1 Ekim 2016 Cumartesi

1 Ekim 2016 Terazi Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkileri

Tekrar bir yeniay zamanı geldi çattı. Astrolojik göstergelere göre yılın en olumlu etkiye sahip yeniayı olacakmış gibi görünüyor. Geçmişe bıraktığımız tam 9 aylık süreç boyunca 2016 yılı oldukça hareketli anılara şahitlik etmişti. Tutulmalar, retrolar, kötücül gezegenlerin kritik açılarda defalarca birbirlerine temas etmesi falan filan derken şimdi deneyimleyeceğimiz yeni ay sonrasında tam tamına bu yılı bitirmek için 3 ayımız kalıyor. 2017 beklentilerimiz ölçüsünde olumlu mu geçecek bilinmez, çünkü bu boyutta birilerine olumlu gelen kavram mutlaka bir diğerine olumsuz etki verecektir. Doğanın kanunudur. Dolayısıyla mutlu (!) olmak için kasmayınız. Bırakınız her türlü etkisiyle gelsin tüm bu yeniay eskiyen ay ve tutulan ay...olumlu/olumsuz, iyi/kötü, siyah/beyaz gibi dengelerin hepsi insan için; mutlu görünmek veya mutlu hissetmek için ne kadar çabalarsanız çabalayın, kendinizi uyutamazsınız...

Aşağıdaki transit haritadan da görüleceği üzere 1 Ekim yeniayı sabaha karşı 03:12'de 8 derece 15 dakika Terazi burcunda gerçekleşti. Dakikasına kadar Türkiye merkezli çıkartılan bu haritanın yükseleni Aslan burcuna denk düşüyor.
Yeniayın gerçekleştiği anlarda gökyüzündeki kritik açılara bakacak olursak, en olumlu gözükeni kuşkusuz 4 derece Terazi burcunda ilerleyen Jüpiter'in 4 derecelik orb ile yeniaya kavuşum yapması...Ancak ne yazık ki aynı Jüpiter, henüz Oğlak burcuna girmiş olan Mars ile de gergin bir açı yapıyor.

Yay burcunda ilerleyen Satürn hala Balık burcunda ilerleyen Neptün'e gergin bir kare açı yapıyor. Ayıca bu Neptün yeniay konumunu da 150 derecelik bir açıyla görüyor. Bir türlü kurtulamadığımız tavizler ve fedakarlıklar yeni süreçte de devam edebilir uyarısı alıyoruz bir şekilde...

İlişkilerde dil yarası riskini gösteren Merkür-Chiron karşıtlığını da bir tarafa yazmakta fayda var.

Başak burcundaki Merkür, Koç burcundaki Uranüs'ü yine 150 derecelik bir açıyla görüyor. İfade etmekte sabırsız davrandığımız sıra dışı fikirleri çok titiz bir mantık süzgecinden geçirmeden işler hale geçirmememizin uyarısını veriyor bu konum...

Şimdi tüm bu ayrıntılar arasından kendinize olumlu etkiler çıkartın bakalım...hele ki her geçtiğimiz gün birilerinin pisi pisine canını yitirdiği bir ülkede Mars-Jüpiter kare açı konumunu beğenmiyorum. Oğlak burcunda militarist bir tavırda çalışan Mars ve diplomasiyi ifade eden Terazi burcundaki bolluk bereket gezegeni Jüpiter'in kare açı yaptıkları için olumsuz taraflarını ortaya koyma durumları olumlu mudur, bilemedim...

Türkiye'nin doğum haritasına yerleştirdiğiniz zaman Oğlak burcu 7.evine denk geliyor. Komşu ülkeler, gizli düşmanlar, müttefikler vesaire... Bu alanda kötücül Mars ve Plüton'un ileri harekette bulunması ve 4.evdeki Terazi burcundaki transit Jüpiter ile keskin bir açı yapıyor olması  (politik astrolojide 4.evin açılımı muhalefet, ülkenin toprakları, çiftlikler, zirai işler, madenler, ülkenin gayrimenkul değerleri, kuşatma altındaki yerler, müzeler, anıtlar, yer altı zenginlikleri, petrol, halkın derin saklı korkuları, ülkenin geçmişi,iç güvenlik, deprem, heyelan, orman yangınları, sel, madencilik, afetler, savaş, soykırımlar, muhalefet partisi, ya da parti kuralları) olası olumsuzlukların abartı mertebelere ulaşmasına sebep olabilir.

Yeniay Jüpiter etkili olduğu için yeni bir dönemin başlangıcına da işaret edebilir. Tabi sizin olayların neresinden baktığınız olumlu veya olumsuz etkiyi hissedeceğinizi belirleyecektir.



Burçlara göre etkileri üzerine 1 Ekim Yeniayına geçmeden önce, ısrarla bir kere daha yükselen burca göre okumanızı tavsiye ediyorum.

Koç;
Yeni bir ortaklık veya yeni bir özel ilişkinin başlangıcını kutlayabileceğiniz, bilhassa ilişki ve diplomasi odaklı yeniliklerin hayatınıza dahil olacağı bir yeni ay deneyimleyebilirsiniz. Mevcut giden ilişkilerinizle ilgili dengeye oturma, değerlendirme, olası çekişmeler varsa bunlar üzerinde uzlaşma, sakinleşme ve duygusal yaraları sarma üzerine önemli gelişmeler meydana gelecektir. Romantik saatler deneyimleyebilir ve ayın ilk günü başlayan bu olumlu gelişmeleri sağlamlaştırmak için neler yapılabileceğini düşüneceksiniz. Meslek hayatınızda kafanızın doğrusuna gitme eğiliminde olmanız nedeniyle iş ortaklarınızla büyük gerginlikler yaşamanız olasıdır. Ben bilirim ve uygularım tarzı yaklaşımlarınızdan dolayı yeni başlayacak ilişkinizi de ürkütmeniz söz konusu olabilir. İdeallerinizden fedakarlık etmeniz gerekiyorsa bir parça esnemeniz ve değişen koşullara göre kendinizi konumlamanız gerekebilir. Dolayısıyla bu değişim ihtiyacı sizi gerebilecek ve huzursuz edebilecektir.

Boğa;
Hizmet alanınızda, çalışmalarınızda, işinizi icra ettiğiniz mekanlarda ortamdaki uzlaşmayı devamlı kılabilecek başlangıçların temeli atılabilir. İnsani erdemlerin, şirket veya kurum içi diplomasinin değerli kılındığı, kişilerin birbirine saygı ile yaklaştığı bir ortam meydana getirilebilir. Burcunuzun yöneticisi Venüs ise Neptün ile olumlu açı kuracağından idealize edilmiş ilişkiler başlatabilirsiniz. Evcil hayvan almayı düşünüyorsanız bu yeni ayın enerjisini kullanabilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir rahatsızlığınız mevcutsa şifa bulabilirsiniz. İdealize ettiğiniz sosyal ilişkileriniz veya arkadaşlarınızla olan temasınızda destek ve uzlaşma eğiliminde olabilirsiniz. Yardımlaşma, ihtiyacı olanlara destek elini uzatma gibi iyi huylu erdemler bu süreçte davranış modelinizi oluşturacaktır. Ancak tutkulu ve bilhassa duygusal olarak sabit fikirli davranışlar sergilemekten kaçınmanız ve insanları aşırı sahiplenici tavırlara girmekten uzak durmalısınız.

İkizler;
Ruhunuza iyi gelebilecek yeni bir hobiyi hayatınıza dahil edebilirsiniz. Yahut bedeninizin dengesini ve kondisyonunu korumak amaçlı bir spor dalına başlayabilirsiniz. Çocuklarınızın adalet kavramını geliştirmek için önemli bir konuyla yüzleşebilirsiniz. Evlilik fırsatı yakalamanız olasıdır. Bekar ikizler burçları bu yeni ayda partner bulabilir yahut evlenme teklifi alabilirler. Hayatınızın spekülatif alanlarında dengeye ulaşmak için ihtiyaç duyduğunuz önlemleri almanız gerekebilir. Duygusal güven dengesi önem kazanacaktır. Daha ayakları yere basan ilişkilere çekilmeyi arzu edebilirsiniz. Aşık olmak için özel etkilere sahip bulunuyorsunuz. Diğer taraftan meslek yaşantınızda idealize ettiğiniz bir pozisyonu elde etmeniz mümkün olabilecektir. Ancak biraz iş yeri entrikasından faydalanabilirsiniz. Dolayısıyla dikkatli ve güvenli adımları tercih etmeniz yararınıza olacaktır. Para dengenizi koruyup zevkiniz için aşırı harcamalardan kaçmanız gerekiyor. Aksi taktirde mali olarak zarar görebilirsiniz.

Yengeç;
Eviniz, aileniz, ebeveyniniz veya akrabalarınızla ilgili ilişkilerinizde dengeye ve uzlaşıya erişme durumunu elde edebilirsiniz. Evinizle ilgili sanatsal ve dekoratif bazı yenilikler yapabilirsiniz. Tadilata başlayabilirsiniz. Kışa girmeden önce evinize gerekli olabilecek hazırlıkları yapabilirsiniz. İdealinizdeki tatile çıkmak için özel etkilere sahipsiniz. Bu deniz aşırı veya su kıyısında bir diyar olabilir. Çocuklarınızla birlikte gidebileceğiniz bir tatil planı size iyi gelecektir. Manevi ihtiyaçlarınızı zihinsel terapilerle karşılamak için çok özel fırsatlara sahipsiniz. Kendiniz için değerli olan ruhsal dengeyi yakalayabilmek adına çok özel etkiler barındıran bu yeniayın enerjisinden faydalanabilirsiniz. Bir ilişkiniz veya ortaklığınız mevcutsa, üzerinizde bu kişiler tarafından gelen baskıları daha da derinden hissedebilirsiniz. İlişkileri zora sokabilecek çatışmalar veya yüksek tansiyona sahip gerginlikler deneyimleyebilirsiniz. Sezgileriniz sayesinde sizden gizlenenleri ortaya çıkarabilirsiniz.

Aslan;
İş ve haberleşme ağınızı büyütmek, eğitim, reklam ve pazarlama faaliyetlerine başlangıç yapmak için önemli fırsatlara sahipsiniz. Kitap yazmayı düşünüyorsanız bu etkiden faydalanmalısınız. Kısa gezintilerle duygusal gerilimlerinizden arınıp içsel dengenize kavuşabilirsiniz. Kardeşleriniz ve komşularınızla yapıcı başlangıçlar sayesinde ilişkilerinizi dengeye oturtma fırsatları elde edebilirsiniz. İçsel krizlerinizden arınmak için çok değerli fırsatlara sahipsiniz. Bilhassa aileniz ve ebeveyninizin sıcak desteğine sarılabileceksiniz. Ancak iş ve hizmet ortamınızda diktatörce davranışlarınız nedeniyle büyük çatışmalar meydana gelebilir. Trafikte mutlaka kaza risklerine karşı dikkatli olmanız gerekecektir. Cilt, kemik, diş ve genel itibarıyla ortopedik sistemlerinize yönelik kaza ve rahatsızlıklara karşı risk altında olabilirsiniz. Miras veya aile kaynaklarından gelebilecek desteklerle maddi krizlerinizi ideal ölçüde gidermeniz beklenebilir.

Başak;
Maddi ve manevi değer yarattığınız alanda yepyeni bir yatırım fırsatı size göz kırpıyor olabilir. Jüpiter etkili bu yeni ay ciddi anlamda finansal başlangıçlar sağlayabilir. Yardımlaşma ve diğer kişilere destek olma fikri size duygusal istikrar ve denge sağlayacaktır. Sosyal ortamınızdan tanışabileceğiniz biriyle yeni ve romantik bir ilişki fırsatı yakalayabilirsiniz. İdealize edilmiş, hayallerinizde canlandırdığınız bir ilişkiye merhaba diyebilirsiniz. Ancak beraber olacağınız  Hem maddi, hem de manevi olarak yenilenebileceğiniz ve duygusal dengenizi koruyabileceğiniz bir yeni ay sürecinde bulunuyorsunuz. Mevcut ilişkiniz veya ortaklığınız mevcutsa ve bu ilişkilerde fedakarlık ettiğinizi düşünüyorsanız aynı konu veya konularda fedakarlık durumu devam edecektir. Üstelik bunun farkındalığı bile sizi incitebilecek durumdadır. Her işte bir hayır vardır deyip biraz daha sabretmeniz gerekebilir. Finansal olarak başlangıç yapacağınız her konuda başarı elde etmeniz mümkün olacaktır.

Terazi;
Hayatınızın tüm alanlarında, koyduğunuz hedefler dahilinde, mantıklı, olası ve sonuca ulaşabilecek başlangıçlar yapabilecek düzeydesiniz. Duygusal olarak kendinizi güvende hissedebileceğiniz, kalıcı olumlu sonuçlar bırakabilecek bu yeni başlangıç ve tasarıları üst üste gerçekleştirmek için gerekli enerjiyi de bulabileceksiniz. Adalet, zihinsel ve ruhsal denge, kimlik ve benlik ihtiyacınızın karşılandığı, soyut ve somut tüm hedeflerinizin ve kararlarınızın sonuçlanabileceği özel bir fırsat olarak yeni ay sürecinin hayırlı olacağını bilmelisiniz. Ancak her konuda olduğu gibi bu süreçte de yan etkiler bulunuyor. Örneğin aileniz, ebeveyniniz veya akraba çevrenizle ilgili bir dirençle karşılaşmanız olasıdır. Bu direnç sizin hedeflediğiniz ve üzerinde odaklandığınız bir mesele ile ilgili olduğu gibi kendi özünüzde değiştirmeniz gereken bir alışkanlık veya mecburiyet duygusu da olabilir. Hayatınızda yeni sayfalar açarken birşeylerin bedelini ödemek zorunda olduğunuzu fark edeceksiniz.

Akrep;
Bilinçaltı ve mistik alanda gerçekleşecek yeni ayın enerjisinin bilhassa zihinsel ve ruhsal olarak önemli fırsatlarla hayatınıza dahil olacağını görebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen bazı olaylara bakış açınızı değiştirebilir, hayatınıza adapte etmek için yeni fırsatlar ve yöntemler edinebilirsiniz. Zihinsel ve ruhsal dengenizi sağlamaya yarayacak bu değerli farkındalıkları edindiğiniz taktirde, hayatınızın bundan sonraki döneminde kendinizi güvene almak için izleyeceğiniz stratejileri belirlemekte yol alabileceksiniz. İş ağınızla ilgili önemli bir dirençle karşılaşmanız olasıdır. Diyelim ki ki kontrolünüz dışında önünüze gelen bir durum veya fırsat var ve cazip durumu değerlendirmek istiyorsunuz; kardeşleriniz veya komşularınızdan bu durumla ilgili aksi bir tepki alabilirsiniz. Sizin için sürpriz denebilecek koşullar, sezgisel fenomenlerle desteklenen etkinlikler dirençle karşılanabilir. Hayatınızın keyifli alanlarını süsleyebileceğiniz koşullara müdahale edilmesine izin vermemelisiniz.

Yay;
Toplum yararına faaliyet gösteren bir kurumda görev alabilirsiniz. Yeni arkadaş ortamlarına dahil olabilir, eski arkadaşlıklarınızla yeni dengelere neden olabilecek yapılanmalara girişebilirsiniz. Mesleki gelirlerinizde bütçenizi dengeye getirecek fırsatlara sahip olabilirsiniz. Toplum önünde takdir kazanabileceğiniz bazı önemli çalışmaları kaydedebilirsiniz. Yakın arkadaşlarınızla ruhsal ve duygusal güven ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz özel organizasyonlar ve etkinlikler başlatabilirsiniz. Arkadaş ilişkilerinde dengeyi bulabilirsiniz. Ancak bu zengin ve renkli etkinliklerin sizin maddi durumunuzla çelişen tarafları olacaktır. Bu arkadaş muhabbetlerine veya toplum yararına geliştirilen etkinlikleri karşılayabilecek kişisel bütçeniz kısıtlı olabilir ve bu durum canınızı sıkabilir. Diğer taraftan mesleki bilgi birikiminizin ailesel alt yapınızla örtüşmediğini fark edebilirsiniz. Bu durum sizi duygusal olarak zedeleyebilir. Kısıtlanmışlık ve hedef koyamama durumunu kişisel yetersizlikle tanımlayabilirsiniz.

Oğlak;
Mesleki anlamda muhteşem fırsatlara sahip olabileceğiniz yenilikler yapmaya muktedirsiniz. Yeni bir şirket kurabilirsiniz. Mevcut işinizde yeni bir projeye başlayabilirsiniz. Beklemediğiniz sonlanmaların aslında hayatınızdaki önemli başlangıçları doğurduğu önemli fırsatlar olduğunu fark edebilirsiniz. Şirket evliliklerine vesile olabilirsiniz. Diplomasi, uzlaşma ve kalıcı barış görüşmeleriyle yine mesleki olarak bireysel ve kurumsal yararınıza önemli başlangıçlara imza atabilirsiniz. Annenizle ilişkilerinizi dengeye oturtabileceğiniz fırsatlar yaratabilirsiniz. Ancak davranış şekliniz, yaklaşımınız veya kararlarınızı uygulamak için seçtiğiniz yöntemlerde buyurgan bir uslüp kullanmanız hem mesleki hem de kişisel ilişkilerinizde sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Deniz aşırı seyahatler veya yine su yakınında bulunan diyarlara yaılacak gezilerle ilgili hevesli olacaksınız. Kendinizi zihinsel olarak kapana kısılmış hissetmeniz olasıdır. Tek ihtiyacınız bu süreçte sabır ve sükunet olmalıdır.

Kova;
Yeni bir majör eğitime başlayabileceğiniz fırsatlara sahip olacaksınız. Yurt dışı bağlantılı kültürlerle ilgili geziler, etkinlikler, ticari başlangıçlar veya kültürel eğitimlere girişebilirsiniz. Yeni bir kişisel gelişim çalışmasına başlayabilirsiniz. Hukuki üstünlük ve denge kurabileceğiniz bir meseleye de başlayabilirsiniz. Size önemli fırsatlar sağlayacak hukuki bir süreci başlatabilirsiniz. Zihinsel ve ruhsal denge, farkındalık ve doygunluk edinmek için yeni bir düzeye çıkmak için gerekli faaliyetleri hayatınıza almaya çalışacaksınız. Özgürlük temasını temel edindiğiniz için arkadaş ortamları veya toplumsal gruplarla girişeceğiniz etkinliklerin sizi kısıtladığını düşünebilirsiniz. Üstelik herhangi bir kısıtlanma durumunda bu olası kişilerle çatışabileceğinizi de hissediyorsunuz. Maddi ve manevi yükümlülüklerinizi karşılayabilmek için yeterli donanıma sahip olacaksınız. Ancak bu konuda bir parça fedakarlığa devam etmeniz gerekiyor. Borçları kapattığınız taktirde hedeflerinize gidebilirsiniz.

Balık;
Yeni ayın enerjisi sayesinde hayatınızın krizli alanlarında dengeye ulaşmak için soyut ve somut başlangıçlar yapabileceksiniz. Borç, kredi ve benzeri konularda kendinizi güvene almak adına yeni yöntemlere girişeceksiniz. Ortaklaşa kazanımlarda yeni kaynaklar edinebilirsiniz. Bu kaynaklar sizin sayenizde ortaya çıkarılmış fırsatlardan dolayı olabilir. İlişkiler anlamında sizi ruhsal ve zihinsel dengeye ulaştırabilecek kişilere yönelebileceksiniz. Partnerinizin veya ortağınızın finansal durumunda karşınıza yeni fırsatlar çıkabilecektir. Deneyimleyeceğiniz fırsat ve yeniliklerin çatışma alanı arkadaşlarınız ve sosyal topluluklar olacaktır. İdealize ettiğiniz, iyi niyetle giriştiğiniz hedeflerin, yakın çevreniz veya arkadaşlarınız tarafından müdahale edilmesine fırsat vermemelisiniz. Meslek alanınızda otorite figürleri tarafından kısıtlanabilirsiniz. Hayalleriniz aşırı gerçekçi kişiler tarafından bastırılabilir. Yeniay fazının size sunduğu maddi ve manevi fırsatlara odaklanıp bildiğinizi okumanız gerekebilir.


Hepinize Jüpiter'in en abartılı iyiliklerini fark edebileceğiniz özel bir yeniay süreci dilerim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder