18 Ağustos 2016 Perşembe

18 Ağustos Kova Burcunda Parçalı Ay Tutulması ve Burçlara Etkisi

Merhabalar,

18 Ağustos 2016 tarihinde Kova burcunun 25.derecesi ve 51.dakikasında bir ay tutulması meydana gelecektir. Birçok astrologun dolunay olarak işaret ettiği bu fenomen, kuzey ve güney ay düğümlerinin etkisi nedeniyle "parçalı" ay tutulması olarak tercüme edilebilir. Ay tutulmalarının mutlaka dolunay fazlarında gerçekleşmesi gerçeğini göz önünde bulundurduğunuzu varsayıyorum.


Tutulmanın anlık haritasını yukarıda görüyorsunuz. Bu tutulmanın etkilerini önümüzdeki 1,5 ay hissedebiliriz. Muhtemelen birçoğumuz için etkileri henüz tutulma öncesi de başlamış olabilir. Uranüs ile olumlu açı kalıbı sağlaması bakımından yenileyici, değiştirici ve geliştirici etkilere sahip olabileceğini düşünüyorum. Ancak bu değişimlere ne şekilde adapte olacağımız ve nasıl tepkiler verebileceğimizin analizi, hepimizin karşılaşabileceği olaylara vereceği etki/tepki olayına bağlıdır. Tutulma anına yakın günlerde Mars ve Satürn'ün kavuşumları söz konusu. Üstelik Satürn uzun süreli bir retro hareketinden çıkmış durumda. Hem Satürn hem de Uranüs, tutulmanın gerçekleştiği Kova burcunun klasik ve modern astrolojideki yönetici gezegenleri olduğu gerçeğinin de unutulmaması gerekiyor. Şekillendirici, hizaya sokucu ve biraz da koparıcı etkiye sahip bir yenilenme sürecine merhaba diyebiliriz.

İsterseniz kısa kısa burçlar üzerindeki etkileri neler olacak; biraz da bunlara bakalım. Yorumları yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ediyorum.

Koç;
Arkadaş ortamınız, dahil olduğunuz kulüpler veya kurumlarla ilgili bir neticelenme sürecinde bulunuyorsunuz. Duygusal bir özgürleşme duygusu eşliğinde dahil olduğunuz bu sosyal bağımlılıklardan uzaklaşma, etkileri koparma yahut süregelen bir ilişki yumağından kurtulma olarak hayatınıza getirisi olacaktır. Mesleki bir kazanımla ilgili sonuca ulaşılmış olabilir yahut bu konudaki bir alacağınızı toplumsal bir meselede kullanmak durumda olabilirsiniz. Arkadaşlarınızla ilgili bağışlama, özgürleşme ve duygusal bir fenomeni sonlandırma oluşabilir. Bugüne dek getirmiş olduğunuz arkadaşlık ve kurumsal ilişkilerle ilgili özgürleşme, kopma veya duygusal olarak soyutlanma gibi bir farkındalık geliştirebilirsiniz. Belki de uzun süredir üzerinizde kambur hissettiğiniz angarya ilişkilerden uzaklaşmak için de hayırlı bir fırsata sahipsiniz. Mesleki bir maddi kazanımla ilgili sonuca yaklaşmış olabilirsiniz.

Boğa;
Mesleki olarak teknolojik bir projede söz sahibiyseniz bu projenin sonuna ulaşmış olabilirsiniz. İhtiyacınız olan bir fikirle ilgili farkındalık geliştirebilirsiniz ve bu durum sizin mesleki ilerlemenizde katkı sağlayabilir. Annenizle ilgili bir duyusal sürecin sonuna erişmiş olabilirsiniz. Özgürleşme, affetme ve rahatlama yaşayabilirsiniz. Sıra dışı bir duruma dahil olabilirsiniz. Toplum nezdinde marjinal olarak nitelendirilebilecek bir konuda kendi değerlerinize ve duygusal yapınıza göre bir çıkarım belirleyebilirsiniz. Teknik bir konuda sizin uzmanlığınıza ihtiyaç duyulabilir ve eğer böyle bir meslek grubuna dahilseniz yeni bir sorumluluk taşımanızla ilgili masaya oturmanız istenebilir. Bugüne dek yürüttüğünüz projelerle ilgili sona gelinmiş olabilir. Artık bu sonucu değiştirebilecek güce ve yetkinliğe sahip değilsiniz. Oturup kaderinize razı olacaksınız ve sizin için belki de çok sıra dışı görünecek bir sonuca adapte olmayı tercih edeceksiniz.

İkizler;
Hukuki bir sürecin sonuna erişmiş olabilirsiniz. Yabancı kaynaklı bir meselede farkındalık geliştirebildiğiniz gibi havacılık, astronomi veya astroloji gibi konularda eğitim almak, merak salmak veya felsefesini öğrenmek isteyebilir ve aydınlanabilirsiniz. Bu konularda aldığınız bir eğitimin de sonuna gelinmiş olabilir. Sıra dışı olabilecek bir fenomen hakkında farkındalık geliştirebilirsiniz. Zihinsel bir yolculuğun sonuna gelinmiş olabilir. Sizin için zihinsel bir aydınlanmaya neden olabilecek her türlü gelişmenin sonuçlanması mümkündür. Bugüne dek taşımış olduğunuz bir inanç sistemiyle ilgili belki içten içe kendinizi suçlu hissedebileceğiniz şekilde fikir değişikliği, inanç dönüşümü veya tamamiyle söz konusu konudan kopma ile sonuçlanabilecek bir dönüşüm kaydedebilirsiniz. Gerçekler, teoremler ve sizi dogmatik tüm düşünce ve kurallardan uzaklaştırabilecek bir zihinsel özgürleşmenin yolunu açabilirsiniz.

Yengeç;
Ortak finansal kaynaklarla ilgili beklenmedik bir gider meydana gelebilir. Devletle ilgili borçlar, kredi ve faizlere dair önemli bir farkındalık geliştirebilirsiniz yahut böyle bir borç sürecinin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Eşinizin ve ortağınızın maddi durumuyla ilgili bir yatırım sürecindeyseniz, sıra dışı bir teknikle değer yaratmanın farkındalığına erişebilirsiniz. Maddi ve manevi ilişki dengesini kurabileceğiniz bir öğreti elde edebilirsiniz. Ölüm ve metafizik konularla ilgili sıra dışı bazı bilgilere erişebilir, farkındalıklar geliştirebilirsiniz. Finsansal durumunuz yahut ortaklaşa yürütülen maddi kaynaklarla ilgili hesaplama dışı bir kayıp meydana gelebilir. Vergi, devlete ait ödemeler, sigorta ve benzeri gider kalemleri beklemediğiniz şekilde önünüze gelebilir. Bunları karşılamakla ilgili sıkıntınız olmayabilir ancak neden şimdi karşınıza çıktığıyla ilgili isyan duyabilirsiniz. Yaşam modelinize uymayan karakterlere ilgi duymaya başlayabilir ve hayatınıza çekebilirsiniz.

Aslan;
Özel ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili ilerleme veya sona erdirme konusunda değerlendirme zamanında bulunuyorsunuz. İçinde bulunduğunuz koşullarda devam etmeli mi yoksa neşteri vurup kesin bir sonuca varmalı mı diye kafa patlatmanız gerekecektir. Olayın temelindeki amaç özgürlük ve bağımsızlıktır. Dolayısıyla bugüne dek edindiğiniz farkındalıkları hayrınıza çevirebilmek ve önünüze daha sağlam adımlar atabilmek için net bir bakış açısı geliştirmek için karşıt burcunuzdaki tutulma etkisini değerlendirebilirsiniz. Deneyimleyeceğiniz tutulmadaki tema ilişkilerinizdir. Ortaklığınız, özel ilişkiniz, sevgiliniz ve çevrenizi saran tüm kişilerle olan münasebetleriniz masaya yatırılacaktır. Bazı ilişkilerinize devam edip etmeyeceğiniz sorgulanabilir. Kendinizi yıllardır birlikte yaşadığınız insanlarla olan ilişkilerinizde deneyimlediğiniz problemlerle yüzleşirken bulabilirsiniz. Eleştiri ve atak boyutunda yüzleşmeler ve meydan okumalar meydana gelebilir.

Başak;
Hizmet alanınızda gerçekleşecek tutulma sayesinde bilhassa çalışma ortamınızda özgürleşmekle ilgili karar almanız mümkün gözükmektedir. Çalışma ortamınızı değiştirmek, daha bağımsız koşullarda çalışmaya geçmek yahut çalışma yönteminizi değiştirmek için size gerekli enerjilerden faydalanabileceksiniz. Evcil hayvanınız varsa azat edilmek isteyebilir. Sağlık konusunda sindirim sistemiyle ilgili sorunlar hakkında farkındalık geliştirebilir, yahut fazla kilolarınızdan arınmak için sağlıklı beslenme tekniğine yönelebilirsiniz. Sağlık konusunda bilhassa tansiyonla ilgili ikazlar hayatınıza dahil olabilir. Kova burcu kan basıncı ve tansiyonu temsil ettiğinden dolayı bu burçta gerçekleşecek bir tutulmadan dolayı dikkatli olmanızda fayda var. Evcil hayvanlarınızın kendilerini özgür bırakmaları, evden kaçmaları gündeminize oturabilir. Merkür, Venüs ve Jüpiter'in de burcunuzda ilerlemesini avantaj olarak görüp doğru kararlarla devam etmeyi seçebilirsiniz.

Terazi;
Sıra dışı hobiler geliştirebilme şansına sahip olabilirsiniz. Hayatınızın eğlenceli alanlarında bilim kurgu romanlarına ve filmlerine merakınız artabilir. Çocuklarınızın özgür düşünceye sahip olabilmesi için özel bir eğitim aldırmanız veya hiç unutamayacakları bir yaz kampına göndermeniz olasıdır. Sorunlu giden bir evliliğe sahipseniz iki tarafın da azat olması açısından sonuç değerlendirmesi yapabilirsiniz. En hayırlı olanı ve her iki tarafı mutlu eden boşanma veya ayrılıksa değerlendirebilirsiniz. Koşulların temelinde özgürlük duygusu olacaktır. Hayatınızda bir süredir etkisi olan bir spor meşgalesi, bir hobi alanı yahut bir eğlence kaynağına veda etmek durumunda olabilirsiniz. Bu veda size duygusal bir üzüntü bırakmayacak, aksine yerine koyabileceğiniz daha sıra dışı bir etkenle duruma adapte olabileceksiniz. Tutulmanın teması sizler için ilişkilere ve keyif aldığınız ancak artık nokta konulması gereken konulara neşter vurmaktır.

Akrep;
Ailenizle birlikte yaşıyorsanız evinizi ayırmak için bu tutulmanın etkilerini yararınıza değerlendirebilirsiniz. Evinize elektronik ve son teknoloji araç gereç satın almak ve elinizdekileri yenilemek için de özel bir süreçte bulunuyorsunuz. Kendinize ait deneyimlediğiniz duygu muhtemelen özgürlük ve bağımsızlık temaları üzerine yoğunlaşacaktır. İçinize dönmek ve kendinizle barışmak, bağımsızlığınızla ilgili ödediğiniz bedellerin farkındalığına erişmek için bu dolunay görünümlü tutulmadan faydalanabilirsiniz. Tutulmanın gerçekleştiği anda sizin burcunuzun yükseliyor olmasından dolayı da ayrı bir etki altında bulunuyorsunuz. Bilhassa köklerinize ve geçmiş deneyimlerinize ait duygusal süreçlerin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Yepyeni bir özel hayata merhaba diyebilmek için geçmişinize tamamiyle gömmeniz gereken etkilere elveda demelisiniz.

Yay;
İş bağlantılarınız ve haberleşme ile ilgili toplumsal farkındalıklara sahip olabileceğiniz bir tutulma yaşıyor olabilirsiniz. Toplum yararına ne yapabileceğinizi irdeleyebileceğiniz, sıra dışı metotlarla işinizi idame ettirebileceğiniz özel bir süreçte olabilirsiniz. Kardeşlerinizle ve komşularınızla aranızda geçen olası mevzularda herkesin yararına karar verebileceğiniz ortak bir sonuca ulaşabileceksiniz. Eğitim, pazarlama, tanıtım ve genel anlamda medya konularında başlatmış olduğunuz işlerde neticelenme olabileceğini gözlemleyeceksiniz. Kararlarınızın ve önünüzdeki hayat yolunda planladığınız tüm olasılıkların ne şekilde yürütüleceği bu tutulmada hissedeceğiniz farkındalıklara bağlı olarak şekillenecektir. Sıra dışı bir sonuç çıkabildiği gibi hayat modelinizin tamamıyla dışına çıkmanızı gerektirecek bir koşul da önünüze gelebilir. Özgür irade ve bağımsız fikirleriniz size en doğru çıkış kapısını gösterecektir. Yeter ki buna hazır olduğunuza inanın.

Oğlak;
Maddi ve manevi değer yarattığınız alanlarda, yatırım gözüyle gördüğünüz her konuda sonuçlanma olabileceğine hazırlıklı olmalısınız. Sıra dışı bir yatırım, toplumsal değeri olan manevi bir konu yahut en basitinden para kazancı sağladığınız bir hedefinizin sonuna gelinmiş olabilir. Bu noktadan sonra koşullar ne olursa olsun bekleyip sonucunu değerlendirmeniz gerekecektir. Sonuçlanacağını beklediğiniz konu her ne ise, en yüksek hayrınıza olması için manevi tatmin ihtiyacında bulunuyorsunuz. Mantıksal ve fikirsel olarak bilinçaltınızda hazır hissettiğiniz tüm bu yatırım kararlarında somut yaklaşımlar sergileyeceksiniz. Duygusal bir bağımlılığınız olan bir mülkü veya objeyi elden çıkartabilirsiniz. Tutulmanın teması olan sıra dışılık, özgürlük, bağımsızlık ve mantıklı bakış açısı, sizin maneviyatla ilgili hayat modelinizi de değiştirebilecek etkiye sahiptir. Düz mantık ve soğukkanlı bir bakış açısı, karşılaşabileceğiniz krizleri de bertaraf edebilecektir.

Kova;
Hedeflediğiniz bir konuda sonuçlanma olabilen bir süreçte bulunuyorsunuz. Yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz bir farkındalığa sahipsiniz. Yeteneklerinizi daha geniş gruplarla paylaşma imkanına sahipsiniz. Haberleşme, internet teknolojileri, yaratıcı çalışmalar, sanat, reklam tanıtım işleri dernek ve topluluklarla yaptığınız çalışmalar, sosyal projeler, web siteleri veya bilimsel konularda yaptığınız çalışmalar varsa sonuçlanma aşamasına gelmiştir. Sorun ve pürüzleri belirleyerek ne yapılması gerektiğine bu dönemde karar verebilirsiniz. Benliğinize sıkıntı verebilecek, sizi özgür ve bağımsız bir duygusal yapıdan uzaklaştırabilecek her türlü etkeni hayatınızdan sonsuza dek uzaklaştırma şansına sahip bulunuyorsunuz. Bu etkenler soyut düşünceler olabileceği gibi, ilişkide bulunduğunuz kişilerin size yönelttikleri mecburiyetler de olabilir. Sizi toplumda daha ön plana çıkartabilecek ve tanınmanızı sağlayacak girişimlerin farkındalığına erişebileceksiniz.

Balık;
Bilinçaltı fenomenlerinizin çözüme kavuşacağı, rüyalarınızın ve sezgilerinizin anlam bulabileceği bir farkındalığa sahip olacaksınız. Kontrolünüz dışında gelişen konularda direnmek veya olayın akışını değiştirebilecek bir tepkide bulunmak zor olacaktır. Geleni en yüksek hayrınıza kabul etmeniz ve etkilerinin hayatınıza olan yansımaları üzerinde düşünmeniz gerekmektedir. Hem bireysel özgürlüğünüz hem de bunun kolektif bilince olan yansımaları açısından tüm kazanımlarını kabul etmeniz gereken bir süreç yaşanacaktır. Beklentiniz ve kontrolünüz dışında olabilecek her türlü etkiye duygulardan arınmış sağduyulu ve mantık çerçevesinde yaklaşabilme şansınız bulunuyor. Bilhassa sizi kendi özgür iradeniz dışında bırakan konular ve kişilere karşı tepki verebilecek bir duygusal çözülme deneyimleyeceksiniz. Sizi özgürleştirecek metafizik göstergelerle karşılaşabilirsiniz. Sezgi ve rüyalarınıza bu süreçte güvenmeli ve onların izlerini sürebilirsiniz.


Hepinize en yüksek hayrınıza gelişen tutulma neticeleri diliyorum.
Sevgilerimle


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder