5 Ekim 2018 Cuma

2018 Yılı Venüs Retrosu ve Etkileri

2018 yılında birçok gezegenin retro, yani gerileme hareketi yaptığına şahit olduk. Her birimizin doğum veya ilerletilmiş doğum haritalarımızda belirli bir semboliğin tetiklenmesine neden olan bu durumlardan bir tanesi daha bugünden itibaren gerçekleşmeye başlıyor.

Merkür, Venüs, Mars ve Jüpiter gibi nispeten hızlı hareket eden gezegenlerin, "dünyanın dönüş hızına göre" retro hale geçmesinin bünyelerimizde mutlaka bir karşılığı oluyor. Tabi ki bir gezegen geriye doğru gitmiyor. Dünyaya göre yörüngesinde dönme hızı yavaşlıyor ve sanki geri gidiyormuş gibi bir algıya neden oluyor. Bunu kendi aracınızla yolda giderken sizden hızlı ilerleyen başka bir taşıtın hızını düşürmesi ama ilerlemeye devam etmesi, sizin sabit hızınızla ona yetişmeniz ve geçmeniz, onun da hala ilerleyip ama size göre geride kalması fenomeniyle açıklamak mümkündür.

Astrolojinin en belirleyici gezegenlerinden biri olan Venüs de bugün itibarıyla, İstanbul saatiyle 22:04'te, Akrep burcunun 10.derece 50.dakikasından itibaren gerileme hareketine başlamış olacak. 16 Kasım tarihine kadar Terazi burcunun 25.derecesi ve 14.dakikasına kadar gerileyecek. Demek oluyor ki Teraz burcunun aynı derecesinden düz hareketiyle ilerlediği günden beri Venüs zaten "gölgeli günleri" başlatmış oluyor. Aslında bu retro hareketine hazırlık 3 Eylül tarihinden beri süregelmekteydi. Bir gezegenin retro hareketine başlamadan önce, retronun ulaşabildiği en geri derecesi arasındaki zaman farkı "gölgeli günler" olarak adlandırılıyor. Aslında bu gölgeli günler de, retronun bünyelerimize vereceği etkilerin tayini için özel sinyaller vermiş oluyor. Keza aynı şekilde Venüs retrosu bugün başlıyor ve 16 Kasım'da sona eriyor. Aslında retro hareketi bitiyor. Gezegen bir süre daha gerileyip durakladığı derecede kalmaya devam ediyor. Dünya ile arasındaki bağıl hız eşitleniyor ve sanki yerinde takılı kalmış gibi bir etkiye sahip oluyor. Buna da "stationary" yani durağan pozisyon diyoruz. Bu pozisyonun da kendine göre kritik etkileri bulunuyor. Yani aslında Venüs, gerilemesinin sona erdiği Terazi burcunun 25.derecesi ve 14.dakikasında 23 Kasım tarihine kadar sabit kalacak.

Dolayısıyla bugün eylemsel olarak retro pozisyonuna başlayacak olan Venüs, aslında 3 Eylül - 23 Kasım tarihleri arasında gölgeli ve stationary pozisyonlarını da eklersek, yaklaşık 2,5 ay kadar gerilediği zamanları yaşamış olacaktır.

Doğum haritasında Venüs'ün retro olduğu kişilerin, transit Venüs retro pozisyona girmişken "ben nasılsa bu retro durumuna alışığım ve etkilenmeyeceğim" demeleri gerçek dışıdır. Çünkü doğum haritamızdaki gezegen nitelikleri ve görünümleri ile transit etkilerin vereceği etkiler birbirinden ayrılmalıdır. Konusu açılmışken, doğum haritasında Venüs retro pozisyondayken doğmuş kişilerin özellikleri şöyle sıralanabilir;

Kendine özgü toplumsal ve estetik değerler geliştirir, kendi değer sistemleri vardır.
Duygularını dışarı vurmaz, sevgisini ifade etmekte zorlanır,
Kendisini sever, kendisine hayrandır,
Duygusal bağlılıktan ve aşık olmaktan çekinir,
Mükemmel aşkı arar, idealler peşindedir,
Estetik duyarlığa ve yeteneğe sahiptir,
Maddiyata değer vermez,
İnsan ilişkilerinde rahat değildir, uzak durmaya çalışır,


Gelelim Venüs'ün hangi temalara ve semboliklere karşılık geldiğine...

Venüs gezegeni; Aşk, güzellik, şehvet ve tutkular, cinsellik, çekicilik, barış ve huzur, memnuniyet, mutluluk ve keyif veren her şey, müzik, sanat, oyunlar, danslar, oyunculuk, giyim-kuşam, her türlü süs eşyası ve donatılar, parfümler, kozmetik ürünleri ve takılar ile temsil edilir.

Temsil ettiği kişiler ise; genç kadınlar, anneler, müzisyenler, oyunbazlar, kumaşçılar, perde satıcıları, mücevherciler, kıymetli taş kesiciler, kadın terzileri, eşler, kız kardeşler, bakireler, şarkı söyleyenler, solistler, enstrüman çalanlar, parfüm satıcıları ve üreticileri, dansçılar, ressamlar, sanatçılar, döşemeciler, kadınlara ait işleri yapanlar, asaletli kadınlar ve Müslümanlar'dır.

"Uzlaşmacı, olumsuzluktan ve şiddetten uzak, sakin, mutlu, huzurlu, tavırlarında estetik ve güzellik olan, temiz ve zarif, derli toplu ve temiz giyimli, yemeyi içmeyi seven, aşk arayışında, sevgisinde samimi ve hevesli, müzikten hoşlanan, çabuk inanan, eşlik etmekten hoşlanan, neşeli, adaletli, duygusal ve hassas, arkadaşça ve cömert davranışları olan" gibi olumlu özellikler taşımaktadır.

Venüs "maddi ve manevi değer" olarak genel anlamı ifade eder. Bir astroloji haritasında “NASIL SEVİYORUM, NASIL İLİŞKİ KURUYORUM, NELER BANA KEYİF VERİYOR” sorularına cevap verir.

Venüs, Boğa ve Terazi burçlarının yönetici gezegenidir. Koç ve Akrep burçlarında ise zararlı çalışır. Yani olumsuz taraflarını ortaya koyar. Dolayısıyla bugün başlayacak retro sevgi temamızın hem olumsuz, hem de olumlu alanlardaki sorgulamalarını ortaya koyacaktır. Çünkü Akrep burcunda başlayıp Terazi burcunda sonlanacak bir retro sürecinden bahsediyoruz. Dolayısıyla Venüs'ün bu burçlarda seyrinde oluşabilecek koşulları da betimlememiz gerekli ki konuya daha derinlemesine vakıf olabilelim.

Venüs’ün Terazi burcunda yönetici olduğu düşünülürse, Venüs’ün temsil ettiği konuların bu burçta güçlü olacağı düşünülür. Özellikle Venüs Terazi'de ilişki ustası bir kavram ortaya koyar. Kibarlık, medeni tavırlar, sıcak bir gülümseme girilen her ortamda aranılan bir değer verebilir. Bu nedenle sosyal olarak zenginlik verir. İnsanlara kolay iletişim kurulduğu için hiç yalnızlık hissi ortaya çıkmaz. Aşka aşık, romantik ve evlilik için yaratılmış bir kavramdan söz edebiliriz. Arabuluculuk ve barış elçiliği Venüs'ün Terazi burcu yerleşiminde ortaya çıkar. Çatışmaları, objektif bir biçimde her iki tarafın da görüşlerini dinleyerek sonlandırmak söz konusudur. Bu konumda adalet duygusu çok gelişmiştir. Alttan almak ve kavga çıkmasın diye kendi düşüncelerinden fedakarlık edebilmeyi bilmek belirgin bir işarettir. Hukuk ve adalet değerleri Venüs'ün Terazi burcundaki en belirgin yansımalarıdır.

Venüs'ün Akrep burcu konumunda ise; derin, duyguları yoğun, tutkulu ve kıskanç bir yapı ortaya çıkar. Cinsel anlamda oldukça yoğun ve sınırsız davranmayı seçmektir. Sevilen tüm kavramlar bırakılmak istenmez. Sahip olunanlar sadece "ona" ait olsun, aşk hep sürsün, cinsellik doruklarda yaşansın arzuları gelişir. Venüs Akrep ilişkilerini ve eşyalarını paylaşmayı sevmemekle eşdeğerdir. Aşk ve parayla ilgili konularda krizlere neden olabilir. Kuşkular, sürekli bir iç huzursuzluğu ve gerçeği arama arayışı getirebilir. Diğer taraftan yalanı ve samimiyetsizliği sezmek bu konumda kolaylaşır. Krizler intikamı getirir. Venüs'ün Akrep burcu geçişi tutku ve arzuların en derinin yaşanması alanıdır. Sırlar ve ketum davranış şekilleri vücut bulur.

Bir gezegenin belirli bir alanda ve burçta retro transitine maruz kalması, ilgili konularda tekrar bir başa dönüş ve değerlendirme olanağı sunduğu gibi, o gezegenin taşıdığı semboliğin psikolojik olarak da irdelenmesini imkanlı hale getirir. Mesele Venüs aşk, ilişkiler ve tüm değerleri betimlediği için, yeni bir ilişkiye başlamak, maddi veya manevi bir değerin girişimine kalkışmak için olumsuz neticeler ortaya koyar. Süregelen bir ilişkinin veya değer kavramının daha iyi nasıl olabileceği veya eksik taraflarının telafisi için verilen bir süre olarak da değerlendirilebilir. Retro öncesi yolunda gitmeyen ilişkilerin tamiri bu süreçte dengeye oturtulabilir. Maddi bir kaos durumu yaşanıyorsa bu duruma gelmeye neden olabilecek koşullar irdelenip tamir edilme yoluna da gidilebilir.

Kriz, enflasyon, kur, döviz, ödemeler, krediler gibi kişisel ve kurumsal tüm maddi değerlerin Venüs retrosu süresince tamir edilmesi önemli bir fırsat olacaktır. Maddiyat derken, ülkemiz için kritik bir ekonomik çalkantının da tam bu Venüs retrosunda ortaya çıkması manidardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilerletilmiş kurulum haritasında yükselen burç Başak'tır. Dolayısıyla Terazi burcu maddi ve manevi değerler alanında yer alırken, Akrep burcu tüm sosyal fenomenleri temsil ettiği bir alana karşılık gelmektedir. 3 Eylül'de Venüs retrosunun gölgeli günleri başladı demişken, Türkiye'nin tam da benlik alanında patlayan bir döviz kuru kaynaklı krizin tesadüf olmadığını düşündürtüyor.

Hemen Venüs retrosunun ülkemiz ve toplumuz için ne gibi değişkenleri etkileyeceğini, bu değişkenler üzerinde ne gibi değerlendirmeler ve çalışmalar yapılabilirse mevcut krizlerin hafifleyeceği üzerine gidersek;

* Ulaşım ve iletişim alanında ödenek yetersizliği nedeniyle iptallerin ve ertelemelerin olması mümkündür.
* Halihazırda devem eden yol, köprü, demiryolu, trafik, transit ve kara taşımacılığı, deniz veya hava yoluyla kamu seyahat tesisleri maddi şekilde olumsuz etkilenecektir.
* Otomotiv sektörü olumsuz etkilenecektir.
* Gazete, dergi, radyo, televizyon, posta, telefon, internet gibi haber ya da bilgi taşıyan tüm iletişim departmanlarında iflaslar, daralmalar veya benzeri olumsuzlukları getirebilir.
* Reklam, medya, edebiyat, ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki değer kaybını ortaya çıkartacaktır.
* Telif hakları ve patentler üzerine kısıtlayıcı önlemler ve kurallar getirilebilir ki Venüs retro hareketi boyunca Satürn ile de kontaklarda bulunacaktır. Internet üzerinden yayın yapan kurululşara getirilen kural ve maddi yükümlülüklerin detaylarını hatırlayabiliriz.
* Aynı zamanda, komşu ülkelerle ilişkileri temsil eden bir alanda retronun başlaması, Suriye ve Irak başta olmak üzere ilişkilerin gerilmesini, Kıbrıs adasındaki petrol ve doğal gaz anlaşmaları nedeniyle oluşabilecek pürüzleri ve gerilimleri tırmandıracaktır.

1 Kasım'dan itibaren Venüs retrosu Terazi burcuna sirayet edecektir. Dolayısıyla Kasım ayında ülkenin maddi ve manevi değerlerinde olumsuz değerlendirmeler kaydedebiliriz.

* Ülke ekonomisi, ulusal zenginlikleri ve refah seviyesi ağır bir durgunluğa yönelebilir. 
* Milletin satın alma gücü, hazır değerler, ulusal harcamalar, gelirler ve kar-zarar etkileşimlerinde darboğazlar yaşanması muhtemeldir. 
* Banka ve finansal kurumların, para piyasalarının, yatırım, hisse senedi ve tahvil değerlerinde ciddi değer düşüşleri kaydedilebilir. 
* Tüketici harcamaları, ticaret ve para ile bağlı tüm faaliyetleri temsil eden bir alanda değerleri temsil eden bir Venüs retrosu, tatsız neticeler ortaya koyacaktır.

Bu durumun 23 Kasım 2018 tarihinden itibaren 7 Ocak 2019'a kadar toparlanma eğiliminde olması beklenebilir. Ancak Venüs, düz ilerleme durumunda Yay burcuna geçiş yapana dek maddi ve manevi tüm değerlerde sarsılma kaçınılmazdır.

Kısa olarak burçları, daha doğru ifadeyle yükselen burçları nasıl etkileyeceğini de kısa kısa anlatmaya çalışayım;

KOÇ BURCU:
Ortaklaşa gelirler, devlet ödemeleri, tüm kredi, vergi, borçlar ve miras konularıyla ilgili değerlerde darboğaz, gerileme ve tıkanma sonrası 1 Kasım'dan itibaren ikili muhatap ilişkilerini de olumsuz etkileyebilecek bir süreç söz konusu olacaktır. Küçülmeye gitmek ve nerede yanlış yapıldığının irdelenmesi ve tamiri ile uğraşmak akıllıca olacaktır. Maddi kayıp ve tıkanıklıkların ikili ilişkilerinizi olumsuz etkilemesine müsade etmemelisiniz. İlk aşamada eski eşler, sevgililer veya düşmanca davranmış kişiler tekrardan kapınızı aşındırmaya başlayabilir. 

BOĞA BURCU:
İkili ilişkilerde ve ortaklıklarda başlayan gerileme süreci, Kasım ayından itibaren hizmet alanınızdaki ilişkileri de vurmaya başlayabilir. Çalışanlarınızla ilişkilerinizde pürüzler çıkmasına ve uzlaşma ortamınızın sekteye uğramasına müsade etmemelisiniz. Geçmiş hayatınızdaki eski ilişkiler, partnerler veya düşmanca yaklaşımda olan kişilerin tekrardan ortaya çıkması mümkündür. Şaşırmayınız. Herhangi bir estetik değişime veya tedaviye girişmemenizi öneririm. Evcil hayvanınızın bir türlü gerçekleştiremediğiniz kısırlaştırma ameliyatını halledebilirsiniz.

İKİZLER BURCU:
1 Kasım'a kadar sizin de hizmet alanınız, sağlığınız ve evcil hayvanlarınızla ilgili koşullarda değer problemleri yaşamanız olağandır. Asıl mesele 1 Kasım'dan sonra özel hayatınızda kaydedeceğiniz ilişki sorunları olabilir. Eşiniz, çocuklarınız veya sevgilinizle ilişkilerinizde aksaklıklar, uzlaşma problemleri ve "adil davranışlar" ile ilgili olumsuz deneyimler yaşayabilirsiniz. Harcamalarınızı dengede tutmak zorundasınız. Keyfi harcamalarınız nedeniyle maddi darboğaza girmemenizi tavsiye ediyorum. Uzun zamandır elinizi sürmediğiniz hobilerinize tekrar yönelmeniz için fırsatınız mevcut.

YENGEÇ BURCU:
Duygusal ilişkilerinizde durağan bir sürece giriyorsunuz. Venüs retrosu boyunca cinsel problemler ve isteksizlik yaşamanız mümkündür. Bu sürecin geçici olduğunu bilip buna göre yaşamanızı öneriyorum. Çocuklarınızın üzerinde kurduğunuz kontrolü kaybettiğiniz durumlar yaşayabilirsiniz. Aşırı bağlanma nedeniyle birlikte olduğunuz kişiyi kendinizden uzaklaştırabilirsiniz. Diğer taraftan ebeveyniniz ve ailenizin yaşlı akrabaları ile aranızdaki ilişkilerde denge yitimi veya uzlaşma problemleri deneyimlemeniz olasıdır. Güvenlik kavramının sekteye uğramamasına çalışmalısınız.

ASLAN BURCU:
Yuvanızla ilgili değer yargılarınızın gerileme sürecinde olması nedeniyle ebeveyn ve akrabalarla da uzaklaşma yaşayabilirsiniz. Venüs retrosu iki burcu birden kapsadığından ötürü hem eviniz, hem kişisel kullanımınızda olan araçlarınızla ilgili iktisat etme dönemine merhaba diyebilirsiniz. Maddi kısıtlanma, manevi olarak yakınlarınızdan uzaklaşmanıza da neden olabilir. Bilhassa 1 Kasım'dan itibaren sosyal çevrenizden kendinizi soyutlamanız ve biraz içe kapanmanız beklenebilir. Uzun zamandır haberleşmediğiniz sosyal ilişkilerinizi canlandırmak bu ağır atmosferi dağıtacaktır. 

BAŞAK BURCU:
Venüs retrosunu en ağır deneyimleyecek olan burçlardan biri gibi gözüküyorsunuz. Tüm sosyal ilişkileriniz, kardeşleriniz, komşularınız ve akrabalarınızla olan ilşkilerde gerilemelerle başlayacak olan süreç, Kasım'dan itibaren maddi kaynaklarınızı vurmaya başlayabilir. Manevi değerlerinizde yoksunluk hissetmeniz de olasıdır. Bir içe kapanma ve öncelikli olarak kişisel maddi kriz durumunuzdan nasıl kurtulabileceğinizle ilgili beyin fırtınaları geliştirebilirsiniz. Zira bilhassa retronun Terazi burcu ayağı maddi ve manevi dengenizin dağılabilme riskine işaret etmektedir. 

TERAZİ BURCU:
Yönetici gezegenin geri harekete giriyor olmasından ötürü moraller biraz bozulacaktır. Maddi ve manevi anlamda daralmaya neden olma sonrası benlik alanına ilerleyecek olan Venüs, sevgi aktarımı ile ilgili içsel sorgulamalara sebebiyet verecektir. Bilhassa ilişkilerde duraksama, kişinin kendi içine dönmesi, tüm çevreyi oluşturan kişilerle olan ilişkilerdeki nitelik ve niceliğin sorgulanması beklenebilir. Maddi anlamda daralmayı ve gerilemeyi en derinden hissedebilecek burçların başında geliyorsunuz. Bu durumun geçici ve tamir edilebilir olduğunu unutmamanızı öneriyorum.

AKREP BURCU:
Maddiyattan çok manevi kısıtlanma ile karşılaşmanızın muhtemel olduğu, cinsel ve duygusal duraksamanın olduğu günlerden geçiyor olacaksınız. Bilhassa bedensel aktivitelerinizin ağırlaştığı, daha çok içe kapanma güdüsünün ortaya çıktığı, hayattan zevk almanın zorlaşabileceği bir süreç sizi öncelikle manevi açıdan etkileyecektir. Kasım'dan itibaren bilinçaltı düzeyde deneyimlenecek olan retro süresince içsel veya psikolojik dengenin yara alması, özgüvenle ilgili yoksunluk hissi biraz daha içe kapanmanıza neden olacaktır. Kişisel değerlerinizi daha fazla sorgulayacağınız bir süreçtesiniz.

YAY BURCU:
Psikolojik ve sezgisel alanda etkilenmeye başlayacağınız Venüs retrosu, bedensel ve ruhsal olarak ağırlaşma etkisi getirebilir. Evden çıkmamak ve kendi iç dünyanıza yönelmek gibi belirtiler olabilir. Kasım'dan itibaren arkadaşlık ilişkilerindeki dengelerin bozulması beklenebilir. Uzlaşmak, barışçıl davranmak ve bir arada huzurlu vakit geçirmek istemediğiniz bir süreçte olabilirsiniz. Bu süre zarfında aslında eski arkadaşlarınız ve daha önce zevk aldığınız toplumsal etkinliklere zaman ayırmanız ruhunuza iyi gelebilir. Barışmanız gereken kişilerle ilişkilerinizi gözden geçirmelisiniz.

OĞLAK BURCU:
Kendi burcunuzda ilerleyen Satürn ile retroya giren Venüs arasındaki olumlu açı sayesinde olgun ve yapıcı arkadaşlık ilişkilerinizi sağlamlaştırabilirsiniz. İlişkilerinizdeki tavrınız resmi olsa da güven verici eski dostluklarınıza tekrar sahip olma yoluna gidebilirsiniz. Bir zamanlar kaçırmış olduğunuz sosyal sorumluluk projelerinde yer almanız için fırsatlar önünüze gelebilir. Kasım'dan itibaren ise mesleki yaşantınızdaki maddi yapıda dengesizlikler ortaya çıkabilir. Kazançlarınızın yetersiz olduğunu algılayabilirsiniz. Annenizle olan ilişkilerinizde dengeyi yitirmemeye dikkat etmelisiniz.

KOVA BURCU:
Mesleki gelirlerinizde yetersizlikler ve durgunlukla başlayacak Venüs retrosu, para getirecek fırsatların da kaçmasına neden olabilir. Retro süresince herhangi bir iş değişikliği yapmamanız ve her ne mesleği icra ediyorsanız, yeni bir proje veya sorumluluğa girmemenizi tavsiye ederim. Süregelen işlerinizde size olan güven duygusunu güçlendirmeniz gerekecektir. Kasım'dan itibaren ise inançlarınız ve felsefi değerleriniz sorgulanacaktır. Hukuki süreçlerinizde olumsuzluklar, ertelemeler ve güven kayıpları yaşanabilir. Uluslararası işlerde maddi engellerle karşılaşabilirsiniz.

BALIK BURCU:
Venüs retrosunun bilhassa Kasım'dan sonraki ayağından fazlasıyla etkilenecek burçlardan birisi de sizinkidir. Akrep burcu süresince yaşanacak retro hareketinde akademik ve sportif faaliyetlerinizin ağırlaşması beklenebilir. Burada herhangi bir zararlı durum olmasa da 1 Kasım'dan itibaren ortaklaşa gelirler, devlet demeleri, vergiler, krediler, miras konuları yara almaya başlayacaktır. Ödeme dengelerinize azami dikkat sarf etmeniz gerekmektedir. Bu süre zarfında, Venüs'ün tekrar ileri hareketine geçmesine kadar iflaslar ve maddi krizler yaşayabilme ihtimalini değerlendirmelisiniz.


23 Kasım tarihine kadar herhangi bir estetik operasyonu olunmaması yanında, özel bir ilişkiye başlanmaması, dekorasyon ve giyim-kuşam konularında girişimler yapılmaması tavsiye edilir. 

Astrolojinin bir fal olmadığını, her birimizin ayrı bir genetik haritaya sahipmişiz gibi bir astrolojik dizilime haiz olduğumuzu, geçmiş ve gelecek hayatımızda bizi ne gibi olasılıkların beklediğini detaylı olarak öğrenebilmek için birebir veya uzaktan yazılı danışmanlık alabilirsiniz. Detayları öğrenebilmek için lütfen mail atınız. (oytunislar@gmail.com)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder