1 Kasım 2020 Pazar

2020 Kasım Ayı Astroloji Takvimi

Ekim ayını çok ağır olumsuzluklarla yolcu ettik. Ayın son günü meydana gelen Boğa burcu dolunayı, Ege Denizi merkezli bir depremin fitilini ateşlemiş oldu. Deprem kaynaklı İzmir'in bir mahallesinde bina yıkımlarından mütevellit can kayıpları yaşadık. Milletçe çok canımız sıkıldı. Her deprem sonrasında olduğu gibi çürük bina, kentsel dönüşüm, Haarp teknolojili komplolar ve benzer teorileri ana meselelerimiz olurken, giden canların ardından yalnızca üzülüp rahmet okumakla yetindik. 


Astrolojik göstergelerle depremlerin öngörülmesi zaman zaman gündeme gelse de, Ay'ın ve diğer gezegelerin dolaylı da olsa çekim alanlarının fay hatlarını tetikleyebileceği savı yıllardır tartışılır ama elle tutulur bir neticeye ulaşılmaz. Bu konuda belki de istatistiki bir çalışma yapmanın zamanı gelmiştir şahsım adına, ancak yine de binalar çürükse, zamanında bataklığın üzerine çok katlı binalar inşaa edilip yıllar içinde herhangi bir denetleme yapılmadıysa, vatandaşın evini değiştirip daha güvenli yaşam alanlarına erişebilecek bütçesi yoksa, hatta gününü bile batan bir ekonomi nedeniyle kurtaramıyorsa, depremi öyle veya böyle öngörebilsek bile ne yazık ki bu ülkenin makus kaderini değiştirmek pek de mümkün gözükmüyor. 

29 Ekim 2020 tarihinde ülkemizin yeni bir güneş dönüşü haritası oluştu. Dolayısıyla bundan sonraki astrolojik olasılıkları ve naçizane öngörülerimi bu yeni güneş dönüşü haritası üzerinden aktarmaya çalışacağım. 

Geçen ay iki dolunay ve bir yeniay yaşamıştık. Kasım ayında ise Akrep burcu yeniayı ve İkizler dolunay fazında gerçekleşecek bir Ay tutulmasına şahit olacağız. Ay düğümleri İkizler-Yay aksında seyrettiği için bu yıl İkizler ve Yay burçlarında oluşacak yeniay ve dolunay fazlarının Güneş ve Ay tutulmaları olarak karşılık bulacağını daha önce hep aynı konu bahsinde açıklamıştım. 

Lafı çok da uzatmadan Kasım 2020 de ne gibi astrolojik fenomenlerle karşılaşacağımızı sırasıyla aktarmaya çalışacağım.

Türkiye'nin yeni güneş dönüşü haritası üzerine, Kasım 2020'nin Güneş ve diğer gezegen transitlerini yerleştirdiğimde, odak noktasının aşağıdaki konular olması beklenebilir. Bilhassa 6 Kasım 2020 tarihinden itibaren en çok telaffuz edeceğimiz konular sırasıyla;

- Halkın psikolojik bozuklukları 
- Gözaltılar, hapishaneler 
- Hastaneler, huzur evleri, akıl hastaneleri ve hayır kurumları
- Gizli gruplar, gizli devlet kurumları, casuslar ve gizli düşmanlar, derin devlet, sürekli telaffuz edilen       dış ve iç mihraklar, gizlenmiş ve hasıraltı edilmiş fenomenler
- Suç ve suçlular, terör faaliyetleri, perde arkasında yapılan manipülasyonlar
- Rehin alınmış, zorla kontrol edilmiş ya da sürgün kişiler
- Kölelik , gizli saldırganlık, suikastler. 
- Akaryakıt veya doğalgaz bağlantılı meseleler
- İşssizlik 
- Vatan hainliği, süikastçılar, suçlar, gümrük kaçakçılığı

Bu konular üzerinden ilerleneceği için, olasılıkların ve varyasyonların transitler ve diğer alanlardaki gezegenlerle yapacağı açılar nedeticesinde ortaya çıkacak meselelerin daha detaylı ve güncel olarak takibini sosyal medya hesaplarımdan yapmaya çalışacağım. 

Kasım ayı boyunca oluşacak gökyüzü hareketlerine bakacak olursak;

31 Ekim 2020'de Boğa burcunun 8.derecesinde meydana gelen "Uranüsyen" Mavi Dolunay'ın etkileri, Kasım ayının ilk haftasına da damgasını vuracaktır. 

3 Kasım gecesi Merkür, Terazi burcunun 25.derecesindeki son birkaç günlük durağanlığına son verip, aynı dereceden itibaren ileri hareketine başlayacaktır. Geçtiğimiz 3 hafta boyunca deneyimlediğimiz ve artık toplumun büyük çoğunluğunun ne anlama geldiğinden emin olduğu Merkür retrosu, 2020 yılı için son kez tamamlanmış oldu.

9 - 14 Kasım tarihleri Venüs ve Mars, aralarında 180 derecelik zorlayıcı bir karşıt açı kalıbında olacaklar. Venüs'ün Terazi, Mars'ın ise retro pozisyonda Koç burcunda olacağı bu görünümde, her iki gezegenin de yönettiği burçlarda güçlü konumlarda olduğu düşünüldüğünde, tartışmalar, barışçıl sonuca ulaşmayacak ilişki değerlendirmeleri ve bilhassa evliliklerle ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Evlilikler ve ilişkiler süresince biriktirilmiş sorunların tekrar ortaya dökülmesinden mütevellit tartışma ortamları ortaya çıkabilir. 

10 - 15 Kasım tarihleri arasında Güneş ve Neptün, aralarında 120 derecelik destekleyici bir üçgen açı kalıbında olacaklardır. Güneş'in Akrep, Neptün'ün ise retro pozisyonda Balık burcunda konumlandığı bu görünüm, bünyemizde var olan, ancak üstü örtülmüş veya uygulanmayan yaratıcı taraflarımızın/yeteneklerimizin tekrar ele alınması, bunlar üzerinden gelir elde edilme ihtimalinin sorgulanması mümkün olabilir. Ruhsal destek, manevi paylaşım, ruh sağlığının düzenlenmesi için girişimde bulunmak gibi eylemler de etkili olabilecektir.

11 Kasım'da Merkür tekrar Akrep burcuna geçiş yapıp transitine bu burçta 2 Aralık tarihine kadar devam edecektir. Sancılı bir Merkür retrosu sonrasında halen "gölgeli günler" sürecinde bulunuyoruz. Retro sürecindeki kadar etkili olmasa da, Merkür 11.derece Akrep burcundan geçeceği 19 Kasım'a kadar da bu gölgeli günlerin küçük iletişim tatsızlıklarına sahne olabileceğini unutmamak gerekecektir. Merkür Akrep strateji geliştirmek için doğru etkiler vermektedir. 2 Aralık tarihine kadar Merkür'ün güçlü çalıştığı bu alandaki etkisini olumlu değerlendirmeye bakmalıyız. Gelir elde etme planlaması, paylaşımlar, ödemeler ve bütçe yapılması konusunda destekleyici etkiler yanında metafizik konularında da Merkür'ün faydasını hissetmemiz olasıdır.

12 Kasım tarihinde Jüpiter ve Plüton Oğlak burcunun 22.derecesindeki kavuşumu kesinleşecektir. Aynı Kavuşum, her iki gezegen retro pozisyondayken 30 Haziran tarihinde de 24.derecede, 5 Nisan tarihinde ise yine ikisi de ileri hareketteyken aynı derecede gerçekleşmişti. Aslında 2020 yılının geneline yayılan Jüpiter-Satürn-Plüton kavuşumlarının etkilerinin ne anlama geldiğini global olarak deneyimlemiş bulunuyoruz. 5 Nisan, 30 Haziran tarihlerinde maruz kaldığımız etkinin benzerini yine deneyimlemiş olacağız. Jüpiter-Plüton kavuşumu bedensel bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi üzerine uyarı vermektedir. 

14 Kasım tarihinde Mars yönetiminde olduğu Koç burcunun 15.derecesinden tekrar ileri hareketine başlıyor. Fiziksel ve duygusal olarak içe kapanmamıza, motivasyon düşüklüğüne ve cesaretsiz kalmamıza neden olan bu etkili retronun da sona ermesi olumlu bir gelişme olarak nitelendirilebilir. 

15 Kasım tarihinde Akrep burcunun 23.derecesinde bir yeniay gerçekleşecektir. Jüpiter-Plüton kavuşumuna 60 derecelik bir açı kalıbıyla temas halinde olacak bu güçlü yeniay, hayatlarımıza kalıcı, dönüştürücü ve güçlü etkiler katması yanında, dispozitörü olan Mars'ın da güçlü bir konumda ileri harekete başlamış olması avantaj teşkil edecektir. 

19 - 24 Kasım tarihleri arasında Venüs ve Satürn, aralarında 90 derecelik zorlayıcı bir kare açı kalıbında olacaklardır. Venüs'ün Terazi, Satürn'ün ise Oğlak bucunda konumlandığı bu güçlü görünümde, boşanma vakaları, ortaklıkların sona ermesi, ilişki kurma çabalarının sonuçsuz kalması, reddedilme durumları ve açık düşmanlıkların ortaya çıkması mümkündür. Aynı günlerde Güneş ve Satürn arasında 60'lık bir destekleyici açı kurulması sayesinde, Venüs-Satürn kare açısının vereceği yıkımların menfaate dönüştürülmesi ve yumuşak bir geçiş yapılması mümkündür. Venüs diğer taraftan maddiyatla ilişkili olduğundan maddi yetersizlikler, iflaslar ve maddiyat temelli ortaklık bozulmaları da gündeme gelebilir.

21 Kasım tarihinde Güneş Yay burcuna, Venüs ise Akrep burcuna geçeceklerdir. 15 Kasım'a kadar zararlı çalışacağı Akrep burcunda ilerleyecek olan Venüs, fesatlıkların, maneviyattan ziyade menfaate dayalı ilişkilerin irdelenmesi konusunda önemli farkındalıklar sunabilir. Eşinizi dostunuzu doğru konumlandırmanız, ilişkilerinizdeki derinliğin ayarını düzgün yapabilmeniz için uyarıcı etkiler sunacaktır.

27 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında Venüs ve Uranüs, aralarında 180 derecelik zorlayıcı bir karşıt açı kalıbında olacaklardır. Venüs'ün Akrep, Uranüs'ün ise retro pozisyonda Boğa burcunda konumlandığı bu görünümde, bilhassa maddi anlamda yıkımlar, öngörülemez finansal çöküşler ve maddi desteklerin bir anda ortadan kalktığı bir süreç yaşanabilir. Ani terk edişler ve ansızın biten ilişkiler, havacılık sektörü başta olmak üzere teknoloji sanayindeki sert ve beklenmedik yıkımlar, şirket ortaklıklarının veya azınlığı oluşturanların özerk kalmak için sürüden ayrılmaya meyletmesi gibi yıkıcı ve geri dönüşü zor durumlar ortaya çıkabilir. Bu durum Türkiye güneş dönüşü haritasının 6-12.ev alanlarında bulunduğundan ötürü, sağlık sistemi başta olmak üzere, görev ve hizmetlerle alakalı maddiyata bağlı çöküşler gözlemlenebilir. Yanlış yönetim ve finansman nedeniyle yiyecek/içecek konularında kıtlığa neden olabilecek bir gelişme de gündeme gelebilir.

29 Kasım'da Neptün retrosu sona eriyor.

30 Kasım'da İkizler burcunun 8.derecesinde bir Ay tutulması meydana gelecek. Dolunay fazında yaşanacak olan bu tutulmada, doğru bildiğiniz bir konunun aslının öyle olmadığı ile ilgili bir farkındalık yaşayacaksınız. Sosyal çevrenizden, akrabalarınız veya komşularınızdan birinin hayatınızdan çıkma ihtimali bulunabilir. Hayat yolculuğunuzun gidişatını etkileyebilecek bir haber alabilir, çok değerli bir bilgiye erişebilirsiniz. Ayrıca "artık ben bunu öğrendim" diyebileceğiniz bir seviye atlayabileceksiniz. 
Detayları için ayrı bir yazı hazırlamış olacağım. 

Kasım 2020'de çok detaylı gezegen açıları oluşmasa da, Türkiye'nin değişen güneş dönüşü haritası üzerinde ilerlediğimizde, kontrol dışı, beklenmeyen ve saklı kalan fenomenlerin gündeme gelmesine maruz kalacağımız görülüyor. Bunun da Ay hareketlerinin anahtar rolü üstlenip belirli olayların tetiklenmesine neden olacağı aşikar...


Hepinize beden ve ruh sağlığınızın daim olacağı, olumsuz haber ve yayınlardan uzak kalıp kendi zenginliğinize odaklanacağınız bir Kasım ayı diliyorum


Kişisel doğum haritalarınızın detaylarını öğrenmek, güncel etkilerle ilgili tavsiyeler almak ve bir yıl boyunca maruz kalabileceğiniz etkileri kronolojik olarak öğrenmek isterseniz tarafımdan danışmanlık alabilirsiniz.

Tüm iletişim bilgilerimi aşağıda paylaşıyorum. Sosyal medya hesaplarımdan günlük yorumları takip edebilirsiniz. 

Facebook : Oytun Işlar - İnsan Mühendisliği Kişisel Gelişim Danışmanlığı

Twitter     : @OytunIslar

Instagram : @oytun_islar

whatsapp : +90 532 4141877

e-mail      : oytunislar@gmail.com




 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder