23 Haziran 2017 Cuma

24 Haziran 2017 Yengeç Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

Merhaba,

Aşağıdaki transit gökyüzü haritasında görüleceği üzere 24 Haziran Cumartesi, İstanbul saati ile tam 17:30'da Yengeç burcunun 2.derecesi ve 47.dakikasında bir Yeniay meydana gelecek.


Kendi yönettiği burçta ve transit haritanın ASC alanında bulunduğu için güçlü etkilere sahip bir yeniay enerjisi etkisinde kalacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş aşamasında da ASC aynı noktada olduğu için ülkemiz açısından da hayırlı başlangıçların olmasını umuyorum. Ancak tabi ki gergin ve tehlikeli kavuşum ve karşıtlıkları da göz ardı etmemek gerektiği kanaatindeyim...

Yengeç burcu aile, besleme, büyütme, topluluk halinde olma, aile bilincine sahip bulunma, milli duygular, güven gibi konuları temsil ettiğinden dolayı ve yeniay konumuna yakın bir Merkür etkisi de bulunduğu için evlilik müessesinin tesis edilmesi gibi eylemler için çok değerli bir zamanda olunduğunu görüyoruz. Şu sıralar düğünler, evlilik hazırlıkları için elverişlidir diyebiliriz. Yeniay konumunda Venüs'ün yönettiği Boğa burcunda ilerlemesi ve Plüton ile uyumlu bir açıda bulunması da uzun ve güçlü evliliklerin gerçekleşebileceğini betimliyor. Ancak buna karşılık haritanın 5.evindeki Jüpiter'in Mars ve Juno ile kurduğu T kare yüzünden ilişkilerdeki hararetli kıskançlık ve çekişmelerin de mevcut olabileceğinden bahsedebiliriz. Yeni evlilikler kurulurken güçlü aşk ilişkilerinde sarsıntılar ve kavgalar da gün yüzüne çıkabilir.

Yakın bir zaman öne geri hareketine başlayan Neptün ve Jüpiter arasında 150 derecelik bir kadersel açı kalıbı bulunuyor. Kişilerin özellikle kariyer hayatlarında yaşadıkları ideallerinden sapmış durumu, tatil rehaveti ile geri plana ittikleri bir süreç bizi bekliyor diyebiliriz. Hayal kırıklıklarından sıyrılabilmek için geçici bir yaz rehavetiyle ruhsal dengeye ulaşma hevesinde bulunuyoruz. Zira hem hizmet alanı askıda kalmış gibi belirsiz bir şekilde önümüze serilmiş durumda, hem de özel hayatlarımızdaki dengeyi tutturabilmek için elimizde kalanların değerini görmezden geliyoruz. Gel gitli ve günü kurtarma eğiliminde olduğumuz günler yaşıyoruz. Toplumsal alanda ilerleyen Chiron'un mevcut yeniay konumuna gergin bir açıda bulunması da bu manevi kırılganlığı destekler durumda bulunuyor. Her türlü güven ihtiyacını kendi içsel zenginliklerimizde bulmamız ve bir nebze içe kapanmamız gerektiğini hissettiren bir yeniay süreci...belki de tüm toplumsal yaralarımızı görmezden gelip yeni duygusal tatmin alanlarına yönelmek gibi bir kararlılık sergileyebiliriz. Yeniay alanındaki Mars bunun önemli bir destekçisi konumunda bulunuyor. Ayrıca yaklaşan Mars-Plüton karşıtlığında karşımıza çıkacak öngörülmeyen çalkantı ve yıkım enerjisine bilinçaltımızı hazırlıklı tutmak için güç kazanmaya uğraşıyoruz.

Haritanın 3-9 aksında bulunan ay düğümleri ile uyumlu açıda bulunan Uranüs'ün, beklenmeyen şoklarda yönümüzü bulmak adına yeni çareler ve kapılar açmak için planlar yapabileceğimize fırsat vermesi de yeniay konumunun olumlu yönlerinden bir tanesi olarak değerlendirilebilir.

Yengeç yeniayında yeni ilişkiler kurulurken elimizde olanlar da sessiz ve sakin bir şekilde uzaklaşabilir. Burada almamız gereken dersler içe dönüş, kaybedilen özgüvenin tekrar tesis edilmesi, dağılan ve bizlerin yara almasına sebep olan ideallerimizi gözden geçirmek olacaktır.

Şimdi kısaca tüm burçların bu yeniay sürecinden nasıl etkileneceğinden kısaca bahsedelim. Yorumları yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ediyorum.

Ülkemiz açısından değerlendirdiğimizde, çok olumsuz geçen birkaç yıldan sonra özellikle halkın maneviyatı ve birlik duygusu neticesinde önemli yol kat edilebilecek sürece girildiğini söyleyebiliriz. Temmuz ayında komşular ve müttefiklerle olası derin sorunlar neticesinde hukuk sistemiyle ilgili gözden geçirilmesi zaruri gelişmeler gözlemleyebiliriz. Sert ve toplumsal yara alacağımız bir yaz daha bizi bekliyor olabilir. Ancak "adalet yürüyüşleri" ile başlayan dayanışma sürecinin halkı biraz daha bilinçlendirip bir araya getirmesi mümkün gözüküyor. Bu süre zarfında devletin gizli tuttuğu ve halkın bilgisi dahilinde olmayan konular açığa çıkabilir. Uluslararası yaptırımlar ve ani gelişen hukuki baskılar neticesinde ülkeyi yönetenlerin zor durumda kalması söz konusu olabilir. Temmuz'un ilk yarısında gerçekleşecek Oğlak Dolunayı bu konulardaki tüm olasılıkların açığa çıkmasını sağlayacaktır. Sabırlı ve sakin kalınmasını diliyorum.


KOÇ BURCU:
Yeni bir ev düzenine ve hayat tarzına geçmek için güçlü enerjilere sahipsiniz. Ancak bu kurmayı düşündüğünüz düzen, hayat şartlarınızla ve içsel dinamiklerinizle bağdaşmayabilir ve uyumu sağlamak için daha fazla efor sarfetmeniz beklenebilir. Hayatınızı dönüştürebilecek kalıcı ve belki de önceki düzeninizi tamamiyle yıkmanız gerekebilen bir kırılma noktasında bulunuyor olabilirsiniz. Maddi yatırım ve kalıcı bir mesleki kariyer için önemli etkilere sahipsiniz.

BOĞA BURCU:
Yeni mesleki ilişkiler, yolculuklar, haberleşme ağı ve eğitsel başlangıçlara girişebileceğiniz bir dönemde bulunuyorsunuz. Yabancı bir ülkeye göç etmeyi düşünüyorsanız uygun bir zamandasınız. Ancak içsel olarak bu değişim ve dönüşümleri hazmetmeniz konusunda dirençli davranmanız söz konusu olabilir. Konfor alanınızı terk etmek nedeniyle yakın çevrenizdeki kişilerle çatışmanız ve gerilim yaşamanız da mümkündür. Biraz cesarete ihtiyacınız varmış gibi gözüküyor.

İKİZLER BURCU:
Güçlü ve kalıcı bir ilişkiye çekilmiş olabilirsiniz. Ancak bu ilişkide eksik olan manevi duygulara da sahip olmanız için bu yeniay sizin için fırsat yaratacaktır. Maddi yatırım veya size maddi güç katabilecek bir başlangıcı da sağlamanız mümkündür. Sosyal ilişkilerinizde deneyimlediğiniz ani kopmalar ve niteliği değişen dostlukların yerine, sizi daha güçlü kılacak yeni çevreler ve oluşumlara dahil olabilirsiniz. Mesleki hayal kırıklıklarınızı tatillerle avutmak için fırsatlarınız olacak.

YENGEÇ BURCU:
Hayatınızla ilgili yepyeni ve kalıcı başlangıçlar yapmaya hazırsınız. Evlilik bunların başında geliyor. Mevcut bir ilişki veya ortaklığınız varsa bunu dönüştürme veya tamamiyle bitirmek sizin duygusal kararlılığınıza bağlı gözüküyor. Kritik bir süreçten geçiyorsunuz. Mesleki olarak ta kurumsal bir çalışma alanı içinden çıkıp bireysel ve özgür olarak kazanç elde etme güdüsünü taşıyorsunuz. Bunu başarabilecek fırsatlara sahipseniz inandığınız yolda yürümeniz için bir engeliniz bulunmuyor.

ASLAN BURCU:
Köklü değişim ve dönüşümleri bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz bir yeniay sürecindesiniz. İç dinamikleriniz oldukça güçlü ancak özgüven konusunda yetersiz hissediyor olabilirsiniz. Mesleki olarak uzlaşmaya yatkın, kararlı ve bereketli bir dönem olabilir, ancak duygusal olarak yolunda gitmeyen ve kopması an meselesi olan bir ilişkiyi yürütüyor olabilirsiniz. Yeni ilişkiler ve sosyal ortamlar için hevesli, ancak kararsız bir ruh yapısına sahipsiniz. Ruh sağlığınıza dikkat etmelisiniz.

BAŞAK BURCU:
Yeni sosyal ortamlara girmek, yeni arkadaşlıklar kurmak ve toplumsal değer taşıyan organizasyonlara dahil olmak için güçlü enerjilere sahipsiniz. Özel hayatınızdaki değişim ve dönüşümlerin getirdiği etkiyi bu şekilde dengeleyebilirsiniz. Ailesel sıkıntılarınızı ve içsel korkularınızı giderebilecek ani gelişimlere açıksınız ve bu tip sıra dışı fırsatlardan faydalanmanız gerektiğine emin olabilirsiniz. İlişki ve ortaklığınızda deneyimlediğiniz hayal kırıklıklarını manevi gücünüzle dengeleyebilirsiniz.

TERAZİ BURCU:
Sizi değişime zorlayan etkilere daha fazla direnmemeniz gerektiğini algılayacaksınız. Dolayısıyla yepyeni bir hayat tarzı için önünüze çıkacak değerli fırsatları değerlendirebilirsiniz. Yeni bir iş, yeni bir ev veya yaşam ortamına geçmek için çok özel enerjilere sahipsiniz. Ani gelişen bir ortaklık veya beraberlik hayatınızın gidişatını değiştirebilir. Hizmet alanınızda deneyimlediğiniz hayal kırıklıklarından güçlü bir şekilde çıkabilecek durumdasınız. Sosyal ortamınızı değiştirebilirsiniz.

AKREP BURCU:
Renkli ve huzurlu geçirebileceğiniz bir yaz tatili için planlar yapabilirsiniz. Deniz aşırı ülkelere yolculuklar ve alışageldiğiniz sosyal çevrelerin değiştirilmesi gibi başlangıçlar hayatınıza dahil olabilir. Mevcut özel ilişkinizle ilgili kısır döngüyü kırabilmek için bilinçaltı düzeyde yeni yöntem ve fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Mevcut bir ilişkiniz yoksa yeniay ile birlikte başlayacak keyifli yaz döneminde karşınıza özel birinin çıkma ihtimaline de açıksınız.

YAY BURCU:
Her ne kadar kendinizi yorgun ve bıkkın hissediyor olsanız da maddi yönden size çok iyi gelecek etkilere sahipsiniz. Ortak kazanımlar ve kalıcı yatırımlara yönelebileceğiniz maddi bir dönüşüm sürecinin başında bulunuyorsunuz. Özel hayatınızda uzun süredir sizi çaresiz hissettiren durumları ani gelişebilen olaylarla aşabilecek durumdasınız. Konfor alanı sandığınız sığınağın aslında sizi aşağı çeken bir yük olduğunu fark edeceğiniz bir dönüşüm sürecinde bulunuyorsunuz.

OĞLAK BURCU:
Yeni bir ilişki ve ortaklık kurabilecek çok değerli enerjilere sahipsiniz. Kendinizi ruhsal olarak sıkışmış hissedebilirsiniz. Sosyal ortamlarınızda deneyimlediğiniz hayal kırıklıklarını mesleki fırsat ve kazanımlarla giderebilecek etkilere sahipsiniz. Her ne kadar bir ilişki veya evlilik için direnç gösterseniz de hayatınızı bu alanlarda olumlu yönde dönüştürebilecek yenilikler ayağınıza geliyor olacak. Kariyeriniz ve özel hayatınız arasındaki dengeyi kurmakta zorlanabilirsiniz.

KOVA BURCU:
Uzun zamandır ihmal ettiğiniz ruhsal ve bedensel sağlığınız için önemli kararlar alabileceğiniz bir yeniay sürecinde bulunuyorsunuz. Yurt dışı kaynaklı tedavi ve şifa yöntemleri, bilhassa zihinsel ve ruhsal dengenizi sağlayabileceğiniz çalışmalar size iyi gelecektir. Diğer taraftan hizmet alanınızı derleyip toparlamak ve elinizdeki işleri temizlemek için maddi ve manevi güce sahip bulunuyorsunuz. Üzerinizdeki ataleti ve uyuşukluğu atabilmek için önemli bir süreçtesiniz.

BALIK BURCU:
Aşk, evlilik, çocuk ve aile kurmak için en güçlü fırsatlara sahip olan burçların başında geliyorsunuz. Ayrıca zengin bir eğlence ve tatil ortamına dahil olmak için de hazırsınız. Yalnızca kendinizi geçmişte kalan hayal kırıklıkları için yorgun ve kırgın hissetmekten vaz geçmeniz gerekiyor. Önünüzde çok olumlu bir süreç varken yanmış gitmiş meseleler ve küskünlükler nedeniyle içe kapanmanız gerekmiyor. Mesleki olarak ani gelişen fırsatları da değerlendirmeniz kaçınılmazdır.


Hepinize sorunsuz, huzurlu ve dingin bir yeniay süreci diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder