1 Mayıs 2019 Çarşamba

2019 Mayıs Ayı Burç Analizleri

Havaların enikonu ısınmaya başladığı ve kuş cıvıltılarının hayatlarımızı keyiflendirmeye başladığı günlere eriştik. Güneşin tam da Boğa burcu geçişinde toprağın, yeşilin ve genel anlamıyla doğanın en canlı olduğu zamanlardan geçiyoruz.


İki ay zor zamanlardan geçmiş olabiliriz. Bilhassa Balık burcundaki Merkür retrosu başta olmak üzere, Neptün etkili açıların tam da mevsim geçişlerinde bağışıklık sistemlerimiz üzerinde olumsuz etkilerinin varlığı bir parça keyfimizi kaçırdı. Nisan ayının başından itibaren siyasi ve ekonomik belirsizlikler ise halen devam ediyor. Nisan Mart'tan daha keyifsizdi denebilir. Umarım Mayıs da Nisan'dan daha olumsuz gelişmelerle tadımızı kaçırmaz. Gündemi belirleyen kişilerin ve yöneticilerin bir sonraki bir öncekinden güzel olacak tahminleri ne yazık ki pratikte pek tutturulamıyor.

2019 Mayıs ayı epey zengin astrolojik bağlantılara sahip gözüküyor. Olumlu etkilerin yanında çok sert geçişler ve gündemi epey meşgul edebilecek fenomenlerin yaşanma ihtimalinin de yüksek olduğu bir ay olacak. Sabit ve sağlamcı Boğa burcunda uçarı Uranüs etkisi yeni yeni hissedilmeye başlamışken Güneş, Merkür ve Venüs bu Uranüs ile kavuşum yapacak. Oğlak burcunda retro durumda olsa bile yakın temas halinde olan Satürn ve Plüton'un da bu gezegenlerle olumlu da olsa yapacağı açıların kritik değerlere sahip. Boğa burcunun son çeyreğinde sıralanmış olan sabit yıldızların da varlığını hesaba katacak olursak, 13 - 19 Mayıs arasındaki hafta epey çalkantılı ve dinamik etkiler barındırıyor. 19 Mayıs'ta Akrep burcundaki Dolunay ile birlikte yükselen tansiyon bir nebze azalabilir.

Lafı fazla uzatmadan, her zaman olduğu gibi kronolojik bir aylık sıralamaya çalışacağım.

1 - 6 Mayıs arasında Merkür ve Satürn, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Koç, Satürn'ün ise Oğlak burcu gibi öncü niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, otorite figürleri ile iletişim sorunları, karar alma konusunda engellenme, fevri ve plansız alınmış kararların ertelenmesi ve reddedilmesi, yönetimde olan kişilerin belirlenmiş hedeflerde sapmalar olması nedeniyle planlanan eylemlere engel oluşturması gibi olumsuz ve sert durumlar ortaya çıkabilir.

3 - 9 Mayıs arasında Merkür ve Plüton, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Koç, Plüton'un ise Oğlak burcu gibi öncü niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, iletişim konularında baskıcı ve fesat tavırlar, kanun ve nizam dışı söylemler, zorbalık vakaları ve manipülatif zihin oyunları ile karşılaşmamız mümkündür.

3 - 8 Mayıs tarihleri arasında Merkür ve Jüpiter, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Koç, Jüpiter'in ise retro pozisyonda Yay burcunda olduğu bu görünümde, iyimser bir bakış açısı geliştirmek mümkün gözükmektedir. Dinsel öğretilerin ışığında bireylerin kendilerini manevi olarak besledikleri, pozitif bilimler vasıtasıyla da zihinsel/iletişimsel sorunların üstesinden gelebilmek için destekleyici etkilere sahip olabilecekleri mümkün gözükmektedir. Satürn ve Plüton'un yıkıcı ve kısıtlayıcı etkilerinin, Jüpiter'in vereceği güven ve pozitif bakış açısı sayesinde ilerleyebilmek mümkün olacaktır. Kavgadan ve söz düellolarından sakınabilmek, arınabilmek ve sebat gösterebilmek için öğrenilmiş/denenmiş/deneyimlenmiş müsbet bilgileri ve araçları kullanmak mümkün olacaktır.

5 Mayıs'ta Boğa burcunun 14.derecesinde bir Yeniay meydana gelecektir. Müslümanlar için de Ramazan ayının başlangıcı olacaktır.

6 - 12 Mayıs arasında Mars ve Jüpiter, 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın İkizler, Jüpiter'in ise retro durumda Yay burcu gibi değişken niteliklerdeki burçlarda çatışma görünümüne girmesi nedeniyle, her türlü sosyal, akademik ve eğitsel konularda fikirsel çatışmaların olabileceğini göz önünde bulundurup bu mücadeleci dönemde dengelenme sağlanmalıdır. Din merkezli savaşların ve yolculuklardaki kaza olasılıklarının yükselebileceğini de göz önünde bulundurmak gerekmektedir. Hukuk ve adaletle alakalı sert mücadelelerin de olması beklenebilir. Kardeşler ve akrabalarla oluşabilecek hak/hukuk mücadelesine de dikkat öekmek isterim.

6 Mayıs'ta Merkür, düşük enerjiyle çalıştığı yerleşimde olacağı Boğa burcuna geçiş yapacak ve 21 Mayıs tarihine kadar da bu alanda transitine devam edecek. Sabit ve statükocu fikirlerin ağırlık kazanacağı ve iletişimsel olarak daha atıl kalınabilecek bir süreçten geçmiş olacağız.

7 - 13 Mayıs tarihleri arasında Venüs ve Satürn, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Koç, Satürn'ün ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, ilişkilerde kıstlanma, sevgiyi aktaramama, değer yargılarında katı ve zorlayıcı bakış açısı ve bilhassa ekonomik olarak kişisel bir darboğaz durumu meydana gelebilir. İlişkilerde saygı ve resmiyetle alakalı zorlayıcı durumlar ortaya çıkabilir. Öncelikli olarak mesleki yoksunluk, yöneticiler tarafından kişisel değerlerin göz ardı edilmesi, süregelen meslek pozisyonlarında ekonomik darboğaz nedeniyle kişisel tatmin duygularının sekteye uğraması olarak özetlenebilir.

8 - 13 Mayıs tarihleri arasında Merkür ve Uranüs Boğa burcunda birlikte hareket edecekler. Yani kavuşum halinde bulunacaklardır. Bakış açılarını, sabitleşmiş fikir ve kuramları yerle bir edebilecek bir etkiden söz edebiliriz. Maddi/manevi değerlerle ilgili bilişsel devrim, isyan ve sıradışılığa yönelme mümkün olacaktır. Diğer taraftan hesapta olmayan kararlar, şaşırtıcı gelişmeler, toprakla, para politikalarıyla ve emlakla ilgili devrimci ve alışık olandan dönüştürücü niteliğe sahip kuramlar ortaya çıkabilir.

9 - 12 Mayıs  arasında Güneş ve Neptün, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Boğa, Neptün'un ise Balık burcunda olduğu bu görünümde, hayallere ve ideallere ulaşmanın daha olası göründüğü anlaşılabilir. Maddi ve manevi hedeflere ulaşmak için vizyon ve öngörünün etkisinden faydalanmak gerekliliği ortaya çıkacaktır.

9 - 14 Mayıs tarihleri arasında Venüs ve Jüpiter, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Koç, Jüpiter'in ise retro pozisyonda Yay burcunda olduğu bu görünümde, sevgiyi aktarmakla ilgili daha rahat davranacağımızı, zamanında kaçmış ilişki fırsatlarının tekrardan değerlendirilmesinin mümkün gözüktüğü bir görünüm meydana gelecektir. İki iyicil gezegenin olumlu bir enerji akışıyla temas etmesinin meydana getireceği genişletici ve zenginleştirici etkiden faydalanmanızı öneririm. Yaşama sevgisi ve sahip olunan kısmetlerle ilgili şükretmeyi sağlayan bu 5 günlük sürede manevi yanınızı da güçlendirmeyi düşünebilirsiniz.

9 - 15  Mayıs arasında Venüs ve Plüton, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Koç, Plüton'un ise retro durumda Oğlak burcu gibi öncü niteliklerdeki burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, ilişkilerde ağır kıskançlık, baskı ve açmazlarla karşılaşmamız mümkündür. Ne yazık ki taciz ve tecavüz vakalarında artış gözlemlenebilir. Toplumsal baskı ve hukuksuzlukların bireysel yaşam enerjisini kısıtladığı bu 6 günlük süreçte her türlü maddi ve manevi risk ve beladan kaçınılması gerekmektedir. Değerler çatışması ve iş ilişkilerinde diktatörce baskılara boyun eğmeme güdüsünü hissetmemiz olasıdır.

11 - 16 Mayıs tarihleri arasında Güneş ve Satürn, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Boğa, Satürn'ün ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, maddi ve manevi konularda kalıcı sorumluluklara girmek, ciddi yatırımlara yönelmek ve düzen kurmakla ilgili çok olumlu 5 günlük sürece sahip olacağız. Güçlü ve sağlam getirisi olacak girişimlerde bulunmak, yakın geçmişte yeterli hissetmeyip geri çekilmiş bir konuda eksik alt yapıyı tamamlayıp tekrardan çaba göstererek ilerlemek için olumlu etkilere sahip bulunumaktasınız. Maddi getirisi olacak yatırım ve girişimlerinizi bu 5 günlük süre içerisinde tamamlamaya özen gösteriniz.

14 - 19 Mayıs tarihleri arasında Güneş ve Plüton, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Güneş'in Boğa, Plüton'un ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, hayatlarımız için köklü dönüşümler ve değişimlerin kolaylıkla olabilmesi için olumlu bir süreçte bulunacağız. Tamamen farklı bir meslek dalından para kazanmak veya süregelen kazanç modelinizi kökten değiştirmek için en uygun süreçte bulunuyor olabilirsiniz. Keza, süregelen işinizde terfi yoluyla daha yüksek bir kazanca erişmek için dönüşüm gerekiyorsa, harekete geçmek için uygun bir zamandasınız. Toplumların kaderini değiştirecek ve global etkisi olabilecek olayların bu 5 günlük süreçte tetiklenmesi de mümkün gözükmektedir.

14 - 17 Mayıs  arasında Venüs ve Mars, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Koç, Mars'ın ise İkizler burcunda olduğu bu görünümde, tartışma ve gerginlik sonucu doğan kısa süreli ilişkiler ve aşk kaçamakları potansiyeli gözükmektedir. Diğer taraftan mevcut kırgınlıkların ve dargınlıkların da sükunetle çözülmesi için olumlu bir etkidir. Sosyal çevrenizden veya yolculuk sırasında tesadüfen tanışılan kişilerle ilişkiye yönelme olasılığının değerlendirilmesi gerekebilir.

15 Mayıs'ta Venüs, yönetiminde olduğu Boğa burcuna geçiş yapacaktır ve 9 Haziran tarihine kadar da transitine bu alanda devam edecektir.

16 Mayıs'ta Mars Yengeç burcuna geçecektir ve 2 Temmuz tarihine kadar da transitine bu alanda devam edecektir.

17 - 22 Mayıs tarihleri arasında Merkür ve Satürn, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Boğa, Satürn'ün ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, sabit ve statükocu fikirlerin halen geçerli olduğu ve geleneksel bilginin etkinliğinin değer kazandığı bir süreç oluşacaktır. Para piyasalarında daha önce de karşılaşılmış ve denenmiş kuram ve politikaların tekrar gündeme gelmesi mümkündür. Uzun zamandır tasarlanan, söylenti olarak kabul edilen IMF veya benzeri bir ekonomik sürece girilebilir.

18 - 23 Mayıs tarihleri arasında Merkür ve Plüton, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün Boğa, Plüton'un ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, tüm öğrenilmişlerin dönüşüme tabi olabileceği bir süreç meydana gelecektir. Bildiğimizi sandığımız katı ve etkin öğretilerin aslında çok daha derin ve farklı anlamları olduğunu da idrak edeceğimiz bir etkiyle yüzleşebiliriz. Global anlamda para politikalarında köklü değişim ve dçnüşümlerin söz konusu olabileceğini, ticaret savaşlarının ve ambargoların ortaya çıkabileceğini gözlemleyebiliriz.

18 - 25 Mayıs tarihleri arasında Venüs ve Uranüs Boğa burcunda birlikte hareket edecekler. Yani kavuşum halinde bulunacaklardır. Maddi ve manevi değerlerde çözülme, sıradışı ve ani gelişen ilişkilere çekilme, beklenmedik kazançlar yanında hesapta olmayan harcamaların ortaya çıkacağı durumlarla karşılaşabiliriz. İsyankar ve geleneklere ters bir görünüm çizen kadın figürlerinin kamuoyunu etkilemesini gözlemleyebiliriz.

19 Mayıs'ta Akrep burcunun 27.derecesinde bir Dolunay meydana gelecektir. Detaylarını ayrı bir başlık altında ileriki bir tarihte paylaşacağım.

21 Mayıs tarihinde hem Güneş, hem de Merkür İkizler burcuna geçiş yapmış olacaktır.

22 - 25 Mayıs arasında Mars ve Uranüs, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Mars'ın Yengeç, Uranüs'ün ise Boğa burcunda olduğu bu görünümde, su yollarında veya köprülerinde kaza riskinin yüksek olabileceğini göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Deniz kazaları, denize düşen hava araçları, denizden veya akarsudan oluşabilecek tsunami, sel veya taşkın neticesinde meydana gelebilecek kazalar görülebilir. Ani ikamet değişimleri veya taşınma arzusu ortaya çıkabilir.

30 Mayıs - 4 Haziran arasında Merkür ve Neptün, 90 derecelik zorlayıcı (kare) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün İkizler, Neptün'ün ise Balık burcu gibi değişken niteliklerdeki ve etkin çalıştıkları burçlarda sert görünüme girmesi nedeniyle, fikir hırsızlıkları, telif haklarıyla ilgili polemikler, ilk ve orta öğretim kurumlarının niteliği ile ilgili toplumsal tartışma ortamları, bilhassa medya ve haberleşme konuları ile ilgili zihinsel manipülasyonlar ve yalan haberlere rastlamak olasıdır.

30 Mayıs - 2 Haziran arasında Venüs ve Neptün, 60 derecelik destekleyici (sekstil) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Boğa, Neptün'ün Balık burcunda olduğu bu görünümde, manevi değerlerin ruhsal tatmin sağlayacağı, sanatsal yaratıcılığın güçleneceği üç günlük bir olumlu süreç deneyimlenecektir.

31 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında Merkür ve Jüpiter 180 derecelik zorlayıcı (karşıt) açı kalıbına sahip olacaklar. Merkür'ün İkizler, Jüpiter'in ise retro durumda Yay burcu gibi değişken niteliklerdeki ve yönettikleri burçlarda çatışma görünümüne girmesi nedeniyle, tartışmaların hararetli ve gürültülü olacağı, kibirli bir iletişim tarzının taraflar arasında hüküm sürmesi ve "ben bilirim" edasıyla yürütülen gergin iletişim uslüpleri gündemde olacaktır. Bu gergin açının tam da ramazan bayramına denk düşmesi nedeniyle yurtiçi ve yurtdışı yolculuklarda yoğunluk beklenebilir. Ayrıca kaza risklerinin de fazlalaşacağı göz önünde bulundurulmalıdır. Dikkatsizlik ve denetimsizlik nedeniyle sık sık trafik kazalarına rastlanabilir.

31 Mayıs - 4 Haziran tarihleri arasında Venüs ve Satürn, 120 derecelik destekleyici (üçgen) açı kalıbına sahip olacaklar. Venüs'ün Boğa, Satürn'ün ise retro pozisyonda Oğlak burcunda olduğu bu görünümde, bilhassa iş ve mesleki ilişkilerde saygı, ciddiyet ve kalıcılık sağlanması mümkün olacaktır. Her iki gezegenin de yönetiminde olduğu burçlarda bu olumlu bağlantıyı sağlamasından ötürü maddi ve manevi değerlerde, kurulacak ilişkilerde ve maddi girişimlerde istikrar sağlanma ihtimali yüksek olacaktır.

Yukarda sıraladığım etkileri ilerletilmiş doğum haritalarınızın üzerine yerleştirip ne gibi potansiyellerin sizi beklediğini ve kritik kararları hangi şartlarda alabileceğinizi belirleyebilirsiniz. Astrolojinin detayları ilerletilmiş doğum haritalarında ve güneş dönüşü haritalarında etkin olarak çalışıyor. Detaylı analizinizi öğrenebilmek ve danışmanlık (yüz yüze veya uzaktan yazılı olarak hazırlanmış halde) almak için bir mail atmanız yeterlidir. (oytunislar@gmail.com)

Mayıs ayının maddi/manevi olarak hepinize hayırlı ve bereketli getiriler sunmasını dilerim.


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder