30 Kasım 2017 Perşembe

2017 Aralık Ayı Burç Analizleri


Sonunda koskoca bir yılın sonlarına yaklaşmış bulunuyoruz. Nispeten zorlayıcı astrolojik göstergeler tarafından sınandığımız Kasım ayından sonra, bir parça daha sabır göstermemiz gereken bir aya başlıyoruz. Birçok sosyal medya kanalından Kasım ayındaki hiç te olumlu karşılığı olmayan transit hareketlerinden bahsetmiştim. Merkür, Venüs ve Mars zarar gördükleri burçlarda ilerliyorlar ve kötücül gezegenlerle temas edip duruyorlar. Kasım ayı başı gibi Akrep burcuna geçiş yapan Jüpiter'in Güneş ile kavuşumu belki de Kasım 2017'de deneyimlediğimiz tek olumlu fenomendi. Lafı fazla uzatmadan Aralık 2017'de bizleri neler bekliyor, başlıklarla geçelim.



1 Aralık'ta Venüs Yay burcunda geçiş yapıp 25 Aralık tarihine kadar bu burçta ilerleyecektir. İlişkilerde girişimci, olumlu, hayat dolu ve hümanist yaklaşımlarda olmayı deneyimleyeceğiz.

2 - 12 Aralık arasında Mars ve Uranüs arasında karşıt bir açı meydana gelecek. Kazalara ve elektrik nedeniyle oluşacak tatsızlıklara karşı dikkatli olunması gerekebilir. İlişkilerde özgürlük temalı çatışmalar ve kopmalar meydana gelebilir.

3 Aralık'ta İkizler burcunun 11.derecesinde bir dolunay meydana gelecek. Bununla ilgili kapsmlı bir analiz yazımı ilerleyen günlerde okuyabileceksiniz.

4 Aralık'ta Merkür yılın son retro hareketine başlayacaktır. Kasım ayı sonlarına doğru gölgeli günlere başlamıştı. Bu tarihte 29.derece Yay burcunda geri harekete başlayıp, 13.derecesine kadar geri gidip 27 Aralık tarihinden itibaren tekrar ileri hareketine devam edecektir. Gerilemenin kesinleştiği 29.dereceye ulaşması 11 Ocak tarihinde olacaktır. Dolayısıyla iletişim, haberleşme, yolculuk, elektrikli ve elektronik aletler, sözleşmeler, resmi dokümanlar bu retro hareketinden etkilenecektir. Üstelik Merkür Yay burcunda zararlı yerleşimdedir. Hem olumsuz etkilerini (gerçek dışı, düzmece haber, kalıcı olmayan bilgi, kirli ve saptırılmış düşünceler vs) sürdürecek, hem de retro pozisyonda enerjisi düşecektir. Tatsız raslantılar, beklenmeyen tesadüfler, gereksiz arızalar ve olumsuz işleyen zihinler bu süreçte etkin hale gelecektir.

4 - 8 Aralık arasında Güneş ve Neptün arasında kare açı kalıbı meydana gelecek. İsteksiz, düşük fiziksel enerjili hissetmek kaçınılmazdır. Bu günlerde hedeflere yönelmek zorlaşacaktır. Kandırılmak, aldatılmak ve hayal kırıklıkları yaşamak mümkündür.Gereksiz yere fedakar davranılabilir.

5 - 15 Aralık arasında Jüpiter ve Neptün arasında üçgen bir açı kalıbı meydana gelecektir. Her iki gezegenin de su burcunda olmasından dolayı sezgiler, yaratıcılık ve empati yeteneği güçlenecektir. Fazla hayallere dalmadan yalnızca soyut fırsatları görüp menfaate çevirmek değerli olabilir.

6 - 12 Aralık arası Merkür ve Satürn kavuşumu yaşanacak. Merkür'ün retro harekette olması dolayısıyla, ciddiyetle eğilmesi gereken işlerin üzerinden tekrar geçilmesi için bir fırsat önümüze gelecektir. Bu etkiyi 21-27 Kasım arasında yaşadığımızı ve kaçan bazı şeyler varsa tekrar üzerinde düşünüp hamle yapmayı unutmayınız.

7 - 9 Aralık arasında Mars ve Satürn arasında sekstil açı kalıbı meydana gelecektir. Kalıcı işleri geçerli kılmak için kısa bir fırsat aralığına sahibiz. Baskı, korku ve zorluklarla mücadele etmek için bu fırsatı değerlendirebiliriz. Devlet desteği, borç ödemek ve otorite figürlerinden destek almak için de bu iki özel günü değerlendirebilirsiniz.

9 Aralık'ta Mars Akrep burcuna geçiş yapacak. Akrep burcunun yönetici gezegeni olan Mars'ın artık daha kararlı ve etkin çalışması mümkün hale geleceğinden hedeflere ulaşmak için savaşma enerjisine sahip olacağız. Sinsi ve derinden sürdürülecek bu savaşta kararlı ve stratejik olmak gerekebilir. 26 Ocak tarihine kadar kötücül gezegen Mars, yönettiği Akrep burcunda ilerleyecektir.

10 - 16 Aralık arası Venüs ve Neptün arasında zorlayıcı bir kare açı meydana gelecektir. İyi niyetin istismar edileceği veya yanlış anlaşılabileceği risklere karşı dikkatli olmakta fayda var. Gerçekdışı beklentilere girmemek ve ilişkilerde olası hayal kırıklıklarına karşı tetikte olmalısınız.

11 - 17 Aralık arası Merkür ve Uranüs arasında olumlu bir üçgen açı kalıbı meydana gelecektir. Her iki gezegenin de retro durumda olması nedeniyle daha önce aklınıza gelmiş olan ilginç bir fikri veya projeyi geçerli hale getirmek mümkün olabilir. Sürpriz değişiklikler yapmak, planlanmamış veya bir şekilde ertelenmiş gezilere çıkmak için bu transit size destekleyici etkiler sunacaktır.

13 - 18 Aralık arası Güneş ve Merkür kavuşum halinde olacaktır. İletişimin hayatın merkezi olacağı, fikirlerinizi ve düşüncelerinizi rahatlıkla ortaya koyabileceğiniz bir süreçtir. Daha önce tasarlanmış ama bir şekilde ertelenmiş veya iptal edilmiş bir ticari meseleniz varsa tekrar işler hale geçirmek için bu süreci kullanabilirsiniz.

15 - 20 Aralık arası Merkür ve Venüs kavuşumda olacaklardır. Düşünceler, hayata bakış açılarınız olumlu, konuşma ve sohbetleriniz insancıl olacaktır. Samimiyet, dayanışma ve özgüven ilişkilerinizin özünü oluşturacaktır. Mali açıdan ertelenmiş girişimleri tekrar başlatmak ve bunlarla ilgili iletişim kurmak için uygun zamanlardır.

16 - 22 Aralık arası Güneş ve Uranüs arasında olumlu bir üçgen açı kalıbı meydana gelecektir. Hayatlarımızla ilgili radikal değişimler yapabilme arzusunda olabiliriz. Özgürlük ihtiyacımız yükselir ve özgür olduğumuz alanlara doğru yöneliriz. Uranüs retro pozisyonda olduğundan ötürü daha önce bir şekilde kararını veremediğimiz ilginç ve ani değişimlere, gecikmiş reformist yaklaşımlara tekrar yönelebilmek için fırsat bulabiliriz. İlginç ve sıradışı kişilerden etkilenebilir, kendi hayatlarımıza modelleme yapabiliriz.

18 Aralık'ta Yay burcunun 26.derecesinde yeniay meydana gelecektir. Bununla ilgili yazımı ilerleyen günlerde bilgilerinize sunacağım.

20 Aralık günü Satürn Oğlak burcuna geçiş yapıp "17 Aralık 2020" tarihine kadar yönetiminde olduğu bu burçta ilerleyecektir. Doğum haritalarımızda Oğlak burcu hangi alana karşılık geliyorsa, bu alanda sahip olduklarımızı disipline etmek ve düzene sokmak için hayatlarımızı etkileyecektir. Satürn'ün burç değiştirme süreçleri önemlidir ve bununla ilgili bir yazıyı da ilerleyen günlerde hazırlayacağım.

21 Aralık'ta bu sefer Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak ve 21 Ocak gününe kadar bu burçta seyredecektir. Odak noktamız profesyonel hayatımız, kariyerimiz ve istihdam yarattığımız alanlar olacaktır. Sistem kurmak, disiplin getirmek, kurallar dahilinde kurumsal bir yapı oluşturmak ve gerçekçi hareket etmek Oğlak burcu döneminin temelidir.

22 - 28 Aralık arası Venüs ve Uranüs arasında olumlu bir üçgen açı kalıbı meydana gelecektir. Sıradışı ilişkilere yönelmek, sıradışı insanlar tanımak ve ani gelişip çabuk neticelenen ilişkiler kurmakla ilgili bir süreç yaşanacaktır. Çapkınlıklar bu 6 günlük süreçte fazlalaşacaktır. Mevcut ilişkilerde ise özgürlük ihtiyacı ortaya çıkabilir.

23 - 29 Aralık arası Güneş ve Satürn arasında kavuşum meydana gelecektir. Sorumluluk odaklı bir süreç oluşacaktır. Altından kalkamayacağınız sorumluluk ve gerçekleştiremeyeceğiniz bir mesele yok gibidir. Hayatın daha ciddiye alınacağı, gerek özel hayatta gerekse mesleki alanda ciddiyet, sorumluluk ve gerçekçi bakış açısına sahip olmak bu transitin temelini oluşturacaktır. Amaçlarınıza ciddiyetle ve biraz da inatla ulaşmak isteyebilirsiniz.

25 Aralık'ta Venüs Oğlak burcuna geçiş yapıp 19 Ocak 2018 tarhine kadar bu burçta ilerleyecek. Ciddi, seviyeli ve kalıcı ilişkiler kurma dönemi başlıyor. Sevgiden çok saygının ağır basacağı, mesafeli ve ağırbaşlı ilişkiler kurulacaktır. İş ilişkilerinin hayatlarımızda ağırlık kazanacağı ve bu alandan özel ilişkilere yönelebileceğimiz bir süreç yaşanabilir.

26 - 31 Aralık arası Venüs ve Satürn kavuşumda olacaklardır. Ciddi ve uzun süreli ilişkiler kurmak için değerli bir zaman olacaktır. Keza iş ilişkileri ve şirket evlilikleri bu süreçte hem kalıcı hem de kurallara dayalı halde yapılabilir. Aşk yaşama arzusundan çok gerçekçi, saygıya ve ciddiyete odaklı ilişkiler kurulması mümkündür. Mali planlamalar ve yılsonu kapanışlarını organize etmek için de oldukça verimli bir süreçte bulunacaksınız.

28 Aralık - 7 Ocak arası Mars ve Neptün arasında olumlu bir üçgen açı kalıbı meydana gelecektir. Metafizik ve spritüel çalışmaların etkin olabileceği bir süreçte bulunuyoruz. Sezgilerin ve algı kapasitesinin yükseleceği, telepatik güçlerin yoğunlaşabileceği ancak unutkanlık ve dikkatsizliğin de mümkün hale gelebileceği bu 10 günlük süreçte, yardımlaşma, fedakarlık gerektiren toplumsal kuruluşlarda görev alma gibi etkinlikler de yoğunlaşacaktır.

31 Aralık günü Merkür ve Kuzey Ay Düğümü arasında olumlu bir üçgen açı kalıbı meydana gelecektir. Bu da geride bıraktığımız yıl boyunca, hayat yolumuzda ilerlerken neleri eksik yaptığımızı gözden geçirip, yeni yıl için olumlu dileklerde bulunmak için özel bir fırsat verecektir.

Bu gezegen etkilerinden sonra kısaca burçları Aralık ayında nelerin beklediğini gözden geçirelim. Yükselen burçlarınıza göre okumayı ihmal etmeyiniz.

KOÇ BURCU:
Ayın 4’ünde İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sayesinde medya, promosyon, satış, pazarlama, iletişim ve eğitim alanlarında bir farkındalık meydana gelebilir. Bu konulardaki bir sürecin sonuna gelmiş de olabilirsiniz. Yine 4 Aralık’ta yılın son Merkür retrosu sizin yolculuklar alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta devam edecektir. Yurtdışı meselelerde ve yolculuklarda oluşabilecek karışıklıklara, taşıt arıza ve gecikmelerine hazırlıklı olmalısınız. 18 Aralık’ta ise Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Yeni bir eğitime başlayabilir, denizaşırı bir yolculuğa çıkabilir, yabancı kaynaklı bir bağlantı yapabilir, hukuki bir girişimde bulunabilirsiniz. Ancak Merkür retrosunun yine bu alanda devam ettiğini göz önünde bulundurmalısınız. Satürn'ün 20 Aralık'tan itibaren kariyer alanınıza giriş yapacağından dolayı, yaklaşık 3 yıl boyunca mesleki ve toplumsal statünüze şekil vermek için çabalayacaksınız.

BOĞA BURCU:
4 Aralık’ta İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay aracılığıyla finans kaynaklarınızla ilgili bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Aynı gün yılın son Merkür retrosu hayatınızın kriz alanları ve ortaklaşa kazanımlar alanlarınızda gerçekleşecek ve üç hafta etkisini devam ettirecek. 18 Aralık’ta ise Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Borçlarınızı kapatabilmek için yeni mali kaynaklara erişme şansı bulabilirsiniz. Alacaklarınızı tahsil edebilir, mali açıklarınızı kapatabilirsiniz. Ancak bu alanda geri giden Merkür etkisiyle sözleşme ve imzalara dikkat etmek ve olası aksaklıklara karşı önlem almak doğru olacaktır. Satürn 20 Aralık'tan itibaren hukuk, eğitim, yabancı kaynaklı işler ve düşünsel alanınıza geçiş yapacak. 3 yıl boyunca sözkonusu konularda sistem kurabilir, gerçekçi bakış açıları ile bilgelik yolunda ilerleyebilirsiniz. Olası kısıtlamalar ve engellemeleri aşmak adına yeni kurallar ve yöntemler belirleyebilirsiniz. 21 Aralık'tan itibaren güneş de bu alana gireceğinden dolayı odak noktanız ilgili alanlarda kuracağınız sistemin detayları olabilir.

İKİZLER BURCU:
Aralık’ın 4’ünde sizin burcunuzda meydana gelecek olan dolunay sayesinde kişisel hedeflerinizde ve benlik alanınızda bir farkındalık meydana gelebilir. Size özel bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. İkili ilişkilerinizin sizi yönlendirdiği bir bakış açısına erişebilirsiniz. Yine 4 Aralık’ta yılın son Merkür retrosu ilişkiler alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta devam edecek. Ortaklıklar ve özel ilişkilerinizle olan iletişim arızalarına dikkat etmelisiniz. Eski tanıdıklar, ortaklar ve ilişkilerle karşılaşma şansınız olabilir. Yönetici gezegeninizin karşıt burcunuzda geri harekette olması size bu alanda iletişimle ilgili yıkıcı sonuçlar getirebilir. 18 Aralık’ta ise Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Yine ortaklıklar ve ikili ilişkilerle ilgili yeni bir başlangıç meydana gelebilir. Merkür retrosunun ve yeniayın aynı alanda yaşanacak olması evrenin size tuhaf bir muziplik sunması gibi algılanabilir. Satürn 20 Aralık'ta ortaklaşa kazanımlar ve kriz alanınızda ilerlemeye başlayacak. 3 yıl boyunca bu alanlardaki düzeninizi kurmanız ve gerçekçi bir bakış açısıyla dağınıklıkları toplamanız gerekecektir.

YENGEÇ BURCU:
4 Aralık’ta İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sonucunda kontrolünüz dışında gelişen bir konuyla ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilirsiniz. Aynı gün yılın son Merkür retrosu sizin hizmet alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta devam edecek. Bozulan ofis aletlerine dikkat etmelisiniz. Ayrıca tıbbi teşhislerde yanlışlık olabileceğini hesaba katıp eğer böyle bir konsültasyon dönemindeyseniz sağlık raporunuzun sağlamasını başka bir doktora yaptırmanızı öneririm. 18 Aralık’ta ise Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Mali durumunuzu düzene sokmanız ve borçlarınızı kapatabilmeniz için yeni kaynaklar önünüze çıkabilir. 20 Aralık'tan itibaren Satürn ilişkiler alanınıza girip 3 yıl boyunca bu alanda ilerleyecektir. Her türlü ortaklık, ikili muhataplık ve özel ilişkiniz düzene kavuşmayı bekleyecektir. Daha gerçekçi bakış açılarıyla, saygın ve kalıcı ilişkiler kurabilmek ve hayatınızı bu yönde evirmek adına önünüzde uzun bir süreç sizi bekliyor olacak.

ASLAN BURCU:
Ayın 4’ünde İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sayesinde arkadaşlık ve toplumsal gruplar alanlarında bir farkındalık meydana gelebilir. Bu tip ilişkilerinizle ilgili bazı nihai kararlar almanız ve  gözden geçirmeniz gerekebilir. Aynı gün yılın son Merkür retrosu sizin keyif, evlilik ve çocuklar alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta devam edecek. Yaklaşık 2,5 yıldır kısıtlandığınız ve deneyim kazandığınız bu alandaki son Merkür retrosu için biraz daha sabır gerekecektir. 18 Aralık’ta yine Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Merkür retrosunun getirdiği terslikleri gidermek için aynı alanda elinize bazı fırsatların geçeceğini göreceksiniz. Yeni bir hobiye başlamak sizi rahatlatacaktır. 20 Aralık'tan itibaren Satürn hizmet alanınıza geçiş yapıp 3 yıl süreyle bu alanı derleyip toparlayacaktır. Sistem kurmak, gerçekçi bir bakış açısıyla iş yöntemlerinizi belirleyip kalıcılığını sağlamak, sağlığınızla, bilhassa dişler, ortopedi ve cildiye ile ilgili sıkıntılarla başa çıkmak önem kazanacaktır. 

BAŞAK BURCU:
Aralık’ın 4’ünde İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sayesinde mesleki hedeflerinizde ve kariyer alanınızda bir farkındalık meydana gelebilir. İşinizde yürüttüğünüz bir projenin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Yine 4 Aralık’ta yılın son Merkür retrosu aile ve ev alanınızda gerçekleşecek. Elektrikli ve elektronik ev aletlerinde arızalanmalar meydana gelebilir. 18 Aralık’ta ise Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Ebeveyninizle keyifli bir etkinlik planlayabilir, evinize yeni eşyalar alabilirsiniz. Kendi içinizde yaşama bağlılıkla ilgili özel bir düşünce tetiklenebilir. 20 Aralık'tan itibaren 3 yıl süreyle Satürn aşk, evlilik ve çocuklar alanınıza girecektir. Her türlü özel ilişkinizle sınanacağınız bir süreç olacaktır. Medeni halinizi değiştirebileceğiniz gibi yaşam tarzınızı da kalıcı ve ciddi bir boyuta taşıyabilirsiniz. Hayatın eğlenceli tarafıyla ilgili kendinizi kısıtlayabilmeniz ve korkular geliştirebilmeniz de olasıdır.

TERAZİ BURCU:
Yılın sonuna gelmiş bulunuyoruz ve ayın 4’ünde İkizler burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Önemli ve üst düzey bir eğitim sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Aynı tarihten itibaren Merkür retrosu sizin haberleşme alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta etkisini devam ettirecek. İş ağlarınız ve mesleki ilişkilerinizle olan iletişim arızalarına dikkat etmelisiniz. 18 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay size kısa bir yolculuk imkanı veya önemli bir iş bağlantısı sağlayabilir. Merkür gerilemesi ve yeniayın aynı alanlarda oluşması, küçük iletişim arızalarını gözünüzde büyütmemenizi ve olaylara olumlu yaklaşımda bulunmanıza neden olacaktır. 20 Aralık'ta Satürn aile ve ev alanınıza giriş yapıyor. Yaşam alanınızı değiştimek veya ebeveyninizle ilgili kalıcı bir düzen oluşturmanız gerekebilir. Onların sorumluluğunu üstlenebilirsiniz. Yaklaşık 3 yıl sürecek Satürn Oğlak burcu geçişi, yaşam alanınızda kısıtlanmışlık hissi doğurabilir ve korkular geliştirmenize de neden olabilir.

AKREP BURCU:
4 Aralık’ta İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sonucunda hayatınızın kriz alanlarındaki bir konuyla ilgili önemli bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bir borç veya kredi döneminin sonu olabilir. Aynı gün yılın son Merkür retrosu finans kaynakları alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta devam edecek. Elektronik bankacılık konusunda azami dikkati göstermeniz gerekebilir. 18 Aralık’ta ise Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Bu da size yeni bir finans kaynağı veya toplumsal maneviyatı yüksek bir yardımlaşma etkinliğinin kapılarını aralıyor demek olacaktır. 20 Aralık'tan itibaren Satürn yaklaşık 3 yıllık Oğlak burcu seyrine başlıyor. Sosyal ilişkileriniz, kardeşleriniz ve komşularınızla denendiğiniz bir sürece giriyor olacaksınız. İşinizi idame ettirdiğiniz destek kurumlarla ilgili sistemi yeniden inşa edebilirsiniz. Belki ikamet ettiğiniz apartmanın yönetimine geçmeniz gerekebilir. Otoritenizden ve birikimlerinizde yararlanılabilecek bir eğitim organizasyonuna dahil olabilirsiniz.

YAY BURCU:
Aralık’ın 4’ünde İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sayesinde mevcut ikili ilişkilerinizde bir farkındalık meydana gelebilir. Ortaklığınız veya ikili ilişkiniz değerlendirmeye tabi tutulabilir veya belirli bir birlikteliğin sonuna gelinmiş olabilir. Yine 4 Aralık'ta yılın son Merkür retrosu benlik alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta devam edecek. İletişim, zihin ve fikirlerinizle ilgili tüm bağlantılı meselelerde aksaklıklar deneyimleyebilirsiniz. 18 Aralık’ta ise yine sizin burcunuzda bir yeniay gerçekleşecek. Hazır Satürn burcunuzdan çıkarken kendiniz için yeni bir yapılanmaya girişmek üzere özel bir şansa sahip olacaksınız. 20 Aralık'ta Satürn sizin burcunuzdan çıkıyor. Yaklaşık 3 yıl boyunca maddi ve manevi değer alanında ilerleyecek ve bu alanda yapılanma, sistem kurma ve belki biraz da kısıtlanma getirecek. Yine de son 2,5 yıl sizin burcunuzda ilerlediği etkiden daha ağır hissettirmeyecektir. Şimdiden geçmiş olsun.

OĞLAK BURCU:
Hareketli bir sürece giriyorsunuz. Bu ayın 21'inde güneş sizin burcunuza giriş yapıyor. Aralık’ın 4’ünde İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sayesinde hizmet alanınızda bir farkındalık meydana gelebilir. Angarya bir iş sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Yahut bedensel veya ruhsal bir rahatsızlığınız mevcutsa şifa görebilirsiniz. Diğer taraftan 4 Aralık’ta yılın son Merkür retrosu bilinçaltı ve sezgiler alanınızda gerçekleşecek ve üç hafta etkisini devam ettirecek. Kontrolünüz dışında gerçekleşen iletişimsel arızalara dikkat etmelisiniz. Aldanma ve aldatılmalara eğilimli bir ay geçireceksiniz. 18 Aralık’ta ise yine bu alanda bir yeniay gerçekleşecek. Bilinaçtı düzeyde bir yeniliği deneyimleyeceksiniz. Tatsız iletişim problemlerine karşı risk taşırken sağlam hedefler belirleyebileceksiniz. 20 Aralık'ta Satürn 3 yıl sürecek yolculuğuna sizin burcunuzda başlıyor olacak. Kendi yönettiği burçta ilerleyeceği için benlik alanınızda güçlü yapılandırmalar için hazırlıklı olmalısınız. Hayatınızla ilgili önemli kararlar ve hedefler bu süreçte etkin olmaya başlayacaktır. Olgunlaşma evresi olacağını kabullenip zorlukları aşmak adına kendinizi geliştirebileceksiniz.

KOVA BURCU:
4 Aralık’ta İkizler burcunda meydana gelecek olan dolunay sonucunda hayatınızın keyif alanlarındaki bir konuyla ilgili önemli bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Çocuklarınız ve evliliğinizle ilgili bir sürecin de sonuna gelinmiş olabilir. Aynı gün yılın son Merkür retrosu sizin arkadaşlıklar alanınızda gerçekleşecek. Uzun süredir görüşmediğiniz arkadaşlarınıza ulaşabilirsiniz. Toplumsal etkinliklerin içinde yer alıyorsanız ufak tefek iletişim problemleri ve gecikmeler yaşanabilir. 18 Aralık’ta ise Yay burcunda yeniay gerçekleşecek. Merkür retrosu ile aynı alanda meydana gelecek bu yeniay yine toplumsal bir etkinlikte rol almanız için bir fırsat oluşturabilir. Hayatınıza yeni bir arkadaşlık ta dahil olabilir. 20 Aralık'tan itibaren Satürn 3 yıl süreyle 12.evinizde ilerlemeye başlayacak. Kısıtlanmışlık duygusu veya anlamlandıramadığınız korkular geliştirebilirsiniz. Ancak bilinaçltı düzeyde olsa bile ruhsal yapınızın gerçekçi bir bakış açısıyla yeniden yapılandırılması söz konusu olabilecektir. Bu süreçte kontrol dışı gelişen meseleler nedeniyle engellenmiş hissetmeniz doğaldır. Bir bakıma kaderci olmayı öğrenmeniz gerekebilir.

BALIK BURCU:
Yılın sonuna gelmiş bulunuyoruz ve ayın 4’ünde İkizler burcunda bir dolunay gerçekleşecek. Evinizle ilgili bir tadilat sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Ebeveyninizle veya bir mirasla ilgili mesele çözüme kavuşabilir. Yine 4 Aralık’tan itibaren Merkür sizin mesleki ve toplumsal alanınızda 3 hafta süreyle gerileyecek. Projelerinizde aksaklıklar deneyimleyebilirsiniz. Sözleşme ve girişimleri bu sürecin bitimine ertelemeniz doğru olacaktır. 18 Aralık’ta Yay burcunda gerçekleşecek yeniay size yeni bir proje imkanı da sunabilir. Yeni bir iş ihtimaline hazırlıklı olabilirsiniz. Ancak aynı alanda Merkür'ün geri harekette olmasını da dikkate almanız gerekecektir. 20 Aralık'tan itibaren Satürn arkadaşlıklar ve toplumsal etkinlikler alanınıza giriş yapıp 2020 yılının sonuna kadar bu alanda ilerleyecektir. Arkadaşlık ilişkileriniz ve toplumu ilglendiren tüm kolektif çalışma ve kurumlarla ilgili yapılanma, planlama, arınma, olgunlaşma ve belki de izole olma durumları ile karşılaşabileceksiniz. Bu süre zarfında, duygulardan arınarak akılcı bir bakış açısıyla içinde bulunduğunuz sosyal çevreyi ve kişileri değerledirmek ve doğru olanı seçmek üzerine bilgelik edinebileceksiniz.


Yıl sonu yaklaşırken hepinize sağlıklı, aklıcı, huzurlu ve bilge insanlarla karşılaşacağınız adaletli bir Aralık ayı diliyorum.


Bireysel doğum haritası analizi, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu ve kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz lütfen "oytunislar@gmail.com" adresine mail atıp randevu talep ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder