23 Mart 2016 Çarşamba

23 Mart 2016 Kanlı Ay Tutulması ve Burçlara Etkileri

23 Mart 2016 Çarşamba günü tam saat 14:01'de gerçekleşecek olan bu ay tutulması Terazi burcunun 3.derecesinde ve 17.dakikasında meydana gelecektir. Dünyanın tam dolunay evresinde Güneş ve Ay arasında kalmasıyla meydana gelen bu hadisede, güneş ışınlarının kırılması ve rengin ay üzerinde kızıla çalması nedeniyle kanlı ay olarak adlandırılması söz konusu olmuştur. Kanlı ay fenomeninin tarihteki birçok dini inanışta karşılığı mevcuttur. Ancak ben mümkün olduğu kadar yalın bir biçimde burçlara olan etkisinden söz etmek istiyorum.

Tutulma Terazi burcunda olacağından dolayı Terazi burcu semboliklerinin çalışmasını bekleyebiliriz. Güneş aynı derece ve dakikada karşıt burç olan Koç burcunda ilerleyecektir. Tam tutulma anının detaylı astrolojik haritasını aşağıda bilginize sunuyorum. Ancak bu tutulma etkisinin +/- 15 gün süreceğini hatırlatmamda fayda var. Dolayısıyla 9 Mart tarihinde gerçekleşen güneş tutulmasının etkileri ile birleşeceğini de hesaba katmalısınız. Ancak Güneş ve Ay'ın farklı sembolikler üzerinde etkili olduğunu ve iki tutulmanın farklı etkiler barındırdığını da hatırlatalım.



Dolunay evresi olduğu için sonlanma enerjisinin tutulmada belirleyici etken olduğunu söyleyebiliriz. İşin içinde ay olduğundan dolayı duygularımız, mutluluk alanlarımız, olumlu veya olumsuz her türlü hislerimiz, içgüdülerimiz, güven duygumuz, anne ile bağlantımız ve ruhsal hareketliliğimiz üzerinde etki sağlayacağını belirtmekte fayda var. Terazi bir öncü burç olduğu için bu tutulmanın diğer öncü burçlarda güneşi ve bilhassa ayı bulunanları etkilediğini hatırlatalım. Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak...

Bunun üzerine her burcu tutulma nasıl etkileyecekmiş, biraz bahsedelim...ancak lütfen yükselen burçlarınıza göre bu etkileri okumanızı tavsiye ediyorum.

Koç;
Özellikle özel ilişkiniz ve ortaklıklarınızla ilgili ilişkilerinizdeki denge unsuru mercek altına alınabilir. Bu konulardaki duygularınızı daha etkin ifade etme olanağı bulabilirsiniz. Ay tutulmalarında mevcut durumun iyileştirilmesi ve tamamıyla neticelendirilmesi mümkün olacağından bilhassa duygularınızda bir boşalma ve sonuca ulaşma odaklı hale gelebilirsiniz. Dolayısıyla ilişkileriniz duygusal nedenlerden dolayı sona erebilir. Dengeye ulaşmış ve test edilmiş ilişkilerde ise yüzleşme ve olası yaraları sarma durumu meydana gelebilir. Tutulmada Merkür'ün de Güneş ile kavuşum yapması tolerans gücünüzü arttıracaktır.

Boğa;
Hizmet alanınızda, günlük işlerinizi idare ettiğiniz ortamdaki insan ilişkilerinin mercek altına alınması olasıdır. Size duygusal yük getiren konuları ruh sağlığınızı dengelemek adına çevrenizdekilerle, astınızda çalışan insanlarla paylaşabilirsiniz. Ruhunuzda daralma, dengeyi bozucu konu ve etkenleri ortaya çıkarma ve paylaşma yoluna gidebilirsiniz. Konuşarak sorunları çözme bilinci taşıyorsunuz. Yakın geçmişteki güneş tutulmasından deneyimlediğiniz sağduyu ve yakınlarınızı olduğu gibi kabullenme bilinci sayesinde bu tutulmadan da duygusal yara almadan kurtulma potansiyeline sahipsiniz. 

İkizler;
Çocuklarınızla olan iletişiminizde sizi duygusal olarak yıpratan konularda bir sonuca ulaşmanız mümkündür. Hayatınızın keyifli alanlarında ruhsal dengeyi yakalamak için iç sesinizi dinlemeniz ve öncelikle bireysel dengenizi yakalamanız için tutulma enerjisini doğru kullanabilirsiniz. Kötü bir alışkanlığınızı bırakmanız ve vaz geçmeniz de olasıdır. Hem evliliğinizi, hem çocuklarınızla olan iletişiminizi dengeden çıkartabilen konu ve alışkanlıklara dur deme şansına sahip olabilirsiniz. Kariyeriniz, aileniz ve özel hayatınızdaki kişi arasında bocalayabileceğiniz, önceliği hangisine vereceğiniz konusunda bir dengeye ulaşmak adına tutulma enerjilerini kullanabilirsiniz.

Yengeç;
Ebeveyniniz, aile büyükleriniz ve bireyleri ile mevcut ilişkilerinizdeki tutumunuz ve yaklaşımınız mercek altına alınabilir. Dolayısıyla ilişkileri dengeye getirmek adına diyaloglara girebilirsiniz. Tutulma enerjisini öncelikle ruhsal dengenizi ve çevrenizdeki kişilerle olan uyumunuzu irdeleyen bir enerjiye sahiptir. Uzlaşma fikrine sahip olmalısınız. Mesleki atılımlarla yapacağınız başlangıçların özel hayatınızı, aile bağlarınızı ve çalışma alanınızdaki kişileri nasıl etkilediği üzerine kafa yormanız gerekebilir. Herkesin kendi haklılığı oranında üzerinize geliyor gibi olması bir parça ruhunuzu sıkabilir ancak doğru kararları ve kime ne oranda ne kadar değer vereceğiniz sorunu çözecektir.

Aslan;
İşlerinizi yönetirken iletişime geçtiğiniz tüm sosyal çevrenizle, kardeşinizle, eğitim hayatınızdaki bireylerle olan ilişki dengenizin sorgulanacağı ve mercek altına alınacağı bir ay tutulması yaşıyor olacaksınız. Gerilimli ilişkiler son bulabileceği gibi süregelen ilişkileri dengeye oturtmak anlamında faydalanılması gereken bir süreçtesiniz. Zihinsel farkındalıklarınızın daha ön plana çıkacağı, kendinizi, geçmişinizi ve ilişkilerinizi sorgulayıp önünüzdeki hedeflere nasıl ve ne şekilde odaklanacağınıza dair özel işaretleri yakalayabileceksiniz. Özel hayatınızı ve hobi alanlarınızı disipline etmek için çok önemli bir fırsata sahipsiniz. 

Başak;
Maddi ve manevi değer yarattığınız tüm konularda, somut maddi potansiyelinizde yaşadığınız dengesizlikleri kontrol altına alabileceğiniz, zincirin zayıf halkası gibi gözüken detayları hayatınızdan uğurlayabileceğiniz bir tutulma sürecindesiniz. Amacınız maddi ve manevi dengeye ulaşmak olmalıdır. Sonuçlanmış ve tükenmiş tüm değerlerinizle vedalaşmalısınız. Neptün'ün karşıt burcunuzda karar mekanizmanızı bloke ediyor olma ihtimalini de hesaba katarsanız yapacağınız başlangıçların bedeli ne olursa olsun göze almalı ve kararlı adımlarla dengenizi bulmalısınız. Fırsatı kaçırmanız durumunda Eylül ayındaki tutulmaya kadar beklemeniz kaçınılmazdır. 

Terazi;
Odak noktanız olan konularda, kimliğiniz, benliğiniz ve somut var oluşunuzu meydana getiren tüm fenomenlerde bir durup düşünme vaktinde bulunuyorsunuz. Hedeflerinizi ve ulaşacağınız kararlarda size ışık tutacak her ayrıntının mercek altına alındığı bir tutulma sürecindesiniz. Amacınız ruh dengenizi koruyup hislerinizi başkalarıyla paylaşmaktır. Kozmetik değişikliklere girişebilirsiniz. Adalet aradığınız her tür konuda kendinizi ortaya koyabilir ve cesaretli adımlar atabilirsiniz. Haklı olduğunuz bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Kazanım veya kaybetme durumu sizin daha önce ilişkileri doğru yönetip yönetmediğinizle alakalı olacaktır. 

Akrep;
Bilinçaltı ve sezgilerinizde dengeye ulaşabilmek adına bazı kararlar almanız gerekebilir. Bazı alışkanlıklarınızı bırakabilirsiniz. Bu tutulmada öncelikli olarak kendiniz için fayda sağlamaya odaklandığınız psikolojik çalışmalara yönelmeniz, içsel denge ve huzura odaklı bir eğitim yahut destek almanız gerekebilir. Bilişsel bir dönemin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Beklemediğiniz bir sonuçlanmayla karşılaşabilirsiniz. Bu beklemediğiniz mesele sizin kontrolunuz dışında gelişmiş olabilir. Arkadaşlıklarınızın sizin maddi ve manevi değer yarattığınız konuya olan etkilerine bakarak tavır almanız mümkündür. Diplomatik davranmak faydanıza olacaktır. 

Yay;
Arkadaş gruplarınız, toplumsal etki alanı sağlayan grup ve kurumlarla olan münasebetleriniz mercek altına alınacaktır. Bu konumda bilhassa sosyal ilişkilerinizle ilgili dengeye ulaşma amaçlı kararlar alabilmeniz mümkündür. Birileri hayatınızdan çıkabilir veya mevcut kişilerle iletişim dengesini sağlamak üzerine görüşmeler yapabilirsiniz. Sizin özel alanınıza sosyal çevrenizin yaklaşımı tavrınızı belirleyen tema olacaktır. Mesleki kazanımlarınızı ailenize ve çocuklarınıza adaletli paylaştırmanız konusunda bir deneyim yaşamanız da olasıdır. Dolayısıyla bütçe hazırlayıp bundan sonraki yolunuzda ve kararlarınızda kazanç dengenizi sağlamanız beklenebilir.

Oğlak;
Mesleki alanınızda gerçekleşen ay tutulmasının etkileri süregelen bir projenin sona ermesi, iş hayatınızda sizi ruhsal dengeye ulaştıran tatmin duygusunun irdelenmesi gibi konular olabilir. Süregelen meslek hayatınızda farklı bir alana yönelmek ve güncel konuları geçmişe uğurlamakla ilgili fikir alış verişi yapmanız mümkün olacak gibi gözüküyor. Bu konularda ailenizin fikirlerine başvuracağınız gibi, kendi başınıza da ciddi bi fikir jimlastiği yampanız olasıdır. Zihinsel analiz yaparken fazla idealist davranmanız kurban psikolojisine dalmanız riskiyle karşı karşıya olabileceğinizi de göstermektedir.

Kova;
Fikirsel ve zihinsel konularda denge amaçlı bir sonuçlanma yaşamanız mümkündür. Ay tutulmasının etkileri hukuki alanda bir meselenin çözümlenmesi, adaletin tecelli etmesi yahut sizin inanç düzeyinizle ilgili bir farkındalığı deneyimlemenizle mümkün olacaktır. Majör bir eğitimin sonuna gelmiş olabilirsiniz ve eskiyi kapayıp yeniye hoş geldin deme zamanıdır. Uluslararası bir yolculuk planınız suya düşebilir. Mutlaka başka bir konuya vereceğiniz önem neticesinde bu yolculuk ertelemesini veya iptalini düşünmüş olmalısınız. İhtiyaçlarınızı dengelemeniz şartıyla hayatın size arz edeceği nimetlerden faydalanmasını öğrenebilirsiniz. 

Balık;

Ortak girişilen işlerde, maddi ve manevi kaynaklarınızla ilgili çözülme, dengeye ulaşabilmek için fikir paylaşımı ve eskide kalması gereken enerjileri daha gerçekçi bir tutumla gözlemleyip, yeniye yer açmayla ilgili kabullenişin zamanıdır. Bu sonlanma enerjisi beklenmediği gibi ruh dengenizi sağlamaya odaklı da olabilir. Kabullenişe geçmek ve olacakları beklemek durumundasınız. Özel ilişkiniz veya ortaklığınızdaki durağanlığı gidermek amacıyla fedakar davranışlara girebilirsiniz. Ortaklı işlerden kazandıklarınızın yönlenebileceği başka gider kapıları olduğu gerçeğini görmek bir parça moralinizi düşürebilir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder