24 Ekim 2018 Çarşamba

24 Ekim 2018 Boğa Burcu Dolunayı ve Astrolojik Etkileri

Merhabalar,

Bugün tam İstanbul saati ile 19:46'da Boğa burcunun 1.derece 13.dakikasında kritik bir dolunay meydana gelecek. Daha doğrusu yaklaşık 10 gündür etkisinde olduğumuz dolunay süreci kesinleşecek. 

Yukarıdaki dolunay haritasından da görüleceği üzere, Güneş'in Akrep burcuna geçer geçmez 1.derecesindeki konumu, Ay'ın ise yücelim enerjisine sahip olduğu Boğa burcunun aynı derecesinde bulunduğu bir Dolunay sürecinin içindeyiz. İşin ilginci, geçtiğimiz yılın Ağustos ayından itibaren Aslan-Kova aksına geçen ay düğümlerinin de bu dolunaya kare ve zorlayıcı açı kalıbı hazırlaması olarak görülebilir. Aslan-Kova akslarındaki tutulma mevsimi kısa bir süre sonra bitecek. Dolunay'ın yönetici gezegeni "retro" Venüs, Güneş'e 3 derecelik bir kavuşumda bulunuyor. Keza aynı benzer kavuşum Merkür ve Jüpiter arasında da bulunuyor. Keza Jüpiter'de 9 Kasım'da yönettiği Yay burcuna geçiş yapacak. Sanki bu dolunay artık uzun bir sezonun kapanışı gibi bir etki veriyor. Dolunay anının yükselen burç yönticisi de bu yoğun Akrep stelyumunun içinde rol alıyor. 

Uzun lafın kısası ilişkiler ve iletişim epey bir testten geçecek. Asıl bomba ise dolunaya 1 derecelik kavuşum yapan Uranüs olacak. Uranüs'ün retro harekette olduğu ve 15 Mayıs'ta giriş yaptığı Boğa burcundan kısa bir süre sonra Koç burcuna geri çıkacağını da hatırlatırsak önemli bir özgürleşme harekatı veya ayrılık enerjisi taşıyacağımız bir gerçektir. 

İşin en ilginci, en sevilmeyen, kötücül olarak kabul edilen Satürn'den başka bu haritada olumlu bir açı kalıbı oluşturan gezegen bulunmuyor. Bu da demek oluyor ki, "birikmiş tıkanıklıkları kökünden temizleyip tarihe gömmek için olan tarih bu tarihtir."

Öyle bir dolunay ki, 7 Ağustos 2017'den beri süregelen zaman diliminde başımıza hangi temada ne geldiyse, toplu bir değerlendirme yapıp kalıcı deneyimlerimizi cebimize koyup yola devam etmek üzerine olumlu etkileri olan bir bitiş noktası...

İki gün önce rastgele bir twit atmıştım: 

"Boğa: Hayat
Aslan: Yönetimler
Akrep: Ölüm
Kova: Halklar

...aradaki öncü ve değişken burçlar ise bu dört kavram arasındaki geçişkenliğe hizmet eden sistemlere hizmet ediyor. Mekanizma gayet doğru işliyor asırlardan beri aslında..."

İşte tam da bu durumu gerçekleyen bir dolunay sürecinde bulunuyoruz:

Ölüm gerçekliğinin ön planda olduğu ve hatırlandığı (Güneş Akrep kavuşum retro Venüs Akrep, hiçbir şeyin kalıcılığının bulunmadığı, hayat koşullarının yıkılıp yeniden kurulması ihtimalinin yüksek tutulduğu (dolunay-satürn oğlak üçgeni), global anlamda olsa bile yönetimler ve halk arasında, hayat-ölüm arasındaki sürecin gerçekliği ile paralellik kurulamadığı bir farkındalığı deneyimlemiş oluyoruz. 

- Ülke genelini geçtim, global bir ekonomik kriz tüm atmosferi sarmış durumda. Dolayısıyla insanlığın alışılagelmiş hayat modellerini kırması gerektiği üzerinde bir uyanışı bu dolunay bize sunacaktır.

- 26 Aralık 2019 tarihinde son bulacak olan bir çağın kapanmaya başladığının son sinyallerini bu dolunayda keşfetmiş olabileceğiz.

- 9 Mayıs 2017'de başlayan Aslan-Kova tutulma döneminin ilk tutulması olan 7 Ağustos 2017 tarihli güneş tutulmasından bu yana deneyimlediğimiz somut veya somut tüm farkındalıkların ve girişimlerin sonuçlarını bu dolunayda alabileceğiz. 

- Sabit burçların ilk derecelerinde ve birbirine sert açı kalıplarıyla bağlı olan dolunay göstergelerinden kalıcı, rahatsız edici ve yeniden yapılandırılması zaruri bazı etkiler ortaya çıkacaktır. 

- Alışılageldik dünyevi zevkler yanında, artık bünyemizde tutmamızın bir anlam taşımadığı manevi değerlerin de sonuna gelmiş olabiliriz. Dolayısıyla bitişi keskin ve geri dönüşü imkansız olan kalıntıların da son kırıntılarını süpürmek için elimizde inanılmaz önemli bir fırsat mevcuttur. 

- Akrep burcunda bulunan bunca gezegenin varlığı, Venüs'ün retro, Merkür'ün yücelim enerjisinde olma durumu, bunun bir de Jüpiter tarafından taçlandırılması "giyotin etkisi" sunmaktadır. Yukarıda bahsettiğim zaman zarfında zarar gördüğünüz, ihanete maruz kaldığınız, içinizde ukte bırakmış ilişkiler yumağına neşteri atmakta özgürsünüz. Hatta direkt giyotine maruz bırakabilirsiniz. Boğa burcu sabrın ve selametin burcudur. Burada Uranüsyen bir dolunayda artık sabırdan söz etmek mümkün olamamaktadır. Sabrın sonu selamettir ama burada selameti sağlama görevi artık sizin özgür iradenize bağlanmıştır. 

- Dolunay dönemleri müthiş farkındalıkların geliştiği geçişlerdir. Boğa burcu semboliğinde olan tüm konularla ilgili maddi ve manevi farkındalıklar da bu Uranüsyen etkili fenomende açığa çıkacaktır. Maddi kaynaklar, gayrimenkul, yatırımlar, doğa, toprak, bitki örtüsü ve hayvanlar, ilişkiler, kadınlar ve kadınlarla ilgili tüm gerçeklikler, sevgi kavramına olan bakış açılarımız, hayatlarımızın sabit düzenini oluşturan tüm koşullar alabora olmaya müsaittir.

- Bu dolunay ile birlikte artık yaza dair herşey geride kalacaktır. İklim bile farkında olmadan kışa dönüşecektir. Çünkü artık uzun zamandır alışageldiğimiz somut veya somut ne varsa neticeye erecektir.

Bu dolunay sürecinden birincil etkilenecek burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kova burçları olacaktır. Tabi ki bu burçların yükselenleri de duruma dahildir. Dolunayın getirdiği farkındalıkların olumlu taraflarından istifade edip bunu faydaya çevirecek olanlar ise Başak ve Oğlak burçlarıdır. 

Şimdi bir de Türkiye'nin bu dolunaydan nasıl sebepleneceğini görelim.


İlerletilmiş kuruluş haritası üzerine dolunay anının haritasını yerleştirdiğimde, bu akşam kesinleşecek olan dolunay anının Türkiye Cumhuriyeti'nin 8.ev alanında düştüğünü görüyoruz. Ülkeler astrolojisinde 8.ev alanı; ölüm oranları, cenaze, morg ve can kayıpları ile ilgili ayrıntıları temsil eder.. Yabancı hisse senedi ve tahvil, borsa, vergi, ulusal borç, faiz oranları, miras ve sermaye kazançları, vergileri kuralları, sigorta şirketleri, hasar taleplerin çözümü, emeklilik ve ödenen sosyal güvenlik faydaları, yatırımlar ve dondurulmuş varlıklardan kamu gelir ve kazanma gücü temsil eder . Bu ev aynı zamanda yabancı ülkelerin veya rakiplerin mali durumundan borçları ile ve savaş zamanındaki düşman mali ilişkilerini temsil eder . Ulusal borç, FBI, CIA, MIT gibi gizli servisler ve yeraltı örgütleri yanında organize suçlar,  doğum kontrolü, ölümlülük, ölüm, hela çukurları, kanalizasyon boruları, cerrahlar, silahlar, fahişeleri de ifade etmektedir.  Okült konularla ilgili bir alandır.

Bu bilgiler ışığından olasılıkları değerlendirirsek;

- Suudi Arabistan kaynaklı gerçekleşen Kaçıkçı cinayetinde nihai sonuca ulaşılabilir. Failler ayan beyan ortaya çıkabilir. Bu cinayetle birlikte karmaşık komplo teorilerinin de ortaya atılması kaçınılmazdır.

- Güneş ve retro Venüs, Türkiye'nin progres Satürn'ü üzerinde ilerlemekte ve karşıt burçta dolunay fazını oluşturmaktadır. Bu durum tamamen bir iflasla karşı karşıya geldiğimizin bir işareti olabilir. Maddi kaynaklar ve yabancı ülkelere aktarılan borçlarla alakalı akıl almaz bir batağı işaret etmektedir. Keza üst üste gelen konkordatolar bu dolunay sürecinde epey kamuoyunu meşgül etmişti. İşin tuhafı, beklenmedik hamleler ve kapalı kapılar ardında gerçekleşen müzakerelerle bu ulusal borç, günü kurtarma şartıyla karşılanma eğiliminde de olabilir.

- Ay düğümlerinin konumu itibarıyla, hükümetin veya devlet kurumlarının kendini kurtarma harekatı halkın menfaatleriyle örtüşmemektedir. Kuzey ay düğümü Aslan'ın birinci derecesinden dolunaya kare açı kalıbı, cumhurbaşkanı maaşına %25 zam haberiyle açıklanabilir.

-Transit MC noktasının Türkiye'nin progres güneşi ile partil kavuşumu; eğlence dünyasının, kumar, piyango, şans oyunları, spekülatif konular, borsa ve spekülasyon aracılığıyla  elde edilen gelirlerin ekonomi gelirlerine bağlanması gibi bir işareti vermektedir. İş Bankası konusu, Ara Güler'in kaybı, halka mal olmuş isimlerle ilgili üzücü haberlerin devam etmesinin dolunay sürecinde, son 10 günlük zaman aralığında olması şaşırtıcı olmamalıdır.

-Gençlerin eğitim hayatına odaklı çalışmaların yapılması, gerek orta öğretim, gerekse akademik düzeydeki geliştirmelerde ilerleme sağlanması ve bu alanlardaki ses getirecek sonuçlar için haberler almaya başlayabiliriz.

- Artık kesinleşmiş olan Mars (transit) -Neptün (progres) karşıtlığı neticesinde; Medya skandalları, sel felaketleri ve deniz kazaları oluşması mümkündür. Gerçekleşen dolunay bu karşıtlığın kilidini açabilir.

- Merkür (progres) - Plüton (Transit) kavuşum açısının Progres Chiron'a kare açı kalıbınn endirekt olarak bu dolunaydan etkilenmesi söz konusu olabilir. Ölüm veya felaket haberlerinde artış yaşayacağımız bir sürecin başlangıcı bu dolunay olacaktır. Yasadışı ticaret ve casusluk vakalarında artışlar yaklaşmaktadır. Ayrıca en önemlisi, ucuz yöntemlere yönelip zararlı ve yıkıcı teknolojilerin yakın gelecekte oluşturacağı çevre felaketlerine neden olabileceği gerçeğini de gözden kaçırmamak gerekiyor. Zira progres Ay ve Transit Chiron arasındaki kesinleşmiş partil kare açı kalıbı da yaklaşmakta olan tatsız etkilerin habercisi niteliğindedir.

- Kısacası dolunay enerjisinin, yani ekonomik yıkımın neden olacağı yakın süreçteki ağır bilançonun etkilerine hazırlıklı olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Olumsuz bir tablo çizmeyi sevmem ancak astrolojik olarak olumlu görülebilecek bir taraf göremiyorum.

Kısaca burçlar üzerindeki dolunay etkilerinden bahsetmek istiyorum. Yükselen burçlarınıza göre okumanız daha etkin sonuçlara erişmenizi sağlayacaktır.

KOÇ BURCU:
Kişisel maddi kaynaklarınızda sıfırı tüketmiş olabilirsiniz. Borçlarınızı kapatma amacıyla alabileceğiniz borçlar veya krediler de kısıtlı gözüküyor. Bu durumdan kurtulabilmek adına yeni meslek dallarına yönelebilir, en azından günü kurtarmak adına iş bakınabilirsiniz. Çünkü yeni bir meslek dalına şaşırtıcı bir biçimde kabul edilme şansı taşıyorsunuz. Dolunay size köklü değişim ve sabır vaat ediyor. Yeni başlangıçların oluşması için de mevcut durumu sonlandırmanız gerekiyor.

BOĞA BURCU:
Hayatınızda uzun süredir korumaya çalıştığınız sabit sürecin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Ortaklıklarınız ve ikili ilişkilerinizde yetersizlik ve sevgisizlik nedeniyle kopmalar meydana gelebilir. Bu duruma rağmen yeni ortaklıklar ve ikili ilişkiler tesis etmek üzere kısmetli gözüküyorsunuz. Verimli bir eğitim sürecinin sonunda olabileceğiniz gibi, yurtdışına taşınmak ve şansınızı uzak diyarlarda aramak için güçlü desteklere de sahipsiniz.

İKİZLER BURCU:
Kontrolünüz dahilinde olmayan bir konuda artık geri dönülmesi zor bir sonuçlanma yaşayabilirsiniz. Bu maddi bir iflas olabileceği gibi, işten çıkartılma ve gizli bir ihanet sonucu oluşabilen bir şok da olabilir. Dikkat etmeniz gereken en önemli alan psikolojik sağlığınız ve bütünlüğünüzdür. Aslında yüzleştiğiniz bitiş süreci her ne ise, daha etkili ve kalıcı olan başka bir kısmetle hayatınıza dahil olacaktır. Dolayısıyla sabır ve sebat gösterip bu kriz dönemini destekler sayesinde atlatabilirsiniz.

YENGEÇ BURCU:
Dahil olduğunuz kurumlar, toplumsal etkinlikler ve arkadaş gruplarından beklenmedik şekilde kopabilirsiniz. Değer verdiğiniz, dost bildiğiniz birileri ile yollarınızı ayırmak durumunda kalabilirsiniz. Ancak diğer taraftan evliliğiniz, çocuklarınız veya özel ilişkinizle ilgili destekleyici haberler ve girişimler karşınıza çıkabilir. Ani bir kararla evlenmek, aile kurma sorumluluğuna erişmek isteyebilirsiniz. Maruz kalacağınız bir durum sayesinde mecburi ortaklıklar kurabilirsiniz.

ASLAN BURCU:
Mesleğiniz ve toplumsal konumunuzla ilgili şok edici bir değişime neden olabilecek olay meydana gelebilir. Burada mecburiyetlerden ötürü oluşabilecek kaçınılmaz bir değişim söz konusudur. Her ne kadar köşeye sıkışmış gibi hissetseniz de hizmet alanınız, iş potansiyeliniz ve güvenilirliğiniz sayesinde ortaya çıkan kriz durumunu yönetmeniz mümkün olacaktır. Gündemin getirdikleri yüzünden hayat modelinizi farklı bir istikamete çevirmek sizi rahatsız olmamanız gerekmektedir.

BAŞAK BURCU:
Ertelemiş olduğunuz bir eğitsel sürecin sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Hukuki bir kazanım elde edebilirsiniz. Beklemediğiniz sürprizli bir haber alabilirsiniz ancak bu habere sevinip sevinmeme konusunda tereddütleriniz olabilir. Uzun süredir yalnızsanız temelinde ciddiyet ve dayanışma olan bir ilişkiye çekilebilirsiniz. Yurtdışı kaynaklı bir sürecin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Başka bir ülkeye göç etmeyi planlıyorsanız veya uzak bir şehre taşınma fikrini işler hale getirmeniz mümkündür.

TERAZİ BURCU:
Alacaklarınızı tahsil edebileceğiniz ve sürprizli bir maddi gelir getirebilecek ortak bir girişime yönelebilirsiniz. Miras yoluyla elde edilebilecek bir gelirle ilgili süreç tamamlanmış olabilir. Gayrimenkul yatırımına girebileceğiniz, yahut mevcut mülklerinizden gelecek gelirlerle önemli bir borç bakiyesini kapatabileceğiniz durumlar oluşacaktır. Ancak ne yazık ki süregelen bir ortaklığınız ve köklü bir ilişkiniz varsa bunun da ani bir şekilde çözülüp kopması mümkün gözükmektedir.

AKREP BURCU:
Kıskançlıklarınız ve ikili ilişkilerinizdeki kontrol güdünüz nedeniyle oluşabilecek ilişki sonlanmalarına hazırlıklı olmanız beklenebilir. Sizden yaşça büyük veya deneyimli kişilerden manevi destekler almanız mümkün gözüküyor. Sosyal ortamınızdan gelebilecek bir destek sayesinde mevcut iş ortaklığınızı tamamen değiştirmeniz de beklenebilir. Ancak gerek maddi dumunuz, gerekse değişime direnen yapınız sayesinde aldığınız kararların yıkıcı olabileceği ihitmaline de açıksınız.

YAY BURCU:
Hizmet alanınızla ilgili süregelen bir yapının artık sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Uzun süredir uğraştığınız bir projede sona gelinmiş olabilir ve bu sonuç sizi maddi anlamda rahatlatacaktır. İşinizden istifa edebilir veya çıkartılabilirsiniz. Ancak alacağınız tazminatla en azından bir süre mali yapınızı toparlayabilir ve aslında farkında olmadığınız kısmetlerinizi değerlendirmeye yönelebilirsiniz. Bilhassa boyun ve boğaz bölgesiyle ilgili rahatsızlıklara dikkat etmelisiniz.

OĞLAK BURCU:
Hem umut dolu ama bir o kadar da sorumluluk gerektiren bir dolunay sürecinde bulunuyorsunuz. Toplumsal aktivitelerinizin gerektirdiği ve sizin sorumluluk alanınızda olan bir projenin sonuna gelmiş olabilirsiniz. Evliliğiniz veya özel ilişkiniz beklenmedik şekilde sonlanabilir. Beklenmedik bir şekilde çocuk sahibi olacağınızın haberini alabilirsiniz. Sürprizli bitişlerin veya önlenemez sonuçlanmaların, hayatınızı yapılandırma sürecinize destekleyici etkisi olacağını unutmamalısınız.

KOVA BURCU:
Toplumsal konumunuz veya mesleki baskılar neticesinde, ani bir kararla yuvanızı değiştirmeniz gündeme gelebilir. Mesleki gereksinimler nedeniyle evinizi satmak zorunda kalabilirsiniz. Taşınmaya karar verebilirsiniz. Aslında hayat sizi bu aşamada alışık olduğunuz konfor alanından uzaklaştırıcı etkiler sunmaya itecektir. Hayat modelinizi veya köklü alışkanlıklarınızı değiştirmeniz icap edebilir. İçsel bir farkındalık edinmenizi gerektirecek koşullar önünüze çıkabilir. Adapte olmanız beklenebilir.

BALIK BURCU:
Sosyal çevreniz, kardeşleriniz, akrabalarınız ve komşularınızla ilgili bir farkındalık sürecinde bulunuyorsunuz. Bu alanlarda beklenmedik kopmalar yaşamanız mümkün gözüküyor. Anlayış ve felsefe farkı nedeniyle bilhassa söz konusu ilişkilerde noktayı koyma ihtiyacında olabilirsiniz. Ani gelişen bir yolculuk planı sayesinde gerçek arkadaşlarınızın kim olduğunu ayırt edebileceksiniz. Sosyal sorumluluk aktiviteleriniz bulunuyorsa, değerinizi arttıracağınız bir süreçtesiniz.


Çok hayırlı görünümlere sahip olmasa da bu akşam kesinleşecek olan Boğa burcu dolunayının hepimize olumlu sonuçlar getirmesini diliyorum.

Yüz yüze veya yazılı astroloji danışmanlığı almayı arzu ederseniz "oytunislar@gmail.com" adresine bir mail atıp koşulları öğrenebilir, kendi kişisel doğum haritanız ve bir yıllık öngörülerle ilgili detaylara erişme olanağı bulabilirsiniz. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder