1 Mart 2019 Cuma

2019 Mart Ayı Burç Analizleri

Yeni başlayan bir aydan merhabalar,

Felaket senaryolarıyla başlayıp aynı gerginlikte devam eden 2019 yılının ilk iki ayını tarihe göndermiş bulunuyoruz. Sosyal medyada sürekli canlı tutulan ölüm kokusunun ve altı doldurulmamış teşhislerin ışığında, bir o kadar sakin ve telaşsız bir ruh halinde ilerlediğimizi düşünüyorum.

Domatesin, patlıcanın haraç mezatta satılması ile geçen Şubat ayından sonraki kritik geçeceğine inandığım bir Mart ayı da, yaklaşan belediye seçimleri ile beklentileri oldukça yükseltecek gibi gözüküyor. Ancak akibetimizi ayırt etmek için zeka timsali olmaya gerek yok; ne bilim insanı olmaya, ne astrolog ne de allame-i cihan...görünen köy kılavuz istemiyor.

Fazla lafı uzatmadan aylık astrolojik görünümleri ve tavsiyeleri vermek ve değerli zamanınızı fazla harcamamak istiyorum. Zira yazıların çok uzun olmasından şikayetçi olan takipçilerim olduğunun farkındayım. Armut piş ağzıma düş çağında yaşadığımız ve takipçi kitlelerin okumak yerine videolarla ve görsel etkinlikler aracılığı ile "iletiştiği" gerçeğinden yola çıkarak, yazılarımı da fazla detaylandırmanın gerekli olmadığına kani oldum.



Mart aynın gökyüzü hareketlerini aşağıda kronolojik olarak sıralıyorum. Kendi kişisel hayatında ne gibi etkilere maruz kalabileceğini sorgulayan kişilerin detaylı analizlerini ve kişiye özel yorumlarını özel danışmanlıklarımda yapıyor olduğumdan, burada sadece bir gökyüzü takvimi ve mümkünse de bu transit etkilerin kolektif olarak bizleri nasıl etkileyeceğinden bahsetmeye çalışacağım.

Sırasıyla konuşlandırdığım tüm gezegen hareketlerinin ve olasılıklarının İstanbul merkezli (BAT -3) Bağdat Zamanına göre çıkartıldığını da baştan belirtmek isterim. Herhangi bir yurt dışı bağlantılı astroloji kaynağında okuduklarınızdan küçük farklılıklar olacağını unutmamalısınız. Zira 2016 yılından beri EEDT -2  (Eastern European Date Time) zaman aralığında bulunmuyoruz. Bir saatlik sapma bile çok değerli detayların gözden kaçırılmasına yetebiliyor.

1 - 8 Mart arasında, Venüs ve Uranüs, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Oğlak, Uranüs'ün ise Koç burcu gibi öncü niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi ve üstelik her iki gezegenin de ilerledikleri burcun 29.derecelerinde bu etkileşimde bulunması nedeniyle, ilişkilerde ani kopmalar yahut beklenmedik şekilde kurulan kısa ömürlü ilişkiler yaşanabilir. Uzun zaman boyunca çeşitli engeller nedeniyle kavuşamayan çiftlerin, son kertede azami çaba gösterip bir araya gelebilmesi de ihtimal dahilindedir. Ancak, Venüs tam 3 saat sonra, Uranüs ise 5 gün sonra burç değiştimesinden sonra, bu sert etkinin nitelik değiştirmesiyle de herşey hızlıca tarih olacaktır. Özgürlük ve isyan temalarının ağır basması nedeniyle bu görünümde ilişkilerden pek de hayır beklenmemelidir. Estetik ameliyatına girecek kişilerin en azından 1 hafta daha beklemesini öneriyorum.

1 Mart günü akşam saatlerinde Venüs Kova burcuna geçiş yapacaktır ve 26 Mart tarihine kadar da bu burçta transitine devam edecektir. Orijinal ve havalı görünüm ile girilen her ortamda dikkatlerin çekilmesi mümkündür. Venüs ilişkileri, estetik ve değer yargılarını temsil eden gezegendir. Parayla da ilişkilidir. Kandi şahsına münhasır bir zevk anlayışının geçerli olacağı bu transit sırasında teknik konuların, bilim ve icatların global değerleri ortaya çıkartacağı bir gerçektir. Hümanizm ve sosyal bilincin, azınlık haklarının ve yargılarının ön planda olduğu, teknolojiye ve insani gelişime para harcanacak bir süreç yaşanacaktır. 

5 Mart tarihinden itibaren Merkür, zararlı çalıştığı Balık burcunun 29.ve son derecesinden retro hareketine başlayacaktır. 28 Mart tarihinde Balık burcunun 16.derecesinde retro son bulacaktır ve 2 Nisan tarihinden itibaren de tekrar ileri hareketine başlayacaktır. Merkür'ün Balık burcunda retroya başladığı 29.dereceye tekrar ulaşacağı tarih 16 Nisan'dır. Dolayısıyla 5 Mart - 16 Nisan tarihleri arasında kesinleşmiş ve gölgeli günleri de hesaba katarsak anlaşma, imza ve ticari kararların alınmaması gereken bir sürece giriyor olacağız. Aldanma ve aldatılmaların yoğun olarak yaşanma ihtimali olacağı için bilhassa dolandırılma ve duygusal istismarlardan ötürü meydana gelecek kayıplara karşı tetikte olunması gerekecektir. 31 Mart günü yapılacak olan yerel yönetimlerin seçimi de Merkür retrosunun gölgeli günlerine denk düşmektedir. Zihinsel manipülasyonlara ve bilhassa duygusal istismarlara kulak asılmaması gerekmektedir. İlaç zehirlenmeleri, deniz yolculuklarında arıza ve aksaklıklar yanında alkole karşı hassasiyetin de yüksek olabileceğinin uyarısını yapmak isterim.

6 Mart'ta Uranüs Boğa burcuna geçiş yapıyor. 15 Mayıs 2018'de ilk geçişi sonrasında uzun bir retro hareketinden sonra tekrar Koç burcuna geri dönmüştü. Bu tarihten itibaren 2026 yılına kadar düşük enerjiyle çalıştığı Boğa burcundaki transitine devem edecek. Bu süreçte Boğa, Başak ve Oğlak burçları olumlu değişimler deneyimlerken, Aslan, Kova ve Akrep burçları da zaman zaman zorlanacakları ve adapte olmakta güçlük çekebilecekleri dönemlerden geçeceklerdir. 1935-1943 arasında Uranüs'ün bir önceki Boğa transitinin global getirilerini hesaba katarsak, maruz kalacağımız benzer etkilerin olmasını bekleyebiliriz.

6 Mart'ta Balık burcunun 15.derecesinde bir yeniay meydana gelecektir. Hayallerin sınırsızlığının keyfine varabilirsiniz ancak Merkür retrosunun gerçekliğini de hesaba katmalı ve herhangi bir girişimden önce olası aldanmaları da göz önünde bulundurmalısınız. Üstelik yeniay tam da Neptün kavuşumlu olacağından, yapılması gereken en temiz faaliyetler bilinçaltı çalışmaları ve sanatsal etkinliklere katılım olacaktır.

7 - 12 Mart arasında Güneş ve Neptün, Balık burcunda birlikte hareket edeceklerdir. Yani kavuşum halinde transitlerine devam edeceklerdir. Bu kavuşum ne yazık ki fiziksel olarak belirli bir enerji düşüşü verebilir. Kendini aldatan ve kişiliğini sorgulayan bir yapıya erişmemize neden olabilir. "Neden bütün bunlar bizlerin başına geliyor" yakınmalarını sosyal medyada sık sık görebiliriz. Kurban durumuna düşme ve bunun topluma mal olması kaçınılmazdır. Kaygı ve karmaşa duyguları güçlenecektir. Bireylerin kendi dünyalarına çekilme ve yalnız kalma isteği artacaktır. Buna mukabil psikolojik çalışmalar ve tadavilerin etkinliği yanında sanatsal ve sezgisel gücümüzün yükseleceği bir süreç olacaktır. Hayatın soyut yanı ile haşır neşir olabileceğimiz bu dönemde meditasyon gibi ruhsal çalışmalar yapmak faydalı olacaktır. 

9 - 12 Mart arasında Güneş ve Satürn, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Balık, Satürn'ün ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, dağılan kimlik ve benlik yapısının toparlanması değer kazanacaktır. Sorumlulukların bilincine varmak ve süregelen meselelerin neden olduğu olumsuz psikolojik etkilerine direnç gösterebilmek açısından olumlu bir etkileşimdir. Hayatı bir nebze ciddiye almak ve toparlanabilmek için üç günlük bir fırsattır.

10 - 13 Mart arasında Mars ve Neptün, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Boğa, Neptün'ün ise Balık burcunda olduğu bu görünümde, gerçekleşmesi zor hedefle ve idealler için savaşma güdüsünün yükselebileceği, her şeyin mümkün olması teorisinin gerçeğe dökülmesi için çaba harcanacağı üç günlük bir süreçtir. Sel olayları ve deniz fenomenleri görülebilir. Medya ile ilgili skandallar veya utopik konular ortaya çıkabilir. Bu süreçte uyku problemleri ortaya çıkabilir. 

13 - 16 Mart arasında Güneş ve Plüton, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Balık, Plüton'un ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, kalıcı ve zorlayıcı girişimlerin ortaya çıkması beklenebilir. Güçlü ve karizma sahibi kişilerden destek görülebilir. Kişisel farkındalıkların belirlenmesi ve içsel blokajların aşılması mümkün hale gelebilir. Gizlilik içinde hareket edilen eylemlerin olması da beklenebilir. Bireysel değişim ve dönüşüm için fırsat sunan üç günlük süreçtir. Siyasi arenada kıran kırana bir baskı ve suçlama dönemi de olacaktır.

14 - 19 Mart arasında Güneş ve Jüpiter, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Balık, Jüpiter'in ise Yay burcu gibi değişken niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, bilhassa toplum önündeki kişilerin kendilerine aşırı güvenle tutamayacağı sözler vermesi ve abartılı davranışlara girişmesi beklenebilir. İsraf ekonomisi üzerine sert söz düellolarının olmasını bekleyebilirsiniz. Siyasi otoritelerin kendilerini tanrı gibi görmesine bile şaşırmamak gerekir. Öncelikli olarak deniz taşıtları olmak üzere kaza ihtimallerinin artabileceği bir beş günlük süreçtir.

14 - 18 Mart tarihleri arasında Mars ve Satürn, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Boğa, Satürn'ün ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, tarım ve inşaat sektörü ile ilgili kalıcı ve sağlam kararlar alınabilir. "Yapısal reformlar" olarak adlandırılan ekonomik önlemlerle ilgili çalışmalar gündeme gelebilir. Ancak eyleme geçme konusunda gecikme ve engeller de ortaya dökülebilir. Bilhassa Mars'ın zararlı yerleşimi nedeniyle getirilen önlem ve kararların zamansız veya yetersiz olması eleştirilebilir. İş dünyasında hedef odaklı bazı yaptırımlar gündeme gelebilir.

16 - 19 Mart arasında Merkür ve Plüton, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Retro Merkür'ün Balık, Plüton'un ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, ölüm veya felaket haberlerinde artışlar bekleyebiliriz. Ancak haberlerde sığlık, yahut duygusal istismar dozunun yüksek oluşu ihtimali kamuouyunu rahatsız edebilir. Bilinçaltı analizi ve metafizik çalışmaları etkin ve yararlı olacaktır. Yasadışı ticaret, kara para aklama haberleri, casusluk vakaları ile yüzleşebiliriz. Nükleer enerji, yeraltı kaynakları, petrol ve bu alanlardaki teknolojilerle ilgili yeni atılımlar ve haberler gündeme gelebilir. İç siyasette, liderlerin söylemlerindeki alışılageldik baskı ve manipülatif etki dozunda artışlar bekleyebiliriz.

18 - 21 Mart arasında Merkür ve Mars, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Retro Merkür'ün Balık, Mars'ın Boğa burcunda olduğu bu görünümde, bilhassa 10 gün sonraki seçimden dolayı ortalıkta dolaşan alışılagelmiş söylemlerin, muhalefet kanadı tarafından sert söz düelloları ile körüklenmesi mümkün gözükmektedir. Bu süreçte ayrıca bireysel ihtiyaçları karşılayacak ve önceden kurgulanmış kişisel eğitim ve donanımın da artık planlanması için olumlu etkiler söz konusudur. Tuttuğunu koparmak ve istediğini almak adına özel fırsatlara sahip olabilirsiniz.

20 - 25 Mart tarihleri arasında Mars ve Plüton, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Boğa, Plüton'un ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, derin mali krizler, iflaslar ve yıkıcı etkiye sahip maddi veya manevi fenomenler meydana gelebilir. Tecavüz ve cinsel taciz vakaları ile bir kere daha yüzleşmek zorunda kalabiliriz. Azınlıklarla ilgili problemler açığa çıkabilir. Ancak her iki malefik gezegenin toprak burçlarında olmasından dolayı, üstelik Mars'ın zararlı çalıştığı Boğa burcunda olması nedeniyle yer altından gelebilecek bir felaket nedeniyle kayıpların yaşanma ihtimali de olasu gözükmektedir.

20 - 23 Mart arasında Merkür ve Satürn, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Retro Merkür'ün Balık, Satürn'ün ise Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, mesafeli ve koşullu iletişim tarzına sahip olabiliriz. Ağır hareket etme durumu söz konusu olabilir. Hem retronun, hem de Balık burcunda Merkür'ün düşük kapasiteyle çalışması nedeniyle, zor öğrenmek ve düşük zihin kapasitesi riski artmaktadır. Kötümser yaklaşımlar ve fikirlerle sınanabiliriz. Değişken fikirlerin gerçekdışı sonuçlara sebebiyet vermesi konusunda şikayet edebiliriz. Sezgisel bir konuda bilgeliğe erişmek beklenebilir. Enerji çalışmaları ve spritüel gelişimle ilgilenmek için doğru zamanlar olacaktır.

21 Mart'ta Güneş Koç burcuna geçiş yapacaktır ve ilkbahara girmiş olacağız.

21 Mart'ta Terazi burcunun ilk derecesinde bir dolunay meydana gelecektir. Bununla ilgili kapsamlı yazımı dolunaya daha yakın bir tarihte paylaşacağım.

21 - 26 Mart arasında Venüs ve Mars, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Kova, Mars'ın ise Boğa burcu gibi sabit niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, meydan okuma ve kaba kuvvetin içerik oluşturduğu söylem ve eylemler ortaya çıkabilir. Uzlaşmanın ve bilhassa ekonomik kaygılar nedeniyle toplumun gerileceği bu 5 günlük sürede sağduyulu olunmasını ve öfke enerjisini düşük tutacak davranış modellerine yönelinmesi gerektiğini tavsiye ederim.

21 - 24 Mart arasında Venüs ve Jüpiter, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Kova, Jüpiter'in Yay burcunda olduğu bu görünümde, bir önceki maddede saydığım sert enerjinin olumsuzluklarından korunmak ve iyicil etkiler sayesinde yine de tatsızlıkların altından keyifli ve ilham verici taraftlar çıkarabilmek için fırsatlarımız olacaktır. Sahip olunan manevi zenginliklerin farkında olunmalı, uyumlu ilişkiler kurulmalı ve her türlü olumsuzluğa karşın şükretme erdemini elden bırakmamalıyız. Bu destekleyici ve iyicil görünüm alkol tüketimini arttırabilir. Kendimizi küçük zevklerle şımartabileceğimize fırsat veren 3 günlük bir süreçtir.

21 - 24 Mart arasında Mars ve Jüpiter, 150 derecelik hizmet açısı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Boğa, Jüpiter'in Yay burcunda olduğu bu görünümde; öfkeli, tembel ve geçimsiz olmakla, hayata bağlı, olumlu tarafları görüp davranışlarını buna göre geliştiren iki seçim arasında gidip gelme durumu yaşanabilir. Mars'ın Venüs ve Jüpiter arasındaki destekleyici açı kalıbına verdiği agresyon desteğini ne nitelikte alıp güncel hayatınıza adapte edeceğinizi siz tayin edeceksiniz.

22 - 27 Mart arasında Güneş ve Chiron, Koç burcunun 1.derecesinde birlikte hareket edeceklerdir. Yani kavuşum halinde transitlerine devam edeceklerdir. Kişisel yaşam amaçlarının farkına varma ve dönüşüme uğrama arzusu ortaya çıkacaktır. Kendi hayat modelimizi ve yaşadığımız tüm iyi ve kötü olayları sorguladığımız bir 5 günlük dönemde olacağız. Bulunmaya mecbur olduğumuz ortamlardan uzaklaşmak isteyebilir, çevremizde drama yaratan ve şikayet üreten arkadaşlarla/yakınlarımızla iletişimi kesme arzusu taşıyabiliriz. Zaaflarımızın farkına varırız ve korkularımız artar. Bu dönem kişisel dengeyi bulmak için bir arayış zamanıdır. Chiron'ın yaşam kaynağı Güneş ile tetiklenmesi sayesinde hayatlarımızı yeniden yazmayı arzu ettiğimiz bir süreç yaşayacağız.

24 - 29 Mart arasında Merkür ve Neptün, Balık burcunda birlikte hareket edeceklerdir. Yani kavuşum halinde transitlerine devam edeceklerdir. Ancak Merkür'ün halen retro durumda olduğunu da unutmamak gerekmektedir. Merkür'ün gerilemesi 28 Mart günü sona erse de 3 gün daha durağan pozisyonda olmasını da hesaba katmak gerekecektir. Merkür'ün güçsüz çalıştığı ancak Neptün'ün yönetimde olduğu bir burçta bu kavuşum nedeniyle, başta sinema, tiyatro ve genel anlamıyla medya iletişimi yoğunlaşacaktır. Spritüel ve sanatsal eğitim düşüncesinde olanlar için çok verimli tarihler olacaktır. Tartışmalardan herhangi bir kalıcı karar veya sonuç çıkması beklenemez. İletişimde fedakar davranışlara eğilimli olunacaktır. Ancak aldanma ve gerçekleri görememe gibi yan etkilere karşı tetikte olunması gerekebilir. Hayal kurmakta bir mahsur yoktur ve ruha hayal kurmanın iyi geleceği zamanlardır. Yeter ki fazla uçulmasın; diğer taraftan bilinçaltı çalışmaları ve psikolojik tedavi yöntemlerinden ciddi verim alınacak tarihlerdir.

26 Mart'ta Venüs, güçlü bir yerleşimde olacağı Balık burcuna geçiş yapacaktır. Aşık olma potansiyelinin artacağı günlere girmiş durumdayız. Sezgisel ve duygusal yanlarımız olukça güçleneceği için, resim, müzik, dans, sinema ve şiir gibi alanlarda oldukça başarılı sonuçlar ortaya konulabilir veya bu alanlarla yönelim artabilir.

27 - 30 Mart arasında Venüs ve Uranüs, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Balık, Uranüs'ün Boğa burcunda olduğu bu görünümde, ertelenen estetik operasyonlarını gerçekleştirmek için uygun bir zaman aralığı olacaktır. Yine hızlı başlayıp hızlı sona erebilen ilişkilere eğilim yükselecektir. Sıra dışı ilişkiler ve bilhassa bu ilişkilerde özgürlük ve bağımsızlık temasının ağır basması nedeniyle uzun soluklu olamayacak birliktelik ihtimali olacaktır.

28 Mart'ta Merkür tekrar ileri hareketine başlamış olacaktır. Ancak retro hareketine başladığı Balık burcunun 29.derecesine ulaşması 16 Nisan tarihini bulacağı için, Merkür retrosunun gölgeli günlerinin devam etmesini aklımızda bulundurmamız gerekmektedir. 

31 Mart sabah saatlerinde Mars, İkizler burcuna geçiş yapacaktır ve 17 Mayıs tarihine kadar bu burçtaki transitini sürdürecektir. Kısa yolculukların, iletişimin, hararetli söylemlerin ve tartışma ortamlarının devinim kazanacağı günlere başlıyor olacağız. Tam da yerel idareler seçimi gününde böyle bir gezegen transitinin olması epey manidar gözükmektedir ama biliyoruz ki hayatta hiçbir şey tesadüf değildir.

Mart ayı gündemi, bir önceki ayın ağır enerjilerine biraz daha devinim katabilir gibi gözüküyor. Ancak şiddet ve tartışma ihtimali barındıran olumsuz astrolojik etkileri de öne sürüyor. Bilhassa Merkür gerilemesinin olmasından dolayı iletişim ve haberleşme açısından manipülatif bir ay geçireceğimizi görebiliyorum. Kişisel doğum haritalarınıza çok farklı etkiler vereceği kesin olduğu için burçlara indirgeyerek afaki bilgiler vermeyi tercih etmiyorum. Her yeniay, dolunay ve tutulmaları ayrı ayrı değerlendirdiğim için bu kadar detaylı açı kalıplarıyla dolu bir ayın kişisel haritalardaki  izdüşümlerinin apayrı sonuçlar vermesi de kaçınılmaz oluyor. 

Dolayısıyla bireysel haritalarınızın genel analizini yaptırmadan ve nasıl etkilere maruz kalabileceğiniz hakkında bilgi sahibi olmadan çalakalem yazdığımız günlük, aylık veya yıllık öngörüleri takip edip, anlamsız yargılara düşmemenizi rica ediyorum. Doğum haritasının, ilerletilmiş doğum haritasının ve yıllık güneş dönüşü haritanızın gerektirdikleri ve potansiyellerini doğru okuyup transit gezegen hareketlerinin izdüşümlerini belireyebilirsiniz. 

Yeniay, dolunay ve tutulma ile ilgili yazılarımı her zaman olduğu gibi takip etmeye özen gösteriniz.

Hepinize olumlu ve hayırlı etkilerin yaşanacağı bir Mart ayı geçirmenizi dilerim. Bilhassa kişisel seçimleriniz ve kararlarınızla ilgili net girişimlerde bulunmamaya ve yukarıda saydığım temalarda en çok kendi özünüze dönme, anı değerlendirme ve hayatınızın geleceğini şekillendirmek üzerine beyin fırtınaları oluşturmanızı önemle tavsiye ediyorum. 


Yazılı veya yüz yüze astrolojik danışmanlık almak, herhangi bir kişisel gelişim enstrümanı sayesinde kendinizle ilgili sorularınızın cevaplarına ulaşmak ve potansiyellerinizi ortaya çıkarmak için her zaman bana danışabilirsiniz. (oytunislar@gmail.com)



 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder