9 Mart 2016 Çarşamba

9 Mart 2016 Güneş Tutulması ve Burçlara etkileri

Tarihlerden 9 Mart 2016 ve bugün Türkiye saati ile 03:54’te yılın ilk güneş tutulması Balık Burcu’nun 18 derece 55 dakikasında gerçekleşecek. Bu kadar detaylı bir hesap yerine kısaca 19.derece olarak kabul edebiliriz.

Tutulmada etkin olarak Balık burcunun 20 derecesinde bir Chiron bulunuyor. Bunun tam karşısında ise Başak burcunda hala Retro hareketine sahip 20 derecede bulunan bir Jüpiter de mevcut. Yılın en etkin astrolojik fenomenlerinden biri olduğunu düşünüyorum. Geçtiğimiz yıl 13 Eylül’de tam bu Jüpiter’in bulunduğu noktada, Başak burcunda benzer bir tutulma cereyan etmişti.  Güneş tutulmalarının etkisinin 6 ay olduğunu kabul edersek, 13 Eylül-9 Mart arasındaki bu 6 aylık döngünün de sonlanacağını görüyoruz. Eylül 2015’te başlayan temalar bu güneş tutulmasında sonuçlanacaktır diye bir yönergede bulunsak yanlış olmaz…

Ancak Balık-Başak aksının özellikle hizmet alanı ve iş yöntemleriyle, ruh ve beden sağlığı ile yakın ilişkisi mevcut. Zira astrolojik haritanın 6 ve 12.evlerinin doğal yönetici burçları her ikisi de…Başak koşullu bir alışveriş eylemi sağlarken, Balık bunun sınırsız ve koşulsuz eylem tarafını temsil ediyor. Başak burcu tutulmasında deneyimlediğiniz tema her ne ise, bu sefer onun tamamlayıcı tutulmasında deneyimleyeceğiniz temada, bu altı aylık süreç içerisinde edindiğiniz kazanımlardan vaz geçmek, onları serbest bırakmak gibi bir çıkarım sağlamanız mümkündür. Olayın içinde bir de Chiron olacağı için, yara almanıza sebebiyet veren konu ve anlamlardan uzaklaşmanız yahut bu serbest bırakma zorunluğu nedeniyle yara alıyor olmanız da geçerli halde olacaktır. Tutulma zamanı gökyüzünde oluşacak Satürn (Yay burcu) –Jüpiter (Başak burcu) -Güneş (Balık burcu) T- Karesi ile, öğretileriniz, idealleriniz ve hedefleriniz her ne ise bunları salim kafayla düşünüp yeniden bir sorgulamakta yarar olacaktır. Tabi ki doğum haritanızdaki ev ve gezegen dizilimleriniz de bu güneş tutulmasındaki temanızı kişiselleştirecektir. Ancak tüm takip ettiğiniz astroloji yorumlarını ve analizlerini okurken, lütfen doğum haritanızın dinamiklerine göre algılamaya çalışın. Yorumları mutlaka yükselen burcunuza göre okuyun. Aşağıda tutulmanın 12 burç üzerinde yaratması muhtemel etkileri okuyacaksınız. Değerlendirmeleri güneşinizin hangi burçta olduğuna göre değil, yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ediyorum. Çünkü astrolojide, doğum haritasının sahibini tanımlayan onun Güneş burcu değil, yükselen burcu ve yükselen burcunun yöneticisi olan gezegendir. Yükselen burç kişisel motivasyonlarımızı, eğilimlerimizi ve mizacımızı gösterir. Yükselen burcun yöneticisi ise haritanızda sizi temsil eder.

KOÇ BURCU:
9 Mart güneş tutulması sizin 12.evinizde gerçekleşeceğinden dolayı bilinçaltınız, sezgileriniz, kontrolünüz dışında olan kolektif bilinç ve karma gibi tüm fenomenlerde sahip olduğunuz tutum ve düşünceyi serbest kılmak için önemli fırsatlara sahip olabileceksiniz. Hukuki çözüm gerektiren konularda atmanız gereken adımları değiştirebilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı tüm konularda eylem alınması gerekiyorsa konunun çözümü için şansınızı zorlamamanız gerektiğini kavrayacaksınız. Son 6 aydır gündeminizde olan konu ve döngü her ne ise, bunu değiştirip yeni bir zaman döngüsü içine karışmak için çabalayacaksınız. Bırakmanız veya serbest kalması gereken temaların vereceği yaraları sarma umuduna sahipsiniz. Herhangi bir duraksama veya tereddüt zamanınızı kaybettirecektir.

BOĞA BURCU:
Güneş tutulması 11.evinizde meydana gelecektir. Bu da geleceğe yönelik planlarınız, arkadaşlık ilişkileriniz, gruplar ve dahil olduğunuz kurumlar içindeki etkileşimleriniz, mesleki kazanımlarınız, sosyal amaçlarınız ve ideallerinizle ilgili reform isteğinizi belirleyecektir. Hobi amaçlı keyif aldığınız konuları maddi gelir kaynağı olarak tanımlamanız ve bunu sosyal bir amaç uğrunda kullanıma açmanız hakkında bir farkındalık geliştirebilirsiniz. Aşkla ilgili yolunda gitmeyen bir meselede yakın arkadaşlarınızdan alabileceğiniz fikirle çözüme gidebilirsiniz. Serbest bırakmanız gereken bir duygu, bir ilişki veya bitmesi gereken bir dahil olma durumu mevcutsa çekinceye mahal bırakmadan salıvermeniz gerekebilir. Sosyal sorumluluk projesi fikrine erişebilirsiniz.

İKİZLER BURCU:
9 Mart günü gerçekleşecek olan güneş tutulması aslında sizin 6 aylık bir sürünceme durumundan da uzaklaşmanızı sağlayacaktır. Özellikle mesleki bir ortaklık durumuna sahipseniz ve bunu bitirmeyi düşünüyorsanız bu tutulma sizin için çok önemli etkilere sahip. Keza evlenmeyi planladığınız ve idealize etmiş olduğunuz bir ilişkinin sarpa sarma durumundan kurtulmak için de tutulmanın özel etkileri mevcut. Enerjilerin sıkıştığı T kare etkisinden sıyrılmak bir parça gerilim yaşamanıza da neden olacaktır ancak vereceğiniz karar geri dönülmesi zor ve duygusal yara almanıza bile neden olsa doğru karar olacaktır. Otoritenizi ve itibarınızı kaybetme riskindeydiniz. Dolayısıyla vermeniz gereken kararda bir süredir şüpheler ve çekinceler halindeydiniz ve erteliyordunuz. Şimdi tam harekete geçme zamanındasınız.

YENGEÇ BURCU:
Zihinsel ufkunuzu genişletmek ve hayatınızdaki anlam arayışında kat edebileceğiniz yapı taşlarını oluşturmak için 9 Mart güneş tutulması ayrı bir anlam ifade edecektir. Altı ay önceki başak burcundaki tutulmadan beri yakın çevrenizle olan ilişkileriniz, bilgi ve eğitim ağınızla ilgili çalışmalarınız ve hayatınızı anlamlandırmak adına edindiğiniz öğretileri artık kendiniz ve üst bilincinizi eğitebilmek adına kullanabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. Hayatınızın önceki dönemlerinde edindiğiniz tecrübelerin nimetlerine veda etme zamanı gelmiştir. Bundan sonraki yolunuza yeni hizmet öğretileri, yeni yol arkadaşları ve hayatınızda görmek istediğiniz yeni karakterlerle devam etmeyi seçebilirsiniz. İnanç boyutunuzda acı da olsa kırılmalar deneyimlemeniz mümkündür.

ASLAN BURCU:
Geçtiğimiz eylül ayından beri süregelen beklentilerinizin belki de mükafatlandırılacağı bir sürece başlıyorsunuz. Özellikle maddi ve manevi anlamda bir çözülme deneyimleyebileceksiniz. Beklentilerinizin karşılanırken belki de ummadığınız konularda bedel ödeyebileceğiniz ihtimalini aklınızın bir tarafına koyunuz. Vergi, sigorta, kredi ve ortak işler sayesinde maddi kazanımlar edinmeniz olasıdır. Miras konularında gelişmeler meydana gelebilir. Manevi açıdan bir parça içiniz cız edebilir ancak bu tutulma sayesinde kazanç elde edebileceğiniz için olumlu ve olumsuz taraflarının vicdanınızda nasıl etkiler bırakacağını siz belirleyeceksiniz. Eylül’deki tutulmada madde ile özdeşleşmeyi deneyimlediniz. Şimdiki tutulmada maddenin maneviyatınıza nüfus edebildiğini fark edeceksiniz.

BAŞAK BURCU:
Güneş tutulmasını tam altı ay önce deneyimlemiş bir enerjiyle, döngünün tamamlanmasına şahitlik edeceksiniz. Yaşanacak güneş tutulmasının teması kişiliğiniz, kimliğiniz, benliğiniz, ve ilişkileriniz arasındaki çıkış noktasını seçmenizle alakalı yaşanacaktır. Kendi nefsinizin size sunabildikleri, kişisel benliğiniz ve ailesel köklerinizin gereksinimleri, özel hayatınızda seçtiğiniz ilişkilerin kaderini belirleyecek yapıdalar. Bu güneş tutulması, tam bu kişisel alanlarda çıkış supabı gibi davranıp hangi alana ne kadar önem ve ayrıcalık duyduğunuzu belirleyecek. Çözüleceğiniz konular ortaklık, özel ilişkileriniz ve belki de gizli düşmanlarınız olacaktır. Yolunuza devam ederken kimin yanınızda olup olmayacağına siz karar vereceksiniz. Tutulmanın kritik burçlarından birisine mensupsunuz.

TERAZİ BURCU:
9 Mart sabahı gerçekleşecek güneş tutulması sizin kişisel hizmet alanınızda gerçekleşecektir.  Fiziksel ve zihinsel sağlığınızı kritik ölçüde etkileyen bu tutulmada, enfeksiyonlardan oluşan rahatsızlıklar, uykusuzluk ve depresyon meydana gelebilir. Mesleki alanda iş ilişkilerinden doğabilecek kopukluklar, tam aksine olası dargınlıkların affedilmesi  gibi hadiselerle yüzleşebilirsiniz. Duyguların minimal hale geldiği ve daha çok mesleki ilişkiler dengesini tutturmayı hedeflediğiniz bu alanda muhtemel farkındalıklar, iş ortamınızdaki hiyerarşik düzendeki çözülmeler, taşeron firmalarla yaşanan sıkıntıların meydana getirdiği ruhsal çözülmeler deneyimlenebilir. Kendinizi bu tutulma sayesinde, alışageldiğiniz yöntem ve tutumlardan soyutlayıp daha farklı bir çıkış yolu belirlerken bulabilirsiniz.

AKREP BURCU:
Güneş tutulması esnasında oluşacak görünüm, hayatınızın keyifli alanlarındaki hobileriniz, çocuklarınız, evliliğiniz ve benliğinizi dış dünyaya sunduğunuz alanlarda etkili olacaktır. T kare etkisiyle arkadaşlık ilişkileriniz, maddi ve manevi kaygılarınız deneyimleyeceğiniz çözülme temasında birincil katkı sağlayacak konular olacaklardır. Bütçenizdeki olumsuzluk ve baskıların yahut maddi hırs ve kaygılarınızdan dolayı sosyal ve eğlence hayatınıza vakit ayıramamaktan ötürü ulaştığınız durumla ilgili farkındalıklar kazanabilir ve hayatınıza çeki düzen vermeniz söz konusu olabilir. İhtiyacınız olan etkinlikleri kaçırıyor olmanız, çocuklarınızla ilgilenememekten dolayı kendinizi suçlanmış hissetmeniz mümkündür. Ruhsal yara aldığınızı fark ederek kendinize çeki düzen verebilirsiniz.

YAY BURCU:
Sabaha karşı gerçekleşecek bu önemli güneş tutulması sizin ev, aile, ebeveynler ve içsel benliğinizle ilgili alanlarda etkili olacaktır. Satürn ve Mars gibi iki kötücül gezegenin transit geçişleri, kişisel farkındalıklarınızı ve kişiliğinize ait detayları olumsuz etkilemeye devam ederken, hem toplumsal rolünüzü, hem de mesleki otoritenizde zayıflıkları ortaya çıkartan etkileri beraberinde getirmektedir. İşte tüm bu baskın etkilerin bu tutulma esnasında baypas yapması gereken çıkış noktası da içsel benliğiniz ve kendinize özel alanlar olacaktır. Ne kadar kendinizi akışa bırakırsanız sorun olarak gördüğünüz alanlardaki gerilimler rahatlama eğilimine girmek durumundadır. Hayatı ve kendinizi daha hafife almanız gerektiğini fark edip yeni bir sürece alışma halini benimseyebilirsiniz.

OĞLAK BURCU:
2016 yılının bu ilk güneş tutulması sizin sosyal ilişkileriniz ve haberleşme kaynaklarınızla ilgili alanlarda etkili olacaktır. Geçmişin üstesinden gelmek adına bilinçaltı fenomenlerinizle bir savaş halindesiniz. Yeni zihinsel farkındalıkların hayatınıza dahil olması için bir önceki tutulmadan beri içsel bir baskı sürecindesiniz. Bir aşamayı atlatmak adına doğru görünen bir yolda olsanız da ruhsal bir tıkanma ve yorgunluk haline sahipsiniz. İşte bu güneş tutulması sayesinde yorgunluk hissettiğiniz ruhsal ve zihinsel yapınızda çözülme deneyimleyebilirsiniz. Gerçekliğinizi zorlamak yerine biraz olsun akışta kalıp ilişkilerinize sarılmanız gerekebilir. Tutulma sırasında deniz ve nehir kıyılarına yapacağınız küçük çaplı yolculuklar size iyi gelecektir.

KOVA BURCU:
Güneş tutulması maddi ve manevi değer yarattığınız kişisel kaynaklarınız ve sahip olduğunuz mali potansiyel alanlarınızda etkili olacaktır. Bir önceki tutulmada ortak kullanımda veya kazanımdan elde ettiğiniz parasal kaynaklarda etkiliyken, bu seferki sizin var ettiğiniz ve sahip olduğunuz değerlerde geçerli olacaktır. Somut bir maddi kaynak çıkışı olabilme ihtimali mevcutken, manevi olarak bazı değerlerinizi serbest bırakmak, sizin için artık bir değeri kalmayan araç ve gereçleri dağıtmak suretiyle tutulmanın etkisini kullanabilirsiniz. Paylaşmayı, size ait olan değerlerin ihtiyacı olanlara aktarılmasını öğrenebilirsiniz. Paylaşım sağladığınız ilişkilerde uzaklaşmak, serbest kalmasını sağlamak ve affetmek gibi eylemleri deneyimleme şansını edineceksiniz.

BALIK BURCU:

Yılın ilk güneş tutulması kendi burcunuzda yaşanıyor. Merkür, Neptün, Chiron ve Güney Ay Düğümü de transit geçişlerini burcunuzda gerçekleştirirken mevcut tutulmaya etkilerini bırakacaklardır. Dolayısıyla bugüne dek hayatınızda doğru bildiğiniz ve aslında size yara aldıran, kişiliğinizi şekillendiren, karar alma mekanizmanızı etkileyen, özel ilişki ve ortaklıklarınızdaki şanssızlıkları tetikleyen, mesleki kazanımlarınız ve mücadelenizde size baskı uygulayan somut veya soyut unsurlardan kurtulmak ve onları geçmişe uğurlamak için doğru enerjilere sahipsiniz. 19 yıl önce belki farkında olmadığınız bir fenomen, bu tutulmada tekrar etkisini gösterecek ve hayatınızın düzenini alışılagelmiş çizgisinden uzaklaştıracaktır. Ruhsal seviyede deneyimleyeceğiniz bu serbest bırakma durumu yaklaşık altı ay boyunca  etkisini sürdürecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder