20 Ağustos 2017 Pazar

21 Ağustos 2017 Aslan Burcunda Güneş Tutulması ve Burçlara Etkisi

Yine önemli bir astolojik fenomen süreci geldi çattı. Belki de astroloji alanında en önemli fenomen olan güneş tutulmasının 2017 yılı içindeki ikinci ayağını yaşıyoruz. İlki 26 Şubat'ta Balık burcunda gerçekleşti. Şimdi ise güneşin yöneticisi olduğu Aslan burcunda gerçekleşecek. 21 Ağustos akşam saat 21:29'da Aslan burcunun 28 derece 52.dakikasında kesinleşecek olan tam güneş tutulmasının etkilerini en yoğun 1 ay boyunca  deneyimleyebileceğiz. Tam 15 gün önce yaşadığımız Kova burcundaki ay tutulmasında deneyimlediğimiz duygusal ve ruhsal farkındalıkların fiziki sağlamasını güneş tutulmasında sabitleyeceğiz. Esasında bu tutulmanın etkilerine 1 ay öncesinden girmeye başlamış olduğumuzu düşünüyorum. Ayrıca bu en güçlü astrolojik fenomenin kalıcı etkileri 2018 yılı başlarına kadar devam edecektir. Üstelik Aslan burcunun 29.derecesinde bulunan Regulus sabit yıldızına 1 derece mesefede gerçekleşeceği için ayrı bir önem taşımakta bu güneş tutulması...

Güneş tutulmaları esasında yeni ay fazlarıdır. Kuzey ve güney ay düğümlerinin yeniay ve dolunay açılarına yakın mesafede bulunmaları nedeniyle ay, güneş ve dünya arasında, yahut dünya güneş ve ay arasında bulunup ay ve güneş tutulmalarının oluşmasına neden olurlar. Tamamiyle fiziksel nedenlerden oluşan optik hadiselerdir. Astrolojik izdüşümleri ve sembolikleri ise fiziksel açıklamaları kadar sade olamamaktadır. Zira hem transit, hem de bireysel doğum haritalarına verdiği etkileri günler ve hatta aylar boyunca hissederiz. Yarın gerçekleşecek güneş tutulması diğerlerinden bir parça daha etkili olacak, çünkü güneşin yönetiminde olan Aslan burcunda ve en ihtişamlı kraliyet yıldızı olarak tabir edilen Regulus üzerinde gerçekleşiyor. Dolayısıyla hem bireysel, hem de ülkeler seviyesinde güçlü kırılma noktası oluşturabilecek bir güneş tutulması deneyimleyeceğiz.




Yukarıda güneş tutulması anındaki astrolojik haritayı görmektesiniz. Tutulmalar, o yıl içerisinde meydana gelecek olan meselelerin niteliğini anlamamız açısından önem taşımaktadır. Önceden de bahsetmiş olduğum üzere, ay düğümleri ile bağlantılı olduklarından dolayı kadersel gelişmelere işaret ederler. Kadersel veya karmik bazlı derin farkındalıkların ortaya çıkmasına fayda sağlarlar. Aslan burcunda yarın gerçekleşecek tutulma sırasında, yukarıdaki haritada da görebildiğiniz üzere Güneş ve Uranüs arasında olumlu bir etkileşim, (partil üçgen açı kalıbı) meydana gelecek. Tutulmada Mars, yakın geçmişteki ay tutulmasında olduğu gibi yine etkin  rol üstlenecek ve o da Satürn ile benzer bir açı kalıbında görülmekte... Tüm veriler ışığında, tutulmayı analiz etmeye çalışabiliriz. Astroloji bir sembol sanatı olduğundan dolayı güneşin, aslan burcunun ve Regulus sabit yıldızının semboliklerini hesaba katarak yorumlamakta fayda var.

Aslan burcu, astrolojide sahnede ve merkezde olma, yaratıcılık, sevgi, otorite, ego, dramatik olmak, kendine güven, lüks, ihtişam, cömertlik, eğlenceli konular, çocuklar, kumar, dikkat çekmek, kişisel tatmin, organizasyon, sosyal özelliklere haiz olma, spekülatif konular, gurur, risk alma durumu, güç savaşına yatkın olma, gücü koruma gibi genel sıfat ve özelliklerin yanı sıra; otorite, kibirli davranışlara sahip olma, kendini beğenme durumu, ön planda olma çabası, buyurgan ve küstah davranışlar gibi olumsuzluklara rağmen cömert, başkalarını yüreklendiren, içten, samimi, sıcak ve sevecen olmak gibi olumlu sıfatları da bünyesinde barındırır. Aslan burcu, karşıtı olan Kova burcu gibi toplumsal olmanın aksine, bireysel ve kendine dönük davranış ve özellikler ortaya koyar.

Mundane (dünya) astrolojisinde diktatörler, kraliyet mensupları, yöneticiler, liderler, oyuncular, ünlü kişiler, tiyatro ve sinema gibi sahne sanatları, eğlence ağırlıklı organizasyonlar, eğlence yerleri, kumarhaneler, saraylar, gösterişli yapılar, dans ile ilişkili tüm eylem ve organizasyonlar, saç ağırlıklı estetik ve kozmetik dünyası gibi tüm konular aslan burcunun alanında bulunur. Sağlık astrolojisinde ise başta kalp ve tansiyon dışında, omurga, üst mide ve sırt bölgesidir. Vücutta "solar plexus" enerji alanına yakın tüm sistemleri temsil eder. Bu alanlarda karşılaşabildiğimiz rahatsızlıkları sembolize edebilir. Tutulma Kuzey Amerika'dan net şekilde görülebilecektir. Ülkemizde tutulma sırasında gece saatlerinde bulunacağız. Dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada gibi ülkelerde güneş tutulmasının sonuçları daha etkin bir şekilde ortaya çıkabilir.

Güneş ve Aslan burcunun teker teker özelliklerini saymak yerine güneş tutulmasının ne anlama geldiğini ve neler getirdiğini betimlemek gerekiyor. Çünkü bir güneş tutulmasının yüksek etkili bir yeniay fazı olduğunu göz önünde bulundurursak, güçlü başlangıçlar, hayatlarımızın gidişatını değiştirebilecek etkin kırılma noktaları ve "artık eskisi gibi olmayacak" dedirttiren nitelikte durumlar meydana gelecektir. Bu durumlara sebebiyet vermeden önce en çok dikkat edilmesi gerekenlerin başında ise kibir, bencillik, buyurganlık, başkalarının hayatına etki edip üstte kalma çabası gibi olumsuz eylem ve sıfatlardan arınmak gelmektedir. Tutulmada 29 derece Aslan burcunda yer alan Regulus sabit yıldızı da etkin olacak demiştik. Regulus yıldızı şartlı bir anlaşma ile etkin halde bulunur. Anlaşmaya uyulduğu takdirde maddi ve manevi kazanç, yükselten fırsatlar, zenginlik, ün kazanma, yüksek başarı ve bunların getirdiği mutluluk mümkün olabilir. Bu anlaşma bedel ödetir. Yani Regulus vaad ettiği tüm olumlu etkileri öç alma veya kin gütme eylemleri olmaması karşılığında sunmaktadır. Eğer ki hedeflenen başarı birilerinden intikam alma, birilerinin üzerine basma veya öç alma amacı ile elde edilmeye çalışılırsa, güçten düşme, konum kaybı ve büyük mutsuzluk yaşanacaktır. Dolayısıyla bu tutulmanın birincil hedefi, neye maruz kalmışsak kalalım, intikam alma duygularımızdan arınmak gerektiğinin bilincine varmak olmalıdır. Üstte kalmak, ego kanıtlamak, güç göstermek ve takip eden öç alma eylemlerinizi gömmeniz gerekebilir. Aksi takdirde zarar görebilirsiniz.

Mars tutulmaya yakın bir açıda seyrediyor. Mars olumlu anlamda motivasyon getirir. Ancak olumsuz anlamları olan savaş, mücadele, kavga, gürültü gibi eylemlerle tutulmaya etki edecektir. Dolayısıyla eğlence dünyasında ve mekanlarında üzücü şiddet eylemleri hala risk taşımaktadır. Diğer taraftan Satürn ile olumlu açı teması sayesinde ehilleşme ve gücü bilgelik amacıyla kullanma gibi bir etki de ortaya çıkabilmektedir. Uranüs'ün tutulmaya partil üçgen açıda bulunması sayesinde özgürleşme, bağımsızlık mücadelesinde ilerleme, birey olmanın tadına erişip, kişisel isteklerimize daha fazla özen göstererek hareket edebiliriz. Uranüs'ün keşifler, teknoloji, havacılık, uzay bilimi, üst akıl, yüksek bilinç, ani gelişen sıra dışı fenomenler ve geri dönüşü olmayan ayrılıklar gibi konuları yönetmesi nedeniyle beklenmedik kayıplar, sıra dışı icatlar ve ilgili konularda meydana gelen ani kırılma durumları ile karşılaşmak mümkün olacaktır.

Türkiye haritasının haberleşme ve ulaştırma alanında gerçekleşecek güneş tutulması, iletişim, ilköğretim, ülke içi yolculuklar, görsel iletişim ve medya konularını etkileyecektir. Ne yazık ki trafik kazalarında artışlar meydana gelebilir. Malum, önümüz bayram tatili ve vatandaşların dikkatli ve tetikte araç kullanmalarında fayda var. İlköğretimle ilgili planlama ve müfredatta fikirleri dayatma nedeniyle tartışmalar ve itirazlar oluşabilir. Ulaştırma konularında çok değerli ve büyük projeler de ortaya konulabilir. İstanbul'daki yeni havaalanı ile ilgili çarpıcı iddialar veya tartışmalar ortaya dökülebilir. Otobüs, tren veya özel havayolları ile ilgili ses getirecek haberler alabiliriz.

Şimdi de sırasıyla güneş tutulmasının burçlara olan etkilerinden bahsedelim. Öncelikli olarak yükselen burçlarınıza göre okumayı ihmal etmeyiniz.

KOÇ BURCU:
Özel hayatınız, çocuklarınız ve eşinizle ilgili konularda kalıcı başlangıçlar kurmak, bu alanlarda ortaya çıkan ani ve beklenmedik koşullar karşısında düzeltici eğlem planı oluşturmak, medeni halinizle ilgili başlangıçlar yapmak, dolayısıyla evlenmeye karar vermek ve sıkı bir spor programına başlamak için ideal zamanlarda bulunuyorsunuz. Kumar gibi spekülatif konularda risk almamaya özen göstermeli, eğlence alanlarıyla ilgili harcamalar yapma konusunda abartıya kaçmamalısınız. Hukuki, eğitsel ve zihinsel konularda sizi bilgiye taşıyacak koşulları ve fırsatları akıllıca değerlendirebilirsiniz. Her türlü ikili ortaklığınızla ani ilişki kopmalarına neden olabilecek davranışlar ve koşullar karşısında sağduyulu ve sakin davranmaya özen göstermelisiniz. Özgür iradenizle bağımsız karar almak için verdiğiniz mücadelede ödeyecek olduğunuz bedellerin hayatınızı ne şekilde dönüştüreceğine azami dikkat sarf etmelisiniz.

BOĞA BURCU:
Aileniz, ebeveyniniz, içsel dinamikleriniz ve akrabalarınız bu güneş tutulmasından etkilenecek alanları oluşturmaktadır. Yeni ve kalıcı bir mülk yatırımına girişebilirsiniz. Ancak bu eylem planı için karşılığında ödemekle yükümlü olduğunuz maddi ve manevi bedelleri iyi kurguluyor olmalısınız. Sahip olacağınız maddi güç için özveride bulunacağınız manevi değerleri ve yakınlarınızla olan ilişkilerinizi akıllıca dengelemelisiniz. Kontrolünüz dışında gelişen ani ve öngörülemez koşulları hizmet alanınız ve ailenizin sahip olduğu maddi birikim sayesinde toparlamaya çalışmalısınız. Özgür ve bağımsız yaşamak için ailenizden ayrılma zamanının geldiğini düşünebilirsiniz. Ancak böyle bir hayat tarzının maddi külfetine katlanmak ve risklerini değerlendirmek için doğru karar vermeniz gerekmektedir. Öfkeyle kalkıp zararla oturmamak için işaret edilen konularda detaylı hesap yapmanız ve girişeceğiniz diyaloglarda sağduyulu olmanız gerekebilir.

İKİZLER BURCU:
Ulaşım, haberleşme ve eğitimle ilgili konularda deneyimleyeceğiniz güneş tutulmasında öncelikli olarak risk almamanız tavsiye olunur. Bilhassa trafikte kazaya karışma ihtimaline karşı tetikte olmalısınız. Öfke ve gerginlik nedeniyle her türlü ulaşım sırasında tartışmalar meydana gelebilir. İşinizi büyütmek ve tanıtımını yapmak için doğru bir zamanda bulunuyorsunuz. Ancak yönetici gezegeniniz Merkür'ün geri harekette olması nedeniyle yaşanabilecek aksaklıkları göz önüne almalı ve girişimlerinizi 7 Eylül sonrasına ertelemelisiniz. Varsa erkek kardeşiniz ve komşularınızla iletişiminizde buyurgan davranışlar sergilememeye dikkat etmelisiniz. Ortaklık başlatmak ve kalıcı bir ilişkiye sahip olmak için ani gelişen koşulları değerlendirebilirsiniz. Diğer taraftan uzun zamandır iletişimde olduğunuz arkadaşlarınızla ego savaşları nedeniyle kopmalar meydana gelebilir. Daha önce tasarlayıp göze almaktan kaçındığınız toplumsal faaliyetlerle ilgili harekete geçmeniz mümkündür.

YENGEÇ BURCU:
Maddi kaynaklarınızla ilgili önemli bir kırılma noktası yaşayacağınız bir tutulma sürecindesiniz. Aşırı harcamalardan ve boyunuzu aşan hedeflerden ötürü finansal risk taşımaktan kaçınmalısınız. Lüks tüketim ve geri dönüşünde zorlanabileceğiniz kredi olanaklarına yaklaşırken iki kez düşünmelisiniz. İş ilişkilerinizdeki alt çalışanlarınızla olan diyaloglarınıza dikkat etmeli ve buyurgan yaklaşımlardan kaçınmalısınız. Manevi yönünüzü güçlendirecek atılımlarda bulunmak ve yardımlaşma ruhunuzu geliştirmek için etkin kararlar alabilirsiniz. Cömertlik ve gönüllü olmak kavramları üzerinden ilerleyebilirsiniz. Maddi ihtiyaçlarınızı belirleyip yeni hedefler koymak için motivasyonunuz yüksek olacaktır. Maddi ve manevi yara aldığınız tüm detaylarda, başkalarına yardımcı ve destek olmak üzere kendinizi konumlandıracağınız bir yapıya bürünmek isteyeceksiniz.

ASLAN BURCU:
Hayatınızın gidişatını belirleyecek ve tüm kararlarınızı şekillendirecek bir tutulma ile karşı karşıyasınız. Özgürleşmek, bağımsız hissettiğiniz yolda yürümek, kalbinizi açmak, benliğinizi ve kimliğinizi dışarı vurmak imkanını bulabilirsiniz. Kendinizi sevmeyi, kendinizle barışmayı, öne çıkmayı, çevrenizdekilere kendinizi kabul ettirmeyi sağlayabilirsiniz. Hayatınızda bir ilişkiyi daha somut, kalıcı ve dayanıklı hale getirmek için daha fazla sabır, güven ve sevgi arayacağınız bir süreçtesiniz. Cömert davranmayı, egolarınızı ortaya çıkarmayı ve takdir edilmek için harekete geçmeyi tercih edebilirsiniz. Eğer başkalarının da menfaatlerini tüm kalbinizle destekler ve kibirden uzak durursanız girişimlerinizin mükafatını alabilecek konumdasınız. Arzularınızı gerçekleştirmek için bedel ödemeniz gerektiğini ve nelerden vaz geçmenizin mümkün olduğunu fark edebilirsiniz. Kalp ve tansiyon rahatsızlıkları risklerine karşı tetikte olmalısınız.

BAŞAK BURCU:
Bilinçaltı düzeyde deneyimlenecek olan bu tutulma sayesinde bilhassa özgüveninizin ve içsel arzularınızın tatmin edilmesi için gerekli ihtiyaçların belirlenmesi mümkün hale gelecektir. Kontrolünüz dışında gerçekleşecek ve ani şekilde karşınıza çıkacak her türlü krizin bertaraf edilmesi için çaba göstereceğiniz bir süreç olacaktır. Kendinizle barışmak istediğiniz ve egolarınızın ön plana çıkmasını istediğiniz alanlarda profesyonel destek almayı planlayabilirsiniz. Egolarınızdan arınmak, aile ilişkilerini dengeye oturtmak için özel fırsatlara sahip olduğunuzu fark edeceksiniz. Kendinizi ihmal edip sorunlu ilişkiler ve meselelerle zaman öldürdüğünüzü idrak edebilirsiniz. Bu durumdan kurtulmak için gerekli önlemleri alabilir, ilişkilerdeki sen-ben çekişmelerini kendi lehinize çevirebilecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Kendinizi daha fazla önemseyeceğiniz, başkaları tarafından daha çok özen gösterilen birisi olabileceğiniz bir yapı için bedel ödemeye hazırsınız.

TERAZİ BURCU:
Toplumsal faaliyetlerde ve arkadaşlık ilişkilerinde kendinizi ön planda ve sahnede görmeyi arzu ettiğiniz koşullar meydana gelecektir. Ancak bu alandaki tüm ilişkilerinizdeki dengeyi tutturmak için daha fazla çaba göstermeniz gerekebilir. Sıradışı ortaklıklar ve ani gelişen ilişkiler için önemli fırsatlara sahipsiniz. Bilge ve olgun kişilerden maddi ve manevi destekler alabileceğiniz koşullara da sahip gözüküyorsunuz. Hayatınızda uzun süredir mevcut olan bazı arkadaşlarla yollarınızı ayırmanız gerekebildiği gibi, yeni ve sizi daha ön plana çıkartabilecek arkadaşlıklara da başlayabilirsiniz. Toplumsal meselelerde ve organizasyonlarda beyin fırtınaları oluşturup orjinal fikirlerin ortaya çıkmasına neden olabilirsiniz. Kitlelerin dikkatini çekecek etkinlikler ve zengin ekip çalışmalarına dahil olup değerinizi yükseltebilirsiniz. Ancak her koşulda güç kullanımı ve intikam duygusu taşımanız, geri döndürülmesi zor zararlar almanıza neden olabilir. Dengeyi iyi tutturmalısınız.

AKREP BURCU:
Öncelikle yönetici gezegeniniz Mars bu güçlü tutulmadaki başrol oyuncularından biri. Dolayısıyla kariyer alanınızda meydana gelecek güneş tutulmasında hem güç gösterisi, hem de dayatma eylemine girme riski taşıyorsunuz. Kariyerinizde devrim yapabilecek güce sahipsiniz. Diğer taraftan Uranüs'ün de hizmet alanından bu tutulmaya vereceği destek sayesinde yürüttüğünüz bir projede bağımsız hareket etmek için duvarları yıkma potansiyeli taşıyor olacağınızı belirtebiliriz. Maddi kaynaklar alanında geri hareketteki Satürn de bu kazan kaldırma eğiliminizi olumlu destekliyor. ancak yine de girişimde bulunacağınız bu mesleki reformda parasal gücünüze fazla güvenmemeniz ve riske atacağınız koşullara dikkat etmeniz gerekmektedir. Hedefiniz mesleki olarak büyük kitleler tarafından tanınma ve takdir toplama olsa da siz yine de göstereceğiniz güç gösterisini olumlu yönleriyle, insanları kırıp dökmeden ve baskı uygulamadan meydana çıkarın.

YAY BURCU:
Ülke değiştirmek veya başka bir ülkeye iltica etmeyi düşünüyorsanız bu tutulma size bu hedefinizle ilgili önemli detaylar sunuyor. Her ne kadar Satürn sizin burcunuzda hala geri harekette olsa da, 25 Ağustos sonrası hedeflerinizi işler hale geçirmek için destek sunmak üzere düz hareketine başlayacak. Yeni bir lisan öğrenebilir, haklı olduğunuz bir konuda hukuki yollara başvurabilirsiniz. Yeni kültürler keşfetmek, yaşam felsefenizi sevgi ve cömertlik üzerine geliştirmek, spesifik bir konuda ustalaşmak için eğitime başlamak gibi hayatınıza renk katacak seçeneklere bu tutulma sayesinde başlayabilirsiniz. Ego çatışmaları, kibir ve kendini diğerlerinden üstün görmek gibi olumsuz ayrıntılara dikkat etmelisiniz. Başkalarının yolunu kesmeye kalktığınız taktirde bedelini ağır bir şekilde ödeyeceğinizi unutmamalısınız. Orjinal bir fikrinizi veya hobinizi mesleğe dönüştürmek, bu konu üzerinde eğitmenlik yapabilecek düzeye erişmek için çok olumlu etkilere sahipsiniz.

OĞLAK BURCU:
Hayatınızın maddi ve manevi kriz alanlarını çekip çevirebilecek motivasyona ve güce sahip olabilirsiniz. Kritik maddi ve manevi borçlarınızın diyetini ödeyebilecek hale gelebilirsiniz. Ancak kesinlikle riske girecek koşullara yönelmemeli, herhangi bir baş kaldırı, kibirli davranış ve bencilce tutum, taşıdığınız krizlerin daha da ağırlaşmasına sebebiyet verecektir. Söz konusu her türlü yaşamsal krizi aşmak adına neye ihtiyacınız olduğunu belirleyip, yönetici gezegeniniz Satürn'ün 25 Ağustos'tan sonra ileri harekete geçeceği zamanı beklemelisiniz. Sonrasında ise köşeye sıkışmışlığınızı ve size hareket kabiliyetini kısıtlayan koşullarınızı kararılıkla bertaraf edip ilerleyebileceksiniz. Kendinizi fikirsel ve içsel olarak sınırlayan ve özgürleşmenizi engelleyen düşüncelerden sıyrılmak için de bu tutulma çok değerli fırsatlar barındırıyor. Kariyer alanınızdaki fırsatların da farkına varıp ileriye güvenle bakabileceğiniz bu güneş tutulmasında krizi fırsata çevirecek kararlılığa sahip olacaksınız.

KOVA BURCU:
İlişki ve ortaklıklarınızı ilgilendiren, belki de kalıcı bir kırılma noktası deneyimlemenize sebebiyet veren bu güneş tutulmasında fikirsel ve iletişimsel desteğiniz tam olacaktır. Aklıcı, özgürlükçü ve çağdaş bir ilişkinin tohumlarını atabilirsiniz. Tam tersine, sizi hareket etmekten alıkoyan, asi özünüzü sınırlayan ve kendiniz olmaktan uzaklaştıran mevcut ilişki ve ortaklığınızdan da kurtulma şansına sahipsiniz. İhtiyacınız hangi yöndeyse buna göre hareket edebileceksiniz. Söz konusu ikili ilişkilerdeki ego çatışmalarını karşılıklı olarak bertaraf edebilir, yapıcı ve onarıcı davranırsanız bu zor dönemeci atlatabilirsiniz. Karşınıza sevgiyi cömertçe aktarabilecek bir partner de çıkabilir. İkili ilişkilerden ne beklediğiniz veya nelere tahammül edemediğinizi de belirleyebilirsiniz. Gizli bir düşmanlık açığa çıkabilir. İkili ilişkilerde çatışma ve kopartıcı davranışların sizin de ağır bedeller ödemenize sebebiyet vermemesi için alışveriş dengelerinde öfke ve intikamdan kaçınmalısınız.

BALIK BURCU:
Hizmet ve sağlık alanınızda gerçekleşecek güneş tutulması, ilgili konularda taşıdığınız riskler nedeniyle sancılı geçebilir. Maddi kaynaklar alanınızdaki beklenmedik bir gelişme sayesinde hizmet alanınızı veya iş ortamınızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz yahut buna zorlanabilirsiniz. Kalp ve tansiyon rahatsızlığına sahipseniz kendinize her zamankinden daha çok ihtimam göstermeli ve gerekli kontrolleri aksatmamalısınız. İstemdışı gelişen koşullara ayak uydurmalı ve her ne kadar zorlayıcı ve size uygun olmayan detaylar olsa da esnek davranıp adapte olmaya çalışmalısınız. Mesleki yetersizliklerinizi dönüştürebilme etkisi olan bu tutulmada ihtiyacınız dahilinde kendinizi geliştirmek ve gerekirse eksiklikleri tamamlamak için çaba göstermelisiniz. Yatırımlarınızı hizmet alanınızı yükseltmek ve geliştirmek için kullanabilecek fırsat ve koşullara da sahipsiniz. Daha sosyal ve tuttuğunu koparan bir yapıya büründüğünüz taktirde başarı kaçınılmaz olacaktır.

Hepinize hayırlı, huzur ve umut taşıyan bir güneş tutulması diliyorum.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder