2 Ağustos 2017 Çarşamba

2017 Ağustos Ayı Burç Analizleri

2017 yılının yaz mevsiminin ortasına gelmiş bulunuyoruz. Epey gergin gökyüzü hareketleri yanında oldukça keyifli destekler sunan astrolojik detaylar da gerçekleşmiş olmalı diye düşünüyorum.

Bilmem hangi gezegenin diğeriyle yaptığı gergin açıların kimimize olumlu, kimimize de olumsuz etkileri olacaktır. Duruma hangi açıdan baktığınıza göre ve seçimlerinizi ne yönde kullandığınızla ilgili bir dengeye dayanıyor tüm bu gökyüzündeki meseleler...dolayısıyla herbirimizin kendi hayatındaki dinamiğe göre olumlu olup olmaması önem kazanıyor. Morali bozmamak ve eğer ki tatsız bir durum olursa da hayatın akışına kendimizi bırakıp sıfırdan başlamanın meziyetini sindirmemiz gerekiyor. Yorumlarımı bu nedenle hava durumu tadında sizlere aktarmaya çalışıyorum. Birilerine kriz gözüken olaylar bir başka birilerine mucizevi bir mutluluk verebiliyor. Evrenin dengesi de bu şekilde kurulmuş ve optimum şekilde yolumuzda ilerliyoruz. İlerlerken de astrolojinin bize sunduğu uyarıları ve riskleri değerlendirmeye çalışıyoruz.

Kişisel olarak sıkıntılı bir Temmuz ayı geçirsem de sonuna doğru güzel bir tatil kaçamağı ile tüm olumsuzlukları geri plana ittiğimi söyleyebilirim. Çünkü hayat sizin fikrinizi sormadan devam ediyor. Bu ilerleyişin faydalarını ve tıkırında giden taraflarını göz önüne aldığınız zaman şükretme yetiniz ortaya çıkıyor. "Gelsin bakalım Ağustos ayının oyunları" diye bekliyorsunuz. Oyunda keyifli bir rolünüz mü olacak yoksa karşısına geçip sessizce izleyecek misiniz?
İşte bizim işimiz de astrolojik göstergeleri önünüze koyup senaryoyu oynayıp oynayamayacağınıza karar vermenizi sağlamaktır.

...evet sıkı bir Ağustos ayı bizleri bekliyor. Öncelikle hem ay hem de güneş tutulması ihtiva eden bir Ağustos ayına başladık. Üstelik bir de Merkür retrosu başlıyor. Uranüs de geri hareketine başlıyor. İyi de bir haberim var. Uzun süredir gerileyen Satürn de artık ay sonundan itibaren yavaş yavaş rutin ilerlemesine başlıyor olacak. Bu öncelikli detayların yanında transit haldeki tüm gezegenlerin birbirleriyle yaptıkları zorlayıcı ve destekleyici açılar da mevcut. Mesela Venüs, Neptün ve Merkür ile destekleyici açı kalıbındayken ilişkilerinizde olumlu anlar deneyimleme potansiyeline erişeceksiniz. Plüton ile zorlayıcı açı kalıbına girdiğinde ise ihtirasın ve kıskançlığın dibine vurma riskine sahip olacaksınız. Bu sayılı günleri zaten sosyal medyada gerek ben, gerekse diğer astrolog arkadaşlarım paylaşıyorlar. Bu ayın en önemli ve kritik gökyüzü olayları tutulmalar olacaktır. Onlara da ayrı ve detaylı konu başlıklarında değineceğim. Ay ve Güneş tutulmalarının hayatın gidişatını değiştirebilecek kırılma noktaları olduğunu söylememe gerek yok sanırım...önemli farkındalıklar, güçlü başlangıçlar ve karar aşamaları bu ay gündeminizi etkileyecektir.

Sırasıyla burçların Ağustos ayında nelerle karşılaşma olasılıkları olduğuna bir göz atalım. Her zaman olduğu gibi astroloji yorumlarını "yükselen burcunuza göre" okumanız gerektiğini yineliyorum.

KOÇ BURCU:
Burcunuzda ilerleyen Uranüs, yıl sonuna kadarki geri hareketine başlıyor. Benliğiniz ve hayatınızın tüm alanlarında "özgürlük" temasını sorgulayacaksınız. Geçmişte benzer konularla ilgili izlediğiniz yolu irdeleyebilirsiniz. Ani gelişen koşullara daha temkinli yaklaşacaksınız. Ortaklık ve ikili ilişkilerinizde hırs, baskı ve kıskançlık temaları ön plana çıkabilir. 7 Ağustos'taki ay tutulmasında arkadaşlık ilişkilerinizde bir duygusal farkındalık elde edeceksiniz. Kova burcunda gerçekleşecek bu tutulmada özgürlük ve bireysellik söz konusu olacaktır. Özel hayatımızın gereksinimlerine uymayan arkadaşlıkların sorgulanacağı bir tutulma deneyimleyeceksiniz. Merkür retrosu hizmet alanınızda başlayacak ve gündelik işlerinizin halledilmesinde aksaklıklar meydana getirecektir. Sağlıkla ilgili konularda yanlış teşhisler ve tedaviler gündeme gelebilir. 21 Ağustos'taki güneş tutulması özel hayatınızda size keyif veren tüm alan ve konularda somutlaştırıcı etki meydana getirecektir. Çocuklarınız için güçlü kararlar yanında eğer bekarsanız evlenme kararı vermeniz olasıdır. Sahne sanatlarıyla ilgili bir eğitime başlayabilir, gücünüzü ve güzelliğinizi göstermek için olası organizasyonlara dahil olabilirsiniz.

BOĞA BURCU:
Uranüs'ün bilinçaltı alanda geri harekete başlıyor olmasıyla bilhassa özgürleşmekle ilgili sene sonuna kadar yoğun bir sorgulama dönemine gireceksiniz. Birdenbire gelişen ve kontrolünüz dışında gerçekleşebilecek meselelerde dikkatli ve temkinli olmanız gerekebilir. Hizmet alanınızda hukuki baskı oluşturabilecek 10 günlük bir etkiye maruz kalabilirsiniz. İş değiştirmek ve bunun için başka bi ülkeye yerleşmekle ilgili stresli bir süreçte olabilirsiniz. İnandığınız değerleri esnetmek zorunda kalacağınız koşullar önünüze gelebilir. 7 Ağustos'taki ay tutulmasında toplumsal yeriniz, mesleki durumunuz sorgulanır hale gelebilir. Bilhassa özgür çalışma ortamı ve yaşantısı ile ilgili adım atmak için kalbinizi dinleyebilirsiniz. Mesleki fikirleriniz üzerinde dayatma olduğunu fark edebilir ve isyan bayrağı açabilecek bir ruh haline erişebilirsiniz. Merkür retrosunun özel hayatınızda size keyif veren tüm alanlarda etkili olabileceğini bir tarafa yazmalısınız. Çocuklarınız ve evliliğinizle ilgili iletişim problemleri ve yanlış anlaşılmalar bu dönem hayatınızı etkileyebilir. Güneş tutulması ise evinizle ilgili kalıcı kararların ortaya çıkacağı bir süreç deneyimletecektir. Yeni bir mülk yatırımı yahut hayatınızın bundan sonraki dönemini geçireceğiniz başka bir eve taşınma söz konusu olabilir.

İKİZLER BURCU:
Arkadaşlık ilişkilerinizde ve tüm toplumsal konularda bağımsızlık ve özgürlük üzerine herhangi bir çalışmaya Uranüs retrosunda başlamamanız önerilir. Bu ilişkilerinizde geçmişte deneyimlediğiniz aynı temalar üzerinde düşünebilirsiniz. Eğlence, çocuk ve evlilikle ilgili yapacağınız harcamaların sizi baskı altına alabileceği 10 günlük ciddi bir süreçte olacaksınız. 7 Ağustos'ta gerçekleşecek ay tutulmasında inançlarınızda bir sarsıntı hissedebilirsiniz. Bilhassa özgürlük temalarında daha esnek bir ruh yapısına kavuşabilmek için farkındalık geliştirebilirsiniz. Üzerine, burcunuzun yönetici gezegeni Merkür geri hareketine başladığında evinizdeki elektrikli ve elektronik aletlerin arıza yapma riskine hazırlıklı olmalısınız. Kira kontratlarına azami dikkati vermeli, müteahhitlik sözleşmelerini iki kere okumalısınız. 21 Ağustos'ta gerçekleşecek güneş tutulması, sosyal ilişkileriniz, kardeşleriniz ve komşularınızla olan tüm bağlarınız, yolculuklarınız ve eğitiminizle ilgili size itici güç sağlayıp önemli kararlara erişmenize destek olacaktır. Aslan burcunun enerjisinden faydalanıp ilgili konularda ileri atılmanız için fırsatlara sahip olacaksınız. Daha çok insanla temas halinde olmanız ve kardeşlerinize karşı daha cömert davranmanız gereken bir sürece başlıyor olabilirsiniz.

YENGEÇ BURCU:
Mesleki alanda geri harekete başlayacak olan Uranüs nedeniyle ani gelişecek iş değiştirme koşullarına şüpheli yaklaşmanız gerekebilir. Önceden karşınıza çıkmış sıra dışı iş tekliflerini tekrar değerlendirmek için şansınız da olabilir. İç dünyanız ve kendiniz için planladığınız atılımların partneriniz veya ortağınız tarafından baskılandığını fark edebileceğiniz bir 10 günlük süreç sizi bekliyor olacak. Ailenizin fırsatlarını kendi menfaatine kullanabilen bir partnerle karşı karşıya olduğunuzu düşünebilirsiniz. 7 Ağustos'taki ay tutulması hayatınızın krizli alanları, maddi ve manevi tıkanıklıklarınız ve bunlardan özgürleşmeyle ilgili size farkındalıklar sunacaktır. Güçlü etkilere maruz kalacağınız bu fenomende duygularınızı tetikleyecek biriyle de karşılaşabilirsiniz. Ancak size sorun getirme ihtimali de yüksek gözüküyor. Maddi borçlarınızla ilgili sonuçlanmalar kaydedebilirsiniz. Merkür gerilemesi nedeniyle ay ortasından itibaren yolculuklarda ve sosyal ilişkilerinizde aksaklıklar deneyimleyebilirsiniz. Aracınız arıza yapabilir. Kardeşlerinizle ve komşularınızla yanlış anlaşmalar ortaya çıkabilir. 21 Ağustos'taki güneş tutulmasında ise maddi yatırımlara hız verebilir, finansal kaynak yaratabileceğiniz işlere girişebilecek coşkuyu yakalayabilirsiniz.

ASLAN BURCU:
Hayatınızda köklü değişikliklerin olacağı bir ay sizi bekliyor. Öncelikle, başlayacak Uranüs retrosu nedeniyle sıra dışı girişimlerinizin yılın sonuna kadar ertelemeniz gerektiğini bilmelisiniz. Önceden planlayıp ta ertelemiş olduğunuz bir eğitim yahut uluslararası bir yolculuk ise tekrar gündeminize gelebilir. Hizmet alanınızdaki kişiler veya konularla ilgili baskı altında olabileceğiniz 10 günlük bir süreçten ay ortalarında geçeceksiniz. 7 Ağustos'ta karşıt burcunuz Kova'da bir ay tutulması gerçekleşiyor. Ortaklıklar ve ikili ilişkilerle ilgili yeniden yapılanma yahut tamamiyle kopuş söz konusu olacaktır. Özgürleşme ve bağımsız hareket etme arzusu nedeniyle duygusal kararlar almanız mümkündür. Merkür retrosu nedeniyle maddi kaynaklarınızla ilgili arızalar, sözleşme ve internet bankacılığı araçlarında aksamalar meydana gelebilir. Alış verişlerinizde temkinli davranmakta fayda var. Kredi kartı kayıpları, kargo ihmalleri yahut yanlış tahsilatlar yüzünden başınız ağrıyabilir. 21 Ağustos'taki güneş tutulması ise hayatınızla ilgili sizi güçlü ve sahnede hissettirecek hangi mesele varsa çok net ve kalıcı kararlar almanızı sağlayacaktır. Üstelik 26 Ağustos'ta Venüs sizin burcunuza girecek ve ilişkileriniz, sevgi alış verişleriniz canlanacaktır.

BAŞAK BURCU:
Öncelikli olarak bedensel ve ruhsal sağlığınızla ilgili önemli farkındalıklara erişeceğiniz bir ay sizi bekliyor. Uranüs retrosu hızlı kararlarınız sonucu gelişebilecek ortaklaşa girişimlerinizin yıl sonuna kadar pek bir getirisi olmayacağını gösteriyor. Ani gelişebilecek ilişkiler yahut geçmişte kalan rastlantılı beraberliklerin de gündeme gelebileceği mümkündür. Burcunuzda başlayacak Merkür retrosu hayatınızın her alanında iletişim aksaklıkları ve arızaların mümkün olabileceğini müjdeliyor. 7 Ağustos'taki ay tutulması hizmet alanınızda bir sürecin sonuna geldiğinizi ve ruhsal sağlığınızla ilgili bir karar almanız gerektiğine sebep olabilir. Olumsuz bir alışkanlığınızı bırakabilirsiniz üstelik...
21 Ağustos güneş tutulması ise kontrolünüz dışında gelişen kavramlarda coşkulu ve adaptif bir bakış açısı geliştirip davranabileceğiniz konusunda size destek olacak. Ayın ortasındaki Jüpiter-Plüton arasındaki gergin 10 günlük süreç ise özel hayatınızdaki köklü değişimlerin maddi kaynaklarınız üzerinde baskı oluşturması olasılığını gündeme getiriyor. Yatırımlarınızı hangi alana yönelteceğiniz konusunda bir parça kafanız karışabilir. Yaşam şeklinizin değişme ihtiyacına maddi durumunuz el vermeyebilir. Genel itibarıyla içsel dinamiklerinizle ilerleyeceğiniz bir ay deneyimleyeceksiniz.

TERAZİ BURCU:
Önemli karar aşamalarının önünüze geleceği bir Ağustos ayı deneyimleyeceksiniz. Öncelikli olarak ortaklıklar alanınızda geri harekete geçen Uranüs sayesinde, yıl sonuna kadar ikili ilişkilerinizle ilgili ani kararlar vermekten kaçınmalısınız. Bilhassa ayrılık kararları için bir süre daha bekleyeceksiniz.
Özel hayatınızda özgürlük ve bağımsızlık temalı bir ay tutulması meydana gelecek. Olumsuz alışkanlıklarınızı bırakma konusunda şanslısınız. Çocuklarınız ve evlilikle ilgili duygusal farkındalık yaşayıp son noktayı koyabilecek kararlılığa sahip olacaksınız. 21 Ağustos'taki güneş tutulması ise yeni ve güçlü arkadaşlıkların tesis edilebileceği, sizi sahnesinde parlatacak toplumsal etkinliklere ve organizasyonlara dahil olacağınız coşkulu bir dönemi müjdeliyor olacak. Ancak ne yazık ki iki tutulma arasında Merkür gerilemesinin başlayacak olması, bilinaçltı düzeyde içsel dengenizi bulmanız açısından sizi bir parça zorlayacaktır. Karar alma mekanizmanızla ilgili ufak çekinceleriniz meydana gelebilir. Ayrıca kontrolünüz dışında gerçekleşebilen irili ufaklı mekanik ve elektronik arızalarla karşılaşabilirsiniz. Ay ortasında 10 gün süreyle ailenizden kararlarınızla ilgili baskı görmeniz mümkündür. Başlatmak için coşkulusunuz ancak içsel dinamikler size barikat kurabilir.

AKREP BURCU:
Hayatınızın gidişatını değiştirmek için coşkulu ve kararlı olabilirsiniz. Ancak bilhassa hizmet ve sağlık alanınızla ilgili Uranüs retrosu nedeniyle kalıcı ve cüretkar kararlar almanız güçleşebilir. Yıl sonuna kadar bu konularla ilgili kararsızlık ve şüphe hissedebilirsiniz. Daha önce görmüş olduğunuz bir tedavinin tekrarlanması da gündeme gelebilir. Ay ortasında 10 günlük süre zarfında kardeş ve komşularınızın kontrol mekanizmanız üzerindeki baskılarına maruz kalabilirsiniz. 7 Ağustos'taki ay tutulması aile ve ebeveyninizle alakalı özgürlük temalı bir sonuca size ulaştıracaktır. Belki artık yalnız yaşamak ve bağımsız davranmak zamanı gelmiştir. 21 Ağustos'ta ise mesleki ve toplumsal alanlarınızda güçlü bir güneş tutulması deneyimleyeceksiniz. Daha gündemde olabileceğiniz ve değerinizi arttırabileceğiniz bir döneme başlamak için güçlü kararlar verebilirsiniz. Projelerinizle göz doldurabilirsiniz. Merkür retrosu ise arkadaşlıklar ve toplumsal organizasyonlar alanınızda yaşanacaktır. İletişimsel sorunlar ve yanlış anlaşılma üzerine meydana gelebilecek pürüzlere karşı hazırlıklı olurken, uzun zamandır görmediğiniz arkadaşlarınızla tekrar karşılaşmak gibi olumlu yönlerini de hayatınıza dahil edebilirsiniz.

YAY BURCU:
Ayın sonuna doğru burcunuzda uzun bir süredir geri harekette olan Satürn'ün tekrar ileri hareketine başlaması belki de en olumlu haberlerden bir tanesi olacaktır. Ancak bu sefer de Uranüs'ün yıl sonuna kadar geri harekete girmesinden dolayı özel hayatınızla ilgili sıra dışı gelişmeleri ertelemeniz gerekebilir. Ayrıldığınız ve vaz geçtiğiniz ayrıntılarla tekrar karşılaşabilirsiniz. 7 Ağustos ay tutulması nedeniyle kardeşler ve komşularla ilgili ilişkilerinizde özgürlük temalı derin farkındalıklar elde edebilirsiniz. Önemli bir promosyon, eğitim ve pazarlama sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu vesileyle hayatınıza girmiş birilerinden uzaklaşabilirsiniz. Güneş tutulması ise yabancı kültürler ve majör eğitimlere dahil olma konusunda size ışık tutacaktır. Keşfetmeye odaklı ve burcunuzun doğasına ait ne varsa bu tutulmada şekillenecektir. Ancak mesleki ve toplumsal alanda gerileyecek olan Merkür retrosu'nun size getirebileceği arıza ve iletişimsel sorunlara karşı tetikte olmanız gerekebilir. Ay ortasındaki 10 günlük bir süreçte maddi kaynaklarınızdaki baskılar nedeniyle sosyal organizasyonlara yetememe durumuyla başa çıkmak zorunda kalabilirsiniz. Arkadaşlarınıza maddi ve manevi destek sağlama konusunda yetersiz hissedebilirsiniz.

OĞLAK BURCU:
Ev, aile ve kişisel alanınızda geri gitmeye başlayan Uranüs nedeniyle sıra dışı atılımlarınızı ve bağımsız hareket edebilme güdünüzü yıl sonuna kadar dizginlemeniz gerekebilir. Ayın ortasına doğru 10 günlük bir süreçte mesleki ve toplumsal gerçekliklere ve kişilere karşı baskı oluşturmanız söz konusu olacaktır. Bu enerji sizi yorabilir ve sistemi değiştirme çabanız nedeniyle eleştirilebilir, yalnızlaşabilirsiniz. 7 Ağustos'taki ay tutulması maddi kaynaklarınızla ilgili bir sonuçlanmaya işaret edecektir. Daha çok ta manevi alanda temeli özgürlük ve bağımsız hareket etme bilincine varabilen farkındalıklara erişebileceksiniz. 21 Ağustos'taki güneş tutulmasının etkilerini ortaklaşa kazanımlar ve kriz alanlarınızda yaşayacaksınız. Güçlü ortaklaşa yatırımlara ve sağlam maddi gelir getirebilecek ortaklıklara başlamamanız için bir neden görünmüyor. Partnerinizin ve ortağınızın maddi gücüyle de başarı sağlayabilmeniz olasıdır. Ay ortası başlayacak Merkür gerilemesinin etkilerini uluslararası yolculuklarda hissedebilirsiniz. Uzun yolculuklarda bakımsız araçla çıkmamalı, uçak yolculuklarında bagaj kontrollerine dikkat etmelisiniz. Yönetici gezegeniniz Satürn 26 Ağustos'tan itibaren bilinçaltı alanınızda tekrar eski gücüne kavuşacak. İçsel gücünüze ve kararlılığınıza erişebileceksiniz.

KOVA BURCU:
Yıl sonuna kadar geri hareketine başlayan Uranüs nedeniyle  iletişim ve haberleşme alanınızdaki sıra dışı atılımları yapmayı bir süre ertelemeniz icap eder. Yaratıcılığınızı ve özgün düşüncelerinizi eski öğretilerinizde arayabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Ayın 7'sinde sizin burcunuzda bir ay tutulması gerçekleşecek. Duygusal ve ruhsal farkındalıklarınızı hayatınızın her alanında deneyimleyebileceğiniz çok değerli bir kırılma noktası ile karşı karşıyasınız. Özgürlük ve bağımsızlık temaları ve toplumsal fayda üzerine çabaladığınız birçok faaliyetin meyvelerini bu tutulmada alabilirsiniz. 21 Ağustos'ta ise karşıt burcunuz Aslan'da bir güneş tutulması yaşanacak. İkili ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili yeni bir sayfa açabileceksiniz. Coşkulu, güçlü ve yaratıcı fikirlerle zenginleşmiş bu ikili ilişkilerinizde alma verme dengeleri yeniden şekillenecektir. Bu tarzda gidemeyen ilişkilerinizi de tarihe gömmek için fırsat yaratabileceksiniz. Merkür retrosu devletle ilgili yükümlülüklerde bir parça başınızı ağırtabilir. Alacaklarınızı tahsil etmede gecikmelerle karşılaşabilirsiniz. Karşıt inançlar üzerinde bilinçsel baskı kuracağınız ve sizi yorabilecek bir enerjiyle ay ortasındaki 10 gün boyunca baş etmeniz gerekebilir.

BALIK BURCU:
Uranüs'ün maddi ve manevi alanınızda geri hareketine başlaması nedeniyle bağımsız hareket etme arzunuzu yıl sonuna kadar ertelemeniz gerekebilir. Bir süre daha ani çıkışlardan ve yatırım kaygılarından uzaklaşmalısınız. 7 Ağustos ay tutulması bilinaçltı düzeyde gerçekleşeceği için ruhsal olarak kendinizi özgürleştirme arzusuna kapılabilir, kendinizle ilgili radikal kararlar verebilirsiniz. 21 Ağustos'ta ise hizmet ve sağlık alanınızda güçlü bir güneş tutulması sizi bekliyor olacak. Yeni bir iş ortamı, bedensel ihtiyacınız için şifalanma süreci gibi konulara güçlü ve sağlam başlangıçlar yapabileceksiniz. Ancak bilhassa kalple ilgili konularda tetikte olmalı ve kalp sağlığı odaklı tedavi süreçlerine başlayabilirsiniz. Yeni proje ve çalışma gruplarına lider olabileceğiniz bir sürece dahil olabilirsiniz. Ay ortasındaki Jüpiter-Plüton kontağı nedeniyle arkadaşlarınızın hayatınızda aldığınız risklerle ilgili baskı ve müdahalelerine maruz kalabilirsiniz. Bilinaçtı terapileri ve varoluşla ilgili önemli öğretileri de arkadaş ortamlarınızın desteği ile bu süreçte başlatabilirsiniz. Merkür retrosu 13 Ağustos'ta partnerlik ve ortaklık alanınızda başlayacağından eski ilişkilerinizi tekrar gözden geçirebilir, belki onlarla yeniden karşılaşabilirsiniz. Bu dönemde yeni ilişkiler kurulmamalıdır.


Hepinize hayırlı, bereketli ve bol güneşli bir Ağustos ayı diliyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder