5 Nisan 2023 Çarşamba

6 Nisan 2023 Terazi Dolunayı ve Etkileri

 …ve geldik tüm insan ilişkilerini düzenleyen Terazi burcundaki dolunaya;












6 Nisan sabahı saat 07:34’de Terazi burcunun 16.derecesinde gerçekleşecek bu dolunayın teması, çevremizi oluşturan tüm ilişkilerle ilgili aydınlanma sağlamak olacaktır. Lanet bir evliliğiniz vardır ve kocanız/karınız, gözünüzün içine baka baka her türlü yalanı söylüyor ve sizi istismar ediyor olabilir. Sistem sizi bu toksik ilişkiden soyutlanmanız için defalarca uyarmıştır ve neşteri vurmak için ertelemişsinizdir. Tabi çok genel bir örnek verdim, oysa iş ortağınız, “paylaşım”yaptığınızı düşündüğünüz yakınlarınız, yakın bilip de sahtekarın önde gideni olan tanıdıklarınız gibi listeyi zenginleştirmek mümkündür. Birebir muhtaplıklarınızın hepsini kapsama alanına sokabilirsiniz. Terazi dolunayı, öncelikli olarak aklınıza hitap etmeyen toksik ilişkilerinize neşter atmak için çok değerli bir geçiştir. Üstelik dolunay dispozitörü Venüs, en lanetli Algol sabit yıldızına kavuşum yapıyor. Bu arada, mitolojide Medusa karakterine karşılık gelen ve en kötücül olduğu iddia edilen bu sabit yıldızın bilgisini ben de şehir efsanesine dönüşmüş astroloji bilgilerine göre yazıyorum. Her zaman bir ters fikir olabileceğine inanıyorum. Birileri bazı bilgiler atmışlar ortaya ama ne hikmetse asırlar sonra geldiğimiz nokta da ortada işte…yani belki de bu gariban Medusa, öyle heykellerinin üzerine sansürleme, blurlama yapacak kadar tehlikeli ve uğursuz değildir, korkulacak değil, feyz alınacak bir yapısı vardır. “Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste”söylemine tam olarak oturan bir efsanesi de vardır. Merak eden açıp oluyabilir, basit bir wikipedia bilgisinde bile yazıyor detayları…


Lafı uzatmadan diyeceğim şudur: hayatınızda öyle veya böyle ihanet hissine iten, faydasından çok zararı olan, işgal ettiği yer itibarıyla vermiş olduğunuz değeri hak etmeyen karakterleri üçe beşe bakmadan sıfırlayabilirsiniz. İnsan lazım bu saatten sonra hepimize, insan şekli verilmişlere karnımız tok olmalı artık…

Dolunay haritasında muhteşem bir uçurtma açı kalıbı oluşuyor. Merkür ve Kuzey Ay düğümü kavuşurlarken, Mars ve Satürn bu kavuşuma sekstil açı kalıpları kuruyorlar. Güvenlik, iç huzuru, psikolojik bütünlük, maneviyat, özbenlik ihtiyacı, her kafadan bir ses çıkan ortamımızda yalnızca kendi doğrularımızın peşinden gitme iradesi, “batırdım ama bunu kendi irademle ben yaptım, kimse bundan sorumlu değil”mantığına erişme cesareti gibi akıl ve zihinle ilgili farkındalıklar sağlayacağız. Boyun eğme ve uzlaşma arasındaki farkları gözden geçireceğiz. İdare etmek ve katlanmak arasındaki nüansları keşfetmiş olacağız. 

Bilhassa ruhsal ataklarınız, öfke, nefret ve şiddet duygularınızı bünyenizden atabilmek için uzman desteği alınız. Bu dolunayda bu sorunlarınızla yüzleşip giderebilmek adına önemli işaretler mevcut. 

Hayatınızda ciddi olarak bela olarak algıladığınız her ayrıntıya neşter atmak veya tepesine giyotini indirmeniz mümkündür. Yeter ki buna iradeniz ve cesaretiniz olsun. Ayrıca korkmayın, kimseyi incitecek, kırıp dökecek değilsiniz; Venüs ve Neptün arasında sekstil açı kalıbı kuruluyor. Yaklaşımlarınız yumuşak, dokunaklı ve incelikli olmaya devam edecektir. Arzu ettiğiniz ortamı yaratabilmek için fazlalıklardan kurtulmak gereğini idrak edeceksiniz, hepsi bu…


Gelelim Türkiyemiz için etkilerine…

Kurulum, Güneş dönüşü ve dolunay haritasını üst üste bindirip kombine bir harita açmış bulunuyorum.












Kuzey Irak petrolüyle bağlantılı ceza ödeme durumunu ilk maddeye koyuyorum.

Hala seçim olmayabilir ihtimalinden yola çıkarak, önümüzdeki 15 gün boyunca maruz kalacağımız kitlesel olaylara karşı son derece sakin kalmayı öneriyorum. Zira bu kadar ağır bir kakafoni içerisinden, en önemlisi de anayasanın çiğnenmiş 101.maddesi ve YSK gerçeğine rağmen birilerinin kazanmasından medet ummak akla ihanettir. En azından bunu idrak etmeye davet ediyorum.

Deprem bölgesinden tüm milleti infiale sürükleyebilecek kötü kokular gelmeye devam edecektir.

Suriye’nin Türkiye’ye komşu topraklarıyla ilgili, elimizi kolumuzu bağlayabilecek çokuluslu yaptırımlar beklenebilir.

Ciddi bir bekâ sorunu olduğu kaçınılmazdır ama bunu giderebilecek yöntem ve araçlara şu sıralar sahip bulunduğumuzu söyleyebilirim. 

Ülkenin içinde çırpındığı bunca sorun hukuki araçlarla çözülemediği takdirde, netice ağır bir otokrasi veya militer çözümlerle karşımıza gelecektir. (En net madde de bu oldu sanırım)


Biraz da yükselen burçlarınıza göre neler olabilir merakınızı gidereyim. Ancak artık biliyorsunuz ki bu burçlara göre yorumlar %5 lik bir olasılığa ilerliyor. Kaldı ki çoğunuz yükselen burcunuzu adamakıllı bilmiyorsunuz. 


asc Koç;

Sizin için kritik değeri olan bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Bilhassa tüm ikili ilişkileriniz veya ortaklığınızla ilgili bir farkındalık geliştirip değerlendirmeye tabi tutacaksınız. İkili ilişkilerinizin her türünde sizi bir karar almaya iten fikir veya algının sağlamlığı konusunda fevri karar almaktan kaçınmalısınız. Ortaklıklarınız mevcutsa bunları derleyip düzenleme ve kendi fikirlerinizi geçerli kılma konusunda yönlendirme açısından güçlü bir konumda olduğunuzu fark edeceksiniz. 


asc Boğa;

Hizmet ve sağlık alanınızda gerçekleşecek olan dolunay enerjisi nedeniyle mide veya göğüslerinizle ilgili bir şifa sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Çalıştığınız iş yerinde ayrılıklar deneyimlenebilir. Çalışanlarınızı işten çıkarmanız gündeme gelebilir ve bu durum sizi oldukça tatsız ve çaresiz hissettirebilir. Evcil hayvanınızla ilgili bir ayrılık sürecinde bulunuyor olabilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen bir meselede zor bir karar vermeniz bekleniyor olabilir.


asc İkizler;

Çocuklarınız ve varsa hayatınızda deneyimliyor olduğunuz bir aşkla ilgili zor bir karar sürecinde bulunuyor olabilirsiniz. Hobi veya sahnede olduğunuz bir etkinlikle ilgili çalışmanın sonuna gelinmiş olabilir. Eğlencelik bir dönemin artık kapanış safhasında bulunuyorsunuz. Hoşlandığınız birisine açılmak için doğru bir zaman olmayabilir. Zira reddedilebilirsiniz. Çocuklarınızla olan ilişkilerinizde sizden beklenen bir karar durumuna erişmede zorluk yaşayabilirsiniz. 


asc Yengeç;

Aile, ebeveyn, yaşlı akrabalar ve evinizle ilgili önemli farkındalıklar geliştireceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Mesleğinizle ilgili ilerleme sağlarken adresinizi değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. İşinizi yürüttüğünüz mekan yaşam alanınıza gidip gelme konusunda sizi zorlayıcı ve yorucu bir hale sokuyorsa taşınma konusunda karar almada zorluklar ve ailesel müdahaleler alıyor olabilirsiniz. Bu dolunay, bu konular üzerinde dengeye erişmeyi sağlayacaktır.


asc Aslan;

İletişim ve sosyallikle ilgili hayatınızın genelindeki tüm konularda duygusal denge geliştirmeye çabalayacağınız bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Eğitim, medya, satış, pazarlama, her türlü iletişim alanlarında karşılıklı anlayış ve empati geliştirmenin hem size hem de karşı tarafa fayda sağladığını göreceksiniz. Eğitim ve yolculukların daha fazla gündeme geleceği bu süreçte, hukuki yaptırımlar nedeniyle bazı kararlar almaya yönelebilirsiniz. Evrensel bir bakış açısı ışığında kendinizi geliştirmek zorunda kalacağınız taraflarınızla yüzleşeceksiniz. 


asc Başak;

Finans kaynaklarınızla ilgili önemli ayrıntıların gün yüzüne çıkması olasıdır. Beklemediğiniz ödeme kalemleri ile yüzleşebilir, parayla ilgili bakış açınızı değiştirebilirsiniz. Bu dönemde borçlar, vergiler ve sigorta ödemeleriyle ilgili detaylı hesaplar yapmanız gerekebilir. Değer yargılarınızın farklılaştığını göreceksiniz. Diğer taraftan size para kazandıracak bazı yeteneklerinizin olduğunu da fark edebilirsiniz. Dolayısıyla para kazanma yöntemleri ve mevcut finansal konumunuzu geliştirmek ve dengelemek adına kafa yoracağınız bir süreçte bulunuyorsunuz.


asc Terazi;

Mevcut ikili ilişkileri dengeye oturtmak ve karar aşamasına geldiğiniz konularda çekingen davranmayıp tüm olumlu verilerin ışığında hedeflere ulaşmak için hamle yapmak gerektiğini algılayabileceksiniz. Karar verme konusunda fevri davranmamalı ve ikili ilişkide olduğunuz kişilerin sizi yönlendirmesine ve etki altında bırakmalarına fırsat vermemelisiniz. Duygularınızı dengede tutmak zorlaşabilir. Sonradan pişmanlık duyabileceğiniz kararları vermeden önce stratejisini kurmalısınız. Karşı tarafın menfaatlerini düşünmeden önce kendi ruhsal dengenizi gözetip buna göre içinde bulunduğunuz yol ayrımından güvenle geçmeyi başarabilirsiniz. 


asc Akrep;

Fiziksel bir farkındalıktan ziyade, bilinçaltı veya sezgisel biçimde farkındalıklar edineceğiniz bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Kendinizi işinize ve hizmet alanınıza adadığınız bir sürecin sonuna yaklaştınız ve artık geriye çekilip bugüne dek yaptıklarınızı değerlendirmeye alacaksınız. Gündelik hayatınızda size devinim getiren eylemlerin ruhsal olarak sizi ne derece tatmin ettiği ile ilgili durum değerlendirmesi yapacaksınız. Yolunda gitmeyen yahut eksik gördüğünüz ayrıntılarla ilgili kendi içinize dönüp doğru cevapları ortaya çıkarabilirsiniz. 


asc Yay;

Arkadaşlarınız, arkadaş ortamlarınız veya toplum yararına etkinlik yapan kurumlarla olan ilişkilerinizle ilgili farkındalıklar geliştireceksiniz. Dengeli süregelen bir arkadaşlığınızı noktalamak, uzun süren bir etkinlik üyeliğinizi sonlandırmak isteyebilirsiniz. Alacağınız kararlarda fevri olmamaya ve stratejik davranmaya özen göstermelisiniz. Mesleki bir kazancınızı tahsil edebilirsiniz. Toplum yararına gerçekleşen ve sizin de rolünuzun bulunduğu bir mecrada herkesi tatmin edebilecek bir sonuca erişmenin rahatlığını yaşayabilir, duygusal dengenizi bu sayede koruyabilirsiniz. 


asc Oğlak;

Ailevi sebeplerden dolayı profesyonel hayatınızda bir sonlandırma kararı alabilirsiniz. Bu kararı almak için daha enine boyuna düşünmeniz ve stratejik hareket etmeniz gerekebilir. İç sesinizin dinlemenin bu kararı verme konusunda kafanızı daha da karıştırdığını fark edebilirsiniz. Gerekli öncelikler nedeniyle kariyer planınızı değiştirmek, sorumluklar ve hayatınızı dönüştürme adımlarına uyum sağlayacak kararları almanız beklenecektir. Dolunaydan en etkilenecek burçların başında geldiğiniz için duygulardan ziyade mantığınızın sesine kulak vermeniz daha verimli olacaktır. 


asc Kova;

Bir süredir devam eden bir hukuki sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Bu süreçte ne kadar anlayışlı ve diplomatik davrandıysanız elde edeceğiniz fayda o kadar tatmin edici olabilir. Yabancı kaynaklı bir meselede sonuçlanma sağlayabilir ve tarafların menfaatlerine gelişebilecek bir denge unsuruna sebebiyet vermiş olabilirsiniz. Maddi öncelikleriniz ve menfaatlerinizi gözetecek şekilde kendi hayatınızı konumlandırmanız gerekecektir. Sosyal çevrenizin müdahaleleri ve bilgi desteği sayesinde adım atacağınız eylemlerde çok daha temkinli davranmanız gerekmektedir. 


asc Balık;

Dolunayı maddi ve manevi kayıplarla yüzleşmek olarak değerlendirebilirsiniz. Bir borç sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Bir kazanç kaynağı oluşturup size uzun zamandır yük olan bir borcun, kredinin veya sigorta ödeme sürecini temizleme yoluna gidebilirsiniz. Manevi bir bağınız olan kişilerlerle yolunuzu ayırmak zorunda olduğunuzu fark edebilirsiniz. Ortaklaşa bir kazanç sürecinin de sonuna gelinmiş olabilir. Kazanç ortaklıklarınıza şekil verme durumunda olabilirsiniz. Fevri davranışlardan kaçınmalı ve vereceğiniz kararlarda aklınıza öncelik vermeye çalışmalısınız. 


Hepinize hayırlı ve olumlu getirilere sahip bir dolunay diliyorum.


Bireysel doğum haritası analizi, güncel etkiler, bir yıllık öngörü, ilişki uyumu veya kariyer yönetimi konularında danışmanlık almayı düşünürseniz sosyal medya hesaplarım üzerinden ulaşabilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder