8 Haziran 2017 Perşembe

9 Haziran 2017 Yay Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

Yine kritik ve etkili bir dolunay süreciyle karşı karşıyayız. Kimimiz için önemli öğretileri olacak ve kırılma noktası yaratacak bir süreç, kimimiz içinse çok derinde, bilinçaltı düzeyde gerçekleşecektir. Aşağıdaki dolunay anı haritasına göre olasılıkları ve önlemlerimizi analiz edelim.


Görüldüğü üzere İstanbul saati ile 9 Haziran Cuma saat 16:10'da Yay burcunun 18.derecesi ve 53.dakikasında dolunay fazı kesinleşecek. Tabi ki bu etkileri biz en az 5 gün öncesinden hissetmeye başlıyoruz ve bir 5 gün daha geçerli olabiliyor.

Ayın Yay, güneşin de İkizler burcunda bulunmasından dolayı düşüncelerimiz ve inandıklarımız/inançlarımız arasında bir denge oluşturmak ve bu dengenin hayatlarımıza kattıklarının farkındalığına erişmek gibi bir etkiye maruz kalıyoruz. İnançlarımızı ve düşüncelerimizi hayatlarımıza ne oranda ve nitelikte taşıyabildiğimizi göreceğiz. Dolunay haritasındaki yükselen burç Terazi olduğu için denge unsurunun anahtar kelime olduğunu söyleyebiliriz. Dolunayda Satürn aya 6 derecelik mesafede bulunuyor. Dolayısıyla etkisi altında olabileceğiz. Üstelik geri hareketteki bu Satürn etkisi bir parça kasvete eğilimli olabileceğimizi de gösteriyor. Duygusal olarak ferahlamak, genişlemek ve dilediğimizi uygulamak isterken Satürn bizi sorumluluklarımızı hatırlamamız ve bu sorumlulukları aşmadan rehavete kapılmamamız gerektiği hakkında uyaracaktır. Bu durum biraz duygusal baskı altında olabilmemize neden olacaktır. Dolunayda etkili olan ay ve Satürn'ün kontakta olduğu gezegenler de edineceğimiz farkındalıklarda önemli rol oynayacaktır. Örneğin ayın yönettiği burç olan Yengeç'te Mars ilerliyor. Ait olduğumuz ailenin veya klanın motivasyonu, agresyonu ve bu alana olası tehditlerin de dolunayda duygusal baskılara maruz kalacağımızın bir göstergesidir. Satürn'ün Uranüs ile olumlu kontağı, daha iyi şartlar için sahip olduklarımızı bırakmakla ilgili çok değerli destekler vermekte. Bırakmaktan imtina ettiğimiz, zorlandığımız ve konfor alanı sandığımız yükümlülüklerin, sorumlulukların aslında bizi aşağı çeken etkenler olduğu bilincine varacağız. Örneğin duygusal ve bedensel bağımlıklarımızı bırakabilmek için çok önemli fırsatlara sahip bulunuyoruz. Ayın Neptün kontağı bu bırakma eylemini manevi bağımlılıklar nedeniyle zorlaştırsa da Uranüs neşteri vurmak adına cesaret verebilir. Aynı etki geri harekette olan Jüpiter ve Neptün arasındaki gelgitli 150 derecelik açı nedeniyle de meydana gelmektedir. Ertelemeler, ideallere uymayan sıradışı kararların alınması konusunda bizleri bir parça zorlayacaktır. Ancak burda duygusal denge hedefleneceği için eskimiş inançların ve düşüncelerin tarihe gömülmesi gerekiyorsa kararlı davranılması gerekmektedir. Ya bu hoşnutsuz durumdan çıkacağız, yahut elimizdeki bizi aşağı çeken maddi ve manevi malzemeyi tüketmeye devam edeceğiz. İlk seçenek tabi ki hayrımıza olacaktır. Zira burda Kuzey Ay Düğümünün Satürn ile, dolayısıyla ay ile yaptığı olumlu açı, oluşacak farkındalıklarımız neticesinde ortaya çıkacak kararlarımızın olumlu olacağını göstermektedir. Bencillik olarak düşüneceğiniz her ne varsa hayrınıza olabilir. Düşüncelerinizi sınırsız bir perspektiften mercek altına almaya özen göstermenizi tavsiye ederim.

Şimdi sırasıyla burçlara olan etkilerine geçelim. Tabi ki yükselen burcunuza göre okumanız daha etkili olacaktır.

KOÇ BURCU:
İnançlar, felsefeler, öğretiler, hukuki konular ve yabancı kültürlerle ilgili önemli farkındalıklar geliştirebileceksiniz. Bu süreçte yurt dışı yolculuklarınız bir parça stresli hale dönüşebilir. Yurtdışı bağlantılı işler yapıyorsanız yürüttüğünüz işlerle ilgili sorumlulukları benimsemekte zorlanabilirsiniz.
Eğitsel ve hukuksal alanda otorite figürleri ile olan ilişkilerinizde dengeyi tutturmak adına zorluklar yaşayabilir, fikir ayrılıkları deneyimleyebilirsiniz.

BOĞA BURCU:
Ortak iş yaptığınız, ortak kazanımlar elde ettiğiniz kişiler ve kurumlarla ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Bu kişilerle yürüttüğünüz ilişkilerde fikir ayrılıkları nedeniyle olumsuz gerginlikler ortaya çıkabilir. Bilhassa duygusal baskı hissedebilirsiniz. Bir borç sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Develete ait maddi ve manevi yükümlülüklerinizden soyutlanmak için çok olumlu bir süreçtesiniz.
Özel ilişkilerinizde deneyimlediğiniz otorite çatışmaları üzerinizde duygusal baskı oluşturabilir.

İKİZLER BURCU:
İlişkiler ve ortaklıklar alanında süregelen olumsuzluklar nedeniyle kendinizi duygusal baskı altında hissetmeniz mümkündür. Süregelen özel ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili düşüncelerinizin farklı alanlara kaydığını deneyimleyebilirsiniz. Yeniay sürecinde başlatmış olduğunuz ilişkilerin değerlendirmesini yapabilecek aşamaya ulaştınız. Bu durumu muhataplarınızla paylaşmak ve içinizdekileri dürüstçe dökmek için doğru zamandasınız. Eleştirme gücüne sahip bulunuyorsunuz.

YENGEÇ BURCU:
Burcunuzun yöneticisi ay etkin olduğundan ve şu an Mars sizin burcunuzda ilerlediğinden bilhassa çalışma ortamı ve kariyerinizi ilgilendiren konularda kendinizi köşeye sıkışmış ve önemli bir karar alma aşamasında hissedebilirsiniz. Otorite figürleri ile kopma noktasına gelebilecek bir agresyona sahipsiniz. Ani bir istifa veya kariyer değişimine maruz kalabilecek kararlar almadan önce duygusal gerginliğinizin geçmesini beklemelisiniz ve gergin ruh halini kendi içinizde dengeye oturtmalısınız.

ASLAN BURCU:
Özel hayatınızla ilgili sorumluluklarınızı gözetmek zorunda bulunuyorsunuz. Kendinize dönmek ve gününüzü gün etmek isteyebilecek bir konumdasınız. Ancak çocuklar, eşiniz ve dostlarınızla ilgili yükümlülükleri ve sorumlulukları da yerine getirmeniz gerekebilir. Bu durum da duygusal baskı altında hissetmenize neden olabilir. Hızlı gelişebilen bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Hayatınızdaki bir bağımlılıktan kurtulabilecek önemli bir fırsata bu dolunay sayesinde erişebilirsiniz.

BAŞAK BURCU:
Aile bireyleri ve bilhassa ebeveyniniz ile yüzleşeceğiniz bir dolunay sürecindesiniz. Toplumsal yeriniz, kariyeriniz ve mesleki ilerlemenizle karşısında, kendi iç dünyanız ve aile sorumlulukları ile manevi bir denge kurmanız gerektiğini fark edebileceksiniz. Ortklıklarınız ve özel ilişkilerinizde ani kopma kararları alabilecek durumdasınız. Hayatınızdan bazı kişileri uzaklaştırmak isteyebilirsiniz. Maddi konularda yanlış yatırımlar nedeniyle kayıplar yaşamanız olasıdır. Girişim yapmamalısınız.

TERAZİ BURCU:
Her türlü eğitim, haberleşme ve yolculuklarla ilgili kendinizi baskı altında hissedebileceğiniz bir süreçtesiniz. Yapmakta olduğunuz işleri ve sorumlulukları benimsemekte zorlanabilirsiniz. Aile bireyleri ve otorite figüleriyle ilgili fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Duygusal dengeyi bulabilmek adına telaşlı, huzursuz ve gergin hissedebilirsiniz. Bilhassa mesleki alanda deneyimlediğiniz agresyon ve yoğunluk nedeniyle spontane gelişen eğlenceli ortamlara ve kişilere çekilebilirsiniz.

AKREP BURCU:
Maddi ve manevi değer alanlarınızda sorumluluk duygusu nedeniyle duygusal baskı hissetmeniz olasıdır. Yetiştirilmesi gereken ödemeler, tahsilatlar ve maddi alacak verecek konuları nedeniyle huzursuz hissedebilirsiniz. Yönettiğiniz konularda maddi sorumluluk gerektiren işleri de kendinizin üstlenmesi gerekebilir. Hizmet alanınızdaki çalışanlarınızla sorumluluk ve güvenle ilgili konularda kopmalar deneyimleyebilirsiniz. Daha önce giriştiğiniz bir yatırımın yanlışlığı hoşunuza gitmeyebilir.

YAY BURCU:
Kimlik ve benlik alanınızda gerçekleşecek dolunayın size kazandıracağı en önemli farkındalık özel veya arkadaşlık ilişkilerinizdeki nitelik ve süregelen fikirsel karşıtlıklar olacaktır. Yeniay zamanı başlatmış olduğunuz ilişkiler veya ortaklıklarla ilgili değerlendirme yapma şansına erişebileceksiniz. Taşımanız gereken sorumlulukla ilgili hevesli ve muktedir olup olmayacağınızla ilgili durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. Dengede gitmeyen ilişki ve evliliklerde kopmalar deneyimlenebilir.

OĞLAK BURCU:
Bilinaçltı düzeyde gerçekleşecek dolunayda sizin kontrolünüz dışında size biçilmiş olan sorumluluklarla ilgili bıkkınlık ve duygusal baskı hissetmeniz olasıdır. Bilhassa aile ilişkilerinde asi davranışlar, tartışma ve agresyonlarla baş etmeniz gerekebilir. Kontrol dışında gelişen bir aldatılma ve kandırılma durumunu fark edebilirsiniz. Monotonluğa giren hayat tarzınızı dönüştürmek ve günü kurtarma amaçlı krize neden olabilecek ilişkilere yönelme riskine sahipsiniz.

KOVA BURCU:
Arkadaşlık ilişkileriniz, mesleki kazanımlarınız ve toplumsal değeri olan etkinliklerle ilgili durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. Size duygusal baskı getiren arkadaşlık ilişkilerinizi ve toplumsal kurumlarla olan ilişkilerinizi sonlandırmak gerektiğini fark edebilirsiniz. Daha iyi alternatifler için elinizde heyecanı kaçmış monoton ilişkilerinizi gözden geçirme fırsatına sahipsiniz. Sizi duygusal açıdan aşağı çektiğini düşündüğünüz ilişkilerde ani kopmalar yaşamanız mümkündür.

BALIK BURCU:
İlişkilerinizi dengeye oturtma konusunda gitgeller yaşıyor olabilirsiniz. Bilhassa mesleki alanınızdaki otorite figürleri, işveren, patron vb kişilerle fikir ayrılıklarından dolayı oluşabilecek agresyonu çocuklarınıza aksettiriyor olabilirsiniz. Kariyeriniz ve özel hayatınız arasındaki ilişkileri yumağında kime ne kadar değer vermeniz gerektiği konusunda farkındalık yaşayacaksınız. Kariyerinizde hem size duygusal tatmin hem de maddi refah sağlayabilecek mesleğin farkındalığına erişebileceksiniz.

Hepinize olumlu getirileri olacak bir dolunay süreci dilerim.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder