25 Ocak 2024 Perşembe

25 Ocak 2024 Aslan Burcu Dolunayı ve Etkileri

 25 Ocak 2024 gecesi İstanbul saati ile 20:54'te Aslan Burcunun 5.derece 14.dakikasında bir dolunay meydana geliyor. 





















Plüton'un Kova burcunda Güneş ile kavuşum halindeki transiti başlayalı 3 gün oldu ve bu Plütonik dolunay epey kritik etkilere sahip gözüküyor. Kritik derken bunu olumlu yönde kabul etmeye çalışalım. Kökünden meseleyi dönüştürme harekatı olarak da algılayabilirsiniz. 

Eşzamanlı olarak Oğlak burcundaki Merkür-Mars kavuşumu da tam Sirius karşısında bulunuyor. Mars Oğlak burcunda yücelir, militer bir irade sunar. Sorumluluk ve ciddiyet eşliğinde radikal kararlar aldırmaya zorlar. Bir bakıma "kabuğunu yırtma"ve ne şekilde olursa olsun tarihe yön verme etkisi verir. Bu kavuşumun Uranüs ile olan uyumlu bağlantısı, küresel piyasalara yön veren belirli bir kitlenin, tüm değerleri kendi menfaatlerine işletmesi olarak tercüme edilebilir. Örneğin bir anda dünya kirleniverdi ve pilli karayolu taşıma araçlarına hız verildi. Gezegeni yegane kirleten varlıkların inekler olduğu savını güçlendirip tarımdan sanayiye bir dizi zihni sinir procesi geliştirdiler.

Satürn ve Jüpiter arasındaki sekstil (60'lık) açı kalıbı devam ediyor. Bu görünüm manevi tarafımızı güçlendiriyor. Psikolojik direncimizin yükselmesine fayda sağlıyor. Hapsolma hissinin günün birinde sona ereceğini işaret ederek sabrımızın güçlenmesine destek sunar.

Venüs ve Jüpiter arasında uyumlu bir üçgen açı kalıbı oluşuyor. Bu açı tamamen eldeki kısıtlı maddi kaynakla ilgili şükürde olmayı, daha tutumlu davranmayı, kaynakları doğru idare etmeyi ve azla da belirli bir süre yetinmek gerektiğini ifade ediyor. Birileri saraylarda yaşarken, hiçbir işe yaramadan bizlerin vergileriyle maaş alırken, iki günlük ahir ömrümüzde azla yetinmeye mahkum olmak tabi ki hoş değil ve sineye çekilmesi de malesef bizden önceki kuşaklardan günümüze intikal eden bir sorun; dolayısıyla bu açının etkisi de sabırlı davranmamıza destek oluyor. Aksi takdirde hır çıkar. Sabır şart...

Jüpiter, Güneş ve Ay karşıtlığına, yani dolunay'a t-kare oluşturuyor. Bu dolunay esnasında maruz kaldığınız her türlü maddi/manevi olumsuzluktan kaçınmak için kendi değerlerinize sığınınız. Yine burada "beterin beteri vardır, olana da olmayana da şükürler olsun"deyip sırtınızı güvenli bir duvara yaslayabilirsiniz. Hani kötü günler için bir yerlere para ayırılır ya, işte o kötü gün dostlarına (!) yaklaşmakta fayda var. Çünkü cidden Aslan dolunayı tam karşılığı olarak "kral çıplak"anlamına gelir. Ağustos böceklerinin artık bu aşamadan sonra canlı kalması mümkün değildir. 

Mars'ın Chiron'a tam kare açı kurduğu, Merkür-Mars kavuşumunun ise birlikte Ay düğümlerine t-kare oluşturmaları da ayrı bir hikaye yazıyor. Artık kralın çıplak kalmaması için alınacak bütün önlemlerin olayı dijital bir diktatörlüğe taşıyor olması ilk akla gelen senaryo gibi gözüküyor. Bilim kılıfı adı altında krallıkların yıkımı, dijitalizme geçiş zamanı olarak bu sanaryoyu biraz daha geliştirmek mümkündür. Ancak son bulacak olan mesele her neyse, bir daha tekrarlanmayacak. Ya gömülüp gidecek, yahut 180 derece dönüşecek.


Geçen yıl meydana gelen 6 Şubat depremlerine sebep olduğu iddia edilen Aslan dolunayı yine deprem getirebilir ama Türkiye topraklarında olacağını düşünmüyorum. Bu sefer Kuzeybatı Afrika'da sorun olabilir.






































Türkiye'nin Güneş dönüşü haritasına göre 11.eve düşen Dolunay'ın getirileri ekonomik kriz nedeniyle halk kitlesinin yaşam enerjisinin düşmesi olarak tanımlanabilir. Herhangi bir felaket beklenmemeli. Zaten olan olmuş ve tam tabiriyle yuları kaptırmışız. Eğlence sektörü ve turizmden umudu kesebiliriz. TCMB başındaki hanımefendinin görevinden affı (!) gündeme gelebilir. Bütün gövde gösterileri, Ay'a otoban döşenme merasimleri, vs vs vs...kaldığı yerden devam; nasılsa yönetilmekle ilgili çok büyük zaaflarımız var. Ne iktidarı, ne de muhalif kesmi yönetebiliyoruz. Plüton'un Kova burcuna geçiş yapmış olmasını kolektifin güçlenmesi açısından değerli buluyorum. 

Yükselen burçlara göre sıraladığım dolunay etkilerini de aşağıda paylaşıyorum. 


KOÇ ve asc KOÇ :
Çocuklarınız, hobileriniz, yaşadığınız aşk veya bir bakıma özel hayatınızla ilgili kesinleşmiş bir sonlanma yaşayabilirsiniz. Hayatınızın sahnesiyle ilgili farkındalıkların ortaya çıkacağı, topluluklar arasındaki bağımsız tavırlarınız ve özgürlük ihtiyacınız için bir takım yüklerden kurtulma arzusu taşıyacağınız durumlar oluşabilir. Dolayısıyla ayağınıza takılan tüm etkilerden özgürleşmek ve özel hayatınızı bu temalar üzerine inşa etmek için çabalayacağınız bir süreçte bulunuyorsunuz. Maddiyat ve hesapta olmayan harcama kalemleri nedeniyle çok keyif aldığınız bir meseleyi sonlandırmak zorunda kalabilirsiniz. Toplumsal baskılar ve kariyer alanınızdaki dayatmalar nedeniyle alışık olduğunuz bazı lüksleri hayatınızdan tamamen çıkarmanız gerekebilir. Risk almamaya dikkat etmelisiniz.

BOĞA ve asc BOĞA :
Ebeveyniniz, yuvanız ve ikamet ettiğiniz alan ile ilgili sonuçlanmalar yaşayacaksınız. Mesleğinizi icra ettiğiniz mekana göre kendinizi konumlandırma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Dolayısıyla bulunduğunuz yuvanızdan taşınmanız gerekebilir. Ebeveyniniz ile ilgili mecburi bir ayrılık veya ayrı düşme durumu ile karşılaşabilirsiniz. Kontrolünüz dışında ani gelişen bazı mesleki değişimlere ayak uydurmak zorunluluğu nedeniyle taşınmanız veya yer değiştirmeniz beklenebilir. Öfke dozunuzu ayarlamanız ve size hukuki yükümlülük getirebilecek oluşumlardan kaçınmanız gerekecektir. Size mahsus ve tamamen sizin özünüzü yansıtan davranış kalıplarından ayrışmanız, olmazsa olmazınız olan kural ve alışkanlıkları geçmişe gömmeniz gerekebilir. Sistem sizi daha esnek bir yapıya sürüklemekte olabilir. 

İKİZLER ve asc İKİZLER :
Bir eğitim sürecinin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Karşınıza çıkan hukuki bir zorunluluk, yahut zaruri bir öğreti nedeniyle bugüne dek bildiğinizi sandığınız gerçekleri değiştirmeniz gerekebilir. Kendi özgür iradenizi ortaya çıkaracak inanç sistemleri ve felsefi düşünceleri benimsemek ve sosyal ilişkilerinizi bunların ışığında yönetmek isteyebilirsiniz. Doğru bildiğinizi sandıklarınız aslında tamamen dönüşüme uğramış olmalıdır. İkili ilişkilerinizde ilham veren gelişmelerin olması yanında aile ortamından gelebilen yanılgı ve yanlış yönlendirmelere karşı tetikte olmanız gerekebilir. Ayrıca kazanç ve paylaşım alanınızdaki baskılara, aba altından sopa gösterilen durumlara şaşırmamanız ve adapte olmanız gerekebilir. Hesapta olmadan önünüze gelen şok durumlarına karşı psikolojiniz sağlam olmalı

YENGEÇ ve asc YENGEÇ :
Maddi kaynaklarınız ve manevi değerlerinizi birinci dereceden ilgilendiren dolunayda, ortaklaşa kazanımlarınızın ve zaruri ödemelerinizin kişisel bütçenize olan izdüşümünü değerlendirebileceksiniz. Ya iflas bayrağı açacaksınız yahut bağımsız şekilde yolunuza devam edeceksiniz. Bir kredi veya borç sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Mesleğinizle ilgili ani bir kırılma neticesinde ekonomik olarak gücünüzü kaybedebileceğiniz bir olasılık altında kalabilirsiniz. Üstelik arkadaş çevrenizden veya kolektif hareket ettiğiniz insan topluluklarından beklemediğiniz bir darbe alabilirsiniz. Güvendiğim dağlara kar yağdı demeden önce, kimin dost kimin düşman olduğunun bilincine vakıf olmalısınız. Evliliğiniz veya iş ortaklığınız mevcutsa, üzerinizde yoğun bir baskı hissediyor olmanız mümkündür.

ASLAN ve asc ASLAN :
Kimliğinizle ilgili bir sonuçlanma, farkındalık veya bitiş aşamasındasınız. Duygusal ihtiyaçlarınızın nelerden ibaret olduğunu belirleyebileceğiniz bir kırılma noktası ile karşı karşıyasınız. Ortaklıklar ve ikili ilişkiler ışığında kendinizi değerlendirmeye alacağınız durumlar oluşacaktır. Toplumsal ilişkilerinizde, bilhassa mesleki gelişimizde oluşabilecek şok etkili kırılımlara azami dikkati göstermeniz gerekecektir. Huysuz ve geçimsiz tavırlarınızın törpülenmesi ve daha uzlaşmacı bir yapıya erişmeniz dolunayın faydalı etkilerindendir. Hayata karşı aldığınız riskleri dengelemeniz, tavsiyelere kulak vermeniz ve inatçı bakış açınızı kırmanız gerekebilir. Akıllı işbiliklerine yönelmelisiniz. Cinsel temelli rahatsızlıklara azami dikkat sarf etmeniz gerekecektir. 

BAŞAK ve asc BAŞAK :
Sezgisel ve bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz tutulma etkileri, sizin kontrolünüz dışında gerçekleşen tüm gündelik işlerin ışığı altında içsel duygularınızın açığa çıkmasına etki edecektir. Hayatınızın rutini ve evrensel öğretileriniz ile ilgili bir isyan duygusu açığa çıkabilir. Özel hayatınızdaki sevgili veya çocuk baskılarının üzerinize fazla geldiği ve özgürleşme ihtiyacınızın açığa çıkması nedeniyle psikolojik bir patlama deneyimlemeniz olasıdır. Görev bilinci, emeğinizin karşılığını almakla ilgili gerçekliklerin psikolojik izdüşümleriyle yüzleşeceksiniz. Bugüne dek geliştirdiğiniz fikirler ve çalışma yöntemlerini zorunlu olarak değiştirmekle ilgili karar verebilirsiniz. Bedensel sağlığınızla ilgili gerçeklerin farkında olmanız gerekecektir. Aşk hayatınızda saygı kavramına dikkat etmelisiniz. 

TERAZİ ve asc TERAZİ :
Arkadaşlık veya toplumsal kurumlar/dernekler alanında gerçekleşecek dolunay etkilerini daha çok içsel farkındalıklar şeklinde geçiştireceksiniz. Özel hayatınızda umut beslediğiniz bir konuda geri bildirim alma imkanınız olacaktır. Bir arkadaşlığın sonuna gelinmiş olabilir. Özel hayatınızda bağımsızlık ihtiyacının arkadaşlıklar alanında bir kopmaya neden olması kaçınılmazdır. Ebeveyn baskısı ve  gelenekler nedeniyle de kendinizi baskı altında hissedebilirsiniz. Paylaşım ve kazanç alanınızdaki şok kayıplar nedeniyle dostunuzu düşmanınızı daha kolay ayırt etmekle ilgili aydınlanabilirsiniz. Her türlü yatırımınızla ilgili risk almamaya dikkat etmeniz gerekecektir. 

AKREP ve asc AKREP :
Toplumsal ve mesleki alanınızda yaşanacak olan dolunay, bilhassa içsel özgürlük ihtiyacınız sebebiyle mesleki alandaki beraberlikleri ve yönetim şeklini değiştirmekle alakalı bir durumdur. Artık taşımak istemediğiniz bir yükten arınmak için kariyerinizi bitirmek ve başka bir alana yönelmek için dolunay etkilerinden faydalanabilirsiniz. Annenizle ilgili bir konuda bir sonuçlanma yaşanabilir. Evliliğiniz veya ortaklığınız nedeniyle tüm alışık olduğunuz gidişatı noktalamak zorunda kalabilirsiniz. Sosyal çevrenizin gerçekçi ama baskıya kayabilen müdahalelerini de dikkate almanız gerekebilir. Sanki herkes bir olmuş, sizin yaşam alanınızdaki gidişata müdahil olmaktadır. Baskılara boyun eğip sizi krize sevk edebilecek kararlardan kaçınmanız gerekecektir. Stratejik hareket etmeniz icap eder.

YAY ve asc YAY :
Fikirsel bir yolculuğun sonuna erişmiş gözüküyorsunuz. İnanç ve felsefi kavramlarla ilgili kesin bir farkındalık geliştirmiş olabilirsiniz. Uzak bir diyara taşınma, göç etme veya maddi mecburiyetler neticesinde yer değiştirme gibi bir karara varmanız da olasıdır. Kardeşler, akrabalar, komşular veya yakın sosyal çevrenizin etkisiyle hukuki bir yaptırım sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Siyasi tandansınız, ideolojiniz ve olmazsa olmaz diyeceğiniz inançlarınız yıkıma uğrayabilir. Etki altında kalmaya çok yatkın bir süreçte bulunduğunuz için yaşamsal bir karar vermeden önce doğru bildiklerinizi tekrardan değerlendirip, birilerinin ve bilhassa aile geleneklerinin etkisinde kalmaksızın ilerlemeniz gerekecektir.

OĞLAK ve asc OĞLAK :
Hayatınızın yeniden şekillendiği, gerek kontrolünüzde, gerekse kontrolünüzün yeterli olamadığı durumlar ışığında maddi zorunluluklar neticesinde aldığınız kararların ilk meyveleri ortaya bu dolunay sayesinde çıkacaktır. Ortaklaşa bir gelir elde etmeniz, süregelen bir borç veya kredinin sonlanması, yahut bir miras sürecinin tamamlanması mümkündür. Maddi yatırımlarınızın karşılıklarını almaya başlayabilirsiniz. Çocuklarınız ve genel itibarıyla özel hayatınızdaki şok durumlarının sizi paniğe sevk etmesine müsade etmemelisiniz. Yüksek iradenizle çevrenizi etki altına alma şansını şu sıralar iyi değerlendirmelisiniz. Karizma ve güvenilirlik sayesinde başarı sağlayabileceğiniz bir yoldasınız. 

KOVA ve asc KOVA :
Bir süredir kendinize koyduğunuz kurallar sonucu almış olduğunuz kararlar ve hayat yolunuzdaki tüm ikili ilişki ve ortaklıklar bu dolunay sayesinde testten geçecektir. Güçlü ve kararlı bakış açınız sayesinde kural koyucu bir duruma erişebilirsiniz. Bilinçaltınızda kök salmış inançların yanlış yönlendirmesine karşı tetikte olmanız gerekebilir. İnsan davranışlarını çok iyi analiz edebilecek bir süreçte olduğunuz için kimin ne niyetle yaklaşmakta olduğunu kolaylıkla ayırt edebiliyorsunuz. Evlilikler ve ortaklıklar bu dolunayda belirli bir sonuca ulaşabilir. "Beni taşıyabilen kişiler hayatımda kalmalı" kararına erişebilirsiniz. Yaşam alanınız ve ebeveyninizle ilgili beklenmeyen gelişmeler canınızı sıkabilir. 

BALIK ve asc BALIK :
Kalp ve dolaşım rahatsızlıklarına karşı tetikte olmakta fayda var. Bilinçaltı farkındalıklarının ve toplumsal haberlerin sağlığınızı bozacak derecede etkili olması nedeniyle strese bağımlı ani rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Evcil hayvanınızla ilgili bir problem açığa çıkabilir yahut bulunduğunuz iş ortamındaki buyurgan tavırlarınızın sona ermesine neden olacak koşullar oluşabilir. Arkadaşlarınızın duygusal istismarlarını psikolojik baskı olarak üzerinizde hissetmeniz olasıdır. Beklenmedik şok haberler nedeniyle de tabiri caizse nerden geldiğinizi anlamadığınız durumlar oluşabilir. Kardeşler, akrabalar ve komşularla ilgili gerginliklere, sosyal çevrenizin dolduruşlarıyla alınmış fevri kararlara çok dikkat etmeniz gerekecektir.

Hayırlı getiriler edineceğiniz bir Dolunay etkisi diliyorum.



Kişisel doğum haritalarınızın detaylarını öğrenmek, güncel etkilerle ilgili tavsiyeler almak ve bir yıl boyunca maruz kalabileceğiniz etkileri kronolojik olarak öğrenmek isterseniz tarafımdan danışmanlık alabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder