31 Ağustos 2016 Çarşamba

1 Eylül 2016 Başak Burcunda Güneş Tutulması ve Burçlara Etkisi

Her dolunay veya tutulma zamanlarında olduğu gibi yine son dakikalara yakın bir süreçte yazmayı tercih ettim. Ancak bu sefer ne yazık ki Merkür gerilemesini hesaba katmadığım için şu satırları sizlere aktarmakta epey bir güçlük çekiyorum. İstanbul’dan yılın en zorlayıcı haftasında uzaklaşmak istesem de geldiğim yerde iletişimsel arızalar yakamı bırakmadı. Dolayısıyla bu seferki astrolojik yazımda gecikmeyi teknik nedenlerden ötürü yaşıyorum.

Evet, 1 Eylül 2016; saat tam 12:02’de 9 derece 21 dakika Başak burcunda Güneş tutulması gerçekleşiyor. Hatırlayacaksınız 9 Mart 2016’da, tam bu seferkinin karşıt burcu Balık’ta güneş tutulması gerçekleşmişti ve şalter açılmıştı diyebiliriz. İşte bu seferki tutulma, bu şalterin artık kapanması gerektiğini bize hatırlatacak ve şalter açıkken deneyimlememiz gereken tüm konular hayırlı veya hayırsız olarak neticeye erecek. Nasıl mı?



Tutulma zamanları hayatımızın bir alanında zorlanma ve baskı içeren durumlarla öne çıkar. Bilinçaltımızda bir konuyu açığa çıkarır ve o konu ile ilgili yapmamız gerekenleri düşünmeye bizi mecbur eder. Başak burcu çalışkan, çalışma odaklı, verimli olma arzusu taşıyan, iş bitirici, eleştirel, mükemmeliyetçi olmaya aday ama olmakta zorlanan ve en önemlisi titizliği ile bilinen bir burçtur. Güneş tutulmaları da yeniay fazlarında gerçekleşen fenomenler olduğundan dolayı hem yenilikleri, hem de mecburiyetten bitirilmeleri ifade edecektir. Birkaç yıl önce bir üstadımızın deyimiyle “güneş tutulması elektriğin kesilmesi” anlamına gelir. Şahsen bu gözle bakıp değerlendirmeye bakıyorum kendi hayatımın dinamiklerini gözeterek...

Bu dönemde hayatınızda yeni başlangıçlar yapmak ve bu yeni başlangıçları yaparken daha dikkatli, detaycı, pratik ve pragmatik davranmak zorunluluğu hissedebilirsiniz. Başak burcundaki güneş tutulması derlemeniz toparlamanız üzerinde zaman geçirmeniz gereken bir konuyu hayatınızda ön plana getirecektir. Daha sağlıklı yaşamak, bedeninize daha özen göstermek, beslenmenize dikkat etmek, diyete başlamak ve sağlıklı besinlere yönelmek, çalışma koşullarınızı iyileştirmek, emeğinizin karşılığını almak, yaptıklarınızın takdir edilmesini beklemek,  paranızı daha dikkatli harcamak, detaylı planlama gerektiren çalışmalara başlamak ve genel anlamıyla hizmet alanınızı derli toplu hale getirme isteği duyabilirsiniz. Başak burcu 6.evin doğal yöneticisi olarak astroloji haritalarında bu evin betimlediği konuları temsil eder. Yönetici gezegen Merkür’dür ve ne yazık ki o Merkür de iki gün önce Retro (gerileme) hareketine başlamıştır. Tutulma dönemi hayatımızda beklenmedik değişimler ve başlangıçlar getirebilir. Başlayacağını umduğumuz mevzunun öyle veya böyle sebeplerden bitmesi de karşımıza çıkabilir. Bu tutulmaya Satürn Yay burcundan zorlu bir açı yapmakta. Çok çalışmak ve görevlerinizi yerine getirmek ile amaçlarınız doğrultusunda ve hayat felsefenizi yansıtan bir bakış açısında ilerlemek arasında bir ikilemde kalmanız mümkündür. Başak burcunda yer alan gezegen yoğunluğu (stellium) hayatımızda bir Başak burcu insanı gibi düşünmeyi ve davranmayı öne çıkarıyor. Özellikle Merkür ve Jüpiter arasındaki kavuşum ile bilgi edinmek, kendimizi ve becerilerimizi eğitim, hobiler ve öğrenerek geliştirmek gerekliliğine ve bunu yaparken disiplinli bir çalışma yöntemiyle plan yapmamızı simgeliyor. 6 ay önce karşıt burçta gerçekleşen güneş tutulması ne kadar hayalperest ve idealist tonlardaysa (Neptün kavuşum etkisi) bu seferki tutulma tüm gerçekçiliğinizi ve somut düşünme konusundaki performansınızı sınayacaktır.

Milletçe zor şartlardan ve sıkıntılı süreçlerden geçerken, bu tutulmayla birlikte herkesin hayatına somut, gerçekçi, üretken ve çalışma prensiplerine haiz bir başlangıç girmesini diliyorum. Güneş tutulmasının burçlara olan etkilerini okurken yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ediyorum.  

Koç;
Çalışma hayatınız, çalışanlarınız, hizmet alanınız ve çalışma alanınızla ilgili sizi zorlayan, değişmenizi talep eden ve tüm bu konularda size farklı yöntemlere geçmenizi ve denemenizi öneren bir bakış açısı önünüze gelebilir. Mevcut işinizi değiştirebilirsiniz. Çalışma metodunuzu değiştirmeye zorlanabilirsiniz. Evcil hayvanınızla ilgili önemli bir farkındalık edinebilirsiniz. Sağlığınızla ilgili bir şeylerden vazgeçmek zorunluluğu önünüze gelebilir. Yeni bir beslenme kürüne veya alışkanlığına dönüş yapmanız gerekebilir. Bedensel bir rahatsızlığınız nedeniyle beslenme alışkanlığınızı değiştirmeniz gerekebilir. Sindirim sisteminizle ilgili tıbbi bir sürece başlamanız gerekebilir. Beklenmedik şekilde karşılaşabileceğiniz, kontrol dışı aldatılma olaylarına karşı tetikte olmanız gerekebilir. Acıma duygunuz nedeniyle istismara uğramanız da olasıdır. Hukuki süreçlere dahil olabileceğiniz meselelerle karşılamanız beklenebilir.

Boğa;
Hayatınızın keyif alanlarında öncelikli olarak fayda sağlama, besleme, büyütme, sağlıkla ve sağlıklı kalma ile ilgili faaliyetlerde değişime zorlanabilirsiniz. Çocuklarınızın beslenme ve yetişmesiyle ilgili yeni bir yönteme başlayabilirsiniz. Bugüne dek alışkın olduğunuz yöntemlerden uzaklaşabilir, sistemin size dikte ettirdiği ve sağlık açısından zaruri olan yöntemlere dönüş yapabilirsiniz. Tutulma yöneticisi Merkür’ün geri harekette olması bu değişimin zorlu ve yavaş ilerleyebileceğini ifade etmektedir. Bu konularda karşınıza daha önce çıkmış fırsatları bu sefer değerlendirmeniz için bir şansınız daha olabilir. Arkadaş gruplarınızdan birileri tarafından yanlış yönlendirilmeniz yahut gerçeği yansıtmayan şekilde bilgilendirilmeniz de mümkündür. Klişe olarak bildiğiniz konularda kendinize göre aşama kaydedip kendi kurallarınızı adapte etmekle ilgili bir yol haritası belirleyebileceksiniz.

İkizler;
Eviniz, aileniz, ebeveyniniz ve akrabalarınızla ilgili bir sonlanma, zoraki bir değişim veya bırakma durumu söz konusu olabilir. Evinizden taşınmanız gerekebilir. Eşyalarınızla ilgili yenileme mecburiyeti önünüze gelebilir. Geçmişten gelen düşünce ve alışkanlıklarınızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Tutulma yöneticisi Merkür geri harekette olduğundan elektronik bir eşyanızı kaybetme, arızalanması nedeniyle atmak ve yenilemek durumunda da olabilirsiniz. Beslenme alışkanlıklarınızdan tamamıyla vazgeçmeniz ve zaruri beslenme veya diyet alışkanlıkları edinmeniz de beklenebilir. Daha önce teklif aldığınız bir müteahhitlik projesi tekrar gündeminize oturabilir. Bu seferki hamlede daha yararınıza ve verimli kazanımlar elde etmeniz mümkündür. Daha önce kiralamak istediğiniz bir eve taşınmanız için yeni bir fırsat önünüze gelebilir. Daha verimli çalışabilmek için mecburi bir ortaklık kurmanız da gerekebilir.

Yengeç;
İletişim, haberleşme ve eğitim alanınızla ilgili önemli bir değişim ihtiyacı ortaya çıkmıştır. İş ağınız, eğitim düzeyiniz, işi yönetme ve bilgilenme yöntemlerinizle ilgili detaylı değişimler veya yöntemsel farklılıklar gündeme gelebilir. Tutulma yöneticisi Merkür geri harekette olacağı için öncelikle haberleşme ve kısa yolculuklardaki araç arızaları sizin için tutulmanın temasını oluşturacaktır. Dolayısıyla meydana gelecek arıza ve aksaklık nedeniyle araç gereç veya elinizdeki yöntemi tamamıyla değiştirmeye zorlanabilirsiniz. Koşullar elinizdeki bilgileri ve donanımları günün gerektirdikleriyle yenilemenizi kolaylaştıracaktır. Ancak hizmet alanınızda ilerleyen Satürn ve Mars sayesinde, daha çok kolektif bir iş bilinciyle girişeceğiniz değişim konularında başarılı olacağınızı söylemek mümkündür. Zihinsel kurallarınız ve idealleriniz nedeniyle planladığınız bu değişim hareketinde zorlanmanız mümkündür.

Aslan;
Başak burcundaki güneş tutulması öncelikli olarak hayatınızın maddiyatla ilgili alanında etki edecektir. Dolayısıyla değer yaratma konusunda bugüne dek sürdürdüğünüz yöntemler, bakış açıları ve etkenlerin değişip dönüşeceği bir noktaya ulaştınız. Mart ayındaki Balık burcundaki güneş tutulmasında deneyimlediğiniz işaret her ne ise bu konuda artık sona ulaşmış olduğunuzdan emin olabilirsiniz. Tutulma yöneticisi Merkür geri harekette olduğu için size mesele her ne ise üzerinde son bir kez düşünüp taşınma olanağı da verecektir. Ancak kadersel bir sonuç meydana geleceği için kendinizi olası tüm seçeneklere göre hazırlamanız gerekecektir. Spekülatif işlerdeki risk olgusundan kaçınmanız gerekmektedir. Başkalarının parası veya ortak kazanımlardan gelen finansal kaynakların verdiği güven duygusunun bir aldatmaca olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak alacağınız riskler konusunda titiz olmalısınız.

Başak;
Son bir yıldır deneyimlediğiniz tutulma zincirinin önemli bir halkasında bulunuyorsunuz. Hedefleriniz, odaklandığınız tüm konular ve bilhassa haberleşme, beslenme, sağlık, çalışma koşulları ve çalışma alanlarınızla ilgili beklentide olduğunuz sonuçlara ulaşma arzusundasınız. Deneyimlemek istediğiniz değişim için sona gelinmiş bulunuyor. Olacaklar kontrolünüz dışında gerçekleşecektir ve kadersel bir bakış açısıyla değerlendirilmelidir. Mart ayındaki tutulmadan beri zihinsel ve ruhsal olarak kendinizi hazırladığınız bitişlerin artık sonucunu alma sürecine gelmiş bulunuyorsunuz. Sonuçların hayrınıza olup olmadığını belirlemek için esnek bir tutumla değerlendirmeniz gerekecektir. Ya hayatınızı tamamıyla değiştireceksiniz, yahut daha önce yakalayıp ta ıskalamış olduğunuz fırsatı tekrar değerlendirmek için önünüzde bir yol ayrımı belirecek. Doğru sonuca ulaşabilmek için bilhassa kendi dinamiklerinizi değerlendirmelisiniz.

Terazi;
Önemli bir güneş tutulması döneminde bulunuyorsunuz. Sizin için en önemli konu, hoşunuza gitmeyen somut veya soyut bağımlılıklarınızdan kurtulmak için büyük bir fırsata sahip olduğunuzdur. Bugüne dek muhtemelen bilinçaltınızda belirlemiş olduğunuz tüm konu ve düşüncelerde, hayatınızın işleyişine etki edecek bir neticelenme kaydedeceksiniz. Bu durum sizin kontrolünüz dışında cereyan edebilir. Ruh sağlığınızı etkileyebilecek ve hatta sizin için en değerli konu olan ruhsal dengenizi sarsabileceği için önem taşımaktadır. Tutulmanın yöneticisi Merkür geri harekette olacağından, geçmişte önünüze gelmiş bir konuda çözülme veya nihai çözümlenme beklenebilir. Kadersel bir bakış açısı geliştirip olacakları hayrınıza kabul etmelisiniz. Ruhsal veya bedensel bir rahatsızlığınızı giderme aşamasındaysanız önemli bir şifa ve tedavi fırsatıyla da karşılaşabilirsiniz. Titiz ve çözümsel bir bakış açısı yakalayacaksınız.

Akrep;
Arkadaşlarınız, arkadaş ortamlarınız ve üye olduğunuz kurumlarla olan alanda kolektif bir çalışmaya başlayabilirsiniz. Bu çalışma belirli bir süredir hayalini kurduğunuz ve idealize ettiğiniz bir konuyla ilgili olabilir. Hayatınızdan birilerini uzaklaştırmanız veya çıkarmanız mümkündür. Arkadaşlıklarınızda özen ve titiz davranışlar beklentisine girmiş olabilirsiniz. Yakın bir dostunuzun belirgin bir kaybına şahitlik edebilirsiniz. Tutulma yöneticisi geri harekette olduğundan ötürü yaşanacak kayıp daha sonra tekrar önünüze de gelebilir. Belirgin olmayan ve emin olmadığınız meselelerde talep ettiğiniz işareti görebilme şansına da sahip olacaksınız. Bir süredir gecikmeye uğrayan mesleki bir kazanımınızı tahsil edebilirsiniz. Uzun zamandır haber alamadığınız yahut görüşmediğiniz arkadaşlarınızla tekrar temasa geçebilirsiniz. Yeni ve iş temelli bir arkadaşlık başlatabilir yahut bir çalışma grubuna dahil olabilirsiniz.

Yay;
Gökyüzünün oldukça hareketli olduğu bir dönemde bir de kariyer alanınızda gerçekleşecek bir güneş tutulması sizi epey bir sarsacak gibi gözüküyor. Elinizdeki projenin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Ancak tutulma yönetici Merkür geri harekette olduğundan bittiğini sandığınız mesele tekrar önünüze de gelebilir. Sizin kısıtladığınız veya uğrunda mücadele ettiğiniz bir konu nedeniyle kendi sonunuzu hazırlamanız olasıdır. Dolayısıyla Mart ayındaki tutulmadan beri takip ettiğiniz konular her neyse aynı tema ile önünüze gelebileceklerdir. İdealize ettiğiniz bir otorite figürü ile fikir çatışmasına girmeniz nedeniyle hedeflediğiniz bir meselede yöntem değiştirme yoluna da gidebilirsiniz. Kararlı olarak ilerlemek istediğiniz hedeflerinizde, alışkanlıklarınız ve size gösterilen kural ve yaptırımlar nedeniyle yol kat edememenizi fark edebilirsiniz. Dolayısıyla hedeflerinize ulaşma yolunda yöntem değiştirmek ana temanızdır.

Oğlak;
Uluslararası kültürler, uzak yolculuklar, yüksek öğrenim ve inançlarla ilgili destekleyici bir tutulma deneyimleyeceksiniz. Hukuki veya yurtdışı bağlantılı bir konuda beklentiniz dışında bir sonuçlanma ile karşılaşabilirsiniz. Tasarladığınız bir yolculuk olumsuz bir şekilde sekteye uğrayabilir yahut ulaşacağınız mekanda değişiklik yapılabilir. Karşılaşacağınız olumlu veya olumsuz her konuda sizin hayrınıza geliştiğini kabul edip şikayette bulunmamanız gerektiğini fark edeceksiniz. Kadersel bir tutulmadır ve yöneticisi Merkür geri harekette olduğu için mutlaka daha önce aynı konularla ilgili işaretler ve karar fırsatları önünüze çıkmıştır. Ne yaparsanız yapın, olacakları kabul edip hayrınıza çıkarım sağlamalısınız. Hedeflediğiniz dönüşüm ve dönüştürme fırsatına olumlu etkileri olmasına rağmen, dört dörtlük kazanımlar elde edememekten ötürü şikayet edeceğiniz bir tutulma süreci deneyimleyeceksiniz.

Kova;
Hayatınızın krizli alanlarında gerçekleşecek güneş tutulması muhtemelen maddi potansiyelinizde sizi zora sokabilecek bir gedik açacaktır. Beklentinizden daha fazla maddi çıkış kaydetmeniz olasıdır. Çözülmesine inandığınız ortaklaşa bir işin beklediğiniz gibi gelişmediğini fark edebilirsiniz. Tutulmanın yöneticisi Merkür geri harekette olduğu ve Neptün karşıtlığı etkisinde bulunduğundan dolayı ya kendi maddi potansiyelinizi iyi hesaplamadınız yahut ta hayale kapılıp kendinizi aldattınız denebilir. Dolayısıyla bu bir kadersel tutulma olduğundan alabileceğiniz bir önlem yoktur. Olacakları kabullenme yoluna gitmeniz gerekmekte ve herhangi bir zararla karşılaşacaksanız da bunun neresinden dönebileceğiniz konusunda düşüneceksiniz. Uzun ve meşakkatli bir borç ödeme sürecinin sonuna gelmiş te olabilirsiniz. Titiz ve zamanında ödeyeceğiniz bir yapılandırma veya kredi sürecine de başlayabilirsiniz.

Balık;
Karşıt burcunuzda gerçekleşecek güneş tutulması nedeniyle ortağınız veya özel ilişkinizle bir konuda son noktaya gelmiş olabilirsiniz. Bu mevcut ilişkinin son bulması olabileceği gibi, geçmiş Mart ayında sizin burcunuzda gerçekleşen ilk güneş tutulmasında kaydettiğiniz benzer temanın tekrar önünüze gelmiş olması da mümkündür. İdealize ettiğiniz bir konuda aldanmış olabileceğinize ikna olmanız gerekebilir. Gizli düşmanlarınızın ortaya çıkabileceği veya mevcut ilişkilerinizde idealize ettiğiniz ilişkileri aslında yaşamadığınızın farkındalığına erişmiş olabilirsiniz. Topluma verdiğiniz saf ve iyi niyetli imajın tersine, tüm ilişkilerinizde stratejik, şekilsel ve mantık süzgecinden geçiren bir yapıda ilerlemeyi benimseyeceksiniz. Olayları ve bilhassa ilişkileri mantıklı bir bakış açısıyla değerlendirmeniz ve sonuçlarını kabullenmeniz gereken bir güneş tutulması deneyimlemiş olacaksınız. İlişkilerinizle deneneceksiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder