocak’ta kendi burçlarındaki yeniay sayesinde ise planladıkları akılcı tasarıları değerlendirme açısından özel fırsatlara sahip olacaklardır. Kararları bu yeniay sürecinde verip dinamik bir şekilde ilerlemek için fırsatları olacaktır. Ay boyunca bilhassa ebeveyn ilişkileri özgürlük temaları nedeniyle zaman zaman gerilebilir. 31 Ocak'ta gerçekleşecek kadersel ay tutulması, yatırım araçlarından gelir elde etmek ve sevdiklerine daha fazla cömert davranma girişiminde bulunmak gibi etkilere sahip olacaktır.

KOVA BURCU:
Sevgili kovalar için hareketli ve olumlu bir yeni yıl dilerim. 2 Ocak’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay, güçlü enerjisi ve farkındalık etkisiyle öncelikli olarak bedensel ve ruhsal şifa alanlarında Kova burçlarına ışık tutacak. 17 Ocak’ta Oğlak burcunda gerçekleşecek yeniay ise içsel hedefleri ve kişisel fırsatları önlerine sermiş olacaktır. Ruhsal aydınlanma ve akılcı bir bakış açısı edinme şansı bulabilirler. Ocak ayı boyunca sosyal alanlarında özgürleşme ihtiyacı nedeniyle fevri çıkışlar ve içsel değişim dönüşüm ihtiyacı duyabilirler. 31 Ocak'ta gerçekleşecek ay tutulması bilhassa ikili ilişkilerinde ve ortaklık alanlarında sevgi ihtiyacının karşılanması ve dengelenmesi üzerine önemli farkındalıklar ve değerlendirme imkanı sunacaktır.

BALIK BURCU:
Sevgili balıklar hayallerinizin gerçekleşeceği bir yeni yıl yaşamanızı dilerim. 2 Ocak’ta Yengeç burcunda gerçekleşecek dolunay sayesinde çocuklarınız ve özel hayatınızla ilgili bir meselede sona gelmiş olacaksınız. 17 Ocak’ta arkadaşlıklar ve toplumsal etkinlik alanınızda bir yenilik hayatınıza dahil olacaktır. Akılcı ve kurallı bir toplum hareketine önderlik edebilirsiniz. Üstelik Ocak ayında bu alandaki kişilerle ilişkilerinizde alışılmışın dışında deneyimler kaydedebilirsiniz. 31 Ocak'ta gündelik işler ve sağlık alanınızda kadersel bir ay tutulması meydana gelecektir. Bu alandaki düzeni içeren temalar değerlendirmeye tabi tutulacak ve önemli farkındalıklar elde edilecektir. Çalışanlarla ilgili sevgi ve ilgi alış verişi gündeme gelebilir. Kalp başta olmak üzere genel bir sağlık taraması yaptırmakta fayda vardır.

Huzurlu, bereketli ve sağlıklı bir Ocak ayı geçirmenizi dilerim.

Bireysel doğum haritası analizi, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu ve kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz lütfen "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep ediniz.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder