17 Temmuz 2023 Pazartesi

17 Temmuz 2023 Yengeç Yeniayı ve Etkileri

 Yeniay fazları ekseriyetle olumlu başlangıçlar, yeni soluklar ve pozitif getirileri karşılamak üzerine kurgulanır. Lakin bu sefer durum pek de öyle pozitif getirilere sahip değil gibi gözüküyor. 

Ay’ın astrolojide en güçlü çalıştığı, hatta yönetiminde olduğu Yengeç burcunun 24°56’ noktasında, İstanbul saati ile 21:32’de yeniay gerçekleşiyor. 











Yeniay’ın olumlu açı kurduğu yalnızca Uranüs ve Neptün gözüküyor. Buna mukabil Venüs’ün yod bağlantılı olduğu Neptün ve Plüton dışında, dispozitör olarak çalıştığı Jüpiter ve Uranüs konumları itibarıyla da sorun kusuyor. Bir hafta sonra şu an bulunduğu anaretik açıdan itibren gerilemeye başlayacak bu Venüs…Zira Merkür Jüpiter’e, Venüs de Uranüs’e zorlayıcı açı bağlantıları kuruyor. İş gelip ekonomide, para olayında sıkışıp kalıyor. Geçen hafta burç değiştiren Ay düğümleri ise Plüton ile çatışıyor. Ne ileri, ne geri, tırmanabildiğimiz noktaya kadar çıktık ama artık hareket edemiyoruz. Geriye dönemeyiz, ileriye devam etmek de aşırı riskli…

Mars, Satürn tarafından, Yeniay ise Plüton tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla yeniayın, yani hem Ay’ın, hem de Güneş’in Ay düğümleriyle kare açıları bulunuyor. Öncü burçlar arasında bir grand cross oluşmuş durumda…ortam çok gergin ve aşırı yorucu.

İçe kapanma, izole olma, yalnızca aile çevresinden güvenilir kişilerle temas etme ihtiyacı hakimdir. Herhangi bir yönde alınacak kararlar kalıcı ve dönüşü zor yapıda olacaktır. Tövbeler, yeminler ve benzer sert kararlar almamaya, altından kalkamayacağınız duygusal savaşlara yeltenmemeye çalışmalısınız. İnatla girişilen her meselede mutlaka kaybedeceğiniz veya gözden çıkaracağınız bir şeyler olacağını hesaba katmalısınız. 

İlkelerinize ve mantığınıza ters düşen hamlelerden Mars Satün karşıtlığı nedeniyle kaçınmalısınız ancak bu açı bir bakıma korkularınızla yüzleşme açısından size destek verecektir. Kabullenme getirecektir. Sağlığınızı riske attığından emin olduğunuz tüm etkenlerden uzaklaşabilirsiniz. Bu süreçte pandemi dönemindeki tüm tedavi yöntemleri masaya yatırılabilir. Birileri hazırlamış olduğu biolojik silahların ve ölüm gereçlerinin hesabını vermeye başlayabilir. Turbo kanser hastalıklarına sebebiyet verdiği iddia olunan mRNA sıvılarının ipliği pazara çıkabilir. Dolayısıyla yine cehalet ve üstün zekalılık meydan okumalarına ziyadesiyle şahit olacağız. 

Özgüven ihtiyacımızın tavan yaptığı bir yeniay süreci yaşanacaktır. Otorite karşısında savunmaya geçmemiz, kendimizi sürekli açıklamaya, hatta aklamaya çalışacağımız durumlar oluşabilir. Suçlanmak, haksızca cezalandırılmak ve bu duruma tepki koymak, savunma yöntemleri geliştirmek olağan getirilerdir. Neptün desteğiyle manevi gücümüz yüksektir. Uranüs desteğiyle ise akıl ve eylem uyumu bize mücadelemizde ışık tutacaktır. 

Gizli özne bir düşmana karşı mücadele ettiğimizin farkında olunması şarttır. Güçlü, kalleş ve şeytani bir irade ile karşı karşıya olduğumuzu ve bunu çok iyi tanımlamamız gerektiğinde hemfikir olmalıyız. Merkür ve Jüpiter arasındaki zorlayıcı açı nedeniyle, mücadeleye 2-0 geriden başlamış olduğumuzu da aklımızdan çıkarmamalıyız. 














Yengeç burcu Türkiye’nin hem kurulum haritasında, hem de 99.Güneş dönüşü haritasında yükselen burçtur. Üstte yine yeniay, TR kurulum ve TR Güneş dönüşü haritalarının kombinasyonunu paylaşıyorum. 

Buna göre olasılıklar:

Yolculukların veya tatil rezervasyonlarının iptali gündeme gelebilir.

Yapılması planlanan düğün, dernek, organizasyon vs ertelenebilir veya tamamen iptal olabilir. 

Türkiye’nin ittifak yaptığı devletlerin gizli düşmanlıkları açığa çıkabilir. 

Tamamen kuruluş ilkelerine ters, hukukdışı, adaletsiz bir girişimde bulunulması beklenebilir.

Toplumsal algı yönetimiyle büyük kitlelerin uyutulması ve uyumakta olanların eli kolu bağlı vaziyette hiçbir önlem almaması ile ilgili bir durum mevcut. 

Aile hukuku adı altında din ve milliyetçilik sosuna bulanmış antilaik bir yaptırımla karşılaşılabilir.

Çocukların ve genç nüfusun hakları, eğitim düzeni ve müfredatı eğilip bükülebilir ve otoritenin menfaatleri doğrultusunda yeni yasalar oluşturulabilir. 

Ekonominin eksiklerini kapatabilmek için nakliye ve ulaştırma gelirlerine yoğunlaşmak, yeni vergi ve cezalar getirmek olağandır. Muhtemelen eksta MTV ödemeleri yeniay ile birlikte yürürlüğe konulacaktır. Ulaştırma araçlarına ek zamlar bekleyebiliriz. 

Milli taşıyıcı firmalarımızla ilgili yeni düzenlemeler, satış veya özelleştirme rivayetleri artabilir. TCDD ve THY şirketlerinin, devlete bağlı deniz ve havalimanlarının işletme devirleri gündeme gelebilir. 

Türkiye’in karşısındaki daimi düşman kendini afişe etmiş durumdadır. Hem muhalefeti, hem de iktidarları pinpon topuna çevirmiş olan bu bariz düşmanın ifşaası karşısında, ülkedeki işbirlikçilerinin teker teker maskesi düşecektir. O da tabi anlayana…


Nerdeyse dolunay kıvamında yorucu ve zorlayıcı bir sürece adım atıyoruz. İstisnasız tüm burçları etkileyecek getirileri olacağı için, her burcun son 10 derecesinde gezegenleri, yükselenleri ve bir astrolojik noktası bulunan kişilerin, girişimlerini temkinli ve akılcı yapmasını öneriyorum. Evdeki hesabın kesinlikle çarşıya uymadığı günlerden geçtiğimizi unutmayalım. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder