5 Mayıs 2019 Pazar

5 Mayıs 2019 Boğa Burcu Yeniayı

5 Mayıs 2019 sabah 01:45'te kesinleşecek olan Boğa burcu yeniayı, Ramazan ayının da başlangıcını müjdeliyor olacak. Boğa burcu astrolojide Müslümanlık ile anlamlandırılır. Diğer taraftan kabala ve Musevi inançlarında kutsal olduğuna inanılan bazı sabit yıldızların da Boğa burcunda bulunması sebebiyle mistik bir yeniay sürecini de karşılayabildiğimizi düşünüyorum.

Ay'ın Boğa burcunda yücelim enerjisine sahip olduğu, yani olumlu özelliklerini daha net şekilde ortaya koyduğu da hesaba katılacak olursa, maddi ve manevi olumlu başlangıçların, hayırlı girişimlerin karşılık bulacağından söz etmemiz mümkündür.
Yukarıdaki harita, Boğa burcu yeniayının kesinleştiği anın İstanbul merkezli olarak açılımıdır. Yeniay yeni değerlerin ve umutların yeşereceği, Boğa sembolizminin gereği olarak "sahip olma" ile ilgili kavramların başlangıcı olarak karşılık bulacaktır.
Her ne kadar güçlü etkilere sahip olsa da haritada görüleceği üzere, Mars - Jüpiter karşıtlığının Neptün'e tepe noktası oluşturduğu T-Kare açı kalıbının sıkıntısı yanında, Merkür ve Venüs'ün Satürn-Plüton kavuşumuna bağladığı kare açı kalıpları herşeyin güllük gülistanlık olmayacağını da fısıldıyor.

Mayıs ayının sert açı kalıpları ve temsil ettikleriyle ilgili aylık detaylandırmaları buradan tekrar okuyabilirsiniz. Dolayısıyla yeniay ile başlayıp 19 Mayıs Akrep dolunayı ile sonuçlanacak tüm meselelerde bu ayı etkileyecek bu sert açı kalıplarının rolü olacağını unutmamalısınız.

Yükselen burçlara göre aşağıda kısa kısa özetlediğim yeniay etkilerine göz atmanızda fayda olacaktır.

asc Koç;
Maddi ve manevi değer alanlarımızda önemli ve kritik kararlar alıp bunları sağlam temeller üzerine oturtmak için Boğa dolunayı enerjisini fırsata çevirebilirsiniz. Maddi kaynaklarınızla ilgili ummadığınız hızlı kararlar alabilir, kalıcı yatırımlara girişebilirsiniz. Yardımlaşma temaları önem kazanacaktır. İhtiyacı olanlara balık yedirmekten öte balık tutmayı öğretecek fikirler geliştirebilir, bu yardımlaşma dürtüsünü kendi menfaatlerinize de aktarabilirsiniz. Daha çok konfor alanınız ve maddiyat için önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Girişeceğiniz her başlangıçta iletişim gezegeni Merkür'ün de sizin burcunuzda ilerlemesi nedeniyle fevri hareket etmekten kaçınmanız faydanıza olacaktır. Mesleki ve toplumsal alanınızdaki sert ve hırslı enerjilerin bünyenizdeki izdüşümü öfke olabilir. Mümkün olduğu kadar bu tepki ve tahrikleri sağduyu ile karşılamalısınız.

asc Boğa;
Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sayesinde hedef ve planlarınızı teker teker yerine getirmek için özel fırsatlara sahip olacaksınız. Bir süredir hissettiğiniz devrimci yönünüzü, içgüdülerinizden gelen cesaretli fikirlerle hayat akışınızda kullanmanız için bu yeniay çok önemli enerjiler barındırıyor. Maddiyat ve konfor konularında tasarladığınız ve ön gördüğünüz yenilikleri gerçekleştirmek için de çekinceli davranmamalısınız. Estetik, güzellik, gayrimenkul, dekorasyon ve gıda konularına öncelik vermeniz gerekebilir. Herşeyden önemlisi bedeninizi topraklamanız gerekir. Doğa ile iç içe olabileceğiniz etkinliklere ağırlık vermeli ve zihinsel motivasyonunuzu arttırmak için belki sportif faaliyetlere de hayatınızda daha fazla yer açmalısınız. Hayatınızı tamamıyla farklı yöne ilerletebilecek başlangıçların olacağı günlerden geçiyorsunuz.

asc İkizler;
Arkadaşlık alanınızdan feyz aldığınız konular, fikirler, ilerici ve ilginç tüyolar sezgisel alanınızda size bazı değişimler ve kalıcı alışkanlıklar kazandıracaktır. Yeniay sizin bilinçaltı ve sezgiler alanınızda gerçekleşecek. Kişisel ve ruhsal gelişiminiz için ayrıcalıklı desteklere ve çalışmalara açık durumdasınız ve ilgili konularla bağlantılı çalışmalara girişebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen bazı yenilikler ve girişimler gündeme gelebilir. Bu durumlar estetik, güzellik, görsel ve dünyevi tüm konularda olabilir. Uyum sağlamaya çalışmalısınız. Yönetici gezegeniniz Merkür de arkadaşlıklar ve sosyal topluluklar alanınızda ilerlerken, kalabalık toplulukların arkanızda gücünü hissedebilirsiniz. Dolayısıyla sevdiğiniz arkadaşlarınızın desteği ile tasarladığınız yenilikleri gerçekleştirebilirsiniz. Ancak burcunuzda ilerleyen Mars'ın olumsuz kontakları nedeniyle ikili ilişkilerinizdeki gerginliğin mesleki hayatınıza etki etmesine müsade etmemelisiniz.

asc Yengeç;
Arkadaşlıklar, toplumsal konular ve kurumlar alanınızda gerçekleşecek bu yeniay sayesinde maddiyat ile ilgili önemli etkinliklerde boy gösterebilir, söz konusu etkinliklerin düzenlenmesi ve yönetilmesi konusunda görev alabilirsiniz. Yeni ve kalıcı arkadaşlıklara girişmek için de fırsatlara sahipsiniz. Derdi olanların dermanı olmaya yatkın bir tutumda bulunabilirsiniz. Dolayısıyla aranan bir dost olarak daha çok ön plana geçebileceğiniz koşullar önünüze gelebilir. Sosyalleşmenize neden olacak gökyüzü hareketlerine kavuşuyorsunuz. Kendinizi yanında iyi hissettiğiniz yakınlarınızla keyifili bahar organizasyonlarına katılmaktan geri kalmamalısınız. Mesleki gelirlerinizin meyvelerini toplamaya da başlayabilirsiniz. Bereketli bir sürece girmiş bulunuyorsunuz. Psikolojik ataklarınızın bedensel rahatsızlıklara neden olabileceği gerçeğini aklınızdan çıkarmamalısınız.

asc Aslan;
Mesleki ve toplumsal alanda yepyeni projelere girebilirsiniz. İlginç ve ilerici fikirlerinizden dolayı ön plana çıkabilirsiniz. Estetik, güzellik, beslenme, gayrimenkul ve ticaret konularında yeni bir işe girebilirsiniz veya sektör değiştirebilirsiniz. Fikir birikimlerinizden dolayı danışmanlığınıza başvurabilirler. Yönetici gezegeniniz Güneş te yeniay sürecinde etkin olacağından ötürü toplumda ön plana çıkabileceğiniz ve daha önceden düşünüp de gerçekleştiremediğiniz bir konuda atılım sağlamak için ayrıcalıklı bir yeniay süreci deneyimleyebilirsiniz. Girişimlerinizin maddi getirisi olacağını ve bu getirilerin de hayatınızda kalıcı olabileceğini unutmamalısınız. Üzerinizdeki ağır enerjilerden sıyrılmalı ve hayatın size taşıyacağı tatlı sürprizlerin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. Özel hayatınızdaki olumsuzlukların sizi manevi krizlere sürüklemesine müsade etmemelisiniz.

asc Başak;
Paylaşım kanalıyla edindiğiniz bilgi ve deneyimlerle, hukuki bir meselede başlangıç yapabilirsiniz. Bir miras konusuyla uğraşıyorsanız bununla ilgili kalıcı bir karar elde edebilirsiniz. Yabancı kaynaklı bir işe başlayabilirsiniz. Akademik değeri olan bir eğitim almak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Hayal ettiğiniz ama uzun süredir ertelediğiniz bir yurt dışı seyahatine çıkabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür de ortaklaşa kazançlar alanında ilerlediğinden ötürü, girişimlerinizde kısıtlanma ihtimaline karşı önlem almanız gerekmektedir. Para kaybı yaşamanız durumunda moralinizi bozmamalı ve hemen bu olumsuzluğun ertesinde hayatınıza dahil olacak ve yönünüzü belirleyecek yeniliklerin keyfini çıkarmalısınız. Yuva ve meslek alanı arasında denge sağlarken eşiniz veya ortağınızın da fikirlerine değer vermeniz ve dikkate almanız gerekebilir.

asc Terazi;
Ortaklaşa kazanımlala oluşabilecek kalıcı gelirler elde edebileceğiniz yeni fırsatlara girişebilirsiniz. Keza eşinizin veya ortağınızın maddi bir alacağı tahsil edilebilir. Miras, vergi, sigorta ve devletle ilgili maddi yükümlülüklerinizi karşılayabilecek gelir elde edebileceğiniz bir kaynak yaratabilirsiniz. Ortağınızın veya eşinizin ummadığınız bir zamanda elde ettiği bir maddi gelirle rahata erebileceğiniz şartlar oluşabilir. Satmayı düşündüğünüz bir mülkle ilgili olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Yolculuklarda azami dikkati sarf etmeniz gereken bir süreçte bulunuyorsunuz. Ayrıca hizmet alanında veya iş yerinizde hırsızlık, dolandırıcılık ve benzeri bazı durumlar neticesinde hukuki bir durum ortaya çıkabilir. Sinirlerin gerilmesi, seslerin yükselmesi gibi gergin durumlara yine sizin denge bulmanız, uzlaşı geliştirmeniz beklenecektir.

asc Akrep;
İlişki ve ortaklık alanınızda gerçekleşecek yeniay sayesinde kalıcı bir birliktelik yakalamanız mümkündür. Hizmet alanınızdan tanıştığınız ve beklemediğiniz şekilde partnerlik alanına kayabilen bir tanışıklıktan kaynaklanan bu birliktelik olasılığı bereketli ve doyurucu olabilir. Daha önce denenmiş sıradığı bir ilişki yaşama olasılığı taşımaktasınız. Hem aşk hem de cinsellik bakımından tatmin edici olabilecek bir özel ilişki haricinde, sinerji oluşturabilen ve ortak maddi gelirler getirebilecek bir ortaklık için de çok olumlu etkilere sahip bulunuyorsunuz. Hedeflerinizin somut hale gelmesi için sabırlı hareket etmeniz ve ilgili konulardaki tüm altyapı çalışmalarını tamamlamalısınız. Maddi kaynaklarınızdaki olumlu yükselişin aksine giderleriniz ve masraflarınız da artmaktadır. Özel hayatınıza ve zevk alanlarınıza yaptığınız harcamaların denetimini tutturmanız ve tüm finansal akışı dengelemeniz gerekmektedir.

asc Yay;
İlginç, sıradışı ve alışık olmayan bir hobinizi işe çevirmek için olumlu bir başlangıç dönemindesiniz.  Bedensel bir rahatsızlığınız varsa şifa bulabileceğiniz bir yeniay süreci olacaktır. Çocuklarınızın eğitimiyle ilgili yeni yöntemler barındıran bir sisteme geçiş mümkün gözüküyor. Hizmet alanınızda kalıcı ve bereket getiren değişiklikler yapabilirsiniz. Gündelik işlerinizde verimliliği arttırabileceğiniz yeni bir yöntem geliştirebilirsiniz. Çalışanlarınızın sorunlarını ve beklentilerini dinleyebilir ve geliştirme sağlayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Jüpiter halen benlik alanınızda geri hareketteyken, ikili ilişkiler alanınızdaki Mars ile kavga halinde bulunuyor. Hayatınızdaki eşiniz, sevgiliniz veya ortağınızın cidden hayallerinizde canlandırdığınız kişi olup olmadığını bu dönemde öğreneceksiniz. Ancak dengeleme unsuru yine siz olacaksınız.

asc Oğlak;
Çocuklarınız, evliliğiniz, özel hayatınız ve hobilerinizle ilgili yeni bir döneme giriyorsunuz. Kalıcı ve bereketli bir süreç için yeni başlangıçlar geliştirebilirsiniz. Evlilik teklifi yapabilir veya alabilirsiniz. Çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Beslenme, yemek pişirme, restoran ve otelcilikle ilgili eğitimlere katılabilir, bu alanlarda hobiler geliştirebilirsiniz. Para ve maddiyatla ilgili spekülasyonlara girişebilirsiniz. Parayı ve maddiyatı riske edebileceğiniz kumar gibi oluşumlara ilginiz artabilir. Ancak yine de kendinizi güvende hissettirecek bir yapıda olmalısınız. Benlik alanınızda yönetci gezegeniniz Satürn geri hareketteyen çılgınca girişimler size zarar verebilir. Dolayısıyla güven duyduğunuz ve kalıcılığı olan, risk taşımayan keyif alanlarına yönelmelisiniz. Hizmet alanınızdaki kavga/gürültüyü dengeleyecek ve yumuşatacak kişi siz olmalısınız.

asc Kova;
Evinizle, ebeveyniniz ve akrabalarınızla ilgili yeniliklere girişebilirsiniz. Mülk yatırımı yapabilirsiniz. Dikili ağacınızın olması gerektiği duygusuna sahip olacaksınız. Kök salmak ve köklerinize sahip çıkmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Ebeveyninize ve yaşlı akrabalarınıza güven ve vefa duygularınızı göstereceğiniz oluşumlara girişebilirsiniz. Evinizle ilgili dekorasyon, tadilat ve benzeri operasyonları yaptırabilirsiniz. Toprak ve bahçe işleriyle daha çok meşgul olmak isteyebilirsiniz. Doğa, bahçe, orman, kısacası yeşilin, ağacın, otun ve börtü böceğin olduğu tüm alanlar size bu dönemde çok iyi gelecektir. Zayıflamış aile ilişkilerinizi sağlamlaştırmak, güven almak ve güven vermek adına önemli başlangıçlar deneyimleyebilirsiniz. Harcamalarınıza dikkat etmeli ve en yakın arkadaşlarınız bile olsa maddi konularda manipülasyonlardan kaçınmalısınız.

asc Balık;
Verimli ve getirisi olan diyaloglara ve sohbetlere girişebileceğiniz bir yeniay sürecinde bulunuyorsunuz. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla açık alanda piknik benzeri etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Yeni sosyal bağlantılar geliştirebilirsiniz. İlk ve orta öğretimle ilgili başlangıçlar, eğitimler düzenleyebilirsiniz. Kısa doğa yürüyüşleri ve gezintileri bu süreçte daha çok hayatınıza dahil olabilir. Medya, satış, pazarlama, tanıtım gibi iş faaliyetlerinde verimli ve getirisi kalıcı olabilecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Halen burcunuzda ilerleyen Neptün'ün yine kendisi gibi burcunuzun yöneticisi Jüpiter ile zorlayıcı etkileşiminden dolayı, ilham, sevgi, uzlaşı, barış, fedakarlık ve sağduyu konularında toplumla ters düşüp kendinizi soyutlanmış hissetmeniz mümkündür. Hayalci yaklaşımlarınızı biraz olsun dengelemeniz gerekmektedir.

İlkbaharın kalıcı uyanışını temsil eden Boğa yeniayının, Ramazan ayının ve yeniayın akabinde kutlanacak olan Hıdırellez bayramının hepimize olumlu getirileri olmasını dilerim.


Astroloji danışmanlığı almak için bana ulaşabilirsiniz.
oytunislar@gmail.com

1 yorum:

  1. Elinize sağlık. İnternette araştırırken boğa burcu özellikleri hakkında daha fazla bilgi topladım.

    YanıtlaSil