4 Aralık 2021 Cumartesi

4 Aralık 2021 Yay Burcunda Güneş Tutulması ve Etkileri

Yılın son Güneş tutulması geldi çattı. 23 Aralık'ta ay düğümleri aks değiştiriyor. Böylece İkizler-Yay aksındaki Güneş ve Ay tutulmalarını bir daha 9 yıl sonra konuşur olacağız. 29 Mayıs 2020'den itibaren Kuzey ay düğümü İkizler, Güney ay düğümü Yay olan tutulma aksına 23 Aralık'ta veda ediyoruz. Geçen yıl 14 Aralık 2020'de ilkini yaşadığımız Yay burcundaki Güneş tutulmasının bir tekrarını deneyimlemiş olacağız. Aslında geçen yıl bu zamanlarda açılmış karmayı tekrar değerlendirmek için şansımız olacak diyebiliriz. Tabi geçen yıla nazaran tamamen farklı bir gökyüzü dizilimi mevcut. 

O en nefret edilen 2020'nin aslında neredeyse mumla arandığı bir yıl deneyimledik. O dönemde henüz Satürn ve Jüpiter birlikte Kova burcuna girmemişti. Yani o "büyük aydınlanma" masalına inandırılmaya sayılı günler kalmıştı. Ne hikmetse dahi çocuklar tarafından dünyanın başına bela olan bir virüse karşı aşılar geliştirildi. Gezegendeki sağlam insanlar bu aşılarla, o nereden ürediği belirsiz virüse karşı zorla veya bile isteye aşılandıkça kayıp sayıları artarak devam etti. Yahut vaka ve kayıp sayıları başından beri hatalıydı. Yani acaba cidden bilim insanlığın aydınlanmasına (!) zemin mi hazırladı, yoksa felaketine mi neden oldu; bunun muhasebesini tam önümüzdeki Güneş tutulmasındaki yeni döngünün açılışıyla idrak edeceğiz. 

Yay burcunun temsil ettiği sembolik ile konuya başlarsak, biraz daha durumu kolay algılayabileceğinizi düşünüyorum. Astrolojide güney yarıkürede yer alan doğal yöneticilikler ve hayatın alanlarına atfedilen burç/ev yerleşimlerinde Yay burcu haritanın 9.evine oturmaktadır. Yönetici gezegen ise Jüpiter'dir. Merkür bu alanda ve burçta zararlı etkiyle çalışır. Dolayısıyla Merkür ve Jüpiter birbirlerine karşıt etkiler sunan gezegenlerdir. Bu dizilimden yola çıkarsak;

8.ev Akrep - Mars :      Yeraltı, karanlık, metafizik, ölüm ve ölümötesi boyutu

9.ev Yay - Jüpiter  :      Tanrısal, sonsuzluk, zamansızlık, akıl, bilinç, inançlar, evrensel öğretiler boyutu

10 ev Oğlak - Satürn :  Şeytani, sınırlı, kısıtlı, otoriter, dünyevi, sınav boyutu

11 ev Kova - Satürn :   Dayanışma, insan olmaya hedefli, bütünün yararına çalışan kolektif boyut

12 ev Balık - Jüpiter :  Tamamlanma, olgunlaşma, hesap kapatma, anlamlandırma, ruhsal boyut

Bu açılımdan yola çıkarsak, 4 Aralık 2021 Cumartesi günü İstanbul saati ile 10:43'te başlayacak olan Güneş tutulmasının astrolojik haritasını aşağıda paylaşıyorum. Konumuz astronomi olmadığı için, kaç saat sürecek, kanlı mı kansız mı olacak, bundan bir önceki kaç yüz yıl önce tekrarlanmıştı gibisinden bilgileri aktarmayı gerekli görmüyorum. Çünkü bunlar Nasa gibi kurumların derleyip önümüze sürdüğü, gerçekliğini de sorgulamadığımız ayrıntılar olarak ortalıkta uçuşan bilgiler diye düşünüyorum. 


Tutulma haritasında öncelikle bütün gezegenler arasındaki ilişkileri ortaya koymak istiyorum.

- Mars Jüpiter karesi (Paylaşım, dayanışma ve bütünün hayrına faaliyette olmak mümkün değil)
- Venüs Mars sekstili (Kaynaklar otorite tarafından, taraflı ve ayrıcalıklı halde bölüştürülüyor)
- Mars Plüton sekstili (Otorite baskısı, dikta rejimi, ayrıştıran, imha eden ve taciz eden bir yapı)
- Venüs Plüton kavuşumu (Zorbalık, doyumsuzluk, maddiyatı güç olarak kullanan, kriz ortamı)
- Satürn Uranüs karesi (iflaslar, değişime direnç gösterme, toplum düzenini kaos ile değiştirme)
- Merkür Neptün karesi (Fikir hırsızlığı, medya manipülasyonları, dolandırılma vakaları)
- Güneş Uranüs 150'lik açısı (gerisin geriye aynı noktaya dönmek, kısırdöngü yaşamak)
- Ay Uranüs 150'lik açısı (denenmişler nedeniyle yeni bir inanç kalıbı geliştirememe)
- Güneş Merkür kavuşumu (Gerçeküstü hedefler için fanatizm ve önyargı geliştirme)
- Ay Merkür kavuşumu (Uzlaşmaya yatkın ama fikirlerde gelgitler oluşan, hafızayı doğru aktaran)

Merkür zararlı, Mars yönettiği, Satürn yönettiği, Neptün yönettiği, Uranüs ise düşüşte ve retro pozisyonda olduğu burçlarda transitte bulunuyor. 

Güneş ve Ay kavuşum yaptığında ise yeniay veya Güneş tutulması olduğunu biliyoruz. Bilinç ve bilinçdışının uyumlandığı, ortaklaşa hedefler ürettiği ve kalıcı başlangıçlar meydana getirdiğini söyleyebiliriz. Tanrısal alanda, tüm bu yukarıda saydığım olasılıklar ve olumsuz görünümlerin etkisinde meydana gelecek Güneş tutulmasının öncelikle kadersel etkilere vesile olacağını ve insan olma yolunda, evrensel bilgiler ışığında bize itici güç sunacağını aktarmak isterim. İşin özü, en kaba tabirle iyi ve kötü dualitesinin hangi kutbunda saf tutacağımızın bir kere daha belirleneceği önemli bir güneş tutulmasıdır. Bu kadar kirlenen bir dünyada, at izinin it izine karıştığı bir ortamda kendi gerçekliğimizi belirleyip, içimizdeki o evrensel enerjiyi tekrardan aktive etmek için büyük fırsattır. Diğer gezegenlerin sıraladığım etkilerini minimalize etmek de kendi elimizdedir. Çünkü dualite bilinci ne yazık ki kötünün tarafında saf tutulmasını kolaylaştırmaktadır. Yaratıcı güçten başka dikkate alacağımız herhangi bir alternatif bulunmamaktadır. Her birimizin bilinç kodlarında da onun bilgi ve felsefeleri yüklü durumdadır. İnanmanın bilmek kadar yeterli olmadığını bir kere daha algılamış olacağız. Dolayısıyla zihinlerimizi kirleten her türlü etkiden, fikir ve bilgi manipülasyonundan uzak kalmaya karar vermek bile tutulmanın vereceği etkiye eşdeğerdir. Kendimize, yaratıcı güce ve evrensel öğretilere güvenmeli, dermanı da bu mercilerden beklemeliyiz. 

Dün sosyal medyamda paylaştığım bir iletiyi buraya da eklemek istiyorum. Yaşayacağımız Güneş tutulmasından çıkartacağımız dersi en iyi şekilde aktaracağını düşünüyorum.


Bu savaştan kendi doğrularımızla çıkmayı diliyorum.

Yay burcunda Güneş tutulması Türkiye Cumhuriyeti güneş dönüşü haritasının da 9.ev alanında gerçekleşecek. Adaletin tecelli etmesi, ilahi bir gücün tüm bu kaosa dönüşmüş düzene müdahale etmesi olarak açıklanabilir. Zira tam bu açıya bir şans noktası da konumlanmış gözüküyor. Kadim devlet anlayışının geri gelmesi olarak da tercüme edebiliriz. 

Kuruluş haritasında 6.ev alanına denk düşüyor. Aslında en önemlisi de, tutulma açısı, Türkiye kuruluş haritasının 1.evindeki Plüton ile 150 derecelik bir hizmet açısı meydana getiriyor. Türkiye'nin küllerinden yeniden doğması ve tahrip edilen fonksiyonlarının tekrardan canlandırılması olarak yorumlamak istiyorum. Yay burcunun verdiği umut enerjisiyle, olumsuz bakış açısından sıyırılmak ve optimum etkilerle yolumuza devam etmeyi diliyorum. 


Hiç istemesem de sırf en çok öncelik verdiğiniz konu başlığı olduğu için burçlar temelinde Güneş tutulmasının etkilerinden bahsetmeye çalışacağım. Yükselen burçlarınıza göre okumanızı tavsiye ediyorum. 

Koç;
Felsefi konularla ilgili bir eğitime başlayabilirsiniz. Uzak bir yerlere gidebilme hayallerinizi gerçeğe dönüştürme hamlesinde bulunabilirsiniz. Yabancı kültürlerle ilgili mesleki bağlantılar kurabilir, hukuki kazanımlar için yeni girişimlere yönelebilirsiniz. Zihinsel farkındalıklarınızın ve majör eğitimlerin hareket kazanacağı bir başlangıç yaşayabilirsiniz.. Dinamik bir yapıda ve zihinsel bir hevesle toplumsal konumunuzu yükseltecek etkinliklere katılmanız size çok iyi gelecektir. Ancak psikolojik blokajlarınız nedeniyle harekete geçmekte zorlanma ve planlarınızı erteleme eğiliminde olmamaya gayret sarf etmeniz gerekecektir. Cezalar, vergiler ve krediler başınıza dert açabilir. Hesabınızı iyi yapmanız gerekiyor. Göç etmek fikrini işler hale getirebilirsiniz.

Boğa;
Hayatın bilinmeyen kısımlarına karşı felsefi yaklaşımlar geliştirmek isteyebilirsiniz. Devletle ilgili evraklarda ve kredi olanakları için olumlu bir başlangıç yapabilirsiniz. Cinsellik, ölüm ve insana ait tüm özelliklerin zihninizde sorgulandığı ve hayatınıza dair kriz ortamı oluşturan konuların çözümleri üzerinde kafa yorabilirsiniz. Cinsellik biraz daha hayatınızda önem kazanabilir. Libido artışı gözlemlenebilir. Ortaklaşa giriştiğiniz bir işten kazanç elde edebilecek kıvama ulaşmış olabilirsiniz ve bu kazanç başlangıcı sağlam ve olumlu bir birlikteliğe güven katabilir. Arkadaşlarınızın etkisinde kalmadan faaliyetlerinizi devam ettirmeniz çok önem taşımaktadır. Manevi istismarlara kapılmanız ve fedakarlık göstermeniz gereken yanılgılara karşı karnınız net olmalıdır. 

İkizler;
Eşiniz veya ortağınızla farklı ve keşfedilmemiş duygular keşfetmek, gidilmemiş mekanlar ve ortamları ziyaret etmek isteyebilirsiniz. Denenmemiş bir konuda yol alabilme isteği taşıyorsunuz. Ortaklığınız mevcutsa, hedeflediğiniz faaliyetin detayları ve felsefesi hakkında fikir alış verişi yapabilecek önemli fırsatlara sahipsiniz. Uyumlu ve duyarlı gökyüzü açıları nedeniyle sabırlı bir enerjiye sahip olup etkin kararlar alıp kesin söylemlerde bulunmaya yatkın olabilirsiniz. Ancak vaatlerde bulunmaktan, üzerinize vazife olmayan konularda yorum yapmaktan kaçınmanız gerekmektedir. Kariyerinizi ve toplumsal hedeflerinizi göz ardı etmeniz yararınıza olacaktır. Zira neye inandığınızla ilgili belirsizlikler sizi yolunuzdan sapmaya itiyor olabilir. Sağlığınızı etkileyen nedenlere odaklanma şansınız bulunuyor. 

Yengeç;
İş ortamınızda ve özellikle hizmet sektöründeyseniz yepyeni bir fikri deneyimlemek için proje geliştirmeye yatkın olabilirsiniz. İş ortamınızdaki kişilere karşı daha kollayıcı ve kabullenici bir tavır içinde bulunabilirsiniz. Zinde kalabilmeniz için vücut egzersizlerine yönelebilir, beden sağlığınızı spor sayesinde dinamik bir konumda tutabilirsiniz. Ancak ani ve fevri hareketlerden oluşabilecek küçük çaplı kazalara dikkat ederken, gündelik hayatınızdaki kişilerle olan diyaloglardaki yanlış anlaşmalara karşı tetikte olmalısınız. Evcil hayvan sahiplenmek için çok olumlu etkilere sahipsiniz. Küçük bir yavrunun sorumluluğunu almak için güçlü istekler duyabilirsiniz. Dogmatik inanç kalıplarına kapılmamaya ve öğrenilmiş çaresizlikleriniz nedeniyle hayatı ıskalamamaya gayret göstermelisiniz.

Aslan;
Hobileriniz ve hayatınızın zevk aldığınız konularında başka insanların denemediği detayları keşfetmek isteyebilirsiniz. İçinizde sakladığınız aykırı ruhu ortaya çıkarabilirsiniz. Macera içeren spor dallarına yönelebilir, gezme ve dünyayı keşfetme amaçlı eğitim setleri izleyebilirsiniz. Çocuklarınızın yeni spor aktivitelerine destek olabilirsiniz. Kendi iç dünyanız ve bilinçaltınızla ilgili çalışmalar için gökyüzü ilginç vaatlerde bulunuyor. Dikkat etmeniz gereken en önemli konu maddi kazanımlarınız ve paylaşımlarınızdır. Hedeflerinizi gerçekleştirmek için gerekli maddi ihtiyaçlarınızın aslında bildiğiniz gibi olmadığını fark ettiğinizde geç olmasın. Dolandırılmaya ve kandırılmaya açık gözüküyorsunuz. 

Başak;
Ebeveyniniz ve aile birliğinde olduğunuz kişilerle olan diyaloglar olumlu bir yöne evriliyor. Samimi ve pozitif bir yuva ortamı yakalanabilir ve hoş etkileşimler ortaya çıkabilir. Size kan bağı ile yakın olan insanların doğasını anlama, onların iç dünyasındaki ayrıntıları keşfetme gibi incelikler dikkatinizi çekebilir. Kendi köklerinize ait olan özellikleri keşfetme sürecine başlayabilirsiniz. Bilhassa babanız ve yaşça olgun akrabalarınızla ilginç ve faydalı fikir alışverişlerinde bulunabilir, deneyimlerinden faydalanabilirsiniz. Evlenmeyi düşünüyorsanız ailenizin bu konuda rızası olmayabilir. Keza herhangi bir ortaklığa girmek veya eş edinmek için yanlış zamanda bulunuyorsunuz. Kandırılma ihtimaline açıksınız.

Terazi;
Pazarlama faaliyetleriniz ve işinizi geliştirdiğiniz ortamlarla ilgili yeni fikirler ve anlayışlar geliştirebilirsiniz. Sosyal iletişiminizde kendinizi daha çok ortaya koyabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Eğitim hayatınızda cesur çıkışlar yapabilirsiniz, inançlarınızı ve hayat felsefenizi ortaya daha rahat dökebilirsiniz. Uzun zamandır görmediğiniz yerlere kısa yolculuklar yapmayı hedefleyebilir veya daha önce hiç görmediğiniz bir yeri keşfetmeye yönelebilirsiniz. Ancak maddi kaynaklarınızda yolunda gitmeyen bir durum olabilir. Bu konuda danışmanlık alabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili enfeksiyonlara ve zehirlenmelere çok dikkat etmeniz gerekecektir. Çalışanlarınız tarafından kandırılmamaya ve manevi istismara uğramamaya özen göstermelisiniz. 

Akrep;
Maddi kaynaklarınızı ve birikimlerinizi doğru ve olumlu bir yatırıma odaklayacağınız bir sürece giriyorsunuz. Manevi destek verebileceğiniz ve insanlanların ihtiyacı olan enstrümanları sağlayacağınız bir etkinliğe liderlik edebilirsiniz. Sizde hep var olan ama bir türlü ortaya çıkartamadığınız yeteneklerinizi parlatmaya başlayacağınız bir döneme başlayabilirsiniz. Ancak psikolojik olarak kendinizi böyle bir girişim için yeterli hissetmiyor olma sorunsalı nedeniyle erteleme yoluna gitmeniz mümkündür. Süregelen bir aşk ilişkiniz mevcutsa, maddi ve manevi olarak istismar edilmediğinize emin olmalısınız. Aldatılıyor olmakla yüzleşebilirsiniz. Çocuklarınız için yapacağınız fedakarlıkların sınırını belirlemek, hem maddi, hem de manevi olarak sizi daha emin bir seviyeye getirecektir. 

Yay;
Hayatınızda önemli bir kırılım noktasında bulunuyorsunuz. Her meseleye, sahip olduğunuz zihinsel donanım ve bilinçle birlikte, baştan başlama arzusu taşıyorsunuz. Ancak varoluşunuz boyunca edindiğiniz tüm kök inanç kalıpları ve aile öğretilerinin size büyük bir yanılgı oluşturduğunun farkında olmanız koşuluyla yeni keşiflere açılabilirsiniz. Zira sahip olduğunuz bilinç seviyesi, fanatizme varan yalnış bir yola ilerlemenize de neden olabilir. Aileniz için geliştirdiğiniz fedakarlığın, duygusal istismara varmamasına dikkat etmeniz gerekecektir. Spor etkinliklerine hayatınızda yer vermek için çok uygun bir zamanda bulunuyorsunuz. Sizi geliştirecek yaratıcı etkinlikler ve hobiler de motivasyonunuzu kamçılamak için oldukça faydalıdır. Her ne kadar arzu ediyor olsanız da, aşk meşk konularını biraz daha ertelemekte fayda var. 

Oğlak;
Kendi zihninizde ve bilinçaltınızdaki farklı inanç yapıları ile yüzleşme yoluna gidebilir ve kendinizi affetme yeteneğini geliştirebilirsiniz. Kendinize samimi olacağınız bir sürece başlıyorsunuz. Bilinçaltı ve sezgisel konularda daha cesaretli olabileceğinizi keşfedebilirsiniz. Zihninizde saklı tuttuğunuz korkular ve düşüncelerle yüzleşebilir, rahatlama sağlayabilirsiniz. Benlik alanınızdaki gezegen yoğunluğu nedeniyle bu yıl çok yoruldunuz. Yüzdünüz, yüzdünüz ve artık selamete erişmek için gün sayıyorsunuz. Psikolojik bütünlüğünüzü daha dayanıklı hale getirmek için bu Güneş tutulmasının getirilerini olumluya çevirmek elinizdedir. Sosyal ağınızdaki kişilerin duygusal istismarlarına, kardeşler ve akrabalar için geliştirdiğiniz fedakarlıkların dozuna dikkat etmeniz yerinde olacaktır. Yalan yanlış haberlere itibar etmeniz psikolojinize zarar verebilir. 

Kova;
Arkadaşlıklar ve yeni sosyal etkinliklerde canlı başlangıçlar yapabilirsiniz. Ait olduğunuz gruplara kendi fikir ve keşiflerinizi rahatlıkla aktarabilirsiniz. Samimiyetin değerini kavrayacaksınız. Arkadaşlık ilişkilerinizde özgürlük, affetme, empati ve yardımlaşma temaları önem kazanacaktır. Geleceğe dair yine umutlar beslemeyi başaracaksınız. Ancak maddi kaynaklarınızdaki belirsizlikler nedeniyle tüm bu olumlu olasılıkları değerlendirmekten kaçınmanız da problem olarak karşınıza dikiliyor. Bağımsız ve tek başına olma hali size güç veriyor ve kısa bir zaman sonra Jüpiter ve Satürn sizin burcunuza geçtikten sonra daha gerçekçi ve cesaretle hareket edeceğinizi göreceksiniz. Kolektif çalışmalardaki pratikliğiniz ve liderlik yeteneğiniz sayesinde sizin için etkin ve üretken olacağınız bir sürece başlıyor olacaksınız. 

Balık;
Kariyer alanınızda kendi özgür düşüncenizden doğabilecek bir konu ilgi çekebilir. Yabancı kaynaklı işler veya uzak ticari bağlantılarla ilgili konular gündeme gelebilir. Mesleğinizle ilgili kendinize ait öğreti veya keşiflerle çalıştığınız işe değer katabilir ve takdir toplayabilirsiniz. Bu tutulma, söz konusu alanlar için faaliyet göstermek üzere önünüze seçenekler sunacaktır. Toplum önünde kendinizi özgür, sözünü sakınmayan, sorumlu, bilinçli ve hevesli bir şekilde savunuyor olarak görebilirsiniz. Kolektif etkinliklerde sorumluluklar alabilirsiniz. Ancak sizi atalete sürükleyen o kurban bilinci nedeniyle tüm olasılıklar teker teker elinizden gidebilir. Hayallere ve ilüzyonlara dalmak yerine gerçekçi bir plan dahilinde yaşamaya gayret göstermelisiniz.


2021'i olumlu duygularla yollayacağımız bu son Güneş tutulmasının hepimize hayırlı gelmesini diliyorum. 
  





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder