16 Temmuz 2019 Salı

17 Temmuz 2019 Oğlak Burcunda Ay Tutulması ve Etkileri

Yılın en kritik astrolojik olaylarından birine saatler kala merhaba,

2019 yılının tutulma aksı olan Yengeç-Oğlak burçları arasında gerçekleşecek ilk ay tutulmasını geceyarısını 39 dakika gece deneyimleyeceğiz. Oğlak burcunun 24.derece ve 4.dakikasında kesileşecek olan bu parçalı ay tutulmasından biraz bahsedelim istedim.

Merkür retrosunun da etkisiyle bilgisayarım, telefonum, e-mail hesabım alarm veriyor. Dolayısıyla üst üste gelen birçok aksaklıktan sonra ben de kendi adıma bir şeyler yazmak istedim. "o" harfi de basmıyor bu arada...eksik harf olursa neden böyle yazıyor bu adam denmesin...


Gördüğünüz haritada enteresan bağlantılar ve açılar mevcut. Mesela tutulma tam gerçekleşirken yükselen burç 0 derece Boğa burcuna geçiyor. Tutulma açısı, anlık haritanın neredeyse tepe noktasına yerleşmiş durumda. Ay düğümleri, Plüton ve Venüs baş rollerde bulunuyor. Yükselen burcun yönetici gezegeni Venüs olduğu için rolü önemli. Ayrıca yükselen derecesi retro Merkür ile de zorlayıcı bir kare açı kalıbına sahip gözüküyor.

Bu tutulmanın genel anlamıyla hepimize getirisi karanlık taraflarımızla yüzleşmek olacaktır. Bugüne dek hayatımızda biriktirdiğimiz "kötülük" namına geliştirdiğimiz her ne kadar ölümcül etki varsa geride bırakmaya ve yepyeni bir sayfa açmaya hazır olduğumuzu belirtiyor. Sahip olduğumuz hırsları, içimizde bizleri aşağı çeken fikirleri ve dönüp dolaşıp her zaman aynı inatçı tepkiyi verdiğimiz koşulları gömmeye hazır olmamız gerekiyor.

Neptün'ün Kuzey Ay Düğümü ve Venüs ile kurduğu muhteşem bir açı kalıbı belirmiş durumda; ideallerimiz uğruna yöneleceğimiz istikamet sevgiden, uzlaşmadan, birlik olmadan yana...ve hala değiştirebilme kudretine sahibiz. (Mars-retro Jüpiter üçgeni) Gezegenlerin çoğunun retro pozisyonda olması da yol yakınken kendi doğrularımızı keşfedip, kendi bireysel dönüşümlerimizi gerçekleştirmeye fırsat bulacağımızı işaret ediyor. Ay tutulmasının Plüton gibi kötücül bir gezegene kavuşumda bulunması kimseyi korkutmamalı. Çünkü istesek de istemesek de öngörülen dönüşüm olmak zorundadır. En azından Plüton gerekli olan fazlalıkları bırakabilmek için irade gücü verir. Tutulmaların kadersel, yani evrenin bize sunduğu mecburi başlangıç ve bitişlerin kırılma noktaları olması nedeniyle debelenmek veya olasılıkları zorlamak anlamsızdır. Ay tutulması güçlü dolunay fazı olduğu, Ay'ın Oğlak burcunda zarar gördüğü, kavuşumda olduğu Plüton'un astrolojideki en kötücül gezegen olduğu gerçeğini de "he deyip" geçmekten başka çaremiz zaten yoktur. Bırakınız kaderiniz sizi neden ayıracaksa salıverin ve olacakların illa ki hayırlı getiriler sunacağını benimseyin.

En önemlisi de bugüne dek sürdürdüğünüz yaşam standardının veya alışkanlık olarak benimsediğiniz koşulların size ne kadar faydası olduğunu tartın zihninizde...toprak altınızdan kaymaya başlıyorsa sığındığınız değerler ne kadar sevgiye aitse oraya kaçmaya yöneleceksiniz. Korku, fesatlık, nobranlık, kıskançlık, öfke, kibir gibi türlü karanlık duygularınızı artık bırakmanın zamanı gelmiş demektir.

Ay tutulması 24 derece Oğlak burcunda bulunduğu için doğum haritasında bu derecede gezegen veya başka bir astrolojik noktanız varsa; tabi ki başta Yengeç, Oğlak, Koç ve Terazi burçlarını biraz sert olarak dürtükleyecektir. Boğa ve Başak burçlarına daha tanıdık getiriler sunacaktır. Bu dereceleri -/+ 5 derece yakınlıkla mütala etmek mümkündür. Olumsuz ve korku pompalayan bir toplumda olduğumuz için olumsuz haber ve yorumlara çekilmeniz mümkündür. Tekrar edeyim ki "korkunun ecele faydası yokur" Ay tutulması Koç ve Terazi burcuna sert konumda bulunsa da gelebilecek tüm etkiler kaderseldir. Hayıflanmanın ömrünüzden yemesine müsade etmemelisiniz.

Türkiye için tutulma neler getirebilir diye öngörü ihtimalleri sıralayacak olursak;
- Yakın veya uzak tüm ittifakları ile belirli alanlarda yolun sonuna gelmiş bulunmaktadır.
- Yakın gibi gözüken ittifaklardan da muhtemelen epey baskı ve sıkıştırma geliyor olması mümkündür. Nato, BM, AB, ve benzeri lüzumsuz veya mecburi üyeliklerin bedellerini ödemeye mahkum olacağımız bir süreçte bulunuyoruz.
- Ay tutulmasının Türkiye'ye vereceği en büyük ders "özgür ve bağımsız" bir ülke olmayı idrak etmenin kaçınılmaz olacağıdır.
- Ekonomi şu an stabil gözüküyor olsa da Merkür retrosu bitiminden itibaren ortalık hararetlenmeye başlayabilir.
- Hem global, hem de ülke olarak çok büyük bir dönüşüm/değişim ihtimaline açık bulunuyoruz. Şeytani plan bu tutulma ile tamamen açığa çıkacaktır. Gerçekleri görüp aksiyon alınır veya görmezden gelinip aynı çamurda debelenmeye devam eder miyiz; kısa zaman içerisinde göreceğiz. Eğer bu dönüşümü beceremezsek, 26 Aralık 2019'da gerçekleşecek Güneş tutulması ile şeytani bir düzen altında yaşamak için adapte olmaya çalışacağız. Bu durum gayet net biçimde 2019 başından beri kendini göstermektedir.

Ay tutulmasının burçları veya yükselen burçları ne şekilde etkileyeceğini burjum.com sitesinde bilgilerinize sundum.

Hepinize hayırlı getirilerinin ve farkındalıklarının olduğu bir tutulma süreci diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder