14 Ekim 2016 Cuma

16 Ekim 2016 Koç Burcu Dolunayı ve Burçlara etkileri

Merhabalar,

Ekim ayında yine bizi kritik bir dolunay süreci bekliyor. Uranüsyen bir dolunay olacağı için şaşırtıcı, hatta şok edici gelişmelere açık haldeyiz diyebilirim.


16 Ekim 2016 Pazar sabahı saat 07:24 te gerçekleşecek olan dolunayın anlık haritasını yukarda görüyorsunuz. 23 derece 14 dakika koç burcunda meydana gelecek ve 22 derecede retro harekette bulunan Uranüs ile kavuşum halinde bulunacak. Dolunayın kritik etkilerinden biri de, Koç burcunda ilerleyen Ay'ın dispozitörü Mars ta Oğlak burcunda Plüton ile kavuşumda bulunuyor. Kötücül etkiye sahip Mars yüceldiği konumda ve yine kendisi gibi kötücül olan Plüton ile kavuşumda olması, gezegen yoğunluğunun öncü burçlarda seyretmesi, Venüs'ün zarar gördüğü Akrep burcunda ilerlemesi, Satürn'ün ay düğümlerine partil kare açıda bulunması pek te hoş gelişmeler arz etmiyor. İlginç bir diğer görünüm ise dolunay fazını oluşturan Güneş ve Ay'ın haritanın tam ASC aksına denk düşmesi...

İlişkiler, ortaklıklar, gizli düşmanlıklar dolunay fazının odak noktasını oluşturuyor bu durumda. 1-7 aksında vuku bulacak dolunay, hayatlarımızdaki ilişkilerin gizli ve beklenmedik fenomenlerini aydınlatabilir. Esaslı kopmalara anlam veren Uranüs, duygusal çözülme, ilişkilerdeki sonlanmaların farkındalığı ve tamir edilemeyecek hale gelen duygusal ilişkilerin artık sonlandırılması gerektiğini işaret etmektedir. Ancak bu bitişleri kanlı mı kansız mı toparlamalı, burada biraz sorun olacağa benzer. Zira Mars-Plüton kavuşumu, iletişimde duygulardan arındırılmış net ve dönüştürücü bir tutum sergileneceğini de göstermektedir. Üstelik Terazi burcunda ilerleyen Merkür ile de partil kare açıda bulunan Plüton'un rolü önemli olacaktır. Gergin konuşmalar, sabırsızca alınan kararlar, ilişkilerin yerle bir olmasına ve dönüşmesine neden olabilecek davranış modelleri, gerginlikler, hatta ve hatta kavgalar da ortaya çıkabilecektir. Dolunay enerjisinin yaklaşık bir hafta öncesinden başladığını da hatırlatmak isterim. İçinde bulunduğumuz günlerde muhtemelen ilişki temelli sorunlar yaşıyor olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Bilhassa baş rolde duyguları temsil eden Ay olduğu için de duygusal ataklarınızın yoğun olduğunu kestirebiliyorum. Durumu içselleştirmeden, sabır göstererek, kaçınılmaz sonun belki de gerekliliğinin bilincine vararak dolunayın kopartıcı etkilerinden bir nebze de olsa uzaklaşmak mümkün olabilmektedir. Burada üzerinde özenle durulması gereken nokta, diyaloglardaki gerginlik dozunun ayarlanması olacaktır. Koç enerjisiyle sabırsız ve belki de kaba bir duygusal yapının, Terazi gibi diplomatik ve paylaşımcı bir enerjiyle karşılaşması, çatışması ve bundan optimum faydayı çıkartması çok güç olacaktır. Duygular Uranüs gibi bir ayrıştırıcı yardımıyla ya tamamiyle kopacak, yahut belirli bir süreliğine dondurulmuş olacaktır. İlişkiler odaklı olan bu dolunayda öfke problemleri olanların sağduyulu davranması çok önem kazanacaktır. Devam etmesi muhtemel ilişkilerde ise denge ve uyum sağlanması, ancak özgürlük temasının da unutulmayacağı gerçeği ile yüzleşilecektir.

Dolunayın Uranüs desteği teknolojik problemleri, arızaları, havacılık sorunlarını ve taşıt kazalarını getirebilir. Olumlu bir gözle baktığımızda ise teknolojik devrimlere bilimsel bir bakış açısıyla yaklaşıp irdelemeyi ve önemli sonuçlar çıkartmayı da kolaylaştıracaktır. Koç burcu önemli başlangıçları gösterdiği için de insanlık tarihi için değerli bir teknolojik gelişmenin veya buluşun ortaya çıkması sevindirici olacaktır.

Burçlar üzerindeki etkilerine geçecek olursak, yükselen burcunuza göre okumanızı bilhassa tavsiye ediyorum.


Koç;
Dolunay fazının en önemli burçlarından birine mensupsunuz. Ayın uzun süreli boşluk etkisi nedeniyle akşamüstüne kadar oldukça düşük enerjilere sahip olabilirsiniz. Hala Koç burcu enerjisinde olsanız bile herhangi bir başlangıç yapmak için yeterli arzuya sahip olmayabilirsiniz. Dolunay mevcut ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili önemli bir farkındalık geliştirmenize neden olabilir. Karşınızdaki kişinin sizin hayatınızı dengeye oturtması faydasıyla bir değişim meydana getirmesi olasıdır. Burada önemli olan konu sizin bu zorunlu değişimi ne şekilde değerlendirip benliğinizle kabul etmenizdir. Hem baskıcı hem de asi bir ruh yapısına bürünebilirsiniz. Özgürlük bilincinizi ortaya koymalı ve öfkeli davranışlardan uzak durmanız gerekmektedir. Mesleki konularda otorite figürleriyle çatışmalardan kaçınmanız gerekmektedir. Dolunayın kopartıcı etkisi nedeniyle sonradan pişman olabileceğiniz bir karar vermeniz olasıdır. Sağduyu ve sükunet günün en değerli erdemleri olacaktır. 

Boğa;
Gün boyu içe kapanık ve isteksiz bir ruh haline sahip olabilirsiniz. Günün ilk saatlerinden akşama kadar ay boşluğu etkisi sürecektir.Sabah meydana gelecek olan Uranüs etkili dolunay nedeniyle, kontrolünüz dışında gelişen çarpıcı ve şaşırtıcı olaylar etkisiyle değişime zorlanacağınız ve buna vereceğiniz tepkilerin dozunu ayarlamakta dengenizi korumak zorunda kalacağınızı fark edeceksiniz. Bir ilişkinizi kaybedebilirsiniz veya beklemediğiniz birinden beklemediğiniz bir ihanete maruz kalabilirsiniz. Burcunuzun yöneticisi Venüs, zarar gördüğü konumda olduğundan sevgisiz hissetmeniz olasıdır. Zihinsel alanda Mars ve Plüton kavuşumu ise vereceğiniz tepkilerin geri dönülmesi zor iletişim sorunlarına neden olabileceğini gösterecektir. Gizli düşmanlıkların ortaya çıkıyor olması kalbinizi kırabilir.  Tepkilerinizi kontrol etmek üzerine farkındalık geliştirmeyi öğreneceğiniz bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Burada geliştireceğiniz sağduyu çok önemli olacaktır. 

İkizler;
Akşam saatlerine kadar dahil olduğunuz toplulukların ve arkadaş gruplarının derdi ve tasasıyla düşük enerjilere sahip olacaksınız. Ayın boşluk sürecini yalnız geçirmeniz daha hayırlı olabilir. Şaşırtıcı bir şekilde gelişebilecek bir tartışma bir arkadaşlık ilişkinizin sonuna gelmiş olabileceğinizi gösterebilir. Dolunayın Uranüs etkisi hem ani gelişmeyi hem de beklenmedik kopmayı meydana getirebilir. Dahil olduğunuz bir toplulukta asi davranışlarınız konusunda uyarı alabilirsiniz. Liderlik etmek istediğiniz bir sosyal çevrede davranışlarınız yanlış algılanabilir. Dengeye gelmeniz konusunda baskı hissedebilirsiniz. Fiziksel bir şiddet veya kavga riskine açıksınız. Hayatınızın krizli alanlarıyla ilgili sert bir dönüşümle yüzleşebilirsiniz. Maddi veya manevi olarak ilişkide bulunduğunuz partneriniz veya ortağınız tarafından beklenmedik bir tepki veya darbe ile de karşılaşabilirsiniz. Tüm bu farkındalıklardan ötürü tepkileriniz sertleşebilir. Köşeye sıkışma hissi kaydedebilirsiniz.

Yengeç;
Sabahtan akşam saatlerine kadar aklınızda mesleğinizle ilgili yeniden yapılanma isteği olabilir ancak herhangi bir başlangıca girişmeksizin düşük enerjilerle vakit öldürebilirsiniz. Mesleki alanda deneyimleyeceğiniz Uranüs etkili dolunay sayesinde iç dengenizi yakalamak adına devam ettirdiğiniz işinizden ayrılmayı bile güdeme getirebilirsiniz. Bilhassa özgürlük teması, otorite figürleriyle çatışma veya ortaklığınızı dönüştürmek üzere motive olmanız dolayısıyla bilhassa mesleki bir kopma arzusuna sahip bulunuyorsunuz. İtidalli davranıp vereceğiniz kararın doğurabileceği sonuçları görmeli ve söz konusu mesleki ilişkilerdeki gerginlik nedeniyle almayı düşündüğünüz kararın nelere mal olabileceğini iyi düşünüp tartmanız gerekebilir. Ailenizden destek alabilirsiniz. Ancak onların tavsiyeleri ve bilgi birikimleri de sizi bir parça gerebilir. Öfke patlamalarına ve bu durumun sizin kişisel ve mesleki ilişkilerinize zarar vermesine müsade etmemeniz gerekmektedir. 

Aslan;
Gün boyunca bilhassa zihinsel enerjilerinizde düşüklük hissedebilirsiniz. Ay boşluğunda meydana gelen dolunay darbesi sayesinde hukuki ve zihinsel tüm fenomenlerinizle ilgili farkındalıklar geliştirebileceğiniz durumlar oluşabilir. Asi davranışlarınızı gidermeniz konusunda baskıya varan uyarılarla karşılaşabilirsiniz. Ani gelişebilen yüzleşmeler nedeniyle bazı somut veya soyut değerlerinizi geçmişe gömmek durumunda kalmanız mümkündür. Haksızlığa uğradığınızı düşünebilirsiniz. Çevrenizdeki kişilerin ihanetine maruz kaldığınızı düşünebilir ve herbirini kendinizden uzaklaştırmayı tasarlayabilirsiniz. Karşılıklı denge ve uyum kurmanız gereken Asabiyet dozunu düşürmeniz icap edebilir. Hukuki bir sürece sebebiyet verebilecek bir tartışmaya maruz kalmanız da beklenebilir. Hizmet alanınızda iletişimsel kırgınlıklar ve köprüleri atmaya çok uygun bir ruh halinde oluşunuz sebebiyle kopmalar ve çatışmalar deneyimleyebilirsiniz. 

Başak;
Ayın uzun süreli boşluk etkisi üzerine bir de dolunay enerjisi sizi epey yoracaktır. Dolunayın gerçekleşeceği saatlerde kendinizi umutsuz ve yorgun hissedebilirsiniz. Üstelik hayatınızın krizli alanında farkındalık geliştirmenizin zaruri olabileceği Uranüs etkili dolunay nedeniyle sinirleriniz de yıpranabilir. Ortak maddi kazanımlar veya eşinizin maddi kaynaklarıyla ilgili beklenmedik bir kriz durumu nedeniyle dengenizi kaybedebilirsiniz. Bu durumu çözmek ve krizi gidermek isteyebilirsiniz. Ancak bireysel maddi kaynaklarınızın dengeli durumunu bozmak ta istemeyebilirsiniz. Bu ikilemler maddi veya manevi olabilir. Somut bir ihanette bulunmuşsanız dolunayda bu durum ortaya çıkabilir. Gerek medeni durumunuz, gerekse ailevi ilişkileriniz zarar görebilir. Yanlış ilişkilerden dolayı başınıza gelebilecek iletişim kazalarına karşı risk taşıyor olabilirsiniz. Maddi ve manevi değer yarattığınız alanlarda dengeyi ve uyumu yakalamak adına vereceğiniz savaşın karşılığını almak zor olacaktır.

Terazi;
Karışık ve karmaşık ilişkiler yumağı ile geçireceğiniz bir dolunay süreci sizi bekliyor. Üstelik tüm gün sürecek ay boşluğu da çabalarınızın karşılıksız olabileceği ihtimalini güçlendiriyor. İlişkiniz ve kendi benliğiniz arasında meydana gelecek dolunay enerjisi nedeniyle kendinizi yorgun hissedebilirsiniz. İlişkiniz ve ortaklığınız ile ilgili kopmaya veya ani bir bitişe neden olma ihtimali taşıyan bu dolunay, kendi duygusal dengenizle ilgili farkındalık geliştirmenize de neden olabilecektir. Bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir ve metin olmanızda fayda vardır. Mevcut ikili ilişkilerinizde kalmalı mı yoksa devam etmeli mi sorusuna cevap bulabileceksiniz. Beklemediğiniz ve ani şekilde ortaya çıkabilecek gizli düşmanlıklar üzerinde değerlendirme yapabilirsiniz. Ancak kendi içinizdeki öfke patlamalarını ve bilhassa bu öfkeli ruh halini ebeveyninize veya aile bireylerinize yansıtmaktan kaçınmalısınız. Kendinizi suçlamamalı ve baskı altına almamalısınız. Bu saatten sonra akışta kalmak doğru olacaktır.

Akrep;
Bilhassa psikolojik ataklar ve asabiyet nedeniyle ruhsal denge arayışına vesile olacak Uranüs etkili dolunay etkisini bilinçaltı düzeyde hissedeceksiniz. Beden sağlığı ile ilgili özellikle baş bölgesiyle bağlantılı sorunlar meydana gelebilir. Baş yaralanmalarına neden olabilecek ani sakarlıklar ve ufak çaplı kazalar canınızı sıkabilir. Diğer taraftan, hizmet alanınızdaki ani çıkışlarınızın beklemediğiniz bir etki yaratmış olması ve bu etkiye beklemediğiniz bir tepkiyle karşılaşmanız mümkündür. Davranışlarınız nedeniyle çalışanınızla yolunuz ayrılabilir. Aşırı motive olduğunuz sosyal bir projede, medya, reklam, eğitim, pazarlama gibi konularda, birlikte çalıştığınız kişilere baskı kurmanız nedeniyle çatışmalar yaşayabilirsiniz. İçgüdüsel davranışlarınız, sezgi ve fikirleriniz de keza çevrenizdekilere baskıcı yaklaşımlarda bulunmanıza neden olabilir. Yine beklentiniz dışında gelişen bir ihanetle sarsılma riskine de sahipsiniz. Çevrenizdekilerin sizi kullanmasına müsade etmemelisiniz.

Yay;
Gün boyunca bedensel ve ruhsal olarak  düşük enerjili hissedebilirsiniz. Dahil olduğunuz sosyal topluluklardan, arkadaşlarınızdan veya mesleki alanınızdan tanıdığınız insanlardan eleştiri alabileceğiniz, davranış şeklinizin sorgulandığı, eleştirildiği ve bununla ilgili bir parça da baskı hissettiğiniz bir durumla karşılaşabilirsiniz. Sizden değişim göstermeniz talep edilebilir. İlişkilerinizde denge ve uyum üzerine istemediğiniz nutuklar dinleyebilirsiniz. Bu durumda sizde öfkeye neden olabilir. Kendinizi doğru ifade edemediğinizi, anlatamadığınızı fark edebilirsiniz. Etrafınızdaki kişilerin sizin zekanıza ulaşamadıklarını düşünebilirsiniz. Diğer taraftan çocuklarınızla ilgili beklemediğiniz ani bir durumla ilgili yüzleşme yaşayabilirsiniz ve çözüm bulmanız beklenebilir. Evliliğinizle ilgili bir değerlendirme aşamasına gelmiş olabilirsiniz. Evlenmeyi düşünüyorsanız da ani bir kararla bu isteğinizi gerçekleştirme telaşına girebilirsiniz. İlişkilerde ani gelişmeler olabilecektir.

Oğlak;
Sabah saatlerinde yatağınızdan bile kalkmak istemeyeceğiniz bir enerji düşüklüğü ile karşılaşabilirsiniz. Hayatınızın odak noktası olan meselelerde büyük bir değişim ve dönüşüm isteğine sahip olabilirsiniz. Mesleki alanda dengenizi oynatabilecek bir durumla karşılaşmanızın olası hale gelebileceği bir dolunay sürecinde olacaksınız. Kişisel asiliğiniz ve kendinize ayrı bir yol açma arzunuz nedeniyle, duygusal dinamikleriniz ve yürütmek zorunda olduğunuz kariyeriniz arasında çatışma kaydedebileceğiniz bu dolunayın kopartıcı bir etkisi olacağını bilmeli ve itidalli davranmalısınız. Mesleğinizle ilgili önemli bir farkındalık ta hissetmeniz mümkündür. Kariyerinizle ilgili kulağınıza gelecek bir haber veya bilgi neticesinde küplere binmeniz ve pireyi yakarken yorgandan olmanız kaçınılmazdır. Çalıştığınız sektörü bile değiştirmeyi göze alabileceğiniz bu önemli değişime girişmeden önce artısı be eksisiyle tüm olasılıkları değerlendirmeniz gerekmektedir.

Kova;
Düşük enerjiye neden olabilecek ay boşluğu başlangıcında ciddi bir dolunay deneyimleyeceksiniz. Kardeşler ve komşularla ilgili ilişkilerde tartışmalar, denge yitimi ve belki de köprülerin atılmasına neden olabilecek diyaloglar kaydedebilirsiniz. Asi davranışlarınız ve bakış açılarınız nedeniyle ayrı boy çekmeniz ve ilişkilerinizin dengesini yitirmeniz meydana gelebilir. Değişim beklentisiyle karşılaşabilirsiniz. Hali hazırda zihinsel ve sezgisel dinamiklerinizin sosyal çevrenizde kaçınılmaz bir değişim meydana getirmesi gerektiğinin farkındasınız. Bu dolunayla birlikte, içinize attığınız öfkenizin kaynağı olan sosyal ilişkilerinize zaman ayırmayı ve gerekiyorsa da onları teker teker hayatınızdan uzaklaştırmayı denemek isteyeceksiniz. Sosyal çevrenizle aranızın açılmasının sebepleri üzerinde düşünmeli ve gerekiyorsa da karşılıklı diyalogla sorunların üzerine gitmelisiniz. Gerçekleşen dolunayın zarar gören ikili ilişkilerde denge arayışınıza da cevap vermesi beklenebilir.

Balık;

Sabah saatlerinde başlayacak olan ay boşluğu üzerine gelecek olan dolunay enerjisiyle kendinizden emin olmadığınız ve maddi/manevi düşük enerjiler deneyimleyeceğiniz bir süreç yaşayacaksınız. Maddi kaynaklarınızla ilgili ön görmediğiniz bir harcama ortaya çıkarabilir. Finansal durumunuzdaki ve ortaklaşa kazanımlardaki dengeyi bozabilecek bu durum, sizde asabiyet ve sürüden ayrılma isteğine neden olabilir. Maddi ve manevi değer yarattığınız konularda değişime zorlanma ve bakış açınızı değiştirme baskısıyla karşılaşabilirsiniz.Üstelik bu baskılar bir de arkadaş çevrenizden gelme ihtimali taşıyorsa öfke kontrolünü sağlamakta güçlük çekebilirsiniz. Arkadaşlarınızla para işiniz varsa, bu dolunayda bu para işi de zor bir aşamaya girebilir. Aldığınız veya verdiğiniz borçlarla ilgili ilişkileriniz gerilecektir. Bundan sonra kesinlikle böyle bir finansal yakınlık kurmayacağınızın farkındalığına erişebilirsiniz. Öfke kontrolüne en çok ihtiyacı olan burçların başında geliyorsunuz. 



Bu önemli dolunayın burçlara olan etkisinden sonra bir de ülkemiz açısından olasılıklarından kısaca bahsedelim. 

Aşağıdaki "biwheel" haritada içte Türkiye Cumhuriyeti doğum haritasını görüyorsunuz. Dış çevredeki harita ise 16 Ekim 2016 Koç burcu dolunayı anlık haritasıdır. 

Bu dolunaydaki en riskli görünüm transit Mars ve TC Plüton'un tam karşıt yapıyor olması. Zaten mevcut dolunay haritasında Merkür ve Plüton arasındaki partil kare açı nedeniyle söz düelloları, baskılar ve fikir manipülasyonları olacaktır demiştik. Türkiye'nin bu süreçte bilhassa komşu ülkeleriyle arasında göz dağı, savaş tehditleri ve karşılıklı restleşme meydana gelebilir gibi gözüküyor. 

Dolunay Türkiye'nin 11.evinde gerçekleşiyor. Türkiye, son aylarda geçirmiş olduğu olumsuz siyasi süreç ve travmalar sonrasında dahil olduğu uluslararası kurumlardan (NATO, BM ve AB gibi) bağımsız hareket etmek isteyecektir. Transit güneşin Terazi burcunda ilerlemesi Türkiye'nin geçmişi, kökleri ve tarihine odaklandığını ve kendisiyle yüzleştiği bir süreçte olduğunu gösteriyor. Dolunayda ise muhtemelen duygusal ve tepkisel bazı kararlar almaya eğilimli olduğunu ve anlaşmalarla dahil olduğu pakt ve dünya çapındaki kurumlardan ayrılmak isteğinde olabileceğini gösteriyor. Dolunay haritasının MC noktası Türkiye'nin ikinci evine düşüyor ve dolunay konumuyla kare açı kuruyor. Üstelik Türkiye'nin Merkür ve Satürn'ü bu dolunaya karşıt yapıyor. Finansal gediklerini kapatma amacıyla duygusal tepkiler veren ülke yönetiminin ne yazık ki toplumsal bir bunalımdan kaçınamayacağı, gerçekleri daha fazla örtemeyeceğini işaret ediyor. 

Ne yazık ki Koç burcundaki Uranüsyen dolunay ülkemiz için pek te hayra alamet etkilere sahip değil. Özgürlük temasını çatışma haline getirmek için zannedersem biraz geç kalındı. Güvenlik zafiyeti, adaletle ilgili sorunlar ve ekonomik zorluklar bu sürece damgasını vuracak gibi gözüküyor. Umarım can kaybı ve toplumsal acılar çekmemize neden olan şiddet olaylarıyla karşılaşmayız.

Sakin ve sükunet içinde bir dolunay deneyimlemenizi dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder