31 Mayıs 2019 Cuma

2019 Haziran Ayı Burç Analizleri

Haziran ayı ile birlikte 2019 yılının yarısını da tamamlamış olacağız. Hem global, hem de memleket sathında sert geçen bir yıl olmaya devam ediyor. Hayatlarımızda önemli değişimler gözlemliyor olabiliriz. Bir bakıma uyanış yılı olacağını kaydettiğimiz 2019 yılının Haziran geçişinde bakalım gökyüzü ne gibi sürprizler ve gelişmelere fırsat verecek...


Haziran 2019, Mayıs ayına göre daha sert geçişlerin olacağı bir astrolojik görünüm arz ediyor. Yine her ay olduğu gibi bir yeniay bir de dolunay meydana gelecek. Yeniay ile birlikte Ramazan bayramına girmiş olacağız. Resmi tatil verilen arife günüyle birlikte 9 günlük bir bayram tatilimiz olacak. Hazır Güneş de İkizler burcundan geçerken keyif alacağınız kısa mesafeli tatillerin tadını çıkarmaya özen göstermelisiniz. Ancak bu tatiller sırasında ulaşımda fevri hareketlerden kaçınmalı ve emniyetinize azami dikkat göstermelisiniz.

Ayın sonuna doğru, 6 Mayıs tarihinde iptal edilen İstabul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin 23 Haziran tarihinde tekrarı yapılacak. Kendi adıma, bu seçimin de iptal edilme olasılığının yüksek olabileceğini, iptal edilmese bile tatsızlıklar ve haksızlıklarla geçebileceğini, geçen yıl yine aynı tarihe denk gelen 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimlerine benzer sonuçlarla karşılaşabileceğimizi öngörüyorum. Şimdiden hakkımızda hayırlısı olmasını diliyorum. Gerçi hakkımızda tarihsel boyutta bir hayırsızlığı kabullenmiş bir vatandaş olarak, can kayıplarının olmadığı, insanlarımızın taciz, tecavüz ve benzeri travmalardan arınmış bir şekilde eşit ve adaletli bir ortamda yaşamalarını diliyorum. Asgari beklenti, azami tevekkül şeklinde Haziran ayının da sorunsuz bir şekilde akıvermesini bekliyorum. Ancak ne yazık ki bu tekrarlanmış seçim tarihi astrolojik olarak çok sert bir transit geçişine denk düşüyor. Aylardır dillendirilen bir iç savaşın fitilinin ateşlenmesi, Mars'ın sırasıyla Satürn ve Plüton karşıtlıklarını tamamlaması sırasında ortaya gelebilir kanaatindeyim. Toplumsal kaos, ayrışma, zaten ekonomik bir yıkıntı altında toplum bireylerinin öfkeli ve saldırgan tutumlarının coşması ile tetiklenebilir.

2019 yılının en ateşli zamanlarından geçiyor olacağız. Zira Temmuz ayındaki tutulmalarla birlikte epey çalkantılı bir sürece kayabileceğimizi de belirtmeden geçemeyeceğim.

Aşağıda sırasıyla Haziran ayındaki transit hareketlerini ve açıklamalarını okuyabilirsiniz.

1 - 4 Haziran tarihleri arasında Venüs ve Satürn, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Boğa, Satürn'ün ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, bilhassa iş ve mesleki ilişkilerde saygı, ciddiyet ve kalıcılık sağlanması mümkün olacaktır. Her iki gezegenin de yönetiminde olduğu burçlarda bu olumlu bağlantıyı sağlamasından ötürü maddi ve manevi değerlerde, kurulacak ilişkilerde ve maddi girişimlerde istikrar tesis edilme ihtimali yüksek olacaktır.

3 Haziran'da İkizler burcunun 12.derecesinde bir yeniay gerçekleşecektir. Eşzamanlı olarak bayram tatili de başlamış olacaktır. İkizler burcu kısa yolculukları, akrabalarla ve kardeşlerle iletişimi temsil eder. Dargınların barışacağı, sevenlerin bir araya gelip keyifli sohbetler edeceği olumlu bir yenilik hayatlarımıza dahil olacaktır.

4 Haziran'da Merkür Yengeç burcuna geçiş yapacak. 27 Haziran'a kadar bu burçta transitine devam edecektir. Korunma ve güvenlik konularına kafa yormak, milli meselelerle ilgili sohbetler etmek bu süreçte daha fazla karşımıza çıkacaktır. Merkür Yengeç burcunda dinlemeyi, dinledikleri ile empati kuran, anılara düşkün, hafızası güçlü, biriktirmeyi seven, duygulu, bazen alınganlık gösterebilecek kadar kırılgan olabilen bir yapı sunacaktır. Milli meselelere, çevresel eylem ve olaylara karşı hassasiyet gelişecektir. Olan bitenin enerjisini ve titreşimlerini algılamak daha kolay olacaktır. Çoğunlukla sözler akıl filtresinden değil de, duygu filtresinden geçirilerek ifade edilecektir. Merkür Yengeç burcu transitinde halk konserleri veya toplu olarak etkileşim sağlanan keyif ortamları etkinliğini arttıracaktır.

9 Haziran'da ise Venüs İkizler burcuna geçiş yapıp 4 Temmuz'a kadar transitine bu burçta devam edecektir. Venüs İkizler burcunda sosyal, tatlı dilli ve ilişkilerde pek de sadakat aranmayan bir konumda yönünü belirler. Ekonomik olarak da stabilitesi olmayan durumlar arz edebilir. Harcamalarda israf riskine karşı dikkat edilmesi bu transit süresince gerekebilir. Hızlı düşünmek ve hareket etmek Venüs İkizler döneminde etkin olacaktır. Sosyal dayanışma ve iletişim ağı kurmak bu transit sayesinde kolaylaşabilir. Dolayısıyla iş ağlarınızı geliştirmek için harekete geçmenizi öneririm. Bilginin ve entelektüel birikimin ilişkileri belirleyeceği bir transit söz konusu olacaktır.

9 - 15 Haziran tarihleri arasında Güneş ve Neptün, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in İkizler, Neptün'ün ise Balık burcunda olduğu bu görünümde, hedefler ve hayaller arasına sıkışmak, kurban rolüne bürünmek, kendini aldatmak, gerçekleşmeyecek hayaller peşinde koşmak, bilhassa iletişim ve haberleşme konularında yanlış anlaşmalar ve hedef saptırmak, algı manipülasyonları ve kandırmalarla karşılaşma riski oluşacaktır. Deniz taşımacılığı ve ticareti ile ilgili aksaklıklar veya kaza haberleri ile karşılaşabiliriz.

10 - 16 Haziran tarihleri arasında Güneş ve Jüpiter, 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in İkizler, Jüpiter'in ise retro durumda Yay burcunda olduğu bu görünümde, kaza risklerinin yanında bilhassa siyaset arenasında faşizme kayan davranış ve söylemlerle karşılaşma durumunda olabiliriz. Hukuk dışı söylemler, dinsel saptırma ve istismar durumları ile yüzleşmemiz mümkündür. Geçmişte yapılmış uluslararası anlaşma ve sözleşmelerle ilgili yaptırımlar gündeme gelebilir. Dinin siyasete karıştırılması ile ilgili meseleler tekrar gün yüzüne çıkabilir.

13 Haziran'da Mars, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacaktır. Yengeç burcunda düşük enerjili çalışan Mars'ın, geleceği inşa etme amaçlı bir motivasyon sunması, güvenlik ve barınma ile ilgili mücadeleye destek oluşturması açısından global bir etkiye sahip olacaktır. 2 Temmuz'da gerçekleşecek olan Güneş tutulmasında gündeme gelecek konularda, Mars'ın önemli temalar ortaya koyması açısından bu tarih kilit bir etki taşımaktadır.

14 - 19 Haziran tarihleri arasında Mars ve Neptün, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Yengeç, Neptün'ün ise Balık burcunda olduğu bu görünümde, yaratıcılığın ve korunma dürtüsünün güçleneceği, aile veya birlik olma kavramının manevi olarak güçleneceği etkiler gündeme gelecektir. Medya skandalları yanında deniz fenomenleri meydana gelebilir. Merkez üssü deniz veya okyanus tabanı olan depremler oluşabilir. Kendini ailesi ve dahil olduğu klan/cemaat için feda edebilen bir yapı vermektedir.

14 - 20 Haziran tarihleri arasında Mars ve Satürn, 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Yengeç, Satürn'ün ise retro durumda Oğlak burcunda olduğu bu görünüm Haziran ayının en sert transitlerinden biridir. Başta orman yangını riski oluşturması yanında, toplumsal güvenlikle ilgili korkular, ağır bir otorite karşısında tek vücut halinde organize olup mücadele etme kavramının ortaya çıkması beklenebilir. 1 Mayıs 2013 tarihinde Boğa-Akrep aksında aynı görünüm sonrasındaki bir ay içinde Gezi olayları etkisini göstermişti. 10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Mars ve Satürn bu sefer Akrep burcunda kavuşuma gitmişlerdi. Ülkenin çok sert terör olayları ile sarsıldığı 2015 yılının 25 Eylül'ünde bu sefer Mars ve Satürn, değişken nitelikli burçlarda kare açı kalıbına sahip olmuşlar, Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırısı 10 Ekim 2015 günü Ankara garında meydana gelmişti. Bu sefer Mars, düşük çalıştığı bir burçtayken Satürn yönetiminde olduğu sağlam bir konumda retro pozisyonda bulunuyor. Ağır bir diktatörlüğe evrilen çaresiz bir toplum yapısı olarak bu transiti değerlendirebilirsiniz.

16 - 21 Haziran tarihleri arasında Merkür ve Neptün, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Yengeç, Neptün'ün ise Balık burcunda olduğu bu görünümde, medya  iletişiminde manipülatif etki ve manevi duyguların okşanması yanında bilgi kirliliği ve hedef şaşırtma gibi durumlar oluşabilir. Demagojiye uzayan sert tartışmalar, yaklaşan belediye seçimlerinin daha da kıran kırana geçeceğini işaret edecektir. Ancak toplumsal bir korku halinin de epey yerleşebileceği riskini göz ardı etmemek gerekecektir. Bu transit sırasında tolumda skandal haberler ortaya çıkabilir.

16 - 22 Haziran tarihleri arasında Merkür ve Satürn, 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Yengeç, Satürn'ün ise retro durumda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, otoriteye karşı fikirsel münahazaralar beklenebilir. Bilhassa toplumun güvenliği ve bekaa tartışmaları yine yoğun biçimde kamuoyunu meşgul edecektir. Çok sert tartışmaların yanında geçmişte meydana gelip tekrar ortaya dökülebilen konular nedeniyle medyanın ikiye bölünme ihtimali de oluşmaktadır.

16 - 22 Haziran tarihleri arasında Jüpiter ve Neptün, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Jüpiter'in retro posizyonda Yay, Neptün'ün ise Balık burcunda olduğu bu görünümde, hayal kırıklığı anahtar kavram olacaktır. Verilmiş sözlerin tutulmaması, umut edilen veya beklentide olunan eylemlerin boşa çıkması mümkündür. Medyatik, hukuki ve dinsel istismarların da tavan yapacağını eklemek gerekiyor.

17 Haziran'da Yay burcunun 25.derecesinde bir dolunay gerçekleşecek. Bununla ilgili ayrı bir makale yazacağım.

18 - 26 Haziran arasında Merkür ve Mars birlikte hareket edeceklerdir. Yani kavuşum etkisinde bulunacaklardır. Tam da seçimlerin yenileneceği günlere böyle gergin bir transitin denk düşmesi enteresandır. Bu kavuşumun etkisi, hırslı ve saldırgan konuşma tarzı, hızlı araç kullanma, hızlı muhakeme ve organize olabilme, zorbalık uygulama, fikir çatışmaları, ticari ve toplumsal etikten uzak davanma, geleneksel bilgiden ve ticari etikten uzak davranışlar, rekabetli ortam beklememiz gereken durumlardır. Aile içinde mücadele ve baskı da söz konusu olabilir. Ebeveyn ilişkilerimize dikkat etmekte fayda var.

19 - 25 Haziran tarihleri arasında Merkür ve Plüton, 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Yengeç, Plüton'unise retro durumda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, ağır karşılıklı ithamlar ve saldırgan bir toplumsal iletişim şekli ile karşılaşabiliriz. Toplumsal bir tartışmanın fitilinin ateşlendiği zamanlar olması ve tam da tekrarlanan belediye seçimlerine denk düşmesi nedeniyle zaten uzun zamandan beri olan toplumsal ayrışmanın sözel olarak yoğun biçimde ortaya dökülmesi beklenebilir.

20 - 26 Haziran tarihleri arasında Mars ve Plüton, 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Yengeç, Plüton ise retro durumda Oğlak burcunda olduğu bu görünüm, muhtemelen Haziran ayınında maruz kalacağımız en sert astrolojik transit olacaktır. Tecavüz, cinsel taciz vakaları, global veya yurt sathında katliam derecesinde ölüm vakaları, savaş çığırtkanlıklarının ve güçler arasındaki tehditlerin doruğa ulaşması olarak ihtimalleri sıralamam gerekiyor. Bir önceki Mars - Plüton karşıtlığını 1 Ağustos 2017 tarihinde yaşadığımızı hatırlatmak istiyorum. Ancak o günlerde Satürn ve Plüton farklı burlarda bulunuyorlardı ve bu iki kötücül etki henüz bir arada değildi.

21 Haziran'da Neptün, Balık burcunda retro hareketine başlıyor olacak. 27 Kasım tarihine kadar da geri gitmeye devam edecek. Yine 21 Haziran'da Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıp 23 Temmuz'a kadar bu burçtaki transitine devam edecek.

23 - 29 Haziran tarihleri arasında Venüs ve Jüpiter, 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün İkizler, Jüpiter'in ise retro durumda Yay burcunda olduğu bu görünümde, ilişkilerde abartılı davranışlar, tutulmayacak sözlerin verilmesi ve beklentilerin yıkıma uğratılması nedeniyle oluşabilecek kırgınlıklar gündeme gelebilir. Ekonomik olarak ciddi bir krize de işaret edebilecek bu karşıtlık, müsriflik ve israf ekonomisinin neden olacağı kriz yüzünden ekonomik daralmaya da işaret etmektedir. Uluslararası finans kuruluşları ile mecburi anlaşmalar yapılacaksa o tarih gelip çatmış olabilir. IMF yahut benzeri uluslararsı tefeci kurumlar tekrar sahneye çıkabilir.

24 - 30 Haziran tarihleri arasında Venüs ve Neptün, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün İkizler, Neptün'ün ise retro pozisyonda Balık burcunda olduğu bu görünümde, ilişkilerde yoğun bir aldanma/aldatılma etkisi söz konusu olabilir. Geçmişte kalmış bir biten ilişkiye meyledilme nedeniyle güncel ilişkinin yara alması teması gündemde olabilir. Samimiyeti yanlış anlamak ve gerçekçi olmayan ilişkilere çekilmek de bu transiti belirleyici temalardan biridir. Kamuoyunda aşk skandalları ile karşılaşabiliriz.

27 Haziran'da Merkür Aslan burcuna geçiş yapacaktır. 7 Temmuz'da başlayacak Merkür retrosu sayesinde 19 Temmuz'da tekrar Yengeç burcuna geri gelecek ve retroyu Yengeç burcunda tamamlayacaktır. Dolayısıyla Temmuz ayının yarısı Merkür retrosu ile geçecektir. Merkür Aslan burcunda buyurgan, dramatik ve cömert tavırlar yanında aktif bir zihin yapısı da sunmaktadır.


Yukarda sıraladığım aylık etkileri ilerletilmiş doğum haritalarınızın üzerine yerleştirip ne gibi potansiyellerin sizi beklediğini ve kritik kararları hangi şartlarda alabileceğinizi belirleyebilirsiniz. Astrolojinin detayları ilerletilmiş doğum haritalarında ve güneş dönüşü haritalarında etkin olarak çalışıyor. Detaylı analizinizi öğrenebilmek ve danışmanlık (yüz yüze veya uzaktan yazılı olarak hazırlanmış halde) almak için bir mail atmanız yeterlidir. (oytunislar@gmail.com)

Çok sert görünümlerin olacağı bu Haziran ayında sabır ve sükunet dilerim.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder