30 Ekim 2016 Pazar

30 Ekim 2016 Akrep Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkileri

Merhaba,

Bugün Türkiye saati ile  tam 20:36'da Akrep Burcu'nun 7.derecesi ve 43.dakikasında bir Yeniay meydana gelecek. Aynı burcun 9.derecesindeki Merkür ile kavuşum halinde olacak bu yeniay haliyle Merkür etkisiyle davranacaktır.

Tam yeniay konumundaki astrolojik haritayı altta görüyorsunuz. Bu konumdayken ASC İkizler burcunda olacaktır. İkizler burcunun yönetici gezegeni de Merkür olacağından akıl, zihin, iletişim, haberleşme ve bilgi ile ilgili tüm fenomenler etkin haldedir diyebiliriz. Yeniay haritasında Venüs-Satürn 6.evde kavuşum halinde, Mars-Uranüs arasında 8-11 aksında bir kare açı kalıbı, Merkür-Neptün arasında 5-10 aksında partil üçgen kalıbı, Jüpiter-Plüton arasında ise 5-7 aksında bir kare açı kalıbı oluşmaktadır.

Mecburi bir barış anlaşmasını simgeleyen bir gökyüzü görünümünün varlığından söz edebiliriz. Sıradışı hizmet bağlatıları ve sorumluluklar kaçınılmaz hale gelirken, görüntüyü kurtarma (!) amaçlı girişilen ilişkiler de söz konusu olabilir. Dışarıya karşı ilham verici bir ilişkinin iç yüzü tamamıyla farklı algı yaratma ve zihin manipülasyonuna yol açma amaçlı olabilecektir. Sezgilerin ve içgüdülerin yoğunlaşacağı ve kişilerin bu içgüdüsel durumlarını faydaya çevireceği koşullar önümüze gelecektir. Toplumsal özgürlük temasını yakalayabilmek için savaşma fikri de yeniayın temalarından birini oluşturuyor. Aslında haritanın yükseleninin İkizler burcunda olması ve iletişim temelli bir yenilenme söz konusu olacağından fikirler, anlaşmalar ve mecburi olarak günü kurtarma girişimleri yeniayın temasını oluşturacaktır.

Akrep sembolizmi krizlere, istifade etmeye, paylaşıma ve irade gücüne karşılık geldiği için, maddi krizlerin aşılması için hevesli başlangıçlar yapılması ve durumu kurtarma amaçlı menfaat anlaşmalarını karşımıza getirecektir. Bu başlangıçların bir bakıma zorunlu olarak hayatlarımıza dahil olmasını gözlemleyebiliriz. Tabi yine bir Akrep burcu klasiği olan ketumluk, gizlilik ve gizemli davranış modellerinin etkin olacağını söyleyebiliriz.

Arkadaşlık ilişkilerimizde biraz yalnızlaşabileceğimiz, özgürlük temasını taşımaktan ve kendi başımıza buyruk hareket etmekten ötürü ilişkilerimizin hırpalanabileceği koşullarla karşılaşabiliriz. Evliliklerin ve ilişkilerin zorunlu dönüşüme uğrayabileceği şartlar da önümüze gelebilir.

Ekim ayında gerçekleşen bu ikinci yeniay konumunun burçlara olan etkilerine bakarken yükselen burcunuza karşılık gelen yorumu okumanızı tavsiye ederim.

Koç;
Hayatınızın krizli alanlarında yeni bakış açıları geliştirmek, gündeminizin size getirdiği olumsuz şartlarda ayrıntılı aksiyon planı oluşturmak ve ortaklaşa bir maddi kazanç elde edebilmek üzerine başlangıç yapabilecek durumdasınız. Eşinizin veya ortağınızın maddi durumuyla ilgili aşama sağlayabilirsiniz. Devlete ait maddi yükümlülüklerde, kredi ve borçlarda yeni fırsatları değerlendirebilirsiniz. Kendinize sakladığınız sorunların üzerine daha rahat bir bakış açısıyla eğilebilecek, daha ketum bir ruh haliyle bu sorunları giderebileceksiniz. Özgür hareket etmek arzusu nedeniyle ilişkilerinizin kısıtlanması gündeme gelebilir. Mesleki alanınızda beklenmedik güç savaşları meydana gelebilir. Eğer insan ilişkilerinizi doğru idare edebilirseniz kazanım sağlayabilirsiniz. Ancak fevri ve hesapsız davranışlarınız size bu mücadeleyi kaybettirecektir. Kariyerinizi dönüştürmek için mesleki ortaklıklara girme koşulları ve fırsatları zorlayıcı olabilir. Stratejinizi iyi kurmalısınız. 

Boğa;
Yeni bir ilişkiye veya ortaklığa başlamak için olumlu enerji ve fırsatlara sahipsiniz. Halihazırda böyle bir partner adayınız var ise ona açılmak için tam sırasıdır. Bu birlikteliği başlatmak için yalnızca partnerinizle, yani muhatabınızla olmayı tercih edeceksiniz. Ketum davranmak, derin duygular içerisinde olmak ve hassas bir duygusal yapıya bürünmeniz mümkündür. Talepkar bir tutumla ikili ilişkilerinize yöneleceksiniz. Ancak kıskançlık, şüphe ve kurcalama eğiliminiz artacaktır. Bu da yeni kurulacak ilişkilere zarar verebilir. Cinselliğin de olmazsa olmaz bir duruma geleceği bu yeni süreçte enerjiniz yükselecektir. Hizmet alanınızda sahip olduğunuz fırsatların hukuki bir mücadeleye dönüşmemesi için azami dikkati sarf etmeniz gerekiyor. Bilhassa bir ortaklığa sahipseniz, bu ortağın sizden saklamış olduğu bazı gerçekler nedeniyle başınız ağrıyabilir. Ruhsal özgürleşme teması üzerine mücadele veriyor olabilirsiniz ve bunun için profesyonel destek almayı düşünebilirsiniz. 

İkizler;
Hizmet alanınızda gerçekleşecek bir yenilik dolayısıyla hayatınızda farklı ve daha önce deneyimlemediğiniz bir sürece giriyor olacaksınız. Üreme organlarıyla ilgili sağlık kontrolünüzü yaptırmanız gerekebilir. Herhangi bir rahatsızlığınız mevcutsa şifa bulabileceğiniz durumlar ortaya çıkabilir. Yanınızda çalışan insanların sırlarına ortak olabileceğiniz, sır saklamayı öğreneceğiniz şartlar oluşabilir. Çalışanlarınızın açıklarını takip etmeniz gereken, bir bakıma dedektiflik gerektiren bir durum karşınıza çıkabilir. İz sürmek durumunda kalabilirsiniz. Çalışma ortamınızın ve bu ortamdaki kişilerin gizli yönlerine eğilebilirsiniz. Diğer taraftan partneriniz veya ortaklığınızla ilgili ilişki sorunları, mesleki ideallerinize ve üretkenliğinize zarar verebilecek koşulları önünüze getirebilir. Bu konuda ilginç fikirlere sahip dostlarınızdan fikir alabilirsiniz. Maddi krizlerinizi aşmak için değişim ve dönüşüm ihtiyacınızı ortaya koyup yeni stratejiler belirleyebilirsiniz. 

Yengeç;
Gizemli konulara merakınız artacaktır. Bilhassa özel hayatınızda, çocuklarınız ve eşinizle ilgili sır tutmanız gereken bir mesele karşınıza çıkabilir. Spekülatif işlere merakınız artabilir. Kumar, borsa ve benzeri konularda hamleleriniz olabilir. Su sporlarına ilginiz artabilir. Kapalı bir yüzme salonuna yahut bir dalış kulübüne kayıt yaptırabilirsiniz. Esrarengiz yayınlara ilginiz artar. Polisiye, korku, gizem türü filmler ilgi alanınıza daha fazla girebilir. Libidonuz artacağından cinsel yönü ağır basan bir aşka yelken açabilirsiniz. Mevcut özel ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili güç savaşları süregelmekte olup sizin denge sağlama çalışmalarınızda zaman zaman zorlandığınız koşullar meydana gelebilir. Hizmet alanınızda süregelen ilişkilerle ilgili sorunları sağduyunuzla çözme girişimleri karşılıksız kalabilir ve sizi ruhen ve zihnen yorabilir. Dolayısıyla tüm bu olumsuz koşullardan uzaklaşmak ve nefes almak için özel hayatınızda yeniliklere ve ilham verici başlangıçlara yönelebilirsiniz.

Aslan;
Hayatınızın krizli alanlarında manevi destek hissedeceğiniz ve bu desteğin kendi köklerinizden veya ailenizden geliyor olabileceğini fark edip buna göre bir aksiyon planı oluşturabilirsiniz. Bir sır veya sizden saklananları ortaya çıkartabilirsiniz. Merkür etkisiyle konuşulmamışlar, konuşulması ertelenenler gündemde olacaktır. Ancak yine de öğrendiklerinizden hoşlanıp hoşlanmamak sizin kişisel menfaatlerinize göre şekillenecektir. Maneviyatla ve aile kavramıyla ilgili özel enerjiler açığa çıkacaktır. Ebeveyninizle daha ilham verici bir ilişki tarzı benimseyebilirsiniz. Miras gelirleriyle ilgili bazı haberler alabilirsiniz. Hizmet alanınızdaki varoluş mücadelesi zihinsel ataklar ve hukuki beklenmedik koşullar nedeniyle zorunlu dönüşümlere işaret etmektedir. Ayrıca iş ağınızla ilgili fırsatlar ve gelişmeler de hizmet alanı koşullarınızda zorlanmanızı ve dönüşüm ihtiyacınızı körüklemektedir. İçinize kapanmanızın daha hayırlı olacağı bir süreçten geçiyorsunuz. 

Başak;
Gizemlerle ilgilenmek, cinsel fanteziler yaratmak, sevdiğinizle loş bir ortamda romantizmi harekete geçirecek bir müzikle baş başa kalmak veya su kenarlarına kısa gezintiler yapıp oksijen almak için çok uygun bir gündesiniz. İlham verici bir sosyal ilişkiye başlamış olabilirsiniz. Yeniay sürecinde sizin burcunuzun yönetici gezegeni Merkür etkili olacağı için bilhassa sezgisel ve yaratıcı değeri olan işlere girişmek için çok olumlu enerjilere sahipsiniz. Sanatsal veya edebi yönü olan çalışmalarınızın gündeme geleceği başlangıçlar deneyimleyebilirsiniz. Yeni bir eğitim sürecine başlayabilirsiniz. İş ağınızı geliştirmek için çalışmalara girişebilirsiniz. İlham verici bir ilişkiye veya ortaklığa başlamak için sosyal ortamınızdan karşınıza çıkacak fırsatlardan faydalanabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızdaki olumlu fırsatları özel hayatınızdaki anlamsız harcamalara ve kumar olasılığı taşıyan giderlere aktarmaktan şiddetle kaçınmalısınız. 

Terazi;
İradenizi dış dünyaya yansıtmakta pek başarılı olamayabilirsiniz. Ancak sebat göstererek, maddi kaynaklarınız ve manevi değer yarattığınız alanda güvenilirliğinizi ortaya koyabileceğiniz başlangıçlar yapmaya muktedirsiniz. Gündelik hayatın rutinlerinden ve streslerinden kaçmak ve kendi keyfinize göre yeni bir şeyler yapmak için çok uygun bir süreçtesiniz. Zihinsel gücünüzün yükseleceği, haberleşmeye önem vereceğiniz ancak biraz bilgiç tavırlarla finansal kaynaklarınızı kontrol altında tutmak isteyeceğiniz bir başlangıç noktasındasınız. Söz konusu finsansal girişimlerinizin hizmet alanınızda da ilham verici gelişime neden olacağını fark edeceksiniz. Ortaklığınız veya özel ilişkinizdeki ani meydana gelen kopartıcı etkilere, sosyal ilişkilerinizdeki kısıtlanmaların ve özgüven eksikliğinin neden olduğunu fark edeceksiniz. Yeniay sayesinde karar vereceğiniz yeniden yapılanma sürecinde ketum davranmanız gerekecektir. 

Akrep;
Genellikle iç dünyanızı ilgilendiren, cinsellik, sırlar ve gizli tutulan olaylara ve esrarengiz konuların araştırmasına yönelik bir yenilik hayatınıza girebilir. Aşırıya kaçmamak üzere hayatınızın zevk noktalarıyla ilgili özel deneyimler yaşayabilirsiniz. Hayatınızın bundan sonraki döneminde size yol gösterecek bazı manevi bilgiler edinebilmeniz mümkündür. İlişkiniz mevcutsa bu ilişkideki maneviyat dozunu planlayabilecek bir başlangıç noktasındasınız. İlişkinizi daha ideal bir seviyeye yükseltmek için diyaloğa önem verebilirsiniz. Evliliğinizde veya ilişkinizde daha önce başınıza gelen bazı deneyimlerle ilgili tekrar değerlendirme yapmanız gerekebilir. Eski hatalarla yüzleşmeniz mümkündür. Finansal kaynaklarınızla ilgili sorumluluk bilinci nedeniyle hizmet alanınızda planladığınız sıradışı başlangıcı ertelemeniz göndeme gelebilir. Sosyal mücadelenizdeki inadınız, kıskançlık ve belki de dönüştürme hırsınız nedeniyle beklenmedik bir başarısızlıkla karşılaşabilirsiniz. 

Yay;
Sezgilerinizin ve bilinçaltınızın derinliklerinden feyz alabileceğiniz bir gün yaşıyorsunuz. Ana hedefiniz aileniz ve aile büyüklerinizin sorunlarına eğilmek, manevi sorumluluk almak ve destek vermek, miras ve vergi konularıyla ilgili harekete geçmek gibi aileyi ilgilendiren konularla yoğunlaşabilirsiniz. Zihinsel gücünüzün artacağı, bilgelik, cesaret, irade ve uzlaşma gibi erdemlerin hayatınızda daha fazla yer tutabileceği bir başlangıç yapabilirsiniz. Eğitim vermeye başlayabilirsiniz.. İdeal kavramları ihtiyacı olanlara aktarmakla yola çıkabileceksiniz. Sezgileriniz daha da güçlenecektir. Ancak finsansal anlamda güçlü ve çetin bir mücadelenin içinde yer alabilirsiniz. Gizli düşünce ve planlarınızı yavaş yavaş uygulamaya ve işler hale oturtmaya başlayabilirsiniz. Ani gelişebilecek yolculuklar ve eğlence etkinlikleri, sorumlu ve ciddi hayata bakış açınızı bir nebze yumuşatacaktır. Arkadaşlarınızdan gelen fırsat tekliflerinin maddi açıdan size zarar getirebileceğini unutmamalısınız.

Oğlak;
Gökyüzündeki Merkür etkili yeni ay sizin sosyal sorumluluk projelerinde yer almanız gerektiğini işaret ediyor. Toplumsal kriz yaratan konularla ilgili imkanlarınız dahilinde güçlü ve manevi bağlar kurarak sorunların üstesinden gelebileceğiniz bir organizasyona liderlik edebilirsiniz. Hayatınızdaki krizlerin üstesinden gelebileceğiniz bir bilgi birikimine sahip bulunuyorsunuz. Merkür sayesinde bu alandaki noksanlıkları tamamlayabilecek, olumsuzlukların giderilmesi için gerekli fikir alış verişlerini kurabileceksiniz. Kariyeriniz için yeni fırsatlar hayatınıza dahil olmakta, ancak siz alışkanlıklarınızı değiştirme konusunda direnç gösterdiğiniz için söz konusu fırsatları geçiştirme yoluna gidebilirsiniz. Aile bireyleri ve akrabalarla ilgili ani kayıplar, öfke patlamaları ve tartışmalar gündeme gelebilir. Evinizle ilgili elektronik eşyaların arızalanması ve sizi yarı yolda bırakması mümkündür. Ev içerisindeki küçük çaplı beklenmedik kazalara karşı dikkatli olmalısınız

Kova;
Mesleki farkındalık bilincinizin yoğunlaşacağı, kariyer alanınızda olarak gizli kalmış bazı konuları açığa çıkarmanın size manevi tatmin getireceği bir yeniay etkisi altındasınız. İş arkadaşlarınızın dertlerine maddi ve manevi derman olabilmeyi arzu edeceğiniz bir süreçtesiniz. Yeni bir işe başvurabilir, daha önce başvurup ta belki de umudunuzu kestiğiniz bir işten cevap alabilirsiniz. Maddi kaynaklarınız ve manevi yapınızı idealize ettiğiniz duruma taşıyabilmek için kariyerinizle ilgili bu başlangıcı yapmayı uygun görüyorsunuz. İçinizi, duygularınızı, kalbinizi ve zihninizde yer alan negatif düşünce kalıplarını incelemeye alabilir, artık işinize yaramayan toksik etkileri olan zararlı düşünce, duygu ve davranışları değiştirmek, dönüştürmek için cesaret edebilirsiniz. Değişim ve yeniden oluşum için gerekli irade gücünü bu yeniay sürecinde bulabilirsiniz. İçsel gücünüzü açığa çıkarmak veya geri kazanmak için çaba gösterebilirsiniz. Size cazip gelen konularda başlangıçlar yapabilirsiniz  

Balık;

Sezgilerinizin, ruhsal ve zihinsel yeteneklerinizin doruğa çıkabileceği, merhamet, sağduyu, maneviyat ve tanrısal iletişim boyutunun genişleyebileceği bir etkide bulunuyorsunuz. Yurtdışı kültürler ve bilhassa deniz ve okyanus kenarında bulunan ülkelerle ilgili yolculuk planları yapabilirsiniz. Zihninizin sınırsızlığını keşfedebilir, hayallerinizin derinliğine dalabilirsiniz. Sezgilerinizin, önsezi ve içgüdülerinizin hassaslaşacağı ve dolayısıyla bu yetilerinizi kullandığınız mecralara açılacağınız bir başlangıç deneyimleyebilirsiniz. Sezgileriniz güçlü, duygu dünyanız ön planda olur. İç dünyanızda mutlu, rüyalar bakımından zengin ve ruhani anlamda tatmin ve huzur aradığınız bir süreçtir. İdeallerinizi ve hayallerinizi gerçekleştirmek için elinize güzel fırsatlar geçebilir. Sanat alanında yaratıcılığını kullanabilir ve yeteneklerinizi, sezgilerinizle birleştirerek ortaya güzel eserler çıkarabilirsiniz.  Mistik konular ve rahatlama teknikleri ile ilgilenebilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder