30 Mayıs 2018 Çarşamba

29 Mayıs 2018 Yay Burcu Dolunayı ve Burçlara Etkisi

Yine bir dolunay sürecine girmiş bulunuyoruz. Astrologların bomba gibi bir dolunay diye adlandırdığı bu seferki dolunay Yay burcunun 8.derece ve 10.dakikasında gerçekleşti. Etkisi de 5 gün öncesi ve 5 gün sonrası olarak devam edecektir. 29 Mayıs tarihinde, bugün İstanbul saati ile 17:21'de kesinleşen dolunayın etkilerini birlikte analiz edelim isterseniz...

Yay burcu her ne kadar ateş karakterli bir burç olsa da dolunay anının kesinleştiği haritaya göre yükselen burcun Akrep olup bir de büyük su üçgeninin kesinleştiği bir görünüm olması nedeniyle su elementinin etkili olacağı durumları da göstermekte.

Öncelikle Yay burcunun 9.derecesinde önemli bir sabit yıldız bulunuyor. Kraliyet yıldızlarından olan "Antares"; Satürn ve Venüs doğasında bir yıldız olup, kişiye özgür olma isteği, zeka, isteklerde aşırıya kaçma ve aykırı bir kişilik veriyor. Kişi, eğer ki hayatında dengeli olmayı başaramazsa büyük zarara uğruyor ve sahip olduklarını kaybedebiliyor. Doğası gereği kraliyet yıldızları belirli avantajlar sunarken, bu avantajların doğru kullanımı için de şartlar öne sürer. İşte Antares de böyle bir yıldız. Dolayısıyla dengeyi kaybettiğimiz ve aşırıya kaçıp özgürlük mücadelesinde ipin ucunu kaçırdığımızda kayıplar vermemize neden oluyor. Buradaki harita kişiye özel bir harita olmadığı için, transit geçişinde ve üzerinde gerçekleşen dolunay sayesinde tüm toplumların ve toplulukların dengesini koruması gerektiğinin uyarısını veriyor olabilir.

Malum, dolunay fazlarında güneş ay ile karşıt açı kalıbında bulunur. Yay burcunun 8.derecesinde ay ilerlerken, tam dolunay fazında güneş İkizler burcunun 8.derecesinde ilerliyor olması lazımdır. İkizler burcunun da 9.derecesinde başka bir kraliyet yıldızı bulunmaktadır. "Aldebaran" Mars karakterinde bir yıldızdır. Haritada eğer güçlü bir yerleşimi varsa - ki dolunay anında Güneş ile kavuşumdadır - din, askeri yönetim, idare, politika alanlarında ve toplum önünde saygı duyulan biri olabilir. Bu konularda güçlü bir başarı elde edebilir.

Dolunay, bu iki sabit kraliyet yıldızının 9.derecelik İkizler-Yay aksındaki konumuna 1 derecelik yakınlıkta meydana gelecek. Antares ay ile, Aldebaran ise güneş ile kavuşumda olacak. Demek ki bir baskı ve özgürlük ihtiyacı arasında gidip gelme durumu söz konusu olacaktır. Dolunaylar sonuçlanma ve bilişsel farkındalıklar getirdiği için de soyut veya somut kapanışlar deneyimleyebilmemiz mümkün hale gelecektir. Buradaki hedef, bize özgürlüğü vaad eden her türlü konuda kararlı ve kalıcı farkındalıklar ve kararlar geliştirmemizdir. Yay burcu astrolojide 9.evi yönetir. Yabancı kaynaklı tüm fenomenler, akıl, üst bilinç, hukuk, akademik meseleler, inanç-din-felsefe ve insan aklını temsil eden bir çok konuyu barındırır. Yolculuklar ve uzak mesafeli yer değişimlerini de temsil eder. Dolunay bu konularda sonuçlanmalara vesile olurken, dogmatik düşüncelerden özgürleşmek, olumsuz bağımlılıklardan arınmak ve uzaklaşmak adına da önemli sonuçlar ortaya koyacaktır.

Dolunay haritasındaki büyük su üçgeni, Jüpiter-Venüs ve Neptün arasında ilham verici bir temas sağlamaktadır. Mars ve Uranüs arsasındaki sert görünüm ise değişim için içsel savaşımların bir süre daha devam edeceğini göstermektedir. Dolunay haritasının genel akslarının sabit burçlar olduğunu göz önüne aldığımız zaman, Yay burcu dolunayının bir sonuçtan ziyade çok önemli bir mola fırsatı olduğunu söyleyebilirim. Gidişat önemli değişimlere ve dönüşümlere gebeyken, eldeki önemli veriler ve farkındalıklarla bu değişim sürecine bir katkı sunacak olması bakımından önem taşımaktadır. 11 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleşecek güneş tutulması, bu önemli kadersel dönüşümün son durağını oluşturacaktır. Dolayısıyla sabit burçlardaki derin fay hatlarının geriliminin giderilmesine giden yolda, deneyimleyeceğimiz bu dolunay önemli bir aşama kaydetmektedir. Astrologların "bomba gibi bir dolunay" benzetmesinin hiç de boş olmadığını görmek gerekir.

Yardımlaşma, fedakarlık, derinlerde kalmış vefa duygularının tekrar hatırlanması, sağlam bir gelecek sunabilen sezgisel davranışların ortaya konulabileceği etkilerden söz etmemiz mümkündür. Ay düğümleriyle de olumlu açılar kuran dolunayın nereden gelip nereye gittiğimizin doğru analiz edilmesi için hem bireysel, hem de toplumsal farkındalıklar ortaya koymaktadır. Toplumsal bir krizin içinde olduğumuzun, bu krizin içinden çıkılabilmesi için gerekli motivasyon ve mücadele gücünün de olumlu etkileri olduğundan söz etmekte fayda var.

Toplumsal kriz dedikten sonra dolunayın Türkiye üzerindeki etkilerinden de kısaca bahsetmek isterim.













Sol tarafta gördüğünüz çiftli haritada içteki TC kuruluş haritası (29 Ekim 1923)
Dıştaki ise bugün gerçekleşen dolunayın haritasıdır.





 TC progres haritası (29.05.2018) ve                                                                             dolunay haritası da bu ikinci haritada gösterilmektedir.


Her analizimde Türkiye için progres haritayı benimseyerek yorum yaptığımı yinelemek istiyorum. Dolayısıyla 29 Mayıs 2018 Yay burcu dolunayı Türkiye Cumhuriyeti'nin progres (ilerletilmiş) haritasının 4.evine denk düşmekte ve buradaki Mars ile partil kavuşum meydana getirmektedir. Haritanın 4.evinin mundane (dünya/siyasi/sosyolojik) astrolojide neyi temsil ettiğine bakacak olursak; ülke nüfusunun yaşam koşullarına karşılık gelir. Konut, her türlü gayrimenkul, tarım, hayvancılık ve bitkileri temsil eder. Bu ev vatan, bayrak ve vatanseverlikle temsil edilir. Bu evin  halkın çıkarları ile bir ilgisi yoktur. Maden, maden ocakları, mineraller, kömür ve taş ocaklarına işaret eder. Deprem, heyelan, orman yangınları, sel, madencilik afetleri, savaş, arazi ve hava koşullarını da temsil edebilir. Bu ev aynı zamanda muhalefet partisi, parti kuralları ve parlamenter sistemin detaylarını da temsil eder. Doğal kaynaklar, toprak sahipleri, mezarlar ve genel anlamıyla tüm ülkenin toprak bütünlüğünü temsil etmektedir.

Mundane astroloji illa ki ülkenin, yani 95 yıl önce kurulan cumhuriyetimizin kuruluş tarihinde çıkartılan haritaya göre bakılmalıdır diyenler içinse dolunayın 6.eve düştüğünü not düşmek isterim. 6.ev; Silahlı kuvvetler, polis ve sivil hizmetler  gibi ödeme için çalışan emekçi sınıfları ve gönüllülere karşılık gelir. Bu ev istihdam, işsizlik ve ücret koşulları. sendikalar, emek örgütleri ile ulusal savunma konularında kurallara işaret eder. Kriz zamanlarında hizmet kuruluşlarını temsil eder. Bu ev aynı zamanda halk sağlığı, sağlık hizmetleri ve sağlık çalışanlarını temsil eder. Hemşirelik, diş hekimliği, tıbbi uygulayıcılar ve şifacılar dışında ülkenin yiyecek ve içecek stoğudur.

Tüm bu veriler ışığında dolunay etkisinin olası sonuçlarını sıralayalım.

- Yaklaşan seçimlerde muhalefet partilerinin elini güçlendirecek veriler ve kanıtlar daha güçlü bir şekilde ortaya çıkmaktadır.

- Esaslı bir devalüasyon geçiren ülkemizde bilhassa topraklar ve mülklerle ilgili ortaya çıkan krizle yüzleşilmiştir.

- Emlak fiyatlarında ve inşaat sektöründe önlenemez bir krizin varlığı tüm baskılara rağmen telaffuz edilmeye başlanmıştır.

- Kimin vatansever olduğu ve ülkesine ne kadar bağlı olduğu polemikleri daha şiddetli bir biçimde meydanlardan halka aktarılacaktır. Ülkenin bekası ve ihanetle ilgili birbirinden ağır ithamlar daha şiddetli bir tondan gündeme oturacaktır.

- Dengesizleşen iklim koşullarından ötürü bilhassa seller ve buna bağlı toprak kaymaları meydana gelebilir.

- 13 Mayıs 2014 tarihinde, yine benzer bir dolunay sürecinde meydana gelen tarihteki en elim maden kazası Soma ile ilgili ihmaller ve dönemin hükümetinin zaafları daha fazla ortaya dökülebilir.

- Haritanın 11.evindeki Venüs-Plüton kavuşumu, merkez bankası ve finans kuruluşları üzerindeki baskıların ekonomik sıkışıklığa sebebiyet vermesi gerçeği ile yüzleşilmesi ve geçmişte de tekrarlanan bu durum için aynı yoğun muhalefetin ortaya çıkması olarak açıklanabilir. Venüs (transit) - Plüton (progres) kavuşumunun dolunaya 150 derecelik açı kalıbında bulunmasından dolayı bu yorumu getirebiliriz.

- Yine gayrimenkul ve inşaat sektörünün nefes alması açısından uluslararası piyasalara daha fazla hız verilip yabancı uyruklu alıcılar için avantajlı kampanyalar yapılabilir. Keza ülkenin toprağı ve doğal kaynaklarının yabancılara satılması gündeme gelebilir. Aselsan'ın halka arz edilmesi de bu dolunayın ortaya koyduğu gerçeklerden biridir.

Olumsuz olasılıkları hatırlatmaktan hoşlanmadığım için ülkemiz hakkındaki dolunay senaryolarını kısa kesip burçlar ve bilhassa yükselen burçlar temelli dolunay yorumlarını aşağıda sunuyorum.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     
KOÇ BURCU:
İnançlar, felsefeler, öğretiler, hukuki konular ve yabancı kültürlerle ilgili önemli farkındalıklar geliştirebileceksiniz. Bu süreçte yurt dışı yolculuklarınız bir parça stresli hale dönüşebilir. Yurtdışı bağlantılı işler yapıyorsanız yürüttüğünüz işlerle ilgili sorumlulukları benimsemekte zorlanabilirsiniz.
Eğitsel ve hukuksal alanda otorite figürleri ile olan ilişkilerinizde dengeyi tutturmak adına zorluklar yaşayabilir, fikir ayrılıkları deneyimleyebilirsiniz.

BOĞA BURCU:
Ortak iş yaptığınız, ortak kazanımlar elde ettiğiniz kişiler ve kurumlarla ilgili bir sürecin sonuna gelinmiş olabilir. Bu kişilerle yürüttüğünüz ilişkilerde fikir ayrılıkları nedeniyle olumsuz gerginlikler ortaya çıkabilir. Ruhsal baskı hissetmeniz olasıdır. Bir borç sürecinin sonuna gelinmiş olabilir. Develete ait maddi ve manevi yükümlülüklerinizden soyutlanmak için çok olumlu bir süreçtesiniz.
Özel ilişkilerinizde deneyimlediğiniz duraksama sizi daha içsel keşiflere zorlayacaktır.

İKİZLER BURCU:
İlişkiler ve ortaklıklar alanında süregelen olumsuzluklar nedeniyle kendinizi duygusal baskı altında hissetmeniz mümkündür. Süregelen özel ilişkiniz veya ortaklığınızla ilgili düşüncelerinizin farklı alanlara kaydığını deneyimleyebilirsiniz. Yeniay sürecinde başlatmış olduğunuz ilişkilerin değerlendirmesini yapabilecek aşamaya ulaştınız. Bu durumu muhataplarınızla paylaşmak ve içinizdekileri dürüstçe dökmek için doğru zamandasınız. Eleştirme gücüne sahip bulunuyorsunuz.

YENGEÇ BURCU:
Burcunuzun yöneticisi ay etkin olduğundan ve şu an Venüs sizin burcunuzda ilerlediğinden bilhassa çalışma ortamı ve hizmet akışınızı ilgilendiren konularda kendinizi köşeye sıkışmış ve önemli bir karar alma aşamasında hissedebilirsiniz. Otorite figürleri ile uzlaşma güçlüğü çekiyorsunuz. Ani bir istifa veya kariyer değişimine maruz kalabilecek kararlar almadan önce duygusal gerginliğinizin geçmesini beklemelisiniz ve gergin ruh halini kendi içinizde dengeye oturtmalısınız.

ASLAN BURCU:
Özel hayatınızla ilgili sorumluluklarınızı gözetmek zorunda bulunuyorsunuz. Kendinize dönmek ve gününüzü gün etmek isteyebilecek bir konumdasınız. Ancak çocuklar, eşiniz ve dostlarınızla ilgili yükümlülükleri ve sorumlulukları da yerine getirmeniz gerekebilir. Bu durum da duygusal baskı altında hissetmenize neden olabilir. Hızlı gelişebilen bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Hayatınızdaki bir bağımlılıktan kurtulabilecek önemli bir fırsata bu dolunay sayesinde erişebilirsiniz.

BAŞAK BURCU:
Aile bireyleri ve bilhassa ebeveyniniz ile yüzleşeceğiniz bir dolunay sürecindesiniz. Toplumsal yeriniz, kariyeriniz ve mesleki ilerlemenizle karşısında, kendi iç dünyanız ve aile sorumlulukları ile manevi bir denge kurmanız gerektiğini fark edebileceksiniz. Ebeveyninizle ilgili üzerinizde ruhsal baskı oluşturabilecek davranış şekilleriyle yüzleşebilirsiniz. Kariyerinizin ve toplumsal duruşunuzun gerektirdiklerini içsel dinamiklerinize uydurmanız ve denge sağlamanız farkındalığına erişebilirsiniz.

TERAZİ BURCU:
Her türlü eğitim, haberleşme ve yolculuklarla ilgili kendinizi baskı altında hissedebileceğiniz bir süreçtesiniz. Yapmakta olduğunuz işleri ve sorumlulukları benimsemekte zorlanabilirsiniz. Hukuki ve akademik otorite figüleriyle ilgili fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Duygusal dengeyi bulabilmek adına telaşlı, huzursuz ve gergin hissedebilirsiniz. Bilhassa mesleki alanda deneyimlediğiniz agresyon ve yoğunluk nedeniyle spontane gelişen eğlenceli ortamlara ve kişilere çekilebilirsiniz.

AKREP BURCU:
Maddi ve manevi değer alanlarınızda sorumluluk duygusu nedeniyle duygusal baskı hissetmeniz olasıdır. Yetiştirilmesi gereken ödemeler, tahsilatlar ve maddi alacak verecek konuları nedeniyle huzursuz hissedebilirsiniz. Yönettiğiniz konularda maddi sorumluluk gerektiren işleri de kendinizin üstlenmesi gerekebilir. Daha önce giriştiğiniz bir yatırımın yanlışlığı hoşunuza gitmeyebilir. Dolunay belki de kaçırmış olduğunuz fırsatları tekrar denemeye almak açısından size destek sunabilir.

YAY BURCU:
Kimlik ve benlik alanınızda gerçekleşecek dolunayın size kazandıracağı en önemli farkındalık özel veya arkadaşlık ilişkilerinizdeki nitelik ve süregelen fikirsel karşıtlıklar olacaktır. Yeniay zamanı başlatmış olduğunuz ilişkiler veya ortaklıklarla ilgili değerlendirme yapma şansına erişebileceksiniz. Görmekte zorlandığınız fırsatlar, aile fertleriniz için gerekli gördüğünüz fedakarlıklar ve maddi kazanımlarınızın avantajlarını dengeye getirip optimum sonuçlar almanız olasıdır.

OĞLAK BURCU:
Bilinaçltı düzeyde gerçekleşecek dolunayda sizin kontrolünüz dışında size biçilmiş olan sorumluluklarla ilgili bıkkınlık ve duygusal baskı hissetmeniz olasıdır. Bilhassa evlilik ve evlat ilişkilerinde asi davranışlar, tartışma ve agresyonlarla baş etmeniz gerekebilir. Kontrol dışında gelişen bir aldatılma ve kandırılma durumunu fark edebilirsiniz. Monotonluğa giren hayat tarzınızı dönüştürmek ve günü kurtarma amaçlı krize neden olabilecek ilişkilere yönelme riskine sahipsiniz.

KOVA BURCU:
Arkadaşlık ilişkileriniz, mesleki kazanımlarınız ve toplumsal değeri olan etkinliklerle ilgili durum değerlendirmesi yapabilirsiniz. Size duygusal baskı getiren arkadaşlık ilişkilerinizi ve toplumsal kurumlarla olan ilişkilerinizi sonlandırmak gerektiğini fark edebilirsiniz. Daha iyi alternatifler için elinizde heyecanı kaçmış monoton ilişkilerinizi gözden geçirme fırsatına sahipsiniz. Yaşadığınız ortamın enerjisinin sizi aşağı çekiyor olmasını fark edip ani değiştirme arzusu duyabilirsiniz.

BALIK BURCU:
İlişkilerinizi dengeye oturtma konusunda gitgeller yaşıyor olabilirsiniz. Kariyeriniz ve aile hayatınız arasındaki ilişkileri yumağında kime ne kadar değer vermeniz gerektiği konusunda farkındalık yaşayacaksınız. Toplumsal konumunuzda hem size duygusal tatmin hem de maddi refah sağlayabilecek uğraşının farkındalığına erişebileceksiniz. Ailecek gitmeyi düşündüğünüz yurtdışı yolculuğu fırsatı için fedakarlık yapmanız gerektiğini fark edebilirsiniz.

Hepinize olumlu getirileri olacak bir dolunay süreci dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder