31 Temmuz 2023 Pazartesi

1 Ağustos 2023 Kova dolunayı ve Etkileri

 …ve Kova dolunayı geldi çattı.

1 Ağustos 2023 Salı akşamı İstanbul saati ile 21:31’de Kova burcunun 9°15.dakikasında dolunay meydana gelecek. 










Venüs’ün retro pozisyonda Neptün ve Plüton ile kurduğu 150’lik hizmet açıları, Merkür ve retro Satürn arasındaki tam karşıt açı, Mars ve Jüpiter arasındaki tam üçgen açı etkisinde oluşacak bu “mavi” dolunay artık bazı gerçeklerin gözümüze sokulması suretiyle epey vurucu etkiler barındırmaktadır. 

Bu arada “mavi dolunay”denmesinin sebebi, aynı ay içerisinde bir ilk günde bir son günde dolunayların meydana gelmesinden dolayıdır. 31 Ağustos’ta bu sefer bir sonraki burç olan Balık’ta 7°’de bir dolunay meydana gelecektir. Bu durum önceki yıllarda da olmuştu. Magazinel goygoya kulak asmayınız. Kızıl, mavi, morcivert ve başka renklerde olabilecek astronomik ve astrolojik fenomenlere hurafeler atfedilmesi adettendir. Zaten ülkemizden de izlenebilecek bir saatte gerçekleşeceği için rengini ayırt edebileceksiniz. 


Anlık haritası itibarıyla 12.eve düşecek olan bu dolunayın bilinçaltı düzeyde, “özgürleşme ve bağımsızlık”temasıyla birebir bağlantısı vardır. Yükselen derecesine oturmuş Satürn’ün kısıtlayıcı ve yoksun hissettiren bağlayıcılığından özgürleşmek mümkündür. Çünkü Kova burcundaki dolunayın dispozitör gezegeni olarak ilk Satürn’e bakmak durumundayız. Merkür ile tam karşıt konumda bulunan Satürn, korkularımız ve yetersizliklerimizle bizi sınıyor olduğundan, bizi bu duruma iten sebeplerin doğru analizini yapıp, böyle bir ruh haline iten inanç kalıplarının bize mi ait, yoksa kolektif mecburiyetlerden mi kaynaklandığını farketmemiz gerekmektedir. 

Açıkçası bu ruh haline gelmemize kendimiz mi sebebiyet veriyoruz, yoksa içinde yaşamak zorunda olduğumuz ve kurallarını başkalarının direttiği düzen mi üzerimize atıyor bu çaresizlik toprağını? 


Cevabını verip önlemini alıyorsak işte bu Kova dolunayının getirdiği farkındalık zenginliğidir. Üstelik burada tamamen tek tabanca halinde, tek başımıza, kimsenin etkisi ve boyunduruğu altında olmadan, özgür irademizle almamız gereken bazı radikal kararların tohumları atılmış olacaktır. 

Venüs’ün yaptığı açılara bakarsak, geçmişte takındığımız ve tepki olarak geri dönüş aldığımız davranış modellerini de analiz etmemiz gerekecektir. Yeni bir oluşuma girişmeden, şapkamızı önümüze koyup düşünmek, sorgulamak ve mutlaka bir kesinliğe erişmemiz gerekmektedir. Muallakta kalan her bilgi hedefimizden ve daha doğrusu rotamızdan sapmamıza sebebiyet verecektir. Duygulara pek yer olmayacaktır. Kişi kalbinden daha çok aklına öncelik vermelidir bu süreçte…


Mars Başak ve Jüpiter Boğa tam 13°de birbirlerine uyumlu bir açı kalıbı sunmaktadır. Sırf ülkemizde değil, neredeyse bütün gezegende maddiyatla sınandığımız bir süreçten geçiyoruz. Sınıflararası gelir adaletsizliği uçurum mertebesine eriştiği gibi, emek karşılığı kazanç elde etmek neredeyse dalga konusu oluyor. İşte bu bağlamda, başta kolektifi temsil eden Kova burcundaki dolunay ve Mars-Jüpiter üçgen bağlantısı sayesinde, yönetimlere karşı eylemler gerçekleştirmek ve sonuç almak mümkündür. Hem bizde, hem de dünyanın birçok noktasında protestolar, eylemler, hak etmek, hakediş, toplu sözleşme, grev, lokavt, sosyal güvence ve toplulukların haklarını gözetecek, eşitlikten yana organizasyonlara şahit olabiliriz. Havacılık endüstrisinden başlayacak bir eylem dalgası bekliyorum. 

Merkür-Satürn tam karşıtlığı da işin içindeyken halkların huzur içinde akılcı ve ilkeli bir yaşam sürmesine takoz olanların ifşaatleriyle karşılaşabiliriz. Anlamsız bir korku, temeli olmayan ve geçmişte de deneyimlenen benzer gözdağı operasyonlarına da artık kanmamamız gerektiğini idrak etmek zorundayız. 

Satürn Balık döngüsünde, tam 29 sene önce bir ekonomi grurusunun(!) ülkeyi ekonomik krizden çıkaracağı beklentisiyle defalarca Türk parası devalüe edilmişti. 29 yıl sonra benzer manzarayı izliyor olmamız tesadüf mü acaba? 

Üstelik aynı eğitim kurumlarının tedrisatlarından geçmiş, aynı memleketlerin çifte vatandaşlığını taşıyan ve aynı ekonomik politikaları bilimmiş gibi karşımıza acı reçete şeklinde dayayan takozlar(!) şu yukarıdaki haritanın Satürn bölgesini oluşturmuyorlar mı? Önce bu vatansız amerikancı dahi çocukların farkında olalım ki, acı bir reçete içilecekse hakça ve adilce hepimiz elimizi taşın altına koyalım.

Bir eli yağda, bir eli balda, 80 bin TL kemiksiz maaşla kendini meclise atan sol(!) görüşlü yahut bunun zıttı milli(!) görüşçü karakterlerden bıkmadık mı? 

20 yıl, 30 yıl, 40 yıl, 50 ve hatta 60 yıl biz bu benzer döngüleri yaşamıyor muyuz? 

Başımıza seçtiğimizi zannettiğimiz tipleri demokrasinin gereği(!) olarak beşer yıl süre ile o koltuklara tutkalla yapıştıran da bizleriz; yalılarda, rezidanslarda yedi sülalelerini çifter devlet maaşlarıyla semirtecek olan da bizleriz. Lakin çoğunluğumuz bundan epey memnun olmalı ki on yıllardır aynı senaryoları farklı figüranlarla izlemeye devam ediyoruz. 


Sorgula, analiz et, başkaldır, isyan et, maraza çıkar, elini masaya vur, gerekirse kavga çıkar, haysiyetine ve insanlık onuruna sahip çık. Esaret içinde olduğunu hissettiğin her oluşumdan özgürleş ve bağını koparmayı dene. Meselenin ve kişinin içyüzünü kavrayabilmen için eskide kalan hüsran deneyimlerini gözden geçir, gücünü farket ve onsuz/onlarsız olmanın hissini irdele…


İşte budur Kova dolunayı, denemesi bedava












Türkiye ile ilgili gelişmeleri de kurulum ve 99.Güneş dönüşü haritası üzerinden açıklamaya çalışayım .

Türkiye Cumhuriyeti içinde yüzdüğü ekonomik buhranı biraz olsun rahatlatmak için kredi/borç/vergi vb.bulmuş gibi gözüküyor. 

Yine havacılık ve uzay sanayi üzerinden edinilecek gelirlerin mümkün olabileceğini düşünüyorum. Dolayısıyla varlık fonundaki bazı milli şirketlerin yabancı kaynaklı odaklara satılma ihtimali yüksek gözüküyor.

Türkiye’nin her iki haritasına göre bu alan krizli bir bölge…11.evdeki Jüpiter ve KAD tam kavuşumları, belirli azınlıkların ayaklanma ihtimalini ortaya koyuyor. Transit Mars buna destek veriyor.

Orman yangınları ve trafik kazalarında epey artış beklenebilir. 

Anayasa, hukuk, özgürlükler, azınlıklar ve “vesait”kavramlarını bu aralar sık duyacağımızı söyleyebilirim. 

TSK içinden bazı homurdanmalar duymamız olasıdır. (bilhassa hava komutanlığı) 

Nato’nun TSK için önerdiği ve yılan hikayesine dönen F16 uçaklaryla ilgili nihai karar çıkabilir. 

Her halükarda kriz üstüne kriz taşıyan bir dolunayla karşı karşıyayız. En sıkıntılı olasılık ülkeye kontrolsüz biçimde doldurulan yabancı unsurların sebebiyet vereceği olayların ihtimalinin yüksek oluşudur. Daha başka da bir olasılık aklıma gelmiyor. Zaten hepiniz de farkındasınızdır olacakların; yani astroloji bilmeye gerek yok gerçekleri ayan beyan algılayabilmek için…


Aslında en önemlisini sona bıraktım. Plüton, kısa bir zaman önce aks değiştiren Ay düğümlerine T- kare açısı kuruyor. Bu da tekamül yolumuzun hep bir blokaja uğramasına sebebiyet veriyor. Mehter adımlarıyla ilerliyoruz. Ya sabır, ya selamet demeye devam ediyoruz. Üstelik bu her konu için geçerlidir. Karun olan da, açlıktan kırılan da umutsuz ve belirsiz bir geleceğin karanlığı altında hareket etmeye çalışıyor. Ocak 2024 sonuna kadar da bu işleyiş bu şekilde devam edecek. 


Yükselen burçlara göre Kova dolunayının getirilerine değinecek olursak;

Kova dolunayının burçlar temelinde ne gibi etkilere sahip olduğunu çok genelgeçer bir ifadeyle aktarmak istiyorum. Zira Kova burcunun ilk dekanında gerçekleşiyor. İkizler ve Terazi burçlarının bu 8-9 derecesinde herhangi bir gezegen veya noktası olanlar için dolunay olumlu bir bitişe vesile olacaktır. Ancak Boğa, Akrep ve Aslan burçlarının benzer derecelerinde herhangi bir astrolojik noktası olanlara çok da olumlu getirisi olmayacağını belirtmek isterim. Kopmalar, ayrışmalar, uyumsuzluklar baş gösterebilir. 

- KOÇlar için dolunay kolektif alanda gerçekleşecek. Kurumsal bir meselenin sonuna gelmiş olabilirler ve bazı arkadaşlıklarını gözden geçirmek isteyebilirler. Gerekliyse de o arkadaşlıkları sonlandırmayı tercih edebilirler.

- BOĞAlar dolunayı toplumsal alanlarında yaşayacaklar. Kariyerleri ile ilgili bir bitiş sözkonusu olabilir. Ayrıca icra ettikleri meslekle ilgili önemli bir farkındalık elde etmelerini bekleyebiliriz. Hem Venüs’ün durumu, hem de Uranüs etkisiyle bağımsız hareket etmeye eğilimli olmaları mümkündür.

- İKİZLER burçları için çok değerli bir bilinç atlaması yaşanabilir. Daha önce farkında olup da emin olamadıkları bir konuda kesin bir yargıya varmalarına destek olacak bir dolunay sürecindeler..."işte budur" denebilecek bir aydınlanma yaşayacaklardır. 

- ASLANlar için evlilikler ve ikili ilişkiler mercek altına alınacaktır. Tamam veya devam denebilecek bir süreçte ilerliyorlar. Keza iş ortaklıkları, danışmanlıklar ve kıran kırana pazarlıklar gündeme gelecektir. Süregelen bir ilişkideki gidişatın belirleneceği etkilerle sınanacaklarını hatırlatmak gerekir.

- BAŞAK burçları için sağlık ve çalışma ortamıyla ilgili bitişler veya farkındalıklar gündemde olacaktır. Süregelen bir tedavi sona erebileceği gibi bacak damarlarında ortaya çıkan rahatsızlıklar, dolaşım sorunları, kramplar, kasılmalar, kanda pıhtılaşma sorunları, bilek burkulmaları gibi rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Ayrıca psikolojik durumun bedensel etkiler vermesi de muhtemeldir.

- TERAZİ burçları özel hayatlarına çekidüzen vermek için dolunay etkisinden faydalanabilirler. Yolunda gitmeyen ve baskı oluşturan aşk ilişkilerinden özgürleşmek mümkündür. Çocuklarının eğitim hayatıyla ilgili bazı keskin kararlar alınmak zorundadır. Yönetici gezegen Venüs’ün olumsuz davranışları bedeniyle adım atmak zor olsa bile, ileride uygulamaya alacakları kararlar için bu dolunay farkındalık anıdır. 

- AKREPler için dolunayla birlikte evleri, yaşam alanları ve aileleri için bir sonuçlanma gündeme gelecektir. Evi taşıyabilirler, ebeveynlerinden ayrı bir yaşam sürmek için evi ayırabilirler. Kendi soyları ve aile köklerinden intikal eden enteresan bilgilere erişebilirler. Üzerlerine yapışan ama kendilerine ait olmayan kök inançlardan ve kader örgüsünden ayrışabilirler.

- YAY burçlarını yakın çevreleri ve sosyal ağlarındaki kişilerle ilgili farkındalıklar karşılayacaktır. Kardeşler ve akrabalar mertebesinde yaşanabilecek bazı tatsız diyaloglar neticesinde küslükler gündeme gelebilir. Yolculuklarda dikkat edilmesi gereken bir süreçte olduğu unutulmamalıdır. Bir konuda öğrenme ve keşfetme yolculuğunun sonuna gelinmiş olabilir. 

- OĞLAKlar için dolunay etkisi para ve kazanç alanında kendini gösterecektir. Kazanç elde edilen bir projede yolun sonuna gelindiği gibi, yetenekler üzerinden kazanılan gelirlerde kesinti yaşanması olasıdır. Beklenmedik bir harcama ve para çıkışına hazırlıklı olmak gerekebilir. Alınmış olan bir risk ters tepebilir. Hovarda davranışlar beklenmedik şekilde sonlanabilir. 

- KOVA burçları için önemli bir kırılım noktası oluşturacak dolunaylar, benlik alanında olacağından özgürlük ve bağımsızlık temaları önceliklidir. "Alıp başını gitme" arzusu yoğunlaşabilir. Kendi varoluşları ile ilgili çok güçlü farkındalıklar deneyimleyeceklerdir. Hayatın akışında belki de önemli bir yol ayrımında olduklarını farkedeceklerdir. Korkularıyla yüzleşip bunlardan özgürleşebilmek için adım atabilirler. 

- BALIK burçlarının bilinçaltı ve psikolojik alanda deneyimleyeceği bu dolunay, evhama kapıldıkları konularda büyük farkındalıklar geliştirmelerine sebebiyet verecektir. Süregelen dramatik gerçekliklerin sebep olduğu psikolojik izdüşümlerinin ne derece faydalı ve dönüştürücü olduğunu ayırt edeceklerdir. Yetersizlik ve tatminsizlik bilincini aşmaları beklenebilir. 


Hayırlı bir dolunay süreci dilerim. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder