6 Ağustos 2017 Pazar

7 Ağustos 2017 Kova Burcunda Ay Tutulması ve Burçlara Etkisi

2017 yılının ikinci ay tutulmasına yaklaşmış bulunuyoruz. 11 Şubat 2017 tarihinde Aslan burcunda gerçekleşen ilk ay tutulmasından yaklaşık 6 ay sonra, bu sefer de karşıt Kova burcunun 15 derece 25.dakikasında 7 Ağustos Pazartesi akşamı saat 21:10'da yılın ikinci ay tutulması gerçekleşecek. Ay ve güneş tutulmalarında kuzey ve güney ay düğümlerinin etkisi yüksektir.

Dolunay ve yeniay karakterinde olan güneş ve ay tutulmalarının nedeni, hangi burçtalarsa kuzey ve güney ay düğümlerine maksimum 10 derecelik yakınlıkta bulunmaları olarak açıklanabilir. Bu yıldan itibaren yaklaşık 1,5 yıl boyunca ay düğümleri Aslan-Kova burçları aksında bulunmasından dolayı, bu burçlarda ikişer defa güneş ve ay tutulmaları gerçekleşecektir. Güneş tutulmaları yeniay karakterinde, ay tutulmaları ise dolunay karakterindedir. Ancak çok daha kadersel ve güçlü etkiler barındıran gökyüzü fenomenleridir. Astrolojik olarak ta hayatlarımızda kadersel değişim potansiyelleri arz etmektedirler. Bilhassa ay düğümleri Aslan ve Kova aksında olan kişilerin bu tutulmalardan gelebilecek değişimlere ayak uydurmaları ve işaretleri doğru değerlendirmeleri önemlidir.

Ay tutulmalarında hayatlarımızda duygusal gerilimler, krizler ve kısıtlanmalar ortaya çıkabilir. Duygusal planda deneyimlediğimiz için ailemiz, eşimiz, ortağımız, partnerimiz, maddi ve manevi tüm kaynaklarımızda içgüdüsel davranmaya ve iç sesimizi dinlemeye daha eğilimli oluruz. Tutulmalarda duygusal ve ruhsal tarafımızı ön plana alıp, zihinsel tarafımızla dengeye oturtmak için çaba gösteririz. Bu ay tutulmasında duyguları temsil eden ayın, akılcı ve mantıklı bir burç olan Kova'da olması nedeniyle duygularımızı mutlaka akılcı bir bakış açısıyla değerlendirmemiz gerektiğini gösteriyor. Tutulma dönemi Aslan-Kova burçları aksında olduğundan ötürü de, temsil ettikleri evleri göz önüne bulundurduğumuzda, illa ki ilişkilerimizle ilgili önemli duygusal farkındalıklar geliştireceğimize delalet edecektir. Karşımızdaki kişiler, arkadaşlarımız veya arkadaş ruhuyla bağlı olduğumuz kişilerin bize ne derece cömert, sevgi ve saygı dolu davrandığını, ilişkilerimizde özgürlük ve bağımsızlık dozunun hangi nitelikte olduğunu, karşımızdaki bu kişilerin bizim bireyselliğimizi ve ilkelerimizi ne derece önemsediğinin farkındalığına erişeceğiz. En önemlisi farkındalıkla kalmayıp çözüm getirmeye ve gerekirse de tavır geliştirmeye çalışacağız. Tutulma etkisiyle arkadaşlıklar, arkadaşlık grupları, toplumsal kurumlar ve dernekler fikirsel ayrılıklar yaşayabilirler. Fikir çatışmaları ve neticesinde uzaklaşmalar/kopmalar meydana gelebilir. Ego, gurur, kibir gibi nedenlerden ötürü alınganlıklar ve gerginlikler oluşabilir. Yıllanmış arkadaşlıkların sonuna gelinebilir. Bu tip ilişkilerin alışkanlıktan mı sevgiden mi yoksa zorunluluktan mı olduğunu sorgulayacağımız bir dolunay süreci olacaktır.

Aşağıda ay tutulması anındaki gökyüzü haritasını görmektesiniz.
Haritadan görüleceği üzere tutulmanın yönetici gezegeni Satürn tepe noktasında bulunuyor. Edinilmiş duygusal farkındalıkları somutlaştırmak ve belirli kurallar dahilinde sabitleştirmekle ilgili önemli destekler sunuyor. Mars'ın güneşle hala yakın temasta olması da konsatrasyon ve motivasyon gücüne katkı sağlıyor. Merkür - Neptün karşıtlığı, kurban psikolojisine dalmadan, verilmiş sözlerin etkisine kapılmadan itidalli bir şekilde çözüm arayışının bulunacağını ifade ediyor. Tutulmanın temeli aklı kesinlikle vicdanın önünde tutmak olmalı. Çünkü en ufak bir duygusal istismarda, kendimize fayda sağlayacak veya daha doğrusu hak ettiğimiz davranış biçimlerinden mahrum kalabileceğimiz riskine açık bulunuyoruz. Taviz vermekten çok talepkar olmayı öğrenebileceğimiz etkiler söz konusu olacaktır. Jüpiter ve Plüton arasındaki gergin kare açının tutulma anında partil (tam derecesinde) görünümü nedeniyle bilhassa arkadaşlık ve ortaklıklarla ilgili duygusal baskı ve şantajların mümkün olabileceğini görebiliyoruz.

Türkiye geneli için birkaç şey söylemek gerekirse; tutulmanın gerçekleşeceği alandaki konular "ölüm oranları, cenazeler, borsa, vergi, ulusal borçlar, faiz oranları, miras ve sermaye kazançları, vergilendirme sistemi, sigorta şirketleri, hasar taleplerin çözümü, emeklilik ve sosyal güvenlik sistemleri, kamu gelir ve kazanma gücü" olarak sıralanabilir. Bu konularda özgürleşmek için toplu mücadele ve bunun sonucunda bir kazanım elde etme mantığını düşünürsek tutuklu gazeteci ve kamu çalışanlarının serbest bırakılması gündeme gelebilir. Adalet arayışlarıyla ilgili protesto ve yürüyüşlerin olumlu meyveleri alınmaya başlanabilir. Aşırı vergilendirilmiş ürünlerde indirime gidilebilir. Ekonomik bir sürecin ve politikanın sonuna gelinmiş olabilir. Toplumun elini kolunu bağlayan ve bağımsız hareket etmesini engelleyen haksız gelir dağılımları ile ilgili belli başlı düzeltici kararlar gündeme gelebilir. Ekonomik hedeflerin ve kararların alışık olmadığımız sıra dışı yöntemlerle kotarılması gerekebilir. Ekonomiyle ilgili beklenmeyen kanun hükmünde kararnamelerle karşılaşabiliriz. Türkiye'nin 8.evinde gerçekleşecek tutulmanın bir başka etkisi de yasadışı yeraltı örgütleri ve haberalma kurumları ile ilgili bir meselenin sonuna gelinmiş olmasıdır. Ülkenin zararına çalışan kurum ve örgütlerle ilgili çarpıcı bilgiler ortaya çıkabilir. Gizli kalanların ortaya dökülmesi için mücadele verilebilir. Ancak ne yazık ki Merkür-Neptün karşıtlığının olduğu alanlarda medyanın, din otoritelerinin ve toplumu yönlendiren kişilerin gerçekçi olmayan ve tabiri caizse aldatıcı yaklaşımları nedeniyle söz düelloları ve sözel çatışmalar meydana gelebilir. Tutulmayı izleyen günlerde sel baskınlarının ülke ulaşımını yine olumsuz etkileyebileceği görülmektedir. Geri hareketine başlayan Uranüs etkisiyle iktidar partisi, genel başkanı ve yöneticilerinin yıl sonuna kadar beklenmedik hamleler yapamayacağı ve bir bakıma mevcut karar ve icraatlerine devam edecekleri yönünde bir gösterge de mevcut. Ne yazık ki ülkenin onuru ve yabancı ülkeler nezrindeki görüntüsü de bu Uranüs retrosundan etkilenmiş olacaktır. Tutulmanın gerçekleştiği burç yöneticilerinin (klasik Satürn, modern Uranüs) her ikisinin de retro pozisyonunda olmasından ötürü ikilemler, kararsızlıklar, harekete geçme eylemleri gecikmeli ve ağır ilerleyecektir. Motivasyon güçlü olmasına rağmen gerekli değişimleri kaydetmek formalitelerden ötürü zorlaşacaktır.

Bu kritik ay tutumasının burçlara olan etkisinden bahsedersek, yükselen burcunuza göre yorumları okumayı unutmuyorsunuz...

KOÇ BURCU:
Kritik ay tutulmasının etkilerini arkadaşlıklar ve toplumsal kurumlar alanınızda yaşayacaksınız. Bugüne dek kurmuş olduğunuz arkadaşlık ilişkilerinizdeki özgürlük ve bağımsızlık temaları üzerinden duygusal bir farkındalık elde etmeniz olasıdır. Bu farkındalığın ışığında ilişkilerinize çeki düzen verme ve gerekiyorsa uzaklaşma eğiliminde olabilirsiniz. Fikirlerinize ne kadar değer verildiği, ne derece ilişkilerinizde özgür bırakıldığınıza bağlı olarak yolunuza devam edip etmeme kararı verebilirsiniz. Mevcut ilişkilerinizde ego çatışmalarının varlığını fark edebilirsiniz.

BOĞA BURCU:
Kariyeriniz ve toplumsal alanınızda gerçekleşecek ay tutulmasının etkileri, daha çok toplumsal konumunuzun içsel dinamiklerinizin ortaya koyduğu tepkiler ışığında şekillenecektir. Yürüttüğünüz işlerin hayatınıza ne kattığını ve bundan sonraki dönemde topluma faydası olup olmaması üzerinden ne fayda sağlayacağınızla ilgili bir kırılma noktası deneyimleyeceksiniz. Uzun bir süredir yürüttüğünüz işlerin neticesini almaya başladığınız gibi, kariyerinizi tamamiyle içsel sesinizi dinleyip değiştirme harekatına girişeceğiniz ve alışkanlıklarınızı zorlayacağınız bir tutulma deneyimlenecektir.

İKİZLER BURCU:
Fikirlerinizin inançlarınızı etkileyip hayata daha farklı gözlerle algılayabileceğiniz bir tutulma sürecindesiniz. Kendinizle ilgili farkındalıkları toplumun yararına geliştirebileceğiniz ve öğretilerinizi başkalarına da aktarmayı tercih edeceğiniz koşullar oluşabilir. Hukuki bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Bu hukuki sonuç özgürlük ve bağımsızlık adına değer taşıyabilecek nitelikte olacaktır. Kişisel gelişiminiz için sürdürdüğünüz bir eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Zihinsel olgunluğunuzu toplum yararına geliştirip diğerlerine aktarabileceğiniz zamana erişmiş durumdsınız.

YENGEÇ BURCU:
Maddi kaynaklarınızın verdiği güven ve motivasyon sayesinde borçlarınızın ve hayatınızın maddi krizlerini gidermek adına önemli bir döneminde bulunuyorsunuz. Başkalarına yardım etmek ve toplumsal temalı faydalar sağlamak adına da önemli farkındalıklara sahip bulunuyorsunuz. Ortaklaşa kazanımlardan elde ettiğiniz faydalara da sahip gözüküyorsunuz. Diğer taraftan ölüm, maneviyat, spritüel konular ve benzerleri için değerli ruhsal kazanımlar elde etmiş olabilirsiniz. Özveride bulunduğunuz ilişkilerden özgürleşmek adına keskin kararlar verme aşamasındasınız.

ASLAN BURCU:
Hayatınızda muhatap kabul ettiğiniz tüm kişilerle olan ilişkilerinizi gözden geçirme sürecinde bulunuyorsunuz. Gizli düşmanlarınızla ilgili beklenmedik farkındalıklara erişebileceğiniz gibi sizi özgür ve bağımsız hissettiren ortaklarınız ve partnerlerinizle yola devam etme konusunda güven tazeleyebilirsiniz. Size sunulan davranış modellerinden en samimi ve saygılı olanına yönelmeyi seçeceksiniz. Hayatınızda özgürlüğünüzü kısıtlayacak bir özel ilişkiye sahipseniz devam edip etmemesi konusunda ciddi bir değerlendirme yapabilirsiniz.

BAŞAK BURCU:
Hizmet alanınız ve sağlığınızla ilgili önemli farkındalıklara erişebileceğiniz bir ay tutulması deneyimleyebileceksiniz. Bilhassa beslenme alışkanlıklarınızı değiştirecek ve zararlı alışkanlıkları geride bırakabilecek çok değerli çıkarımlar elde edebilirsiniz. Belirli bir ruhsal veya bedensel tedavi sürecinde bulunuyorsanız şifa bulabileceğiniz bir dönemdesiniz. Çalışma ortamınızı tamamiyle değiştirebileceğiniz ve özgür hareket edebileceğinizi düşündüğünüz ortamlara yönelebilirsiniz. Gündelik işlerinizle ilgili kritik sonlanmaların mümkün olabileceği bir tutulma yaşayacaksınız.

TERAZİ BURCU:
Çocuklarınız, evliliğiniz ve hayatınızın keyifli alanları ile ilgili bir duygusal farkındalık geliştirebilirsiniz. Sizi bağımlılık mertebesinde tutan zararlı alışkanlıklarınızdan kurtulmak için çok özel etkilere sahipsiniz. Yolunda gitmeyen bir evlilik, elinizi kolunuzu bağlayan ve zevki kaçmış bir aşk beraberliği bu tutulma sayesinde noktalanabilir. Hayatınızda hobi anlamında devam eden bir etkinliğin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Çocuklarınızla ilgili bir eğitim sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Burcunuzdaki Jüpiter'in olumlu etkisi bu hayırlı bitişlere destek olacaktır.

AKREP BURCU:
Toplumsal ve mesleki gereklilikler ışığında hayatınızdaki duygusl yüklerden kurtulmak ve özgürleşmek için çok olumlu etkilere sahipsiniz. Bilhassa ruhsal arınma ve olumsuz düşünce ve hükümlerden uzaklaşmak bu ay tutulması sürecinde size destek sunacaktır. Bilinçaltı düzeyde sahip olduğunuz fırsatların da etkisiyle kendinizle ilgili önemli kararlar verebilirsiniz. Somut anlamıyla evinizin dekorasyonu, ebeveyniniz ve akrabalarınızla olan ilişkilerinizde belirli bir değerlendirme aşamasına gelmiş bulunabilirsiniz.

YAY BURCU:
Sabit hükümleriniz ve körü körüne bağlı olduğunuz inançlarınızın da yardımıyla fikirlerinizi daha toplumsal ve özgürlükçü hale getirmek için fırsatlara sahipsiniz. Korkularınızdan, kısıtlanmışlıklarınızdan ve hayatınıza hareket kabiliyeti vermeyen, sizi bağımsızlıktan uzaklaştıran fikirlerinizden arınabilirsiniz. Kardeşleriniz ve komşularınızla olan ilişkilerinizde, haberleşme ve iş yönetimiyle ilgili konularda önemli değerlendirmeler ve duygusal çıkarımlar elde edebilme şansına erişebilirsiniz. Kısa yolculuklarda ertelenmeler veya iptaller meydana gelebilir.

OĞLAK BURCU:
Gereksiz harcamalar ve kişsel finans kaynaklarınızdaki öngöremediğiniz hareketler neticesinde maddi bir kayıp yaşamanız mümkündür. Diğer taraftan manevi olarak sizi özgürleştirdiğine inandığınız yardımlaşma ve destek temaları üzerinde farkındalıklar sağlayabilirsiniz. Mesleki baskı kurduğunuz çalışanlarınızla olan ilişkilerinizde gevşemeniz gerektiğini algılayabilirsiniz. Mesleki genişleme ve kariyeriniz yararına maddi fırsatları değerlendirmek üzere doğru yatırımların farkındalığına erişebileceksiniz. Bilinçaltı düzeydeki kısıtlanmışlık hissine dikkat etmelisiniz.

KOVA BURCU:
Hayatınızın her alanında duygusal özgürleşme temalarıyla ilgili derin farkındalıklar geliştirebileceksiniz. Hayal kırıklığına neden olabilecek bir meseleyle yüzleşebilirsiniz. İlişkilerinizde özgür bırakılmak ve bağımsız davranabilmekle ilgili duygusal bir mücadele vermeniz gerekebilir. Egosantrik ve kibirli muhataplarla, gizli düşmanlıklarla karşılaşabilir, benliğinizde derin kırılma noktaları açabilecek bir karar aşamasına gelebilirsiniz. Bugüne dek alışkanlık haline gelmiş ilişki, duygu, düşünce gibi her türlü somut ve soyut kavramları geçmişe gömebilirsiniz.

BALIK BURCU:
Bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz ay tutulmasının etkilerini, daha çok toplumsal alanda otorite figürü kabul ettiğiniz kişilerin deneyimlerine bağlı olarak dolaylı yoldan hissedebileceksiniz. İlişkilerinizde denge fırsatları yakalamak adına size sunulan işaretleri ve ruhsal arınma koşullarını değerlendirebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gerçekleşebilecek sağlık meseleleri hakkında önlem alabileceğiniz şartlar karşınıza gelecektir. Kalp ve damar hastalıklarıyla ilgili riskler taşıyorsanız mutlaka bu konularda muayene olmanız gerektiğini fark edeceksiniz.

Hepinize sağlıklı, güvenli ve pozitif getirisi olabilecek bir ay tutulması geçirmenizi dilerim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder