17 Ocak 2018 Çarşamba

17 Ocak 2018 Oğlak Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

2018 yılının bu ilk yeniayında belki de gerek yakın çevrem, gerekse danışanlarımın ortak beklentisi olan "motivasyon eksikliği" biraz olsun giderilebilecektir. Kışın ağır işleyen enerjisi çoğumuzun ortak şikayeti olarak öne çıkmakta ve hem siyasal, hem de sosyal tıkanmışlıklarımızın bir nebze çare bulacağı bir umuda sarılmaya ihtiyaç duyuyoruz.

İşte tam bu sırada 17 Ocak sabahı İstanbul saati ile 05:17'de Oğlak burcunun26.derece 54.dakikasında bir yeniay meydana gelecek.

Yeniayın öncelikle semboliğinden bahsetmekte fayda görüyorum. Gökyüzünde Güneş ve Ay'ın dünyaya göre bir burcun herhangi bir derecesinde buluşması, yan yana gelmesi, kavuşması yeniay fazına denk gelir. Yani ay, yaklaşık 30 günlük yeni turuna başlayacak demektir. En basit anlatımıyla, ay yeniden doğuyor demektir. Astrolojide ay nasıl hissettiğimizle alakalı sübjektif bir olgudur. Bilinaçtını, ruhsal ve duygusal ihtiyaçlarımızı, sezgilerimizi, ve temel arzularımızı betimler. Yeniay süresince objektif ve sübjektif tutum bir araya gelir. Farkındalıklar belirlenir ve yeni girişimler için bünyeler hazır hale getirilir. Yeniay fazı Koç burcu enerjisine sahiptir. Cesaret ve devinim getirir. Tıpkı Koç burcu gibi öncü bir burç olan Oğlak burcunda gerçekleşecek olan bu yeniay, mücadeleli bir girişimin başlaması gerektiğini haber vermektedir. Ay diğer taraftan Oğlak burcunda zararlı çalışır. Yani Ay taşıdığı enerjiyi bu burçta yeteri kadar aktaramıyor diyebiliriz. Ay'ın yetersiz kaldığı ve olumsuz taraflarını daha fazla ortaya dökebileceği koşullar meydana gelir.

Yeniay haritasında bir "Oğlak Burcu Stelyumu" mevcut...yani toplam 6 transit gezegen Oğlak burcunda ilerliyor. Bütün kötücül olarak tabir ettiğimiz gezegenlerin bu yeniayda başröl yahut yan rollerde olduğunu da eklemem gerekiyor. İşin tuhafı iyicil gezegenler de bu oluşuma katkı sağlıyor denebilir. Teknik kısmını bir tarafa bırakırsak ve herkesin anlayabileceği bir şekilde betimlemeye çalışırsak olay şu;

Yeniay haritasının yükselen burcu YAY ve yönetici gezegeni (iyicil) Jüpiter, (kötücül) Plüton ile tam 60'lık bir açı kalıbında bulunuyor. Her şekilde emeline ulaşan ve bunu gizli güçleriyle ve stratejisiyle gerçekleştiren bir eylem durumunu betimliyor. Bu Plüton Yeniay konumuna 7.derecelik bir yakınlıkta bulunuyor.

Sahnedeki ikinci kötücül olan Mars da bu Jüpiter'e 5 derecelik yakınlıkta bulunup, yönettiği burçtan Yeniay konumuna aynı 60'lık açı kalıbını oluşturuyor. Agresif bir siyaset yapısını gösteren bu görünümde barış amacıyla savaşmak, fanatik güçler, hakkını savaşarak elde etmek olarak tercüme edilebilir.

Üçüncü ve yine kendi yönettiği burçta ilerleyen Satürn ise Merkür ile 5 derecelik mesafede ilerliyor. Bu açı kalıplarının kavuşum enerjisi de taşıdığını unutmamak gerekiyor. Siyasi sorumluluk, askeri bilgi alış verişi, mevcut soruna hızlı şekilde çözüm bulma güdüsü gibi anlamlandırabildiğimiz sonuçlar ortaya koyuyor.

Haritanın yükselen derecesine sert bir açı kalıbında Neptün bulunuyor. Bunca Oğlak ciddiyetine sahip tema varken burada gerçekçilikten uzak ve hedefleri olmayan bir fedakarlık söz konusu. Hiçbir somut getirisi olmayacak bir ideal için savaşma güdüsünü ortaya koyuyor.

Yeniayı oluşturan gezegen grubunun Uranüs ile zorlayıcı açıları da mevcut. Üstelik bu Uranüs Mars ile de tam 150'lik bir açı kalıbına sahip durumda. Ani, beklenmeyen ve sonuçları yıkıcı olabilecek ve sanki kışkırtma nedeniyle parlayabilen bir kavganın başlangıcına şahit olacağız. Dünya siyasetinin agresifliği aslında görünürde olmayan bir belanın hortlamasına neden olabilecek gibi gözüküyor. Uğraşılacak çok daha ciddi konular varken menfaatler üzerinden çatışmanın ve bunu anlamsız bir satranç oyununa dönüştürmenin, ilerde bizleri bekleyen daha ciddi konulara karşı eylem geliştirmekte geç kalabileceğimizi söylüyor.

İyicil olarak nitelendirdiğimiz Venüs ve Jüpiter bile enerjilerini olumlu kullanabilecekleri konumda değiller. Yeniay Koç burcu enerjisi taşır demiştik. Dolayısıyla Koç burcunun yöneticisi Mars'ın efektif olarak rol aldığı bir yeniay düzeninde, resmi ve siyasi arabuluculuk etkeninden başka bir etki taşıyamayan Venüs'ün sadece ciddi stratejik ortaklıklar tesis etmeye yardım etmesi beklenebilir.

Uzun lafın kısası, bu yeniay pek de hayırlara vesile olacak gibi gözükmüyor. Her ne kadar Venüsyen gibi gözükse de, diğer taraftan Plütonyen bir anlam da taşıyor. Üstelik şeytan ile özdeşleştirilen Oğlak burcunda bu kadar sert ve yoğun gezegen etkileşimlerinin olması ortalıkta bir savaş kokusunun yayılmış olabileceğini gösteriyor.

Chiron ve Mars'ın olumlu bir açı teması yapması belki de bu yeniay haritasının en olumlu görünümü diyebilirim. Bir tarafta savaş baltaları bilenirken, diğer tarafın bunu mümkün olduğu kadar bertaraf etmek için fedakarlık edebileceğini gösteriyor.

Yoğun bir diplomasinin ve siyasi baskıların olabileceğini görüyoruz. Taraflar birbirlerinin zaafları üzerine çok şiddetli geliyorlar. Bu arada, genel itibarıyla dünya medyası birçok konuyu kamuoyundan sakladığını ve hedef saptırdığını tahmin ediyorum. İşin içyüzü bize anlatıldığı gibi olmayabilir.

Diğer taraftan kişisel haritalar üzerinde elbette ki bu yeniayın olumlu etkileri de mevcuttur. Bilhassa maddi kaynaklarınızı kalıcı olarak yapılandırmak, yeni bir iş anlaşması yapmak ve mevcut işinizi size daha fazla kalıcı gelir getirmek üzerine büyütmek için fırsatlar oluşabilir. Risk almak bu dönemde bir parça zorlayıcı olabilir. Uranüs'ün etkisi ani kararlar almaya sevk edebilir. Borç altına girmek yahut bu dönemde kredi almak tehlikeli sonuçlar getirebilir. Kurulacak maddi gelir amaçlı ortaklıklarda çok sıkı kurallar ve denetim şartı aranmalıdır.

Türkiye'nin progres haritası ve yeniay haritalarını üst üste koyduğumuzda karşımıza nelerin çıkabileceğinden bahsedelim biraz da...


Türkiye'nin güncel haritasında Başak burcu yükseliyor ve yönetici gezegeni Merkür Oğlak burcuna, 4.eve denk geliyor. Üstelik transit yeniay haritasında da Merkür Oğlak burcunda. Aslında yeniay haritasının stelyumu Türkiye haritasının 5.evine (placidus açılımı) denk düşüyor. Dolayısıyla hem 4.evi hem de 5.evi etkileyebilecek ayrıntılar söz konusu olacaktır ama biz bu yeniayı tamamıyla 5.evin etkileri olarak görsek daha sağlam sonuçlar elde edebiliriz.

5.evin ülkenin hangi alanlarını temsil ettiğine bakalım: Çocuklar ve eğlence parkları, sinema, tiyatro, sanat, eğlence yerleri, spor ve eğlenceye karşılık gelir. Bu ev kumar, piyango, şans oyunları, spekülatif konular ve borsa ile spekülasyon aracılığıyla ekonomiye bağlantılıdır. Bu ev keyfi, eğlence, sosyal fonksiyonlar, sosyete ve kamuda mutluluk ya da üzüntü temsil eder. Bu ev büyükelçiler ve hükümet temsilcileri ile ulusal halk kahramanlarını da temsil eder. Tatil yörelerindeki hava durumu
ile de özdeşleşir.

Eğer ki Türkiye'nin 1923 yılındaki doğum haritasına yeniay haritasını yerleştirirsek komşu ülkeler, gizli düşmanlar ve genel anlamıyla müttefikleri temsil ettiği 7.eve denk düşüyor ki 1.evinde Plüton olan Türkiye'nin doğum haritasının tam karşısında gerçekleşen bir yeniay direkt olarak komşu ülkelerden bir savaş tehdidine ihtimal veriyor.

Askeri bir yapılanmaya karşılık gelen Oğlak burcu enerjisinin daha çok savaş veya savaş tehdidi getireceğini düşünüyorum. Militer veya zorba bir güç altında, hem sert siyasi münazaraların, hem de savaş tehdidi ile güçlü olanın diğerlerinin zaaflarını istismar edebileceği bir mesele ortaya çıkacakmış gibi gözüküyor. Ben uzun zamandır Türkiye Cumhuriyeti ve Nato arasında köprülerin atılabileceğini ve çok farklı, alışılmışın dışında bir ittifaka yaklaşabileceğinin öngörüsünü savunuyordum. Bu tezimde yeniay sayesinde deneyimleyeceğimiz gelişmelerin etkisi olacak gibi gözüküyor. Tabi bu görünümde Uranüs ve Mars'ın gitgelli açıları nasıl bir manzara ile karşılaşacağımız konusunda tam bir açıklama getiremiyor. Ancak ucunun epey derin bir krize neden olacağını ve bu sefer içinden sırf uluslar olarak değil, dünya genelinde insanlığı etkileyebilecek sorunlar çıkacağını görmek gerekiyor.

  • Resmi olmayan bir askeri yapılanma meydana getirilebilir. Buna hükümetin açıkça ön ayak olduğu milis kuvveti gibi bir oluşum diyebiliriz.
  • Türkiye, üyesi olduğu uluslararası askeri organizasyonlardan ayrılma seçeneğini kullanabilir.
  • Türkiye, ABD'nin şeytani köşeye sıkıştırma politikalarına sert cevap verebilir ve gerek ekonomik, gerekse siyasi olarak çok zor bir sürece girebiliriz. Kaldı ki vize ve Zarrab konusu devam ediyor. ABD maslahatgüzar seviyesinde temsil ediliyor. Amerika yeni bir diplomatik temsilci gönderebilir. 
  • ABD, İran ve ortadoğu'daki ülkelere son kozunu oynamak için akıl almaz bir manevraya girişebilir. Gerek iç siyasetinde güç kazanmak, gerekse rutin uluslararası işgal politikalarını sürdürmek adına sıcak bir savaşa davetiye çıkartabilir. 
  • Yeniay süreci Türkiye'nin komşu ülkelerle silahlı ittifaklar kurmasına zemin hazırlayabilir. Bu süreçte Esad ile bile tekrardan el sıkışmak gündeme gelebilir. 
  • Hükümet ve muhalefet arasındaki ipler haddinden fazla gerilebilir. Baskı, hakaret ve kışkırtma dolu bir sürece girdiğimizi söyleyebilirim.
  • Diğer taraftan TSK ile ilgili yepyeni bir yapılanma, genelkurmay başkanının değişmesi gibi bir sürprizle karşılaşabiliriz.
Tüm bu sert tahminlerin yine de gerçekleşmemesini dilerim; ancak göstergeler ne yazık ki oldukça gergin ve yeniayın askeri bir ağırlığa sahip olduğu bariz şekilde görülüyor. 15 Temmuz 2016'daki kalkışma meselesinin çok yakınında bir Oğlak dolunayı gerçekleştiğini de hatırlatmak isterim...

Oğlak burcu yeniayının burçlara etkisinden söz edecek olursak; yükselen burçlarınıza göre okumanızı tavsiye ediyorum.


Koç;
Oğlak burcunun sevgiden kısıtlanmış hali devam ederken son derece kurumsal bir firmada sorumluluk gerektiren işe başlamak isteyebilirsiniz. Kendi burcunuzda ilerleyen Uranüs, bu görevin sizi baskı altına alabileceğini ve özgür hareket etmenizi kısıtlayabileceğini düşünebilirsiniz. Dolayısıyla başlaması muhtemel bu söz konusu iş ortaklığı veya teklifi sizden acil cevap beklenmesini gerektirebilir. Üstelik ayın Oğlak burcunda zarar görmesi, her ne kadar maddi açıdan sizi cezbetse de şu ara yol alabilmek pek olumlu gözükmeyebilir. Bu dönemde sezgileriniz ve duru görünüz oldukça yüksek olacağı için girişimlerinizi birçok bakış açısıyla değerlendirip eyleme geçmek için sabırlı ve ağır bir işleyişte karara varmanız gerekebilir. Koşulları çok ciddi bir bakış açısıyla değerlendirip en sağlıklı kararı alabilmeniz mümkündür.

Boğa;
Yüksek öğrenimle ilgili çalışmalar veya uluslararası bağlantılar için fırsatlar sizden yana olacaktır. Zihinsel ve hukuki konularda eğitim veya bilgi almak, fikirlerinizi geliştirmek adına kendinize yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Bir yönetici olarak çalışanlarınızı şımartma konusunda daha esnek olabilirsiniz. Duygusal ve zihinsel çıkışlara karşı hazırlıklı olmak, bunları yumuşak ve esnek biçimde karşılamak önemlidir. Her türlü hukuki çalışma, yaptırım ve girişim için uygun bir süreçte bulunuyorsunuz. Sorumluluk ve ciddiyete sahipsiniz ancak eyleme geçme konusunda ikili ilişkide olduğunuz kişilerden veya ortaklarınızdan fikir ve motivasyon desteği alabilirsiniz. Ani gelişebilecek taşıt kazalarına karşı dikkatli olmanız gerekebilir. Diğer taraftan adaletle ilgili bir hesabınız mevcutsa, bu yeniay enerjisiyle hukuki bir başlangıç yapmanız size kazandıracaktır. Yabancı kaynaklı işlerle ilgiliyseniz yeni bağlantılar oluşturmak ve bunları kalıcı kılmak için güçlü desteklere sahip olacaksınız.

İkizler;
Bilhassa başkalarının maddi birikimleriyle ilgili önemli başlangıçlara girişebilir, başkalarının parasını yönetebilirsiniz. Sağduyulu ve hesaplama üzerine ciddi ilerlemeler sağlayabileceğiniz fırsatlara sahipsiniz. Harcamalarınızda hesaplı davranmanız gerekebilir.. Borç, kredi ve vergilerin bütçenizi aşması durumunda ruhsal baskı hissetmeniz olasıdır. Partnerinizin veya eşinizin parasal sıkıntıları için yeni bir fırsat ortaya çıkabilir. Arkadaş çevrenizden maddi olarak sizi etkileyebilecek bir etki görebilirsiniz. Hesapta olmayan bir borç talebi, sizi maddi açıdan zorlayabilecek bir sermaye teklifi gibi ani gelişebilecek koşullara ayak uydurmak için çok akılcı ve hesaplı davranmanız gerekecektir. Gündelik işlerinizi ve hizmet alanınızda gereksinim duyacağınız maddi desteği de bu yeniayda girişeceğiniz yatırımla kotarabilme şansına sahip olacaksınız. Sağlığınızla ilgili bir sorununuz mevcutsa, yeniayda tedavi için olumlu etkilere sahip görünüyorsunuz.

Yengeç;
Duygusal olarak çok yoğun olmasanız da doğru eğilimler ve içgüdülerle ikili ilişkilerde ilerleme sağlayabilme fırsatı yakalayabilirsiniz. İlişkinizde ciddiyet gerektiren bir konu gündeme gelebilir. Fazla akılcı ve resmi olmak nedeniyle aranızda duygusal soğukluk meydana gelebilir. Aynı şekilde ortaklığınızla ilgili mali ve yönetimsel konularda fikir ayrılıkları ve tarafların birbirine baskı uygulama riski oluşabilir. Herhangi bir iş ortaklığı planlıyorsanız çok uygun bir dönemdesiniz. Mevcut ilişkinizi evliliğe taşımak adına şansa sahipsiniz. Duygusallıktan çok, kalıcı bir mantık evliliği gerçekleştirmek için olumlu açılara sahipsiniz. İlişkinizi kalıcı kılmak için nerede fedakarlık yapıp yapmayacağınızı iyi belirlemeniz gerekmektedir. Bu dönemde gizli düşmanlıklarla karşılaşabilirsiniz. İkili ilişkide olduğunuz tüm kişilere karşı bir şüphe veya hatalarını görme gibi bir huy edinebilirsiniz. 

Aslan;
Dış etkenlerle ilgili cilt sorunları veya ufak tefek ortopedik kazalara karşı dikkatli ve tetikte olmalısınız. Öncelikli olarak ruhsal bir sağlık probleminiz mevcutsa bugün buna şifa bulmanız veya tedaviye başlamanız olasıdır. Keza dişlerle ilgili sorunlarınız varsa kalıcı çözümlere erişmek için çok uygun bir zamandasınız. İş ve hizmet alanınızda öne süreceğiniz bir fikir takdir toplayabilir. Sizden tecrübe olarak daha olgun birisinden tavsiyeler almak için uygun etkilere sahipsiniz. Ancak aynı alanda baskı görmeniz veya eleştiri oklarının üzerinize çevrilmesi de mümkündür. Her ne iş icra ediyorsanız yeni bir yöntem, yeni bir bakış açısı ve gerçekçi işleyebilecek bir girişime başlayabilirsiniz. Ayrıca ebeveyniniz ve aile bireyleriniz de bu girişiminizi destekliyor olacaktır. Uzun zamandır erteleme huyunuz ve elinizde olmayan sebeplerle tasarılarınızı geciktirmeniz nedeniyle söz konusu girişime tam motivasyon sağlama endişesi taşıyabilirsiniz. Eğer bu işi tutturursanız artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve çıtanızı yükselteceksiniz.

Başak;
Hayatınızın keyifli alanları bilhassa çalışma dürtüsüyle beslendiği için öncelikli olarak iş ve yapı kurma üzerine odaklı bir keyif kaynağı bulmanız olasıdır. Tatlı gıdalara düşkünlüğünüz artabilir ancak sindirim sisteminize dikkat etmeniz gerekmektedir. Kuşak çatışması ve deneyimsizlikler üzerine çocuklarınıza sözünüzü geçirmek ve tavsiyelerinizi aktarmak mümkün olabilir. Onların öğretiminde deneyimlerinizi uygulamalı olarak aktarmak zorunda kalabilirsiniz. Özel hayatınızdaki herkese ve bilhassa çocuklarınıza karşı esnek davranmakta ve empati ile yaklaşmakta fayda var. Evlenmek, çocuk sahibi olmak, yuva kurmak, kalıcılığı olan bir spor etkinliğine başlamak, özünde ciddiyet ve gerçekçilik olan ve sizi bu şekilde tatmin ettiğine inandığınız bir ilişkiye başlamak için oldukça güçlü etkilere sahip bulunuyorsunuz. Akılcılığı ve mantığı elden bırakmadığınız müddetçe planladığınız ilerlemeyi kaydedebilirsiniz. Yaş farkı olabilecek bir ilişkinin içine çekilebilirsiniz.

Terazi;
Aileniz veya ebeveyniniz tarafından size buyurulan bazı fikirler nedeniyle duygusal baskı hissetmeniz mümkün olabilir. Daha esnek ve çatışmaya sebebiyet vermeyecek çözümlere yönelmelisiniz. Aile ortamında daha çok ilgi çekmek, daha çok gözde olmak isteyebilirsiniz. Diğer taraftan evinizle ilgili yeni bir tadilat veya eşya alma hedefine yönelebilir, bu konuyla ilgili fiyat bilgisi ve teknik destek alabilirsiniz. Kalıcı mülk yatırımı, aile bireylerinin sahip olduğu mülklerin veraset yoluyla size aktarılması, maddi getirisi yüksek olabilecek ve yatırım olarak değerlendirebileceğiniz çok akılcı yatırımların varlığı karşısında kesinlikle çekincede kalmamalısınız. Ortağınız veya eşinizin bireysel yatırımlarınız hakkında yapacağı yorumlara kulak asmamalı ve aile menfaatini ön plana almalısınız. Zira yeniayın enerjisi bireysel ve bir parça egoist davranmanızı gerektiriyor. 

Akrep;
Bugün bir çalışan olarak yöneticilerinizi memnun etmekte zorlanabilirsiniz. Empati duymaktan uzak, salt akılcı ve hesapçı bir tutumla kişileri kendi şekillendirdiğiniz üzere baskı altına almaya eğilimli olabilirsiniz. Medya, reklam ve tanıtım konularda yeni bir çalışma yapmak ve fikirlerinizi geliştirmek adına kendinize yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Sezgisel olarak kendinizi maddi ve manevi olarak çevrenizdekilere destek olma sorumluluğunda hissedebilir ve bu etkiyi faydaya çevirmek isteyebilirsiniz. Bünyenizdeki motivasyon ve iyimser enerji sayesinde bu yeniay sürecindeki tüm akılcı girişimlerinizi kalıcı kılmak sizin elinizdedir. Sağlığınızla ilgili beklenmedik gelişmelere karşı tetikte olmalısınız. Çalışanlarınızla veya hizmet alanınızdaki kişilerle tartışma ortamı oluşabilir. Girişimleriniz o alandaki kişileri rahatsız edebilir. Bu konuda ciddiyeti ve akılcılığı elden bırakmazsanız size set çeken her türlü kişi ve konuyu istediğiniz şekle evirebilirsiniz. Sosyal girişimleriniz ve her türlü etkinlik projeniz sizi başarıya ulaştıracak şekilde görünüyor.

Yay;
Maneviyatla ilgili oldukça net bir tutum içerisinde bulunabilir, yardıma ihtiyacı olanların desteğine efektif bir biçimde yönelebilirsiniz. Duygulardan arınmış bir ciddiyetle, gerçekçi ve akılcı bir tavırla ilerleme sağlayabileceksiniz. Finansal konularda yeni fikirler ve yöntemler geliştirebilirsiniz. Zihinsel ve fikirsel olarak olgun ve sorumlu davranıp arkadaşlarınıza tavsiye vermeniz olasıdır. Maddi anlamda olası huzursuzluklar üzerinde sorumlu bir bakış açısıyla  tutarlı ve akılcı ilerlemeler sağlayabilirsiniz. Yatırım yapmayı arzu ediyor olabilirsiniz ancak özel hayatınızda beklenti dışı gelişebilecek harcamalar nedeniyle risk almaktan kaçınıyor olabilirsiniz. Koşulları ve kurallarınızı çok iyi ölçerseniz kalıcı ve size ileride oldukça yüksek kazanım sunabilecek yatırım projelerine girmemeniz için hiçbir neden gözükmüyor. Bu konuda içsel motivasyonunuz ve beklemediğiniz manevi destekler size çok fayda sağlayacaktır. 

Oğlak; 
Hayatınızın bundan sonraki uzun bir süresinde size getiri sağlayacak maddi veya manevi tüm kararlarınızı işler hale getirebileceğiniz bir yeniay sürecindesiniz. Kararlarınızı işler hale getirme konusunda arkadaşlarınızın motivasyonu ve desteğinden faydalanabilirsiniz. Sorumluluk gerektiren ilişkiler, tecrübenize başvurulacak koşullar, kalıcılık ve karizma sağlayacağınız başarılar için bu yeniayın etkisi oldukça yüksek olacaktır. Hayatınızdaki her alanda yapılanma, istihdam sağlayacağınız yaşam koşulları ve güvenceyi bu yeniaydaki atılımla sağlayabilirsiniz. Aile bireylerinizden bazı girişimlerinizle ilgili direnç görmeniz mümkündür. Kökleşmiş ilişkilerinizi noktalamanız gerekebilir. Aynı şekilde, yaşlı akrabalarınızın beklenmedik kaybı bu dönemde sizi sarsabilecek üzücü etkenlerin başında gelebilir. Ancak kendinize güvendiğiniz takdirde üstesinden gelemeyeceğiniz bir konu yok gibi gözüküyor.

Kova;
Somut ve duygulardan arınmış bir halde, bilinçaltınızın ve içsel gereksinimlerinizin farkındalığına varabilme fırsatına sahipsiniz. Aynı zamanda fikirsel ve zihinsel olarak sahip olduğunuz fırsat ve bakış açılarını, tecrübelerinize katmak için çok değerli etkilere sahip bulunuyorsunuz. İnsanları peşinizden sürüklemek ve önemli öğretiler sunmak için tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz. Gerçekliğe kendinizi kaptırmanız dış dünya ile olan ilişkinizi zorlayabilir. Kendinizi suçlama ve huzursuz edecek analizler yapmamalısınız. Kontrolünüz dışında gelişen konularda meydana gelen her türlü kalıcı değişime adapte olmayı öğreneceksiniz. Bilinaçtı düzeyde deneyimleyeceğiniz önemli başlangıçlar bilhassa hayatınızla ilgili yeni kurallar ve kalıcı etkilere sahip olacağınız koşullar ortaya çıkaracaktır. Sosyal alanda kabuğunuzu kırmayı arzu etseniz ve değişime direnseniz de meydana gelecek bu yeni koşullara ayak uydurmanız yararınıza olacaktır.

Balık;
Yeniay sürecindeki gerileyen Merkür etkisinin baskın olması nedeniyle birlikte çalıştığınız arkadaşlarınız ve kişilere karşı iletişimsel gerginliklerden sıyrılmalı ve esnek olmaya özen göstermelisiniz. Arkadaş ortamınızda daha çok takdir ve ilgi görmek isteyebilirsiniz. Üyesi olduğunuz dernek ve kulüplerde akılcı projeler yönetebilirsiniz. Her türlü sosyal kurum ve etkinlikte boy gösterme ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirme üzerine kurulu bir yeniay sürecinde bulunuyorsunuz. Ortaklaşa kazanımlardaki fırsatları mesleki olgunlaşma amacıyla da kullanmanız yararınıza olacaktır. Toplum yararına geliştirilecek ve kalıcı etkileri olacak bir projeyi yönetebilirsiniz. Organizasyon yeteneğiniz, hırsınız, pozitif inançlarınız ve tecrübeleriniz sayesinde ses getirebilecek bu projedeki diğer kişilere duygusal baskı kurmamaya çalışsanız daha iyi olabilir. Ayrıca kendi maddi birikimlerinize  dokunmadan ilerlemeniz gerekir. Aksi takdirde maddi özgürlüğünüzün tehlikeye girme riskiyle karşılaşabilirsiniz. 

Hayırlı etkileri olan bir yeniay dilerim herkese...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder