14 Mayıs 2018 Pazartesi

15 Mayıs 2018 Boğa Burcu Yeniayı ve Burçlara Etkisi

2018 yılının ortalarına yaklaşırken önemli bir tarihe şahitlik ediyoruz. 15 Mayıs günü hem "jenerasyon gezegeni" Uranüs burç değiştirip Boğa burcuna geçerken, Boğa burcunda yeni bir ay doğuyor. 

15 Mayıs 2018, İstanbul saati ile 14:48'de Boğa burcunun 24.derecesi ve 36.dakikasında bir yeniay meydana gelecek. Aşağıda haritasını gördüğünüz yeniayın gerçekleşme haritasına göre beklenti ve yorumlarımı aşağıda sıralıyorum.

Her yeniayda olduğu gibi yeni enerji ve umutların yeşerebileceği özel ve pozitif etkilere hayatınızı hazırlamanız gerekmektedir. Boğa burcu yeniayı maddi ve manevi değerlerimiz üzerine yeni taşlar döşeyebileceğimiz ve etkisinin uzun süre bizi tatmin etmesini umut ettiğimiz sağlam başlangıçlara karşılık geliyor. Yeniayın gerçekleştiği anda doğu ufkunda Başak burcunun yükseliyor olması çalışmakla, didinmekle, titiz ve hesaplı davranmakla yol alınabileceğini gösteriyor. Yükselen burcun yöneticisi Merkür de artık daha ağır ve kurallı hareket ettiği Boğa burcuna henüz geçmiş bulunuyor. Demek ki kalıcılığın, pratikliğin ve pragmatik davranışların kazandıracağı bir sürece giriyoruz. Çaba gösterenin yıldızının parlayacağı etkiler söz konusu olacaktır. Satürn, Jüpiter ve Plüton'un geri harekette olması, daha önce yakalanmış fırsat ve sorumlulukların da bu yeni başlangıçlarda etkin olacağını söyleyebilirim. Hayatlarımızın gidişatını dönüştürme ve değiştirme amacıyla çıktığımız yollarda motivasyonun ve biraz da hırsın egemen olacağını eklemem gerekiyor. Yeniayın Mars ve Plüton ile olumlu bir açı kalıbı bulunuyor. Merkür ve Satürn arasında da benzer açı bulunuyor. Demek ki sorumluluk gerektiren ve kalıcılığı olan zihinsel meselelerde ilerlemek de yeniayın olumlu getirilerinden biri olabilir. Jüpiter ve Neptün arasında ilham verici bir açı kalıbı mevcut. Su burçlarında gerçekleşen bu uyumlu görünüm, gecikmiş hayalleri gerçekleştirmek için, ertelenen  görsel veya sanatsal yayınları canlandırmak ve ilham kaynağı olabilecek adımları tekrar etmek adına önemli destekler ortaya koyuyor. 

Mars ve Uranüs arasındaki sert görünüm yeniay haritasında Koç ve Oğlak burçlarının son derecesinde dikkati çekiyor. Bir gün sonrasında Boğa ve Kova burçlarında aynı sert görünüm daha farklı temalarla karşımıza çıkıyor olacak. Dolayısıyla gerilen sinirler ve tepkili iletişimle ilgili bir süre daha sağduyulu davranmamız gerekebilir. 2018 yılında bu ikili arasında sık sık aynı açı kalıbı karşımıza çıkacak. Zira önümüzdeki süreçte her iki gezegen de retro hareketleri yapacağından, yakın derecelerde kare açı görünümleri sergilemeye devam edecekler. Muhalefet ettiğiniz tüm konularda fikirlerinizi değiştirmenizi gerektiren, diyalogları imha ettirebilecek durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Hayatını yurtdışında devam ettirmeyi arzu eden kişiler için bu yeniay özel etkiler barındırıyor. Ayrıca yüksek öğrenim için çocuklarını yurtdışında okutmayı planlayanlar için de umut vaad eden görünümler mevcut. Spesifik konularda eğitimler almak, aldırmak ve manevi tarafı güçlendirmek için kalıcı sonuçlara sahip olunacak başlangıçlardan söz edebiliriz. Keza Boğa burcu yeniayında Ramazan ayı da başlıyor. Boğa burcu Müslüman topluluklarını da temsil eder. Dolayısıyla bu dini süreçte ritüellerin yerine getirilmesi kişilerin manevi zenginliğini de yükseltecektir. Ancak beslenme alışanlıklarına ve yeme/içme düzenine dikkat etmek gerekebilir. Bilhassa yeniay açısının astrolojinin en kötücül sabit yıldızı olan Algol üzerinde bulunması, sindirim sistemiyle ilgili rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Keza gayrimenkul ve toprak konularıyla ilgili yıkıcı etkilerin de bu yeniay ile birlikte ortaya çıkması beklenebilir. Erozyonların ve heyalanların gerçekleşebilmesi mümkündür. Boğa burcu sabır ve sebat kavramlarının izdüşümüdür. Dolaysıyla bu yeniayda sabırla başlanacak her türlü meselede geri dönüşün uzun soluklu ve kalıcı olacağı gerçeğini zihinlerinizde tutmanız gerektiğini hatırlatmak isterim.

Yeniay Türkiye Cumhuriyeti'ne nasıl etkiler katabilir diye kısaca bahsedecek olursam,
İçteki haritanın Türkiye Cumhuriyeti ilerletilmiş kuruluş haritası, dışta bulunanın ise yeniay oluşma anı haritası olduğunu betimlemekte fayda görüyorum. Yeniay Türkiye'nin 9.evinde meydana geliyor. Ülkeler haritasında 9.ev; uzun mesafe seyahatler, yolcular veya dış ticaret, havacılık sektörü ve hava taşımacılığı başta olmak üzere uluslararası taşımacılık, yabancı topraklardaki deniz trafiğine karşılık gelir. Astrolojinin bu alanı yabancılar, değişim öğrencileri, göç ve uzun mesafe haberleşme kuralları, dini inanç, din işleri yanında adalet, avukatlar ve mahkeme kurallarını temsil eder. Üniversiteler, akademiler, yüksek eğitim, bilim üzerine yayınları, eğitimli sınıflar, akademik yayınlar, profesörler, gazeteciler ve medya kontrol edenler gibi profesyonel alanlar 9.ev konularındandır. Dışişleri bakanlığı ve bu konudaki tüm meseleler de bu evin konularına dahildir.

İhtimalleri sıralayacak olursam;
  • Yurtdışında süregelen davalarla ilgili kalıcı çözümler ortaya çıkabilir.
  • Ülkenin ulaştırma alanında yeni kanunlar ortaya konulabilir.
  • Tutuklu gazeteci ve akademisyenlerin serbest bırakılması gündeme gelebilir.
  • Yüksek öğrenim kurumlarıyla ilgili yeni tasarı ve organizasyonlar ortaya çıkabilir.
  • Dış ticarette bilhassa para birimleri ve kur farklarının neden olduğu açıklarla ilgili önlemler alınabilir.
  • Yeni uluslararası ticari bağlantılar tesis edilebilir.
  • Zorlayıcı para spekülasyonları nedeniyle kalıcı ekonomik önlemler ortaya çıkabilir.
  • Olağanüstü halin kaldırılmasıyla ilgili iç ve dış baskılar yoğunlaşabilir. Hükümet seçime kadar günü kurtarıcı mali önlemler alabilir. Ancak bu durum uzun vadede daha ağır sonuçların ortaya çıkmasına neden olacaktır. 
  • Ani ortaya çıkabilecek maddi ve manevi yıkımlarla baş edebilecek bir eylem planı oluşturulabilir.
Yeniayın burçlara olan etkisinden bahsedecek olursak; (yükselen burçlarınıza göre okumanız önerilir)


Koç;
Maddi ve manevi değer alanlarımızda önemli ve kritik kararlar alıp bunları sağlam temeller üzerine oturtmak için Boğa dolunayı enerjisini fırsata çevirebilirsiniz. Maddi kaynaklarınızla ilgili ummadığınız hızlı kararlar alabilir, kalıcı yatırımlara girişebilirsiniz. Yardımlaşma temaları önem kazanacaktır. İhtiyacı olanlara balık yedirmekten öte balık tutmayı öğretecek fikirler geliştirebilir, bu yardımlaşma dürtüsünü kendi menfaatlerinize de aktarabilirsiniz. Daha çok konfor alanınız ve maddiyat için önemli başlangıçlar yapabilirsiniz. Girişeceğiniz her başlangıçta iletişim gezegeni Merkür'ün de Boğa burcunda ilerlemesi nedeniyle temkinli ve kontrollü ilerlemeniz faydanıza olacaktır. Mesleki ve toplumsal alanınızdaki sert ve hırslı enerjilerin bünyenizdeki izdüşümü öfke olabilir. Mümkün olduğu kadar bu tepki ve tahrikleri sağduyu ile karşılamalısınız.

Boğa;
Burcunuzda gerçekleşecek yeniay sayesinde hedef ve planlarınızı teker teker yerine getirmek için özel fırsatlara sahip olacaksınız. Bilinçaltını düzeyinizde ve daha çok sezgilerinizdeki ilginç ve ilerici fikirleri hayat akışınızda kullanmanız için bu yeniay çok önemli enerjiler barındırıyor. Maddiyat ve konfor konularında tasarladığınız ve ön gördüğünüz yenilikleri gerçekleştirmek için de çekinceli davranmamalısınız. Estetik, güzellik, gayrimenkul, dekorasyon ve gıda konularına öncelik vermeniz gerekebilir. Herşeyden önemlisi bedeninizi topraklamanız gerekir. Doğa ile iç içe olabileceğiniz etkinliklere ağırlık vermeli ve zihinsel motivasyonunuzu arttırmak için belki sportif faaliyetlere de hayatınızda biraz daha fazla yer açmalısınız. Hayatınızı tamamıyla farklı yöne ilerletebilecek başlangıçların olacağı günlerden geçiyorsunuz. 

İkizler;
Arkadaşlık alanınızdan feyz aldığınız konular, fikirler, ilerici ve ilginç tüyolar sezgisel alanınızda size bazı değişimler ve kalıcı alışkanlıklar kazandıracaktır. Yeniay sizin bilinçaltı ve sezgiler alanınızda gerçekleşecek. Kişisel ve ruhsal gelişiminiz için ayrıcalıklı desteklere ve çalışmalara açık durumdasınız ve ilgili konularla bağlantılı çalışmalara girişebilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişen bazı yenilikler ve başlangıçlar gündeme gelebilir. Bu durumlar estetik, güzellik, görsel ve dünyevi tüm konularda olabilir. Uyum sağlamaya çalışmalısınız. Yönetici gezegeniniz Merkür de bilinçaltı alanınızda ilerlemeye başladı. Dolayısıyla kendi kendinize kalmak, kendi içsel dinamiklerinizle yüzleşmek ve kontrolünüz dışında gelişen meselelere çözüm üretmek için çabalayabilirsiniz.

Yengeç;
Arkadaşlıklar, toplumsal konular ve kurumlar alanınızda gerçekleşecek bu yeniay sayesinde bereket ve estetikle ilgili önemli etkinliklerde boy gösterebilir, söz konusu etkinliklerin düzenlenmesi ve yönetilmesi konusunda görev alabilirsiniz. Yeni ve kalıcı arkadaşlıklara girişmek için de fırsatlara sahipsiniz. Derdi olanların dermanı olmaya yatkın bir tutumda bulunabilirsiniz. Dolayısıyla aranan bir dost olarak daha çok ön plana geçebileceğiniz koşullar önünüze gelebilir. Sosyalleşmenize neden olacak gökyüzü hareketlerine kavuşuyorsunuz. Kendinizi yanında iyi hissettiğiniz yakınlarınızla keyifili bahar organizasyonlarına katılmaktan geri kalmamalısınız. Mesleki gelirlerinizin meyvelerini toplamaya da başlayabilirsiniz. Bereketli bir sürece girmiş bulunuyorsunuz.

Aslan;
Mesleki ve toplumsal alanda yepyeni projelere girebilirsiniz. İlginç ve ilerici fikirlerinizden dolayı ön plana çıkabilirsiniz. Estetik, güzellik, beslenme, gayrimenkul ve ticaret konularında yeni bir işe girebilirsiniz veya sektör değiştirebilirsiniz. Fikir birikimlerinizden dolayı danışmanlığınıza başvurabilirler. Yönetici gezegeniniz Güneş te yeniay sürecinde etkin olacağından ötürü toplumda ön plana çıkabileceğiniz ve daha önceden düşünüp de gerçekleştiremediğiniz bir konuda atılım sağlamak için ayrıcalıklı bir yeniay süreci deneyimleyebilirsiniz. Girişimlerinizin maddi getirisi olacağını ve bu getirilerin de hayatınızda kalıcı olabileceğini unutmamalısınız. Üzerinizdeki ağır enerjilerden sıyrılmalı ve hayatın size taşıyacağı tatlı sürprizlerin keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Başak;
Ortaklaşa kazanımlardan elde ettiğiniz bilgi ve deneyimlerle hukuki bir meselede başlangıç yapabilirsiniz. Bir miras konusuyla uğraşıyorsanız bununla ilgili kalıcı bir karar elde edebilirsiniz. Yabancı kaynaklı bir işe başlayabilirsiniz. Zihinsel bir majör eğitim almak için girişimlerde bulunabilirsiniz. Hayal ettiğiniz ama uzun süredir ertelediğiniz bir yurt dışı seyahatine çıkabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür de bu alanda ilerlediğinden ötürü girişimlerinizin ağır ilerleme ihtimaline karşı olumsuz tavırlarınıza dikkat etmeniz gerekmektedir. Para kaybı yaşamanız durumunda moralinizi bozmamalı ve hemen bu olumsuzluğun ertesinde hayatınıza dahil olacak ve yönünüzü belirleyecek yeniliklerin keyfini çıkarmalısınız. Takıntı derecesine getirdiğiniz konulara bakış açınızı değiştirebilirsiniz.

Terazi;
Ortaklaşa kazanımlarınızla ilgili kalıcı gelirler elde edebileceğiniz yeni fırsatlara girişebilirsiniz. Keza partnerinizin maddi bir alacağı tahsil edilebilir. Miras, vergi, sigorta ve devletle ilgili maddi yükümlülüklerinizi karşılayabilecek maddi gelir elde edebileceğiniz bir kaynak yaratabilirsiniz. Ortağınızın veya partnerinizin ummadığınız bir zamanda elde ettiği bir maddi gelirle rahata erebileceğiniz şartlar oluşabilir. Satmayı düşündüğünüz bir mülkle ilgili olumlu geri dönüşler alabilirsiniz. Hizmet alanınızda, gündelik işleriniz ve çalışanlarınızla ilişkilerinizde süregelen olumsuz süreçte sona gelmiş bulunuyorsunuz. Hem özel ilişkileriniz, hem de iş ortaklıklarınızla ilgili bu ağır enerjilerin sonuna geliyorsunuz. Biraz daha sabır ve özveri gerektiğini fark edeceksiniz.

Akrep;
İlişki ve ortaklık alanınızda gerçekleşecek yeniay sayesinde kalıcı bir birliktelik yakalamanız mümkündür. Hizmet alanınızdan tanıştığınız ve beklemediğiniz şekilde partnerlik alanına kayabilen bir tanışıklıktan kaynaklanan bu birliktelik olasılığı bereketli ve doyurucu olabilir. Daha önce denenmiş bir ilişki de tekrar etme olasılığı taşımaktadır. Hem aşk hem de cinsellik bakımından tatmin edici olabilecek bir ilişki haricinde, sinerji oluşturabilen ve ortak maddi gelirler getirebilecek bir ortaklık için de çok olumlu etkilere sahip bulunuyorsunuz. Hedeflerinizin somut hale gelmesi için sabırlı hareket etmeniz ve ilgili konulardaki tüm altyapı çalışmalarını tamamlamalısınız. Sizin için de sabır ve özveri kısa bir süre daha gerekli gözükmektedir. Yürüttüğünüz işten ayrılma ve istifa gibi olasılıklar aklınıza gelebilir.

Yay;
İlginç ve kendi şahsınıza nazır bir hobi alanınızı işe çevirmek için olumlu bir yeniay süreci deneyimleyeceksiniz. Ruhsal veya bedensel bir rahatsızlığınız varsa şifa bulabileceğiniz bir yeniay süreci olacaktır. Çocuklarınızın eğitimiyle ilgili yeni yöntemler barındıran bir sisteme geçiş yapılabilirsiniz. Hizmet alanınızda kalıcı ve bereket getiren değişiklikler yapabilirsiniz. Gündelik işlerinizde verimliliği arttırabileceğiniz yeni bir yöntem geliştirebilirsiniz. Çalışanlarınızın sorunlarını ve beklentilerini dinleyebilir ve geliştirme sağlayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Jüpiter halen bilinçaltı alanınızda geri hareketteyken iş değiştirmek veya yeni bir projeye başlamaktansa elinizdekileri geliştirmek sizin için daha doğru bir seçenek olacaktır.

Oğlak;
Çocuklarınız, evliliğiniz, özel hayatınız ve hobilerinizle ilgili yeni bir döneme giriyorsunuz. Kalıcı ve bereketli bir süreç için yeni başlangıçlar geliştirebilirsiniz. Evlilik teklifi yapabilir veya alabilirsiniz. Çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Beslenme, yemek pişirme, restoran ve otelcilikle ilgili eğitimlere katılabilir, bu alanlarda hobiler geliştirebilirsiniz. Para ve maddiyatla ilgili spekülasyonlara girişebilirsiniz. Parayı ve maddiyatı riske edebileceğiniz kumar gibi oluşumlara ilginiz artabilir. Ancak yine de kendinizi güvende hissettirecek bir yapıda olmalısınız. Benlik alanınızda yönetci gezegeniniz Satürn geri hareketteyen çılgınca girişimler size zarar verebilir. Dolayısıyla güven duyduğunuz ve kalıcılığı olan, risk taşımayan keyif alanlarına yönelmelisiniz.

Kova;
Evinizle, ebeveyniniz ve akrabalarınızla ilgili yeniliklere girişebilirsiniz. Mülk yatırımı yapabilirsiniz. Dikili ağacınızın olması gerektiği duygusuna sahip olacaksınız. Kök salmak ve köklerinize sahip çıkmak adına girişimlerde bulunabilirsiniz. Ebeveyninize ve yaşlı akrabalarınıza güven ve vefa duygularınızı göstereceğiniz oluşumlara girişebilirsiniz. Evinizle ilgili dekorasyon, tadilat ve benzeri operasyonları yaptırabilirsiniz. Toprak ve bahçe işleriyle daha çok meşgul olmak isteyebilirsiniz. Doğa, bahçe, orman, kısacası yeşilin, ağacın, otun ve börtü böceğin olduğu tüm alanlar size bu dönemde çok iyi gelecektir. Zayıflamış aile ilişkilerinizi sağlamlaştırmak, güven almak ve güven vermek adına önemli başlangıçlar deneyimleyebilirsiniz.

Balık;
Verimli ve getirisi olan diyaloglara ve sohbetlere girişebileceğiniz bir yeniay sürecinde bulunuyorsunuz. Kardeşleriniz, kuzenleriniz ve komşularınızla açık alanda piknik benzeri etkinlikler düzenleyebilirsiniz. Yeni sosyal bağlantılar geliştirebilirsiniz. İlk ve orta öğretimle ilgili başlangıçlar, eğitimler düzenleyebilirsiniz. Kısa doğa yürüyüşleri ve gezintileri bu süreçte daha çok hayatınıza dahil olabilir. Medya, satış, pazarlama, tanıtım gibi iş faaliyetlerinde verimli ve getirisi kalıcı olabilecek girişimlerde bulunabilirsiniz. Halen burcunuzda ilerleyen Neptün'ün yine kendisi gibi burcunuzun yöneticisi Jüpiter ile olumlu etkileşiminden dolayı, ilham, sevgi, uzlaşı, barış, fedakarlık ve sağduyu konularında olumlu gelişmeler hayatınıza dahil olabilir. Zayıf ilişkilerinizi tekrar sağlamlaştırmak için şansınız bulunuyor.

İlkbaharın kalıcı uyanışını temsil eden Boğa yeniayının hepimize olumlu getirileri olmasını dilerim.


Astroloji danışmanlığı almak için bana ulaşabilirsiniz.

oytunislar@gmail.com













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder