20 Mart 2023 Pazartesi

21 Mart 2023 Koç Burcunda Yeniay - İlkbahar Ekinoksu

 Yılbaşını ne zaman başlatalım diye sorsalardı, hiç tereddüt etmeden 21 Mart derdim. Çünkü hem mevsimlerin, hem astrolojik yılın, hem geleneksel Türk tarihinde baharın başladığı, Güneş’in Koç burcuna giriş yaptığı bu “bahar ekinoksu”anının birden fazla anlamı bulunuyor. Yenilenme, gençleşme, dirileşme, ne bileyim üzerimizdeki ataleti bırakıp umuda sarılacağımız bir dönüm noktası olarak algılıyorum 21 Mart tarihini…













Nevruz bayramı, dünya astroloji günü derken, bu seneye özel olarak bir de tam Koç burcunun ilk derecesinde yeniay oluşuyor. Merküryen bir yeniay olduğu için hız, hareket, girişim, yepyeni fikirler ortaya atılması ve her şeyden önce çoğunuzun yıkılıp giden umutlarını diriltmesi açısından değerli getirilere sahip bulunuyor. Artık kasvet ve atalet enerjisinden kurtuluyoruz. Aydınlık ve temiz havada spor egzersizleri, yürüyüşler ve hızlı bir şekilde yeşeren doğaya karışma fikrini benimsemeniz faydanıza olacaktır. 

Yeniay ile birlikte Koç burcunda güçlü bir stelyum etkisi oluşacaktır. Chiron’u da sayarsak Güneş, Ay, Merkür, Jüpiter toplamda 5 gezegenli bir Koç stelyumunu oluşturacaklardır. Kişisel bir atılım, benliği yükseltmek, potansiyelimizin farkına varıp cesaretle hedeflerimize yönelmek, ortam ne kadar umutsuzluk ve çaresizlik hissi uyandırsa dahi, kişisel bekâmızı ele almak ve güçlendirmek için bu ekinoks geçişi büyük fırsattır. 


21 Mart 2023 Salı günü, İstanbul saati ile  20:23’te (sayılar mühim) Koç burcunun 0°49.dakikasında yeniay gerçekleşiyor. Yeniay esnasında, en güçlü konumlarından birinde olan Venüs, Kuzey Ay Düğümü ile tam kavuşumda bulunuyor. Yaşanmışlıklardan ötürü evrilmeye başlayan, aslında başından beri sahip olmamız gereken bakış açımızı ve davranış kalıbımızı benimsiyoruz. Hak ettiğimiz “iyilikleri”arzu etmeye başlıyoruz. Pozitif bakmaya alıştıkça etrafımızı saran gerçeklik de pozitiften oluşmaya başlıyor. Belki de bunca hilenin ve kaos ortamının ürettiği farkındalık sayesinde pozitif yönümüzü keşfedip ona sarılıyoruz. Bu süreçte artık konfor alanlarımızdan sıyrılıp, ayaklarımızı çimene, toprağa basmamız gereken günlere kavuştuk. 

Artık zayıflamaya başlayan Mars-Neptün zorlayıcı kare açısının etkisi devam ediyor. Aslında Mars, Yengeç burcuna geçene kadar yalan rüzgarı da bitmeyecek gibi gözüküyor. Algı manipülasyonları, bir ayak üstünde bin tane yalan sıralayan siyasetçiler, medyatörler ve her türlü kanaat önderi kılıklı tip nedeniyle zihinleriniz allak bullak olmaya devam ediyor. Ancak sıkın dişinizi, çünkü bu hafta içinde hem Mars, hem de Plüton burç değiştirecek. 23 Mart’ta Plüton Kova burcuna geçiş yapacak. 4 ay boyunca bu yeni transitte olsa bile, yine Oğlak burcuna gerileyip 2024’de tam gaz Kova transitini sürdürecek. 2008 yılından beri Oğlak burcunda transitte olan Plüton’un bu yeni yolculuğu için ayrı bir yazı kaleme alacağım. 

Mars ise, geçen yılın sonundan beri İkizler burcunda mehter marşı adımlarıyla ilerliyordu. 25 Mart’ta, düşük enerjiyle çalışacağı Yengeç burcuna geçecek. Bu konumda kişisel güvenlik başta olmak üzere, memleket meselelerinin ön planda olacağı bir süreç başlayacak. Milliyetçilik itici güç olacaktır. Neyin gerçek, neyin hikaye olduğunu ayırt edebilecek yapıya erişeceğiz. 

Bu iki kötücül addedilen gezegenin burç değişimleri Koç yeniayının kurdeleyi kesmesiyle gelişen durumlar olduğu için bahsetme gereği duydum. Neyse ki Satürn artık sakin bir konumda ve açı almıyor. Yeniay anında, Venüs ile kısa süreli sekstil (60°lik) açı kalıbını henüz tamamlamış oluyor. Artık ilişkilerimizde huzur arıyoruz. Dangalaklık edene pek de tepki geliştirmeyi göze alamıyoruz. Her türlü ilişkimizde önce saygı kurallarına riayet ediyoruz. Bu henüz biten sekstil açı kalıbının etkisi buydu…

Son olarak, yeniay anında Jüpiter ve Chiron arasındaki kavuşum enerjisinin hala devam ettiğini gözlemliyoruz. Bu durum en çok 1973 doğumlu kişilere iyi geliyor. Hem hayatlarındaki Chiron döngülerini yaşıyorlar, hem de transit Jüpiter bu Chiron ile hizalanıyor. Gıpta edilecek bir durum. İçlerindeki büyük potansiyeli ve zenginliği ortaya çıkarıyorlar. Tabi bunu transit olarak deneyimleyen biz fakirler de, bilhassa 1973 Mart-Nisan ayları doğumlu şanslıların(!) deneyimlerinden feyz almaya çalışıyoruz. Şaka bir yana, içimizde bizim için yara olarak taşıdığımız maddi/manevi ne varsa bunla başetmeyi ve onu yenmeyi öğrenebiliriz. Böyle bir zaman aralığından geçiyoruz. En çok da yaşlanma psikozuna girmişlerin, bu görünümü faydalarına çevirmelerini tavsiye ediyorum. Chiron her 50 yıllık döngülerle, doğum haritalarımızdaki açısına kavuşmuş olur. 1973 doğumlu olanlar bu yıl Chiron döngüsü yaşıyorlar. Yaşamış oldukları 50 yıl boyunca, içlerinde ukte veya yara olan unsurları temizlemeyi ve ileride yaşayacakları zamanlarda, artık bu yaraları taşımamayı bu döngüde başaracaklardır. Asla beceremem, üstesinden gelemem, bu saatten sonra da mesele neyse göze alamam kafasından çıkmayı vaadediyor. Jüpiter sayesinde bir de bonus verebilir bugünlerde…(Ocak-Nisan 1973 arası doğanlar)


Haydi bu sefer yükselen burçlara göre de bir şeyler yazayım da gönlünüz olsun. 

Koç;

Yeniayın teması, toplumsal yeriniz ve benlik alanınız olacaktır. Önemli hedef ve projelerinizi işler hale getirmek isteyeceğiniz olumlu etkilere sahipsiniz. Başöğretmen edasında hükmedici bir tavır sergilemeniz mümkündür. Psikolojik alanınızda öğretilerinizi tamamlamanız gereklidir. Yeni maceralara, heveslere, projelere ve ilişkilere atılmayı, kendinizi öne çıkarmayı arzu edeceksiniz. Ani kararlar alabileceğiniz, kafanızdaki her neyse hemen işler hale geçirebileceğinizi düşünebilirsiniz. Spora başlamak için hevesli olabilirsiniz. Bedensel enerjinizin yoğun olabileceği bir sürece giriyorsunuz. Dolayısıyla bu enerjiyi olumlu kullanmanız için bedensel faaliyetlere daha çok zaman ayırmalısınız. Fevri kararlar almamaya ve yakın çevrenizdeki kişilere baskıcı, hükmedici ve bencil davranışlarda bulunmamaya özen göstermelisiniz. Mesleki yatırım yapma potansiyeline ve motivasyonuna sahipsiniz. Uzlaşıyı elden bırakmazsanız kalıcı başarılara sahip olabilirsiniz.


Boğa;

Bilinçaltı meseleleriniz veya zihinsel aktiviteleriniz üzerinde rasyonel başlangıçlar yapmak için uygun bir zamandasınız. Yeni bir ortama dahil olmayı düşünüyorsanız, pozitif ilişkilerin etkin olacağı tüm işlerde başlangıç sağlayabilirsiniz. Odak noktanız olan güzellik, estetik vs konularında, eş dost arkadaş desteklerinde kısıtlama ve eleştiri nedeniyle olumsuz ve baskı altında hissediyor olmanız mümkündür. Özgürlük ve bağımsızlık ihtiyacının yoğun hissedilebileceği ve belki de geçmişte kaçırmış olduğunuz fırsatların tekrar önünüze gelip değerlendirileceği bir yeniay süreci yaşayabilirsiniz. Sağlığınız ve bedensel enerjinizle ilgili düşük enerjilere sahip olduğunuzu hissedebilirsiniz. Miskinlik ve bir başlangıç yapmak için yeterli motivasyona sahip olamamakla ilgili şikayetleriniz bir süre daha devam edecektir. Dolayısıyla yeniay enerjisinin size yansıtacağı başlangıçlar daha çok sezgisel ve bilinçaltı düzeyde karşılık bulacaktır. İçinizdeki sevgi ve huzur duygusu hayatın krizlerinden uzaklaşmanızı sağlayacaktır. 


İkizler;

İletişimin, organizasyonların ve arkadaşlarınızla birlikte başlatacağınız enerjik çalışmaların keyfini çıkartmaya devam edebilirsiniz. Ancak mevcut işiniz veya yöneticinizden dolayı endindiğiniz olumsuz bazı durumlardan ötürü maddi ve manevi bir kriz içine çekilebilirsiniz. Kısıtlanma, korku ve bu gibi olumsuz duygunun yanında kariyerinizle ilgili yeni sorumlulukların gündeme gelmesi muhtemel gözükmektedir. Yeni bir mesleki eğitim veya görev sorumluluğu ile yüzleşebilir, mevcut iş ilişkilerinizin zamana yenilmesiyle ilgili önlem almanız gerekebilir. İkili ilişkilerinizle ilgili bazı olumsuz getirilerin üzerinizde ruhsal baskı oluşturması gözlemlenebilir. Bedensel yetersizlik, miskinlik, bahar yorgunluğu gibi hızını kesebilecek durumlarla yüzleşebilirsiniz. Sosyal kurumlar ve toplumsal etkinliklerde bencil ve kaprisli davranışlar sergilememeye özen göstermelisiniz. Fevri çıkışlar ve tartışmaya neden olabilecek tavırlar eleştiri konusu olabilir. Kontrolünüz dışında gelişen olaylara vereceğiniz tepkilerde sağduyulu ve uzlaşıcı olacaksınız.


Yengeç;

Kariyer alanınızda umut dolu başlangıçlar için hazırsınız. Bundan sonraki dönemde daha aktif ve daha enerjik bir yapıya bürüneceksiniz. Özellikle teknik ve mühendislik konularındaki girişimleriniz ve projeleriniz üzerinden ilerleme sağlayabilirsiniz. Ancak sabırlı davranmalı ve attığınız tohumların yeşerebilmesi için zamana ihtiyaç olduğunu algılamalısınız. Hukuki alanınızda yeni sorumlulukların gündeme geldiğini görebilirsiniz. İkili ilişkilerinizle ilgili kontrolü ele almanız gerektiğini anlayacaksınız. Arkadaş gruplarında ve toplumsal etkinliklerde sevgi dolu ve uzlaştırıcı davranmanız beklenebilir. Sanatsal etkinliklere ve sosyal konulara daha fazla zaman ayrımalısınız. İş arıyorsanız bu yeniay sayesinde idealinizdeki işe kavuşmaya biraz daha yaklaşabilirsiniz. Ancak daha etkin davranmanız ve ne istediğinizi karşınızdakilere açıkça belirtmeniz gerekmektedir. Şımarık, sıra dışı ve bencil tavırlar size puan kaybettirebilir. 


Aslan;

Planladığınız seyahatlerin, almak isteyip de ertelediğiniz majör eğitimlerin, hukuksal başlangıçlarınızın artık yükselen bir enerjiyle hayatınıza dahil olmasını kutlayabilirsiniz. Uluslararası işlerde başlangıçlar, hukuki kazanımlar ve aklınızı kullanabileceğiniz tüm konu ve girişimlerde başarı kazanmanızın kaçınılmaz olduğunu görebileceksiniz. Yeni bir akademik eğitim konusu hayatınıza dahil olabilir. Yabancı dil öğrenmeyi planlıyorsanız buna başlangıç yapmak için doğru zamandasınız. Yabancı kaynaklı bir firmayla kariyer odaklı bir girişime de başlamanız olasıdır. Ani ve çabuk gerçekleştirebileceğiniz kararlar alabilirsiniz. Sonuçlarına sizin bile şaşırabileceğiniz kadar hızlı gelişebilecek olaylarla karşılaşabilirsiniz. Hissedebileceğiniz tek olumsuzluk şüphe ve yanlış bilgilendirilme nedeniyle kararlarınızın gerçekleşmesinin ertelenme veya iptal olma riskidir. Toplumsal alanda uzlaştırıcı yapınız parlamanıza sebebiyet verecektir. Kredi, sigorta ve borç yapılandırılması için de bir başlangıç yapmaya kalkışabilirsiniz. Ani gelişen bir yolculuğa çıkmanız mümkündür.


Başak;

Hayatınızda krize neden olmuş konuları artık kendi lehinize çevirebilecek, üzerlerine korkusuzca cesaretle gidip çözebilecek bir yapıdasınız. Hızlı gelişen ilişkilerin içine çekilebilirsiniz. Bu ilişkiler duygudan ve derinlikten uzak olabilir. Maddi ve manevi değer yaratılan ortaklaşa konularda hızlı ve etkin yöntemler benimseyebilir ve gerçekleştirmek için üzerlerine gidebilirsiniz. Ortaklaşa kazanımlar elde edebilirsiniz. Maddi ihtiyaçlarınızı karşılamak için yeni kaynaklar araştırabilir, kredi imkanlarını gözden geçirebilirsiniz. Kredi çekebilir, mevcut kazançlarınızı arttırabilmek için yeni yöntemler planlayabilirsiniz. Beklediğiniz ortak bir gelir mevcutsa olası gecikmelerden dolayı moralinizi bozmamalısınız. Kaçırdığınız veya gözden kaçırdığınız maddi ve manevi fırsatların hukuki destekle aşılması mümkün gözükmektedir. Aile hukuku ile ilgili bir meseleniz mevcutsa çözüme kavuşturmak mümkün hale gelecektir. Evliliğinizle ilgili üzerinize düşen sorumlulukları da yerine getirmeyi ihmal etmemelisiniz. 


Terazi;

İlişkiniz mevcutsa yepyeni enerjilerle ve yeni bakış açılarıyla ona sarılabilir ve umutla yaşanacak olumlu günleri planlayabilirsiniz. Evliliğe yol açabileceği gibi, çabuk başlayıp gelişen, gidişatı değişebilen ve hayatınıza hız katabilecek bir ilişkinin içine çekilebilirsiniz. Beklenmedik bir ortaklığa girişebilirsiniz. Yeniayın teması ilişkiler olacaktır. Güven ve vefa ihtiyacınızın yoğun olduğu bir süreçte bulunduğunuzdan ötürü daha kalıcı ve adı konulabilen ilişkilerin arayışıyla kafanız da karışabilir. Daha önce karşınıza çıkan ve adı konulmayan bir ilişkiye de başlayabilirsiniz. Miras ile ilgili avantajlı gelişmeler meydana gelebileceği gibi veraset ve ailesel mal paylaşımıyla ilgili olumlu sonuçlar edinebilirsiniz. Ayrıca ebeveyninizin veya yaşlı akrabalarınızın mali desteği ile de karşılaşabilirsiniz. Doğru adım atmak için yavaş ama kararlı ilerlemelisiniz.


Akrep;

Vücutta baş, kalça ve bacaklara dikkat etmelisiniz. Koç burcu enerjisi biraz hoyrattır ve aşırı hareketten kas tutulmaları ve lif kopmaları riski taşıyabilirsiniz. Ayrıca kafayı da korumaya özen göstermelisiniz. Gündelik işlerinizde ve hizmet alanınızda insan ilişkilerinin ağırlığını hissedebilirsiniz. Aceleci ve zorlama davranışlar nedeniyle sorunlar yaşamanız mümkündür. Sabırlı ve sakin başlangıçlara yönelmelisiniz. Bu yeniay enerjileri ışığında bu dönemde hayatımızın akışının hızlı aktığını ve motivasyonumuzun güçlendiğini görebileceksiniz. Ancak fevri, bencil, atılgan ve aceleci davranışlar sergilemeniz nedeniyle hizmet alanınızdaki tüm kişilerle gerginlikler yaşamanız olasıdır. Yanınızda çalışanlar başta olmak üzere her türlü sanat, sahne, çocuklar, sevgi/aşk gibi yaratıcılık gerektiren konularda bilgelik ve sorumluluk özelliğinizi kullanıp ortalığı yatıştırmanız mümkündür. Eşiniz veya iş ortaklarınızla,  yolunda gitmeyen maddi konular yüzünden gerilebilirsiniz. Üstelik bu insanların hayatınızı algı manipülasyonu altında bırakmaları da beklenebilir. İkili ilişkileriniz de sevgi paylaşımıyla ilgili çatışmalar deneyimleyebilirsiniz.


Yay;

Yepyeni hobiler geliştirebilirsiniz. Spora başlamak için ideal bir zamandasınız. Ancak yüksek enerjiden dolayı küçük çaplı kazalara dikkat etmelisiniz. Sıra dışı ekstrem sporlar, ilgi alanları belirleyebileceğiniz gibi sürpriz ve özgürlükçü bir aşkın içine de çekilebilirsiniz. Ancak ebeveyn ve aile sorumluluğu bilinci nedeniyle herhangi bir başlangıca kalkışmak da istemeyebilirsiniz. Sıra dışı aktivitelere yönelme isteğinde olabilirsiniz. Özel hayatınızda evliliğiniz veya çocuklarla ilgili önemli bir karar almanız gereken durumlar meydana gelebilir. Eşinizi kariyer konularda yönlendirmek ve hatta etki altına alma eğiliminde olabilirsiniz. Bu durum sorun yaşamanıza sebebiyet verebilir. Özel hayatınızla ilgili alacağınız kararlarda daha temkinli ve birlikte yaşamınızı paylaştığınız kişileri de gözeterek ilerlemeniz gerekir. Şımarık ve bencil yaklaşımlar size zarar getirebilir ve yalnızlaşmanıza neden olabilir. Hizmet alanınızın mali yapısıyla ilgili önemli ilerlemeler kaydedebilirsiniz. Bu konudaki girişimleriniz kalıcı ve sağlam olacaktır. 


Oğlak;

İlkbaharın enikonu hissedilmeye başladığı ve iklim değişikliğine girildiği bugünlerde doğayla iç içe olabilir, evinizde temizlik veya tadilat yaptırabilirsiniz. Günün teması yuva olacaktır. Ancak hem aile ilişkileri hem de yeni mülk yatırımlarına özlem duyma konusunda sabırsız ve agresif davranışlar içerisinde olmamaya gayret gösterin. Daha hesaplı ve sebatlı davranmanız gerekebilir. Ailenizle yaşıyorsanız tek başınıza eve çıkmak ve özgür ve bağımsız yaşamayı isteyebilirsiniz. Koç burcunun öfkeli, bencil ve ateşli enerjisi davranışlarınıza yansıyabilir. Bilhassa ebeveyninizi ve ailenizdeki yaşlı akrabaları incitme riskinden kaçınmanız gerekmektedir. Mesleki fırsatların ertelenmesi veya gözden kaçması nedeniyle kendinizi baskı altına alma eğiliminde olabilirsiniz. Bundan dolayı kültürel nedenleri öne sürebilir, yaşam modelinizi sorgulamaya ve hatta suçlamaya yatkın olabilirsiniz. Evinizle ilgili bazı yenilikler yapmak isteyebilir, elektrikli aletlerinizi yenileme, yahut tamir ettirme yoluna gidebilirsiniz.


Kova;

İşinizi geliştirmek adına yeni müşteri ağları oluşturabilir, çarpıcı tanıtım materyalleri bastırabilirsiniz. Yeni organizasyonlara katılmak için ideal bir zamandasınız. Akıl ve zihin olarak çok aktif ve canlı bir durumdasınız. Eğitim hayatındaysanız teknik konulara eğiliminiz artabilecektir. Kısa doğa yürüyüşlerinizle bu yoğun enerjiyi akıtmanız mümkündür. Üstelik kışın biriken fazla kilolarınızı da bu yürüyüşler vasıtasıyla atmanız mümkün olabilir. Toplumsal bir etkinlikte boy göstermeniz gerekebilir ve bunun sorumluluğu ile yüzleşebilirsiniz. Ayrıca yakın bir arkadaşınızla ilgili önemli bir sorumluluk üstlenebilirsiniz. Trafikte agresif davranışlardan kaçınmalısınız. Her türlü taşıtla ilgili sakarlık ve kaza riskine açık bulunuyorsunuz. Gayrimenkul yatırımına girişmek, yahut evinizin dekorasyonunu değiştirmek isteyebilirsiniz. Bu konuda yapacağınız girişimler kalıcı olacaktır. Sezgilerinize güvenirseniz doğru cevabı bulabilirsiniz. Psikolojik olarak hapsolma hissi nedeniyle kendinizi baskı altında hissedebileceğiniz durumlar mevcut olabilir. Rüyalarınıza her zamankinden fazla önem vermenizi tavsiye ederim. 


Balık;

Maddi durumunuzun olumluya gideceği bir başlangıç noktasındasınız. Bu dönemde birikim yapabilir, yeni gelir kaynakları yaratabilirsiniz. Maddi ve manevi değer yaratma konusunda atılgan ve sabırsız olabilirsiniz. Teknolojiyi ve insan ilişkilerindeki canlılığınızı kullanmak durumunda olursanız başarıya giden yolda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz. Finansal açıdan sıra dışı yatırım metotlarına yönelebilirsiniz. Bu konuda beklenmedik başlangıçlara hazır bir halde bulunuyorsunuz. Mesleğinizle ilgili önemli sorumluluklar almanız gerekebilir. Sezgilerinize göre yol alabileceğiniz ve tüm maddi başlangıçları buna göre yapabileceğiniz özel etkilere sahipsiniz. Sosyal iletişimde motivasyonunuz yüksek olduğundan ötürü arkadaş ortamlarınızda veya toplumsal sorumluluk projelerinde başarılı ve sözü geçen biri olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Medya ve sanatla ilgili yaratıcılık gerektiren bir işe sahipseniz, kadınlarla ilgili konularda şansınız oldukça yüksektir. 


Gelelim Koç yeniayının Türkiye üzerindeki etkilerine;












T.C.kuruluş haritası, 2022 Güneş dönüşü ve Koç yeniayı ile üçlü kombin yapılmış haritaya göre tamamen toplumsal ve yönetimsel dinamizme kavuşacağımızı söyleyebilirim. Yaklaşan seçimlerde -ki şahsen ben hala bir seçimin yapılacağını sanmıyorum- ortalığın iyice gerileceğini ve halkın bastırılmış sağduyusuna rağmen tansiyonun giderek yükseltileceğini düşünüyorum. 

33 yıllık döngülerde, Güneş dönüşü haritaları doğum haritalarının konumlarına çok yakın görünümlere sahiptir. Aynı Güneş derecesi yanında yükselen derecesi de çok küçük orb mertebesinde kayma gösterir. Türkiye 99.Güneş dönüşü haritasını yaşıyor. Yani 33x3.döngüdeyiz. Doğal olarak kurulum haritasına aşağı yukarı denk bir 2022 Güneş dönüşü yaşıyoruz. Bunu yukarıdaki kombin haritada gözlemleyebilirsiniz. 

Transit Venüs, transit Uranüs ile 11.evde kavuştuğunda, iktisadi bir çöküş öngörüyorum. 30-31 Mart tarihlerine çok dikkat edilmesi gerekiyor. Bugünlerde pompalanan tansiyon ve inatla şişirilmeye devam edilen balonun patlaması kaçınılmaz olacaktır. 

Yurtdışı kaynaklı bir çatışmanın, zaten aşırı kırılgan olan ekonomik dengelerin tamamen çökmesine sebebiyet vermesi mümkündür. 5 Nisan 1994 Tansu Çiller krizinin tam zamanlı Satürn döngüsünde, en can alıcı darbenin bu alandan gelme ihtimali yüksek görünüyor. Ancak bu sefer sokak hareketleri de başlayabilir. Yüksek seçim beklentilerinin balon gibi sönmesi de bu yolla vuku bulabilir. 

Plüton’un Türkiye’nin kriz alanında burç değiştirmesini de hesaba katmakta fayda var. Ayaklanma, isyan, bölünme, ayrışma gibi temalar gündeme gelebilir. 

Yükselen derecesine yerleşen Mars ile eşzamanlı kolluk kuvvetlerinin müdahalesi bile beklenebilir. 

Mecburi bir sulh sağlanması için 6 Nisan 2023 Terazi burcu dolunayını beklemek sağlıklı olacaktır. 

Dolayısıyla, fitili ateşleyen Koç yeniayı, kişisel olarak bir çok olumlu yeniliğe vesile olurken, ülkemiz için ne yazık ki iç karışıklık ihtimallerine sebebiyet veren olaylar zincirini başlatacakmış gibi görünüyor. 


Yükselen burçlarınıza göre afâki, yani gelişigüzel, alelade medya organlarında yazılmış gibi yazmaya çalışıyorum. Buna kendimi mecbur hissediyorum, çünkü astrolojiyi yalnızca yorum ve tavsiyeden ibaret sanan geniş bir kitle var. Siz yine de sadece kendinize özel doğum haritanızın getirileri için danışmanlık almak ve size özel doğru öngörülere kronolojik olarak sahip olmak için bana ulaşabilirsiniz. 

Sosyal medya hesaplarımdan bilgilerime erişebilirsiniz. 


Hayırlı ve uğurlu Nevruz bayramlarınız olsun. Sağ salim ilkbahara ulaştığınız için de kendinizi kutlamayı ihmal etmeyiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder