20 Ocak 2019 Pazar

21 Ocak 2019 Aslan Burcunda Ay Tutulması ve Burçlara Etkileri

Güneşin artık Kova burcunda ilerlemeye başladığı ılıman bir Pazar gününden merhabalar,

Güneş bu burçta düşük enerjiyle çalışıyor diye astrolojik bir önermemiz vardı. Bu da ciddi anlamda kış mevsiminin ortasında olduğumuzu müjdeliyor. 19 Şubat'a kadar "kara kış" kıvamında yaşamaya devam edeceğiz. Yarın, 21 Ocak 2019 sabahı İstanbul saati ile tam 08:16'da Aslan burcunun 0.derece 51. dakikasında bir ay tutulması meydana gelecek. 10 Mayıs 2017 tarihinden 10 Kasım 2018 tarihine kadar Aslan-Kova burçları aksında meydana gelen tutulmaların sonuncusunu deneyimliyor olacağız. 

6 Ocak 2019 tarihinde Oğlak burcunda başlayan Yengeç-Oğlak aksı tutulmalarının neden devam etmediği sorusu gündeme gelebilir. Tutulmaların ay düğümlerine olan güneş veya ay mesafesi göz önüne alındığında ayın ve güneşin konumlarının bu ay düğümlerine en yakın derecelerde olmasından kaynaklanan bir durum söz konusu. Benzer durum 13 Temmuz 2018 Yengeç burcunda gerçekleşen güneş tutulmasında da yaşanmıştı. Aslan-Kova aksında olması gereken tutulmalar, ay düğümlerinin arz ettiği açı yakınlığı münasebetiyle önceki ve sonraki burçlardaki yeniay veya dolunay fazlarında gerçekleşebiliyor. İşte bu yarın deneyimleyeceğimiz ay tutulması da Aslan-Kova aksının ilk derecesine denk düşen bir dolunay fenomenidir. 11 Ağustos 2018 tarihinde başlayan güneş tutulması evresinin kapanışıdır diye tanımlayabiliriz.

"Hayatlarımızda özgür, bağımsız, kendi şahsına münhasır bir yapı edinmek için huysuzlukları ve buyurgan davranışlara sahip tüm yüklerden arınma şansına sahibiz."

Yukarıda gördüğünüz ay tutulmasının tam gerçekleştiği anın haritasına göre, bulundukları burcun hem ilk evresinde ve hem de tam asc üzerinde meydana geliyor olmasının "sıfırlanma" kavramı ile yakından ilişkisi olması gerektiği kanısındayım. İkili ilişkilerin, ortaklıkların ve tüm ikili muhataplıkların artık sona ermesi zaruri gözükmektedir. Özgürlük ve bağımsızlık bilinciyle hareket edilmesi, muhalefet bir tutum izlenilmesi nedeniyle süregelen bahsettiğim ikili ortaklık ve eş olma durumunda sona gelindiği izlenimi ortaya çıkmaktadır. Dolunayların "tamamlanma" enerjisiyle dolu olduğu göz önüne alındığında, dolunay temalı güneş tutulmasının da daha güçlü bir dolunay etkisi taşıması akıllardan çıkartılmamalıdır. 

Takdir ve beğeni toplayan, insanların dikkatini çekmekten hoşlanan birilerinin artık yolun sonuna gelmiş olduğunu özetleyen bir güneş tutulması yaşayabiliriz. Dramatik tavırlarla iletişim kurmayı seven, neşeli ve renkli tavırları olan, övülmeyi ve alkışlanmayı bekleyen, bu nedenle sahneyi bir kez kaptılar mı bırakmak istemeyen eşleriniz veya ortaklarınız varsa, yahut bu tavırlara sahip birileriyle ikili muhataplıklara sahipseniz, bu aralar bu kişilerden uzaklaşmak ve hatta hayatlarınızdan uzaklaştırmak isteyebilirsiniz. Huysuz, abartılı davranışlar sergileyen, patronluk taslayan ve kendi görüşlerinden feragat etmeyen kişiler çevrenizi oluşturuyorsa; "ben neden buradayım?" sorusunu sıkça dile getireceğiniz bir ay tutulması sürecinde olduğumuzu unutmayalım.

Sahne ve eğlence dünyasından birilerinin kaybını duyabiliriz. Gerçi sürekli birileri ebediyete uğurlanıyor ama bu tutulmanın ana teması sahne dünyasından kayıplarla yüzleşmek olacaktır. 

Hartadaki diğer açı kalıplarının yönlendirdiği olasılıkları maddeler halinde açıklamaya çalışacağım. Zira tutulma sırasında süregelen açı kalıpları da enerjilerini etkin olarak ortaya koyacaklardır. 

- Venüs - Jüpiter kavuşumunun Neptün ile partil kare açısı ne yazık ki maddi konularda, para piyasaları, borsa ve benzeri spekülatif durumlarda iç açıcı olmayan gelişmelerin yaşanıyor olmasını gösteriyor. Okyanuslar, denizler ve benzeri sulak alanlarla ilgili olumsuzluklar yanında bilhassa deniz ticareti ile ilgili sorunlar gündeme gelebilir. Keza din ve inanç konularında neyin istismar, neyin gerçek olduğuyla ilgili şüphelere düşebiliriz. Maddi ve manevi değerlerle ilgili büyük yanılgılar ve hayal kırıklıkları kaydedebiliriz ki şu sıra zaten global anlamda bu konular üzerinde epey spekülasyon yaşıyoruz. Güç ve şaaşanın sonu denebilecek bir tutulma sürecindeyiz. Döviz yahut kağıt yatırım gereçlerinin karşısında altın değer kazanabilir diye düşünüyorum. 

- Venüs - Jüpiter kavuşumun Mars ile de destekleyici bir açı kalıbı bulunuyor. Dini konuların kötüye kullanımı, gerçekçi olmaya sevk eden ve ruhani istismar durumlarından uzaklaştıran bir yapı, sert ve hakkını kopartan bir siyaset yanında fanatik söylemlerle de karşılaşabiliriz. Maddi kaynakların çarçur edilmesi yanında haydan gelen huya gideceği bir durum söz konusudur. 

- Mars ve Satürn arasındaki partil kare açısının etkilerine bakacak olursak; Eyleme geçmekte gecikme, zamanı iyi kullanamama, bilhassa maddi olarak kısıtlanmışlık hissi, özgüven kaybı ve yangın riski ortaya çıkmaktadır. Global anlamda hedeflere yürüyememek, bireysel ve bağımsız olma ihtiyacına karşılık maddi ve manevi gücün bunu karşılayamaması ruhsal olarak hepimizi etkileyebilir. Satürn'ün 12.ev alanında transitte olması daha çok bilinçaltı ve psikolojik olarak zorlanmalara karşılık gelmektedir. Keza Merkür ve Plüton'un da tutulma anında 12.ev alanında ilerliyor olması, etki ettikleri konuların daha çok ruhsal ve kontrol dışı şekilde bünyelerimizi etkileyeceği düşünülebilir. Merkür ve Plüton kavuşumu henüz sonlanmaya başlıyor ancak Uranüs ile yaptıkları sert açı kalıbının vaad ettiklerine de bakmak gerekiyor. Ölüm veya felaket haberlerinin artması, bilinçaltı analizi ve çalışmaları, yasadışı ticaret, casusluk vakaları, zararlı ve yıkıcı teknoloji, her alanda yaşanabilecek sözlü taciz vakaları yanında; Muhalefet etmek, isyan çıkarmak, zamanın ötesinde fikirlere sahip olup bunu değişim ve dönüşüm amacıyla kullanmak gibi olasılıklar önümüze çıkmaktadır. 

Türkiye açısından aslan burcundaki ay tutulmasının ne gibi olasılıklar getirebileceğine değinecek olursak; yukarıdaki ilerletilmiş Türkiye kurulum haritası ve tutulma anı haritasının üst üste konulmuş durumundan yola çıkabiliriz. 

Ay tutulması Türkiye'nin 11.ev alanına denk gelmektedir. Politik astrolojide 11.ev; ülkenin müttefikleri ve hükümetin yasama organlarına karşılık gelir . Bu ev ayrıca yerel yönetimler olarak hükümet kurumlarını ve kurallarını,  dernekler ve toplum gruplarını, menkul kıymetler borsasını temsil etmektedir. Ülkenin amaçlarını, arzularını ve projelerini temsil eder. Maliye ve hazine kurallarına da karşılık gelir. 

Ülkemizin ilerletilmiş kurulum haritasında güneş de Kova burcunda ilerlediği için yoğun bir özerklik ve bağımsız olma (milli ve yerli olma arzusu) talebi bu ay tutulmasında kendini ortaya koyacaktır diye düşünüyorum.

- Nato müttefiklerimize, başta ABD olmak üzere meydan okuyacak bir durum meydana gelebilir.
- Yerel yönetimleri kapsayan seçimle ilgili çarpıcı bir gelişme yaşanabilir. 
- İstanbul borsasında değer kaybı ve benzer yatırım kurumlarıyla ilgili şiddetli düşüşler gözlemlenebilir.
- Aynı aksta meydana gelen 11 Ağustos 2018 güneş tutulmasında kur politikaları ve döviz artışı gündeme gelmişti ve ağır bir devalüasyon yaşamamıza neden olmuştu. Bu süreçte bilhassa dolar hareketleri ile ilgili önemli bir aşama beklenebilir. 
- Yıllardan beri süregelen projelerde sona gelinmiş olabilir. Marmaray CR3 hattı tamamlanmak üzere. Yeni İstanbul Havalimanı ile ilgili kesin gelişmeler yaşanabilir. Kanal İstanbul ve benzeri devlet projeleri ile ilgili olumlu veya olumsuz sonuçlanmalar beklenebilir. 
- Cemaatler ve benzeri grupların yargılanma, kapatılma veya palazlanma durumları ile ilgili meseleler gündeme gelebilir. 
- Uzun bir tarihi geçmişi olan kenevir ekimi ile ilgili son aşamalara gelinmiş olabilir. 
- Yeni geliştirilen 3 katlı boğaz geçiş tuneli ile ilgili karar, muhalefet partisinin delegelerin oyları ile  birlikte nihai karara ulaşmış oldu. Bunu da ay tutulması sürecinin etkilerinden kabul etmek mümkündür. 

Türkiye Cumhuriyeti, Ağustos 2018'de girilen döviz darboğazı ve manipülasyonlarını bertaraf edici bir dizi gelişmenin ve kararın içinde yer alabilir. 

Söz konusu ay tutulmasının burçları nasıl etkileyeceğine göz atacak olursak; yükselen ve ilerletilmiş doğum haritalarınızın (biliyorsanız) yükselen burçlarına göre okumanızı tavsiye ediyorum.

KOÇ BURCU:
Çocuklarınız, hobileriniz, yaşadığınız aşk veya bir bakıma evliliğinizle ilgili kesinleşmiş bir sonlanma yaşayabilirsiniz. Özel hayatınız ve zevk alanlarınızla ilgili farkındalıkların ortaya çıkacağı ve toplumsal bağımsızlığınız ve özgürlük ihtiyacınız için bir takım yüklerden kurtulma arzusu taşıyacağınız durumlar oluşabilir. Dolayısıyla ayağınıza takılan tüm etkilerden özgürleşmek ve özel hayatınızı bu temalar üzerine inşa etmek için çabalayacağınız bir sürece girmiş olacaksınız.

BOĞA BURCU:
Ebeveyniniz, yuvanız ve ikamet ettiğiniz alan ile ilgili sonuçlanmalar yaşayacaksınız. Mesleğinizi icra ettiğiniz mekana göre kendinizi konumlandırma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Dolayısıyla bulunduğunuz yuvanızdan taşınmanız gerekebilir. Ebeveyniniz ile ilgili mecburi bir ayrılık veya ayrı düşme durumu ile karşılaşabilirsiniz. Kontrolünüz dışında ani gelişen bazı mesleki değişimlere ayak uydurmak zorunluluğu nedeniyle taşınmanız veya yer değiştirmeniz beklenebilir.

İKİZLER BURCU:
Bir eğitim sürecinin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Karşınıza çıkan hukuki bir zorunluluk nedeniyle haberleşme ağınızı harekete geçirmeniz gerekebilir. Kendi özgür iradenizi ortaya çıkaracak inanç sistemleri ve felsefi düşünceleri benimsemek ve sosyal ilişkilerinizi bunların ışığında yönetmek isteyebilirsiniz. İkili ilişkilerinizde ilham veren gelişmelerin olması yanında mesleki ortaklıklarınızda oluşabilecek yanılgı ve yanlış yönlendirmelere karşı tetikte olmanız gerekebilir.

YENGEÇ BURCU:
Maddi ve manevi değerlerinizi birinci dereceden ilgilendiren ay tutulmasında ortaklaşa kazanımlarınızın ve zaruri ödemelerinizin kişisel bütçenize olan izdüşümünü değerlendirebileceğiniz bir tutulma sürecindesiniz. Ya iflas bayrağı açacaksınız yahut bağımsız şekilde yolunuza devam edeceksiniz. Bir kredi veya borç sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Mesleğinizle ilgili ani bir kırılma neticesinde ekonomik olarak gücünüzü kaybedebileceğiniz bir olasılık altındasınız.

ASLAN BURCU:
Kimliğinizle ilgili bir sonuçlanma, farkındalık veya bitiş aşamasındasınız. Duygusal ihtiyaçlarınızın nelerden ibaret olduğunu belirleyebileceğiniz bir kırılma noktası ile karşı karşıyasınız. Ortaklıklar ve ikili ilişkiler ışığında kendinizi değerlendirmeye alacağınız durumlar oluşacaktır. İş seyahatlerinde oluşabilecek kazalara azami dikkati göstermeniz gerekecektir. Huysuz ve geçimsiz tavırlarınızın törpülenmesi ve daha uzlaşmacı bir yapıya erişmeniz ay tutulmasının faydalı etkilerindendir.

BAŞAK BURCU:
Sezgisel ve bilinçaltı düzeyde deneyimleyeceğiniz tutulma etkileri, sizin kontrolünüz dışında gerçekleşen tüm gündelik işlerin ışığı altında içsel duygularınızın açığa çıkmasına etki edecektir. Hayatınızın rutini ile ilgili bir isyan duygusu açığa çıkabilir. Özel hayatınızdaki eş veya çocuk baskılarının ve ebeveyn için gerekli fedakarlıkların üzerinize fazla geldiği ve özgürleşme ihtiyacınızın açığa çıkması nedeniyle psikolojik bir patlama deneyilemeniz olasıdır.

TERAZİ BURCU:
Arkadaşlık veya toplumsal kurumlar/dernekler alanında gerçekleşecek ay tutulmasının etkilerini daha çok içsel farkındalıklar şeklinde geçiştireceksiniz. Bir arkadaşlığın sonuna gelinmiş olabilir. Özel hayatınızda bağımsızlık ve isyan ihtiyacının toplumsal alanda bir kopmaya neden olması kaçınılmazdır. Ebeveyn baskısı ve gelenekler nedeniyle ortaklık ve ikili ilişkilerinizde de tehlike çanları çalabilir. Kendi içsel kurallarınızı geliştirmeye başladınız ve çevrenizi inşa etmektesiniz.

AKREP BURCU:
Toplumsal ve mesleki alanda yaşanacak olan ay tutulması, bilhassa içsel özgürlük ihtiyacınız nedeniyle mesleki alandaki beraberlikleri ve yönetim şeklini değiştirmekle alakalı bir durumdur. Artık taşımak istemediğiniz bir yükten arınmak için kariyerinizi bitirmek ve başka bir alana yönelmek için ay tutulmasının etkilerini deneyimleyebilirsiniz. Annenizle ilgili bir konuda bir neticeye ulaşmış olabilirsiniz. Özel hayatınızdaki gereksiz harcamalara dikkat etmeniz gerekebilir.

YAY BURCU:
Fikirsel bir yolculuğun sonuna erişmiş gözüküyorsunuz. İnanç ve felsefi kavramlarla ilgili kesin bir farkındalık geliştirmiş olabilirsiniz. Uzak bir diyara taşınma, göç etme veya maddi mecburiyetler neticesinde yer değiştirme gibi bir karara varmanız da olasıdır. Kardeşler, akrabalar ve komşular etkisiyle hukuki bir yaptırım sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Fazla hayale kapılmamalı ve gerçekçi planların peşinden gitmelisiniz. Ebeveyniniz için fedakarlık göstemeniz beklenebilir.

OĞLAK BURCU:
Hayatınızın yeniden şekillendiği, gerek kontrolünüzde, gerekse kontrolünüzün yeterli olamadığı durumlar ışığında maddi zorunluluklar neticesinde aldığınız kararların ilk meyveleri ortaya bu tutulma sayesinde çıkacaktır. Ortaklaşa bir gelir elde etmeniz, süregelen bir borç veya kredinin sonlanması, yahut bir miras sürecinin tamamlanması mümkündür. Maddi ve manevi yatırımlarınızın karşılıklarını almaya başlayabilirsiniz. Ancak hayallerinize fazla kapılmadan devam etmeniz gerekli.

KOVA BURCU:
Geçen yazdan itibaren kendinize koyduğunuz kurallar, aldığınız kararlar ve hayat yolunuzdaki tüm ikili ilişki ve ortaklıklar bu tutulma sayesinde testten geçecektir. Güçlü ve kararlı bakış açınız sayesinde kural koyucu bir duruma erişebilirsiniz. Arkadaşlarınızın ve toplumsal kurumların yanlış yönlendirmesine karşı tetikte olmanız gerekebilir. Bilhassa maddi açıdan size sunulan abartı hayallere ve tekliflere fazla kulak asmamaya, ancak içe kapanıp kendinize baskı kurmamaya özen gösterin.

BALIK BURCU:
Kalp ve dolaşım rahatsızlıklarına karşı tetikte olmakta fayda var. Bilinçaltı farkındalıklarının ve toplumsal haberlerin sağlığınızı bozacak derecede etkili olması nedeniyle strese bağımlı ani rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Maddi açıdan kendinizi çok güvende hissettiğiniz ve mesleki kazanımlarınızın beklediğinizden de olumlu olması nedeniyle rahata kapılmanız, anlamsız maddi harcamalara girişmeniz yanlış bir adım olacaktır. Evcil hayvanınızla ilgili bir problem açığa çıkabilir.


Yılın bu ilk ay tutulması, Aslan-Kova burçları aksında meydana gelen son tutulma olacaktır. Bir 9 yıl daha bu aksta tutulmalar oluşmayacaktır. Hepinize hayırlı getirileri olmasını dilerim. 

Astrolog ve kişisel gelişim uzmanı olarak, 1 Ocak'tan itibaren hükümetin aldığı kararla reklam ve promosyon yapmak yasak kapsamına tabi tutulduğundan ötürü sosyal medyada herhangi bir reklam öğesi taşıyan bir paylaşım yapmamaya özen göstermekteyim. Ancak falcı veya medyum olmadığım, ve paylaşımlarımın yüzyıllardır bilimsel ve tarihsel istatistiklere dayalı olarak kişilerin hayatlarına dokunan astroloji ilminin olasılıklarını taşıdığından dolayı danışmanlıklarıma, eğitimlerime ve desteklerime devam etmekteyim.

Yüz yüze veya uzak mekanlarda yaşayan kişiler için yazılı danışmanlıklarıma devam etmekteyim.
"oytunislar@gmail.com" adresine mail atabilir ve kişiye özel astrolojik analizlerim hakkında bilgi alabilirsiniz.





















·       













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder